Mamusie sierpniowe 2014 - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku
Smukłe krychy i płaskie brzuchy bo są juz z nami nasze maluchy 3 9,09%
Już maluchy sierpniowe są na podbój świata gotowe 5 15,15%
Dzieci zamiast spać czatują czy rodzice nie baraszkują 4 12,12%
Sierpniowe dzieci już mamy i o drugie się staramy 1 3,03%
Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2 24 72,73%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-01, 13:37   #2011
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie sierpniowe 2014

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
A. Czy wasze dzeiciaczki trzymaja juz sztywno glowke przy podciaganiu za raczki to pozycji siedzacej ? Mja trzyma od jakis 2tygodni
Ja tak robie
I mała długo i ładnie trzyma główkę
Lubi to i zawsze się cieszy

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 13:45   #2012
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość

Co do teściowych. Od narodzin Ani byli u nas może z 2-3 razy. My do nich jeździmy średnio raz na tydzień (mieszkamy blisko). Póki co trzymają się zakazu noszenia na rękach - jesteśmy konsekwentni z TŻ, choć musimy się często z tym przypominać. "Dobrych rad" wysłuchamy a robimy i tak po swojemu. Z tym, że karmię mm nie ma u nich problemu, bo TŻ też jest na mm. Za to, non stop by Anię przykrywała kocem, nawet w domu, jak jest ciepło. Ale ani ja, ani TŻ się nie dajemy i odkrywamy.

ale dlaczego stosujecie zakaz noszenia dziecka na rękach?

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość

Mały wraca do rytmu, dzis o 21 zasnał po 02:00 sie obudził, a potem 06:30 i teraz ładnie spi No niestety tyle co zaczarowanej malutka nie śpi, ale dla mnie wstać raz w nocy to nie tragedia tym bardziej ze ostatnio miał gorsze noce i budził sie co 2-3 godziny ...
Wiecie co zrobiło mi moje dziecko...blisko sutka mam dwie malinki, wczoraj w dzień była jedna, w nocy musiał zrobić mi druga jak zasnęłam... Tak sie przyssał, ze aż okolice sutka mi zaatakował masakra!
mj TZ ma mega malinke na przedramieniu która młoda mu srobiła

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
U mnie babcia jak tylko Adelka otwiera buzię mówi 'cichutko cichutko nie trzeba płakać ciii' i dziecko nawet nie ma szansy się odezwać...i nie mówię o płaczu, tylko o każdym jednym zakwileniu ;-)

czyli adelka słucha babci i po tych słowach sie nie odzywa?

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Nie denerwuj się, ale to nawet zabawne było
Mój tata mówi do młodego coś w stylu "co ta mamula ci zrobiła, w co ona cię ubrała itd", uważa ze zabawnie jest jak wszystko mamusine jest złe, ale to żarty są.
Na razie rodzice spoko, teściowie też spoko. Raz teść na siłę wyciągną smoka młodemu jak spał bo chciał niby posłuchać jego głosu, młody wpadł w taką histerię, że teść uciekł do domu aż się kurzyło za nim.

przypomnialo mi sie jak ze starszą córką poszłam na 1 wizyte do lekarki. roabieram młodą lekarkapodchodzi, bierze ja i odzywa sie w te słowa:
" oboże boże co oni ci zrobili "
a mnie sie ciemno przed oczami zrobiło z nerwów..

okazało sie ze ta lekarka ma takiego stajla po prostu
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 13:45   #2013
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Ja tak nie podciagam, można już tak ćwiczyć?
Czytałam teraz ze niby nie można jeszcze, w ok 4 miesiącu owszem, wtedy dziecko ćwiczy mięśnie brzucha aby było mu łatwiej samemu usiąść. Do tego czasu robi tak tylko lekarz aby sprawdzić naprężenie mięśni.
Stary 2014-10-01, 13:55   #2014
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Właśnie Dziewczyny, a propos chrzcin. Co najpierw załatwiać? Termin w kościele czy w lokalu?
termin w lokalu,ale najpierw sprawdz w jakich terminach chrzcza u was, bo u nas w 2 i 4 niedziele tylko, w niektorych parafiach tylko raz w miesiącu

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Mój musi mieć dobry humor żeby leżeć na brzuchu. Ale też ostatnio zamiast ćwiczeń woli slinic wszystko wokół

Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
no własnie o co chodzi z tym slinieniem? moja tez wszystko zaslinia od jakiegos tygodnia,a wczesniej tego nie było

Cytat:
Ja tak nie podciagam, można już tak ćwiczyć?
Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Ja też tak jeszcze nie robię, a można tak już?

moja lakarka tak podciagała jak mała miała 10 dni ,
a chyba do 12 tyg dziecko powinno opanowac te sztuke, wiec pare tyg wczesniej pewnie mozna tak cwiczyc
Stary 2014-10-01, 13:59   #2015
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Nie przeprowadzamy się póki co... Właścicielka póki co mówiła że możemy podrzeć to wypowiedzenie i prawdopodobnie przedłuży nam umowę do lutego

Ona sama nie wie co to będzie bo chodzi o to, że się pokłóciła z mężem, w grę wchodzi rozwód a co za tym idzie jej wyprowadzka od niego właśnie do naszego mieszkania... Z tego co wiem od osób trzecich zapisali się na jakąś terapię więc może będzie ok

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Dziewczyny a jak z trzymaniem główki Waszych maluchów jak leżą na brzuszku? U nas coś ciężko ostatnio Mela jak dorwie piąstkę to ani myśli podnosić głowy tylko leży i ssie ją cały czas śliniąc przy tym wszystko dookoła
Moja lubi leżeć na brzuchu tylko u kogoś na klacie, wtedy trzyma ładnie i długo. Tak to musi mieć humor żeby sama na brzuchu poleżeć.
Cytat:
A. Czy wasze dzeiciaczki trzymaja juz sztywno glowke przy podciaganiu za raczki to pozycji siedzacej ? Mja trzyma od jakis 2tygodni
Ja tak robię że podnoszę ją o centymetr dwa dosłownie i to na sekundę. Podnosi ładnie i trzyma. Czasem wystarczy ją złapać za rączki i już się tak napręża
Cytat:
ale dlaczego stosujecie zakaz noszenia dziecka na rękach?

mj TZ ma mega malinke na przedramieniu która młoda mu srobiła

czyli adelka słucha babci i po tych słowach sie nie odzywa?

przypomnialo mi sie jak ze starszą córką poszłam na 1 wizyte do lekarki. roabieram młodą lekarkapodchodzi, bierze ja i odzywa sie w te słowa:
" oboże boże co oni ci zrobili "
a mnie sie ciemno przed oczami zrobiło z nerwów..

okazało sie ze ta lekarka ma takiego stajla po prostu
Wiesz, babcia nie robi tam żadnej pauzy, to mała ma marne szanse na odzew :-P
Stary 2014-10-01, 14:00   #2016
Polly_
grozi wypollizowaniem

a w weekend udało nam sie zaobserwowac natęzoną reakcję orientacyjną, nie wiedzialabym co to gdybym przypadkiem nie wyczytała.
reakcja pojawiłą sie w windzie gdy TZ odwróił szybko mało w strone lustra- zrobiła gały jak spodki, rozdziawila szeroko buzie i znieruchamiala kompletnie..wyglądało to dziwnie i niepokojąco,ale wyczytalam ze to normalne
Stary 2014-10-01, 14:02   #2017
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Nie można tak jeszcze podciągać dziecka Tylko lekarz może to odpowiednio zrobić a my możemy dziecku zrobić tylko krzywdę tak wcześnie każąc mu się podnosić
Dziewczyny zanim zaczniecie robić niektóre ćwiczenia warto poczytać albo skonsultować z pediatrą bo co za wcześnie to też niedobrze
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 14:19   #2018
Polly_
grozi wypollizowaniem

cos mam dzis wene na pisanie ,,wiec cos wam jesczze zareklamuje..tan nie wiem czy fajne, bo dopiero zamówiłam,ale sam pomysł jest super

http://www.smyk.com/smiki-puszka-z-g...t-niemowlaka-p

są tez innych firm

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Cytat:
Nie można tak jeszcze podciągać dziecka Tylko lekarz może to odpowiednio zrobić a my możemy dziecku zrobić tylko krzywdę tak wcześnie każąc mu się podnosić
Dziewczyny zanim zaczniecie robić niektóre ćwiczenia warto poczytać albo skonsultować z pediatrą bo co za wcześnie to też niedobrze

chyba nie masz racji bo znam dwójke dzieci ktore nie potrafiły sie podciagac po skonczeniu 3 mis i zostaly skierowane na rehabilitacje, wiec chyba 12 tydg to odpowiedni czas by próbować? jesli nie bedzie sie próbowac to skąd ma dziecko umiec?

np tu o tym piszą:

http://www.dzieciaki.net.pl/abc/rozw...iesiaca-zycia/

Co powinno cię zaniepokoić pod koniec trzeciego miesiąca?

1. Opadanie główki do tyłu podczas podciągania dziecka z pozycji leżącej do siadu.
  2. Opadanie główki na boki podczas trzymania w pozycji pionowej.
  3. Trudności w podnoszeniu główki w pozycji leżenia na brzuszku.
  4. Nieumiejętność skupienia uwagi na osobach czy przedmiotach.
  5. Nadwrażliwość na głos czy dotyk.
  6. Kłopoty z odwodzeniem nóżek.
  7. Częste lub stałe zaciskanie piąstek.
  8. Brak świadomego uśmiechu.

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:
Moja lubi leżeć na brzuchu tylko u kogoś na klacie, wtedy trzyma ładnie i długo. Tak to musi mieć humor żeby sama na brzuchu poleżeć.

Ja tak robię że podnoszę ją o centymetr dwa dosłownie i to na sekundę. Podnosi ładnie i trzyma. Czasem wystarczy ją złapać za rączki i już się tak napręża

Wiesz, babcia nie robi tam żadnej pauzy, to mała ma marne szanse na odzew :-P

dokladnie o to mi chodxilo , na chwilke by zobaczys jak sobie dzieck radzi,a nie by to cwiczys godzinami, ćwiczyc w sensie wielu powtorzen raczej nie powinno sie, zwłasczza jesliwidac ze nic z tego nie bedzie

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2014-10-01 o 14:09
Stary 2014-10-01, 14:23   #2019
nagiAkt
Zadomowienie

Cytat:
cos mam dzis wene na pisanie ,,wiec cos wam jesczze zareklamuje..tan nie wiem czy fajne, bo dopiero zamówiłam,ale sam pomysł jest super

są tez innych firm

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

chyba nie masz racji bo znam dwójke dzieci ktore nie potrafiły sie podciagac po skonczeniu 3 mis i zostaly skierowane na rehabilitacje, wiec chyba 12 tydg to odpowiedni czas by próbować? jesli nie bedzie sie próbowac to skąd ma dziecko umiec?

np tu o tym piszą:

1. Opadanie główki do tyłu podczas podciągania dziecka z pozycji leżącej do siadu.

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

dokladnie o to mi chodxilo , na chwilke by zobaczys jak sobie dzieck radzi,a nie by to cwiczys godzinami, ćwiczyc w sensie wielu powtorzen raczej nie powinno sie, zwłasczza jesliwidac ze nic z tego nie bedzie
Ale fajna ta glinka Chyba tez sie skuszę i zamowie. Fajna pamiatka po latach. Sama bym chciala zeby mi takie cos zrobili, ale musze sie pocieszyc odciskami butów w betoni

Polly co oznacza twoj avatar? Zawsze sie zastanawiam czy to sa usta czy jakis element z komorki roslinnej, jakies mitochondrium czy cos

WIKTORIA

NASZ DZIUBEK
20.08.2014
15:10
nagiAkt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 14:27   #2020
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez nagiAkt Pokaż wiadomość
Polly co oznacza twoj avatar? Zawsze sie zastanawiam czy to sa usta czy jakis element z komorki roslinnej, jakies mitochondrium czy cos

to zdjęcia pantomograficzne mojego uzębienia
Stary 2014-10-01, 14:28   #2021
daisy dot
Rozeznanie

Czesc,
Okazało się, że mój Maluszek ma skazę białkową (dostał krostek na policzkach takich chropowatych) więc odstawiam nabiał ale mam pytanie, Mamuśka u Was chyba też skaza dobrze pamiętam? Czy można jeść przetwory mleka koziego?
Ja codziennie rano jadłam a to żółty a to biały ser, twarogi, mleko z płatkami. No ciężko mi będzie, ale dam radę.
Czy macie może jakieś listy co można jeść przy skazie białkowej? Będę bardzo wdzięczna? Kto się jeszcze z tym zmaga?
aa na te krostki położna kazała smarować maścią cholesterolową. a jak jest u Was?
dzięki
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 14:31   #2022
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Ja czytałam że właśnie powinno się ćwiczyć tylko z umiarem, tak jak pisałam wcześniej. Tak samo to że niemowlę umie pełzać, to powinno się ćwiczyć cały czas to mu później łatwiej raczkować.
Stary 2014-10-01, 14:40   #2023
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Ja czytałam że właśnie powinno się ćwiczyć tylko z umiarem, tak jak pisałam wcześniej. Tak samo to że niemowlę umie pełzać, to powinno się ćwiczyć cały czas to mu później łatwiej raczkować.
Mój mlody jest pelzakiem pierwszej klasy

O jakie ćwiczenia Wam chodzi? Czytam, czytam i nie rozumiem. Co z tymi rączkami? Coś mamy robić czy nie?

Ja mam zamiar kupić takie 3 glinki. Jedną zostawię sobie a dwie zachowam jako prezenty na dzien babci i dziadka. Ale kupie je i zrobię jakoś niedługo, dopóki mlody ma jeszcze małe stopy

h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 14:47   #2024
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam zamiar kupić takie 3 glinki. Jedną zostawię sobie a dwie zachowam jako prezenty na dzien babci i dziadka. Ale kupie je i zrobię jakoś niedługo, dopóki mlody ma jeszcze małe stopy

jakie glinki? jakie glinki?

Ja też chcę odciski stópek najlepiej w serduszku! jak to zrobić?
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 14:55   #2025
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
jakie glinki? jakie glinki?

Ja też chcę odciski stópek najlepiej w serduszku! jak to zrobić?
Polly kilka postów wyżej wrzuciła linka do glinek ze smyka.

h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 15:58   #2026
neska1412
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
mój ładnie podnosi ale tylko jak jest wyspany jak jest juz zmeczony to mu sie nie chce i płacze

a jak tam dziewczyny u was z tymi sprawami???ja juz jestem tydzien po wizycie u ginekologa i w cale mi sie nie spieszy, obawiam sie ze jest cos ze mna nie tak..w ciazy to mialam bardzo wysokie libido, a teraz na sama mysl mnie odrzuca...a biorac pod uwage ze w koncowce ciazy byla tez spora przerwa...wiec w moim przypadku nie ma co narazie myslec o zabezpieczeniu, bo puki co nie zapowiada sie aby do czegos doszło ...
Ja o dziwo mam duzo chęci. Tylko im bliżej końca połogu tym sie bardziej boje. Pisałam kiedyś ze zle mnie zszyli i czuje sie tam luzno i boje się trochę reakcji męża... Może nie troche tylko od kilku dni nieustaniie myśle o MOIM PIERWSZYM DRUGIM RAZIE. Gorzej sie stresuję niż przed pierwszym razem.
Ale ogólnie to już przytulanki były tylko bez użycia Kryśki
neska1412 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 15:59   #2027
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Mój mlody jest pelzakiem pierwszej klasy

O jakie ćwiczenia Wam chodzi? Czytam, czytam i nie rozumiem. Co z tymi rączkami? Coś mamy robić czy nie?
chodzi o podciaganie za rączki jak lezy na pleckach by sprawdzic czy trzyma główke, mnie sie wydaje ze w 3 miesiacu mozna, zuken mówi ze nie wolno, z tym ze to nie jestt cos do cwiczenia, tylko tak do zrobienia jednorazowo dziennie ( wg mnie )
wiec w sumie nie woadm czy robic czy nie

Cytat:

tez mam taki zamiar ,tylko na razie kupuje jedna zeby zobaczyc czy to rzeczywiscie fajne czy jakis badziew i np nie wyjdzie
Stary 2014-10-01, 16:33   #2028
kasia_ruda
Zakorzenienie

Boję się, że i mój synek ma skazę białkową. Idę go jutro pokazać pediatrze. Straszną ma wysypkę na twarzy.

Wiecie, ile mi PZU wypłaciło za narodziny dziecka??? 1400 zł!!! A wiecie, co jest najlepsze? Że w ogóle nie wiedziałam, że dostanę jakąś kasę, mamy w pracy grupowe ubezpieczenie, ale jakoś tak nie myślałam o tym. Nawet jak kadrowa mi robiła zgłoszenie do PZU to ja głupia myślałam, że mi go do ubezpieczenia zgłasza fajna niespodzianka!
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 17:04   #2029
nagiAkt
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Boję się, że i mój synek ma skazę białkową. Idę go jutro pokazać pediatrze. Straszną ma wysypkę na twarzy.

Wiecie, ile mi PZU wypłaciło za narodziny dziecka??? 1400 zł!!! A wiecie, co jest najlepsze? Że w ogóle nie wiedziałam, że dostanę jakąś kasę, mamy w pracy grupowe ubezpieczenie, ale jakoś tak nie myślałam o tym. Nawet jak kadrowa mi robiła zgłoszenie do PZU to ja głupia myślałam, że mi go do ubezpieczenia zgłasza fajna niespodzianka!
super tak dostac forsę z zaskoczenia przynajmniej sie nie planuje, w jaki sposob je wydac

Nam rodzinnego nie przyznali, bo dochody przekraczaja o 14 zł

Co do przytulanek z tz, to mysmy przedwczoraj sprobowali za drugim podejsciem i tak jak myslalam - bolalo i bylo nielrzyjemnie. Strasznie ciasno.

WIKTORIA

NASZ DZIUBEK
20.08.2014
15:10
nagiAkt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 17:41   #2030
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Właśnie Tz kupił nam też to do robienia odcisków tylko wybrał w 3d i od razu z ramka
O takie coś :

Wiec dzisiaj zrobimy

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 17:52   #2031
gosia3103
Zakorzenienie

Kasia super niespodzianka
Fajne te odciski i odlewy.
Adelka ma dzisiaj dzień postępów. Pierwszy raz zauważyła kremową myszkę którą dostała i cieszyła się do niej, spędziła zadowolona jakieś 10 minut w chuście i poleżała chwilę na macie, uśmiechając się
Stary 2014-10-01, 18:33   #2032
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:

są tez innych firm

np tu o tym piszą:

Moim zdaniem nie można tak podnosić Jeszxze,a to co piszesz to właśnie sprawdza się ok 12 tyg i zapewne dzieci koleżanek chodziły na rehabilitację bo lekarz po badaniu "podnoszenie za rączki do siadu " zauważył ze główka opada bezwładnie. Pediatra nie jestem więc mogę się mylić , ale ma być jutro u nas health visitor i jak nie zapomnę to zapytam o to.

Edytowane przez patrycja19894
Czas edycji: 2014-10-01 o 18:34
patrycja19894 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 18:51   #2033
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

moja Ninka zainteresowała się dzisiaj zabawka przy wózku

Wysyłane z mojego GT-S5300 za pomocą Tapatalk 2
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1412182305578.jpg (58,7 KB, 38 załadowań)
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 18:53   #2034
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Adelka ma dzisiaj dzień postępów. Pierwszy raz zauważyła kremową myszkę którą dostała i cieszyła się do niej, spędziła zadowolona jakieś 10 minut w chuście i poleżała chwilę na macie, uśmiechając się
No to gratuluję postępów
U nas wielkie zainteresowanie karuzela do której Tobi mówi :-D oraz zielono, pomarańczowym zolwiem którego dostał w prezencie. kładę mu go z boku jak leży,tak macha rączkami ze zrzuca go z sofy. No i bezcenny codzienny uśmiech do mamusi oraz tatusia ;-) Dziś się tak uśmiechał długo ze zdążyłam wziąść telefon i zrobiłam ok 5 zdjęć
Stary 2014-10-01, 19:01   #2035
mysia111
Zadomowienie

Cytat:

Dokładnie taka Martynka dostała od mojego brata. Zrobiliśmy odcisk stóp jak miała pare dni. Rączki sie nie dało odcisnąć bo zaciskała

Cytat:

O, jaka miła niespodzianka.
Moją tez wysypało ale połozna powiedziała że to wysypka zwiazana ze zmianami hormonalnymi i z reguły pojawia sie ok 4-5 tygodnia zycia dziecka. W przyszłym tyg mamy wizyte u pediatry to tez sie spytam jak nie zejdzie do tego czasu.

My dzis zaliczyliśmy wizytę u ortopedy i USG bioderek i wszystko jest ok. Cieszę się bo ze starszą córką musiałam ćwiczyć przez ok 2 miesiące i wkładać dodatkowo pieluszkę tetrową.
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 19:24   #2036
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
moja Ninka zainteresowała się dzisiaj zabawka przy wózku

Wysyłane z mojego GT-S5300 za pomocą Tapatalk 2
Mamy taką samą pszczółkę. Mały jak ją pierwszy raz zobaczył to się do niej śmiał dłuższą chwilę...

Może któraś z was poradzi co może się dziać z moim synkiem. Od ponad tygodnia przy piersi się denerwuje, pije max 10 minut, a jak chcę mu dalej dać pierś to się wścieka i krzyczy. W efekcie karmienia są dużo częstsze nić tydzień temu. Do tego nie chce spać w ciągu dnia. Powieki mu opadają, a nie może zasnąć... To może być skok rozwojowy, kryzys laktacyjny. Bo za chwilę chyba się poddam i podam mm. Może to pomoże
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 19:31   #2037
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
No to gratuluję postępów
U nas wielkie zainteresowanie karuzela do której Tobi mówi :-D oraz zielono, pomarańczowym zolwiem którego dostał w prezencie. kładę mu go z boku jak leży,tak macha rączkami ze zrzuca go z sofy. No i bezcenny codzienny uśmiech do mamusi oraz tatusia ;-) Dziś się tak uśmiechał długo ze zdążyłam wziąść telefon i zrobiłam ok 5 zdjęć
Moja karuzelę lubi od dawna, ale do tej pory interesowała ją tylko karuzela właśnie i grzechotki, nic poza tym. Ciężko ją czymś zająć na dłużej.
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;48362595]Mamy taką samą pszczółkę. Mały jak ją pierwszy raz zobaczył to się do niej śmiał dłuższą chwilę...

Może któraś z was poradzi co może się dziać z moim synkiem. Od ponad tygodnia przy piersi się denerwuje, pije max 10 minut, a jak chcę mu dalej dać pierś to się wścieka i krzyczy. W efekcie karmienia są dużo częstsze nić tydzień temu. Do tego nie chce spać w ciągu dnia. Powieki mu opadają, a nie może zasnąć... To może być skok rozwojowy, kryzys laktacyjny. Bo za chwilę chyba się poddam i podam mm. Może to pomoże [/QUOTE]
To może być wszystko, nie poddawaj się. Ciężko mi powiedzieć bo Adelka rzadko kiedy je aż 10 minut ;-) w ciągu dnia je co godzinę, półtorej. Tylko u nas jak był skok to trwał trzy dni.. Ale to może być kryzys laktacyjny, częściej je, to więcej będziesz produkować...
Dziewczyny, odnośnie tego podciągania, miałam przepisać ale łatwiej mi cyknąć zdjęcie, więc jak którąś interesuje to niech sobie ściągnie. Dopóki tego nie przeczytałam to nie robiłam nic, nie ćwiczyłam też pełzania, bo to też dopiero wyczytałam w tej książce. uploadfromtaptalk1412184677371.jpguploadfromtaptalk1412184689388.jpguploadfromtaptalk1412184695910.jpg
Stary 2014-10-01, 19:37   #2038
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Właśnie Tz kupił nam też to do robienia odcisków tylko wybrał w 3d i od razu z ramka
O takie coś :

Wiec dzisiaj zrobimy
ale super, u nas takich nie widzialam, ciekawa jestem jak sie pobiera taki odlew

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;48362595]Mamy taką samą pszczółkę. Mały jak ją pierwszy raz zobaczył to się do niej śmiał dłuższą chwilę...

Może któraś z was poradzi co może się dziać z moim synkiem. Od ponad tygodnia przy piersi się denerwuje, pije max 10 minut, a jak chcę mu dalej dać pierś to się wścieka i krzyczy. W efekcie karmienia są dużo częstsze nić tydzień temu. Do tego nie chce spać w ciągu dnia. Powieki mu opadają, a nie może zasnąć... To może być skok rozwojowy, kryzys laktacyjny. Bo za chwilę chyba się poddam i podam mm. Może to pomoże [/QUOTE]

hmmm..a czemu musi wg ciebie tak długo ssac? Olga ssie max 5 minut
Stary 2014-10-01, 19:44   #2039
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
Czesc,
Okazało się, że mój Maluszek ma skazę białkową (dostał krostek na policzkach takich chropowatych) więc odstawiam nabiał ale mam pytanie, Mamuśka u Was chyba też skaza dobrze pamiętam? Czy można jeść przetwory mleka koziego?
Ja codziennie rano jadłam a to żółty a to biały ser, twarogi, mleko z płatkami. No ciężko mi będzie, ale dam radę.
Czy macie może jakieś listy co można jeść przy skazie białkowej? Będę bardzo wdzięczna? Kto się jeszcze z tym zmaga?
aa na te krostki położna kazała smarować maścią cholesterolową. a jak jest u Was?
dzięki
Cytat:

a nie brałyście pod uwage tradziku niemowlecego?
u mnie tez jest taka wysypka, ale health visitor mowila ze to raczej tradzik... tylko coraz wiecej tego mi sie wydaje wczesniej tylko twarz, a teraz szyja i klata ale ta babka dalej mowi, ze to nic...

Cytat:

Cytat:
Moim zdaniem nie można tak podnosić Jeszxze,a to co piszesz to właśnie sprawdza się ok 12 tyg i zapewne dzieci koleżanek chodziły na rehabilitację bo lekarz po badaniu "podnoszenie za rączki do siadu " zauważył ze główka opada bezwładnie. Pediatra nie jestem więc mogę się mylić , ale ma być jutro u nas health visitor i jak nie zapomnę to zapytam o to.
jak czesto ona bywa teraz u Ciebie? u mnie na razie jest co tydzień ale zastanawiam sie czy tak caly czas bedzie przychodzic?

[/QUOTE]

ta pszczółka jest bardzo fajna, bo jest taka wybajerzona, ze bardzo przykuwa wzrok
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 19:50   #2040
White Cafe
Rozeznanie

Cytat:
Moja karuzelę lubi od dawna, ale do tej pory interesowała ją tylko karuzela właśnie i grzechotki, nic poza tym. Ciężko ją czymś zająć na dłużej.

To może być wszystko, nie poddawaj się. Ciężko mi powiedzieć bo Adelka rzadko kiedy je aż 10 minut ;-) w ciągu dnia je co godzinę, półtorej. Tylko u nas jak był skok to trwał trzy dni.. Ale to może być kryzys laktacyjny, częściej je, to więcej będziesz produkować...
Dziewczyny, odnośnie tego podciągania, miałam przepisać ale łatwiej mi cyknąć zdjęcie, więc jak którąś interesuje to niech sobie ściągnie. Dopóki tego nie przeczytałam to nie robiłam nic, nie ćwiczyłam też pełzania, bo to też dopiero wyczytałam w tej książce. Załącznik 5804144Załącznik 5804145Załącznik 5804146
Cytat:
ale super, u nas takich nie widzialam, ciekawa jestem jak sie pobiera taki odlew

hmmm..a czemu musi wg ciebie tak długo ssac? Olga ssie max 5 minut
Jejku, az nie wierze ze dziecko tak krotko moze ssac i sie najesc?!?! Mój nawet jak szybko pije i szybko łyka to zdecydowane min to 30 z jednej piersi (z reguly z jednej mu wystarcza) alr Zazwyczaj to trwa jeszcze dużej dłużej. Zazdroszczę Wam, bo jak ktos przychodzi do nas w goście, to wychodzę karmić fo drugiego pokoju alebw związku z tym, ze to trwa nawet i godzine to daje za wygraną i wracam do gości z cydem przykrytym pielucha, co mnie denerwuje. Dlatego rez śpię z małym bo jak z samym karmieniem tak dlugo mi schodzi, potem przewinac i odbeknac to co by mi z nocy zostalo...

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Katoseria, u nas tez ten trądzik chyba ale najdalej zeszlo tylko do szyjki

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości