|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III
Cytat:
za mało????Ja jutro ide na te warsztaty bepieczny maluch , tam dają te próbki ??? myslalam ze tam tylko enfamil sie maxi cosi sie reklamuje??
|
|
#3692 |
|
Rozeznanie
|
Nie mam pojęcia czy się coś dostaje :-D dopytuje :-D
---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Daj znać jutro w takim razie jak po warsztatach wrażenia
|
#3693 |
|
Rozeznanie
|
Nie chcę wywoływać kolejnej dyskusji, ale muszę to napisać.
Linka dlaczego w innym wątku piszesz "Mnie codziennie podnoszą ciśnienie mówiąc wręcz ze jestem nieodpowiedzialna bo jem to czy tamto, przesunęłam komodę, jeżdżę autem i hit wczorajszego dnia uwaga uwaga " kupiłam firanki makarony do kącika malej!!!!" odrazu dostałam linka ze zdjęciem obkreconej dziewczynki makaronami w okol szyi..no kurde! Nie dajmy się zwariować! To co ja mam pół domu zdemontowac bo dziecko?!?!?!lustro z szafy wyciagać,meble do podlogi przyklejac i wywalic kwadratowy stol?!??!? Nic dziwnego że mamy pokolenie sierot!!!! Dzieci czyste, bez siniakow,bojące sie drabinek. A izba przyjęć zapełniona panikującymi rodzinami " bo moje dziecko uderzyło się lekko" a w fitnessckubach są zajęcia dla dzieci "nauka upadania" bo sieroty odruchow nie maja bo nikt im nie dawał upaść.... I niestety takie mam zdanie o dzisiejszych mamach.." Dziewczyno, jesteś przewrażliwiona na swoim punkcie. Czy ja napisałam, że jesteś nieodpowiedzialna albo masz zlikwidować w domu makarony?? wkleiłam tylko linka, pokazując jedno z wielu niebezpieczeństw w naszych domach, bo akurat wspomniałaś o tym i mi się przypomniało! I dalsze wypociny o sierotach, to już w ogóle nie wiem co ma piernik do wiatraka? Któraś tu pisała, że odkręci uchwyty od mebli, tzn, że jej dziecko będzie życiową sierotą? Aha i to o aucie chyba nie tyczy się mojego pytania kilka dni temu o jazdę samochodem jako kierowca? Przesada z tym postem
|
|
|
|
#3694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na wiekszej ilości i wszedzie natykam się na przewrażliwione mamusie/cięzarówki i tylko firanki tyczy się naszego watku na innych watkach padają teksty w stylu zjadlam rybe czy mam jechac na płukanie zolądka..ale ich nie kopije tylko w luznej rozmowie o nich mowie nawet nie cytując..z reszty sie tlumaczyc nie musze i zdanie mam jakie mam , wiekszość ludzi w dzisiejszych czasach zbyt chroni swoje 'pciechy' i co ? to tylko moje zdanie i mam prawo je wypowiadać wsród osob ( akurat watek z ktorego wzielaś i skopiowalas moj post ) ktore znam ponad 2.5 roku Poza tym chyba mi sie nie podoba ze kopujesz moje posty... pytanie kto tu jest pezewrazliwiony??? Ja??? ja wypowiadam swoje zdanie a TY szukasz tam ataku alurat na Ciebie widocznie czujesz jakieś wyrzuty sumienia Generalnie ja temat skonczyłam. Obraź się , nie wiem rob co chcesz. Nie zycze sobie kopiowania moich postów z innych wątków. Powodzenia
Jagoda 3690 gram szcześcia <3 Edytowane przez Linka1984 Czas edycji: 2014-09-30 o 23:59 |
|
|
|
|
#3695 | |
|
Rozeznanie
|
Natykasz się na przewrażliwione mamusie, a sama do nich należysz
![]() Nie rozumiem dlaczego wspominasz nawet w luźnej rozmowie o czymś co nie miało miejsca. Robisz z siebie jakąś ofiarę innych "przewrażliwionych" matek, no prooosze Cie, to nie przedszkole, wyluzuj trochę i nie bierz tak wszystkiego do siebie. Jedz, rob i miej w domu co chcesz. Teraz wiem, że nie można do Ciebie z niczym się wychylić, bo się mocno obruszasz. To jest forum publiczne, nie kopiuje niczego z klubu ani maila. Do tej wiadomości może dotrzeć kazdy. ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skad wiesz o czym ja rozmawiam na wizazu? na babyboomie? na szczeciniankach??w klubie jednym , drugim czy trzecim ze wiesz o co pytają dziewczyny ? nie sadze abyś mnie aż tak sledziła co wybacz nadal mnie śmieszy..i mam takie prawo. Mam prawo sobie śmiać sie z czego mi sie podoba.
|
|
#3697 |
|
Rozeznanie
|
Linka, nie chce mi się z Tobą dyskutować, bo to co piszesz to chyba jakiś żart i prowokacja w moim kierunku. Dobranoc
|
|
|
|
#3698 |
|
Zakorzenienie
|
To nie dyskutuj :-D ty zaczęłas wiec...
|
#3699 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny przestańcie do siebie skakać, błagam... Miało być tu miło i przyjemnie a tu takie zgrzyty... Nie mamy po 5 lat. To jest forum na którym każdy może napisać swoje zdanie, które niekoniecznie podpasuje innym... Ale skoro tu jesteśmy to się dogadujmy jakoś...
|
#3700 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tym bardziej, że punkt 17 regulaminu mówi: Cytat:
|
||
|
|
|
#3701 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł. Nie było mnie jeden dzień a telefon pokazał mi 11 stron do nadrobienia
dobre jesteście Widzę, że tematu makaronów ciąg dalszy... Justyssia u mnie w wynikach jest napisane, że mam bakterie dlatego na tabletach jadę. Basjenia też patrzyłam na te cotton balls z piłeczek, mniej babrania się choć te piłeczki można sobie obłożyć czymś aby ten efekt był przytłumiony więc jak kto woli.
|
|
#3702 |
|
Rozeznanie
|
Cześć z rana
U mnie dzisiaj bardzo...jesiennie a ostatnie dni były takie piękne słoneczne...Chyba muszę więcej polegiwac bo jak biegam caly dzień to mi brzuchol daje popalić wieczorem. I wczoraj takiego bólu pępka dostałam że nie wiedziałam co jest grane! Nie dość że mi.wystaje jak wredny guziczek i sobie nim wszędzie zahaczam to chyba młoda musiała się w niego wepchnąć i stąd ten ból. Sent from my GT-I8160 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- No i witam się z 28 tygodniu ostatnie 3 miesiące ![]() Sent from my GT-I8160 using Wizaz Forum mobile app
|
#3703 |
|
Rozeznanie
|
A ja już dziś po pobraniu krwi. Właśnie z powrotem wskoczyłam do łóżka, głowa mnie boli strasznie..
:-( Dziś wizyta
|
#3704 |
|
Zakorzenienie
|
Basiabasia989 pępek od spodu ma wiezadło które uciska macica i łączy się z pęcherzem i ma prawo boleć :-(
|
#3705 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kciuki za dzisiejsze wizyty jadę na egzamin za chwilę
|
|
|
|
|
#3706 |
|
Zakorzenienie
|
Basjenia cotton balls można by było zrobić z tych kulek do suchego basenu ale też są po 100 sztuk no i sporą średnicę mają.
doloresd za egzamin. Mnie czasami też pępek pobolewa, dziwne uczucie no ale w ciąży wiele takich już było.
Edytowane przez Suqub Czas edycji: 2014-10-01 o 08:32 |
|
|
|
#3707 |
|
Rozeznanie
|
Dostałam ostrzeżenie, dzięki Linka!
|
|
|
|
#3708 |
|
Rozeznanie
|
o matko co za dyskusja tu w nocy była aż moderator się przyłączył ;P Dziewczyny spokojnie
ja szczerze mówiąc w linku który wkleiła sasia ani w jej poście nie doszukałam się żadnej złośliwości po prostu skojarzyło się i wrzuciła moim zdaniem nie mając nic złego na myśli i nie sugerowała tu nikomu żeby cokolwiek usuwał. Każdy ma inne podejście i trzeba to uszanować a nie się jakoś tam wykłócać, no ale ciąża hormony itd więc wrzućmy na luz ![]() a tak w ogóle to dzień dobry
|
|
|
|
#3709 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mi czasami jest cięzko leżec, szczególnie na plecach więc rzadko to robię bo brakuje mi tchu... wiem żyła. Cytat:
będziesz sama czy z tż? z tego co wiem miejsca są bo dostałam maila ze szczególowymi danymi i inf o wolnych mijescach kciuki za wizytę trzymam kciuki za egzamin
|
||
|
|
|
#3710 | |
|
Wtajemniczenie
|
Linka sorry ale prowokujesz,obrocilas kota ogonem mowiac do dziewczyn "witaj w gronie nieodpowiedzialnych matek" Aprzez Sasie zostaly uzyte slowa "Od razu skojarzylo mi sie z...." Dzielimy sie wieloma linkami,a Sasiowej akurat wzbudzania paniki nie mozna zarzucic...
Po za tym nie jest to pierwsza klotnia w ktorej bierzesz udzial,Lolcia cos o tym wie... Pisz sobie na ilu tam tylko watkach chcesz Ale nie obracaj kota ogonem ![]() Sasiowa zostalas Naznaczona ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
Dokladnie takie samo mam zdanie
|
|
#3711 |
|
Rozeznanie
|
pochwalę się jakie między innymi choinki robiłam w tamtym roku :P
i jaki ładny poranek u mnie :P Edytowane przez madziqqq Czas edycji: 2014-10-01 o 08:58 |
|
|
|
#3712 |
|
Rozeznanie
|
piękna ta choinka
zczego to? makaron? ja to kompletne beztalencie jestem :/
|
|
|
|
#3713 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wszystkiego dobrego dla Was. ---- Dziewczyny, które planują pieluszki wielorazowe, podziwiam Was. Przemawiają do mnie względy higieniczno-estetyczno-zdrowotne, ale wiem że przegrałoby to z moim lenistwem. Niby pranie robi się tak czy tak, ale mimo wszystko wiem, że nie dała bym rady. Smutne, ale prawdziwe. ---- Byłam wczoraj na szkole rodzenia, omawialiśmy II etap porodu i powiem Wam, że spać nie mogłam. Położna, która to prowadziła miała taki dar aktorski, że na zmianę miałam łzy w oczach i uśmiech na twarzy. Wyszłam odrobinę przestraszona, ale i bardzo natchniona. Cudowna kobieta, mam nadzieję że trafię na nią na sali porodowej. Od dziś ćwiczę oddechy, to już nie żarty. ---- U mnie w szpitalu trzeba mieć obowiązkowo laktator. No i mam mega dylemat. Chciałabym niezły, ponieważ sporadycznie w domu będę odciągała. Waham się jedynie miedzy Avetem a Medela Harmony? Dziewczyny HELP
|
|
|
|
|
#3714 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3715 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3716 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki myślę, że nie ma sensu się kłócić... Każda ma swoje racje do których ma prawo. Moim zdaniem Sasia wrzucając linka, podzieliła się tylko swoim skojarzeniem - ja tego nie odebrałam jakby chciała kogoś zaatakować(z tego co kojarzę to nie padło w jej postach stwierdzenie, że jak ktoś chce mieć firanki makarony jest nieodpowiedzialnym rodzicem czy coś w tym guście) ale potrafię zrozumieć, że ktoś mógł się tak poczuć mimo, że takie stwierdzenia nie padły
![]() Nie kłóćcie się proszę ładnie Olcia wszystkiego naj na nowej drodze życia Justyssia ty pytałaś chyba o swoje wyniki - co do moczu to nie wiem ale TSH masz bardzo ładne - w ciąży powinno być poniżej 2 ![]() Cytat:
będzie dobrze!ładnie u mnie buro i ponuro ale za to ciepło ![]() Miłego dnia
Edytowane przez jojla Czas edycji: 2014-10-01 o 09:07 |
|
|
|
|
#3717 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3718 |
|
Zakorzenienie
|
O kurczę Dziewczyny padłam! Oglądam gazetkę z Kauflandu a tam już pokazane świąteczne rzeczy
U mnie dziś rano niebo było w odcieniu różowym. Pięknie to wyglądało. madziqqq obudziłam się o tej samej godzinie
Edytowane przez Suqub Czas edycji: 2014-10-01 o 09:08 |
|
|
|
#3719 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i czemu po tym spać nie mogłaś?
|
|
|
|
|
#3720 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry w ten pochmurny i mglisty dzień...
Doloresd trzymam kciuki za egzamin i za wasze dzisiejsze wizyty ![]() |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:15.

ALe mam nadzieję, że kupiłaś kilka sztuk? Czasem odbicie to niezła fontanna i wtedy pielucha "naramienna" do prania. Uwierz mi, mało co śmierdzi jak wyschnięte "odbite" mleko niemowlęce, a skoro odbijak nie przemaka można się pokusić o to, żeby zostawić bez prania do następnego odbicia....
za mało????
skad wiesz o czym ja rozmawiam na wizazu? na babyboomie? na szczeciniankach??w klubie jednym , drugim czy trzecim ze wiesz o co pytają dziewczyny ? nie sadze abyś mnie aż tak sledziła
co wybacz nadal mnie śmieszy..i mam takie prawo. Mam prawo sobie śmiać sie z czego mi sie podoba.

choć te piłeczki można sobie obłożyć czymś aby ten efekt był przytłumiony więc jak kto woli.

melduje sie w 30 tc i juz jako zona
za egzamin.