![]() |
#2851 | ||||||
Zadomowienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Z takim rozwarciem możesz jeszcze sporo wytrzymać w sumie ![]() Koleżanka z rozwarciem na dwa palce chodziła jeszcze 2 tygodnie, oczywiście tak samo prawdopodobne jest to, że niedługo urodzisz ... Cytat:
ostatnio nawet mi nerki sprawdzała ![]() Cytat:
teraz mam napisane, że wymaz z pochwy i odbytu i ciekawa jestem jak mi pobiorą.. ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja się zdziwiłam na ostatniej wizycie, że ginka potrafi wyczuć przez badanie palpacyjne, że głowka małej jest wysoko ![]() Cytat:
aa i oczywiście jak już robotnicy wynieśli się z mojego balkonu to pogoda sie popsuła ![]() Ona wiem, że w szpitalu z tą astmą leżała i złamanym żebrem jak dobrze kojarzę ![]() dawno nie było od niej wieści... |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2852 |
Zakorzenienie
|
sprawdziłam teraz, w czwartek zamawiałam, a we wtorek dostałam paczkę
|
![]() ![]() |
![]() |
#2853 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a dzis tak jk myslalam szro, buro i ponuro.. Cytat:
![]() ![]() ![]() bo to ciacho idzie do pracy..... nigdy nie zapomnę, piątek, 38 tc, wizyta, oooo główka nisko i szyjka przepuszcza palec... zapraszam w poniedziałek na ktg, o ile Pani dotrwa.... i nie dotrwałam ![]() takze zaciskac nozki! ![]()
![]() |
#2854 |
Zakorzenienie
|
byle by skonczyc 37tc , potem niech sie dzieje co chce
![]() tak naprawde nie znamy dnia ani godziny kiedy porod nastapi, a szkoda bo wtedy zycie byloby latwiejsze ![]()
#2855 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2856 |
Rozeznanie
|
cześć dziewczynki, ten wózeczek co wczoraj wrzucałam foto to ten adamex ale nie wzięliśmy go tylko Jedo Fyna Memo
![]() ![]() z fotelikiem to zastanawiam się usilnie na maxi cosi cabriofix bo jest cenowo przystępny i w sumie te opinie/testy ma dobre jest normalnie przypinany na pasy albo na isofixa. Recaro jest pod isofixa ale będziemy kupować auto raczej z bazą, ale pewności nie mam więc raczej Recaro odpada, kusi mnie jeszcze ten cybex aton 3 ale jest 2 stówki droższy i się zastanawiam. Mój małż nagle się zrobił wielce oszczędny więc on jest za cabriofixem ja znowu wolałabym bezpieczniejszy dla naszej kruszynki fotelik. Chociaz maxi cosi nie jest złą firmą więc się waham.
#2857 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale u mnie niestety górę wzięła z kolei cena wózka i padło ostatecznie na mój pierwotny typ camarelo ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2858 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry w 37 tc
![]() ![]()
#2859 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2860 |
Wtajemniczenie
|
Cześć
ALe miałam sen, podkreślam sen, śniło mi się, że urodziłam Lilkę, miała 2950g, to było takie realistyczne, że jak się obudziłam, to byłam trochę rozczarowana, że jednak jeszcze w brzuchu dzieć. Słyszałam, że z rozwarciem można dlugo chodzić, ja mam na jeden palec od poprzedniej wizyty i ginka jakoś nie panikowała, stwierdziła tylko fakt. Nic nie mówiła, że mam się pakować i trwać w gotowości, tylko spokojnie, oszczędzać się. Za dwa tygodnie zobaczymy, ale też włąśnie wyczuła palcami, że główka jest bardzo nisko. Mój syn dziś w nocy spadł z łóżka, potem obudził się, że się zesikał, na szczęście tylko lekko spodnie od piżamy zamoczone i normalnie poszedł siku do toalety. Ja wstawałam do niego, bo jak zleciał z łożka i zaczął płakać, to TŻ nawet się nie obudził. Potem nie mogłam zasnąć. A rano jak już wychodziliśmy do przedszkola i nagle zapytałam czy mieli coś przynieść, to się okazało, ze tak, jakiś owoc, tylko zapomniał powiedzieć. Dobrze, że zawsze cos mamy w domu, ale muszę pytać dzień wcześniej, bo czasem pamięta, a czasem nie. Wczoraj wróciła do mnie wanienka, przewijak, wózek, inne duperele i ciuszki, ale takie powyżej pól roku, nie będę ich teraz prać.
#2861 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Anetka oplulam ekran czytajac o Twoim tztecie... ![]() ![]() Bylam wczoraj rozmawiac z anestezjologiem w szpitalu w ktorym chyba bede rodzic (jak dojade) to znajoma mojej bratowej wiec rozmowa byla tez towarzyska i niby nic nowego sie nie dowiedzialam ale przynajmniej usystematyzowala moje informacje i jestem spokojniejsza.. Po pierwsze mowila, zeby nie nastawiac sie na 100% na zzo bo potem sa kobiety tak nastawione i jak sie okazuje, ze nie da sie do wpadaja w histerie... Po drugie zeby wogole podac zzo to akcja porodowa musi byc ani za szybka ani za wolna, jak za szybka to nie ma sensu podawac po spowolni ja a dziec moze juz byc w kanale rodnym i wtedy trzeba cesarke robic bo kobieta przestaje przec, wiec przy rozwarciu 7-8 cm juz nie podaja wychodza z zalozenia, ze kobieta i tak szybko urodzi...pozatym przy czestych juz skurczach ciezko zalozyc cewnik.. Przy akcji zbyt wolnej jak skurcze sa rzadko tez nie podzadza bo znowu zzo spowolni akcje i kobieta przestaje wogole przec i skonczy sie cesarka.. Generalnie zzo napewno spowalnia akcje porodowa i roznie z tym bywa potem.. Lekarze i polozne sa srednio pozytywnie nastawione do zzo bo porod sie wydluza.. Jak polozna odradza podanie zzo to raczej jej zaufac bo najczesciej wie co mowi.. No i u nas badania na krzepliwosc robia przy przyjeciu do szpitala - trzeba powiedziec, ze bedzie sie chcialo skorzystac z zzo i wtedy robia na cito bo to badanie jest wazne 14 dni wiec mozna nie utrafic.. Mowila tez, ze kobiety chwala sobie gaz rozweselajacy wiec to tez jakas opcja... No i tyle.. Jade dzisiaj do pracy rozmawiac z kadrowa o aneksie... a potem na zeznania do Sadu Metropolitalnego...trzyma jcie kciuki... |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2862 |
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj pojechałam do sh z myślą o kupieniu sobie jakiegoś sweterka czy bluzki, takiej na teraz i weszłam na część "na wagę"....rany ile tam było cudeniek, chyba z 10 rzeczy wzięłam do przymierzalni, a i mężowi co nieco wybrałam, więc przyjechał....
pochwalę się, że za 36 zł kupiłam sobie 2 sweterki, 1 bluzkę, kurtkę pikowaną taką jesienną przejściówkę, mężowi 2 koszule i 1 sweterek rozpinany i to oto cudeńko dla naszej kruszynki ![]() z kombinezonika jestem mega dumna, bo wygląda jak nówka, a wyszedł może 5-6 zł ![]() ![]() odkąd otworzyli nam ten ogromny sklep niedaleko jestem mega fanką sh ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2863 |
Wtajemniczenie
|
Kostka, gazem to i tatuś może się zaciągnąć, jak się zestresuje
![]()
#2864 |
Zakorzenienie
|
Justana ladny wozeczek
![]() ogladalam wczoraj Porodowke na polsat cafe, jedna babka miala cesarke bo dziec byl owiniet pepowina , a mala prawie 4 kg miala- taki tlusciutki noworodek ![]() druga chciala rodzic sn , rozwarcie postepowalo ladnie a jak miala 6 cm to na ktg wyszly spadki tetna maluszka i szybko cesarke jej robili
#2865 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Fajnie mieć dobry sh pod ręką, taki z przebranymi już częściowo ubraniami, bez szmat. Można się nieźle obłowić.
![]() |
#2866 |
Zakorzenienie
|
Kostka, a możesz mi przypomnieć w jakim Ty to szpitalu planujesz rodzić ? przepraszam, pytam pewnie któryś raz, ale moja pamięć ostatnio szwankuje
![]() mój lekarz jest przeciwny zzo ze względu na trudniejszą współpracę...aczkolwiek ja chcę mieć tą alternatywę w zanadrzu |
![]() ![]() |
![]() |
#2867 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#2868 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie mieć takie sh tylko że często się jeździ wydawać kasę :P niby z grosze można sporo kupić.....ale jak się zsumuje te grosze....a do tego się okaże że szafę większą trzeba kupić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2869 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kurde, jestem 5 dych w plecy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mam 2 konta w jednym, oszczędnościowe niby i normalne.... no i zapomniałam, że z oszczędnościowego mogę wypłacić bezpłatnie tylko raz w miesiącu.... a ja we wrzśniu tyyyl przelewow robiłam, nawet za allegro jakieś płaciłam z tego.... głupia głowa ![]() ![]() ![]() ![]() szkoda tak głupio stracić pieniądze ![]()
![]() |
#2870 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2871 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2872 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o rany.... toś mnie przeraziła....ale wszystko z nią ok? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2873 |
Wtajemniczenie
|
mam ochotę uciec przed tym porodem
![]()
#2874 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kciuki!
![]() |
#2875 |
Zakorzenienie
|
o reeeety
![]() ![]() Zanet super ten kombinezon ![]() Justana bardzo ładny wózek ![]() mnie coś boli w lewym boku. przy kompie nie mogę siedzieć, leżeć też ciężko...
#2876 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyniki tych badan sa za ok. pol godziny a robia je zaraz przy przyjeciu wiec raczej sie zdazy przy normalnej akcji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2877 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() Witam się dziś w skonczonym 35 tc ![]() ide jesc bo mnie sssie ;P mam wrazenie ze dziec mi sie jakos inaczej w brzuchu ulozyl bo cos nie czuje ruchow z taka moca jak zawsze, co ten dziec tam robi... ![]()
#2878 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2879 |
Wtajemniczenie
|
Tak z koleżanką ok, jak ciśnienie spadło, to wszystko wróciło do normy. Drugie dziecko chciała urodzić sn, miała rozwarcie już duże w szpitalu, ale coś nie szło dalej i też zrobili jej cc. Okazało się, ze miała króciutką pępowinę.
#2880 |
Zakorzenienie
|
Malz wychodzac do pracy powiedzial jak mi to dobrze bo w domu siedze, no to odrazu mu powiedzialam ze ja chetnie sie z nim zamienie, oddam brzuch i niech rodzi za mnie, to juz zostal bez slowa
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:18.