Styczniowe mamusie 2015, cz. V - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-02, 20:31   #2791
allgoodthings
Zadomowienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. V

Cytat:
Napisane przez charliss Pokaż wiadomość
ja gdzies czytalam ze ogolnie wystarczy lekko wybudzic maluszka zeby zaczal oddychac w przypadku takiego bezdechu. Dlatego jesli kupie monitor to taki inteligentny co nie wyje na darmo - po bezdechu 15 sek delikatnie wibruje, a potem jesli to nie pomoze to dopiero po kolejnych 5 sekundach wyje. Bo to tez nie o to chodzi zeby wylo niepotrzebnie.
Tez myslalam ze sobie bez tego poradze ale teraz to nie wiem.. z drugiej strony w szpitalu przeciez nikt takich sprzetow nie montuje a nie slyszalam o smierci lozeczkowej w czsie pbytu w szpitalu
na pierwszej pomocy, w razie bezdechu mówili żeby dać dziecku jakiś bodziec:;pogłaskać, podmuchać w nosek, obudzić. Jak to nie pomoże to trzymając w dwóch rękach tak do dołu przechylić i spowrotem do góry. Jutro wrzucę filmik z pierwszą pomocą.
Cytat:
Napisane przez fashionaddicted Pokaż wiadomość

Moja wizyta:
Poszłam z moim tatą bo chciał on też pooglądać
Krysia pozostała dziewczynką Od razu to powiedział
Waży 875g ( ja mam 2,5 kg na plusie od ostatniej wizyty, z czego gin się ucieszył)
Szyjka idealnie prosta, długa, bez tendencji do skracania - w związku z tym powiedział, że twardnienia brzucha są efektem przemęczenia i nadwyrężania się. Mam brać magnez do 2-3 razy dziennie.

I co dla mnie mega ważne - od jutra jestem na zwolnieniu
Zaleca powolne spacery,z przerwami bez przemęczania się, jak poczuję się gorzej to się położyć, odpocząć.
Następna wizyta 30.09
duża dziewczyna gratki
Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
A bo pisze chaotycznie hehe.
Mówiąc o malutkiej chodziło mi o córeczkę mojego brata hehe.
To moja pierwsza ciąża, ale dzięki dziewczynkom (bliźniaczki) bede miała niezłą wprawę \

Dziewczyny które brały duphaston - miałyście po nim bóle głowy? mnie boli od pon i zastanawiam się czy to wina leku, czy pogoda albo jakieś przesilenie biore go od piatku a w pon zaczęła mnie głwa bolec. Nie boli ciągle, ale jednak od pon codziennie.
Stary 2014-10-02, 20:33   #2792
dusiolka
Zakorzenienie

Eirene tak wlasnie producenci tych wszysstkich cudeniek pasozytuja na młodych mamach ...my raczej nie bedziemy kupować chyba ze zeswiruje jak Małe sie urodzi;p
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 20:34   #2793
allgoodthings
Zadomowienie

nie mogę edytować posta z mojej super ekstra aplikacji, a chciałam go dokończyć :/

ma.ko mnie też nie bolała po tym głowa
Stary 2014-10-02, 20:41   #2794
TOMORROW
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AsiaW** Pokaż wiadomość
czytam, ze prawie każda z Was maluje paznokcie w ciąży, a mój lekarz pierwsze co to zabronił mi w ciąży. No chyba, ze wszystkie wybieracie lakier bez tego składnika.
ja przestałam malować, żeby nie wdychać tego (a i tak tylko u stóp malowałam, teraz bym się nawet nie zgięła )

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
ja też tak uważam ...jakbym miała na wszystko patrzeć, to pewnie nie jadłabym parówek, żadnych hermetyków, dżemów itd.
a ja ciągle mam wrażenie, że masz 3 parówki na awatarze
Cytat:
Napisane przez AsiaW** Pokaż wiadomość
z tymi terminami to faktycznie różnie, ja np. ostatnią miesiączkę miałam 09,04.
ja też 9.04
termin na 14.01 a wg USG na 2.01
Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
13 000 postów mych
nieźle, ja jestem 10 lat na wizażu i pewnie nigdy tyle nie będę miała
Cytat:
Normalnie szok...dziecko urodziło się w czerwcu. To z miesiąc żyło
ja monitor kupuję na bank, koszt 300 zł-to pryszcz przy tych wszystkich wydatkach, wielu zresztą niepotrzebnych

Cytat:
Napisane przez akrolowa Pokaż wiadomość
AsiaW bardzo się cieszę, że już wszystko ok Ja wczoraj odebrałam wyniki i też mam ph moczu 7. Zobaczymy co na to jutro Pani dr
ja mam ciągle PH 7 i jest git
Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
J
Jestem już po wizycie, byłam u innego lekarza i też potwierdził, że dziewczynka, jest ułożona główką w dół i waży 1100g
Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
ja juz po wizycie, nadal nie ma wynikow holtera,
dziecko tak jak myślałam, leży głową w górę, pobrała mi krew, siuski zbadala, cisnienie ok, serduszko bije jak dzwon.
Cytat:

Moja wizyta:
Waży 875g ( ja mam 2,5 kg na plusie od ostatniej wizyty, z czego gin się ucieszył)
Szyjka idealnie prosta, długa, bez tendencji do skracania - w związku z tym powiedział, że twardnienia brzucha są efektem przemęczenia i nadwyrężania się. Mam brać magnez do 2-3 razy dziennie.
TOMORROW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 20:49   #2795
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Eirene tak wlasnie producenci tych wszysstkich cudeniek pasozytuja na młodych mamach ...my raczej nie bedziemy kupować chyba ze zeswiruje jak Małe sie urodzi;p
to tak jak ze wszystkim - kocyki, ubranka łóżeczka, wózki itp itd.. kiedyś dzieci chodziły w paru ubrankach i to nieciekawych - teraz są cuda wianki dla dzieci. a akurat wolę tą kasę wydać na monitor niż na 10 parę śpioszków i też można powiedzieć że producenci żerują bo tyle tego jest że szkoda nie kupić :0 ale kto nie chce nie kupuje

ja akurat taka jestem że świrowałam. tzn bez przesady ale mówię - jak już zaczęłam myśleć to musiałam wstać i sprawdzić hehe

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 21:01   #2796
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
to tak jak ze wszystkim - kocyki, ubranka łóżeczka, wózki itp itd.. kiedyś dzieci chodziły w paru ubrankach i to nieciekawych - teraz są cuda wianki dla dzieci. a akurat wolę tą kasę wydać na monitor niż na 10 parę śpioszków i też można powiedzieć że producenci żerują bo tyle tego jest że szkoda nie kupić :0 ale kto nie chce nie kupuje

ja akurat taka jestem że świrowałam. tzn bez przesady ale mówię - jak już zaczęłam myśleć to musiałam wstać i sprawdzić hehe

No nie zgodzę sie bo w tym wypadku stosują chwyt na bezpieczeństwo dziecka a wiadomo ze dla każdej mamy jest to najwazniejsze. Rzeczy które wymieniałas tylko cieszą oko a tu wręcz wywierają presję aby posiadać monitor czy nianie.

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

http://parenting.pl/portal/smierc-lozeczkowa
Stary 2014-10-02, 21:02   #2797
Myszunia19
Zakorzenienie

hej dziś za mną pierwszy dzień w szkole rodzenia nawet fajnie było ale na pewno nie pójde na zajęcia kiedy będa pokazywali film z porodu- wole nie wiedzieć pewnych rzeczy bo będe jeszcze bardziej przerażona.

Ja naprawde Was nie nadążam czytać. Wy tyle piszecie! Ja nie mam nawet na l4 aż tyle czasu żeby być ciągle na wizażu:P
Myszunia19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 21:03   #2798
TOMORROW
Zakorzenienie

Cytat:
No nie zgodzę sie bo w tym wypadku stosują chwyt na bezpieczeństwo dziecka a wiadomo ze dla każdej mamy jest to najwazniejsze. Rzeczy które wymieniałas tylko cieszą oko a tu wręcz wywierają presję aby posiadać monitor czy nianie.

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

http://parenting.pl/portal/smierc-lozeczkowa
i to mnie właśnie zastanawia-że nad rzeczami, które cieszą oko nikt się nie zastanawia, ale jak już chodzi o życie malucha, to większość osób woli myśleć, że jakoś to będzie
Stary 2014-10-02, 21:07   #2799
dusiolka
Zakorzenienie

http://www.osesek.pl/zdrowie-i-piele...apobiegac.html

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Cytat:
Napisane przez TOMORROW Pokaż wiadomość
i to mnie właśnie zastanawia-że nad rzeczami, które cieszą oko nikt się nie zastanawia, ale jak już chodzi o życie malucha, to większość osób woli myśleć, że jakoś to będzie

Oj tomorrow stosujesz chwyt producencki;p kazdy ma wybor
Stary 2014-10-02, 21:09   #2800
TOMORROW
Zakorzenienie

Cytat:
Oj tomorrow stosujesz chwyt producencki;p kazdy ma wybor
pewnie, że tak, luźno dyskutujemy (tak jak nad fotelikami, jedni kupują te najlepsze, inni za 150 zł bez atestów)
Stary 2014-10-02, 21:14   #2801
dusiolka
Zakorzenienie

Gdzie ta smerfetka po wizycie?!
Stary 2014-10-02, 21:28   #2802
ewka555
Zakorzenienie

Eirene fajnie, że z małym już lepiej mam nadzieję, że całkowicie szybciutko wyzdrowieje

Tomorrow paluszki, parówki ..wszystko jedno w sumie :P

Myszunia ja też bym nie oglądała :P z resztą porodówki też nie oglądam, bo nie sądzę, zeby moglo mnie to jakoś do porodu przygotowac, ale tylko się stresuję potem..

ma.ko ja brałam duphaston do 18? 20 ? tyg ciąży i w sumie cały pierwszy trymestr bolała mnie głowa, ale to raczej takie migrenowe bóle, nie jestem w stanie powiedzieć, że to przez duphaston na pewno ...

brawo dziewczyny za wizyty, ale rzeczywiście, gdzie ta Smerfetka ?
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 21:29   #2803
mmgi
Zadomowienie

Kinga, oglądam przyjaciółki
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 21:53   #2804
teja1
Zakorzenienie

"Im niższe wykształcenie matki, tym większe ryzyko śmierci dziecka." z tego artykułu, który wrzuciła Dusiolka, nie ogarniam...
Stary 2014-10-02, 21:58   #2805
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
niby tak ale wiesz - w moim przypadku nie chcę aby potem żałować że mogłam kupić a nie kupiłam i coś się stało a gdyby było mogło to uchronić. to tak jak z fotelikiem. tu też chodzi o bezpieczeństwo dziecka. mogę kupić zwykły za 100zł i liczyć na to że nic się nie stanie nie panikować bo w końcu wypadek samochodowy zdarza się raz na jakiś czas (tak jak śmierć łóżeczkowa) i czemu akurat ma mnie to dotknąć ale potem wyrzucałabym sobie do konca życia że nie wydałam tych 200-300zł więcej nie kupiła porządnego który mógłby od śmierci uchronić

monitor to jest indywidualna sprawa nie uważam że to chwyt producenta. po prostu żyjemy w czasach gdzie można sobie coś ułatwić i przed czymś uchronić.

Cytat:
Napisane przez TOMORROW Pokaż wiadomość
dokładnie. i że kiedyś było tak czy tak i nic się nie działo.

Cytat:
Napisane przez teja1 Pokaż wiadomość
"Im niższe wykształcenie matki, tym większe ryzyko śmierci dziecka." z tego artykułu, który wrzuciła Dusiolka, nie ogarniam...
no tego to nie rozumiem jeśli tak piszą....

Stary 2014-10-02, 22:02   #2806
Myszunia19
Zakorzenienie

ja też kupię ten monitor oddechu.

Boże dziewczyny jak nie dostane pączka to oszaleje...
Stary 2014-10-02, 22:15   #2807
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

mąż kazał mi zmierzyć małej temperaturę, bo zdawało mu się, że ma i nie ma moje dziecko temperatury, po prostu za dużo w kominku się napaliło, a ona do tego szaleje, więc zgrzana jest i tyle....
podejrzany jest mi tylko ten katar i niby kaszel nie potrafię tego zdiagnozować....
Cytat:
Napisane przez bajlaga Pokaż wiadomość
ciekawa która pierwsza urodzi, a może wszystkie w tym samym dniu?
marzenie ściętej głowy
Cytat:
lilijka ja też musiałabym juz wyregulować brwi, ale sama sie za to nie biore, a nie chce mi sie isc do kosmetyczki
właśnie nie mam kosmetyczki w okolicy, więc muszę sama, nie powiem tylko ile czasu mi dzisiaj to zajęło
Cytat:
Mialam dziwna sytuację przed chwila a raczej niezreczna.
Patrze na fb jak znajoma dala komentarz pod zdjęciem swojego niemowlaka "spij aniolku spotkamy sie na gorze" i ja się zdziwilam i wstawilam znaki zapytania. .. a ona wiadomość mi napisala ,ze w lipcu jej synek zmarł przez śmierć łóżeczkową
Normalnie szok...dziecko urodziło się w czerwcu. To z miesiąc żyło
straszne to
Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
Jestem już po wizycie, byłam u innego lekarza i też potwierdził, że dziewczynka, jest ułożona główką w dół i waży 1100g Szyjka skrócona, ale podobno nie dużo i powiedział, żebym się tym nie martwiła. Wyszła mi anemia i dostałam jakiś lek, oprócz niego muszę zażywać euthyrox, duphaston, luteinę, magnez, no-spę, żurawit i witamy. Nigdy tyle leków nie zażywałam.

Mam jeszcze pytanie, pomyliłam się i podałam, że mam mieć od jutroa wystawione L4, a powinnam mieć od dzisiaj Nie wiem co w takiej sytuacji można zrobić? Jak pojadę tam jutro to będą mogli jakoś to poprawić? Próbowałam się dodzwonić, ale poradnia już nie czynna i nikt nie odbiera.
próbuj jutro jeszcze, a jak nie to gnaj do rodzinnego po ten jeden dzień..... albo zadzwoń do zusu i dopytaj się, co robić w tej sytuacji..
za wizytę
Cytat:
Napisane przez akrolowa Pokaż wiadomość
Lilijka cóż za zestaw śniadaniowy
staram się
Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
ja juz po wizycie, nadal nie ma wynikow holtera,
dziecko tak jak myślałam, leży głową w górę, pobrała mi krew, siuski zbadala, cisnienie ok, serduszko bije jak dzwon.Nasteona wizyta za 5 tygodni
za wizytę
Cytat:
Napisane przez Montanka Pokaż wiadomość
Muszę się Wam pochwalić. Mój syn zaczął wołać kupę na sedes. Ale jestem dumna. I zadowolona, bo nie trzeba go od razu całego przebierać i myć.

Lilijka, kurczę, ale Cię trzyma.
nosz to już prawdziwy facet

a no jakoś trzyma i nie chce puścić
Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
mąż wrócił z pracy, przed chwilą zdążyłam wyjść na chwilę z pokoju, wracam, a on rozłożony w najlepsze na mojej Cebuszce i śpi To miała być moja poducha
mała zazdrośnica a daj mu się przespać
Cytat:

Moja wizyta:

I co dla mnie mega ważne - od jutra jestem na zwolnieniu
Zaleca powolne spacery,z przerwami bez przemęczania się, jak poczuję się gorzej to się położyć, odpocząć.
Następna wizyta 30.09
a nie wizyta 30.10? brawo dla dziewczynki
Cytat:
Dziewczyny które brały duphaston - miałyście po nim bóle głowy? mnie boli od pon i zastanawiam się czy to wina leku, czy pogoda albo jakieś przesilenie biore go od piatku a w pon zaczęła mnie głwa bolec. Nie boli ciągle, ale jednak od pon codziennie.
bolała mnie głowa...... do czasu, aż się organizm przyzwyczaił. Dla mnie to skutek uboczny

mam dyskotekę w brzuchu
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

5.02.2011 Córka 52cm, 2500g
2.01.2015 Syn 56cm, 3300g

lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 22:20   #2808
Myszunia19
Zakorzenienie

TZ pojechał po pączka aż mam wyrzuty sumienia...
Stary 2014-10-02, 22:21   #2809
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

eirene dobrze, że mały już lepiej się czuje, a jak jest apetyt to i zdrowie szybciej zawita

gdzie smerfik?

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Myszunia19 Pokaż wiadomość
cóż za poświęcenie brawo dla TŻ
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

Stary 2014-10-02, 22:24   #2810
czarnadamaxd
Rozeznanie

Cytat:
Wcześniej jest wzmianka o tym ,że ryzyko jest wieksze u młodych matek, więc wydaje mi się, że chodzi o to, że większe ryzyko jest jeśli np. dziewczyna chodzi dopiero do gimnazjum niż u tej, która szkołę ma już skończoną w każdym razie mi się tak wydaje,bo bardzo dziwnie napisali
Stary 2014-10-02, 22:46   #2811
charliss
Zadomowienie

Cytat:
To moja pierwsza ciąża, ale dzięki dziewczynkom (bliźniaczki) bede miała niezłą wprawę \

mnie chyba bolala glowa… wiesz to hormony wiec organizm roznie reaguje a bol glowy to jedna z pierwszych reakcji na zmiany hormonalne.

Co do tych niewyksztalconych matek to moze po prostu chodzi o to ze czesciej do takich sytuacji dochodzi tam, gdzie matki nie maja podstawowej wiedzy z zakresu bezpieczenstwa… w sensie np klada noworodki na poduszkach itp, nie umieja reagowac w razie bezdechu itp.

ja chyba kupie monitor, ale to po to zeby miec spokojniejszy sen. za to nie mozna tez popadac w paranoje i miec fobii na kazdy temat. znam laske co jest w ciazy i juz zaczela kilka razy dziennie odkazac cale mieszkanie jakims plynem chirurgicznym do dezynfekcji co sie na salach operacyjnych stosuje! tylko czekam az bedzie plakac ze dzieciak na wszystko uczulony...
charliss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 23:04   #2812
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
mąż kazał mi zmierzyć małej temperaturę, bo zdawało mu się, że ma i nie ma moje dziecko temperatury, po prostu za dużo w kominku się napaliło, a ona do tego szaleje, więc zgrzana jest i tyle....
podejrzany jest mi tylko ten katar i niby kaszel nie potrafię tego zdiagnozować....
oby to nic się nie rozwijało

Cytat:
hehe dobry tż

Cytat:
Napisane przez charliss Pokaż wiadomość
ja chyba kupie monitor, ale to po to zeby miec spokojniejszy sen. za to nie mozna tez popadac w paranoje i miec fobii na kazdy temat. znam laske co jest w ciazy i juz zaczela kilka razy dziennie odkazac cale mieszkanie jakims plynem chirurgicznym do dezynfekcji co sie na salach operacyjnych stosuje! tylko czekam az bedzie plakac ze dzieciak na wszystko uczulony...
no i to jest dla mnie paranoja takie sterylne chowanie dziecka

Stary 2014-10-02, 23:31   #2813
elvira44
Wtajemniczenie

Miałam nie kupować monitoru oddechu ale wystraszyłam sie tej śmierci łóżeczkowej. Poczytałam teraz troche opinii i duzo kobiet pisze ze dzieki temu monitorowi ich dziecko zyje bo monitor zaalarmował bezdech u dziecka. Poszukałam tez opinii i dobra ma angelcare, 2 w 1 z niania, ale bez video. Z video sa ale cena powala bo £250.

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 03:09   #2814
Brawurka_29
Zakorzenienie

Pojawiam się jak zwykle nocą
Kurcze tyle się słyszy o przypadkach tej śmierci łóżeczkowej

klaski za udane wizyte

Tylko 3 strony do ogarnięcia ?
Lece spać - dobrej nocy

11.05.09 żegnaj kruszynko
17.03.10 żegnaj kruszynko
wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę
07.05.13 ciąża pozamaciczna
04.05.14 - II kreseczki
20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud córeczka Hannah

Brawurka_29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 07:05   #2815
justynalyp
Zadomowienie

dzień dobry, nie śpię od 4 i już jest jasno.
justynalyp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 07:12   #2816
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Dzień dobry, od 4.50 nie śpię (mąż mnie obudził) i ciekawa jestem kiedy będzie kryzys........

Brawurka
bo zabrakło Kinqii i Smerfetki. Nie miał kto spamować

A ja się znowu pytam GDZIE JEST SMERFETKA!!!
DO TABLICY!!!!!
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

Stary 2014-10-03, 07:27   #2817
justynalyp
Zadomowienie

smerfetka pewnie poleciała po wizycie na zakupy a później pewnie się z mężem zabawiali tak namiętnie, że nie miała już siły się nam zameldować
justynalyp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 08:21   #2818
alb
Zadomowienie

Cytat:
Też mi się to rzuciło w oczy trzeba się szybko w ciąży dokształcać żeby zmniejszyć ryzyko

Ja miałam ciężką noc... wczoraj przez tą chorobę córka poszła spać o 17 (zwykle chodzi o 21) i jakoś po północy przyszła do nas i do 3 co chwilę piciu, wydmuchać nosek itp. Na szczęście potem już spała do rana Jakoś tak jest coraz gorzej zamiast lepiej, ale nie ma gorączki więc nie jest tak źle.
alb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 08:50   #2819
Ewka:D:D
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czarnadamaxd Pokaż wiadomość
Wcześniej jest wzmianka o tym ,że ryzyko jest wieksze u młodych matek, więc wydaje mi się, że chodzi o to, że większe ryzyko jest jeśli np. dziewczyna chodzi dopiero do gimnazjum niż u tej, która szkołę ma już skończoną w każdym razie mi się tak wydaje,bo bardzo dziwnie napisali
Niekoniecznie ja znam przypadek śmierci łóżeczkowej u doświadczonej kobiety matki 2 dzieci , a 3 dziecko właśnie zmarło w ten sposób mimo że sama potrafiła siedzieć i patrzeć się w niego jak śpi

Ewka:D:D jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 08:51   #2820
Montanka
Rozeznanie

Hejka! Nie ma nadrabiania?
Ale miałam dziś niespodziankę rano. Budzę się, a tu ciiiiisza. Zastanawiam się, co się dzieje. Patrzę na zegarek, a tam już 8. Mój mężulo wstał z młodym i tak po cichu wyszykował go do przedszkola, że udało mi się nie rozbudzić

Cytat:

mnie nie bolała głowa.
Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
byłam u pediatry osłuchowo trochę charczy ale gardło czyste panuje jakiś wirus i to pewnie od tego. od tej 11 ani razu nie zwymiotował także jest ok. apetyt mu wrócił zjadł bułkę suchą i na kolację 2 kanapki z szyneczką do tego herbatka letnia. mam nadzieję że już będzie ok

dziękuję wam za życzenia zdrówka

co do monitorów my mieliśmy i teraz też używać będziemy.

Ma.ko
ja też tak miałam jak był mój młody malutki. sprawdzałam czy oddycha wstawałam po kilka razy w nocy mimo że miałam monitor.
taka rola matki chyba i nie uważam żeby to przesada była. bo jak już leżałam i sobie pomyślałam: a co jeśli nie oddycha? to już nie było opcji musiałam wstać
z monitorem jednak trochę pewniej się czuliśmy. niby kiedyś tego nie było ok zgadzam się ale jak dziecko umierało to po prostu umierało. a jeśli teraz jest coś co może przed tym uchronić to uważam że warto

ojej
ale żeby takie zdjęcia umieszczać na fb..... to już przesada dla mnie

dobrze że ok w poprzedniej ciąży też tyle leków brałam
co do zwolnienia nie mam pojęcia pewnie można poprawić tylko musisz dzwonić albo pojechać tam

super że ok

brawa !

uuu no wyniki faktycznie takie sobie ale zobaczysz co gin powie

no właśnie - powinno wiesz ja wiem że to trochę paranoja.
ale nie chciałabym kiedyś żałować że żałowałam tych 300-400zł na monitor i coś się stało nie daj boże bo się nie obudziłam.

super że ok
to dobrze, że młody nie rozłożył się na dobre. Przez weekend odzyska siły i w poniedziałek pewnie do przedszkola pójdzie
Cytat:
Kochana, a jaki dumny będzie z tego, że żonce zachciankę spełnił
Cytat:
Napisane przez alb Pokaż wiadomość
Też mi się to rzuciło w oczy trzeba się szybko w ciąży dokształcać żeby zmniejszyć ryzyko

Ja miałam ciężką noc... wczoraj przez tą chorobę córka poszła spać o 17 (zwykle chodzi o 21) i jakoś po północy przyszła do nas i do 3 co chwilę piciu, wydmuchać nosek itp. Na szczęście potem już spała do rana Jakoś tak jest coraz gorzej zamiast lepiej, ale nie ma gorączki więc nie jest tak źle.
Uwielbiam takie noce, ale co zrobić. Oby choroba się nie rozwijała
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości