|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)
Czesc!
majulmi zdrowia! debrah mnie sie wydaje, ze dzieciom w wieku naszych w ubraniach jednoczesciowych jest niewygodnie; my juz rezygnujemy nawet z body |
|
|
|
#92 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No faktycznie patowa sytuacja, sama nie wiem co tu można doradzić. Póki pogoda ładna to warto żebyście jak najwięcej przebywały na zewnątrz no ale jesień się zbliża więc wiadomo... A szans na wynajem czegoś samemu nie ma? A na studia gdzie jeździsz? Rozumiem że zjazdy weekendowe? Może spróbujcie że tż z Blanka by z Tobą jeździli, jak w jakimś fajniejszym mieście to by było jako takie wycieczki, wieczory i noclegi byście razem spędzali, raczej i tak będziesz musiała znaleźc jakiś pokój. Jeśli tylko Blanka dobrze znosi podróże to może jest to jakieś rozwiązanie? Cytat:
Ja pierwszy raz leżałam w szpitalu jak urodziłam Malutką A moję maleństwo ma 20 miesięcy i już...
|
||
|
|
|
#93 |
|
Zakorzenienie
|
No to moi rodzice się fajnie zachowali bo wiedzą że tv mi przeszkadza i dlaczego więc przenieśli go do swojego pokoju: jupi: , a dużo ich w domu nie ma, wieczorem jak mama chce oglądać to się żegna z Ami, bo idzie spać i w łóżku ogląda a ja się idę z młodą do snu układać, bajeczki czytamy itp.
To taki znak pokolenia naszych rodziców, ten tv chodzący non stop, ja też przed ciążą miałam ten nawyk, jestem dumna ze się pozbylam i oglądam tylko wybrane programy wieczorem a poza tym cisza lub muzyka. Może tutaj też jakoś będzie, cisza jest dziecku do rozwoju bardzo potrzebna (są takie badania, np mówią o nieumiejętnośći samodzielnej zabawy, konstruowania zabaw i bawienia się samotnie u dzieci DUzo (nie pamiętam niestety przedziału czasowego ) tv, itp itd, różne tam neurologiczne argumenty są. Hje: tak, ja Cię rozumiem i staram się też znaleźć rozwiązanie które zadowoli wszystkich, my musimy funkcjonować teraz w 4 osoby dorosłe + dziecko na... 40 metrach. Więc pewnie jednak sporo ciaśniej niż u Ciebie..... Lenova: BEDZIE dobrze, Bianka większa, będzie w.tym samym domu z tatą i babcia, pomogą jej sobie poradzić. Ogromnie! Się cieszę ze wracasz na studia, będziesz na 4 roku jak ja.? |
|
|
|
#94 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzieki No my jeszcze używamy body, mieliśmy przerwę na lato ale teraz na jesień i zimę powróciliśmy, póki Mała i tak ma pieluchę uważam że to wygodne a i nie boję się że gdzieś tam jej podwiewa jak jesteśmy na dworze. Piżamy tez mamy jednoczęściowe bo w nocy nie ma szans żeby spała przykryta. Wydaje mi się że póki to ubranko nie ma wbudowanych stópek to jest ok z wygodą no chociaż wiadomo, każde dziecko może mieć jakieś swoje własne upodobania ![]() Dopiero po zimie stwierdzimy czy dane ubranko się sprawdziło
|
|
|
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
Podobne mam myśli, dresowy kombinezon nosimy i jej wygodnie bo ma dużo luzu Ale.zimowy jest gruby i na pewno ruchy krępuje. Body mam,ostatnio kupiłam i nosi Ale ten zimowy.sezon jest na pewno ostatni z body
|
|
|
|
#96 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się w nowym wątku
![]() Lady współczuje tugezy i sytuacji z Mężem ![]() nawijko jak Hania mi nie zaśnie do 14/15 to odpuszczam drzemkę ellmi zdrowia dla Mamy! wiadomo skąd takie nadciśnienie? bierze leki? sylwia super, że Ci się podoba rozwaliła mnie celebracja kawy a jak Bartulo to zniósł? Deli widzę, że też fanka chirurgów ostatnio na foxie chyba leciał sezon 10 i Tż ze mną oglądał, tak mu się spodobało, że oglądamy wszystkie sezony od początkuDebrah mam nadzieję, że jakoś się wszyscy dotrzecie w nowej sytuacji silver kupiłaś coś w lidlu? już widzę, że kupiłaś fajneMaJulMi zdrówka dla Małej ![]()
|
#97 | |||
|
Zadomowienie
|
Majulmi
zdrowko, obyscie szybko wyszly Cytat:
kurcze jakie fajne i taka cena, super są, ciekawe czy w de beda Cytat:
ja tak kupie, tzn, kurteczke juz mam, i poszlam za rada ktorejs z Was, ze kombinezon mozna uzywke przeciez Cytat:
Ja dzis ide do lekarza i powiem, ze chce cos na odrobaczanie dla Nat, bo kaszel nie przechodzi, a wyczytalam gdzies, ze dzieci powinno sie odrobaczac 2 razy do roku a dorosli raz w roku ![]() co Wy na to? i czy te leki odrobaczajace sa jakies szkodliwe czy cus?? bo po tym co przeczytalam to jestem zaaa odrobaczaniem ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Dziewczyny co sądzicie o tym http://www.nieznany.pl/Zapper-aparat...rk-p-5987.html I jeszcze pytanie co lepiej zakupic nawilżacz czy oczyszczać powietrza? ma ktoras z Was?? bo podobno 2w1 maja niezbyt dobre opinie |
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
debrah, majulmi Yae z jednoczesciowych ubran natychmiast sie rozbiera - rozumiem, ze jej niewygodnie. Nie upieram sie ani przy body, ani przy innych - na nasza zime wystarczy podkoszulka. Tez sie martwilam, co z pidzama i odkrylam teraz, ze jesli w nocy jest naprawde zimno (jeszcze nie pala i mamy w pokoju znacznie chlodniej niz normalnie do spania), to spi przykryta, nawet jak sie rozkopie czy spi na koldrze, to wraca pod po jakims czasie.
---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- sarah o tych robakach to zrodlo wiarygodne czy jacys oszolomi? |
|
|
|
#99 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do odrabaczania nie mam pojęcia, nie orientuję się w ogóle w temacie. Jeśli chodzi o nawilżacze/ oczyszczacze to my mamy nawilżacz i jestem zadowolona ale też jak kupowałam to nie porównywałam z oczyszczaczami, urodziła się Mała, mieliśmy strasznie suche powietrze więc kupilismy nawilżacz a potem już nie drążyłam tematu, więc nie doradzę. Cytat:
![]() Ale pewnie że jakby mi dziecko dawało znak że jej przeszkadza to bym zrezygnowała. |
||
|
|
|
#100 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
jutro mam urlop ![]() Cytat:
właśnie fajnie, jak jest możliwość zostanai z dzieckiem tak długo, jak długo potrzebuje, a nie lecieć na wariata, bo do pracy![]() Cytat:
a jaki numer wzięłaś? numeracja standardowa?Cytat:
Cytat:
no to teściowa jednak znowu z czymś wyskoczyła; a co do Igusia, to wiem, że się martwisz, ale mam nadzieję, że niepotrzebnie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mama ma nadcisnienie i cały czas nosi przy sobie lekarstwa, ale zażyła 3 tabletki i nic jej nie pomogło, jeszcze nigdy tak nie miała
|
|
#101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
21 też mierzyłam i były dobre, ale wiadomo, że w zime jeszcze rajtuzki grubsze no i jeszcze może nóżka urośnie trochę.
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
MaJulMi- ojej zdrówka
![]() Silver- super,że już w domku Deli i Debrah oby już więcej dołkow nie było Sarah, jak chciałam kiedyś S odrobaczyć to lekarz kazał mi badania zrobić w kierunku pasożytów,sam z siebie nie dał nam tabsów my się niestety borykamy z problemem słodyczowym,szczególnie teraz kiedy leżę, wystarczy,że chociaż na chwilę t zajmie się małym to on już coś mamle on jak tylko widzi babcie to wola ciuciu, ja pierdziele aż sie gotuje, ostatnio zabrałam i schowałąm powiedziałam,że absolutnie, na dziś starczy to maly się popłakał i wyszłam na jędze ![]() my nie unikamy jak ognia ale staram się dać jak najmniej bo wiem,że uwielbia słodkie ![]() poza tym mam ogromny problem ze spaniem, nie wiem co się dzieje ale jestem już wykończona, oby te trojki wyszły jak najszybciej dziewczyny, a co u Bokeh????? Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2014-10-02 o 14:09 |
|
|
|
#103 |
|
Lurker ;)
|
Elllmi ale ja juz kupilam parke pare tygodni temu, wklejalam nawet z 2 razy :P Ale milo, ze pamietasz
A ta o ktorej teraz pisalam to dla kurdupla nie dla mnie jakby co ![]() Wlasnie co do bucikow zimowych, nie wiem dla mnie za wczesnie troche na kupno. Balabym sie, ze jesli wezme akurat to w grudniu juz beda za male, a jesli wieksze to jej stopa nie urosnie do tego czasu
|
#104 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a Blanka bez nich nie chce iść tylko się bawić. Fajny mają kontakt naprawdę, widzę jak Blanka je uwielbia , ale odkąd są u nas to młoda strasznie pobudzona się zrobiła.Co do studiów to do Warszawy bedę jezdzic,czyli 150 km od nas. Raczej wszyscy razem nie będziemy jeździć bo to za duże koszta a nas na to nie stać. W sumie to niby mam gdzie spać,bo mam koleżankę , ale u niej to ciągły haj lajf,impreza i już ma wielkie plany gdzie my pójdziemy jak przyjadę. A ja mam w nosie imprezy chce tylko mieć gdzie się wyspać tą jedną noc. Już nad jakimś akademikiem myślę, ale moja uczelnia nie oferuje ;/ Cytat:
Cytat:
a takie fajne te buty !---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Właśnie jeszcze do słodyczy miałam się odnieść. Ja mam takie samo stanowisko jak Marsi, nie bronie jak ognia ale ograniczam. U nas cała rodzina jest słodyczomaniacka,ale ja to np chowam coś ale moi rodzice już nie, zostawiają rzeczy na widoku i potem jak Blanka coś przechwyci to jej zabieram i wychodzę na zbrodniarza. Jak kupuje coś słodkiego to staram się też kupić coś Blance np z eko żywności-coś co wygląda jak słodycz ale jest zdrowe choć trochę. Np u niej ciuciu to daktyle suszone. ![]() A te moje bratanice przychodzą do nas obładowane słodyczami. U nich w domu jest duża szafka która jest wypełniona po brzegi słodyczami i to po terminie ważności ;/ i one to kilogramami jedzą, ostatnio nawet pomarańcze w cukrze maczały |
|||
|
|
|
#105 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a Bokeh pewnie czasu nie ma, na FB cały czas ją widać; zdjecia z sesji różnych dodaje Cytat:
|
|
#106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też Ami kupuje zdrowy odpowiednik, ostatecznie paluszek, chrupek kuku, wafle ryżowe, jakiś możliwie najzwyklejszy herbatnik Dziś w ramach słodyczy racuchy drożdżowe z jabłkiem |
|
|
|
|
#107 |
|
Lurker ;)
|
Chcialam z ciekawosci zapytac, czy ktoras ma zamiar bic sie o torebke Wittchena z Lidla?
![]() Lenova no co Ty pomarancze w cukrze W rossie sa fajne batoniki owocowe, bodajze suszone morele, banany itp. Smaczne, kiedys mlodej podzarlam Zawsze lepsza opcja, chociaz mala dostaje od nas np po kosteczce czekolady ale szalu duzego nie ma Tz dal jej pare razy, to teraz potrafi zebrac tak dlugo, az nie zobaczy, ze miseczka pusta.
|
#108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze co do słodyczy, to na szczęście uczyłam mojego,że owoce to też ciuciu,owoce je praktycznie wszystkie i bardzo chetnie- taki plus niestety z szajsowatych slodyczy to lizaki pokochał całym sercem i jak tylko widzi chupa chupsa to koniec
|
|
|
|
|
#109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pewnie filmików z boju o torebki na necie bedzie od groma
|
|
#110 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do slodyczy, to ja robię tak jak Ty, natomiast mąż przesadza, czasami, ale moja ostatnio wziela sobie w rossmanie batonik muslii, czyli cos trosiejku lepszego, jak wziela sobie raz w kiku caly zestaw lizakow, to dalam jednego, a reszte maz dostal do pracy bo zal mi bylo wyrzucic Dziewczynki czy zna ktoras z Was niemiecki na tyle dobrze, ze powiedziec mi o co chodzi w pismie, bo tlumaczylam przez translatora i dupa nic nie wiem, jedyni to, ze nie dostalam zwolnienia z kosztow kursu i ze moge sie odwolac, (co nie ma sensu bo ja sie nie nalezy to nie( tylko chcialabym wiedziec dlaczego. |
|
|
|
|
#111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lady, nie wiem jak bym rozegrala sprawe slodyczy... Ale w szoku jestem, ze takie daja przekaski w zlobku ![]() Co do samych slodyczy. Ja wciaz jestem na "nie". Wiadomo - troszke dam sprobowac (np kawalek ciasta marchewkowego czy jablecznika domowego, herbatniki, ciastka owsiane), ale raczej sie wystrzegam. Oczywiscie wszyscy wkolo kwituja to tekstem "bieeedne dziecko, mama slodyczy Ci nie daje" :/ silver, fajne tu butki! sama bym kupila (inny kolor ), ale tak, jak little troszke cykam sie o rozmiar, zwlaszcza, ze ostatnio nozka Kubie rosnie.Dziekuje Wam za odp odnosnie drzemki. Dzis TZ byl z Kuba caly dzien i co? Wracam, a Kuba spi! Drugi raz juz sie tak zdarzylo. Nie wiem - czy ja nie umiem go uspac czy po prostu z TZ taki nudziarz? ![]() ![]() Paaadaaam ![]() Wrocilam wlasnie z roweru. Niby tylko 18km, ale trasa wlasciwie ciagle prowadzila pod gore. TZ oczywiscie pozegnal mnie haslem "nie dasz rady, daj spokoj", ale utarlam mu nosa, bo ani razu nie prowadzilam roweru ![]() W nagrode wyladowalam w Ikei ![]()
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-10-02 o 16:07 |
|
|
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
U nas ze slodyczami tez srednio. Odkad z t mieszkamy to amelka dostaje a to wafelek czy cukierek no ale juz jutro montujankuchnie hurrtaaaaaa wreszcie na swoim
|
|
#113 | ||
|
Raczkowanie
|
Dzieki dziewczyny
Cytat:
A ze studiami to myślałam żebyscie pojechali tak na ten pierwszy zjazd żeby Ci chociaż ten stres odszedł. Ale rozumiem że dużo z tym ambarasu. Natomiast jestem przekonana że na pewno Blanka świetnie sobie da radę, tzn pewnie będzie tęsknić ale na pewno osoby z którymi zostanie tak jak zapełnią czas żeby o tym nie myślała zbytnio że Cię nie ma. Będzie dobrze, nastaw się pozytywnie to i Blance przekażesz pozytywne emocje (Wiem że łatwiej powiedzieć niż zrobić) Cytat:
i nagroda fajna, kupiłaś coś ciekawego?Jeszcze się chciałam odnieść do tego co Deli pisała nt kp. Uważam, że absolutnie nie powinnaś się dołować, wiesz że dajesz Małej co najlepsze, a że nie jest to ogólny trend to takie komentarze... Poza tym przypuszczam że te dziewczyny nie mają dzieci więc nie powinny się wypowiadać bo chociażby po naszym forum widać ile dziewczyn nie myślało o kp a karmiło kilka miesięcy, a także tych co myślały o karmieniu kilka miesięcy a trwa nadal. Więc narodziny dziecka zmieniają perspektywę to raz, a dwa jeśli ktoś ani nie ma dziecka, ani nie ma wykształcenia w tej dziedzinie, to raczej ma niewielkie pojęcie o laktacji i korzyściach płynących z kp. I tak jak dziewczyny pisały, w nas masz wsparcie
Edytowane przez MaJulMi Czas edycji: 2014-10-02 o 17:34 |
||
|
|
|
#114 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
inna rzecz, że nie ma tam dużo Cytat:
Cytat:
te z Tchibo są bardzo wielkie ![]() Cytat:
na mowę - polecę prof. cieszyńską - metode krakowską Cytat:
Cytat:
ej, ale zimno i za 2 tygodnie może być i wówczas zimowe konieczne
|
||||||
|
|
|
#115 | |
|
Zakorzenienie
|
byłam w Lidlu, ale czego ja się spodziewałam o 16 - zostało 5 par i żadna w rozmiarze 22
Cytat:
|
|
#116 |
|
Wtajemniczenie
|
siemanko
![]() dziewczyny, padam ja nie wiem jak ja chcę do pracy wrócić, ja się już chyba odzwyczaiłam od takich intensywnych dni.Dzisiaj jak wyszłam przed 8, zawiozłam anię do żłobka, teścia na badania, potem z nim na zakupy, odwiozłam do domu, pojechałam do fryzjera, potem na zakupy - kupiłam kilka bluzek dl asiebie, klapki na basen dla siebie, dla ani cos ala crocsy, strój dla ani, i książeczki do samolotu, potem pojechałam zarejestrować się do pupu, potem do lidla, potem po anię do złobka, wróciłam, zrobiłam obiad, pobawiłam się z dzieckiem robiąc w międzyczasie pranie, wykąałam, nakarmiłąm uspała i... PADAM NA RYJ!!! a jeszcze w międzyczasie zadzwonili do mnie - dzięki Bogu JUTRO a nie w przyszłym tygodniu - mam rozmowę kwalifikacyjną (drugi etap z poniedziałku) i muszę przeczytać (w zasadzie powinnam je znać no ale wiecie ) 3 ustawy, a jeszcze TŻ wymyślił, że pakujemy się dzisiaj, to będziemy wiedzieć czego nam barkuje.O losie, daj mi sił, bo po 2 latach siedzenia sobie w cieplutkim domku to dla mnie trochę za dużó ![]() Sarah - podeślij mi to po niemiecku, spróbuję rozszyfrować, kiedyś byłam dobra w te klocki ![]() Meneq - mam prośbe - przypomnij mi co przygotowałaś Yae na czas podróży samolotem? Się mega dygam, mimo że to "tylko" 5h - dla nas aż, od 13 - 18, czas największej aktywności :/ tablet z bajkami to mam, kupiłam już 2 nowe książeczki z naklejkami, lato na ulicy czereśniowej, książeczkę z peppą którą ostatnio uwielbia no i kurde skończyły mi się pomysły. Chciałam książeczkę z magnesami, ale nie umiem dostać póki co - widzała któraś z was gdzieś coś takiego? O znikopisie myślałam, ale mamy w domu, awaryjnie mogę wziąć, ale w sumie w domu zainteresowanie w chwili obecnej znikome, tylko na początku był czał.
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
Lady super sobie poradziłaś
![]() nawijko Dawid mi się przestawił na jedną drzemkę zazwyczaj 1,5 h w okolicach 11/12. jak nie chce spać to trudno ale po południu (po 14) już wolę go nie kłaść. Wtedy nawet i p 17 kąpiel i po 18 nie raz zaśnie na noc ellmi zdrowia dla Mamy mój tato też nadciśnienie ma od czasów... studiów? no ja właśnie miałam jechać ale nie miałam jak, a TZ nie miał jak wyjść. No i lipton. Chciałam mu wziąć 24 lub 5. Teraz nosi 23/24 sylwia cieszę się że jesteś zadowolona z bardzo cięzkiej pracy Debrah trzymam kciuki za aklimatyzację w zaistniałaej sytauacji. I w ogóle 3mam żeby Wam się po Waszej myśli układało ![]() MaJulMi zdrówka dla Małej ![]() I w ogóle dla chorusków zdrowia ![]() Sarah mi koleżanka wczoraj mówiła że pediatra jej powiedziała właśnie o odrobaczaniu dzieci 2x w roku ![]() Ja jutro idę po 11 po wyniki, mam nadzieję że nic nie będzie złego
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ma któraś do sprzedania karuzelkę do łóżeczka najlepiej fisher price i grube ochroniacze do łóżeczka? preferuję szary kolor ??acha i jeszcze poszukuję stelarza do baldachimu
|
|
|
|
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Bylismy na szczepieniu - 3 wkłucia - nie było tak źle jak się bałam. Popłakała trochę, ale bez wrzasków i pisków. Było widać, że obrażona na nas ale szybko jej przeszło jak dostała w domu parówki do jedzenia ![]() I kupiliśmy w końcu piżamę, bo się w nocy odkrywa sama a zimno jest. |
|
|
|
#120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znam ten problem, dla nas wszystkie spodnie sa za szerokie w pasie, pasuja tylko jap leginsy |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:34.

co Ty wygadujesz
a jak Bartulo to zniósł?
ostatnio na foxie chyba leciał sezon 10 i Tż ze mną oglądał, tak mu się spodobało, że oglądamy wszystkie sezony od początku
zresztą, w d.pie z nimi.

Ludzie oszaleli. Brali te buty po 3 pary 
W rossie sa fajne batoniki owocowe, bodajze suszone morele, banany itp. Smaczne, kiedys mlodej podzarlam 
), ale tak, jak little troszke cykam sie o rozmiar, zwlaszcza, ze ostatnio nozka Kubie rosnie.
??