|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3781 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III
Musze sie pochwalic mam najkochansza Mame na swiecie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jest Najlepsza ![]()
#3782 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny!
![]() ![]() ![]() Ja uwielbiam Święta Bożego Narodzenia. Ten klimat... mmm... ![]() ![]()
#3783 | |
Wtajemniczenie
|
Jutro konczy sie licytacja mojej poscieli dla Mili
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3784 | |
Zakorzenienie
|
Czy któraś z was ma problemy z ciśnieniem może?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3785 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3786 |
Zakorzenienie
|
Yanca ja nie jestem lekarzem..ale ten lek ktory dostalas jest absolutnie zakazany w ciazy, nie nalezy nawet do grupy C tylko do grupy D !!! Ja bym sie skonsultowala z innym lekarzem w tej sprawie..
#3787 |
Rozeznanie
|
Nasz wątek podczytuje az 39 osob w tym 21 gosci
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3788 |
Wtajemniczenie
|
Sasia u nas non stop jakas zadyma ostatnio
![]() ![]()
#3789 |
Zadomowienie
|
bo przydatnych rzeczy się można dowiedzieć....
i za zimno już firankologię stosowaną uprawiać więc nie wiadomo co na podwórku.... mój TŻ poszedł dziś do pracy z torbą papierową "mama wie" ![]() niedługo kanapki mu będę pakować w chicco, enfamil czy innego dzidziusia bo te reklamóweczki takie tycie że na nic innego chyba się nie przydadzą:P |
![]() ![]() |
![]() |
#3790 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny serdeczne dziękuję za kciuki
![]() ![]() A co do świąt, to u mnie w sklepach na razie atak zniczy, choć doszły mnie słuchy, że w Wlk Brytanii już można nabyć ozdoby świąteczne ![]() A co do diety dla matek karmiących, ja nie odmówię sobie pierogów z kapustą, bo je kocham nad życie. Mam nadzieję, ze mi synek wybaczy ![]() Zakupiłam w Biedronie trójpak chusteczek nawilżających do pupy fitti, atrakcyjna cena. Zobaczę jak się sprawdzą. A mnie dzisiaj koleżanki zaczepiały z tekstem: "Ale nie urodzisz w trakcie egzaminu??", co chyba miało znaczyć, że mam spory brzuch. Skrzatek kciuki za usg ![]() Yanca współczuję, naprawdę .... Joanna kciuki za badania! |
![]() ![]() |
![]() |
#3791 |
Zadomowienie
|
dziewczyny mam sporo próbek kremów i płynów do kąpieli...co myślicie o wykorzystywaniu takich saszetek?po 2-3szt prawie z każdego rodzaju i tak się zastanawiam czy jak będę zmieniać dzieciowi to to będzie spoko?mam dzidziusia, chicco, johnsona,bepanthen.... czy poczekac powiedzmy do 3 miesiąca i wtedy używać?mimo że te próbki 0+
a i mam oryginalny sab simplex z niemiec-nie ma żadngo słonika... opakowanie 30ml 6919 mg/ml simeticon więc warto zbadać zanim się kupi. a i w niemczech kosztował 7,5e... Edytowane przez Basjenia Czas edycji: 2014-10-01 o 14:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#3792 |
Rozeznanie
|
Dolores w Irlandii już w większości sklepów są bombki, renifery i swetry z motywem świątecznym
![]() ![]() Baska firankologia ![]() Ja myślę, że takie próbki są spoko, bo będziesz mogła zobaczyć czy dziecko nie reaguje jakąś alergią na dany kosmetyk. Ja na początek planuje używać do kąpieli czegoś naturalnego (sama jeszcze nie wiem czego) więc z testowaniem tych z większym składem troche bym poczekała. Ja swój sab simplex dostanę w przyszły wtorek, ciekawe jaka wersje, bo teściowa miała kupić w niemieckiej aptece |
![]() ![]() |
![]() |
#3793 |
Rozeznanie
|
Ja tak na szybko, bo dzieci proszą o bajkę.
Jestem po usg. Z małą (chyba małą, bo jak zapytałam o płeć to zapytał "a co nie wie pani?, ja płci nie sprawdzałem") wszystko ok. Ogólnie lekarz beznadziejny jeżeli chodzi o kontakt z pacjentem. Na początku zapytał czy miałam robione usg w ciąży (!) i kiedy ostatnio. Jak powiedziałam, że dwa miesiące temu, zapytał po co dziś przyszłam skoro dopiero byłam! Bardzo długo robił pomiary serduszka, więc zapytałam czy coś nie tak, a on do mnie, że źle oddycham i mu dziecko ucieka. A mała po prostu tak się wierciła, chyba tak jak ja miała ochotę skopać porządnie lekarza. Pomijam fakt, ze to obcokrajowiec i ogólnie ciężko było mi się z nim porozumieć. Jestem zła, że to nie moja gin wykonała badanie, a była na oddziale i nawet poszłam do gabinetu zapytac czy ona będzie robić. Powiedziała, ze zmieniła się już z tym co mi robił i już nie chciałaby go podmieniać, bo on się za to obraża na nią! Nie protestowałam, bo słyszałam o tym lekarzu dobre opinie i pomyślałam, że to może nawet lepiej, że teraz ktoś inny sprawdzi, czy wszystko ok. Mam tylko nadzieje, że to rzeczywiście dobry specjalista i dokładnie wykonał wszystkie pomiary. |
![]() ![]() |
![]() |
#3794 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, wklejałyście jakiś czas temu link do fajnej pościeli na all, spodobała mi się bardzo w grochy ale mi gdzieś ten link zaginął a na wątku nie mogę znaleźć. Kojarzycie coś?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3795 |
Wtajemniczenie
|
Ja sab simplex bede zamawiala dopiero pod koniec pazdziernika,wtedy tez chce dokupic wyprawke apteczna i rzeczy dla mnie do porodu
![]() ![]() Firankologia ![]()
#3796 |
Zadomowienie
|
no śmieją się... firankologia stosowana to podstawowy kierunek na uniwersytetach 3 wieku:P
tak jak ławeczking i fakultety z jazdy rollser'ami |
![]() ![]() |
![]() |
#3797 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Skrzatek, niektórzy to się w ogóle nie nadają do zawodu lekarza, ale cóż. Przynajmniej z małą jest ok. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3798 |
Wtajemniczenie
|
Skrzatek Ehhh Ci lekarze to powinni czasem glowa w
![]() ![]()
#3799 |
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny
![]() Jestem mamą kwietniową i podczas urlopu macierzyńskiego mogę więcej poświęcić czasu na swoja pasję- fotografowanie. Jeśli, któraś z Was jest z Warszawy i chciałaby mieć np. sesję z brzuszkiem to dajcie znać. Za darmo w ramach wzbogacenia swojego portfolio wykonam takie fotki. Piszcie PW to podam Wam adres stronki gdzie mam swoje dotychczasowe zdjęcia. Mam nadzieję, że nikt nie potraktuje tego jak spam bo mam naprawdę dobre intencje- sama będąc w ciąży miałam taka sesję ale niestety musiałam za nią płacić. Ja wykonam fotki w ramach swojego hobby ![]()
![]() |
#3800 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Szczerze to nie wiem. Muszę w końcu kupić centymetr ![]()
Wszystko się zmienia, to nie znaczy, że na lepsze. Trzeba sprawić, by było lepiej. Nie można tylko gadać i mieć nadzieję, że samo się poprawi. Edytowane przez Paulinkus Czas edycji: 2014-10-01 o 15:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3801 |
Rozeznanie
|
czyli mówiecie ze moje tsh git, to sie ciesze
![]() skrzatek- olej lekarza, mógł sie być milszy ale moze faktycznie fachowiec to można mu wybaczyć ![]() kurcze moja babcia po śmierci dziadka tak sie nudzi teraz, to moze jej polece wizaż to sie rozerwie ![]() ![]() laski leci wam siara?cos wspominałyscie osttanio...a jesli tak to jaki kolor? ![]() wlasnie zrobilam sobie na deser kasze jaglaną z prazonymi jabłkami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3802 |
Rozeznanie
|
Skrzatek- ten lekarz to jakaś porazka, to fizyta na nfz?
Paulinkus- spodnie sprzed ciąży? zazdro! ja mogę założyć tylko dresy, jeansom już dawno powiedziałam papa i schowałam na dno szafy ![]() Ja się dzisiaj zmierzyłam i mam 100cm w największym miejscu. Myślę, że jest ok ![]() Justysia- z tą babcią to nie jest zły pomysł. Nie wiem ile ma lat, ale moja mama jest po 60tce i jak się nudzi, to buszuje po allegro, pudelkach, stronach z przepisami itd ![]() Edytowane przez sasia25 Czas edycji: 2014-10-01 o 15:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#3803 |
Rozeznanie
|
sasia też mam 100cm witaj w klubie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3804 |
Raczkowanie
|
Hej
Leżę właśnie na patologii ciąży ![]() ![]() ![]() ![]()
#3805 |
Wtajemniczenie
|
Tak sie mierzycie w pasie ze az zadzwonilam do mamy zeby mi centymetr przyniosla
![]() ![]()
#3806 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3807 |
Wtajemniczenie
|
Kasiulka biedactwo tak Ci wspolczuje pobytu w szpitalu
![]() ![]() Wlasnie dziewczyny apel dotych ktore nie podaly jeszcze informacji na pierwsza strone ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- A w pasie mam 96 cm ![]() ![]()
#3808 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Aaaa to wybacz mi moją przesadę ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3809 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3810 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:52.