|
|
#571 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Herbaciane pogaduchy :) cz.II
Witam Herbaciane Maniaczki
![]() U mnie ostatnio na stole gości herbata z Indonezji- ale nie pamiętam co to za typ?? ![]() Baaaardzo mocna, ni to czarna, ni czerwona, taka jakby dziwnie sfermentowana, czarna jak smoła... Ale piję
|
|
#572 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do herbaty, pijam w domu torebkową truskawkową z trawą cytrynową i jest mniamuśna a nie była już ta złota jesień pod koniec lata? ja właśnie lubię wyraziste smaki, a nie takie delikatne ![]() Cytat:
szczerze powiedziawszy to po twoim opisie, nie wiem czy bym taką herbatę wzięła do ust ![]() herbatkowo - miłosny uśmiech i coś czuję, że stanie się jedną z moich ulubieńszych herbat ![]() miłego |
||
|
|
|
|
#573 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry
Tak a propos problemów z włosami to słyszałam rano w urywku "Wiem co jem" (chyba), że na zdrowe i mocne włosy trzeba jeść brokuły, rzodkiewkę i pestki dyni. A tak poza tym to ja mam dzisiaj dzbanuszek zielonej imbirowej, na polu słonecznie ale chłodno. Ale nawet ten chłodek nie przeszkadza, taka mogłaby być jesień
|
|
#574 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#575 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ona miała jakieś włąściwości prozdrowotne, których niestety nie pamiętam :P A jeszcze zostało na 3-4 dzbanuszki
|
|
|
#576 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja właśnie piję ostatni kubeczek ananasowego bastka i koniec opakowania
![]() Cytat:
u mnie dziś też chłodno, a do tego pochmurno podobno w przyszłym tygodniu będzie babie lato bo ma być znowu ponad 20 stopni Cytat:
![]() miłego |
||
|
|
|
|
#577 |
|
Wtajemniczenie
|
Pestki dyni lubię, brokuły jeszcze bardziej - będę jeść ! Obym tylko nie popadła w przesadę, bo niestety mam takie skłonności
![]() Dziś tak naolejowałam włosy , ze mimo dwukrotnego mycia nie wyglądają za dobrze ... ![]() Nie wypiłabym czegoś co dziwnie wygląda czy pachnie... no chyba, że byłaby to kwestia zdrowia czy życia i śmierci.. Herbata ma mi smakować i dawać przyjemność. ![]() Mi babie lato kojarzy się z latającą wszędzie pajęczyną ![]() Październik ponoć ma być ponad normę , ale za to listopad ma nas zaskoczyć - zimno i śnieżnie ... ![]() W sumie to mi wszystko jedno.. tylko mój pies nie chce wychodzić jak pada deszcz, więc niech chociaż nie pada
|
|
|
|
|
#578 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Herbata sama w sobie jest bardzo dobra więc ne trzeba wymyślać jakiejś szczególnej, która będzie lepiej smakować![]() Ja ostatnio pijam zielone naturalne... Ale teraz na zimę zrobię sobie większy zapas również czerwonej i owocówek ![]() P.S. Dziewczyny, jeśli chcecie kupić fajną herbatkę to zapraszam na herbit.pl - to sklep mojego dobrego przyjaciela. Jeśli będziecie chciały jakiś rabacik to spokojnie moge Wam załatwic (mam nadzieje, że nie odbierecie tego jako jakąś chamską reklamę, jeśli tak to przepraszam).
|
|
|
|
|
|
#579 | ||
|
Rozeznanie
|
Ja tez tak samo lubialam mocne smaki. Myslalam w tedy ze herbate trzeba poczuc a nie jakies "siki" pic. Teraz mi sie zmienilo i zaczelamprobowac roznych herbatek. Poza tym delikatny smak herbaty: "White Ice tea" wynika z bazowej herbaty tzn bialej. ---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ---------- Cytat:
Ciekawe, bo min 3 razy w tygodniu jem pestki dyni z owsianka. Z brokula zawsze robie expresowa salatkie ( dodaje jajko i sos czosnkowy na bazie jogurtu greckiego). A rzodkiewka czesto u mnie gosci jako pzegryzacz ![]() ---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ---------- Cytat:
Ja tez mialam problem z mycie wlosow po olejowaniu, zwlaszcza po nafcie z olejkiem rycynowym, ale to sie zmienilo od kiedy stosuje wyzej wymieniona metode.
|
|
|
#580 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jakoś mnie nie zdziwiło, że się nie pieni Zaraz potem popłynęłyśmy z mamą na rejs po Adriatyku (to było w byłej Jugosławii) i kiedy po powrocie zauważyłam "dziwną" sztywność to zrzuciłam to na karb morskiej włosy. Poszłam pod prysznic aby umyć je ponownie i znowu wzięłam ten olejek do ręki ale na szczęście zaczęłam czytać co tam napisali no i się wyjaśniło No w każdym razie można powiedzieć, że wcześnie zaczęłam przygodę z olejowaniem, byłam prekursorką Tylko za szybko zmyłam ![]() Cytat:
![]() A co do białej herbaty to ja też lubię jej delikatny smak
"Trzeba śmiać się nie czekając na szczęście, bo gotowiśmy umrzeć nie uśmiechnąwszy się ani razu" / Jean de La Bruyere http://www.centaurus.org.pl/ Cmentarz dla zwierząt Edytowane przez Galijka Czas edycji: 2014-09-26 o 09:49 |
||
|
|
|
|
#581 |
|
Wtajemniczenie
|
Anetko, ja nawet nie mam w domu szamponu... Myję włosy wyłącznie odżywkami. Olejuję włosy prawie dwa lata , ale teraz zrobiłam taką mieszankę olejów (czarnuszka, marchewka, makadamia, argan, musztarda, len, migdał, awokado i coś tam jeszcze...) , że chyba wyszło ZA dobrze.
Poza tym moim włosom najbardziej służy olej max na 3h, a ja ostatnie dwie noce przespałam z naolejowanymi ... i się biedne przejadły ![]() Galijko, olejku do opalania nie używałam jeszcze, ale muszę spróbować ![]() Za to kremowałam włosy. Efekt też godny polecenia. Piję kawę. Mam nadzieję, że mnie dobudzi .. ![]() Miłego dnia !
|
|
|
|
|
#582 |
|
Wtajemniczenie
|
To ja nawet nie wiedziałam, że można myć włosy odżywkami...
![]() U mnie biała z granatem już wypita, jedna kawinka też, zaraz przyjdzie pora na drugą ![]() A w domu czeka dzbanuszek zielonej imbirowej
|
|
#583 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
szczerze powiedziawszy, to ja raz próbowałam olejowania, spryskałam sobie włosy oliwą z oliwek i jakoś mnie to nie przekonało do stosowania. Może oliwa mi się nie sprawdziła, a może za krótko trzymałam, a może w ogóle nie mam do tego cierpliwości i czasu? ![]() ja o tym czytałam, ale nie wiem czy by mi to pasiło, bo mam wrażenie że jak mi się nie pieni, to źle umyte ![]() Sandi, odzywka się pieni podczas mycia czy nie bardzo? mam duże pudło Crema al Latte więc może bym ją użyła do mycia, myślisz że się nada? Cytat:
![]() miłego |
||||
|
|
|
|
#584 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Swoja droga: ostatnio dużo czytalam o zielonej hebracie i jej pozytywnym wplywie na zdrowie... Czy któraś z Was może z doświadczenia potwierdzic, ze po kilku tygodniach z zielona herbata rzeczywiście czuła się lepiej? (chodzi mi glownie o samopoczucie, bo podejrzewam, ze wplywu na zdrowie nie odczuje się tak szybko )
|
|
|
|
|
|
#585 |
|
Wtajemniczenie
|
Ahoj !!!
Gdzie Wy się podziewacie ?? Pstra, próbowałaś myć tą swoją odżywką ??? Pieni się? Musisz użyć jej znacznie więcej niż normalnie używa się szamponu do mycia. ![]() Ja musiałam użyć mydła Aleppo do zmycia tej mieszanki olejowej ![]() Herbatka zielona z plastrami imbiru. Pyszna !! ![]() Miłego dnia
|
|
|
|
|
#586 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry
Pogoda iście urlopowa a tu trzeba w pracy siedzieć. Ale może w weekend uda się gdzieś wyrwać Wyjdzie w praniu. U mnie też imbir ale w "komplecie" w zielonej ![]() Aż mi się przypomniało, że miętę miałam kupić. Do wody z cytryną ![]() miłego, słonecznego dnia
|
|
#587 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
pieni się gorzej niż szampon i trzeba ją dłużej spłukiwać. I wydaje mi się, że krócej włosy wyglądają na świeże ![]() u mnie pogoda iście na spanie, a tu w pracy trzeba siedzieć ![]() herbatkowo porzeczka ![]() miłego |
||
|
|
|
|
#588 |
|
Wtajemniczenie
|
Pogoda na spanie jest zawsze
|
|
#589 |
|
Wtajemniczenie
|
o tak ! zawsze i wszędzie
![]() Pstra, no nie będzie Ci się tak pienić jak szampon bo to nie szampon ![]() moje włosy właśnie mniej się przetłuszczają po myciu odżywkami... Nie wiem czym się to ma ... ![]() Wczoraj na obiad jadłam kotlety z piersi kurczaka. Nic w tym nadzwyczajnego, ale panierkę stanowiły wiórki kokosowe . Polecam wielbicielkom kokosa ! dla mnie bomba
|
|
|
|
|
#590 |
|
Wtajemniczenie
|
W "chińczyku" bywają takie kurakowe kombinacje
![]() ps. Sandi, a smażyłaś normalnie na patelni czy w piekłaś w piekarniku?
"Trzeba śmiać się nie czekając na szczęście, bo gotowiśmy umrzeć nie uśmiechnąwszy się ani razu" / Jean de La Bruyere http://www.centaurus.org.pl/ Cmentarz dla zwierząt Edytowane przez Galijka Czas edycji: 2014-09-30 o 19:45 |
|
|
|
|
#591 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak jak kotlety - w jajku i kokosie , a potem na patelnie
najlepiej smażyć to na oleju kokosowym, ale zwykły czy też oliwa także może być. Dziś ma kotleciki z mielonej piersi z dynią tartą ta tarce. Bajka!
Edytowane przez sandalina Czas edycji: 2014-10-01 o 11:48 |
|
|
|
|
#592 |
|
Wtajemniczenie
|
No to się rozszalałas kulinarnie
Opcji z dynią jeszcze nigdy nie próbowałam, można by kiedyś spróbować tylko komu by się chciało jak takie lenistwo człowieka ogarnia ![]() A co do oleju kokosowego to jakoś wyjątkowo nie odpowiada mi jego zapach i posmak, który nadaje potrawie.
|
|
#593 |
|
Wtajemniczenie
|
Galijko , to nie ja gotuję ... ja tylko wcinam
![]() a kotleciki z cukinią są jeszcze lepsze! Ja oleju kokosowego nie lubię wyłącznie na moich włosach, bo mi je strasznie przesusza
|
|
|
|
|
#594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a mam pytanko do tych wiórek - nie przypalają się podczas smażenia? ale ci dobrze ![]() herbatkowo już 3 za mną ![]() miłego |
|
|
|
|
|
#595 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#596 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#597 |
|
Wtajemniczenie
|
Pstra, jeśli nie ustawisz kuchenki na maxa to się nie przypalą. Zdecydowanie łatwiej przypalić bułkę tartą.
Czy mi dobrze ? No chyba tak... w sumie to już się przyzwyczaiłam... ja nie lubię gotować. Nie wychodzi mi to zupełnie... zdecydowanie wolę piec ![]() Zrób drugie podejście do tej odżywki. Nałóż ją na mokre włosy, rozprowadź a potem jeszcze rozrzedź wodą. Powinna się pienić a ze spłukaniem nie powinno być problemu. Trzeba troszkę poeksperymentować zanim znajdzie się właściwy sposób. Nie namawiam do mycia odżywkami, bo nie o to chodzi... ja tak robię i jestem zadowolona ![]() ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Kotlety z cukinii ?? czy placki ? |
|
|
|
|
#598 |
|
Wtajemniczenie
|
Kotlety z cukinii (jeśli można nazwać je kotletami, raczej cukinia panierowana) a placki to z cukinią
![]() Jezu, głodna jestem
|
|
#599 |
|
Wtajemniczenie
|
aaaa.... ja miałam na myśli takie kotlety gdzie mieloną pierś kurczaka miesza się ze startą cukinią i przyprawami... z samej cukinii to nie jadłam.
Ja jestem wiecznie głodna i dobrze ! bo bardzo lubię jeść
|
|
|
|
|
#600 |
|
Przyczajenie
|
też uwielbiam kotlety z cukinią! jedno z moich ulubionych dań
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:07.

Tylko za szybko zmyłam

szczerze powiedziawszy, to ja raz próbowałam olejowania, spryskałam sobie włosy oliwą z oliwek i jakoś mnie to nie przekonało do stosowania. Może oliwa mi się nie sprawdziła, a może za krótko trzymałam, a może w ogóle nie mam do tego cierpliwości i czasu?