|
|
#4531 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Maj -Czerwiec 2014
Dziwne bo Z. miała ostatnio morfologię i żelazo i retikulocyty robione i miała z palca pobieraną.
|
|
|
|
#4532 |
|
Zadomowienie
|
Karolkya - no to nie wiem, może przez wit D?
Nie znam się, tak pielęgniarka stwierdziła
|
#4533 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja pytalam pediatre i mowila,ze morfologie z zelazem mozna zrobic z palca, plus ewentualnie wit.D. moze co przychodnia to inny zwyczaj.
|
#4534 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dzieci najwyraźniej dają mi do zrozumienia że za bardzo zwlekam z wprowadzaniem stałych posiłków młodszemu...
|
#4535 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4536 |
|
Zakorzenienie
|
Ramona ja daje
Madziuula Olaf dba o brzuszek brata. A co on parowke mu dawal?
|
#4537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zna sie chłopak, że od glutenu trzeba zaczynaćRamona moje też tak łypie oczkami w weekend mu dam coś
|
|
#4538 |
|
Zakorzenienie
|
ok, ale np. co? jabłuszko i co dalej? Pomidor boję się ze uczuli, ze za wczesnie nawet na polizanie
![]() ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- aaa i dzisiaj u nas pierwsza kąpiel na brzuszku, matko jaka radość była |
|
|
|
#4539 |
|
Zakorzenienie
|
Ramona ja np lyzeczke mocze w herbacie i jej daje tak na polizanie. To samo z zupa czy czyms innym. Dotykam jej ust tylko. Ona juz smak zlapie i sie zaspokoi. Jablko daje kawalek i sobie ssie gruszke.tez. Dzis banana dalam na lyzeczce ale nie bardzo podszedl jej.
Madzia genialny jest Olaf ![]()
|
#4540 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4541 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- No ja wlasnie tego patrzenia nie moglam zniesc,dlatego juz wprowadzam gluten i powoli marchewke... Chociaz dzis od razu po Jego marchewce ja jadlam obiad i znow bylo blagalne spojrzenie...
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4542 |
|
Zakorzenienie
|
Ktosiowa zdrówka dla Laury
|
#4543 |
|
Zakorzenienie
|
U nas tez blagalne i zaciekawione spojrzenie jest. Nawet zaraz po mm
KTOSIOWA zdrowka dla pierworodnej ![]() Ja juz w lozku. Korzystam z takich mozliwosci
|
#4544 |
|
Zakorzenienie
|
czytałam że taki błagalny i głodny wzok dziecka to znak, ze jest juz gotowe na inne posiłki niz mleko
madziula jak zwykle rozwaliłaś system. starszy wziął sprawe w swoje rece!
|
#4545 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ---------- Cytat:
|
|
#4546 |
|
Zadomowienie
|
Moje dziecko od 1,5 godziny nie chce spać... Rozbudzony coś tam gada do siebie, ciekawe ile to potrwa jeszcze.. wczoraj po spacerze w ogóle nie spał i zasnął przed 19, przesłał porę kąpieli to mu odpuscilismy... Wszystko mu się poprzestawialo :banghead:
Wysyłane z mojego HTC Wildfire S A510e za pomocą Tapatalk 2
|
#4547 |
|
Zakorzenienie
|
U nas 1 karmienie. Franek pobil swoj rekord
|
#4548 |
|
Zakorzenienie
|
Madziuula - starszy się zlitował
![]() Ktosiowa - zdrówka! Asia - też tak czytałam U nas nocka w porządku Wczoraj Ania nie jadła 5 porcji mleka tylko 4 (tak wyszło, że nawet się nie upominała), poszła wcześniej spać i wstała na jedzenie w nocy normalnie po 4. Myślałam, że czeka mnie wcześniejsze wstawanie, a tu nie No i później pobudka całkowita o 8 ![]() Któraś pytała o kupki z "kawałkami" marchewki.. Też taką dziś miałam i mała się męczyła nieźle.. Chyba nawet zapłakała jak ją robiła.. To normalne i długo to potrwa? A i chciałam powiedzieć, że nie bierzemy już od jakiegoś czasu ani Boboticu ani Espumisanu i póki co jest dobrze ![]() Zamówiłam sukienkę na chrzest przez internet. Z wymiarów wychodził rozmiar 62, ale wahałam się do ostatniej chwili z tym. Zamówiłam 62 i ma być jutro.. Jak nie będzie pasować to chyba zwątpię, bo nie wiem co do niedzieli na szybko wymyślę....
|
|
|
|
#4549 |
|
Rozeznanie
|
Ja tylko na chwilke jasio dzis konczy 5 miesiecy
A tak wyglada u nas spanie jak nie jestesmy na spacerze. Jasiek na lezaczku spi dokladnie 30 min. Mamy dziure w kole ... Sent from my GT-I9070 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#4550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas też jak nie jesteśmy na spacerze, to mało w domu śpi.. Na dworze o wiele dłużej.. A dziś gnijemy w domu, bo czekam na przesyłkę.. Mam nadzieję, że niedługo przyjdzie to na spacerek jakiś pójdziemy. Ania zasnęła mi jakieś pół godziny temu i usłyszałam płacz, idę do pokoju, a ta śpi sobie dalej.. Ciekawe co to było..
Edytowane przez Myska0 Czas edycji: 2014-10-02 o 10:14 |
|
|
|
|
#4551 |
|
Zakorzenienie
|
hej
mi tez czasem piotrus przez sen cos mruknie, zaplącze albo zawoła. my dzis rekord. tzn to byl rekord mojego spania, bo maly w lozeczku lezal i nawolywal, nie wiem od ktorej. a ja wstalam i zlitowalam sie nad nim o 8.30! pogoda do bani! a moje dziecko czasem nie zasypia na spacerze, tylko patrzy. czasem padnie pod samym domem w drodze powrotnej. w domu dluzej spi.
|
#4552 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Witam się wyspana a co za tym idzie w świetnym humorze i pełna energii Syn mój chyba wiedział, że padam na pyszczek i mam niedobory snu i spał od 20.20 do 5 rano Ja usnęłam koło 21 (też pobiłam rekord) czyli spałam ciągiem 8 godzin, jestem rześka jak skowronek ![]() Wczoraj czytałam, ale czułam się słabo i nie chciało mi się nic pisać. ![]() Wiktor pobił też rekord spania w dzień, spał w wózku na dworze od 12 do 15 i do tego obudził się "po cichu" i nawet nie bardzo "wołał" jeść ![]() Ja we wtorek cały dzień chodziłam w staniku z drutami (bo po domu mam takie "flaczki" nieusztywniane do karmienia, a na wyjście zakładam coś lepszego, żeby był mniejszy zwis) dzięki czemu wczoraj wieczorem zaliczyłam temperaturę 38,7 i paracetamol wieczorem.Wiktor nie zjadł o 18, tylko dopiero o 19, przysnął, przespał kąpiel, ja się w tym czasie umyłam, obudził się przed 20 więc z pomocą babci szybko spłukałyśmy malucha pod prysznicem dzięki czemu to położyłam się wcześniej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za 5 miesięcy ![]() Spóźnione dla wczorajszych solenizantów i gratulacje dla mamuś no i widziałam urocze dzieci.Asia27100 Piotrkowi chyba mm służy bo już tak fajne wygląda Beatusia Ptysiek już kawał faceta normalnie ![]() Madziuula bez Twoich dzieci cały wątek byłby nudny ![]() Ramona I Karoylka śliczne królewny Sofijki Sofia ramonki taka nieduża, nie to co moje 8 kg które właśnie siedzi u mnie na kolanach MamoKtosia zdrówka !
Edytowane przez justiwi Czas edycji: 2014-10-02 o 11:02 |
||
|
|
|
#4553 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Odnośnie rodzeństwa. czy któraś mama myśli powoli o rodzeństwie dla swojego dziecka? Są wśród nam mamy, które mają małą różnice wieku między dziećmi. Ja się przyznam że myślę, ale chyba na razie się na tym skończy bo po takiej długiej nieobecności nie miała bym chyba powrotu do pracy. A pracować muszę więc trzeba się wstrzymać z rodzeństwem dla Szymka
|
|
|
|
|
#4554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale chyba trzeba na razie z tym poczekać.. To chyba jednak za mała różnica wieku jeszcze...
|
|
|
|
|
#4555 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Potem ta nocna pobudka o 2.30 do 4.30 masakra... Ale udało mi się go rano przeciągnąć do 8.30, więc "w miarę" wyspana jestem. Cytat:
Ale ja na razie sobie tego nie wyobrażam.. Ale obydwoje mamy dużo starsze rodzeństwo - o 7 i 10 lat i chcemy żeby nasze dzieci miały mniejszą różnicę, najlepiej w okolicy 2 lat Dlatego tak myślę, żeby w okolicy marca przestać się zabezpieczać Ale zobaczymy...Pracą się nie martwię, bo i tak nie chciałabym tam wracać... Ab_cd gratulacje dla Jasia
|
|
#4556 |
|
Rozeznanie
|
A kiedy wprowadza się drugi posiłek? Jak Marcel jutro ma 5 miesięcy i od 3 tygodni je koło 12 jakies tam warzywo to kiedy się podaje już coś drugiego? Typu owoc w południe czy jak to się dalej rozszerza?
My na pewno będziemy mieć drugie dziecko ale trzeba trochę jeszcze poczekać. Nie chciałabym za szybko no ale niby mówią żeby nie czekać dłużej niż 3 lata. Marcel oczywiście znowu chory, od soboty miał katar a teraz jeszcze kaszel doszedł :/ więc dziś znowu do lekarza. |
|
|
|
#4557 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Ja dzidziusia byn chciala niedlugo ale ja bez pracy poki co i musze sie z tym ogarnac... Ale ogolnie do max 4lat chcemy roznice. Harakiri Lali je dwa posilki. Ok 13 warzywko jako obiad a po 18 kaszke teraz owocowa jako kolacyjke. Cyca na sen daje. A ogolnie w ciagu dnia probuje tak jak juz pisalam. Ja przestalan sie juz wczuwac w te zalecenia bo oszalec idzie. Zdaje sie na wlasny rozsadek i intuicje
|
#4558 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 5mies.i dziurę też przerabiałam więc współczuję Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez carolyna86 Czas edycji: 2014-10-02 o 13:01 |
|||||
|
|
|
#4559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się zdecydowałam na dziecko w tym konkretnym czasie, bo wiedziałam że to ostatni moment dla mnie. Potem starszy będzie coraz bardziej samodzielny i nie będzie mi się chciało znów w pieluchy i nieprzespane noce pchać. Poza tym jestem z roku na rok starsza, mam mniej cierpliwości i sił do dziecka teraz niż 2 lata temu. No i zawodowo to był idealny moment. Ja wróciłam do pracy po pierwszym dziecku na 9 miesięcy i wylądowałam na zwolnieniu lekarskim. Moja siostra ma dzieci rok po roku i to jest hardcore. Teraz nasze dzieci są jeszcze względnie niekłopotliwe. Nie przemieszczają się i dużo śpią. Za kilka miesięcy, jak zaczną raczkować i będą mieć jedną 2 godzinną drzemkę w ciągu dnia, będzie o wiele trudniej. |
|
|
|
|
#4560 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A tak serio serio to skoro nas (ja i tż) jest dwoje to na nasze emerytury też musi pracować dwójka ![]() Ja nawet trójkę rozważam z tym że to trzecie mogłoby być tak za około 5 lat, a drugie chciałabym w odstępie około 2-2,5 roku od obecnego .Wydaje mi się, że dzieci rok po roku to pewnie na początku hardcore, ale potem musi być super bo dzieciaki mają wspólny obszar zainteresowań, mogą mieć wspólnych znajomych i więcej po sobie "dziedziczyć" typu odzież czy zabawki lub nawet korzystać z nich wspólnie. Z drugiej strony różnica wieku 3 lata i więcej to ułatwienie, bo starszak jest w stanie nieco pomóc z młodszym dzieckiem, zająć się sobą albo chodzić do przedszkola co daje parę godzin wytchnienia w ciągu dnia. Cytat:
![]() Cytat:
i dziwię się, dlaczego wy już coś robicie, a my nie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:06.

Nie znam się, tak pielęgniarka stwierdziła 

i Rysiu

i paracetamol wieczorem.
za 5 miesięcy