Mamusie sierpniowe 2014 - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku
Smukłe krychy i płaskie brzuchy bo są juz z nami nasze maluchy 3 9,09%
Już maluchy sierpniowe są na podbój świata gotowe 5 15,15%
Dzieci zamiast spać czatują czy rodzice nie baraszkują 4 12,12%
Sierpniowe dzieci już mamy i o drugie się staramy 1 3,03%
Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2 24 72,73%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-02, 15:32   #2101
nagiAkt
Zadomowienie

Dot.: Mamusie sierpniowe 2014

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
My mamy rycerza na koniu z lamaze i też jest genialny.

Potwierdziła się skaza białkowa u nas. Zmiana mleka na bebilon pepti nas czeka, tyle dobrego, że pediatra mi je na receptę wypisuje, więc nie jest jakoś droższe od hippa, ale strasznie jestem załamana, bo boję się, że mu to nie przejdzie i będzie musiał mieć dietę w tej sytuacji powiem wam, że dobrze się stało, że nie karmię, bo już bym się całkiem wykończyła, dieta, laktator i dokarmianie to by było za wiele.
A jakje byly objawy? Bo u nas tez to wyszlo i lekarz to stwierdzil na takiej podstawie, ze Wiktoria baaardzo czesto zaczela ulewac no i wymiotowac. Do tego kaszel i katar. Jakies kropeczki na skorze tez miala. No i nie jem nabialu, ale czasem ciezko sie powstrzymac, jak jest jakies dobre ciasto. Nabial zawsze uwielbialam, a teraz nie wiem co jesc. Ciagle to samo mi sie juz znudzilo. Strasznie schudłam i jestem slaba, nie raz zrobilo mi sie ciemno przed oczami. Ale nadal sprzatam gotuje, zajmuje sie sama małą. Nie wiem skad mam energie na to wszystko

Kupilam wlasnie bebilon pepti, bo tz wrzeszczal, ze boje sie zjesc cokolwiek, zeby wiktorii nie zaszkodzic,ale ciezko jest mi ja nauczyf jesc z butelki drze sie w nieboglosy jak chce dac jej butelke czy nawet smoczek

WIKTORIA

NASZ DZIUBEK
20.08.2014
15:10
nagiAkt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 15:55   #2102
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
byla dzisiaj u mnie ta health visitor znowu i mowila ze jak chce to mam po prostu isc zapisac dziecko do gp. Tak zrobie, bo cos mi tu nie pasuje...
Podejrzewam alergie albo reflux bo Ninka bardzo czesto sie napina i steka przy tym ulewaniu, czyli, ze jej to przeszkadza... W nocy tez ja to wybudza... Czasem jak jej sie cofnie, od razu krzyczy ze chce jesc, widocznie ja to podraznia, a jedzenie łagodzi, dlatego non-stop wisialaby na butelce
Tylko, ze u nas sa tacy beznadziejni lekarze, ze nie wiem czy pomoga Zastanawiam sie czy nie szukac polskiego pediatry

wow, no pieknie ja tez zawsze jak Ninka dluzej spi, wole ja uprzedzic z mleczkiem, bo potem jak sie dorwie to tak zachlannie je..

Ładnie
U nas dzisiaj na wadze 4560 w 5 tyg, czyli trochę zwolniła z przybieraniem. Do tej pory było dokładnie po 200g na tydz, teraz tylko 160

Kasia, na jakiej podstawie sie to stwierdza? Tylko wyglad tych zmian skórnych?
Głównie tak, obejrzała go całego , wymacała te krostki, do tego wywiad dotyczący kup i gazów. Dostaliśmy też tę maść cholesterolową i powoli mamy zmieniać mleko.

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Cytat:
Napisane przez nagiAkt Pokaż wiadomość
A jakje byly objawy? Bo u nas tez to wyszlo i lekarz to stwierdzil na takiej podstawie, ze Wiktoria baaardzo czesto zaczela ulewac no i wymiotowac. Do tego kaszel i katar. Jakies kropeczki na skorze tez miala. No i nie jem nabialu, ale czasem ciezko sie powstrzymac, jak jest jakies dobre ciasto. Nabial zawsze uwielbialam, a teraz nie wiem co jesc. Ciagle to samo mi sie juz znudzilo. Strasznie schudłam i jestem slaba, nie raz zrobilo mi sie ciemno przed oczami. Ale nadal sprzatam gotuje, zajmuje sie sama małą. Nie wiem skad mam energie na to wszystko

Kupilam wlasnie bebilon pepti, bo tz wrzeszczal, ze boje sie zjesc cokolwiek, zeby wiktorii nie zaszkodzic,ale ciezko jest mi ja nauczyf jesc z butelki drze sie w nieboglosy jak chce dac jej butelke czy nawet smoczek
Wysypka na twarzy, szyi, w uszach- taki czerwone suche krostki, do tego bolesne, trudne do wypuszczenia gazy, niezbyt częste (max raz dziennie) kupy. Próbowałaś butelki aventu imitujące pierś? Może je by załapał. My ich używamy od samego początku. Medela też ma takie.
My używamy tego: http://allegro.pl/philips-avent-natu...625074258.html

Edytowane przez kasia_ruda
Czas edycji: 2014-10-02 o 15:59
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 16:07   #2103
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez nagiAkt Pokaż wiadomość

ja od poczatku moja core karmilam butelkami tommee tippee i z tej firmy mamy tez smoczki. One tez sa takie specyficzne, niby piers.... ostatnio kupilam antykolkowa butelke dr brown, bo slyszalam same pozytywne opinie, ale mloda nie chce wydziera sie, zapiera i nie jje
przygladalam sie jak ona chwyta smoczki od tych butelek i to jest faktycznie spora roznica Takze poprobuj
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 16:15   #2104
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Jak wygląda wizyta po połogu?
Ginekolog wykonuje badanie dopochwowe?
Bo ja nie mam pojęcia

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 16:16   #2105
nagiAkt
Zadomowienie

Cytat:
Głównie tak, obejrzała go całego , wymacała te krostki, do tego wywiad dotyczący kup i gazów. Dostaliśmy też tę maść cholesterolową i powoli mamy zmieniać mleko.

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Wysypka na twarzy, szyi, w uszach- taki czerwone suche krostki, do tego bolesne, trudne do wypuszczenia gazy, niezbyt częste (max raz dziennie) kupy. Próbowałaś butelki aventu imitujące pierś? Może je by załapał. My ich używamy od samego początku. Medela też ma takie.
Spróbuję jsszcze inny smoczek kupic. Bardzo bym chciala zeby ta butelka jej podpasowala, wydaje mi sie, ze jej ogolnie nie pasuje to sztuczne tworzywo, bo nauczona jest na piersi. No nie wiem. Jak jej nie naucze, to moge zapomniec o powrocie do szkoly

Cytat:
ja od poczatku moja core karmilam butelkami tommee tippee i z tej firmy mamy tez smoczki. One tez sa takie specyficzne, niby piers.... ostatnio kupilam antykolkowa butelke dr brown, bo slyszalam same pozytywne opinie, ale mloda nie chce wydziera sie, zapiera i nie jje
przygladalam sie jak ona chwyta smoczki od tych butelek i to jest faktycznie spora roznica Takze poprobuj
Musze sprobowac jakiegos porzadnego smoczka, bo i butelke i nowy smok mamy z canpol babies. Tak to jest jak sie meza wysyla na zakupy. Wezmie cokolwiek...

WIKTORIA

NASZ DZIUBEK
20.08.2014
15:10
nagiAkt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 16:16   #2106
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:

Z tego co piszecie to u nas sprawa wygląda identycznie, oprócz problemów z gazami. Ale jest ulewanie i krostki. lekarz mówił ze krostki to prawdopodobnie potowki a ulewanie jest normalne z uwagi na nie wykształcony mięsień zamykający żołądek.
Stary 2014-10-02, 16:18   #2107
kasia_ruda
Zakorzenienie

NagiAkt może tę spróbujcie: http://www.ninoshop.pl/228,medela-ca...karmienia.html
Stary 2014-10-02, 16:19   #2108
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aisog1987 Pokaż wiadomość
U mnie położna środowiskowa była 6 razy, a w zapisach jest, że ma być co najmniej 4 wizyty. Z tego co wiem, to one przychodzą różnie, tzn. w różnych odstępach czasu (u mnie była raz w tygodniu), ale te wizyty mają odbyć w ciągu 6 miesięcy życia dziecka. Do koleżanki, która rodziła w tym samym szpitalu co ja tylko trochę ponad pół roku wcześniej położna przychodziła raz na miesiąc.

Moni mogę wiedzieć co miałaś napisane w rozpoznaniu na karcie informacyjnej ze szpitala??? Pytam, bo ja do szpitala poszłam z tymi moimi nogami jak banie, bo się lekarz bał zatrucia ciążowego, a na karcie napisali mi "Przedwczesne odpływanie płynu owodniowego" i za tygodniowy pobyt w szpitalu przed porodem nie dostałam ani grosza, bo odrzucili mój wniosek uznając go za poród po prostu.

i jeszcze ten Tacierzyński - u mojego TŻ zaraz po narodzinach Lenki był składany wniosek i jeszcze nic nie dostaliśmy ;/ a Wy po jakim czasie? i jak to w częściach????
Mam napisane tak:Rozpoznanie opisowe: CIPI 40 tyg nadciśnienie w ciaży, poród drogami natury stymulowany oxytocyną

A co do tacierzyńskiego, mój tż dostał z wypłatą po prostu w firmie. z tym ze to jest po prostu jak by sie pracowało normalnie. U nas wyszły dodatkowe pieniadze, bo mój maż pracował. To dostał normalnie dniówkę w pracy i dodatkowo tacierzyński.Ale jak by nie pracował to by dostał sam tacierzyński, czyli tak jak by pracował cos takiego. A kilka dni potem ze mna był, wział sobie urlop okolicznosciowy i potem kilka dni z urlopu bo miał zaległy u mojewgo meża nie opłacało by sie iść na tacierzyński i nie pracować, bo to jest od zarobków które masz na papierze, a mój maż ma cześć pod stołem to trzeba kombinować najlepiej dla siebie
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 16:22   #2109
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Z tego co piszecie to u nas sprawa wygląda identycznie, oprócz problemów z gazami. Ale jest ulewanie i krostki. lekarz mówił ze krostki to prawdopodobnie potowki a ulewanie jest normalne z uwagi na nie wykształcony mięsień zamykający żołądek.
no wlasnie... dlatego mysle, ze po prostu okaze sie jaka jest prawda jak dziewczyny zastosuja to mleko, bo pewnosci nie ma
u mnie tez sa krostki i ulewanie
ja sprobuje najpierw nutriton do mleka, bo bardziej mi na to wyglada, a jak nie podziala to pojde napastowac jeszcze gp o skaze albo alergie
Stary 2014-10-02, 16:23   #2110
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co, potówki wyglądają inaczej niż to, co ma Maksym. Jego krostki sąstrasznie suche, jakbym papier ścierny dotykała. I obejmują całą twarz (poliki, czoło, uszy w środku), schodzą na szyję i wchodzą na głowę. Resztę ciała ma czystą. A potówki się tez chyba w innym miejscu robią i mają białe czubki.

Pediatra bardzo dokładnie dotykała te krostki i na podstawie tego oceniała, myślę, że ta chropowatość ma znaczenie w odróżnianiu.

Edytowane przez kasia_ruda
Czas edycji: 2014-10-02 o 16:25
Stary 2014-10-02, 16:25   #2111
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Trzymam wielkie kciuki żeby wszystko było dobrze.

Sprawdzała tez nam umiejętności małego i Wpisywala na kartkę. Mały się przy niej tak szeroko uśmiechał do mnie ze była w szoku ;-) więc myślę że świadomy uśmiech to nie 3 miesiece skoro nawet ona miała takie pytanie na swojej liście.

Tyle spać, przesada hehe

Oj biedny :-( całe szczęście ze juz lepiej.

U nas tez po 19 marudzenie, ewidentnie mały chce się kąpać,bo później jest spokój..wiec twój juz tez ma swój rytm dnia ;-)

Yyy pająk bleee

Trzeba korzystać póki można, że ZUS miał luki w prawie to nie twoja wina :-D

A mąż jak nie traci finansowo na tym ze siedzi w domu to tylko się cieszyć, chociaż z własnego doświadczenia wiem ze co za dużo to nie zdrowo :-D

tak też mysle właśnie, bo rzeczywiście po kapieli jest mega szczęśliwy i w trakcie niej też tak mu dobrze, ze za każdym razem siusia do wanny
Stary 2014-10-02, 16:25   #2112
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
ale cena
Stary 2014-10-02, 16:27   #2113
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Wiesz co, potówki wyglądają inaczej niż to, co ma Maksym. Jego krostki sąstrasznie suche, jakbym papier ścierny dotykała. I obejmują całą twarz (poliki, czoło, uszy w środku), schodzą na szyję i wchodzą na głowę. Resztę ciała ma czystą. A potówki się tez chyba w innym miejscu robią i mają białe czubki.

właśnie dzis byłam na spacerze z kumpela którfej mała też dostała takich szorstkich krostek i tez podejrzewa ze to skaza, bo pierwsza jej córka miała...mój też ma ale jak sie dotyka to są mieciutkie, jak bym jedynie skóry dotykała
Stary 2014-10-02, 16:29   #2114
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Jak wygląda wizyta po połogu?
Ginekolog wykonuje badanie dopochwowe?
Bo ja nie mam pojęcia
Ja miałam cytologię i badanie ręczne. Myślałam że będzie robić usg dopochwowe i usg piersi, może następnym razem albo jak przestanę karmić? Q sumie nie zapytałam. Następnym razem mam przyjść za trzy miesiące bo na tyle dostałam receptę na tabletki.
Stary 2014-10-02, 16:30   #2115
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Ja miałam cytologię i badanie ręczne. Myślałam że będzie robić usg dopochwowe i usg piersi, może następnym razem albo jak przestanę karmić? Q sumie nie zapytałam. Następnym razem mam przyjść za trzy miesiące bo na tyle dostałam receptę na tabletki.
mi kazał dopiero za pół roku na kontrolę
Stary 2014-10-02, 16:32   #2116
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:

Pediatra bardzo dokładnie dotykała te krostki i na podstawie tego oceniała, myślę, że ta chropowatość ma znaczenie w odróżnianiu.
Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
właśnie dzis byłam na spacerze z kumpela którfej mała też dostała takich szorstkich krostek i tez podejrzewa ze to skaza, bo pierwsza jej córka miała...mój też ma ale jak sie dotyka to są mieciutkie, jak bym jedynie skóry dotykała
ja zglupialam
Stary 2014-10-02, 16:36   #2117
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
ja zglupialam
Czemu? Moni syn nie ma skazy jak coś
Stary 2014-10-02, 16:37   #2118
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
ja zglupialam
mi powiedziano ze u mojego to tradzik to tego sie trzymam
Stary 2014-10-02, 16:37   #2119
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:

Mi to nie wyglądało na potowki,też potowki się robią w miejscach nadmiernej potliwości a nie na brzuszku. Wcześniej był właśnie brzuszek,krostki malutkie, Czerwone a jak dotykalam to skóra raka chropowata. Z brzucha mu już wszytko ładnie zeszło ale czasem widzę ze coś pojawia się na rączkach lub nóżkach. No i to ulewanie, było dużo lepiej a dziś znowu pawie. Była rano położna to zachwalalam ze jest poprawa a jak tylko wyszła to mega ulanie
Stary 2014-10-02, 16:43   #2120
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Mi to nie wyglądało na potowki,też potowki się robią w miejscach nadmiernej potliwości a nie na brzuszku. Wcześniej był właśnie brzuszek,krostki malutkie, Czerwone a jak dotykalam to skóra raka chropowata. Z brzucha mu już wszytko ładnie zeszło ale czasem widzę ze coś pojawia się na rączkach lub nóżkach. No i to ulewanie, było dużo lepiej a dziś znowu pawie. Była rano położna to zachwalalam ze jest poprawa a jak tylko wyszła to mega ulanie
mój na brzuszku też miał, ale na drugi dzień zeszło, moja siostra powiedziała, ze ja mogłam coś zjeść a mały po prostu tego nie toleruje
Stary 2014-10-02, 16:43   #2121
patrycja19894
Wtajemniczenie

Dziś spotkałam znajomych na spacerze z 10dniowa córeczka. Mój Tobi w sweterku i spodniach, przykryty lekko cienkim kocykiem, a ta mała w kurtce zimowej, przykryta grubym kocem złożonym na pół do tego nakrycie od gondoli. Jeszcze czapka i kaptur na głowie. Dodam że na dworze 18 st, zero wiatru. Aż mi ciepło jak o tym pisze :-D

Edytowane przez patrycja19894
Czas edycji: 2014-10-02 o 16:45
patrycja19894 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 16:49   #2122
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
mi kazał dopiero za pół roku na kontrolę
Ja tak myślę, że te trzy miesiące to tylko w związku z tabletkami. A miałaś usg?
Stary 2014-10-02, 17:01   #2123
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
ale cena
Masakra. Ale może jak podobna do piersi, to Wiktoria załapie. Avent dużo tańszy.
Stary 2014-10-02, 17:10   #2124
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

To ja się też trzymam wersji z trądzikiem. Macam teraz i raczej krostki są miękkie Potówki myślę, że nie. Chyba, że te na szyi, bo są trochę inne niż te z twarzy i mają białe końcówki niektóre, a biorąc pod uwagę to ulewanie i fakt, że szyja często ciepła i mokra- to całkiem możliwe
Stary 2014-10-02, 17:24   #2125
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Zaraz mam wizytę u ginekologa
Mam nadzieje ze wszystko mi się tam ładnie zagoilo i może dzisiaj po działamy z Tz jak będę w humorze

Jutro jest święto wiec Tz ma wolne
Zapowiada się długi weekend
W poniedziałek tez ma wolne bo mała ma pediatre a ja dermatologa w związku z moimi rozstępami

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm

Edytowane przez zaczarowanadlaniego
Czas edycji: 2014-10-02 o 17:27
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 18:29   #2126
patrycja19894
Wtajemniczenie

Pisałyście o dźwięku suszarki do włosów ze działa uspokajająco.. Mój synuś zasnął sam jak włączyłam okap :-D gotowałam obiad, a ze mam kuchnie z salonem to on zawsze leży na sofie obłożony poducha do karmienia i sobie śpi.
Stary 2014-10-02, 18:32   #2127
anius_7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
a ja nigdy w życiu nie miałam robionego usg piersi, tak mi się właśnie pomyślało u Was to standardowe badanie?

Cytat:
Moja też zaczęła ulewać, wczoraj jak chlusnęła na mnie to miałam całą bluzkę mokrą. Aż się przestraszyłam. Dzisiaj na wizycie rozmawiałam o tym z lekarzem i pani doktor poleciła mi stosowanie mączki świętojańskiej, to jest jakiś naturalny zagęszczacz. Może też chciałabyś tego spróbować Przed karmieniem trzeba odciągnąć trochę pokarmu i rozpuścić to w niewielkiej ilości mleka. Ja będę próbować.

A generalnie z Hanią wszystko ok! Główka jest prawidłowa, pediatra niepotrzebnie mnie nastraszyła. A na anemię mam podawać jej tak suplement diety, który się rozpuszcza w mleku. TŻ zadowolony, bo będzie mógł karmić butelką On się czuję bardzo szczęśliwy jak może mieć czynny udział w opiece nad Małą, a karmienie to jest mega frajda dla niego

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Cytat:
Pisałyście o dźwięku suszarki do włosów ze działa uspokajająco.. Mój synuś zasnął sam jak włączyłam okap :-D gotowałam obiad, a ze mam kuchnie z salonem to on zawsze leży na sofie obłożony poducha do karmienia i sobie śpi.
a na moją suszarka nie działa

Zaczarowana jak po wizycie?

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 18:42   #2128
White Cafe
Rozeznanie

Cytat:
To ja się też trzymam wersji z trądzikiem. Macam teraz i raczej krostki są miękkie Potówki myślę, że nie. Chyba, że te na szyi, bo są trochę inne niż te z twarzy i mają białe końcówki niektóre, a biorąc pod uwagę to ulewanie i fakt, że szyja często ciepła i mokra- to całkiem możliwe
kurcze, to u mnie jest tak samo jak opisuje to Kasia Ruda.. Jak była lekarka, bo wezwałam ją gdy zobaczyłam te krostki to powiedziała że to napewno nie żadna skaza i krostki kazała smarować sudocreamem i w sumie po nim te krostki się podsuszyły. Czasem coś tam wyskoczy nowego, ale zmieniają się w takie grudki, wiec smaruję po prostu całą buzię emolium kremem specjalnym. Też mamy teraz kłopoty z puszczaniem bąków. Stosowałam espumisan ale to chyba nic nie dawało, więc wczoraj odstawiłam i czekam co będzie dalej. We wtorek będę na sczepieniu to zobaczymy co powie lekarka. Co do ulewania, to zalezy jaki jest dzień. Czasem ulewa bardzo a są dni, że w ogól.Kurcze mam nadzieje, ze to nie skaza..
Stary 2014-10-02, 18:50   #2129
TheFall
Zadomowienie

U nas wrażenia po dzisiejszym szczepieniu bardzo pozytywne. Mały krzyczał przy wstrzykiwaniu szczepionki, a jak go tylko podniosłam to spokój całkowity i podziwianie lamp na suficie. Myślałam, że będzie gorzej.

No i młody waży 5900g a wczoraj skończył 7 tyg.
Przy wypisie ze szpitala ważył 3620g więc sporo przybrał.

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość

Próbowałam dzisiaj tej suszarki i też lipa, młodego takie dźwięki nie interesują, jak nie chce spać to nie będzie i tyle.
Ale ogólnie muszę przyznać, że mam grzeczne dziecko, jak płacze to wystarczy wziąć na ręce i chwilkę potulić.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 18:54   #2130
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
a ja nigdy w życiu nie miałam robionego usg piersi, tak mi się właśnie pomyślało u Was to standardowe badanie?

Moja też zaczęła ulewać, wczoraj jak chlusnęła na mnie to miałam całą bluzkę mokrą. Aż się przestraszyłam. Dzisiaj na wizycie rozmawiałam o tym z lekarzem i pani doktor poleciła mi stosowanie mączki świętojańskiej, to jest jakiś naturalny zagęszczacz. Może też chciałabyś tego spróbować Przed karmieniem trzeba odciągnąć trochę pokarmu i rozpuścić to w niewielkiej ilości mleka. Ja będę próbować.

A generalnie z Hanią wszystko ok! Główka jest prawidłowa, pediatra niepotrzebnie mnie nastraszyła. A na anemię mam podawać jej tak suplement diety, który się rozpuszcza w mleku. TŻ zadowolony, bo będzie mógł karmić butelką On się czuję bardzo szczęśliwy jak może mieć czynny udział w opiece nad Małą, a karmienie to jest mega frajda dla niego

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Super że wszystko dobrze.
Wiesz co ja chodzę prywatnie, do tej gin ze 4 lata chyba, najpierw nie robiła, ale potem coś się zmieniło, wizyta droższa o 50 zł i miałam robioną cytologię, badanie ręczne, usg dopochwowe i usg piersi. A teraz jak byłam to właśnie 50 zł mniej i bez usg, ale nie spytałam czemu.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości