Starania o maleństwo od jesieni 2014 - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-01, 18:17   #631
bianeczkaa
Zakorzenienie

Dot.: Starania o maleństwo od jesieni 2014

Cytat:
Napisane przez kot_szarobury Pokaż wiadomość
Tego się dowiem najwcześniej za dwa tygodnie

Obawiam się niestety, że różowo nie będzie, w zeszłym tygodniu byłam na wizycie z usg i na jego widok pani mnie ochrzaniła, że nie powiedziałam, że mam PCOS i z tym to właściwie o ciążę bedzie trudno. Na moją zbaraniałą minę i pytanie, co to, kazała mi poczytać w internecie

Po przeczytaniu przeryczałam pół wieczoru, aż w końcu K. wrócił z pracy i zaczął mnie pocieszać. I tak po ochłonięciu doszliśmy do wniosku, że ja przecież nie mam żadnych pasujących objawów (oprócz obrazu z USG, choć tych cyst mam mniej, niż w internecie - po 3-4) cykle mam w miarę regularne (28-30 dni), a do tego od zeszłego listopada prowadzę dzienniczek termiczno-objawowy i wątpliwości co do owu miałam tylko raz. Kazał mi się nie martwić, tylko pójść jeszcze raz, tym razem do kogoś innego i stanowczo bardziej kompetentnego (bo w sumie co to za rada, poczytać w internecie?!).

Tak więc póki co szukam jakiegoś polecanego lekarza (czy któraś z Was jest może z Wro?), kupiłam sobie paczkę testów owulacyjnych (wyszedł mi na nich piękny skok LH, trzy ujemne, dwa dodatnie, jeden bardziej ) i czekam. Wyrzucam sobie teraz, że nie poszłam na to usg wcześniej (ostatnie miałam w 2011), ale z drugiej strony nie miałam żadnych problemów ani objawów i chodziłam tylko na coroczne wizyty kontrolne, skąd mogłam wiedzieć

Przepraszam, że tak Wam marudzę i produkuję kilometrowej posty
Decyzja o zmianie lekarza, myślę, że bardzo dobra. Ja tam też mam PCO i w ciążę zaszłam i to nawet bez starania Będzie dobrze

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 21:27   #632
bianeczkaa
Zakorzenienie

Jeszcze 2,5 h i mogę powitać trójkę z przodu Ide jutro z koleżanką na balecik Mąż zostaje z dzieckiem w domu. Nie mogę się doczekać W sobotę USG i wizyta Aż się boję iśc taka po imprezie

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2014-10-02, 23:39   #633
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cześć

Można dołączyć?

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 08:47   #634
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Jeszcze 2,5 h i mogę powitać trójkę z przodu Ide jutro z koleżanką na balecik Mąż zostaje z dzieckiem w domu. Nie mogę się doczekać W sobotę USG i wizyta Aż się boję iśc taka po imprezie
Wszystkiego najlepszego
Sarrai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 08:47   #635
no_doubt
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny!!! Chciałabym do Was dołączyć. Mam 32 i od 1,5 miesiąca staramy się o dzidziusia. Nie sądziłam, że będzie tak ciężko. Człowiek myśli, że po super nocy zrobi test i tu dwie kreski, ale niestety tak to tylko w filmach....

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 10:16   #636
ssissi21
Raczkowanie

bianeczkaa, wszystkiego najlepszego!
Poczytuję Was dziewczyny od jakiegoś czasu. Przyszedł czas się przywitać!
Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie
ssissi21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 13:50   #637
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Tego się dowiem najwcześniej za dwa tygodnie

Obawiam się niestety, że różowo nie będzie, w zeszłym tygodniu byłam na wizycie z usg i na jego widok pani mnie ochrzaniła, że nie powiedziałam, że mam PCOS i z tym to właściwie o ciążę bedzie trudno. Na moją zbaraniałą minę i pytanie, co to, kazała mi poczytać w internecie

Po przeczytaniu przeryczałam pół wieczoru, aż w końcu K. wrócił z pracy i zaczął mnie pocieszać. I tak po ochłonięciu doszliśmy do wniosku, że ja przecież nie mam żadnych pasujących objawów (oprócz obrazu z USG, choć tych cyst mam mniej, niż w internecie - po 3-4) cykle mam w miarę regularne (28-30 dni), a do tego od zeszłego listopada prowadzę dzienniczek termiczno-objawowy i wątpliwości co do owu miałam tylko raz. Kazał mi się nie martwić, tylko pójść jeszcze raz, tym razem do kogoś innego i stanowczo bardziej kompetentnego (bo w sumie co to za rada, poczytać w internecie?!).

Tak więc póki co szukam jakiegoś polecanego lekarza (czy któraś z Was jest może z Wro?), kupiłam sobie paczkę testów owulacyjnych (wyszedł mi na nich piękny skok LH, trzy ujemne, dwa dodatnie, jeden bardziej ) i czekam. Wyrzucam sobie teraz, że nie poszłam na to usg wcześniej (ostatnie miałam w 2011), ale z drugiej strony nie miałam żadnych problemów ani objawów i chodziłam tylko na coroczne wizyty kontrolne, skąd mogłam wiedzieć

Przepraszam, że tak Wam marudzę i produkuję kilometrowej posty
Jakaś dziwna, ta pani lekarz, na jakiej podstawie orzekła o PCO? Z tego co wiem za nim wyda się taką diagnozę, to trochę więcej badań potrzeba i dokładnego wywiadu.

Więc uszka do góry idź do innego ginekologa. Mi jakiś czs temu pewien gin po badaniu powiedział, że mam mięsniaki. I, że muszę mieć zabieg i najlepiej u niego bo na nfz, to kolejki.
Wystraszona zadzwoniłam do mamy, mama zadziała i następnego dnia miałam badania w poradni gin. Przy szpitalu i okazało się, że żadnych miesniaków nie mam, fakt był stan zapalny, dostałam zastrzyki, leki. A w między czasie dowiedziałam się, że sa ginekolodzy, którzy wymyślają choroby/problemy by wyłudzić pieniądze. Bo jak jesteś zdrowa, to chodzisz raz na ruski rok, a jak coś znajdą, to chętnie "leczą"

I produkuj, marudzić możesz, po to tu jesteśmy.

Cytat:
To wszystkiegooooo naj! Po 30 życie się zaczyna

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Cześć

Można dołączyć?
Hej, można

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!!! Chciałabym do Was dołączyć. Mam 32 i od 1,5 miesiąca staramy się o dzidziusia. Nie sądziłam, że będzie tak ciężko. Człowiek myśli, że po super nocy zrobi test i tu dwie kreski, ale niestety tak to tylko w filmach....
Witam, też mam32 lata
I jeden miesiąc zonk...
A filmy, no cóż słodkie bobaski i cukier lukier

Cytat:
Napisane przez ssissi21 Pokaż wiadomość
Witam
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 15:46   #638
bianeczkaa
Zakorzenienie

Witam wszystkie nowe dziewczyny Powiedzcie coś więcej o sobie

No_doubt, 1,5 miesiąca to chyba jeszcze za wcześnie, żeby powiedzieć, że jest cieżko Dopiero zaczynacie Wiesz kiedy masz owulację? Obserwowałaś się, czy tak raczej na slepo? Będzie dobrze

Dziękuję dziewczyny za życzenia Powiem wam, a może już mówiłam, że miałam dzisiaj isć na super imprezę i oooo....du...pa Koleżanka napisała mi smsa że mnie bardzo przeprasza ale nie przyjedzie, bo mąż chce, zeby mu .....uwaga.....zrobiła kolację!!!!!!!! Ręce mi opadły, szlak mnie trafił. Strasznie mi przykro Czekałam na ten dzień 2 tygodnie, miało być tak super Nawet głupiego "wszystkiego najlepszego" od niej nie usłyszałam. Ja wiem, ze to nie moja sprawa, ale jak się można dać tak ubezwłasnowolnić

Wspólnie zamawiamy buty

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2014-10-03 o 15:48
Stary 2014-10-03, 17:55   #639
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
Witam, też mam32 lata
I jeden miesiąc zonk...
A filmy, no cóż słodkie bobaski i cukier lukier
Musimy dać radę...

Cytat:

No_doubt, 1,5 miesiąca to chyba jeszcze za wcześnie, żeby powiedzieć, że jest cieżko Dopiero zaczynacie Wiesz kiedy masz owulację? Obserwowałaś się, czy tak raczej na slepo? Będzie dobrze

Dziękuję dziewczyny za życzenia Powiem wam, a może już mówiłam, że miałam dzisiaj isć na super imprezę i oooo....du...pa Koleżanka napisała mi smsa że mnie bardzo przeprasza ale nie przyjedzie, bo mąż chce, zeby mu .....uwaga.....zrobiła kolację!!!!!!!! Ręce mi opadły, szlak mnie trafił. Strasznie mi przykro Czekałam na ten dzień 2 tygodnie, miało być tak super Nawet głupiego "wszystkiego najlepszego" od niej nie usłyszałam. Ja wiem, ze to nie moja sprawa, ale jak się można dać tak ubezwłasnowolnić
Obserwuję.... Wiem, że 1,5 miesiąca o niczym nie świadczy, ale człowiek, by chciał JUŻ

A co do wyjścia - nadrobicie innym razem

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 18:49   #640
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:

Bardzo nie fajna koleżanka. W takim dniu, tż powinien zadbać o to byście miały co pić.
Mam nadzieję, że jednak masz z kim świętować 30?
Stary 2014-10-03, 20:11   #641
cienwiatru
Wtajemniczenie

Hej kobietki
Dawno się nie odzywałam, chociaż czytam Was moje drogie regularnie Witam nowe koleżanki i życzę wszystkim powodzenia w staraniach o dziecko
Ja sama udzielam się mało, bo stwierdziłam po długim namyśle, że starania o kolejne dziecko zacznę dopiero na jesień, ale przyszłego roku (o ile oczywiście nadal będę pewna swojej decyzji). Mimo to wspieram Was wszystkie bardzo mocno i postaram się częściej udzielać na forum

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 21:56   #642
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Koleżanka napisała mi smsa że mnie bardzo przeprasza ale nie przyjedzie, bo mąż chce, zeby mu .....uwaga.....zrobiła kolację!!!!!!!! Ręce mi opadły, szlak mnie trafił. Strasznie mi przykro Czekałam na ten dzień 2 tygodnie, miało być tak super Nawet głupiego "wszystkiego najlepszego" od niej nie usłyszałam. Ja wiem, ze to nie moja sprawa, ale jak się można dać tak ubezwłasnowolnić
Jakby mnie tak TŻ traktował to by nie był moim TŻ Współczuję Twojej koleżance męża. Co, pan hrabia sobie kanapek chociażby zrobić nie umie

Coś o mnie W tym roku skończyłam studia, mam 22 lata, TŻ 28. Ślubowaliśmy w zeszłym roku w maju. Teraz nacieszyliśmy się byciem tylko we dwoje i marzymy o córci
Sytuację w pracy mamy dobrą - bo oboje na umowy na czas niekreślony. Ja pracuję w markecie, na 100 pracowników jest tylko 4 kolegów więc co i rusz któraś z dziewczyn idzie na ciążowe.
Wiadomo za ciężka praca na ciążę, więc nikt problemu nie robi

Póki co biorę kwas foliowy, nie piję energetyków, kawy nie lubię więc i tak nie piję.
Przyznaję się że kupiłam ostatnio małe słodkie biało - różowe skarpetusie Ale nie nastawiam się że to musi być już.Na razie chcemy popróbować na spokojnie
W poniedziałek ma mi się zacząć miesiączka, po której nie będziemy się już zabezpieczać.
Na razie moje instynkty muszą zaspakajać nasze 3 szalone koty

Wszystkim dziewczynom życzę powodzenia czyli II

Edytowane przez Fantasmagori
Czas edycji: 2014-10-03 o 22:02
Stary 2014-10-04, 10:28   #643
sugarfreeee
Zakorzenienie

Cytat:
Sto lat! E tam, ginekolog, ważne że nie dentysta !

Cytat:
Cześć!
Cytat:
Ej, 1,5 miesiąca to mało!

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
Hej kobietki
Dawno się nie odzywałam, chociaż czytam Was moje drogie regularnie Witam nowe koleżanki i życzę wszystkim powodzenia w staraniach o dziecko
Ja sama udzielam się mało, bo stwierdziłam po długim namyśle, że starania o kolejne dziecko zacznę dopiero na jesień, ale przyszłego roku (o ile oczywiście nadal będę pewna swojej decyzji). Mimo to wspieram Was wszystkie bardzo mocno i postaram się częściej udzielać na forum
Ja też głównie podczytuje - dalej czekamy na ustabilizowanie się sytuacji "pracowej" męża i wtedy dopiero zaczynamy się starać Nie mogę się doczekać!

sugarfreeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-04, 12:07   #644
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Musimy dać radę...

Obserwuję.... Wiem, że 1,5 miesiąca o niczym nie świadczy, ale człowiek, by chciał JUŻ

A co do wyjścia - nadrobicie innym razem
Nie, nie nadrobimy. Trzydzieste urodziny ma się tylko raz.

W efekcie poszłam na spotkanie mojego forum, na którym się udzielam, dostałam od wszystkich życzenia i kwiaty. Było bardzo miło. Później pojechałam z tż na piwo do tej nowej knajpy a na koniec kebaba wciągneliśmy. Było fajnie.

Dzisiaj byłam na USG. Jakiś inny lekarz był, ale także młody i przystojny W prawym jajniku jest ciałko żółte Stwierdził, że owulacja była ok 2 dni temu. Ja się upieram że z 4 Co by nie było, kochaliśmy się w obydwa dni Zobaczymy. Ważne, że była owulacja Teraz czekamy czy nie przyjdzie @ A, i stwierdził, że on tam mięśniaka żadnego nie widział

Wspólnie zamawiamy buty

Czas edycji: 2014-10-04 o 20:27
Stary 2014-10-06, 15:33   #645
ssissi21
Raczkowanie

bianeczkaa, gdybym miała męża, który nie puści mnie na 30ste urodziny kumpeli bo chce żebym mu zrobiła kolację, to bym go wyśmiała. Strasznie to przykre jak kobity dają sobie włazić na głowę
Stary 2014-10-06, 17:09   #646
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
bianeczkaa, gdybym miała męża, który nie puści mnie na 30ste urodziny kumpeli bo chce żebym mu zrobiła kolację, to bym go wyśmiała. Strasznie to przykre jak kobity dają sobie włazić na głowę
Aż mi się przypomniało jak koleżanka z pracy miała mieć wolne, mówię do niej że się wyśpi. No jednak nie, bo się okazało że jak ma wolne (u nas w pracy 2 dni w tygodniu zamiast w weekend) to i tak wstaje o 6 żeby zrobić mężowi śniadanie do pracy także...

Dziewczyny jak starania?

Edytowane przez Fantasmagori
Czas edycji: 2014-10-06 o 19:45
Stary 2014-10-06, 19:06   #647
kot_szarobury
Raczkowanie

Kompletnie nie rozumiem, jak można aż tak wpaść mężowi pod pantofel - a sama jestem dopiero trzy miesiące po ślubie i wydaje mi się, że mu mocno dogadzam
Strasznie kiepska wymowka z tymi urodzinami, szczególnie, że trzydzieste...

Planuję zrobić test w tę sobotę - co prawda to będzie dopiero 11 dpo, ale strasznie korci
kot_szarobury jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 19:53   #648
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
skąd ja to znam ja bym postąpiła chyba podobnie nienawidzę ograniczania! u mnie to nie przejdzie
Cytat:
Aż mi się przypomniało jak koleżanka z pracy miała mieć wolne, mówię do niej że się wyśpi. No jednak nie, bo się okazało że jak ma wolne (u nas w pracy w tygodniu zamiast w weekend) to i tak wstaje o 6 żeby zrobić mężowi śniadanie do pracy także...

Dziewczyny jak starania?
Żona szwagra wstaje nawet o 2 żeby zrobić swojemu Ja powiedziałam mojemu, ze jak będę miała siłe i chęci, to mogę mu zrobic wieczorem, poza tym ,mnie nikt nie robi, a to ja wstaję wcześniej bo jeszcze musze się dzieckiem zająć

Cytat:
Kompletnie nie rozumiem, jak można aż tak wpaść mężowi pod pantofel - a sama jestem dopiero trzy miesiące po ślubie i wydaje mi się, że mu mocno dogadzam

Planuję zrobić test w tę sobotę - co prawda to będzie dopiero 11 dpo, ale strasznie korci
dogadzanie to jedno, usługiwanie to już całkiem co innego

Dzisiaj byliśmy na wizycie W sumie jeszcze nie ma się czym cieszyć, bo na razie jeszcze za wcześnie na cokolwiek, ale lekarka powiedziała, że pomimo, że krew o tak o, to super, że była owu i jest nadzieja. Powiedziałam, że codziennie mnie podbrzusze boli i piersi i po tym od razu zaprosiła mnie na fotel, jednak jak napisałam jest za wcześnie. Potwierdziła moje obliczenia, że owy była raczej 30.09 - byłoby super, bo kochaliśmy się 28 - 2x, 29 raz i 30 raz Więc jak widać, wzmożona batalia, liczę że coś z tego będzie. W poniedziałek powinnam zrobić bete, ale korci mnie żeby już w sobotę pójść., to by był 10 albo 11 dzień po owu. Dzisiaj zrobiłam też progesteron i wyszedł 6,93.

Wspólnie zamawiamy buty

Czas edycji: 2014-10-06 o 19:58
Stary 2014-10-06, 20:06   #649
ssissi21
Raczkowanie

bianeczkaa trzymam kciukasy!!
Ja jutro mam wizyte, na ktorej chcialabym porozmawiac o tym od czego zaczac. Wydaje mi sie ze z mezem mamy konflikt serologiczny
Stary 2014-10-07, 09:43   #650
sugarfreeee
Zakorzenienie

Cytat:
skąd ja to znam ja bym postąpiła chyba podobnie nienawidzę ograniczania! u mnie to nie przejdzie
Żona szwagra wstaje nawet o 2 żeby zrobić swojemu Ja powiedziałam mojemu, ze jak będę miała siłe i chęci, to mogę mu zrobic wieczorem, poza tym ,mnie nikt nie robi, a to ja wstaję wcześniej bo jeszcze musze się dzieckiem zająć

dogadzanie to jedno, usługiwanie to już całkiem co innego

Dzisiaj byliśmy na wizycie W sumie jeszcze nie ma się czym cieszyć, bo na razie jeszcze za wcześnie na cokolwiek, ale lekarka powiedziała, że pomimo, że krew o tak o, to super, że była owu i jest nadzieja. Powiedziałam, że codziennie mnie podbrzusze boli i piersi i po tym od razu zaprosiła mnie na fotel, jednak jak napisałam jest za wcześnie. Potwierdziła moje obliczenia, że owy była raczej 30.09 - byłoby super, bo kochaliśmy się 28 - 2x, 29 raz i 30 raz Więc jak widać, wzmożona batalia, liczę że coś z tego będzie. W poniedziałek powinnam zrobić bete, ale korci mnie żeby już w sobotę pójść., to by był 10 albo 11 dzień po owu. Dzisiaj zrobiłam też progesteron i wyszedł 6,93.
To trzymam kciuki!

Cytat:

Haha nie dziwię się!

Myśmy mieli w sobotę parapetówkę - jedni znajomi byli z półrocznym maluszkiem, drudzy jeszcze w dwupaku (termin na początek grudnia) - powinnam mieć zakaz spotykania się z nimi, oj odczuwam potrzebę już...

No ale na razie Pan Mąż oddaje magisterkę i czeka na termin obrony - wtedy będziemy wiedzieć, czy bierzemy się do roboty, czy nie

Na razie biorę dzielnie kwas foliowy i na poczet przyszłego planowania zapisałam się do dentysty - co jest dla mnie nie lada wyczynem, bo panicznie się boję zaglądania w zęby

sugarfreeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 09:44   #651
kot_szarobury
Raczkowanie

Cytat:
Ja jutro mam wizyte, na ktorej chcialabym porozmawiac o tym od czego zaczac. Wydaje mi sie ze z mezem mamy konflikt serologiczny
Jakie macie grupy krwi? Jeśli to Ty masz Rh+, to nie ma się czego bać, tak samo, jeśli oboje macie Rh-. My mamy A+ i B-, ale że plus jest u mnie, to nie szkodzi.
Stary 2014-10-07, 13:53   #652
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
Hej kobietki
Mam nadzieję, że wszystko w porządku i poprostu nie jesteś gotowa?

Cytat:
Jakby mnie tak TŻ traktował to by nie był moim TŻ Współczuję Twojej koleżance męża. Co, pan hrabia sobie kanapek chociażby zrobić nie umie

Coś o mnie W tym roku skończyłam studia, mam 22 lata, TŻ 28. Ślubowaliśmy w zeszłym roku w maju. Teraz nacieszyliśmy się byciem tylko we dwoje i marzymy o córci
Sytuację w pracy mamy dobrą - bo oboje na umowy na czas niekreślony. Ja pracuję w markecie, na 100 pracowników jest tylko 4 kolegów więc co i rusz któraś z dziewczyn idzie na ciążowe.
Wiadomo za ciężka praca na ciążę, więc nikt problemu nie robi

Póki co biorę kwas foliowy, nie piję energetyków, kawy nie lubię więc i tak nie piję.
Przyznaję się że kupiłam ostatnio małe słodkie biało - różowe skarpetusie Ale nie nastawiam się że to musi być już.Na razie chcemy popróbować na spokojnie
W poniedziałek ma mi się zacząć miesiączka, po której nie będziemy się już zabezpieczać.
Na razie moje instynkty muszą zaspakajać nasze 3 szalone koty

Wszystkim dziewczynom życzę powodzenia czyli II
Ja już sama nie wiem co bym chciała, najpierw myślałam o dziewczynce, ale jak widzę koleżanki z synkami i jeszcze spodobało mi się imię dla synka jakie wymyślił tż i teraz mi obojętne. Co będzie, to będę kochać.
Z kawą szczęściarą jesteś, ja próbowałam odstawić, ale nie wyszło, teraz staram się ograniczać z ilością.
A co do zwierzaków ja mam psa, mopsiczke i ostatnio się przeziębiła i jak dziecku nosek musiałam wycierać, w nocy czuwać czy się nie przytyka i z tż tulilismy. Ba tż dzwoni i przypomina mi, że mam stworka ubrać na spacer bo zimno

Cytat:
Aż mi się przypomniało jak koleżanka z pracy miała mieć wolne, mówię do niej że się wyśpi. No jednak nie, bo się okazało że jak ma wolne (u nas w pracy 2 dni w tygodniu zamiast w weekend) to i tak wstaje o 6 żeby zrobić mężowi śniadanie do pracy także...

Dziewczyny jak starania?
Jak mam wolne, to też robię tż-etowi śniadanko, bo wiem, że jak nie zrobię, to ten nic porządnego nie zje, a tak mu wkładam jeszcze liscik z "kocham cię" i wiem że zjada, bo wtedy dzwoni i mówi, że też mnie kocha

Cytat:

My z tż mamy swoje wychodne i żeby tak się wrzepić, to nigdy w życiu.
Mamy też zasadę, że nie wolno nam zapominać i zaniedbywać znajomych, przyjaciół i rodziny. Jak coś obiecane, umówione to nie ma wymigiwania.

Ze staraniami u mnie trochę się pogmatwało, bo albo ja pracuję całe dni (jak ostatni weekend) albo nie ma tż. A ja jesteśmy razem, to zwykle 110 spraw do załatwienia. Do tego ja mam jakąś blokadę, chcę bardzo być mamą, dać tż potomstwo, ale się boję. co będzie jak się pojawi ta mała istota, a ja nie podołam w opiece, a co jeśli pojawi się depresja (bo niestety kilka lat temu zmagałam się z depresją).
Stary 2014-10-07, 16:31   #653
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
A co do zwierzaków ja mam psa, mopsiczke i ostatnio się przeziębiła i jak dziecku nosek musiałam wycierać, w nocy czuwać czy się nie przytyka i z tż tulilismy. Ba tż dzwoni i przypomina mi, że mam stworka ubrać na spacer bo zimno
o widzisz nabierzesz wprawy

Stary 2014-10-07, 17:42   #654
bianeczkaa
Zakorzenienie

Troche rosolu, wiadro sledzi i miska lodow :P chyba jednak pojde w puatek na krew

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2014-10-08, 09:12   #655
bianeczkaa
Zakorzenienie

Dziewczyny, a macie może już jakieś typy imion? My z mężem rozmawialiśmy o dziewczyńskich To ostało się na Reginie, ale podoba mi sie też Estera. Jeśli chodzi o męskie, to wpadło mi w ucho Miron. Podoba mi się też jego znaczenie, tzn. opis

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2014-10-08, 09:23   #656
kot_szarobury
Raczkowanie

Mój się upiera koniecznie na Filipa, sam chciałby tak mieć na imię niech mu będzie, z nazwiskiem brzmi dobrze. Tak tylko sobie po cichu myślę, że dziewczynka przecież nie może nazywać się Filip
Stary 2014-10-08, 09:38   #657
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Mój się upiera koniecznie na Filipa, sam chciałby tak mieć na imię niech mu będzie, z nazwiskiem brzmi dobrze. Tak tylko sobie po cichu myślę, że dziewczynka przecież nie może nazywać się Filip
Przy córce mąż się upierał przy Martynie, ale strasznie mi się to imię nie podobało i została Malwinka Martyna ma na drugie Na szczęście znajomi nazwali ulubionym imieniem męża swoje dziecko i powiedziałam, że teraz to tym bardziej odpada Chociaż pierwotnie miała być Róża, ale zrobiło się zbyt modne
Najważniejsze, abyście oboje byli zadowoleni, bo gdy później imię nam się nie podoba, to można nawet czuć niechęć do dziecka.

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2014-10-08, 13:12   #658
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Troche rosolu, wiadro sledzi i miska lodow :P chyba jednak pojde w puatek na krew
Hahahaaaa mówisz, że rosół, śledzie i loty, to na ciążę

Cytat:
Dziewczyny, a macie może już jakieś typy imion? My z mężem rozmawialiśmy o dziewczyńskich To ostało się na Reginie, ale podoba mi sie też Estera. Jeśli chodzi o męskie, to wpadło mi w ucho Miron. Podoba mi się też jego znaczenie, tzn. opis
Matylda i Robert

Cytat:
Roberta wybrał tż, na początku chciałam sprawić, by tż zmienił zdanie, ale poczytałam trochę o tym imieniu i mi się spodobało, w dodatku nie jest jak się okazuje bardzo popularnym imieniem.
A Matylda, to mój wybór, od nie wiem kiedy wiedziałam, że jeśli imię będzie pasować do nazwiska, to tak będzie i na szczęście pasuje.

Moje obawy co do bycia mama trochę zmalały po rozmowie z tż. A dzisiaj rozbawił mnie mój tato, kiklka dni temu luźno rzucilam, że jeśli miałoby się pojawić dziecko, to muszę wymienić też i rower na solidniejszy. I mój tato postanowił kupić mi rower tak bardzo chce wnuka, że zrobi wszystko
Stary 2014-10-08, 13:25   #659
bianeczkaa
Zakorzenienie

Czy któraś obserwowała w okresie implantacji zarodka, jednodniowy spadek temperatury a następnie jej skok? Podobno to jest oznaka implantacji. Zastanawiam się, czy właśnie jej nie mam, bo wczoraj było mi cały dzień zimno, pomimo grubego swetra, z kolei dzisiaj czuję się jakby bardziej ciepło niż zwykle. Kurcze nie mam termometru, ale to i tak musi być mierzone rano, wiec pewnie tak w dzień by nie dało wiarygodnego wyniku. Idę na badania w piątek :P Nie wytrzymam do poniedziałku!

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:
Hahahaaaa mówisz, że rosół, śledzie i loty, to na ciążę

Matylda i Robert

Roberta wybrał tż, na początku chciałam sprawić, by tż zmienił zdanie, ale poczytałam trochę o tym imieniu i mi się spodobało, w dodatku nie jest jak się okazuje bardzo popularnym imieniem.
A Matylda, to mój wybór, od nie wiem kiedy wiedziałam, że jeśli imię będzie pasować do nazwiska, to tak będzie i na szczęście pasuje.

Moje obawy co do bycia mama trochę zmalały po rozmowie z tż. A dzisiaj rozbawił mnie mój tato, kiklka dni temu luźno rzucilam, że jeśli miałoby się pojawić dziecko, to muszę wymienić też i rower na solidniejszy. I mój tato postanowił kupić mi rower tak bardzo chce wnuka, że zrobi wszystko
Mój tata to Robert, znam też kilku mężczyzn o tym imieniu i to faktycznie fajni faceci. Pracowici, o dobrym sercu ale i kłamczuchy

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2014-10-08, 13:49   #660
kot_szarobury
Raczkowanie

bianeczkaa trzymam kciuki temperatura w środku dnia się nie liczy, trzeba ją mierzyć rano, tuż po przebudzeniu, zawsze o tej samej godzinie, dopiero wtedy coś można powiedzieć
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości