Listopad- Grudzień 2014- część V :-) - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-01, 20:21   #3031
sloneczko_1201
Zadomowienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)

eclariss moja szyjka miała 3 tyg temu 2,3 cm i rozwarcie chyba 1 cm i nakaz odpoczywania. Jutro mam wizytę to napiszę coś węcej. Większość czasu leże, bo jak siedzę to mi się duszno robi, ale pozwalam sobie ze spokojem na zrobienie jedzenia, dłuższy pobyt w łazience, czasami ciasto upiekę, czy jakiś obiad. Sprzątać za bardzo nie muszę, bo jesteśmy teraz u rodziców i mnie wyręczają raczej z tż. Czsami nawet samochodem gdzieś do sklepu z mężem wyskoczę. Ja i tak się strasznie męczę, więc nie wiem jak urodzę. Dzisiaj kończę 36 tc, więc już się tak nie stresuje, chyba że porodem. Zresztą zobaczymy co lekarz powie jak mnie zobaczy, bo wróżył, że się już nje spotkamy, a nam razem dobrze w dwupaku.

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 20:23   #3032
Frau Gizela
Rozeznanie

Aha, moja znajoma z terminem na listopad już urodziła. Dzieć ma 2500 ale jest w inq, bo płuca jeszcze nie są gotowe do samodzielnego oddychania. Tak więc gdyby dziecku którejś z Was się śpieszyło, koniecznie zacisnąć nogi
Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 20:26   #3033
sloneczko_1201
Zadomowienie

Ja jeszcze 2 tyg będę zaciskać, a potem przypomnę sobie co to sex

Razem możemy więcej...
Stary 2014-10-01, 20:26   #3034
AnetkaIzabell
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Na rozluźnienie:

eeeee no jak ona (pewnie 9 miesiecy to nie) ale z 7-8 miesiecy wytrzymała....ale brzuch musi sie takiej kobiecie ruuuszać...
takiego porodu (pewnie przez cc) dopiero bym się bała..tak więc dziewczyny luuuzik.. my mamy szybką akcję
AnetkaIzabell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 20:30   #3035
siobhan1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Ojjj... a na co synek mial operację jeśli mogę spytać? Nas czeka przepuklina pachwinowa...
Myślisz ze cos nam moze grozic? Zawsze jakby cos to antybiotyk mozna lyknac i powinno przejsc... chociaz wolalabym uniknac brania antybiotykow w ciazy.. bedzie dobrze! Mi w badaniu ogolnym teraz wyszly i leukocyty i liczne bakterie wiec ginka podejrzewa jakas infekcje drog moczowych... ale ja teraz sie lecze znowu globulkami na tą zasraną grzybicę więc tak sobie myślę, że moze to tez ma wplyw na ten mocz...?

Ide sie polozyc z chlopakami bo jestem nieżywa... spać mi się chce..

Dziewczyny z cukrzycą- czy ginekolodzy sprawdzają Wam glukometr w sensie historii, czy wpisujecie zgodnie do dzienniczka? Czy tylko dzienniczek?
Syn miał usuwane wsztstkie 3 migdały. Miał też mieć drenaż uszu z plastyką kanałów słuchowych bo ma niedosłuch, ale lekarz zadecydował, że na razie tylko migdały a jak nie pomoże to jeszcze raz ��. Nic przyjemnego, ale już wraca do pionu.

Mam nadzieję, że infekcji nie mam tylko posiew był zanieczyszczony, bo crp miałam niski. W pon zaniosę próbkę to się dowiem co ijak.

Poza tym muszę się trochę nawodnić bo mam bardzo niskie ciśnienie a to ponoć pomaga.

Nie bójcie się tak wcześniejszych porodów. Na nadzym etapie to dzieciom już nic nie zagraża. Mogą potrzebować pomocy przy oddychaniu lub jrdzeniu, ale nie będą zagrożone upośledzeniami. Sama urodziłam się w 32tyg i nawet mnie do inkubatora nie dali. Nie umiałam jeszcze ssać więc mm mi podawali i było git �� Uszy do góry a i ważyłam 2100g

Edytowane przez siobhan1
Czas edycji: 2014-10-01 o 20:35
siobhan1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 20:30   #3036
anuszka21
Zakorzenienie

Koniec listopada to chyba drugiego strzelca będę miała moja mała jest chyba waga xd 29.09? Ja lew, mąż strzelec.

To kto jutro wizytuje? Ja, słoneczko i paulina?
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 20:31   #3037
AnetkaIzabell
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Frau Gizela Pokaż wiadomość
Aha, moja znajoma z terminem na listopad już urodziła. Dzieć ma 2500 ale jest w inq, bo płuca jeszcze nie są gotowe do samodzielnego oddychania. Tak więc gdyby dziecku którejś z Was się śpieszyło, koniecznie zacisnąć nogi
patrząc po wadze to pewnie 34-35 tc

zaciskać nogi !

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-01, 20:31   #3038
benetta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sloneczko_1201 Pokaż wiadomość
ja już dawno zapomniałam jeszcze troche sobie poczekam

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami
benetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 20:35   #3039
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Napisane przez AnetkaIzabell Pokaż wiadomość
eeeee no jak ona (pewnie 9 miesiecy to nie) ale z 7-8 miesiecy wytrzymała....ale brzuch musi sie takiej kobiecie ruuuszać...
takiego porodu (pewnie przez cc) dopiero bym się bała..tak więc dziewczyny luuuzik.. my mamy szybką akcję
Właaaaśnie! To takie budujące
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 20:35   #3040
Monian
Zakorzenienie

Cytat:
a pytałaś o to gina? Bo ja gdzieś czytałam, ze przy rozwarciu się nie poleca bo może się jakaś infekcja przypałętać. I ciekawi mnie jak to jest w końcu
Monian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 20:41   #3041
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
Koniec listopada to chyba drugiego strzelca będę miała moja mała jest chyba waga xd 29.09? Ja lew, mąż strzelec.

To kto jutro wizytuje? Ja, słoneczko i paulina?
U mnie odwrotnie ja strzelec a mąż lew
Stary 2014-10-01, 20:43   #3042
benetta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez siobhan1 Pokaż wiadomość
Nie bójcie się tak wcześniejszych porodów. Na nadzym etapie to dzieciom już nic nie zagraża. Mogą potrzebować pomocy przy oddychaniu lub jrdzeniu, ale nie będą zagrożone upośledzeniami. Sama urodziłam się w 32tyg i nawet mnie do inkubatora nie dali. Nie umiałam jeszcze ssać więc mm mi podawali i było git �� Uszy do góry a i ważyłam 2100g
też taki myśle 36 czy 37 tyg to już naprawde ładnie (wcześniej wolałabym nie rodzić :-P) Wiadomo- lepiej dłużej, to łatwiej dzieciaczkowi się przystosowac do nowej sytuacji i mniejsze prawdopodobieństwo komplikacji i dzieciak silniejszy. ale osobiście wole rodzic przed terminem niż po terminie - jakos to mi sie wydaje bardziej ryzykowne

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Stary 2014-10-01, 20:44   #3043
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
U mnie odwrotnie ja strzelec a mąż lew
I tez się całe życie klocicie? ;p
Stary 2014-10-01, 20:46   #3044
AnetkaIzabell
Rozeznanie

ja jestem lwica...

opuchniętych nóg w ogóle nie mam - kości widać...

żeber też odrętwiałych nie mam..
Stary 2014-10-01, 20:50   #3045
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a drętwieją wam żebra? Mi dzisiaj chodzą tam 'mrówki' cały dzień, mała tam ewidentnie siedzi, ale żeby drętwienie? Trochę mnie to już martwi :/
mi nie dretwieja , ale bola bo tez mala mi tam siedzi

Cytat:
zaczęłam myśleć o szczepieniach... MASAKRA....to gorsze niż wybór wózka... co jak i czy w ogóle ?? zamierzam się zacząć oświecać w tym temacie.. bo na razie zielona jestem rozkładała któraś z Was temat szczepień na czynniki pierwsze..?

słyszy się ostatnio o wielu powikłaniach po szczepieniach..podobno przychodnie wydzwaniają do osób które nie zaszczepiły..

kiedy i na co szczepić... ?
te pierwsze szczepienie to od razu..czy z tydzień poczekać..?

może zaszczepię na to co i ja byłam szczepiona.. w tych samych odstępach..skoro żyję i mam się dobrze...
szczepilam starsza to zaszczepie i mlodsza , tylko podstawowe szczepionki

Cytat:
ja tez

podobnie nie mam kostek, tylko bardziej mam spuchniete jeszcze stopy na gorze, takie jakby nadmuchane

Dominika 04.11.2014

Edytowane przez czekoladka21
Czas edycji: 2014-10-01 o 20:52
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 20:51   #3046
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
I tez się całe życie klocicie? ;p
Moze nie tyle kłócimy co dyskutujemy bo musi byc na moim te znaki baaaardzo do sie ie pasują wg wszystkich horoskopów, wiec nie moze byc złe
Stary 2014-10-01, 21:01   #3047
benetta
Zadomowienie

Anetka na bank szczepimy obowiązkowe ale tym podstawowymi szczepionkami, nie tym wszystko w jednym - negatywne opinie słyszałam. i nie tym euvax na wzwb (niby wadliwa seria wycofana i teraz jest ok, ale gdzieś tam obaw2a zostaje) na wzw są jeszcze dwie inne jak się nie myle do wyboru. z dodatkowych - nie podjeliśmy jeszcze decyzji. kuszą mnie pneumokoki i menigokoki...

Stary 2014-10-01, 21:03   #3048
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Moze nie tyle kłócimy co dyskutujemy bo musi byc na moim te znaki baaaardzo do sie ie pasują wg wszystkich horoskopów, wiec nie moze byc złe
Heh to u nas zawsze na moim xd chyba po prostu baby tak mają ;p
Stary 2014-10-01, 21:07   #3049
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez benetta Pokaż wiadomość
Anetka na bank szczepimy obowiązkowe ale tym podstawowymi szczepionkami, nie tym wszystko w jednym - negatywne opinie słyszałam. i nie tym euvax na wzwb (niby wadliwa seria wycofana i teraz jest ok, ale gdzieś tam obaw2a zostaje) na wzw są jeszcze dwie inne jak się nie myle do wyboru. z dodatkowych - nie podjeliśmy jeszcze decyzji. kuszą mnie pneumokoki i menigokoki...
Mnie tez dodatkowo kusza te pneumokoki i menigokoki ale jeszcze sie nie zagłębiałam w to, jak coś wiesz to pisz chętnie poczytam za i przeciw

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-01, 21:29   #3050
benetta
Zadomowienie

Cytat:
Mnie tez dodatkowo kusza te pneumokoki i menigokoki ale jeszcze sie nie zagłębiałam w to, jak coś wiesz to pisz chętnie poczytam za i przeciw
o samych szczepionkach nie wiem prawie nic jeszcze. odnośnie chorób to pneumokoki są częstsze, uderzaą w płuca. meningokoki dużo rzadsze ale za to powiklania bardzo ciężkie. daaawno temu się o tym uczyłam, szczerze to niewiele pamiętam ale wtedy postanowiłam że dzieci zaszczepie (na oddziale np spotkałam dziewczynke po resekcji płuca po pneumokokach właśnie) może jutro odgrzebie troche i coś więcej dodam.

Stary 2014-10-01, 21:34   #3051
sloneczko_1201
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Monian Pokaż wiadomość
a pytałaś o to gina? Bo ja gdzieś czytałam, ze przy rozwarciu się nie poleca bo może się jakaś infekcja przypałętać. I ciekawi mnie jak to jest w końcu
Kurcze nie pytałam moje plany legły w gruzach
ale z drugiej strony gdzieś czytałam, że jak zaczynają się skurcze porodowe to warto jeszcze się pokochać, więc już nie wiem.
Trzeba będzie zasięgnąć fachowej porady...

Razem możemy więcej...
Stary 2014-10-01, 21:53   #3052
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Na rozluźnienie:

Wow ale wozociag

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Monian Pokaż wiadomość
Podobno je należy stosować jak już odparzenie jest a zapobiegawczo nie wolno bo są za mocne. Też kupiłam i bephanten i sudocrem (najmniejsze możliwe opakowania), w sumie mogłam się z tym wstrzymać do sytuacji kryzysowej.

Ale bepanthen ponoc lagodniejszy... Najmocniejszy jest sudocrem

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
moja moglaby byc skorpionem bo ja jestem waga i jeszcze jedna waga plus starsza lwica to malz by mial przesrane z nami
Ja jestem skorpionem i szykuje sie drugi skorpion w domu....nie bedzie latwo

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Cytat:
zaczęłam myśleć o szczepieniach... MASAKRA....to gorsze niż wybór wózka... co jak i czy w ogóle ?? zamierzam się zacząć oświecać w tym temacie.. bo na razie zielona jestem rozkładała któraś z Was temat szczepień na czynniki pierwsze..?

słyszy się ostatnio o wielu powikłaniach po szczepieniach..podobno przychodnie wydzwaniają do osób które nie zaszczepiły..

kiedy i na co szczepić... ?
te pierwsze szczepienie to od razu..czy z tydzień poczekać..?

może zaszczepię na to co i ja byłam szczepiona.. w tych samych odstępach..skoro żyję i mam się dobrze...
Ja planuje szczepic na podstawowe, te co my mielismy...i nie planuje brac tych 5 w1 tylko normalne
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 22:06   #3053
siobhan1
Zadomowienie

Może dziwna jestem, ale szczepię wszystkim.
Na 100 rotawirusy! Starszego nie zaszczepiłam bo on irlandczyk a tam tego nie dają i teraz czę sto mi choruje. Na ospę też ale to później. Meningo i pneumo też ale pneumo może na żłobek mi się uda a meningo czekam na nową poszerzoną wersję szczepionki z 4 szczepami. My dużo podróżujemy i to dla nas ważne.
siobhan1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-01, 22:21   #3054
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Szczepilam córkę skojarzona 5w1 pentaxim i nic się nie działo.

dobranoc

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 22:25   #3055
Kasia427
Wtajemniczenie

Siobhan ja tez wszystkim bede szczepic... to zdrowka dla synka!
Eclariss na razie nic mnie nie szczypie i nie boli przy siusianiu... zastanawiam sie teraz czy to nie przez to przeziebienie te leukocyty... w skarpetkach tez na taras na zimne plytki wychodzilam... :/

Sweet, happy dzieki to moja mi wnikliwie glukometr sprawdza i ni uja mozna zakombinowac... byscie widzialy moje zdziwienie na pierwszej wizycie, tez chcialam sobie pare razy zanizyc te cukry ale cos mnie "tknęło" żeby nie oszukiwać i Bogu dzięki bo bym się ze wstydu spaliła

Maz wrocil z pracy o 22.00 i mnie obudzil bo brzuch calowal... no i teraz spac nie moge, mam zgagę i w ogole... a ten spi w najlepsze
U nas wszyscy sa z pod innego znaku- ja byk, maz wodnik, synek maly koziorozec, a starszy panna noi teraz bedzie skorpionica, albo waga moze...?
Stary 2014-10-01, 22:42   #3056
~Olya~
Rozeznanie

GG do ~Olya~

Ja nie szczepie... Przynajmniej na początku, chciałabym odwlec szczepienia minimum o kilka miesięcy, o ile w ogole z nich nie zrezygnuje.
Moja położna nie szczepila świadomie swojej córki na ospę, bo w jej rodzinie wpoijawiky sie kilkukrotnie po tej szczepionkę nop'y.
Miała juz w sprawę w sadzie założona przez sanepid - wygrała.
W takich sytuacjach wolałabym nawet i 5000 kary zapłacić ( co w brew pozorom jest paranoja ) niż płuc sobie w brodę.
...ale to decyzja indywidualna. Każdy rodzic powinien o tym sam zadecydować po wcześniejszym zapoznaniu sie z tematem.
Szczepienia sa jak polityka... Wzbudzają skrajne emocje i często dyskutowanie na ten temat jest bez sensu.

Faza I: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14
~Olya~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 22:55   #3057
Kasia427
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ~Olya~ Pokaż wiadomość
Ja nie szczepie... Przynajmniej na początku, chciałabym odwlec szczepienia minimum o kilka miesięcy, o ile w ogole z nich nie zrezygnuje.
Moja położna nie szczepila świadomie swojej córki na ospę, bo w jej rodzinie wpoijawiky sie kilkukrotnie po tej szczepionkę nop'y.
Miała juz w sprawę w sadzie założona przez sanepid - wygrała.
W takich sytuacjach wolałabym nawet i 5000 kary zapłacić ( co w brew pozorom jest paranoja ) niż płuc sobie w brodę.
...ale to decyzja indywidualna. Każdy rodzic powinien o tym sam zadecydować po wcześniejszym zapoznaniu sie z tematem.
Szczepienia sa jak polityka... Wzbudzają skrajne emocje i często dyskutowanie na ten temat jest bez sensu.
Wiesz... dużo jest takich przypadków, nie znajdzie się chyba taki argument który by w 100% przemawiał i za szczepieniem i za nieszczepieniem... tutaj dałaś przykład, że dziecko było szczepione i wystąpiły powikłania, ja znam przyklad gdzie mama nie zaszczepiła i źle się to skończyło... i później płakała dlaczego nie może cofnąc czasu... dlatego ciężko podjąć decyzję w tym temacie.. ja sugeruję się opinią kilku pediatrów (z racji kilku przeprowadzek w zyciu, mialam stycznosc z roznymi pediatrami i żaden nie zachecal do nieszczepienia)... choc uważam, że gdyby pojawił się mocny argument, to zastanowilabym sie nad zmianą decyzji... ale póki co, nic takiego nie spotkałam..
Stary 2014-10-01, 23:16   #3058
~Olya~
Rozeznanie

GG do ~Olya~

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Wiesz... dużo jest takich przypadków, nie znajdzie się chyba taki argument który by w 100% przemawiał i za szczepieniem i za nieszczepieniem... tutaj dałaś przykład, że dziecko było szczepione i wystąpiły powikłania, ja znam przyklad gdzie mama nie zaszczepiła i źle się to skończyło... i później płakała dlaczego nie może cofnąc czasu... dlatego ciężko podjąć decyzję w tym temacie.. ja sugeruję się opinią kilku pediatrów (z racji kilku przeprowadzek w zyciu, mialam stycznosc z roznymi pediatrami i żaden nie zachecal do nieszczepienia)... choc uważam, że gdyby pojawił się mocny argument, to zastanowilabym sie nad zmianą decyzji... ale póki co, nic takiego nie spotkałam..
Dlatego napisałam, ze jest to sprawa bardzo indywidualna. Kobieta o ktorej wspomniałam, generalnie jest zwolenniczka szczepień, ale w przypadku tej jednej szczepionki ryzyko wystąpienia powikłań u jej córki było bardzooooo duże ( kilka przypadków w rodzinie - widocznie jakaś skłonność - zawsze po tej jednej jedynej szczepionce ). Ilu ludzi tyle opinie. Ważne aby zaznajomic sie z tematem i to z wielu źródeł, a następnie samemu wyrobić sobie zdanie.
W każdym kraju jest inny system szczepień... Nikt nie określił, że polski jest akurat najlepszy.

Faza I: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14
~Olya~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 23:36   #3059
Kasia427
Wtajemniczenie

O widzisz.. z checia bym poczytała właśnie jak to jest w innych krajach ze szczepieniami... w Anglii i DE to mniej wiecej wiem jak to wygląda...

Rety jak sie kijowo czuje... splywają mi gluty do gardła mam zgagę na dodatek... przeniosłam sie do salonu i ogladam tv... ciekawe czy dzisiaj w ogole zasnę...
Stary 2014-10-02, 00:02   #3060
fiorella22
Zadomowienie

Ja tez skorpionica jak Zanet i czesc naszych dzieciaczkow

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości