![]() |
#3871 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
Dziewczyny dziękuję... oświeciłyście mnie, że jednak coś mogę na jutro szybko zrobić.. parowar mam.
![]()
#3872 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A znowu na placu zabaw w parku raczej wolę nie rozmawiać, bo większość jest babć komentujących... ![]() Ucieło mi też cytat moderny za mała na wysokość - nie sięga L. do paszek. Na szerokość jest mniej więcej w połowie uda. Tula standardowa też za mała, pożyczyłam na kilka dni jakoś w czerwcu i była na styk. Niby Boba do 3 lat ![]() ![]() A wzrostu nie wiem ile L. ma, ostatnio miała 84 cm, ale teraz na wizycie nie była mierzona...
![]() ![]() |
![]() |
#3873 | |
Zakorzenienie
|
pol szklanki ryzu ugotowac i przestudzic -cieply bedzie sie zle formowac, kotleciki rozleca sie - moze byc to ryz nawet z poprzedniego dnia (moze byc bialy, albo razowy, albo mieszany - ja robie mieszany), do ryzu scieram mala marchewke na drobnym oczku, dodaje szpinak (garsc swiezego szpinaku albo przelac wrzatkiem na sitku, albo w garnku doprowadzic by zwiadl - odsaczyc i pokroic na drobno), dodaje pokrojona cebulke dymke, doprawiam sola i pieprzem, mieszam. Mase odrobine blenduje (tylko z wierzchu, czyli tak jakby polowe masy), dodaje jajko i mieszam. Formuje nieduze kulki i obtaczam lekko splaszczajac w tartej bulce. Smaze na patelni z olejem do zuzyskania zlotego koloru.
---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() (mialam okazje u nas juz troche poobserwowac, i sa fajne mamy i takie troche niefajne - a widac to po zachowaniu sie na placu zabaw w stosunku do ich dzieci - czasami bardzo przykre to jest jak potrafia nawet publicznie na dziecko nawrzeszczec ![]() M. teraz ma ok. 84 cm i panel nawet sie zawija pod paszkami, wiec jeszzce sporo pewnie ponosimy ![]() Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-10-01 o 15:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3874 |
Zakorzenienie
|
U mnie dzis byl drugi raz z rzedu piers z kurczaka
![]() Ost robialm klopsiki - 1raz w zyciu wyszly mi pyszne, ald za duzo dalam cebuli i Milus plul na odleglosc. Czerwcowek 2015 jeszcze nie ma ![]() ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#3875 |
Zakorzenienie
|
Moderna - za ile chcesz sprzedac bondolino?
Sent from my LG-P700 using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#3876 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3877 |
Zakorzenienie
|
Hehe. No mialo byc - ale nie wyszlo. Teraz Czerwiec 2015 tez po "ptokoch" Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#3878 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cięzki dzien za mną.....dobrej nocy! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3879 |
Zakorzenienie
|
pewnie bedzie to cos pomiedzy 40 a 50€ (160-200zl, mam to z bawelny organicznej) - ja wystawiam swoje rzeczy zawsze na malych ogloszeniach (cos jak tablica) i najpierw rozeznaje sie, jakie sa ceny i wystawiam po wyzszej, jak do dwoch tygodni sie nie sprzeda to obnizam cene - moje bondo bylo sporo noszone, wiec duzo pewnie za nie nie dostane
![]() a na sprzedazy Twojego duzo stracilas czy dostalas dobra cene? ojjj .. w domu czy w pracy? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3880 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytam za ile bys sprzedawala bo moja siostra teraz szuka (jak ja sprzedawalam nie byla zainteresowana). Sent from my LG-P700 using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3881 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Klementyna, ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3882 |
MBZ♥
|
Moderna dziękuję
![]() Klementyna ![]() Kasia to poważne plany ![]() Pani mi ciasno juz teraz i kminie nad większym metrazem ![]() ![]() Jak się czujecie? I czemu znów Cie tu mało ![]() Cat gdzie kupowalas nosidełko na wymiar? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3883 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3884 |
Zakorzenienie
|
![]() No byly plany ale na razie zostaly odlozone w daleka przyszlosc min Roczna :-( no ale coz sila wyzsza. Tasia - ja tez was podziwiam - ja mieszkalam z mama i milusiem u tego kolegi na wyspie 2miechy w pokoju 3.25 na 4.75 ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#3885 |
MBZ♥
|
Moderna mamy 56m-2 pokoje. Chcemy większe tzn 3 pokojezeby Zosia miała swój pokój, a my dalej sypialnię i żeby zosine książki, zabawki wózki latkowie itp zniknęły z kąta w dużym pokoju
![]() ![]() ![]() * wiem, że i tak część tego zladuje znów tam ale łatwiej mi będzie zapanować nad rozgardiaszem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3886 |
Zakorzenienie
|
za 26 lat lub za wygraną z totka też będę myśleć
![]() a od razu mówiłam chłopu, że co najmniej 60 m2... ale widok na stadion wygrał ![]() ![]() ![]() ile macie m2? dobrze. cały czas czekam na tąpnięcie ![]() ![]()
![]() |
#3887 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() panika jakie tapniecie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3888 |
MBZ♥
|
Pani jw
![]() Ty chcesz chyba żeby mnie myszy zjadły bo muszę Cię huknac ![]() ![]() Ty mi nie mrugaj tylko bądź ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Pani, widok na stadion zrobił mi wieczór ![]() Moderna oby plan się ziscil ![]() Przepraszam za literówki i czasem brak polskich liter ![]() Miało być, że grzesze i wózki lalkowe |
![]() ![]() |
![]() |
#3889 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jezeli jest dobry to sie zisci ![]() cos wiem o grzeszeniu - moj maz narzeka, ze mamy ciasno - 65 m2 i trzy pokoje ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3890 |
Zakorzenienie
|
oo, to duże 2 pokoje. czy w innych częściach mieszkania ten metraż?
(jeżu, też chcę wyoutować 3 pudła z "salonu") ![]() ![]()
![]() |
#3891 |
MBZ♥
|
Pani duże dwa pokoje
![]() Moderna ooo to On większy Grzesznik ode mnie ![]() Zosia dalej by spala z nami w pokoju, nie jestem gotowa na rozlake w nocy ![]() W "Jej" pokoju byłby pokój zabaw. Edytowane przez BYou Czas edycji: 2014-10-01 o 20:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#3892 |
Zakorzenienie
|
heh, cały czas trudno mi uwierzyć w bezproblemową ciążę. to dla mnie s-f.
tja. szukaliśmy mieszkania dłuugo, mieliśmy konkretne kryteria a chłopiura zobaczyła oświetlony nocą stadion i nie było gadki. grzeszy ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3894 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() codziennie widze chlopca, jest juz taki "duzy", juz tyle potrafi - ale jak tylko zasypia to nadal widze malenkiego chlopczyka ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-10-01 o 21:10 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3895 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() miałam nadzieję zakupic przez net, musze zerknąć gdzie najblizszy decathlon Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja też czekam na wygraną w totka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Miałam napisać o opiekunce i chyba mi wcięło. Już się ułożyło tak, że opiekunka jest potrzebna tylko 2x po 3h, jest super, bo L. chętnie z nią zostaje, bawią się, czytają książki, opiekunka zawsze przynosi L. coś do jedzenia (jagodzianki ostatnio), L. chętnie od niej je. Dzisiaj był problem, bo ze spaniem L. się godziny pomieszały i obudziła się jak była opiekunka a mnie nie było (po raz pierwszy). Opiekunka mówiła że wstała i zaczęła wołać mama (przypominam że do mnie powiedziała mama raz i to chyba przypadkiem...) i jak zobaczyła opiekunke a nie mnie to łzy leciały ciurkiem... Oczywiście przytulenie nie pomogło bo płakała, dopiero bajka i jak się uspokoiła to już normalnie się bawiła. To jest u nas duży problem - wstawanie po drzemce - od razu chce uu i nie ma przebacz, jest ryk. Ale poza ta sytuacja nie bylo problemów. pomału opanowujemy i sie przyzwyczajamy do nowej sytuacji, TŻ wychodzi z L. na spacer zawsze po sniadaniu, chodza ok 2 godziny, idzie na bazarek, robi zakupy. Ja wracam, bawie sie z L, usypiam jesli nie spała, potem plac zabaw, wracamy i spanie. Brakuje mi jedynie zabaw w domu, bo nic - oprocz muzyki i bajek - jej nie interesuje, mysle intensywnie czy to taki wiek? Moze jakies gry? jesli tak - jakie? macie jakies pomysly?
![]() ![]() |
![]() |
#3896 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas po przebudzeniu też mama, po powrocie ze spaceru z tatą latanie po mieszkaniu i mama, gorzej jak wychodzą na spacer pod moją nieobecność i po powrocie puste mieszkanie, a dziecko lata i szuka. ale... J. podsłuchuje przez sen ![]() co do zabaw.. Jakuba interesują samochody, klocki, ale jeśli bawię się z nim. sam nie bawi się, biega za mną po całym mieszkaniu. jeśli się bawi to w takie rzeczy jak ładowanie pralki (nie ciuchami, to zbyt banalne), układanie w szufladach w kuchni (kremów do pupy, samochodzików, itp), zrzucanie kosmetyków do wanny itp. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3897 |
Zakorzenienie
|
Eluśka tak, egzamin państwowy, teraz kurs też państwowy z testem na końcu dopuszczającym do egzaminu.
Co do mieszkania grzeszę najbardziej, bo nam też ciasno, przydałby się 5ty pokój ![]() Skończyłam właśnie "W Paryżu", super było i zainspirowało mnie to do rożnych rzeczy. Książki czytam zawsze od początku do końca, czy mi sie podobają czy nie, bo jak sie zacznie a nie skończy to sie w sumie nie czytało wiec co można o książce powiedzieć. Nawet Searsa zdzierzylam, choć sie we mnie gotowało. Pouczylam sie, skończyłam książkę dla przyjemności, nadrobilam forum, teraz pora sie zdrzemnąc przed dzisiejszymi zajęciami. ![]() Sorry za literówki ale z telefonu beznadziejnie sie klika ---------- Dopisano o 05:05 ---------- Poprzedni post napisano o 04:55 ---------- No to sie przespalam, Zocha wstała...
#3898 |
Zadomowienie
|
O mamo teraz mi wstyd że ja się w naszych 3 pokojach nie mieszcze i narzekam ba brak miejsca... chyba za dużo gratów (;
#3899 |
Zakorzenienie
|
Klementyna przeraziłas mnie bo zamówiłam te kapcie roz. 24 a K. ma 15cm stopę, ale 25 to chyba było by za dużo. Już sama nie wiem...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3900 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam, przy kawusi ![]() dzisiaj zrobiłam moim dzieciom siekane kotleciki, ugotują sobie kaszkę i coś na sałatkę wezmą.. a śniadanie sami sobie poradzą, muszę odpocząć.. jeszcze rano psa wyprowadzam.. szalona Tola ![]() My mamy teraz 3 pokoje, salon, sypialnie i pokoj malego, ... metraz ok. 80 m2... a mieszkalismy u mnie w 1 pokoju.. i sie wydawalo ok do czasu ![]() ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:13.