|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() magsik to dobrze że Cię zdiagnozowali, uważaj na siebie i dbaj o ranę bo to nie żarty, jesteś nadal osłabiona po porodzie więc Twoje ciało nie broni się przed bakteriami tak jak zawsze. Co do dentysty to są różne znieczulenia, niekoniecznie injekcje, mają też dobre żele znieczulające. To zależy co chcesz robić.
|
|
#3752 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny przepraszam że tak samolubnie tylko o sobie, ale nie mam siły ani humoru nadrabiać...
Weszłam do gabinetu, najpierw krótki wywiad i lekarz stwierdził, że poczekamy z pessarem jeszcze 2 tyg, niech trochę Dzidzia podrośnie. Ale przy badaniu się okazało, że jest bardzo nisko, że główka jest wyczuwalna (po dosyć "głębokim" badaniu) no i niespodziewanie wyjął mi pessar. Przy badaniu usg okazało się, że nie tak jak powinno bije serduszko. Jakieś skurcze czy coś Spanikowałam na tyle, że nie do końca go słuchałam. Moje ciśnienie było dosyć wysokie jak na mnie, może to tego wina...Mój lekarz przyjmuje w szpitalu oddalonym ode mnie jakąś godzinę i w czwartek mam się zjawić na oddziale. Zrobi mi ktg, pobada. Niby mnie uspokaja, ale wiecie jak jest- jak nie urok to sraczka. Jak nie rozwarcie w 25 tyg to coś nie tak z serduszkiem Dzidziolka. Mam takiego doła, że masakra. Tż daleko, nie ma mnie kto przytulić. Na szczęście rodzice- oboje ze mną pojadą. Ever, my nie dość, że podobny termin, to podobne problemy ? Nawet nie umiem Cię wesprzeć tak jak powinnam, trzymam kciuki, żeby wszystko było ok
Mój największy Sukces. Oli- 23.10.14 Edytowane przez PurBlanka Czas edycji: 2014-09-30 o 21:08 |
|
|
|
#3753 |
|
Zadomowienie
|
Purblanka: ten nasz tydzien to jakis pechowy... najpierw moje obracanie, teraz ever i Ty... jeszcze troche, bedzie ok
|
#3754 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Najważniejsze, że jesteś pod dobrą opieką. U mnie wczoraj była położna środowiskowa i coś jej się nie spodobało wędzidełko Michasia ale powiedziała że mam się nie przejmować, że jak przyjdzie pediatra to zobaczy,a weź tu się nie denerwuj.
|
|
#3755 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Spokojnie, bedzie dobrze. Gdyby istniało jakiekolwiek zagrożenie to juz by Ci kazał iść do szpitala. Skoro dał Ci dwa dni tzn. Ze chce tylko Cię posprawdzac. Dmucha na zimne ... Ja Cie bardzo mooooocno przytulam. Trzymam kciuki
Skarb 06.09.2014 14:42 2230g 50cm |
|||
|
|
|
#3756 |
|
Zakorzenienie
|
to i ja się pochwale
na razie nie kacikiem Zojki, ale dodatkami, które w pokoiku dziewczyn niebawem wyladuja Nela dorobila się własnego "dorosłego" lozka jeszcze nie zlozone, wiec wrzucam fotke ze strony ikei. plan jest taki, ze lozko będzie podłogowe (materac na samym dole), a jak trochę podrośnie to podniesiemy go wyżej jak na zdjęciu ![]() no i info dnia: Nela w końcu zaczela chodzic! wiem, ze Wy tu przezywacie zupełnie inne stany i emocje ale dla nas to wyjątkowe swieto. mloda skonczyla już 16 miesięcy i co tu ukrywać obijala się w tym temacie :P nasza slodka panikara w końcu nabrala odwagi i puscila mamusiny palec... także mam nadzieje, ze od dzisiaj będzie lzej |
|
|
|
#3757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3758 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pojechałam, wyczekałam się, a po półgodzinnym zapisie okazało się, że wszystko w najlepszym porządku ![]() wiem, że ciężko jest sie nie denerwować, ale w miarę mozliwości zachowaj spokój ![]() PS. Tak sobie jeszcze czasem myślę, że my tu wszystkie przyszłe i JUŻ mamusie dałybyśmy sie pokroić, żeby tylko wszystko było dobrze z naszymi dzidziolkami, przejmujemy sie każdą nieprawidłowością, a są takie medny bo inaczej tego nazwać nie można, co w ciąży lekarza nie widziały, piją, ćpają, później biją, nie mówiąć już o najgorszym.... ehhhh
|
|
|
#3759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poszperaj w necie, dopytaj Twojego dentysty.
|
|
|
|
|
#3760 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Powiedz dentyście o tym że jesteś krótko po porodzie i o tym że dostałaś antybiotyk.
|
|
#3761 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki Dziewczyny, na prawdę mi miło. Ale same wiecie, że w takim momencie potrzebuję najbliższej mi osoby, a tż nie odbiera telefonu i nie odpisuje na smsa. Nie wiem czy nie może w pracy, czy co. Już też zaczynam się denerwować.
Mam nadzieję, że wszystko jest dobrze. Jutro o 7 pojadę na wyniki, chcę mieć aktualną krew, mocz i w ogóle. Pytał mnie, czy przechodziłam jakąś infekcję, bo to od tego mogły być te skurcze w serduszku ![]() Ja z natury jestem panikara więc wiecie. Powiedział, że w czwartek mam być na wszelki wypadek z torbą. Te kłucia i perystaltyke jaką czułam dziś- to zdecydowanie było obsuwanie się małego na dół. Mam nadzieję, że to tylko przez moje nerwy, denerwowałam się dzisiejszą wizytą. I, żę w czwartek się okaże, że wszystko ok ![]() Diabli, brawo dla Nelki
|
#3762 |
|
Zadomowienie
|
PurBlanka ściskam Cię mocno
Skoro masz się zgłosić w czwartek, a nie dziś czy jutro rano, to znaczy, że nie jest źle. Trzymam mocno za Ciebie i Dzidzie! Będzie dobrze!diabli dla córeczki! Wiem jakie to święto w rodzinie, jak młode zacznie chodzić. Skrzynie śliczne |
|
|
|
#3763 |
|
Raczkowanie
|
a Slomka co u Ciebie?
Idę się oporządzić i spać! Spokojnych nocy i ewentualnie szybkich akcji!!!!
|
|
#3764 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jestem bez pessara, główka nisko. Myślę, że urodzę szybciej niż planowo było mówione. Twóje PS? O tym samym pomyślałam zaraz jak wyszłam z gabinetu. Chucham, dmucham, staram się, przejmuję, rozmyślam...I coś nie tak, a takie dosłownie mendy mają w dupie, rodzą, uśmiercają albo nie dbają...
|
|
#3765 |
|
Zakorzenienie
|
Purblanca bedzie ok musi. Wazne ze gin to sprawdzi. Juz niedlugo donoszona ciaza.
Diabli brawa dla małej, fajne skrzynie. Ja/dzis znowu transport do salonu. Jutro krew i mocz a pojutrze wizyta jupiiiii
|
#3766 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
E nie martw sie, ja sie az fest sie martwie, musi byc po prostu wszystko ok! Juz niedlugo 37 tyg zaczynamy, wiec.co by nie bylo, bedzie dobrze ![]() Sent from my LG-D802 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#3767 |
|
Rozeznanie
|
Purblanka nie martw się, wszystko będzie dobrze. To na pewno nic poważnego skoro nie kazał ci natychmiast jechać do szpitala.
Ja zostałam na noc w szpitalu, Rozwarcie nadal na 2 cm, ale lekarz stwierdził że spokojnie do jutra się zrobi więcej. Boli narazie słabo, chyba dam rade zasnąć. Strasznie tu gorąco... Mały ma mieć 3400 +- 0,5 kg, tak że ciężko określić czy mały czy duży Widziałam dzisiaj jak to TŻ powiedział dwa "świeżutkie " noworodki były przepiękne i juz się nie mogę doczekać własnego Dobra, spróbuję usnac, dobrej nocy i szybkich akcji którym trzeba, a tym którym nie trzeba spokojnego czekania w brzuszku na swoją kolej ![]() Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3768 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
brawa dla córezki
|
|
#3769 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję Dziewczyny za słowa otuchy..Mam nadzieję,że to tylko taki incydent i Mały nie będzie miał problemów z serduszkiem.Ale wiecie jak jest-do ktg będę się denerwować.
Tak jak teraz na przykład. ..Od 2 nie śpię. Wstałam siku i już nie mogę zasnąć. ..Kręcę się z boku na bok,to mówię chociaż na wizaż wejdę. Jakaś głodna jestem,ale o 7 wstaję i kade na wyniki to już nie bardzo jeść... Spróbuję jeszcze zasnąć,może się uda
|
#3770 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się znad śniadania w dniu terminu porodu i oczywiście w dwupaku
Nie ma to jak zacząć 41 tydzień Urodził ktoś przez noc?
|
|
|
|
#3771 |
|
Rozeznanie
|
Farminka - Niewiem jak reszta, ale ja wciąż czekam...
Około 3 miałam już jakieś skurcze ale potem cisza albo jakieś po☠☠☠☠☠☠☠ki... A najgorsze ze ciągle boli i cala noc nie spałam. Ja nie wiem skąd wezmę siły na rodzenie... Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3772 |
|
Rozeznanie
|
Ever, PurBlanka współczuję przeżyć
Oby wszystko się wyjaśniło.Farminko ja też już zaczęłam 41t, ale chyba nie mamy się czym chwalić ![]() U mnie cisza, mimo tego masażu. Tyle tylko, że ten czop ciągle odchodzi.
|
#3773 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry z rana
Byłam na wynikach, na wynik toxoplazmozy trzeba czekać kilka dni Poprosiłam żeby były na jutro bo jadę na oddział, może się uda odebrać.Jestem wykończona po nieprzespanej nocy. Może zrobię sobie później drzemkę, mam na dziś oczywiście kilka spraw do załatwienia ![]() Słuchajcie, ja o tego czopa chciałam spytać. Nie chcę się na nic nakręcać, ale dziś po porannym siusianiu na papierze była spora ilość bardzo gęstego śluzu blado-brązowego. Ale to może śluz po wyjęciu pessara Zielona jestem, nakręcona jakaś. Czuję Malucha bardzo nisko, nie wiem czy mnie jutro nie zostawi przypadkiem na oddziale ![]() A u Was widzę kolejne tygodnie, tylko nie wiem czy gratulować ? Farminka, Kasiag- 41 tydzień, niech się w końcu zacznie coś dziać !
|
#3774 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, ja tez prawie cala noc nie przespana, za goraco mi bylo, do wc ciagle w nocy krew mi z nosa troche leciala, latalam z tym do poloznej.
Oddalam mocz, pobrali krew (straszne to dla mnie zawsze jest) i czekam az ktos powie czy moge isc do domu, czy nie.
|
#3775 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie podobnie to wygląda. Takie ciemno żółte, bardzo blado brązowe. No i konsystencja takiej galaretki, żeby nie określić tego gorzej
|
|
#3776 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry.
Ja wlasnie zmykam na badania a mega mi sie noe chce pada i pogoda okropna, do tego taka jestem umeczona nocą, ze szok. Dokladnie budzilam sie 12, 1, 2,3,4 potem przerwa do 6 i potem przed 9 wstalam. A moje dzieckp noca cwiczy gimnastyke, mam chyba zakwasy tak mnie to boli jak sie wypina. Chce juz jutro i wizyte bo masakra. Farminka,Kasia wspolczuje bo ja bym ju oszalala.
|
#3777 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymaj się Kochana i dawaj nam znać co i jak... Cytat:
żeby w końcu jakaś akcja się zaczęła![]() No u mnie blado brązowe i zdecydowanie taki rozjechany ślimak, nie przyjemny widok. Ale nie wiem czy to "to" bo może po tym pessarze
|
|
#3778 | |
|
Rozeznanie
|
Robiłam sobie wczoraj badania i potwierdzam - moja ciąża się cofa
No i jak tu się nastawiać na rodzenie? Niedługo jakieś kółko modlitewne chyba założe w intencji "bezbolesnego porodu, który rozpocznie się odejściem wód" No ale na razie ani widu ani słychu. Nawet zas****ego czopa nie ma. Cytat:
Edytowane przez poczwarkah Czas edycji: 2014-10-01 o 09:36 |
|
|
|
|
#3779 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Teraz to będziecie musieli mieć oczy wkoło głowy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Widzę, że nie tylko moja noc była fatalna.. W nocy jak szłam do łazienki to prawie płakałam.. Wszystko mnie boli, nie mogę normalnie spać bo gorąco i niewygodnie, ciągle gdzieś jakiś kopniak i zazwyczaj na tej stronie na której akurat leżę. Mąż mówi, że jeszcze zatęsknię Z dobrych wieści to zaczynamy 37. tydzień A ja mam pytanie, jak lekarz stwierdza, że łożysko się starzeje? Ostatnio jak badał to mówił, że łożysko ok (chyba, pamiętam jak przez mgłę bo to było usg a ja się skupiałam żeby małą dostrzec ). To przez usg może stwierdzić? Bo nie bardzo wiem jak mógłby inaczej... ![]() Dzisiaj mam zamiar rozpakować i spakować torbę jeszcze raz, poukładać i sprawdzić ostatecznie czego mi brakuje. Więcej nie planuję bo u mnie to bez sensu ![]() Kciuki za potrzebujące i gratki dla tych, którym się należą
|
|
#3780 |
|
Zadomowienie
|
skarpeta: Ty przepakowujesz torbe, ja dopiero chce dzisiaj spakowac.
nie wiem, co to znaczy, ze lozysko sie starzeje.. ja jestem stara, wiec lozysko pewnie tez ![]() ![]()
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:03.

Spanikowałam na tyle, że nie do końca go słuchałam. Moje ciśnienie było dosyć wysokie jak na mnie, może to tego wina...

Najważniejsze, że jesteś pod dobrą opieką.
ale dla nas to wyjątkowe swieto. mloda skonczyla już 16 miesięcy i co tu ukrywać obijala się w tym temacie :P nasza slodka panikara w końcu nabrala odwagi i puscila mamusiny palec... także mam nadzieje, ze od dzisiaj będzie lzej

Poprosiłam żeby były na jutro bo jadę na oddział, może się uda odebrać.
No ale na razie ani widu ani słychu. Nawet zas****ego czopa nie ma.