|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 2
Cytat:
Też mi się wydaje, że już chyba dziewicą znowu jestem! Ale z drugiej strony to mi się chyba nawet nie chce :P zrobił swoje to po co się męczyć :P A najlepsze jest to, że cały czas mu mówię, że po wizycie kolejnej, jak lekarz powie, że wszystko ok, przychodzimy do domu, a mi się schiza włącza!---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- A co do prasowania, to ja nie prasuję! Mąż codziennie przed pracą się prasuje, ja mam większość rzeczy, których nie trzeba prasować, a jak już to przed samym wyjściem to robię! Tak na codzień to prasuję obrus do kuchni i bieżnik w salonie, bo są białe, więc często zmieniam. |
|
|
|
|
#3392 |
|
Zakorzenienie
|
Uff, a myślałam, że tylko ja z tych nieprasujących
|
|
#3393 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na szczęście obrusów nie mam ani żadnych takich :P Zasłony z sypialni to kiedyś teściowej dawałam, bo ona ma parownicę to ładnie szło
hehe Asia mam tak samo, za każdą wizytą mówię; jak z szyjką będzie ok, i wszystko dobrze,t o blokada mi puści i jedziemy z tematem kochanie cieszę się, że nie tylko ja tak mam jak widać.... Byłam z psem, kupiłam chipsy, dałam psu jeść i mam fajrant
|
|
#3394 |
|
Zakorzenienie
|
witaj Vexi
moje dzieciaczki najbardziej się ruszają rano (nie wiem od czego to zależy). Jak leżę na boku to tez jakoś bardziej chyba wariują, albo ja to mocniej czuję. Może Twoje dzieciątko po prostu lubi spać albo szaleje w nocy kiedy Ty spiszAga fajny ten wózek koleżanki, ale ja jednak wolę taki obok siebie (jak mój ), u mnie w klatce na szczęście da sie otworzyć to drugie skrzydło, które zwykle jest nieruchome. A co do taty, to nie jest dla niego szkodliwe że taki napromieniowany chodzi?Maciejka, Migotka, Zielona ![]() Zielona Butelka gratuluję baby U mnie dzisiaj też odwiedziny, na 3 dni przyjechała siostra z Wawy, więc będę się rzadziej udzielać ![]() Ugotowałam fasolkę po bretońsku i jest twarda mimo że moczyłam całą noc AAA i wygrałam aukcję ubranek na allegro
|
|
|
|
#3395 |
|
Wtajemniczenie
|
Ally to dawaj link do aukcji, też nacieszymy oko
|
|
|
|
#3396 |
|
Zakorzenienie
|
Ally
Pokazuj aukcję Wiesz, że to u nas tradycja :PTo badanie mówią, że nie jest jakoś mega inwazyjne dla człowieka, musi dużo pić i wysikiwać izotop ![]() ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- hehehe my jesteśmy dobre ;p;p
|
|
#3397 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A mówią, że okres ciąży to najlepszy czas na sex, ale jak widać nie dla nas :P---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Hahahaha |
|
|
|
|
#3398 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/mega-paka-markowyc...642068153.html
ale sie jaram najbardziej podoba mi się ubranko z wilelorybem i z pandą
Edytowane przez ally5 Czas edycji: 2014-10-02 o 17:53 |
|
|
|
#3399 |
|
Zakorzenienie
|
Znowu boli mnie boli ;/
Wydaje mi się, że to układ moczowy bo czuję stały, ostry ból pod brzuchem, tak na wzgórku łonowym. Mam w domu urofuraginum, nie wiem czy wziąć ![]() czy lepiej napisać smsa do mojego gina, nie wiem, może napiszę mu jaki wyszedł wynik posiewu moczu i zapytam o ten furagin? Ale nie chcę zawracać mu tyłka... A mi się najbardziej żabka podoba
Edytowane przez przeklete_pragnienia Czas edycji: 2014-10-02 o 17:54 |
|
|
|
#3400 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie seksu tez nie ma, ostatnio było w trzecim miesiącu jakos pod koniec, teraz juz sie boję o dzieci. Biedny ten mój chłop tylko
szkoda mi go trochę---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- przeklęte ja mam tak samo od niedawna, ginekolog mówił że tam sie mięśnie rozciągają teraz i noszą już spory ciężar. U mnie to takie uczucie trochę kłucia, trochę ciągnięcia, napiecia itp. w kazdym razie nieprzyjemne |
|
|
|
#3401 |
|
Wtajemniczenie
|
Ally ciuszki bossssssssskie
Przeklęte pisz sms do lekarza, nie ma co się spinać, w końcu od tego jest, a to za poważne sprawy, żeby się nie skonsultować! A co do tego seksu, Ally jak to mówią: "chłopów nie ma co żałować"! My to się dopiero namęczymy! Obejrzyjcie ostatni odcinek Kossakowskiego, został z 4 dzieci i bardzo mądrze powiedział na sam koniec! Polecam! |
|
|
|
#3402 |
|
Zakorzenienie
|
Ally- super ciuszki
![]() Panda faktycznie superancka
|
|
#3403 |
|
Zakorzenienie
|
Ally kochana, ale to nie jest to. Od wczoraj w nocy czuję ostry ból brzucha, tam całkiem na dole, nawet nie mogę nóg podkurczyć. Myślałam, że to wzdęcie ale chyba jednak nie to
Asia napisałam,mam nadzieję, że odpisze, bo tak boli, że nie mogę się rozprostować Już wiem, czemu espumisan ani no spa nie pomagały. Oglądałam zajawki Kossakowskiego, beka jak nie wiem. Co do czego znowu nie obejrzałam całego odcinka
|
|
#3404 |
|
Zakorzenienie
|
Asia w sumie prawda, my też seksu nie mamy, a jeszcze na nas ciąży (i to dosłownie
---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- przeklęte biedna |
|
|
|
#3405 |
|
Wtajemniczenie
|
Ally a największe dolegliwości dopiero przed nami... Dlatego moje motto na ten okres: NIE ŻAŁOWAĆ FACETÓW!, oni by nas nie żałowali!
|
|
|
|
#3406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czytałam w internecie, ze urofuraginum nie powinno się brać w I trymestrze ani w donoszonej ciąży, ale na forach kobiety pisały, że brały Dlatego napisałam do gina, zobaczymy, ehh
|
|
|
#3407 |
|
Zakorzenienie
|
a ja żałuje i się czasem (co weekend praktycznie) spotykamy, ale jest mega niewygodnie i zostało juz mało pozycji
|
#3408 |
|
Zakorzenienie
|
ojojo Ilonka
Wspolczuje, bo tak naprawde to nie wiadomo skad ten bol jestes pewna, ze to nie jelita ? Czasem one kurde bola jak nie wiem :/Miejmy nadzieje, że Twój gin odpisze... i będziesz wiedziała, co możesz wziąć.. Ja tymczasem pożarłam cała paczkę Laysów Max. Fuuuu już mi źle
|
|
#3409 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę, że to nie jelita bo boli mnie tam całkiem nisko, na pograniczu wzgórka łonowego i brzucha
Jak mi nie odpisze to pójdę jutro do lekarza pierwszego kontaktu, bo nie wytrzymam O ja, a nie mówiłam? Tż już poleciał do sklepu, kotlety będzie robił
|
|
#3410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A do lekarza pierwszego kontaktu tez warto sie wybrac, moze cos doradzi (nie tak jak moj wtedy
|
|
|
#3411 |
|
Zakorzenienie
|
Sama wsuwaj
![]() Ja też lubię serki, makarony, twarożki a nie mięso ![]() Nooo, oby miał pojęcie. W ogóle u nas raz trzeba iść się zarejestrować o 7 rano, a potem drugi raz na wizytę później ![]() Ale trochę ruchu mi nie zaszkodzi, jeśli się w ogóle wyprostuję, oczywiście
|
|
#3412 |
|
Zakorzenienie
|
witam, ja już po wizycie ...niestety płci dalej nie znam, lekarz robił usg ale ja byłam na fotelu i nie widział dobrze... i głupia na pytanie czy wytrzymam do kolejnej wizyty odparłam,że tak. Z szyjką ok, luteinę mam odstawić, ciśnienie dalej kontrolować, na rwę kulszową kazał mężowi 3x dziennie masować ..i pocieszył, że będzie gorzej. Glukozę będę powtarzać po 24 tc.
W sumie mam już+4 kg i wydaje mi się to baardzo dużo jak na moją początkową wagę ( jutro zaczynam 22 tc) Także trzeba się ogarnąć.
|
#3413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde mógł tak długo badać, aż by się pokazało ehh
|
|
|
#3414 |
|
Wtajemniczenie
|
Maciejko będzie dobrze
![]() furaginy nie wolno w I i III trymestrze bo może powodowac jakieś duze wady rozwojowe u dzieci. Przepoisują ją czasem w II ale przy dużych infekcjach. Lepiej na początek pij dużo i zażywaj żurawinę. Ja zrobiłam sobie przejażdżkę rowerową. Jak mi to dobrze zrobiłoooo.... Teraz zjadłam jabłko z sadu wymieszane z bananowym jogurtem :P mniam
|
#3415 | |
|
Konto usunięte
|
Maciejka i Migotka Sto lat !!!!
---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Cytat:
gratuluję córeczki |
|
|
|
|
#3416 |
|
Wtajemniczenie
|
Maciejka to wspólczuję, że nie znasz płci, dobrze, że z szyjką ok. Ja mam nadzieję, że za tydzień na połówkowym poznam płeć, bo jak nie, to
będę przychodzić codziennie na usg |
|
|
|
#3417 |
|
Zakorzenienie
|
Duszona tylko, że to już nie jest początek, boli tak, że nie mogę wysiedzieć
Ale jak tak napisałaś o tych wadach rozwojowych u dzieci, to nie wezmę Widocznie ten lek to nie żarty
|
|
#3418 |
|
Zakorzenienie
|
kuźwa miałam kupowac cos na allegro po 10... ale nieee juz dzis z 6 rzeczy kupiłam... maz mnie udusi... chociaz on i tak pewnie nie zobaczy dostaw a ja to ładnie przechowam :P
|
#3419 | ||
|
Zakorzenienie
|
ewek000 fajnie ze wizyta krocej trwala,i ze wszystko w miare dobrze,to mowisz ze bedziesz dziergac dalej hehe?
MaamaaZuzi dziekuje ![]() Alunia o wow niezle a ja juz ugotowanych tak dawno nie ogladalam,wczoraj jakis top chef czy cos takiegoa ja chyba jak bede jelpa kupowac-musze usiwiadomic tesciowa ze nie dzidziusia bo mi zaraz znow zapas zrobi na pol roku,to tez chyba zel wybiore Aga a TY kiedys wklejalas jakiks link do kapsulek pioracych dla dzieci?pamietasz? ![]() aggo_di a to Ci sie z tym wozkiem trafilo a jak u Ciebie? jak kolano?Cytat:
powiem wam,ze ja za to chodze wiecznie napalona az wstyd,tak mnie wszystko boli,ale jak tylko sie znajde kolo mojego meza to juz mi glupie mysli w glowie,biedny on dopieroKasiulka a ja w pon zamowilam pas ortopedyczny kurierem i dalej go nie ma dokladnie to chyba w niedziele zamawialam a w pon rano przelew zrobilam,nie dam pozytwa im za to jak nie przyjdzie jutroprzeklete_pragnienia o biedna jestes mam nadzieje ze gin szybko odpisze cosCytat:
![]() migotka szalejesz w te urodziny ehhe ja dostalam piekny bukiet roz od tz-eta i ciasto jedlismy,powiem wam ze wyszlo mi przepyszne,ale jednak za slodkie,a nie dalam duzo cukru,no jedynie beza slodka-bo to szarlotka z beza no i boli mnie dalej z tylu tak jak by krzyz czy kregoslup,juz mi kilka osob powiedzialo ze to moga byc nerki tak w ogole i juz zglupialam zrobie wczesniej badanie moczu ally ale sliczne te ciuszki z tej aukcji |
||
|
|
|
#3420 |
|
Zakorzenienie
|
Buu jak moj mąż chciałby zebym ja miałam chcice... nie wiem czemu w poprzedniej ciazy od 5 miesiaca to normalnie szał macicy na ulicy( a nie miałam z kim-długa historia), a teraz jak chłop jest co by wykorzystac szło to wychodzi ze ja tak na odpierdziel, na sztuke byleby było
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:36.

Też mi się wydaje, że już chyba dziewicą znowu jestem! Ale z drugiej strony to mi się chyba nawet nie chce :P zrobił swoje to po co się męczyć :P A najlepsze jest to, że cały czas mu mówię, że po wizycie kolejnej, jak lekarz powie, że wszystko ok, przychodzimy do domu, a mi się schiza włącza!

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

szkoda mi go trochę

będę przychodzić codziennie na usg 

az wstyd,tak mnie wszystko boli,ale jak tylko sie znajde kolo mojego meza to juz mi glupie mysli w glowie,biedny on dopiero
mam nadzieje ze gin szybko odpisze cos