Scent Bar LIV - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-01, 16:42   #121
Polly_
grozi wypollizowaniem

Dot.: Scent Bar LIV

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
Też się dziś nad tym refleksiłam, no cóż sprytny marketing, podprogowo "Biedronkowo" że niby taaaniej i sukces gwarantowany

wiem, że Lidlowo ale no zamysł ten sam, dyskontowy.

ja sie zastanawiam po co to? bo dla mnie to co najniej dziwne, przeciez nie po to sie buduje prestiz marki i kieruja ja do "bogatych" by potem sprzedawac swoje produkty w lidlu. wyobrażmy sobie pania prawnik która "kupuje w almie" i "chodzi w wittchenie" by podkreślić swoją przynależność do okreslonej grupy spolecznej a tu nagle okazuje sie ze chodzi z torebkąa lidla.

po drugie -po co to lidlowi i tak wszystko wykupią hurtownicy, wystawią na allegro, a zwykłym klientom nic sie nie dostanie z tej promocji i beda wkurzeni

a promocja chyba jes tpo to głównie by budzic w swoich klientach pozytywne uczucia do marki a nie negatywne, a w obu przypadkach, i lidla i wittchen chyba bedzie na odwrót

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2014-10-01 o 16:43
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 16:58   #122
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Ta akcja chyba ma na celu pokazanie, ze Wittchen jest nie tylko dla "elity" (?) ale i dla szarego człowieka też. Tylko moim zdaniem osiągną odwrotny skutek - przepraszam, ale jakbym nie znała marki, to pierwsze skojarzenie byłoby "e, w Lidlu / Biedronce sprzedają, to pewnie jakieś skóropodobne badziewie".

Co nie znaczy,że uważam te sklepy za coś gorszego, w Biedrze sama regularnie robię zakupy i b.sobie chwalę, ale to nie to
Stary 2014-10-01, 17:03   #123
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
ja sie zastanawiam po co to? bo dla mnie to co najniej dziwne, przeciez nie po to sie buduje prestiz marki i kieruja ja do "bogatych" by potem sprzedawac swoje produkty w lidlu. wyobrażmy sobie pania prawnik która "kupuje w almie" i "chodzi w wittchenie" by podkreślić swoją przynależność do okreslonej grupy spolecznej a tu nagle okazuje sie ze chodzi z torebkąa lidla.

po drugie -po co to lidlowi i tak wszystko wykupią hurtownicy, wystawią na allegro, a zwykłym klientom nic sie nie dostanie z tej promocji i beda wkurzeni

a promocja chyba jes tpo to głównie by budzic w swoich klientach pozytywne uczucia do marki a nie negatywne, a w obu przypadkach, i lidla i wittchen chyba bedzie na odwrót
Polly myślę identycznie, ale... jest jedno za☠☠☠iście opłacalne ale - musi im się to opłacać. Poszerzanie sieci potencjalnych klientów, etc. Wszak do Lidla chodzą różne portfele, to jest zwiększenie zbytu, i to znaczne, a ich wali kto to kupi i co z tym potem zrobi. Ważne że zarobili
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 17:16   #124
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość
poszłam w kompozyt , bo tańszy i z doświadczenia wiem, że jest ok. poprzednia zlepa jedynek trzymała 15 lat i trzymała by dalej ale od wczoraj mam tę nową
http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowi...tem_42186.html
Czyli to coś w stylu licówek z kompozytu? Nie przebarwia się? Mam z tego materiału ząb odbudowany (jakieś 12 lat temu) i już po roku wyglądał jak ząb mumii (dobrze, że to piątka jest)
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 17:20   #125
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez golden_eye Pokaż wiadomość

bigosssssssoo musi się odgrzać przynajmniej 2 razy więc musi jutro już pierwszy raz zaliczyć orass jakąś sałatkę ale to jutro, dziś nie dam rady więcej, bo się dopiero wybieram po zakupy do tego bigosu . oraz 3bita w piątek i pasztet. ilości normalne nie hurtowe, żeby się zjadło, ale to i tak roboty tyle samo
No tak, racja.

W sumie nigdy nie robiłam dla gości bigosu, muszę spróbować. Zazwyczaj gar bograczu/ strogonow albo gar tajski/chiński.

Najwygodniejsze przyjmowanie gości ever.
Stary 2014-10-01, 17:37   #126
golden_eye
Wtajemniczenie

Cytat:
No tak, racja.

W sumie nigdy nie robiłam dla gości bigosu, muszę spróbować. Zazwyczaj gar bograczu/ strogonow albo gar tajski/chiński.

Najwygodniejsze przyjmowanie gości ever.
moi sobie zażyczyli konkretnie bigosso więc nie mam wyjścia

ale leje
Stary 2014-10-01, 17:48   #127
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
I oczywiście nie ma zmiłuj, żeby był na zwolnieniu, musi pracować. To teraz go oczywiście podejrzewają, że wymyśla...
no tak, połamane palce na pewno symuluje ehhh
Cytat:
Lom tko...torebki wittchen w lidlu, swiat sie konczy...to teraz czekam na zapachy durga w biedrze
w zeszłym roku robili taką akcję, podobno się ludzie bili o nie
Cytat:

nie no dzięki dziewczyny , ale nie ma czego gratulować , mam dwie wielkie jedynki i idą do zmniejszenia, bo serio jak królik wyglądam

Cytat:
moi sobie zażyczyli konkretnie bigosso więc nie mam wyjścia
udanego pichcenia w takim razie

Ja miałam dziś taki młyn pracowy rano że nawet nie zdążyłam wpaść do Baru i pomachać

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 19:29   #128
gryx82
BAN stały

Znad kiełbasy
Stary 2014-10-01, 19:37   #129
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Dobry

Znad gąsek z patelni
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 19:37   #130
Redhaired Witch
Nindżopesz

Macham znad pierwszego dnia w robocie. Jakoś przeżyłam ale atmosfera w pokoju jest iście pogrzebowa... Nie przeze mnie, ogólnie takie towarzystwo. Czyli będę mogła pielęgnować socjofobię i z nikim nie gadać
Z tego wszystkiego kliknęłam sobie dwa pudełka podkładu z Hongkongu bo mi wycofli normalny sklep a wyglądać trzeba.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 19:38   #131
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Macham znad pierwszego dnia w robocie. Jakoś przeżyłam ale atmosfera w pokoju jest iście pogrzebowa... Nie przeze mnie, ogólnie takie towarzystwo. Czyli będę mogła pielęgnować socjofobię i z nikim nie gadać
Z tego wszystkiego kliknęłam sobie dwa pudełka podkładu z Hongkongu bo mi wycofli normalny sklep a wyglądać trzeba.
Jaki podklad kupiłaś ?
Stary 2014-10-01, 19:51   #132
Florens
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Czyli to coś w stylu licówek z kompozytu? Nie przebarwia się? Mam z tego materiału ząb odbudowany (jakieś 12 lat temu) i już po roku wyglądał jak ząb mumii (dobrze, że to piątka jest)
Ty weź mnie nie stresuj
mój nie zmieniał barwy, tzn. prawie nie zmieniał, bo nigdy nie było widać różnicy między kompozytem a zębem, znaczy żółkły se wespół równo

Prawdziwe piekło, to źle przeżyte życie

Toficzku zabrałaś ze sobą kawał mojego serca
28.05.2010
Fanaberia Fanybery Fany Fancia 06.04.2017
Florens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 19:52   #133
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
Co ja to chciałam - wczoraj był projekt mojej Mam - szukamy zamiennika Angela (bo drooogi)
Nie wiem co ja duhrna myślałam sobie, powinnam jej od razu powiedzieć, że niedasie bo nie ma i już
Tesori di Oriente, Jasmine di Giava

Miciel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 19:59   #134
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Jaki podklad kupiłaś ?
Lumiere Luminesse Fair Golden. Co nie znaczy, że faktycznie mają je na stanie.

Stary 2014-10-01, 20:09   #135
gryx82
BAN stały

Cytat:

Cytat:
Ty weź mnie nie stresuj
mój nie zmieniał barwy, tzn. prawie nie zmieniał, bo nigdy nie było widać różnicy między kompozytem a zębem, znaczy żółkły se wespół równo
Mój od samego początku jakiś felerny był Ale bierzmy poprawkę na to, że to było daaawno temu, więc w sumie nawet ja sam nie wiem, co to za materiał jest, mogła mi nawet ząb z uchwytu od lodówki wyrzeźbić, a ja bym i tak nie wiedział

---

Skarżyłem się już, że teraz w sklepach dobrej kiełbasy nie uświadczysz?
Stary 2014-10-01, 20:13   #136
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Lumiere Luminesse Fair Golden. Co nie znaczy, że faktycznie mają je na stanie.
Trzymam kciuki,żeby mieli i żeby doszlo .

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Cytat:

Skarżyłem się już, że teraz w sklepach dobrej kiełbasy nie uświadczysz?
Nie skarżyłeś

Jedna jedyna dobra kielbasa jaką znam i naprawdę wszystkim smakuje, to Kielbasa ze wsi - doslownie tak się nazywa. Samo mięcho( widać porządne kawalki golym okiem) nie jakiś mix śmieci ,kości i tłuszczu. I dobrze przyprawiona. Tylko nie wiem, czy to nie jest jakiś regionalny wynalazek
Stary 2014-10-01, 20:17   #137
gryx82
BAN stały

Cytat:
Nie skarżyłeś
Skarżyłem, w sierpniu jakoś, widocznie Cię ominęło "Kiełbasa z szynki", a nie dość, że w smaku nijaka, to jeszcze skóra jak na byku Najlepsze kiszki u mojej ciotki na wsi, w Wielkopolsce - pachnące czosnkiem i majerankiem, soczyste, mięciutkie
Stary 2014-10-01, 20:22   #138
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Skarżyłem, w sierpniu jakoś, widocznie Cię ominęło "Kiełbasa z szynki", a nie dość, że w smaku nijaka, to jeszcze skóra jak na byku Najlepsze kiszki u mojej ciotki na wsi, w Wielkopolsce - pachnące czosnkiem i majerankiem, soczyste, mięciutkie
Możliwe

To rozejrzyj się za tą ze wsi. Cieńka skora, doprawiona tak jak powinna być. Jak wrzucisz do mikrofali na pieczoną to rozmiar się nie zmienia praktycznie, tylko odrobina tłuszczu wytapia się. I można ją ususzyć
Stary 2014-10-01, 20:30   #139
gryx82
BAN stały

Cytat:
To rozejrzyj się za tą ze wsi. Cieńka skora, doprawiona tak jak powinna być. Jak wrzucisz do mikrofali na pieczoną to rozmiar się nie zmienia praktycznie, tylko odrobina tłuszczu wytapia się. I można ją ususzyć
A jakiej to firmy? Ogólnopolskiej jakiejś?

Tak w ogóle to świat jest jednak mały Jestem se dzisiaj w moim Polo, paczę ponad kartony z mlekiem i kogo widzę? Moją znajomą ze studiów, której nie widziałem od czasów seminarium magisterskiego, albo i jeszcze dłużej Pyta się mnie, co ja tu robię... zakupy, a tak w ogóle to mieszkam tu od urodzenia?
Stary 2014-10-01, 21:06   #140
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego co pamiętam zawsze tam tak było, pozazdrościć

Cytat:
Napisane przez Miciel Pokaż wiadomość
Tesori di Oriente, Jasmine di Giava
Thnx, aż jestem ciekawa zdania mojej Mam. Wąchałam kilka Tesori i były rzygliwe, nawet nei fatygowałam się zapamiętywać nazw, dlatego ciekawi mnie czy faktycznie nie ejst to siedemnasta woda po kisielu Powiem tak, jestem sceptyczna ale ciekawa.
Stary 2014-10-01, 21:19   #141
Katty_p13
Piers do przodu

Gryxiu najlepsiejsza kiełbacha ever to palcówka z Podlasia, zawsze jak odwiedzam Podlasie to nakupuję, suszę, mrożę i mam

Margoto za zakupy

znad soku pomarańczowego
Stary 2014-10-01, 21:33   #142
Polly_
grozi wypollizowaniem

czuje sie osłabiona wymianą korespondencji ze sprzedajacymi z all...napawa mnie niesmakiem ze ktos po 1 usiłuje mi wcisnąć stare szmaty, a po drugie usiłuje mi wmówic ze to ja usiłuję go orżnąć i szukam naiwnego (ale w jaki sposób to nie wiem )
Stary 2014-10-01, 21:34   #143
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
u mnnie w robo też tak jest że zazwyczaj nikt nic nie gada chyba ze ktoś z szefostwa jest na stanie to się atmosfera ożywia, bo gadatliwi są, a jeśli ich nie ma to każdy sobie klika i tak 8 godzin w ciszy

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2014-10-01, 21:37   #144
Murszafka
To ja :)

Cytat:
to jeszcze perfumeryjnie będzie?
ale ja nic nie mam do wąchania lamer jestę w tem temacie i to serio w czerwcu?
IIItam, wałkowaliśmy Iso E Super, na każdym pachniał inaczej i tu były dłuuugie wywody. Przy winie, piwie, koniaku i wszystkim innym...
Cytat:
Znad kiełbasy
Ej, a zdarzało się, że nie???

Znów jestem jasna blondyna Bo ostatnimi czasy byłam ciemna...

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
u mnnie w robo też tak jest że zazwyczaj nikt nic nie gada chyba ze ktoś z szefostwa jest na stanie to się atmosfera ożywia, bo gadatliwi są, a jeśli ich nie ma to każdy sobie klika i tak 8 godzin w ciszy
Oooo... To ja z koleżanką zazwyczaj cyrk odstawiamy, aż płaczemy ze śmiechu, a reszta z nami...

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 21:40   #145
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Polly myślę identycznie, ale... jest jedno za☠☠☠iście opłacalne ale - musi im się to opłacać. Poszerzanie sieci potencjalnych klientów, etc. Wszak do Lidla chodzą różne portfele, to jest zwiększenie zbytu, i to znaczne, a ich wali kto to kupi i co z tym potem zrobi. Ważne że zarobili

mozliwe..dla mnie to jakies takie słabe :/

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
no tak, połamane palce na pewno symuluje ehhh

w zeszłym roku robili taką akcję, podobno się ludzie bili o nie

bosh..ludzie normalnie klasy nie mają za grosz...

Cytat:

OMG! to dzis był ten wielki dzien?!
i jak byłaś ubrana?
Stary 2014-10-01, 21:45   #146
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
OMG! to dzis był ten wielki dzien?!
i jak byłaś ubrana?

Na corno, w babciowe botki, kryjące rajstopy, tunikę ze zwisem i narzutkę z dzyndzlami. Jutro nie popełnię botkowego blędu bo kiepsko się w nich biega do autobusu.

Stary 2014-10-01, 21:50   #147
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
mozliwe..dla mnie to jakies takie słabe :/

Dla mnie też, ale jak pokazuje rzeczywistość - vide bitwa o torebkę - większość to łyka, a spece od marketingu wiedzo, na kim się robi kasę i jak - na większości. Nie na klasie To jest wszystko pięknie psychologicznie zagrane. Cała "dyskontowa" rzeczywistość. I mimo, że ja mam świadomość, że tam nie jest taniej, że wiem gdzie jest taniej, to wciąż nie raz nie dwa kupię coś bo wygodniej, bo pod ręką itp. Tu już mam na myśli całą ideę dyskontowości, nie Witchena

Ja mieszkam w miejscu gdzie mam wszystko taniej i lepszy wybór, ale na osiedlach, w miasteczkach konkurencja prawie nie istnieje, pada. Pamiętam jak moja mama chciała sobie kupić majonez - taki jak lubi konkretny majo z Winiar mały - no i nie miała gdzie - bo wkoło tylko dyskonty a oni takiego towaru nie mają, wszystkie inne sklepy padły, musiałam jej dowozić majo Bo do hipermarketu i dalej i trudniej się dostać. Taki biznes. A to nie chodzi tylko o majo, a o miliony innych produktów, które były szeroko dostępne w prywatnych sklepach spożywczych. Nawet jeśli są częścią sieci- ja w Lewiatanie robię właścicielce liste win i innych produktów jakie ma sprowadzić. Ona zresztą sama wychodzi do klienta z inicjatywą. Jest spełnainie REALNYCH potrzeb klienta.

A Lidlo-Biedry i to ich "kreowanie potrzeb". W życiu by ich klientom nie przyszło do głowy, że potrzebują ósmy mikser lub blender, albo wyciskarke do soków, ale skoro jest w oooookaaazyyyyyyyjnej cenie to grzech nie brać, etc etc. Większość jednak tak postępuje, albo właśnie kupno na handel. Jeden kot - towar wyszedł, kasa weszła. Enter.

Jednak są plusy bo Biedronkę traktuję czasem jak długo czynne targowisko - kupiłam tam granatowy trencz za 25 zł i jestem bardzo zadowolona.

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2014-10-01 o 22:04
Stary 2014-10-01, 22:36   #148
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

Oooo... To ja z koleżanką zazwyczaj cyrk odstawiamy, aż płaczemy ze śmiechu, a reszta z nami...
w poprzednim projekcie (tym gdzie jeździłam na 7 rano) to tez tak było zazwyczaj, że śmiechy przez cały dzień i niby tak fajniej bo coś sie dzieje, ale za to jak jest spokój to szybciej robota idzie, no i na Wizażu można w przerwach posiedzieć
Cytat:

ano

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2014-10-01, 22:52   #149
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:

Bogusię ściskam mocno
i uciekam albowiem gości będę mieć w weekend i zaczynam produkcję żarełka
Zacni goście będą

Cytat:
No to Ci pasi chyba nie?

Co do torebek Wittchena to już były w Lidlu kiedyś. Na woncie Lidlowym można poczytać o różnych akcjach, ja wkleję tylko jeden post - przeczytajcie pierwsze zdanie z postu https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4400

Brakuje mi ciut czasu także Was szybko przelatuję. Od połowy września mam spooro więcej pracy i czasem nie ogarniam, ale tylko czasem i u mnie z kolei nie da się nie gadać ( to apropo pracowego posta Ewusi i Red).

Hmm nie wiem czy iść coś obejrzeć, poczytać czy najlepiej to iść spać

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

A i normą jest, że rzeczy z Lidla, tj. głównie ciuchy pojawiają się na allegro.
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 23:10   #150
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Katty_p13 Pokaż wiadomość
Gryxiu najlepsiejsza kiełbacha ever to palcówka z Podlasia, zawsze jak odwiedzam Podlasie to nakupuję, suszę, mrożę i mam
Ja zawsze myślałem, że albo palcówka, albo kiełbacha

Sucharek roku, głosujcie, hihihi
Cytat:
czuje sie osłabiona wymianą korespondencji ze sprzedajacymi z all...napawa mnie niesmakiem ze ktos po 1 usiłuje mi wcisnąć stare szmaty, a po drugie usiłuje mi wmówic ze to ja usiłuję go orżnąć i szukam naiwnego (ale w jaki sposób to nie wiem )
Napisałbym "witamy w Polsce", ale to by chyba sensu nie miało, no nie?
Cytat:
Ej, a zdarzało się, że nie???
Świntuch!
Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość
A i normą jest, że rzeczy z Lidla, tj. głównie ciuchy pojawiają się na allegro.
Pamiętam, gdy dla H&M kolekcję "robiło" Versace, to była jesień 2012 bodajże i mieli tam boską katanę męską w oczoyebnych kolorach, która dziwnym trafem pojawiła się praktycznie w tym samym momencie na alledrogo, po 1000 zł. z haczykiem

...

Znalazłem!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości