|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)
Cytat:
![]() Jeśli ja urodze to ktoś musi mnie zastąpić w straszeniu żeby nudno nie było
|
|
|
|
|
#3872 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ogromne gratulacje!!!!! Cytat:
kakao albo kawa zbożowo mniaaaaaamm Cytat:
dokładnie to tak wygląda ja jak poszłam pierwszy raz na KTG to nie wiedziałam nawet jak te pasy przywiązać ![]() I super przynajmniej znasz dzień większość z nas nie ma tego komfortu a pewnie chciałybyśmy znać tez datę kiedy Ja termin na piatek mam i jeśli po 6 dniach nic to wywołuja więc wiem tylko tyle że Julinek najpóźniej bedzie z nami za 8 dni ![]() Jestem kochana jestem miło że pamiętasz o mnie co prawda w dwupaku jeszcze, ale coraz częściej brzuszek mnie boli na dole i macica się stawia dziś w nocy to tak z 4 razy twardniał i bolał jak na miesiączkę równo co 12 minut, juz miałam lecieć golić Grażkę w razie co ale pomyłeczka, to pewnie przepowiadacze ![]() Cytat:
![]() Spełnienia marzeń KOCHANA!!!!!!!!!!!!!!!! Cytat:
I córcia wkrótce uściśnie małą rąsie braciszka
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|||||
|
|
|
#3873 |
|
Wtajemniczenie
|
40 to jeszcze nie porodowo, ale coś się zaczyna dziać tzn. macica reaguje jak należy na ten etap. A takie wysokie piki wyszły czy wydłużone w czasie? Bo te długie górki to skurcze typowe.
|
|
|
|
#3874 |
|
Zakorzenienie
|
Mojra napisz jak u Was ????
|
#3875 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
dla Ciebie.Cytat:
Pochwalę się jeszcze, że córcia dostała dziś w przedszkolu nagrodę, za największą liczbę uśmiechniętych buziek, czyli była we wrześniu najgrzeczniejszym dzieckiem w przedszkolu
|
|||
|
|
|
#3876 |
|
Zadomowienie
|
ever: w szpitalu masz przynajmniej opieke i moze znajda przyczyne skokow cisnien. a jedzenie jest pyszne, przynajmniej u nas.
czasem jezdzimy z mezem, jak nie chce mi sie gotowac do ich kantyny. odpoczywaj!---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- gosiak: pociesze Cie, ze za jakis miesiac wszystkie powinnysmy byc juz wyklute. u mnie poruszenie w rodzinie, wszyscy zabieraja urlop na odwiedziny.
|
#3877 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Aniołeczek!!! Cytat:
za miesiąc wszystkie będziemy po a co do odwiedzin to juz sie boje na samą myśl...
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|||
|
|
|
#3878 |
|
Raczkowanie
|
gosiakk23 ja na za miesiąc mam dopiero termin
marzę żeby nie zostać na ostatkach z brzuchem ![]() mortisha84 brawo dla małej!! JEst sie czym chwalić mój to raczej łobuzek przedszkolny ale myślę że będzie coraz lepiej z dnia na dzieńgosiakk23 dziękuję
|
#3879 |
|
Raczkowanie
|
Dobry wieczór Kochane!
Lunnas, Wodaqua serdeczne gratulacje! ![]() Ever, PurBlanka trzymajcie się Ślicznotki! Buziaki dla Was przemocne i przytulaski Dariuska, sto lat! Sto lat! Spokojnego rozwiązania i pociechy z dzieciaczków ![]() U mnie newsem dnia jest to... że jutro w okolicach 10-11 mam cc !! ![]() W ogóle nie planowałam, że moja ciąża skończy się w ten sposób, ale okazało się, że mam wysokie ciśnienie i bardzo zestarzałe łożysko, a do porodu daleka droga. Gin zdecydował, że jak Łucja nie chce wyjść po dobroci to ją wyciągniemy siłą. Także laseczki, obrodzi nam się kolejny wątkowy Maluszek, a ja będę Was informowała co i jak w miarę na bieżąco. Oczywiście, proszę o kciuki
|
#3880 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za cc! Ale fajnie masz, że już jutro będziesz z malutką |
|
|
|
|
#3881 |
|
Zakorzenienie
|
Koralinka wow. No to czekamy na małą.
|
#3882 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymam ![]() Cytat:
)!! Również mocne ![]() Ever, Purblanka - dla Was również Coś się owocna nocka szykuje chyba, pewnie jeszcze mamy jakieś dzidzie o których nie wiemy bo chyba mało osób się udziela
|
||
|
|
|
#3883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i żebyś jak najszybciej mogła zobaczyć Łucję
|
|
|
|
|
#3884 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3885 | |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kocahne
Cytat:
wodaqua najszczersze gratulacje. Tak pędzicie na, że teraz nie jestem w stanie was nadrabiać
|
|
#3886 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Dzisiaj dzwonili do mnie z kadr żebym dała im cynka lub ktoś z rodziny że urodziłam bo oni mają okres rozliczeniowy do 17 każdego miesiąca, ale wiadomo po terminie też mogę urodzić przecież. A czuję dzisiaj jakiś niepokój... mały strasznie się wierci aż przy kolacji zrobiło mi się niedobrze, i to tak od 2 godzin szaleje, chyba też mu się już nudzi i chciałby wyjść ![]() Ciężko mi stwierdzić czy mam też przez to twardnienie brzucha czy nie
|
|
#3887 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Okropne są takie upadki u dzieciaczków, nie a im się przetłumaczyć, że trzeba coś przyłożyć, posmarować. Ale guz zejdzie, nie będzie śladu. Brawo za te buźki, oby ich było jak najwięcej przez cały rok ![]() Cytat:
I coś klikać ? Nie straszcie mnie bo ja już mam stresa. Mały mi się dziś na prawde mało rusza ale to chyba przez ten twardy brzuch- mam nadzieję. U Ciebie też Gosiaku na dniach się zacznie Cytat:
A co do pogrubionego... No ale skoro lekarz tak zadecydował, to widocznie coś w tym jest. W takim razie Kochana przytulas dla Ciebie !! Ogromniasty ! Jutro o tej porze będziesz spać już koło swojej córeczki. Buziaki dla Ciebie, czekamy na wieści ! No i ogromne za to, żeby wszystko było pozytywnie ! [QUOT=dariuska89;48363475]gosiakk23 ja na za miesiąc mam dopiero termin marzę żeby nie zostać na ostatkach z brzuchem ![]() mortisha84 brawo dla małej!! JEst sie czym chwalić mój to raczej łobuzek przedszkolny ale myślę że będzie coraz lepiej z dnia na dzieńgosiakk23 dziękuję Nie martw się kochana, nie zostawimy Cię tu samej...Z resztą nie wiadomo, czy będziesz ostatnia
|
|
#3888 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
PurBlanka ja też będę przez zus przejęta bo moja umowa się skończyła ale z firmy dostaje pieniądze a macierzyński już z zusu chyba, nie wiem
|
|
#3889 |
|
Zadomowienie
|
U mnie z cisnieniem jest tak, czekaja az bedzie bardzoo wysokie, wtedy daja leki, pozniej spada, po kilku h pewnie jak tabletka przestanie dzialac znowu wzrasta, wzrasta i znowu tabletka. Zobaczymy co jutro, Tz niedawno z odwiedzin wyszedl i az super sie czuje
![]() Sent from my LG-D802 using Wizaz Forum mobile app
|
#3890 |
|
Zadomowienie
|
koralinka: trzymam kciuki jutro!
ever: spokojnej nocy!
|
#3891 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
( chyba że maja takie samoprzylepne pasy na rzep) a położna wkłada ci pod nie posmarowane żelem te czujniki- jeden mierzy tętno dzidziolka a drugi skurcze. I do rączki daje ci taki przycisk przypominający końcówkę od włączania długopisu na która naciskasz jak dzidziolek sie poruszy i to wszystko- a tak pełen relaks i napawasz się biciem serdusia Malutka
|
|
|
|
#3892 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A do rączki dostajesz takie coś ala joystik z guzikiem i jak czujesz, że się dzidzia rusza to klikasz guzik (tyle filozofii). Możesz wziąć ze sobą coś słodkiego, bo jak się nie chce ruszać, to czasem robią ponowny zapis, a po słodkim te dzieci niby się lepiej ruszają (na moją nie działa, ale cukierki biorę)Nie denerwuj się bo nie ma czym Ja na ostatnim tak się zrelaksowałam, że mało nie usnęłam
|
|
|
|
|
#3893 |
|
Rozeznanie
|
Koralinka trzymam kciuki za jutrzejsze cc
|
#3894 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Kupię coś słodkiego, chociaż mój Synuś po dniu nie ruszania się, tak szaleje, że aż mnie boli brzuch Kładę się powoli bo dziś w nocy niewiele spałam. Znowu jestem głodna, ale jakoś nie chce mi się schodzić i nic robić. Dobrej i spokojnej nocy dla wszystkich !
|
|
#3895 | |
|
Zadomowienie
|
Dzieki za kciuki
![]() Mi sie spac nie chce, bo w nocy sie naspalam.jak glowa bolala. Kurde mam dylemat... moja przyjaciolka chce do mnie wbic na 6 dni i bylaby w sobote. Bardzooo chcialam zawsze, zeby wreszcie do mnie przyjechala. Umowilysmy sie, ze jak jutro mnie wypisza to przyjedzie. To sie okaze. Ale z 2 str jak ja coraz wiecej leze, coraz ciezej, chodzic mi sie nie chce zeby jej pokazac miasto, nawet pewnie po szpitalu nie bede mogla to jeszcze w domu mamy 2 pokoje i normalnie by uszlo, ale jakbym rodzila przez ten czas? Siwy dym. A z 2 str zawsze w domu moglaby pomoc mi i do szpitala do nas przyjechac i siedziec ile by chciala i w domu u nas by spala, hmmm nie wiem... ale tez moze po porodzie chcielibysmy byc tylko we 3? Ciezko cokolwiek przewidziec, jej akurat TERAZ pasuje przyjechac... moze byc tak, ze jak przyjedzie nic sie nie wydarzy i bylaby pomocna w domu co byscie zrobily??Ok nr 1 to jutrzejsza decyzja, ale nawet jesli wypisza, to nie jestem pewna... ogolnie bardzooo bym.chciala, ale akurat teraz jak ten szpital i w ogole... Sent from my LG-D802 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
Tak samo Daszna, widzisz Twoi maja jak zaplanowac wszystko ![]() Bylismy z Tz w kiosku szpitalnym i kobietka byla.z wozkiem z.blizniakami... Tz myslal, ze lalki.wystawione w sklepie na srodku hahaha ale zaczely sie ruszac, jakie slodkie... i bez czapki i w sklepie gdzie inni ludzie tez byli Sent from my LG-D802 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- I niech ten watek.sie konczy i kto inny go prowadzi :P
|
|
#3896 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ejjj, co Wy macie z tym "duzy dzidziuś"?! przecież przecietna waga noworodka urodzonego o czasie to 3,5kg :P mam wrazenie, ze tutaj urodzilo się naprawdę dużo malutkich wczesniaczkow. na majowym forum Neli jakos to inaczej się rozkladalo ![]() ---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- Cytat:
dzisiaj miałam wizyte i być może uda mi się ustalić termin na 22go (jak Nela), wiec byłoby to cale 6 dni wcześniej...ale wszystko jeszcze w planach. w przyszłym tyg. pobieramy gbs, pooglądam szyjke i będziemy myslec. Zojka ma ok. 3kg
|
||
|
|
|
#3897 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sent from my LG-D802 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 00:56 ---------- Poprzedni post napisano o 00:52 ---------- I witam sie noca w 37 tc !
|
|
#3898 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
Noc przespana ale właśnie wstałam na siku i koniec snu. Spałam jak bóbr, bardzo mocno...Aż dziwnie, nie przeżywam szpitala czy co Teraz rozmyślam jak to będzie. Skurcze się uspokoiły, czyli fałszywy alarm Dziś powitamy przynajmniej jednego Dzidziusia Ciekawe jak Farminka..Pyrtolinka długo się nie odzywa... ![]() Kciuki dla wszystkich potrzebujących. I ja poproszę Mam nadzieję, że to ktg wyjdzie dobrze.
|
#3899 |
|
Rozeznanie
|
Melduje ze jeszcze nie urodziłam. Wczoraj od 13 leżałam pod kroplowka z oksytocyna i nic. Teraz mam ktg i chyba znowu mnie podłącza pod kroplowke...
Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3900 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny!
Spałam jako tako, bo pół nocy walczyłam z komarami. Co za dziadostwo! I to w październiku! ![]() Teraz sobie siedzę w koszulinie, jestem juz po wstępnych badaniach, ometkowana, po wywiadzie i z igłą w nadgarstku. Teraz zostało mi tylko czekać na cc. A ten wywiad to rzeczywiście bardzo szczegółowy i długi :-/ Pozdrawiam. K86
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.

Ja coś czuję, że wszystkich nastraszyłam nagadałam a tu się wyciszy...Dlatego oby noc minęła szybko i byle na oddział jutro...

dla Ciebie.
czasem jezdzimy z mezem, jak nie chce mi sie gotowac do ich kantyny. 

marzę żeby nie zostać na ostatkach z brzuchem 
13.12.13 
Mam nadzieję, że to ktg wyjdzie dobrze.