|
|
#61 |
|
.
|
Dot.: Stopniowe odchudzanie i zmiana nawyków
Ale spojrz na diete, ktora ona stosuje. Ma mnostwo wegli. Dodaj do tego tluszcze i bedzie placz, ze wcale nie chudnie.
|
|
#62 |
|
Zadomowienie
|
No musiałaby usunąć większość węglowodanów, rzecz jasna.
|
|
|
|
|
#63 |
|
Rozeznanie
|
To już ciut ponad miesiąc diety i widzę, że są efekty. Mam niecałe 2 cm mniej w biodrach niż 2 miesiące temu kiedy ostatnio się mierzyłam.
Wystarczyło mi jeść więcej warzyw i owoców niż zwykle, picie wody zamiast napojów słodkich oraz chodzenie na piechotę części dystansu z pracy. Trochę też ćwiczyłam na orbitreku, ale za krótki czas na nim jestem by to w ogóle uwzględniać. Jedyne co mnie męczy to gazy. Przed dietą miałam je sporadycznie obecnie są co drugi, trzeci dzień i nie mam pojęcia co może być tego przyczyną. |
|
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
Gazy zapewne są spowodowane dużą ilością błonnika w diecie: piszesz, że jesz dużo warzyw i owoców.
|
|
|
|
|
#65 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#66 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz już w ogóle nie wiem czy jakaś nietolerancja się objawiła czy co...
|
|
|
#67 |
|
Rozeznanie
|
Ja właśnie też nie rozumiem co się dzieje, bo kiedyś gazy miałam po czymś naprawdę ciężkostrawnym np. fasolka po bretońsku, czy bób. Obecnie mogę zjeść w ciągu dnia dwie kanapki z pieczonym mięsem, sałatą, pomidorem i ogórkiem, jogurt naturalny z mango i miodem, warzywa z kurczakiem i makaronem sojowym, musli z mlekiem a pod koniec dnia lub następnego mam gazy... nie rozumiem tego.
|
|
|
|
|
#68 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czy zaczęłaś pić duże ilości wody? |
|
|
|
|
|
#69 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
EDIT: Pije dużo wody. Kiedyś piłam herbatę bez cukru lub z jedną łyżeczką cukru (zależy jaka to była herbata zielona zawsze smakuje mi bez cukru) i/lub napoje/soki słodkie. Ilość płynów jaką przyjmowałam kiedyś to były 2-4 szklanki. Obecnie wypijam w pracy/uczelni ok. 1-1.5l wody, a w domu piję 1-2 szklanki herbaty bez cukru. Edytowane przez Kori_Yoitama Czas edycji: 2014-10-06 o 21:24 |
|
|
|
|
|
#70 |
|
Przyczajenie
|
Polecę Ci moje skromne rady.
Załóż sobie dzienniczek do odchudzania, zapisz sobie w nim ile ważysz, jaki jest twój cel, od kiedy zaczynasz i kiedy chcesz zakończyć, chodzi o to abyś zauważyła różnice co jesz a czego unikasz. Co 2 tygodnie stawaj na wagę i zobacz ile już schudłaś kg, wszystko zapisuj w swoim dzienniczku, możesz tam również pisać komentarze w stylu jak Ci idzie, czy się nie poddajesz, jaka jest twoja motywacja, to bardzo pomaga sama mam taki dzienniczek. Wystarczy że kupisz sobie w sklepie taki najlepiej około 60 kartkowy im więcej tym lepiej ![]() Ważna jest również motywacja. To od niej zależy nasz sukces! Weź sobie jakieś zdjęcie może być to modelka i pomyśl ja też mogę tak wyglądać i to osiągnę. Powieś zdjęcie nad łóżkiem albo włóż do dzienniczka odchudzania to pomaga, uwierz ! ![]() Dobra dieta Bardzo ważne jest abyś zmieniła swoje nawyki żywieniowe, zapomnij o fast-foodach oraz słodyczach, naucz się bez nich żyć. "Jesteś tym co jesz" to bardzo mądre słowa, jeśli objadamy się słodyczami i niezdrową żywnością doprowadzi nas to do otyłości oraz innymi problemami zdrowotnymi.. POWODZENIA
|
|
#71 |
|
Rozeznanie
|
Sukces
![]() z 101 cm w biodrach zeszłam do 94 cm, a z 85 cm w brzuchu (na wysokości pępka) do 80 cm, a zaczęłam w sierpniu ![]() Mam tylko jeszcze problem z tym jakie ryby jeść (by nie były zbyt ościste jak np. karp) oraz jakie mięso jest dobre dla diety. Czytałam sporo o łososiu, ale nie wiem jak wybrać łososia a nie rybę barwioną na łososia... Jak to odróżnić? Sklep rybny w mojej okolicy jest otwarty w takich godzinach, że nie jestem w stanie nic w nim kupić, dlatego muszę kupować w markecie a tam trzeba umieć wybrać rybę. Do tej pory jadałam mintaja albo pangę przy czym mintaj czasem trafiał się mega ościsty ![]() A z mięsa to głównie kurczak i wołowina, czasem mielone mięso wieprzowo-wołowe. Czy indyk, kaczka i gęś też można uznać za mięso dobre w diecie? Oraz czy smażenie na maśle roślinnym (gdzie wg etykiety jest ok. 82% tłuszczu roślinnego i reszta tłuszczu zwierzęcego) jest na równi ze smażeniem na średniej klasy oliwie z oliwek (średniej klasy, bo kupuje taką w plastikowym opakowaniu z 2 tłoczenia, bo jest tańsza trochę)? |
|
|
|
|
#72 |
|
Raczkowanie
|
Najzdrowszym olejem jeżeli chodzi o smazenie jest olej rzepakowy ;-) jest zdrowszy niż oliwa z oliwek nawet najlepszej jakości
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
Z ryb polecam fileta z miruny
|
|
|
|
|
#74 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
Ja do smażenia polecam olej kokosowy. Dodatkowo można go wykorzystać w celach kosmetycznych np. na włosy
|
|
|
|
|
#76 |
|
.
|
do smażenia masz coś takiego jak masło klarowane, jest lepsze niż zwykły tłuszcz roślinny.
panga to taki odpad, że nie warto nawet tego kupować. ja kupuję rybę, której nazwa zaczyna się na "cz...", ale teraz nie mogę sobie przypomnieć nazwy. łososie są charakterystyczne i drogie, więc najłatwiej patrzeć po cenie ;p
|
|
#77 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#78 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#79 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiele sklepów ze zdrową żywnością bierze udział w tej akcji więc idealny dzień na zakupy
|
|
|
|
|
|
#80 |
|
Rozeznanie
|
A olej kokosowy nie nadaje słodkawego smaku? albo jakiś specjalnych aromatów potrawom?
|
|
|
|
|
#81 |
|
.
|
olej kokosowy nie pachnie i nie smakuje.
---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- tak
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#83 |
|
Rozeznanie
|
Hej, mam do was małe pytanie
od jakiegoś czasu staram się jeść zdrowiej, unikać cukrów itp., ale mam jeden problem..słodkie napoje. Nie to, że nie lubię wody- lubię i piję. Mogę nie jeść czekolady, ale gazowane (głownie) napoje.. Nie umiem się oduczyć i nie wiem co zrobić. Nawet sama nie kupuję ( a jak już to bardzo rzadko), ale jak widzę, to muszę się napić.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
Zobacz sobie, ile kcal i łyżeczek cukru ma coca cola w jednej szklance.
Mnie to od razu zniechęca
|
|
|
|
|
#85 |
|
Przyczajenie
|
Ja mogę wyzbyć się naprawdę wszystkiego...oprócz nocnego podjadania. Często właśnie budzę się w nocy i tak mnie ssie w żołądku, że musze zjeść przynajmniej jedną kanapkę. Macie na to jakąś receptę?
|
|
|
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
Jeść kolację 2-3h przed snem, a w ciągu dnia jeść zbilansowane, syte posiłki. Nocne podjadanie to nic innego, jak 'skumulowany' głód z całego dnia.
|
|
|
|
|
#87 |
|
Przyczajenie
|
Syte posiłki mogą wiązać się z kolei z szybkim przybieraniem na wadze...sama nie wiem. Ostatnio u nas w firmie wprowadzi dostawy owoców z xxx jak sposób na pozafinansowe motywowanie pracowników, czy coś w tym stylu
. Nie wiesz może jak owoce wpływają na wagę i metabolizm? Bo co forum to inna opinia...
Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2014-12-10 o 13:32 Powód: reklama |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#88 |
|
BAN stały
|
Najważniejszy jest ujemny bilans kaloryczny w ilu to posiłkach uwzglęnimy to już drugorzedna sprawa moim zdaniem. Wiadomo w skrajności też nie należy popadać. Ewentualnie wspomóc się tabletkami na odchudzanie które są często skuteczne.
Edytowane przez kiniasek Czas edycji: 2016-05-28 o 08:35 |
|
|
|
|
#89 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i pewnie też skutek tego co się jadło na ten ostatni posiłek |
|
|
|
|
|
#90 |
|
Przyczajenie
|
Dokładnie chęć podjadania w nocy to raczej kwestia psychiki - może rozmowa z psychologiem by pomogła.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.

teraz już w ogóle nie wiem czy jakaś nietolerancja się objawiła czy co...