![]() |
#91 |
lise-kotta
|
Dot.: Strój świadkowej - pomocy :(
ja bym się nie zdziwiła jakby autorka była w ciąży i stąd ten szybki ślub.
incydent, który zakończył się tragicznie zdarzył się na początku tego roku, a tymczasem ślub z innym już za tydzień. pomijam kwestię oczywistego rozżalenia autorki i generalnego poczucia ogromnej krzywdy które jej towarzyszy w zupełnie normalnych sytuacjach. autorka zatruwa tym samym skutecznie sobie i innym życie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
Zgadzam się z tym co już napisały inne wizażanki, ale dodam tylko, że przesadnie planujesz każdy szczegół ślubu i potem byle zmiana w scenariuszu wyprowadzi Cię z równowagi i zepsuje dzień. Na ślubie są żywi ludzie, a nie marionetki, którymi możesz sterować, zdarzają się też różne sytuacje losowe. Przykładowo moja koleżanka brała ślub stabilizatorze na nodze, bo niedługo przed zwichnęła nogę, a mimo to ślub i wesele się odbyło i wszyscy dobrze się bawili. A przecież to poważniejsza sprawa niż świadkowa w garniturze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Life is a drink ...
|
autorko jeszcze nie jest za późno by iść na terapie do psychologa ....
![]()
![]() |
#94 |
Pani Mizantrop
|
Boże, autorko, jesteś strasznie, ale to strasznie niedojrzała i zawistna, w dodatku uważasz się za pępek świata, nie chciałabym mieć takiej osoby w rodzinie. I wcale się nie dziwię, że członkowie rodziny narzeczonego nigdzie Cię nie zapraszają, spędzanie czasu z osobą, której jad sączy się uszami nie jest najmilszą rzeczą na świecie.
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Wredny kotecek
|
A ja nie mogę załapać, dlaczego świadkową panny młodej jest osoba której szczerze nienawidzi. Mogła być świadkową brata, nigdzie nie jest napisane że panna młoda musi mieć na świadka kobietę, a pan młody faceta
![]() Ale posty autorki są straszne, a ja myślałam że jestem wredna haha ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
![]() Żeby nie było - nie mam nic do wypożyczania samochodu na ten najważniejszy w życiu dzień, ale oczekiwanie, że goście w takim razie przyjadą furmanką szczerze mnie kładzie na łopatki ![]() Robisz straszną szopkę ze swojego ślubu, co to w ogóle znaczy że ślub za tydzień i to ty powinnaś być najważniejsza? hahaha najważniejsza to możesz być dla przyszłego męża ale na pewno nie dla dziadka, babci czy przyszłych teściów ![]() Na kilometr czuję, że to wcale nie będzie twój najszczęśliwszy dzień, przy takim podejściu wróżę raczej wielką klapę. ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- O ile rozumiem chęć wyglądania pięknie i pojechania pięknym samochodem, to nie wiem jak można oczekiwać że będzie się jedyną osobą z najlepszym (wypożyczonym) samochodem. Nigdy nie słyszałam o takich wymaganiach młodych ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Life is a drink ...
|
Cytat:
Zastanawiałaś się skąd goście mieliby wiedzieć jakim Wy podjedziecie samochodem do kościoła/ pod sale ... żeby przypadkiem nie mieli droższego samochodu ? ![]() Gdybym wiedziała, że u mnie w rodzinie ktoś ma tak nawalone w głowie to na pokaz specjalnie wynajełabym Bentleya albo Astona Martina ![]()
![]() |
![]() |
#98 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Konto usunięte
|
Zaczynam myśleć, że to troll, bo aż się wierzyć nie chce w coś takiego...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Wredny kotecek
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
już widzę, że na własnym weselu popełniłam błąd, bo nie narzuciłam swoim świadkom ubrań w kolorach przewodnich - ubrali się, tak jak chcieli. A mogłam wyprosić za brak szacunku i ogólne niedopasowanie.
Co do auta - nie jest normą, że bierze się o klasę wyższe. Mój znajomy miał auto fajne, 10-letnią toyotę w ładnym kolorze i stanie idealnym - umyli, udekorowali i pojechali nim do ślubu. To, ze ona ma, a Ty nie, to widzę, że aż Cię zawiść zalewa. Zapracowała to ma, dlaczego ma coś oddawać na wasz koszt, skoro widocznie nie jesteście tak obrotni jak ona i jej mąż. Ale nie weszłaś jeszcze do rodziny, a już rozporządzasz, co powinni zrobić z działkami... to chyba z Tobą jest coś nie tak....
![]() |
#102 |
Life is a drink ...
|
no różne przypadki ... miałam znajomą która w pracy dzień przed ślubem się zapytała kto przyjdzie 'jako delegacja' i .. wszyscy byli zdziwieni. A ja od razu na twarz pytanie czy dała zawiadomienie o ślubie i dała do zrozumienia, że zaprasza 2,3 osoby na delegacje - nieeeeeeee
![]()
![]() |
#103 |
Wtajemniczenie
|
No ale czego tu autorko nie rozumiesz? Ta Magda jest dla reszty rodziną i są z nią o wiele bardziej związani niż z tobą bo: ty rodziną jeszcze nie jesteś i z nią spędzili więcej czasu w swoim życiu. Jeśli za kilka lat mój brat będzie się żenił to ja przyjeżdżając na jego ślub na pewno będę chciała spędzić trochę czasu z rodziną, której teraz nie widzę na codzień, bo mieszkam daleko. I pewnie wyśmieję pannę młodą jeśli zacznie robić fochy o to, że ze swoim własnym ojcem/dziadkiem/babcią/wstaw cokolwiek spędzam więcej czasu niż ona. I odwrotnie - kiedy my w zeszłym tygodniu braliśmy ślub to nawet do głowy mi nie przyszło dąsać się o to że jedna czy druga rodzina spędza ze sobą więcej czasu. A mama zawsze jak przyjeżdżam robi mi na obiad co chcę
![]() Co do wyróżniania się - panna młoda zawsze się będzie wyróżniać. I goście zawsze skomentują dziewczynę, która jest ładna i ładnie ubrana przyjdzie, nieważne czy w garniturze czy w innej dopasowanej kiecy. Co do auta - nie wiem co tu nie rozumieć. Wiadomo że z rodziną najlepiej wychodzi się na zdjęciach. Jednej albo drugiej stronie może nagle odbić i nici kasy będą. A skoro jest współwłaścicielką to jest zabezpieczona że kasę kiedyś odzyska. Pomyśl w drugą stronę. Gdybyś ty pożyczyła kasę bratu którego narzeczona szczerze cię nie znosi nie wolałabyś mieć dla pewności jakiegoś kwitka gdyby bratu nagle odbiło i zdecydował się nie oddawać pieniędzy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja nie wiem, autorko ty chyba po prostu "zaparłaś się" w sobie i nie dociera do ciebie to, co dla wszystkich innych jest oczywistą oczywistością ![]() No bez jaj. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Naczelna Wizażanka:)
|
![]() |
#107 |
summer vibes;)
|
Masakra... Aż przykro czytać to wszystko.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Konto usunięte
|
To się nie dzieje naprawdę.
Przecież takie pazerne jędze nie wychodzą za mąż. Zostają starymi pannami i uczą niemieckiego w gimnazjum, dostając pie*dolca za każdym razem widząc nastolatków trzymających się za ręce. Czyli to musi być troll. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Wtajemniczenie
|
Kurde... ja na miejscu tej Magdy to zastanowiłabym się ile dać w kopertę.. no bo cholera jak da za dużo to się będzie wywyższać i nie daj Boże się wyda, że dała więcej i wszyscy będą ją podziwiać i chwalić. Jak da za mało w opinii autorki to też będzie źle, bo stać ją żeby dać więcej :/ Biedna ta Magda..
![]() |
#112 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jak czekam na kolejne wątki, np.: - za skromne prezenty weselne / za mało w kopertach dali, - jak zmusić rodziców TŻ do wydziedziczenia córki, - a miało być tak pięknie po ślubie... ale nie jest. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zadomowienie
|
O jeżu
![]() Droga autorko, trzeba było wybrać sobie takiego świadka, który broń borze nie miałby swojego zdania, gustu i lepszego samochodu, żebyś wszystko mogła Ty ustalić. A jeśli chodzi o to, że ta cała Magda pomaga Waszej rodzinie, to wiem, że będzie Ci ciężko uwierzyć, ale pewnie robi to dlatego, że jest dobrym człowiekiem. Tak po prostu. Nie po to, żeby ją chwalili i albo, żeby pokazać, że jest od Ciebie lepsza od Ciebie. A w ogóle, to wydaje mi się, że co by ta dziewczyna nie zrobiła i nie założyła na ślub, to i tak by Ci nie pasowało. Jakby przyjechała tym "mniej reprezentatywnym" samochodem, to pewnie byś wymyśliła, że to też Tobie na złość, bo robi to żeby ją chwalili, jaka dobra, że się nie chce wyróżniać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Pani Mizantrop
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#116 |
Wtajemniczenie
|
Mam wrażenie, że dla autorki najważniejsze w tym dniu będzie wszystko poza ślubem
![]()
![]() |
#117 | |
Zielona Driada
|
Cytat:
Jakby nie dawała, to by było, że nieużyta menda, sknera, nieczuła na problemy rodziny. Co by nie zrobiła zawsze będzie źle. Bo Magda jest solą w oku autorki. Zastanawiam się jakie są granice ludzkiej zazdrości, zawiści i kompleksów.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Konto usunięte
|
Mam nadzieję, że to troll...
Jeśli ta siostra jest świadoma tych wszystkich pretensji, jakie ma autorka wątku, albo chociaż docierają do niej jakieś pojedyncze informacje na ten temat, to dziwię się, że jeszcze się nie wypięła na autorkę i nie stwierdziła, że chrzani wesele, świadkowanie i wcale nie przychodzi... Niby głupio bratu robić coś takiego, ale może wtedy chłopak by zmądrzał - bo będzie miał 'wesoło' z tą panną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
chyba jednak jest za późno ![]()
![]() |
![]() |
#120 | |
mOLDerator
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.