|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III
Wariatka
![]() Sugub to w tym roku wystartowali jeszcze szybciej niz zwykle zwykle po swiecie zmarlych znicze byly wymieniane na mikolaje na polkach
|
#3722 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3724 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry bardzo kobietki!
nadaję z salonu zawalonego gratami że mam ochotę otworzyć hurtownie... dzisiaj dzień prania segregowania układania i decyzji bo przywiozłam drugi wózek i TŻ już kręci nosem że na cholere nam jak mamy już jeden....a wiecie....kobita w ciąży zwłaszcza to chce mieć raz tak raz tak...ja już glupieję więc co 5 min mi się zmienia.... deszcz pada i generalnie pogoda do d*&owa o 19 idę na wizytę do położnika który ewentualnie ma odbierać mojego bobona... polecany przez jakichś znajomych z firmy TŻa....no zobaczymy co pan wart... |
|
|
|
#3725 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a u nas mgła, normalnie nic przez okno nie widać ![]() a ja brzuch mam tak nisko, że jak siedzę ze złączonymi nogami to mi krew nie dopływa
|
|
#3726 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laski. Czytam i nie wirze nie klucic sie mi tu. Linka ma swoje zdania sasia ma swoje kazda z was moze miec racje.
|
|
#3727 |
|
Rozeznanie
|
Co do świątecznych ozdób, u mnie już od jakiegoś czasu są i bardzo żałuję, że nie mogę nic kupić, bo tylko zawaliłabym sobie pokój
Ale dzisiaj czekamy na tel z nieruchomosci, mają dać odpowiedź od właściciela domu czy satysfakcjonuje go nasza oferta ![]() ![]() ![]() Tak bardzo bym chciała, żeby udało się wreszcie coś kupić
|
|
|
|
#3728 |
|
Zadomowienie
|
Minka ja też mam wrażenie że brzuch mam niżej. głównie dlatego że mam miejsce na stanik
![]() zarzuciłam też jeżdżenie rowerem. jedno że pogoda beznadziejna, dwa że jak pedałowałam to musiałam kierować kolana na zewnątrz |
|
|
|
#3729 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
#3730 |
|
Zakorzenienie
|
A ja sie nie moge pulek w szafie doczekac a musze zaczac prac i prasowac ciuszki.
|
|
#3731 |
|
Zadomowienie
|
ja wczoraj widziałam bilboard(!) z reklamą zniczy....
|
|
|
|
#3732 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Dolorosed trzymam kciuki za egzamin ![]() Olcia wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia Ja zaraz odwożę młodą do przedszkola i mam wolne do 14 posprzątam i będę się obijać... Potem zajrzę na klub, bo mam problem,może któraś coś mi doradzi jak jeszcze nie widziała... ehhh :/ U mnie pogoda względna, w miarę ciepło tylko zachmurzone.
|
|
#3733 | |
|
Rozeznanie
|
Kciuki za egzamin!
I ja się zgodzę z Madziqqq i Inką. Powiedziałabym wręcz, że Sasia chciała dobrze. Mnie do tej pory pozostał niesmak po wyśmiewaniu się z Lolci (Lolcia przepraszam, że do tego wracam), ale braku szacunku do drugiego człowieka nie ogarniam. Nie piszę tego, żeby podsycać dyskusję, bo mam nadzieję, że się skończyła. Chciałabym tylko, żeby szanować nawzajem siebie i swoje poglądy. A kwestie podejścia do dzieci i ich wychowania zweryfikuje życie. Cytat:
A u mnie była taka mgła, że żadnego nieba nie widziałam. |
|
|
|
|
#3734 |
|
Rozeznanie
|
W sklepach jest już dużo zniczy, ludzie kupują jak szaleni, a do listopada jeszcze przecież miesiąc...
|
|
|
|
#3735 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3736 |
|
Wtajemniczenie
|
A Ja musze kupic jakas mala choinke bo w temtym roku nie bylo nas na swieta w domu,w tym juz nigdzie nie wyjedziemy
Wiec czeka mnie troszke dodatkowych zakupow
|
#3737 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za zrozumienie
i już nie wracajmy do tych nieszczęsnych makaronów Ja już nie mogę się doczekać świąt lubię ten komercyjny kicz na mieście, reklamy w tv, swetry w mikołaje i renifery właśnie muszę sobie jakiś zakupić, przecież już nie będę ciężarówą!
|
|
|
|
#3738 |
|
Wtajemniczenie
|
Sasia a nieboisz sie ze mala zrobi Ci psikusa i bedzie po terminie
??
|
#3739 |
|
Zadomowienie
|
A ja lubię święta i tą wyżerkę... Tylko w tym roku będę jadła tylko rybę ??? No bo dziecko maleńkie to nie będę narażać malucha na kolki jak się objem pierogami z kapustą...
|
|
#3740 |
|
Zadomowienie
|
ja na całe szczęście nie jestem fanką ani grzybów ani kapusty.... za to wszelkie ciasta, racuchy!!! o matko....zaraz mi się zachce i będzie!:P
pralka nr1 wstawiona.... 3 kombinezony zimowe i jakieś bodziaki kolorowe.... czeka jeszcze zestaw niebieski i jasne.... wszędzie pisze że po 20szt w rozmiarze ale ja chyba wolę mieć więcej i rzadziej prać... |
|
|
|
#3741 |
|
Rozeznanie
|
Roksape ja jeszcze o tym nie myślę. Ja z kolei uwielbiam śledzie i tez pewnie będe mogła o nich zapomnieć. Będzie ciężko, ale damy radę. Poprzednio jak rodziłam zaczynał się sezon na truskawki i pamiętam, że jedną zjadłam. Nie ryzykowałam, bo mały miał kolki. Jakoś to przeżyłam.. chyba wezmę
Basjenia a w jakim rozmiarze masz kombinezony? Ja mam na razie jeden newborn. Jest mały, ale na początek chyba lepszy taki niż za duży? Wczoraj zaszłam do komisu blisko domu i widziałam dwa w rozmiarze 0-3. Jak się na dzisiejszym usg płeć nie zmieni to zajdę i kupię też taki. Edytowane przez skrzatek24 Czas edycji: 2014-10-01 o 11:32 |
|
|
|
#3742 |
|
Rozeznanie
|
powiedzcie mi w takim razie co można jeść karmiąc dziecko bo ja pojęcia nie mam
|
|
|
|
#3743 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo są w praniu ale z tego co kojarze to jeden na pewno 0-3... 2 jasne jeszcze nie uprane to widzę że jeden rozmiar L.... dość "długi" a taki o rozm 9-12 króciutki....dla mnie to te rozmiarówki są i tak każda inna więc raczej "na oko"
|
|
|
|
|
#3744 | |||
|
Rozeznanie
|
Hello
to trzymam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja wczoraj zakupilam w jednym sklepie torbe na pieluchy itd, rozpakowawuje w domu, a ta naladowana husteczkami, malym opakowaniem pieluszek i miniaturkami kosmetykow ![]() A dzisiaj mój dzieć nie dał mi pospać przez 2-3 godziny (oczywiscie zaczynając od 3) wiercil sie tak, ze w zadnej pozycji nie moglam wytrzymac
|
|||
|
|
|
#3745 | |
|
Rozeznanie
|
Madziqqq, unikać smażonego i ciężkostrawnego, a tak to po prostu jeść z głową. Chyba
Położne na sr mówiły, że przy wyjściu ze szpitala dostaniemy listę produktów dozwolonych i zakazanych. Mam nadzieję, ze do świąt urodzę... Choć położna mówiła, że paradoksalnie dobrze jest rodzić w święta, weekendy, bo trochę spokojniej jest na oddziale. Albo tylko tak pocieszała ![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
|
|
#3746 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to byłoby grubo 2 tyg po terminie. Myślę, że urodzi się w pierwszym tyg grudnia jeśli oczywiście nie będzie cc. A Ty w końcu jak rodzisz? wspominałaś coś o ccCytat:
ja bodziaków mam może koło 20, ale to i tak każde wygląda na inny rozmiar chociaż nie są wieksze niż 62. Reszty mam o wiele mniej. Muszę dokupić kombinezon, bo mam jeden, ale chyba dokupię takiego grubszego misia, bo tu nie ma mrozów. antosia pokaż torbę albo chociaż napisz jaka firma tak szaleje?
Edytowane przez sasia25 Czas edycji: 2014-10-01 o 11:45 |
||
|
|
|
#3747 |
|
Zadomowienie
|
Dieta kobiety karmiącej z tego co się orientuje jest stosowana tylko w Polsce... skoro w ciąży jadłam naprawdę dużo pierogów z grzybami to zamierzam je jeść również jak urodzę bo mały jest po prostu do nich przyzwyczajony. Położna mówiła żeby nie szaleć za bardzo ani w jedną ani w drugą stronę.
|
#3748 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Hehe, no to mamy podobnie U mnie praktycznie codzinnie mniej wiecej o 3 pobudka Potem znów spanie do 10-11. Ale po pobudzce jakos mogłam jeszcze kimac w miedzy czasie, ale dziś nie było szans
|
|
|
|
|
#3749 |
|
Wtajemniczenie
|
Antosia to Ja jakas dziwna jestem,moj tz mowi ze Mila to sie w nocy tak rzuca,ze jak ontrzyma reke na brzuchu to jego budzi,a Ja nic spie dalej w najlepsze
jak sie obudze to tylko na siku i zaraz zasypiam spowrotem ![]() Ja tez Kocham swieta Mam nadzieje ze w tym roku bedzie mega swiatecznie ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- [QUOTE=sasia25;48356473]eee no chyba nie będzie siedziała w brzuchu aż do świąt to byłoby grubo 2 tyg po terminie. Myślę, że urodzi się w pierwszym tyg grudnia jeśli oczywiście nie będzie cc. A Ty w końcu jak rodzisz? wspominałaś coś o ccBo moj zdolny lekarz twierdzil ze mam przodujace lozysko,ale jednak nie mam Mila ulozona glowka w dol,a wiec rodzic bede najpewniej sn no chyba ze cos w ostatnim momencie wyskoczy... Wiec bedziemy na poczatku grudnia razem czekac na godzine W czujesz ten dreszczyk i to napiecie jak o tym pomyslisz ??
|
#3750 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam po 10 w 56 i 62- na razie nic wiekszego jeszcze nie kupowalam![]() Ja wlasnie tez musze zakupić kombinezon W ogóle ze wszystkimi pozostałymi zakupami czekam na targi (za 2 tygodnie sie wybieram na takie ogromne)- byc może cos mie tam zaciekawi, to nie będę miała wyrzutów kupować![]() Nie jest to torba firmowa, tylko producji wlasnej drogerii sieciowej Wiec drogeria wypelniła też produktami swoich marek (cos jak babydream w rossmannie), ale je akurat bardzo lubię, więc sie cieszę |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:03.

Widać że masz zdolności manualne

przez 2-3 godziny (oczywiscie zaczynając od 3) wiercil sie tak, ze w zadnej pozycji nie moglam wytrzymac
to byłoby grubo 2 tyg po terminie. Myślę, że urodzi się w pierwszym tyg grudnia
ja bodziaków mam może koło 20, ale to i tak każde wygląda na inny rozmiar
Mila ulozona glowka w dol,a wiec rodzic bede najpewniej sn no chyba ze cos w ostatnim momencie wyskoczy... Wiec bedziemy na poczatku grudnia razem czekac na godzine W