Dylemat niezwykle banalny – odezwać się czy nie? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-10-01, 17:03   #1
Margaux93
Raczkowanie

Dylemat niezwykle banalny – odezwać się czy nie?

Dylemat niezwykle banalny i często powtarzający się na forum – odezwać się, czy się nie odzywać?

Trochę nakreślę sytuację: byłam na imprezie i poznałam tam chłopaka. Nie jakiś chamski podryw, zadał mi jakieś pytanie, zaczęliśmy rozmawiać, potem ruszyliśmy na parkiet. Bardzo mi się spodobał, był przystojny, inteligentny i miał charakterystyczne poczucie humoru, które bardzo mi odpowiadało. Spędziliśmy razem sporo czasu, potem niestety moi znajomi zaczęli zbierać się do domu, więc ja również.
Wyszło trochę dziwnie, bo on też zaczął się zbierać, więc wyszłam z knajpy, bo byłam pewna że wyjdzie za mną i jeszcze pogadamy, nie żegnałam się więc jakoś specjalnie. On jednak niby wychodził… ale gdzieś zaginął. Rozglądałam się, ale było mnóstwo ludzi, więc ruszyłam do domu i tak kontakt się urwał. Nie mam pojęcia czy ucieczka była zamierzona, czy nie. Nie zdążyliśmy pogadać o ewentualnym spotkaniu, nie zapytał się też o mój numer.
Mi udało się odnaleźć go na popularnym portalu społecznościowym - znałam jego imię i kierunek, który studiuje. Jednak trochę nie wiem co z tym zrobić, bo może mu się po prostu nie spodobałam na tyle, żeby się spotykać i wstyd mi do niego pisać. A co jeżeli specjalnie mnie zgubił w tłumie? Tak sobie myślę, że skoro ja go znalazłam, to gdyby mu zależało to również by się o to postarał? Ewentualnie mogłabym poczekać do spotkania się przypadkiem w tym samym klubie, ale to może kiedyś nastąpić lub nie, nie mam pewności. Także dziewczyny – co robić, co robić?

Edytowane przez Margaux93
Czas edycji: 2014-10-01 o 17:19
Margaux93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-01, 17:09   #2
Ercola
Zadomowienie

Dot.: Dylemat niezwykle banalny – odezwać się czy nie?

Zwykle zagadanie + zapytanie co u niego słychać to przecież nic zobowiązującego Zagadałabym do niego. Jeżeli będzie zainteresowany to zaproponuje spotkanie. Jeśli nie to trudno, nic nie stracisz

Ercola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-01, 17:09   #3
Darkoz
Zakorzenienie

Zaproś go do znajomych.

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-01, 17:15   #4
201607111028
Konto usunięte

Ta - ewentualnie, ewentualnie... Do znajomych bym zaprosiła na pewno.
201607111028 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-01, 17:18   #5
Margaux93
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ercola Pokaż wiadomość
Zwykle zagadanie + zapytanie co u niego słychać to przecież nic zobowiązującego Zagadałabym do niego. Jeżeli będzie zainteresowany to zaproponuje spotkanie. Jeśli nie to trudno, nic nie stracisz
Cytat:
Napisane przez Darkoz Pokaż wiadomość
Zaproś go do znajomych.
Mi też się tak wydaje, ale kolega sądzi, że to akt desperacji A ja już sama nie wiem. Zwykle się tak nie przejmuję, nie wiem co on ze mną zrobił Poznałam go dopiero wczoraj, kuć żelazo póki gorące czy odczekać jeszcze z jeden dzień?

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Cytat:
Napisane przez carolina662 Pokaż wiadomość
Ta - ewentualnie, ewentualnie... Do znajomych bym zaprosiła na pewno.
Jej, dopiero teraz widzę że zaplątałam się w "ewentualnościach" Przepraszam, pisałam na szybko
Stary 2014-10-01, 17:20   #6
lemonhaze
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Margaux93 Pokaż wiadomość
Dylemat niezwykle banalny i często powtarzający się na forum – odezwać się, czy się nie odzywać?

Trochę nakreślę sytuację: byłam na imprezie i poznałam tam chłopaka. Nie jakiś chamski podryw, zadał mi jakieś pytanie, zaczęliśmy rozmawiać, potem ruszyliśmy na parkiet. Bardzo mi się spodobał, był przystojny, inteligentny i miał charakterystyczne poczucie humoru, które bardzo mi odpowiadało. Spędziliśmy razem sporo czasu, potem niestety moi znajomi zaczęli zbierać się do domu, więc ja również.
Wyszło trochę dziwnie, bo on też zaczął się zbierać, więc wyszłam z knajpy, bo byłam pewna że wyjdzie za mną i jeszcze pogadamy, nie żegnałam się więc jakoś specjalnie. On jednak niby wychodził… ale gdzieś zaginął. Rozglądałam się, ale było mnóstwo ludzi, więc ruszyłam do domu i tak kontakt się urwał. Nie mam pojęcia czy ucieczka była zamierzona, czy nie. Nie zdążyliśmy pogadać o ewentualnym spotkaniu, nie zapytał się też o mój numer.
Mi udało się odnaleźć go na popularnym portalu społecznościowym - znałam jego imię i kierunek, który studiuje. Jednak trochę nie wiem co z tym zrobić, bo może mu się po prostu nie spodobałam na tyle, żeby się spotykać i wstyd mi do niego pisać. A co jeżeli specjalnie mnie zgubił w tłumie? Tak sobie myślę, że skoro ja go znalazłam, to gdyby mu zależało to również by się o to postarał? Ewentualnie mogłabym poczekać do ewentualnego spotkania się przypadkiem w tym samym klubie, ale to może kiedyś nastąpić lub nie, nie mam pewności. Także dziewczyny – co robić, co robić?

Zaproś do znajomych i poczekaj na reakcję.
Ja myślę, że jeśli spodobałaś mu się tak samo jak on Tobie to doceni, że go znalazłaś i pierwszy napisze. Skoro Ty go znalazłaś to wykonałaś pierwszy krok. Kolej na niego.

Jakby przyjął do znajomych i nie napisał to bym odpuściła.

Rozpal w sobie ogień i poczuj jego żar, niechaj oświetla drogę, kiedy czujesz, że jesteś sam.
Odnajdź piękno w miejscu, gdzie żyć Ci przyszło, niejeden kwitnie kwiat choć wokół płynie rynsztok...

lemonhaze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-01, 17:20   #7
Margaux93
Raczkowanie

Faktycznie, nic nie tracę zapraszając go do znajomych, a potem poczekam na jego krok.
Stary 2014-10-01, 17:22   #8
lemonhaze
Raczkowanie

Cytat:
Mi też się tak wydaje, ale kolega sądzi, że to akt desperacji A ja już sama nie wiem. Zwykle się tak nie przejmuję, nie wiem co on ze mną zrobił Poznałam go dopiero wczoraj, kuć żelazo póki gorące czy odczekać jeszcze z jeden dzień?
Kuć żelazo. Jeden dzień zwłoki oznacza tylko i wyłącznie jeden dzień dłużej bezsensownego zastanawiania się I tak będzie jak będzie.

Rozpal w sobie ogień i poczuj jego żar, niechaj oświetla drogę, kiedy czujesz, że jesteś sam.
Odnajdź piękno w miejscu, gdzie żyć Ci przyszło, niejeden kwitnie kwiat choć wokół płynie rynsztok...

Stary 2014-10-01, 17:25   #9
Margaux93
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lemonhaze Pokaż wiadomość
Kuć żelazo. Jeden dzień zwłoki oznacza tylko i wyłącznie jeden dzień dłużej bezsensownego zastanawiania się I tak będzie jak będzie.
Dzięki, także działam!
Stary 2014-10-01, 17:26   #10
lemonhaze
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki, także działam!
Trzymam kciuki

Stary 2014-10-01, 17:57   #11
aeris88
Raczkowanie

Jeśli Cię polubił, na pewno doceni wysiłek w odnalezienie go, jeśli nie - weźmie za stalkerkę i desperatkę. Oby to była ta pierwsza opcja
aeris88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-01, 18:06   #12
lemonhaze
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aeris88 Pokaż wiadomość
Jeśli Cię polubił, na pewno doceni wysiłek w odnalezienie go, jeśli nie - weźmie za stalkerkę i desperatkę. Oby to była ta pierwsza opcja
Nie wiem jak Ty, ale ja nie myślę o ludziach, którzy mnie poznają, a potem zapraszają do znajomych, że są stalkerami i desperatami To tylko zaproszenie, do stalkingu i desperacji ma się to baaaaaaardzo daleko. Bez przesady

Stary 2014-10-01, 18:17   #13
Margaux93
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aeris88 Pokaż wiadomość
To nie był znowu taki wysiłek. Skoro wiedziałam jak ma na imię i co studiuje, oraz ile ma lat, to było właściwie kilka minut roboty. Do stalkowania daleka droga Gdyby mnie nie polubił to pewnie nie spędziłby ze mną tyle czasu, siłą go nie trzymałam. Chociaż zakończenie wieczoru i jego zniknięcie faktycznie było dziwne, ale na razie wolę trzymać się myśli że niezamierzone Pozostaje mi czekać na rozwój sytuacji.
Stary 2014-10-01, 18:35   #14
ciezko_jest_lekko_zyc
Zadomowienie

Ja bym się nie odezwała. Jakby chciał utrzymywać z Tobą kontakt po imprezie to by zapytał o numer, a nie po prostu 'zaginął w tłumie'
ciezko_jest_lekko_zyc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-01, 19:37   #15
cherry_flamme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciezko_jest_lekko_zyc Pokaż wiadomość
Ja bym się nie odezwała. Jakby chciał utrzymywać z Tobą kontakt po imprezie to by zapytał o numer, a nie po prostu 'zaginął w tłumie'
A to nie działa w dwie strony? Czyli jeżeli ona chciałaby utrzymać kontakt, to powinna się była na imprezie zapytać o numer, a skoro nie zapytała, to jej nie zależy? No bo sytuacja przedstawia się trochę inaczej...
Uwielbiam myślenie, że kobieta powinna być bierna, bo jak jemu zależy, to się postara

Zaprosiłabym do znajomych i napisała coś w stylu: ''zniknąłeś mi w tłumie, nie było okazji, żeby się pożegnać''

Zwłaszcza 30 ostatnich dni.
cherry_flamme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-01, 19:39   #16
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cherry_flamme Pokaż wiadomość

Zaprosiłabym do znajomych i napisała coś w stylu: ''zniknąłeś mi w tłumie, nie było okazji, żeby się pożegnać''
to jest dobre, jak facet będzie zainteresowany to sam pociągnie rozmowę, jeśli nie - przynajmniej autorko nie będziesz żałować, że nie spróbowałaś :d
Stary 2014-10-01, 20:01   #17
Margaux93
Raczkowanie

Cytat:
A to nie działa w dwie strony? Czyli jeżeli ona chciałaby utrzymać kontakt, to powinna się była na imprezie zapytać o numer, a skoro nie zapytała, to jej nie zależy? No bo sytuacja przedstawia się trochę inaczej...
Uwielbiam myślenie, że kobieta powinna być bierna, bo jak jemu zależy, to się postara

Niestety chyba jednak nie jest zainteresowany. Zaproszenie zaakceptował, ale nic nie napisał. Nie rozumiem, spędził ze mną tyle czasu, świetnie się bawiliśmy... No cóż, widocznie nie miał ciekawszych opcji, ale znajomości kontynuować raczej nie chce

Dzięki za wszystkie odpowiedzi
Stary 2014-10-01, 20:18   #18
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie rozwala myślenie, że facetowi ma zależeć na dziewczynie, którą zna jeden wieczór.

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-01, 21:15   #19
cherry_flamme
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety chyba jednak nie jest zainteresowany. Zaproszenie zaakceptował, ale nic nie napisał. Nie rozumiem, spędził ze mną tyle czasu, świetnie się bawiliśmy... No cóż, widocznie nie miał ciekawszych opcji, ale znajomości kontynuować raczej nie chce

Dzięki za wszystkie odpowiedzi
A napisałaś mu coś? Żeby się upewnić, to napisz. Najwyżej nie pociągnie tematu i będziesz mieć 100% pewności.

Stary 2014-10-01, 21:22   #20
Margaux93
Raczkowanie

Cytat:
A napisałaś mu coś? Żeby się upewnić, to napisz. Najwyżej nie pociągnie tematu i będziesz mieć 100% pewności.
Wysłałam jedynie zaproszenie. Nie wiem, wydaje mi się że nie ma sensu pisać. Nie należy do nieśmiałych chłopaków, gdyby chciał to by się odezwał
Stary 2014-10-01, 22:21   #21
mila1122
Zakorzenienie

ja bym zaryzykowała 9 miesięcy temu pytałam się na wizażu czy wysłać smsa czy nie i jestem z moim TZ od tamtego czasu:P nic nie tracisz, serio.
mila1122 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-01, 22:43   #22
cherry_flamme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mila1122 Pokaż wiadomość
ja bym zaryzykowała 9 miesięcy temu pytałam się na wizażu czy wysłać smsa czy nie i jestem z moim TZ od tamtego czasu:P nic nie tracisz, serio.
Też bym tak zrobiła. W najgorszym razie nie odpisze, albo odpisze 2 słowa. Przynajmniej będziesz wiedziała. Nie przeżywaj tego, jakbyś miała mu zaproponować co najmniej małżeństwo

Stary 2014-10-01, 23:09   #23
czasamijulia
Przyczajenie

Zgadzam się z dziewczynami. Możesz śmiało napisać niezobowiązującą wiadomość. Coś w stylu - " Jakoś zniknąłeś w tłumie i nie zdążyłam się pożegnać " . Po tym będziesz miała sprawę jasną, a nie główkowała co by było gdybym... I nie przeżywaj aż tak tego, bo naprawdę zaproszenie do znajomych i zagadanie RAZ to nic złego. Co innego jakbyś miała go zasypywać co chwilę wiadomościami, a on by na nie odpisywał lakonicznie bądź wcale
czasamijulia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-01, 23:19   #24
pani_charlotte
Raczkowanie

Pisz! Nic nie tracisz a możesz tylko zyskać. Nie ma co się tak czaić. Powodzenia!
pani_charlotte jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-01, 23:52   #25
szynka_w_toscie
Zadomowienie

A moim zdaniem nie powinnaś pisać bo Ty już wysłałaś zaproszenie. Gdyby chciał to by sam napisał.
szynka_w_toscie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-02, 00:48   #26
cherry_flamme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szynka_w_toscie Pokaż wiadomość
A moim zdaniem nie powinnaś pisać bo Ty już wysłałaś zaproszenie. Gdyby chciał to by sam napisał.
Znowu

A to jest jakaś zasada przemienności? ''Ja zapraszam, ty piszesz''?

Stary 2014-10-02, 08:02   #27
Karena 73
Kobieta z klasą

Cytat:
Znowu

A to jest jakaś zasada przemienności? ''Ja zapraszam, ty piszesz''?
A nie? Wykazała inicjatywę i zainteresowanie. Teraz jego kolej.
Stary 2014-10-02, 09:02   #28
Azhaar
Zadomowienie

Ja ....., cenzurowane to nie dokończę

Seriously, zaproszenie do znajomych na fejsie jest okazaniem inicjatywy i zainteresowania? To rozumiem, że nie powinnam mieć w znajomych żadnych jednostek męskich, które nie są moimi obecnymi / byłymi / potencjalnych facetami?

Zabawa na poziomie dojrzałości 10-latka albo i gorzej. Ja zapraszam albo jestem zapraszana przez wielu facetów, których spotykam w różnych okolicznościach, po jednym spotkaniu lub paru i w życiu, a tutaj się dowiaduję, że to jak zaproszenie do ołtarza i rozkmina na cały wątek

Pomijając fakt, że nie dziwię się, że facetowi nie zależy po paru godzinach rozmowy, bo to raczej normalne. Widocznie nie jest tak zdesperowany jak Autorka.

Weź po prostu do niego zagadaj z czymś zwiazanym z jego / twoimi / waszymi zainteresowaniami czy czymś tam innym, co znajdziesz na jego profilu i błagam, nie wyobrażaj sobie że to już Twój przyszły maż i ojciec dzieci, tylko jakiś koleś, którego tak naprawdę nie znasz i nie wiesz, czy w ogóle macie coś ze soba wspólnego.

Edytowane przez Azhaar
Czas edycji: 2014-10-02 o 09:05
Azhaar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-02, 09:08   #29
szynka_w_toscie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Karena 73 Pokaż wiadomość
A nie? Wykazała inicjatywę i zainteresowanie. Teraz jego kolej.
szynka_w_toscie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-02, 09:15   #30
Azhaar
Zadomowienie

Aha, i w ogóle pominę fakt, że Autorka założyła wątek o 17, a o 20 robi panikę, że koleś nie napisał, co oznacza że nie odezwał się do niej maksymalnie 2-3 po przyjęciu zaproszenia. Może to trudne do uwierzenia, ale przyjęcie zaproszenia zajmuje 1 sekundę, co nie oznacza, że siedzi się na portalu 24 h na dobę i zawsze można rozmawiać.
Azhaar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości