Listopad- Grudzień 2014- część V :-) - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-02, 11:27   #3181
benetta
Zadomowienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)

Cytat:
Napisane przez szybkawolna Pokaż wiadomość
ostatnie pietro /mieszkane/ bo nad mieszkaniem jest jeszcze strych :P i w lecie nie ma super upalnie a w zimie jest cieplutko
no to ekstra! ja od Ciebie kupie to mieszkanie tylko poczekaj, musze skoczyć wygrać milion w totka i za moment sypne kasą

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami
benetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 11:30   #3182
szybkawolna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez benetta Pokaż wiadomość
no to ekstra! ja od Ciebie kupie to mieszkanie tylko poczekaj, musze skoczyć wygrać milion w totka i za moment sypne kasą
ja ostatnio trafilam az 1 liczbe
Stary 2014-10-02, 11:34   #3183
benetta
Zadomowienie

Cytat:
ja ostatnio trafilam az 1 liczbe
no to widzisz, dobry początek

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Cytat:
ja mdlosci prawie wogole nie mialam wiec bedzie maly kochany glupolek ;P ale to bedzie miala po tatusiowi ;p
hihi bo to zawsze po tatusiu takie rzeczy mój będzie pierdział tak jak tatuś ale z tego to akurat tatuś bedzie dumny (już to zapowiedział)

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Stary 2014-10-02, 11:41   #3184
fiorella22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
Dzięki za rady

A co do kremów do buzi, bierzecie taki na każdą pogodę czy będziecie używać jakichś naturalnych sposobów?
Ja kupilam Nivea na kazda pogode. Kosztowal cos miedzy 12-13 zl.

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Mam pytanie z innej beczki, miała któraś z was robione rzęsy barwnikiem u kosmetyczki?właśnie czytalam na stronie mojej kosmetyczki o tej metodzie, ze rzęsy wyglądają jak umalowane a efekt utrzymuje się kilka tygodni no i mam chetke na to
Przedłużanie kiedyś miałam ale to nie dla mnie...

Ja tylko henne. Nie znam tej metody

Gratuluje rocznicy!

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaa
zajrzałam na konto a tam ZUS!!!!!!
jednak mają serce i telepatia zadziałała

humor lepszy

ale ze mnie materialistka.....

No teraz mozesz kupic proszek i za pranko sie brac! Juz bez wymowek!

Cytat:

mąż jakiś czas temu przyszedł uchachany i dumny i mówi że gdzieś tam wyczytał że jak kobieta miała silne mdłości to dziecko będzie inteligentne a ja miałam DRAMATYCZNIE silne mdłości, będzie Einstein hahah

pocieszajace... ja ani razu nie mialam :banghead:

Co do kapieli to ja kupilam Oilian i planuje w nim kapac dwa razy w tygodniu. Na co dzien mam zel z rossmana.

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 11:42   #3185
martha330
Zakorzenienie

Ja tez bez mdlosci wytrzymamalam poki co hehehe

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 11:48   #3186
ela_86
Wtajemniczenie

Mdlosci... mam ciarki jak sobie o nich przypomne...

Zreszta teraz ostatnie dni tez cos nuw teges... jak zjem pomidory to mi wgardle tak dziwnie niby to drapanie niby mala zgaga... po slodkim mam zgage ale wpierdzielam slodkie... mam ochote na mieso a wracam z kuchni zawsze z czyms slodkim... jakies rozdwojenie...
Musze sie zbierac po Jaska ale tak mi sie nie chce. No dzis to cierpie na kompletny brak sil... nogi i rece takie ciezkie. ....
Stary 2014-10-02, 11:51   #3187
fiorella22
Zadomowienie

artykul o cc

http://m.onet.pl/styl-zycia/kobieta/...-i-porod,ey9yv

You are not alone
I am here with you...
MJ

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-02, 12:04   #3188
magdula87
Rozeznanie

A ja mam takie pytanie, raz jedna z Was wstawiła linka do toreb do wózka Baby Ono Style - takie w kształcie kuferka jestem ciekawa jak wizualnie się prezentuje, czy duża i pakowna jest i w ogóle. Nie wiem czy któraś się zdenerwowała ?
II kreseczki: 06.03.2014
mama: 27.10.2014
magdula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 12:04   #3189
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Tez chyba zakupie żel do mycia i na zmianę z oilian będzie,
Mi wczoraj 2 razy wszystko do gardła podeszło,czulam rzygi w buzi,potem zapijalam woda

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 12:04   #3190
silesianna
Zakorzenienie

do mnie mdłości wróciły z tydzień temu. są okropne, ciągle mi niedobrze :/
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 12:06   #3191
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez magdula87 Pokaż wiadomość
A ja mam takie pytanie, raz jedna z Was wstawiła linka do toreb do wózka Baby Ono Style - takie w kształcie kuferka jestem ciekawa jak wizualnie się prezentuje, czy duża i pakowna jest i w ogóle. Nie wiem czy któraś się zdenerwowała ?
A ta z wózka ci się nie podoba?

Dominika 04.11.2014

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-02, 12:10   #3192
benetta
Zadomowienie

Cytat:
Tez chyba zakupie żel do mycia i na zmianę z oilian będzie,
Mi wczoraj 2 razy wszystko do gardła podeszło,czulam rzygi w buzi,potem zapijalam woda
to jest dobry pomysł ja mam emolium - na pierwsze dwa tygodnie i potem żel babydream na zmiane co drugie kąpanie (kąpiel będzie co dwa dniu i w razie "awarii")

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
do mnie mdłości wróciły z tydzień temu. są okropne, ciągle mi niedobrze :/
nie strasz!! ja licze że dzisiaj to tak wyjątkowo to śmierdzenie i mdłości mam... nide chce dłużej....!!

Stary 2014-10-02, 12:15   #3193
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość

ciekawe. od lat sa debaty na temat emocjonalnych konsekwencji "wydarcia z matczynego łona".
ja tylko od siebie dodam, że podczas przechodzenia przez kanał rodny, dokładnie przez ten ucisk na dziecięce ciałko, dzieje się wiele waznych rzeczy, m.in. rozklejają się pęcherzyki płucne, tak jakby aktywują się ośrodki odpowiedzialne za napięcie mięśniowe (dlatego b.dużo dzieci pocesarkowych ma wzmożone napięcie - to normalna konsekwencja CC), z racji tego że napięcie jest najczęściej wzmożone na plecach, to jest obniżone w obrębie twarzy - dziecko ma wiotką buzię i moze mieć problemy z prawidłowym ssaniem, często póxniej na tej bazie wyrastają problemy z mową, artykulacją, dzieci pocesarkowe nawykowo oddychają przez usta... to tak z mojego ogródka.

ofkors w żaden sposób nie neguję cesarek, gdy jest do nich wskazanie, bo to kwestia wyższych priorytetów. ale też warto z góry zdawać sobie sprawę z możliwych negatywnych konsekwencji CC - np. jak to z tym napięciem - bo dziecko można niemalże od urodzenia rehabilitować, także w zakresie logopedycznym

to samo się tyczy jednocześnie banalnej i demonizowanej sprawy używania i nadużywania nospy w czasie ciąży - można brać, kiedy TRZEBA, tylko lepiej wiedzieć jakie są możliwe uboczne kosnekwencje i jeśłi się pojawią - to działać

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:

nie strasz!! ja licze że dzisiaj to tak wyjątkowo to śmierdzenie i mdłości mam... nide chce dłużej....!!

ech, mdłości w ostatnich tygodniach ciąży mają prawo się pojawiać, bo dno macicy uciska na żołądek, nudności i wymioty też mogą wrócić :/
plus jest taki że po skończonym 36-37tc dno macicy opada i przynosi jako taką ulgę, także nam już niewiele zostało...
Stary 2014-10-02, 12:18   #3194
benetta
Zadomowienie

silesianna no ja się nastawiłam na zgagei i ewentualne wymioty, ale mdłości, wstret do jedzenia...?? i śmierdzenie mebli?

Stary 2014-10-02, 12:22   #3195
manieczka1
Zakorzenienie

Paulina no to super, ze wszystko gra
Czekoladka wszystkiego naj

Ja po wizycie. Szyjka zamknieta, wszystko ok. Z malym tez. Widac bylo wloski na glowce stad chyba ta zgaga haha niestety nie wiem ile wazy. Ale wszystko jest w porzadku. Jest dalej glowka w dol i zaslanial sie raczka maly wstydzioszek mialam dzis pobierany gbs. Niestety mam wysokie cisnienie 139/95. Mam teraz codziennie kontrolowac i w sr jak podejde po wynik gbs to raz jeszcze mi zmierza. Jak dalej bedzie wysokie to gin chce mnie polozyc na oddzial. No i to chyba tyle. Kolejna wizyta za miesiac wahala sie czy 23 czy 30 pazdziernika, ale zapisala na 30.
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 12:28   #3196
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość

Ja po wizycie. Szyjka zamknieta, wszystko ok. Z malym tez. Widac bylo wloski na glowce stad chyba ta zgaga haha niestety nie wiem ile wazy. Ale wszystko jest w porzadku. Jest dalej glowka w dol i zaslanial sie raczka maly wstydzioszek mialam dzis pobierany gbs. Niestety mam wysokie cisnienie 139/95. Mam teraz codziennie kontrolowac i w sr jak podejde po wynik gbs to raz jeszcze mi zmierza. Jak dalej bedzie wysokie to gin chce mnie polozyc na oddzial. No i to chyba tyle. Kolejna wizyta za miesiac wahala sie czy 23 czy 30 pazdziernika, ale zapisala na 30.
Czyli oznak porodu brak,z ciśnieniem nie ma żartów wiec kontroluje

Dzięki dziewczyny za zyczenia

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-10-02, 12:35   #3197
begie13
Zadomowienie

Czeeeść

Przeczytałam wszystkie zaległe strony ale przyznaję, że nie wnikliwie.
Wybaczcie ale jestem dziś jak wyjęta z d**y ...w nocy obudziłam się przed 2... męka w łóżku, bo nie mogłam zasnąć, wstałam wypiłam kakao, posiedziałam na kompie, położyłam się o 4:30 ale nadal nie mogłam zasnąć, jak zasnęłam to mała się obudziła
kiedy to się skończy....?:cr y:
"spanie" to jest jakaś masakra...

wczoraj była u mnie położna, dostałam 3 reklamówki broszurek, próbek witamin, kremów itp. skarpetki i małą butelkę Avent Natural ( więc mam już 2 małe) , na następną wizytę we wtorek przyniesie swój detektor, lalkę fantoma, żeby poćwiczyć pierwszą pomoc, w poniedziałek idę na gimnastykę rozciągającą przed porodem, zobaczymy- najwyżej jak mi się nie spodoba to więcej nie pójdę, a i robiła wywiad czy pracujemy, jako kto, ile mamy m2 mieszkania itp.

boshe...zaraz zasnę a nie mamy nic na obiad

Manieczka moje kondolencje ...

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 12:38   #3198
Indra83
Wtajemniczenie

Ciekawy ten artykuł, choć bardzo jednostronny i trochę mało merytoryczny jak dla mnie.
Zgadzam się, że cc nie powinno być nadużywane tak jak to się teraz dzieje, ma swoje poważne konsekwencje.
Jednak, mimo że nie jestem psychologiem i nie przecztałam całej masy mądrych publikacji na ten temat, nie sądzę, abym rodzaj porodu miał aż taki wpływ na charakter i usposobienie dziecka.
Poza tym ja nie jestem zwolenniczką porodów domowych, bo jak jest dobrze, to jest dobrze, a jak coś się dzieje, to czasem fachowa pomoc potrzebna jest teraz, nie ma czasu jechać do szpitala. Moim zdaniem wiele z plusów porodów domowych, atmosfera, przygaszone światło, minimalna ilość osób towarzyszących, nie rozdzielanie matki z dzieckiem można osiągnąć również w szpitalu.
Na to moim zdaniem skromnym trzeba kłaśc nacisk i przeznaczać środki finansowe. Poród moze być intymnym i pięknym wydarzeniem również w szpitalu, trudno to osiągnąć, jak rodzące są poprzedzielane parawanami, ale już sale do porodów rodzinnych to umożliwiają.

Ja mogę ze swojego doświadczenia napisać tylko. Poród odbierała moja ciocia położna, lekarka tylko zaglądała od czasu do czasu, ciocia włączyła muzykę, przygasiła nieco tą straszną lampę, mąż był przy mnie, dziecko dostałam od razu na pierś, mąż mógł przeciąć pępowinę, również dotknąć i przywitać synka, skóra dziecka jest tak niesamowicie miękka zaraz po narodzinach, jak o tym piszę, to aż mi się łzy cisną do oczu. Oczywiście personel noworodkowy czekał w gotowości, ale nie było tak, ze grupa obcych osób wpatruje się w moje krocze i czeka na dziecko, nie usłyszałam też ani jednego niemiłego słowa.

I tak się rozmarzyłam, a to już niedługo

Ja mam Nivea Krem na każdą pogodę i byłam z niego bardzo zadowolona, akurat dziś kupiłam, bo był u mnie w sklepie w promocji.
Stary 2014-10-02, 12:39   #3199
manieczka1
Zakorzenienie

A dziewczyny, pytalam jeszcze o to uciskanie. Ginka mowila, ze to maly glowka na szyjke napiera i dlatego tak boli i jest to nieprzyjemne
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 12:40   #3200
begie13
Zadomowienie

acha.. i złożyłam sama łóżeczko i powiem Wam, że łatwizna
Mąż miał składać wczoraj po drzemce bo go głowa bolała i tym razem wiem, że złożyłby, zaczęło się od tego, że chciałam tylko rozpakować, potem pomyślałam, że wkręcę jedną śrubkę i zobaczę czy ciężko a zaraz łóżeczko stało gotowe

Tylko pytanie- jak/gdzie wietrzycie materac?
Łóżeczko nie śmierdzi farbą ale materac wymaga wywietrzenia, pogoda taka sobie, a w domu jak będzie leżał w łóżeczku to się zakurzy...

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 12:41   #3201
benetta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość

a ciśnienie pilnuj

Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość
przeczytałam i w niektórych momentach ciśnienie mi się podniosło. nie wyobrażam sobie nie dostać oksytocyny jeśli poród się przedłuża. nie jestem takim herosem by przez 24h albo i dłużej "powoli przygotowywać się do porodu" w mega skurczach i cierpieniu.

troche za bardzo czarno-białe te tezy w artykule. moja siostra była w inkubatorze a jest bardzo niezależną osobą.
dyskusyjny artykuł, ale dobrze czytać różne rzeczy

wiem że niedotlenienie , czy owinięcie pepowiną pzy porodzie może miec potem skutki, że dziecko dochodzi do siebie jakiś czas - moja mama tak miała i w pierwszych dwóch trzech latach podobno było widać że rozwija sie inaczej niż reszta rodzeństwa. ale żeby to miało potem decydujace znaczenie o charakterze danej osoby...? chyba troche za mocne

Edytowane przez benetta
Czas edycji: 2014-10-02 o 12:44
Stary 2014-10-02, 12:42   #3202
Indra83
Wtajemniczenie

Manieczka, to uważaj na siebie i kontroluj ciśnienie, może to tylko chwilowy wzrost.

Begie, ciężko jest czasem, a jeszcze drugie dziecko nie daje odpocząć. Mój syn jak coś chce, to zawsze woła mnie i pyta co tak wolno, trochę nie rozumie, że powolna i ociężała się zrobiłam.

Dzis Staś powiedział, że jak Lilka się urodzi, to nie będę go już kochać. A już było tak dobrze i był tak pozytywnie nastawiony. Jutro ma piąte urodziny, idę piec sernik, a tort ze Spidemanem zamówiony.
Stary 2014-10-02, 12:46   #3203
fiorella22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
ciekawe. od lat sa debaty na temat emocjonalnych konsekwencji "wydarcia z matczynego łona".
ja tylko od siebie dodam, że podczas przechodzenia przez kanał rodny, dokładnie przez ten ucisk na dziecięce ciałko, dzieje się wiele waznych rzeczy, m.in. rozklejają się pęcherzyki płucne, tak jakby aktywują się ośrodki odpowiedzialne za napięcie mięśniowe (dlatego b.dużo dzieci pocesarkowych ma wzmożone napięcie - to normalna konsekwencja CC), z racji tego że napięcie jest najczęściej wzmożone na plecach, to jest obniżone w obrębie twarzy - dziecko ma wiotką buzię i moze mieć problemy z prawidłowym ssaniem, często póxniej na tej bazie wyrastają problemy z mową, artykulacją, dzieci pocesarkowe nawykowo oddychają przez usta... to tak z mojego ogródka.

ofkors w żaden sposób nie neguję cesarek, gdy jest do nich wskazanie, bo to kwestia wyższych priorytetów. ale też warto z góry zdawać sobie sprawę z możliwych negatywnych konsekwencji CC - np. jak to z tym napięciem - bo dziecko można niemalże od urodzenia rehabilitować, także w zakresie logopedycznym

to samo się tyczy jednocześnie banalnej i demonizowanej sprawy używania i nadużywania nospy w czasie ciąży - można brać, kiedy TRZEBA, tylko lepiej wiedzieć jakie są możliwe uboczne kosnekwencje i jeśłi się pojawią - to działać

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

ech, mdłości w ostatnich tygodniach ciąży mają prawo się pojawiać, bo dno macicy uciska na żołądek, nudności i wymioty też mogą wrócić :/
plus jest taki że po skończonym 36-37tc dno macicy opada i przynosi jako taką ulgę, także nam już niewiele zostało...
Zgadzam sie tak samo jak i z ta nieszczesna nospa. Mi tez polozna zapisala od razu 3 opakowania (tylko ze francuski odpowiednik polskiej nospy).
Wzielam raz profilaktycznie jak mialam przed soba dluga podroz autem do fr.

Manieczka, super ze wszystko w porzadku!

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Moj tz robil wczoraj adwokat
Macie moze jakis pomysl co moge zrobic z bialkiem od jajka (z 12 jaj)? Uwzgledniajac to, ze ja nie mam piekarnika. A troche szkoda mi wylac.

You are not alone
I am here with you...
MJ
Stary 2014-10-02, 12:50   #3204
benetta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Ciekawy ten artykuł, choć bardzo jednostronny i trochę mało merytoryczny jak dla mnie.
Zgadzam się, że cc nie powinno być nadużywane tak jak to się teraz dzieje, ma swoje poważne konsekwencje.
Jednak, mimo że nie jestem psychologiem i nie przecztałam całej masy mądrych publikacji na ten temat, nie sądzę, abym rodzaj porodu miał aż taki wpływ na charakter i usposobienie dziecka.
Poza tym ja nie jestem zwolenniczką porodów domowych, bo jak jest dobrze, to jest dobrze, a jak coś się dzieje, to czasem fachowa pomoc potrzebna jest teraz, nie ma czasu jechać do szpitala. Moim zdaniem wiele z plusów porodów domowych, atmosfera, przygaszone światło, minimalna ilość osób towarzyszących, nie rozdzielanie matki z dzieckiem można osiągnąć również w szpitalu.
Na to moim zdaniem skromnym trzeba kłaśc nacisk i przeznaczać środki finansowe. Poród moze być intymnym i pięknym wydarzeniem również w szpitalu, trudno to osiągnąć, jak rodzące są poprzedzielane parawanami, ale już sale do porodów rodzinnych to umożliwiają.

Ja mogę ze swojego doświadczenia napisać tylko. Poród odbierała moja ciocia położna, lekarka tylko zaglądała od czasu do czasu, ciocia włączyła muzykę, przygasiła nieco tą straszną lampę, mąż był przy mnie, dziecko dostałam od razu na pierś, mąż mógł przeciąć pępowinę, również dotknąć i przywitać synka, skóra dziecka jest tak niesamowicie miękka zaraz po narodzinach, jak o tym piszę, to aż mi się łzy cisną do oczu. Oczywiście personel noworodkowy czekał w gotowości, ale nie było tak, ze grupa obcych osób wpatruje się w moje krocze i czeka na dziecko, nie usłyszałam też ani jednego niemiłego słowa.

I tak się rozmarzyłam, a to już niedługo

Ja mam Nivea Krem na każdą pogodę i byłam z niego bardzo zadowolona, akurat dziś kupiłam, bo był u mnie w sklepie w promocji.

o właśnie to miałam na myśli

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

begi gratuluje łóżeczka

Stary 2014-10-02, 12:58   #3205
magdula87
Rozeznanie

Cytat:
A ta z wózka ci się nie podoba?
Podoba mi się tylko obawiam się czy nie będzie za mała :P bo ja jestem takim typem, który ma wszystko w torebce, więc co będzie przy dziecku :P aż strach się bać Hehe
II kreseczki: 06.03.2014
mama: 27.10.2014
magdula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 13:06   #3206
Justana1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
Kupowaliście gdzieś stacjonarnie ?? śliczny
tak, stacjonarnie w 3kiwi widziałam go na żywo i jest bajeczny, jak przyjdzie to porobię focisze

Cytat:
Napisane przez magdula87 Pokaż wiadomość
Ja początkowo też chciałam jedo fyn memo w takim a'la szarym jeansie, jednak cena trochę wysoka.

Padło na Camarelo sevillę i oto jest czekałam dwa tygodnie, zamówiłam u tego samego sprzedawcy co Czekoladka. Gratisów jest sporo u mnie niestety brakuje śpiworka i dostałam tylko dwa ochraniacze na koła? Napisałam od razu maila do sprzedawcy i odpisał mi, że do pt wyjaśni sprawę.
no można powiedzieć że to taki a`la dżins bo nie jest to taki typowy gładki materiał, w środku liliowy
cenowo nie jest to najwyższa półka ale tani też nie jest. 1529 za sam wózek, plus adaptery 75 zł i parasolka 70 zł.

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Anetka stajesz sie moja fanka w tresowaniu tzetow..
dobra jest no nie? ja chyba jej mojego wypozyczę do testowania, bo on jak osioł normalnie się zachowuje ostatnio:P

Cytat:
Napisane przez Monian Pokaż wiadomość
I troszkę wag pewnie też się trafi
wagi, skorpiony i strzelce

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
I tez się całe życie klocicie? ;p
ja lew z moim wodnikiem to dopiero połączenie i jeszcze oboje typowe zodiaki ja uparta i rządna władzy a on totalnie nie dajacy się podporzadkować, chadzający własnymi ścieżkami

Cytat:
Napisane przez AnetkaIzabell Pokaż wiadomość
ja jestem lwica...

opuchniętych nóg w ogóle nie mam - kości widać...

żeber też odrętwiałych nie mam..
ja też lewik jestem
i z nogami też nie mam problemów, za to kark i kręgosłup dokucza ale to od siedzenia w pracy, nic innego:P

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
silesianna, a który alantan polecasz?

Pytanie wyprawkowe:

Co kupujecie dzieciaczkom do obcinania paznokietków (cążki, nożyczki?) i czesania włosków? Macie jakieś zestawy czy sprawdzone firmy?
ja kupiłam z canpola

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Ja kupiłam zestaw z CanpolBaby sa tam nożyczki, cążki i mały pilniczek, używała bede nożyczek bo sie boje ze cążkami chwycę za głęboko albo coś. Koleżanki dziecku położna w szpitalu właśnie zrobiła cążkami i delikatnie opuszki poprzecinała, biedne dziecko i to w kilku palcach. A dla mnie najgorsze jest tak słyszałam (mam taka koleżankę) które obgryzają dzieciaczkom paznokcie
a fuuuuuuuj;p
Lilianna 27.11.2014 r.
Mój fotoblog http://koch-ana.blogspot.com/
Justana1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 13:13   #3207
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
a ciśnienie pilnuj

przeczytałam i w niektórych momentach ciśnienie mi się podniosło. nie wyobrażam sobie nie dostać oksytocyny jeśli poród się przedłuża. nie jestem takim herosem by przez 24h albo i dłużej "powoli przygotowywać się do porodu" w mega skurczach i cierpieniu.

troche za bardzo czarno-białe te tezy w artykule. moja siostra była w inkubatorze a jest bardzo niezależną osobą.
dyskusyjny artykuł, ale dobrze czytać różne rzeczy

wiem że niedotlenienie , czy owinięcie pepowiną pzy porodzie może miec potem skutki, że dziecko dochodzi do siebie jakiś czas - moja mama tak miała i w pierwszych dwóch trzech latach podobno było widać że rozwija sie inaczej niż reszta rodzeństwa. ale żeby to miało potem decydujace znaczenie o charakterze danej osoby...? chyba troche za mocne

o BORZE dobra, przyznaję się, nie doczytałam tego artykułu do końca, olałam jak już się zaczęło o porodach domowych - teraz po Twoim poście doczytałam - no ok, pani jest chyba ciut nawiedziona?
z tymi aspektami emocjonalnymi - wpływu przebiegu porodu na emocjonalność człowieka potem - troche myślę, że moze być w tym wiele prawdy, tylk to nie działa prostoliniowo - trudny poród = wycofany człowiek; bo co my z tą "traumą" potem zrobimy, jak ją wykorzystamy w swoim życiu - to już zależy tylko od nas samych. jeden obróci to na swoja korzyść i stanie się mega prącą do przodu osobą, inny będzie zamkniętym samotnikiem, jeszcze inny cośtam...

natomiast sprawa porodów domowych, lotosowych, no nie, nie czuję tego, a nadrabianie "obrotu" dziecka w wodzie już mnie lekko ubawiło...
Stary 2014-10-02, 13:14   #3208
Kiara_kier
Wtajemniczenie

pozdrawiam samą siebie... pisałam dłuuuuuuuuuuugi post odp. na Wasze i co? I zamknęłam kartę
nie piszę znowu...

W każdym razie my nadal ogarniamy mieszkanie stąd moja nieobecność.
Ostatnio tez zalewa mnie wręcz wydzielina z pochwy, jak woda dosłownie. Sprawdzam co rusz tymi paskami bo normalnie to aż dziwne jest, ale póki co ok, nie wody.
Jutro badamy w szpitalu serduszko malego, bo gin znowu nie widział łuku aorty, prawdopodobnie przez położenie malucha, ale jednak stresuję się...

co do szczepień to my bierzemy 5w1, mama mi doradziła taką i zamierzamy tak zrobić.
Kiara_kier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 13:15   #3209
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
acha.. i złożyłam sama łóżeczko i powiem Wam, że łatwizna
Mąż miał składać wczoraj po drzemce bo go głowa bolała i tym razem wiem, że złożyłby, zaczęło się od tego, że chciałam tylko rozpakować, potem pomyślałam, że wkręcę jedną śrubkę i zobaczę czy ciężko a zaraz łóżeczko stało gotowe

Tylko pytanie- jak/gdzie wietrzycie materac?
Łóżeczko nie śmierdzi farbą ale materac wymaga wywietrzenia, pogoda taka sobie, a w domu jak będzie leżał w łóżeczku to się zakurzy...
a co na to TŻ?

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Manieczka, to uważaj na siebie i kontroluj ciśnienie, może to tylko chwilowy wzrost.

Begie, ciężko jest czasem, a jeszcze drugie dziecko nie daje odpocząć. Mój syn jak coś chce, to zawsze woła mnie i pyta co tak wolno, trochę nie rozumie, że powolna i ociężała się zrobiłam.

Dzis Staś powiedział, że jak Lilka się urodzi, to nie będę go już kochać. A już było tak dobrze i był tak pozytywnie nastawiony. Jutro ma piąte urodziny, idę piec sernik, a tort ze Spidemanem zamówiony.
ojj....
ciekawe jak mój zareaguje.... teraz to chyba trochę abstrakcja.... osttanio coś tam gadaliśmy, to pytał czy Zuzia będzie mówić
wczoraj chciał się pobawić z TŻ, ale on cos tam robił i mówi, że może z mamą, a Jaś mówi: "nie, bo mama to się źle czuje...."

eh.... czekam z utęsknieniem na po porodzie, żeby mi siły wróciły... albo żebym mogła się umęczyć, bez strachu, że zagrożę dziecku... bez bólu brzucha potem, bez twardnienia..... eh..... rozmarzyłam się
Stary 2014-10-02, 13:17   #3210
eclariss
Rozeznanie

Cytat:
Dzien dobry
trzymam kciuki za wiztujace

mam takie nie typowe pytanie bo nie wiem pod co je zaklasyfikowac ;P
od wczoraj mniej wiecej godziny 18 mialam wrazenie ze mam zapalenie pecherza :P tylko tak jakby nie piecze i nie boli przy sikaniu tylko tak gleboko w pochwie jakby mi tam ktos palca probowal wcis, nie nazwalabym tego nawet bolem a bardziej takim uciskiem :P i nie wiem ;p jestem chora, rodze czy mam urojenia ;P?
też to miewam i odrazu wpadam w panikę, że to znów pęcherz tylko,że ja mam ta bakterię w pochwie i ma do cewki bardzo blisko..

Cytat:
Napisane przez Monian Pokaż wiadomość
U mnie w sobote będzie 36t0d także już powoli czuć oddech. Chociaż kto na mnie patrzy to mówi, że już nie wiele mi zostało, zobaczymy.

Trzymam kciuki dziś za wszystkie wizytujące
Mi się coś wydaje, że będziesz pierwsza mamuśka albo druga po mnie

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość

fajne te reklamy intmmissimi...
ja jej nie lubię ta baba ma takie idealne ciałoo..cycki wkurza mnie

Co do mdłości to nie mam tylko mi czasem cofnie ale nie zdążę wypluć i spowrotem połykam

Zaczęłam dziś 36 tydzień

Któraś bierze luteinę? Kiedy odstawiacie? I wogule stawia Wam się brzuch jakoś częściej?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości