|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
Kucyk - ja wszystko daje na lyzeczke i do buzi, czasem z odrobina jedzenia.
Pani - J. jak mamy spokojny dzien, tzn nigdzie nie jezdzimy lepiej spi, tak z godzine, wiec tak ma jak jest z moja mama. Jesli jestesmy oboje z tz a rzadko tak to zawsze jest cos do zalatwienia albo wizyta u lekarza i J. spi w samochodzie glownie, wysypia sie wtedy w 20 minut. Przy mnie chyba czuje ze bede wychodzic i tak roznie spi, do godziny. Sent from my LG-P700 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#2492 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
Wczoraj trwał około pół godziny, ale dla mnie to było wieczność. Dajemy espumisan dodatkowo, osłonowo dicoflor
Wszystkiego najlepszego dla Dominika ![]() Byliśmy znowu u pediatry. Wieczorem ostatnia dawka antybiotyku i odstawiamy, bo bóle są za duże. Olek ma czyste gardło, osłuchowo też w porządku. Ale i tak wzięłam opiekę do końca tygodnia. Trochę mi szkoda uczniów, że matematyka im przepadnie (chociaż oni pewnie się cieszą), ale Olek jest ważniejszy
|
#2493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dziś przegląd kurtek i płaszczy zrobiłam. w nic się nie mieszczę w biuście
|
|
#2494 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam nadzieję, że wykorzystałaś ![]() Cytat:
iza zdrówka dla Domisia ![]() dwakolory zakupy dosłownie szałowe! ![]() u nas dziś 20 tc ![]() z tej okazji, i przy okazji, wybrałam się na ciuszki i kupiłam kilka fajnych sztuk dla młodego. dobrze, że pospać mogę do późna, bo mnie młodzież obudziła o 3.30 kopniakami miłego dnia laseczki |
||
|
|
|
#2495 |
|
Zakorzenienie
|
Hope już połowa? Ale to zlecialo
|
#2496 |
|
Wtajemniczenie
|
tak leci właśnie, od wizyty do wizyty...
i niech zleci
|
|
|
|
#2497 |
|
Konto usunięte
|
Agatko cały czas o tym myślę, czy nie pójść do labu po pracy. Ale nic niepokojącego się nie dzieje, piersi coraz bardziej bolą, muli mnie całkiem mocno, więc staram się myśleć, że jest dobrze. Jeszcze tydzień chyba wytrzymam
w poniedziałek idę zrobić przeciwciała przeciwko antykardiolipinie, żeby wykluczyć zespół - Babeczka w labie powiedziała, że na początek to wystarczy, a resztę jak to wyjdzie źle. dla Domisia ![]() ![]() Maga dobrze, że z Olkiem lepiej i że odstawiacie antybiotyk. Hope ale zleciało... Ja dzisiaj na nogach od 4.30 - zaczyna się ciążowe niespanie - poprzednio też tak miałam. Co najmniej 2 razy w tygodniu pobudka o 4 ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#2498 |
|
Wtajemniczenie
|
Paniczka prace mam ok 45min do 1h drogi wiec i tak 8 h mnie nie bedzie :-(. A babcia dobrze, choc lata juz nie te...
Hope - tak :-P
|
|
#2499 |
|
Zakorzenienie
|
Co mogę zrobić żeby teraz wzmocnić Olka? Przecież on po tym antybiotyku będzie wyjalowiony. Dieta to wiem, chociaż my jemy cały czas zdrowo. Jakieś preparaty apteczne?
Heh i wszędzie się czyta żeby długo kp, jeść zdrowo, dużo przebywać na świeżym powietrzu. U nas to wszystko jest a Olek już trzeci raz chory. A teraz choroba 4 tygodnie trwa :/
|
#2500 | |
|
Zakorzenienie
|
kochana spokojnie - mój gin mówił, że w ciąży norma tsh jest do 2,5 (z tego co pamiętam)
![]() Cytat:
![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48344949]Agatko cały czas o tym myślę, czy nie pójść do labu po pracy. Ale nic niepokojącego się nie dzieje, piersi coraz bardziej bolą, muli mnie całkiem mocno, więc staram się myśleć, że jest dobrze. Jeszcze tydzień chyba wytrzymam [/QUOTE]ja bym nie wytrzymała do przyszłego tygodnia - zresztą mój dr każe robić betę od razu co 2 dni - kilka razy...no i p/c też lepiej zrobić szybciej, bo można w razie wu leki wziąć więc po co czekać
|
|
#2501 | |||
|
Zakorzenienie
|
botki piękne
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48337949]Dwakolory, to ja już wiem, skąd się biorą na ulicach dobrze ubrani ludzie Jak ja Ci strasznie zazdroszczę, że w ciągu jednych zakupów ubrałaś się w tyle zestawów i wszystkie super!!! Jak ja idę na zakupy, to wiecznie marudzę i w efekcie jestem zmęczona i prawie nigdy nic nie kupię, a potem myślę o jakimś ciuchu i żałuję. A Ty z grubej rury - raz, dwa i już, pół szafy. Naprawdę zazdroszczę. Możliwości wydania tyle kasy na raz też Ja to bym też chciała taką kasę dostać - ale w bonach i to do konkretnych sklepów, bo tak to mi zawsze szkoda i patrzę na promocje :/[/QUOTE]Ja też ciągle kupuje na promocjach, pozniej mam dużo szmat i każda po domu ale nie mam żeby sobie kupić sweterek za 80zł, wole jakiś badziew za 20zł. TŻ mnie powoli wyprowadza i w te wakacje kupiłam sobie dwie koszulki po 40 zł ale uwielbiałam w nich chodzić.
|
|||
|
|
|
#2502 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo to ma taki smak że aż się skrzywił :p a teraz czuć od niego rybą Cytat:
Zdrówka dla małego!! ![]() No właśnie? Hope. Już 20 tydzień? Wow ![]() Cytat:
Dokładnie.... |
|||
|
|
|
#2503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja już po dentyście,zeby wyleczone
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#2504 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2505 |
|
Konto usunięte
|
Renia dopiero w poniedziałek mam wolne, żeby p.ciała zrobić... Tam pobierają tylko do 15.30 a ja do 17.30 w pracy. A betę i progesteron gin zalecił po tygodniu o terminu spodziewanej @. Na p.ciała u mnie się czeka 10 dni roboczych, więc postanowiłam, że podjadę jutro przed pracą.
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#2506 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48347728]Renia dopiero w poniedziałek mam wolne, żeby p.ciała zrobić... Tam pobierają tylko do 15.30 a ja do 17.30 w pracy. A betę i progesteron gin zalecił po tygodniu o terminu spodziewanej @. Na p.ciała u mnie się czeka 10 dni roboczych, więc postanowiłam, że podjadę jutro przed pracą.[/QUOTE]
no moim zdaniem im prędzej, tym lepiej...ale ja na to może inaczej patrzę, bo ja od razu leki biorę, ale w życiu nie czekałabym z takimi badaniami, które jeśli wyjdą źle, to można się ratować lekami...progesteron jeśli za niski wyjdzie, to też leki się bierze więc może też zrób jutro...
|
#2507 |
|
Zakorzenienie
|
Kucyk probiotyk podaję już od trzech tygodni
Berbie ja też mam staniki alles i jestem super zadowolona Kundzia jutro pierwszy dzień do pracy idziesz?
|
#2508 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super, że wszystko dobrze Cytat:
![]() Jeśli nic się nie zmieni to pod koniec listopada... Cytat:
![]() Cytat:
teraz zleci szybko druga i będziesz tulić swojego Bobersa ![]() ![]() Ja ostatnio kupiłam jeden i jest super
|
|
#2509 |
|
Konto usunięte
|
Renia zrobię
w sumie jak już będę robić to, to i betę zrobię... I na 20 chcę się umówić na wizytę, będzie 6t4d, więc powinno być serduszko. Chyba, że wyniki wyjdą słabe to dzwonię od razu i umawiam się na pierwszy wolny termin. Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#2510 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48344949]Agatko cały czas o tym myślę, czy nie pójść do labu po pracy. Ale nic niepokojącego się nie dzieje, piersi coraz bardziej bolą, muli mnie całkiem mocno, więc staram się myśleć, że jest dobrze. Jeszcze tydzień chyba wytrzymam
w poniedziałek idę zrobić przeciwciała przeciwko antykardiolipinie, żeby wykluczyć zespół - Babeczka w labie powiedziała, że na początek to wystarczy, a resztę jak to wyjdzie źle.[/QUOTE] głupio mi pytać, ale co mi tam po co się robi te przeciwciała? ja nie kojarzę, żebym robiła takie badanie na początku ciąży
|
|
#2511 |
|
Konto usunięte
|
Królewna ja po poronieniu nie badałam zespołu antyfosfolipidowego, wiem, że to może się ujawniać tylko w ciąży, więc chcę zrobić teraz, żeby wykluczyć.
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#2512 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48344949] Ja dzisiaj na nogach od 4.30 - zaczyna się ciążowe niespanie - poprzednio też tak miałam. Co najmniej 2 razy w tygodniu pobudka o 4 ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Zbrowy objaw. Też tak miałam! No mi też się podobają. Urzekły mnie. Mimo ceny... Podchodziłam do nich jak pies do jeża, ale ich urok przezwyciężył. To moje najdroższe buty jakie kiedykolwiek miałam. Ja dziś na szkoleniu byłam, więc zalatany dzionek. A pamiętacie mają psotkę? Zobaczcie jak urosła. Kiedyś i dziś!
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc Edytowane przez dwakolory1 Czas edycji: 2014-09-30 o 19:49 |
||
|
|
|
#2513 |
|
Zakorzenienie
|
Bylam u endo. Samo tsh nie jest takie zle. Mam zrobic reszte, ft 4 i przeciwciala. Jak beda ok to kontrolowac a jak za wysokie to euthyrox, dostalam od razu recepte. To moze i ten progesteron od razu zrobie..
Odzwyczajam J. od noszenia, juz czesciej do tz wyciaga rece niz do mnie.. smutno mi schowalam tez nosidlo nauczylam go wchodzic samemu po schodach (podpiera sie reka o sciane), jeszcze schodzic niech sie nauczy.Sent from my LG-P700 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#2514 |
|
Zakorzenienie
|
Monika
|
#2515 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Maga A tran podajesz? Zeberko jestes juz? ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- W ciąży przytyłam 5 kg, wszystko mi zeszło po porodzie. A od kiedy karmię piersią apetyt mam jak koń i waga rośnie mam już +3 kg. Nie ogarniam. Tyle się nasłuchałam jak się to chudnie przy kp, jak to dziecko wszystko wyciąga. Nie objadam się nie wiadomo jak, owszem zdarzają się słodycze czy drożdzówki, ale kiedyś jadłam więcej i tak nie tyłam |
|||
|
|
|
#2516 | |
|
Konto usunięte
|
Maga zdrówka dla Olusia
![]() Monika dobrze, że trzymasz rękę na pulsie I dobrze, że TSH ok.Artur sporo tuli się do nóg, podchodzi i się przytula. Cytat:
Raz go miałam, wprawdzie ładny, ciekawe, jak będzie z jakością..
|
|
|
|
|
#2517 |
|
Zakorzenienie
|
Co na gardlo mozna bo mnie boli..
U mnie w pracy tyle osob przeziebionych, wszedzie tylko wirusy.. Sent from my LG-P700 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Wg moich wyliczen z om dzis koniec 6 tyg. Jedyne co czuje to cycki, jakbym zaraz miala karmic.. A jak Zeberki? Ktos cos wie? Miala miec jakies badania/konsultacje wczoraj chyba? Sent from my LG-P700 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#2518 |
|
Wtajemniczenie
|
Madzia - tak, dziś będzie pierwszy dzień pracy po przerwie ponad 2 letniej
Monika - na bol gardla w aerozolu Tantum Verde, lub plukanie sola i soda
|
|
#2519 |
|
Zakorzenienie
|
monika- ściskam mocno i gratuluję- dotarły do mnie dobre wieści
![]() poza tym nie jestem na bieżąco.... jesteśmy w domu niestety niekompletnie- Kasia ciągle u Dziadków- chociaż wiem, że jest tam zaopiekowania świetnie to tęsknię za nią ogromnie mam nadzieję, że w tym tygodniu ogarnę się na tyle, że będziemy mogli ją przywieźć ciężko było mi zaakceptować, że jedzie tam na kilka dni a tymczasem jest już u Dziadków 12 dni - bo tyle byliśmy w szpitalu Tosia smacznie śpi poza tym ma niezwykły apetyt![]() całuski- może uda mi się niebawem coś nadrobić
|
#2520 |
|
Konto usunięte
|
Monika na gardło tantum verde i neo angin można. Mnie też zaczyna coś drapać
Zeberko dobrze, że już w domu ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:59.

mam nadzieję, że wykorzystałaś
w poniedziałek idę zrobić przeciwciała przeciwko antykardiolipinie, żeby wykluczyć zespół - Babeczka w labie powiedziała, że na początek to wystarczy, a resztę jak to wyjdzie źle.
dla Domisia 

chyba nigdy nie zrobiłam takich zakupów. nie, no nie chyba. ale na pewno nie zrobiłam. wszystko bardzo gustowne. zazdroszczę ciuszków i rozmiaru który się w nich mieści.
ale nie mam żeby sobie kupić sweterek za 80zł, wole jakiś badziew za 20zł. TŻ mnie powoli wyprowadza i w te wakacje kupiłam sobie dwie koszulki po 40 zł ale uwielbiałam w nich chodzić.

schowalam tez nosidlo