|
|
#2641 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. V
witam z rana ja juz po sniadanku wstalam tak szybko a wyspana na maksa
|
#2642 |
|
<3 <3 <3
|
Hej
Nawet nie nadrabiam, bo nie mam sily wczoraj mialam fatalny dzień- zepsul sie moj kochany lapek i musze sobie kupić nowy. A lapek to moje narzedzie praxy wiec wczoraj sie mega wynudzilam i bylam tak zla ze myslalam ze sie poplacze ![]() Dzisiaj wolne ale juz od 6 nie spie i ogarniam chate
|
#2643 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() dusiolka dostałam tylko ten Duomox i Gynalgin, nic więcej aska wszystko jest ok, nie czytaj internetów i nie porównuj nic ![]() lilijka za Twoją wczorajszą 100dniówkę! jesteśmy coraz bliżej ![]() za dzisiejsze wizyty!
|
|
|
|
#2644 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dzidzia zdrowa to najważniejsze ![]() nuna ty też odpoczywaj będzie ok.a ja witam się z pks podjadając chrupki zakryłam się kurtką, żeby nikt nie komentował jak ciężarne się odżywiają ![]() wczoraj ponosiłam trochę dziecko koleżanki (dwuletnie) i mi brzuch co chwile twardniał :/
|
|
#2645 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() wczoraj na SR uciekłam, ćwiczyliśmy oddychanie i pozycje aktywnego porodu ... zaszłam potem do sklepu i kupiłam w końcu Cebuszkę. jest super, dawno się tak nie wyspałam ! ![]() biorę się za nadrabianie. |
|
|
|
#2646 |
|
Zakorzenienie
|
Hej znów popisałyście tyle, ze niejestem w stanie nadrobić. Ale poczytam chociaż
![]() Ja wczoraj byłam z naszą nunusią u okulisty, Strasznie to badanie wygląda. Najpierw dziecku kropią oczka co 15 minut, a po 4 kropieniach badają. Rozszerzają powieki i zaglądają do oczka. Malutka tak się biedna spłakała, ze po badaniu zjadła całą butle i jak zasnęła to spałą całą drogę do domu i w domu też spała. Bidulka nasza. A do mnie przyszłą pierwsza paczka ciuszków. Moze nie za dużo, co to te króre zamówiłam od znajomej, ale nie mogłam się na nie napatrzeć niektóre nowe, a niektóre lekko znoszone, ale co tam.
|
#2647 |
|
Zakorzenienie
|
Bajlaga ale w aptece nie zaproponowali synbiotyku do tego duomoxu? Chodzi o to ze wybija wszystkie bakterie te złe o dobre a Ty musisz uzupełnić te dobre ...
|
|
|
|
#2648 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej hej
![]() znowu się nie wyspałam tralala.... właśnie się zważyłam i masakra jakaś ![]() ciekawe ile u lekarza mi pokaże ale wiem że będzie za dużo bo ok 1kg na tydz mi teraz przybyło ![]() Cytat:
![]() muszę go zużyć...wczoraj nawet reklame w tv widziałam że go reklamowali... no super! Cytat:
![]() a Mały wcale już nie taki Mały jest ![]() Cytat:
![]() Cytat:
no na to to bym nie wpadła bez kitu
|
|
#2649 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry. ..
Sprawa jedna załatwiona. Jeszcze czekają mnie z dwie rzeczy w tym październiku do wyjaśnienia. Jak przeżyje to będzie cud nad cudami. Dlatego mniej trochę piszę, bo stracilam werwe do życia. .. Wczoraj byliśmy po łóżeczko. Jest już u mnie rozkręcone plus materacyk mam juz i nawet przescieradlo ,które ma juz wszyta ceratke
|
#2650 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Witam pochmurnie
|
|
#2651 |
|
Zakorzenienie
|
Nuna apropo książek co ja dostałam wczoraj
|
#2652 |
|
Wtajemniczenie
|
Powiem Wam że teraz mam dylemat z tym Palmersem - dobrze że mi się kończy to kupię co innego.
Też używałam odżywki eveline i nic mi się nie działo ale jednak paznokcie a brzuch gdzie zaraz jest dziecko to nie to samo. Chyba nie będę dalej ryzykować ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Kingaa - co za biblioteczka I super że masz już łóżeczko
|
|
#2653 |
|
Zakorzenienie
|
Szczeperka powiem Ci,ze niektóre rzeczy to bzdury
po co np.w pierwszych dniach życia ja mam blokady na gniazdka i szafki zakładać w sensie ,że wiesz przed narodzinami dziecka.Tak w jednej z tych książek napisali :P
|
#2654 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
synek w końcu nie kaszlał w nocy za to teraz zwymiotował flegmą i śliną. i to już chyba z 7 raz...w sumie dobrze bo przynajmniej na oskrzela to nie idzie. teraz biedaczek leży i wstawać nie chce ![]() no dokładnie ale sama jak siebie w lustrze widzę to się śmieję bo chodzę jak 100letnia starowinka ![]() super brzusio ![]() Cytat:
![]() ja też mam mieć chłopca a jadłabym ciągle słodkie ![]() uważaj na siebie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
się umęczysz ![]() dla mnie też 2 paczki to za dużo było. teraz 1 kupię. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2655 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Kurier mnie obudził o 09:30!! byłam w szoku jak zobaczyłam która godzina! Miałam rano pięć ciasto marchewkowe ale o 10 przyjeżdża do mnie przyjaciółka i juz chyba nie zdążęElvira kupiłaś ten krem z linii dr Eris M macierzyństwo zapobiegający rozstępom? Charliss zasada jest taka jeśli dziecku nic nie jest to jesz wszystko jeśli ma alergie to wyklucza się dany produkt. Pamiętam jak przyleciała przyjaciółka i zaprosiłam ja na obiad, w sieci szukałam jakiegoś fajnego przepisu dla karmiacych i nic w końcu zadzwoniłam i pytam co ona może jeść? a ona na to ze je wszystko z wyjątkiem chilli
|
#2656 |
|
Zakorzenienie
|
kurde no ja go kupiłam więc muszę go wykorzystać, myślałam że zapytam dziś lekarza ale skąd on to ma wiedzieć co jest w balsamach na rozstępy?
eh...Kinqa, biblioteka super ![]() Nuna, ja wczoraj wypozyczyłam "kwiat pustyni" i "nigdy w życiu"- Grocholi dwa różne motywy zobaczymy
|
#2657 |
|
Rozeznanie
|
Pewnie zależy od skóry
ale jeśli chodzi o to wydzielanie to raczej nie trzeba nic czuć, wystarczy że krem jest na skórze i już działa na niego ciepło, jeśli to miałaś na uwadze mówiąc że nie czujesz rozgrzewania
|
#2658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak to może działać na dzidziusia?
|
|
#2659 |
|
Rozeznanie
|
czesc,
ja tak jak simonee otwieram oczy i 9.30- nie pamietam kiedy tak dlugo spalam i tak w sumie to nie wiem co dzis robic- chyba wybiore slodkie "nicnierobienie" albo wreszcie poczytam ksiazke o dzieciachEirene biedny ten Twoj malutki- dorosly jak sie meczy przy chorobie, a takich dzieciaczkow to juz wogole szkoda, miejmy nadzieje ze chorobsko niedlugo odpusci nuna ja plasterki stosowalam, bez nich opryszczka rozniosla by mi sie na cale usta i pod nos, ale co lekarz to opinia, kuruj sie i lezakuj- niby juz blisko a jeszcze kawalek drogi przed nami AsiaW- super wiesci mi urolog do zakwaszenia kazal brac wit.C i cos k. 4 ph mamelvira mi kolezanka kazala cwiczyc stopy w ciazy- ze wzgledu na rozchodzace sie wiezadla i zmiany hormonalne, ale juz mam takie dziury w mozgu, ze nie pamietam co to za cwiczenia mialy byc ja pod wieczor robie sie jak kaleka, w ciagu dnia wszystko zazwyczaj ok, ale pozniej ani siedziec ani lezec, a najgorzej to sie podniesc z lozka. ten 3 trymestr chyba da nam popalic i zrobi nam sie tu maly istny oddzial geriatryczny ale zawsze w kupie sila wiec damy rade
|
|
|
|
#2660 |
|
Rozeznanie
|
Podobno dziecko po narodzinach ma podobny rytm dnia do tego jak było w brzuchu, nie ? W takim razie mam przesr*
a rano budzę się z obolałym brzuchem jakby mnie ktoś co najmniej pobił
|
#2661 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja chcę być zdrowa!!!
kochana nic nie pisałam, że wczoraj studniówka była, moja jest w sobotę ![]() a no widzisz, Polka potrafi zaskoczyć pomysłem Cytat:
![]() to zależy co lubisz, ja polecam "Burkę miłości" biblioteczka zgodna ze stanem obecnym
|
|
#2662 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nawadniaj go![]() Cytat:
|
|
#2663 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale w końcu wanna opuściła salon Elvira mnie wczoraj tak bolały pięty że nie mogłam wyrobić, a wieczorem straciłam kostki ![]() ![]() ![]() Mam beczułki nogi i ręce. Zaręczynowy już jakiś czas temu zdjęłam w obrączkę wczoraj i już chyba jej nie założę Ciężko mi się chodzi, najlepiej wózek na brzuch by mi się przydał bo mnie przeciąża Justynalyp urosłyście ![]() Co do wczorajszego tematu pieluch to ja nie planuje robić zapasu. Bo nigdy nie wiadomo jak z rozmiarem. Koleżanki synek miał 3800 jak się urodził i mówiła że już 2 nosi ![]() Na początek na pewno kupię pampers sensitive i chusteczki też sensitiv koleżanki mówiły że są fajne dla dzidzi
|
#2664 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie zjadłam śledzia opiekanego i poprawiłam 2 kromkami chleba z masłem i miodem, zapijam herbatą z sokiem malinowym
![]() Odprowadziłam córę do przedszkola i wybrałam się do Lidla stanąć w szranki z moherowymi beretami...... teraz tylko pytanie, czy kurtka nie okaże się zbyt duża.... ![]() Ogólnie kupiłam córci kurtkę (39zł), polarek (19.99zł), 2x2 szt koszulek (komplet 14.99zł) i komplet czapka+szalik+rękawiczki (19.99zł)
|
#2665 |
|
Zakorzenienie
|
Ellyunia to już nie będzie imprez na pokładzie wanny?!
|
#2666 |
|
Zakorzenienie
|
Dusiolka, tak czytam, czytam i mogę spytać, jaka Twoja profesja ?
![]() Smerfetka Kwiat Pustyni bardzo fajna ale ja jakoś nie mogę takich drastycznych rzeczy czytać/oglądać w ciąży :Pwróciłam do bio oila ! Znacie jakiś fajny ŁATWY przepis na ciasto ? ![]() no choinka, taką mam ochotę na ciasto i chyba muszę coś zrobić... może w ciąży a nóż widelec moje zdolności cukiernicze się poprawiły |
|
|
|
#2667 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale myślę, że nie ma co panikować, następnym razem już go nie kupować, a ten zużyć może na zmianę z czymś innym ? albo odsprzedać trochę taniej ? W końcu przecież kobiety go używają i nic się dzieciom nie dzieje, więc to może coś na zasadzie takiej, że nie wpłynie szczególnie na rozwój dziecka ale nie jest dla niego zdrowe nie wiem, tak to sobie tłumaczę ale czy słusznie ...
|
|
#2668 |
|
Wtajemniczenie
|
przeniesiemy się do łazienki
|
#2669 |
|
Zakorzenienie
|
Ją tak na szybko z tel.
O co chodzi z tym Palmers'em?
|
#2670 |
|
Zakorzenienie
|
Ellyunia ja juz od paru tyg nie noszę obrączki i zareczynowego..strasznie mi ręce popuchly.. Ale dziwnie sie czuje bez nich,szczególnie jak jestesmy poza domem;p
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:07.

wczoraj mialam fatalny dzień- zepsul sie moj kochany lapek
i musze sobie kupić nowy. A lapek to moje narzedzie praxy wiec wczoraj sie mega wynudzilam i bylam tak zla ze myslalam ze sie poplacze 

za Twoją wczorajszą 100dniówkę! jesteśmy coraz bliżej 
za dzisiejsze wizyty!

byłam w szoku jak zobaczyłam która godzina! Miałam rano pięć ciasto marchewkowe ale o 10 przyjeżdża do mnie przyjaciółka i juz chyba nie zdążę