![]() |
#121 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Lokator i ''ostatnia szansa''
Cytat:
Nie znasz mnie, wiec stwierdzenie, ze taka juz jestem osoba jest raczej malo adekwatne, nie masz zielonego pojecia jaka jestem osoba. Calkiem mozliwe, ze jestem przewrazliwiona jesli chodzi o to mieszkanie, tam sie wychowalam, to moj dom, nie moge patrzec jak obcy ludzie tego nie szanuja i wlasnie dlatego przyszlam tutaj, zeby nabrac byc moze troche dystansu i przestac sie martwic. Gdybym wiedziala co z tym zrobic i byla ''po prostu taka osoba'' nie pytalabym na forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Z chlopakiem sie nie minelam bedac tutaj trzeci dzien. Dzisiaj wyjezdzam. Mysle, ze poprosze go o doczyszczenie zlewu i okolic (ja probowalam, ale wydac dalej brazowe plamy). Ocalilyscie go, nie bedzie afery <zart> Dzieki za odpowiedzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
PS. "Ocalilyscie go, nie bedzie afery" - królowa ułaskawiła? Edytowane przez cukier_bialy2 Czas edycji: 2014-10-03 o 08:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Rozeznanie
|
z czego masz ten zlew, że w ciągu 2 miesięcy (czy kiedy tam ostatnio byłaś) zrobiły się na nim brązowe plamy nie do odszorowania? to rdza, kamień?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#130 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Cóż w takiej sytuacji jedynym rozwiązaniem faktycznie będzie złożenie wypowiedzenia,skoro w momencie spisywania umowy poinformowałaś lokatora jak istotny jest dla Ciebie porządek w mieszkaniu ,a mimo to on nagminnie go zasyfia to myślę że nie ma sensu ciągnąc całej tej szopki. W moim odczuciu Autorko opisałaś zwykłego brudasa który lubi żyć jak na śmietniku i absolutnie nie przemawia do mnie fakt że ma pracę czy obowiązki to i tak nie usprawiedliwia tego w jakim stanie zostawia twoje mieszkanie. Jeżeli się go nie pozbędziesz to za rok/dwa będzie Ci potrzebna ekipa sprzątająca i dezynfekcja całego otoczenia ,zwłaszcza w kuchni skoro panuje tam taki burdel im dłużej będzie trwała obecna sytuacja tym gorzej dla Ciebie .Już pomijając że nie tylko nikt tam nie sprząta a nawet jak i próbuje to kompletnie się do tego nie nadaje. Tłuste talerze po myciu ,zamazane podłogi ?Ja również bym szału dostała na Twoim miejscu dlatego Cie rozumiem. Edytowane przez 54ce3fbc88f185a301100989ca5a9ee48614e14d_61d631024e2fc Czas edycji: 2014-10-03 o 09:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
To chore wyrzucać kogoś, bo ma bałagan.
Podpisując umowę ma prawo robić tam co chce o ile nie niszczy Twojego mienia. Z drugiej strony wynajmujący ma prawo zdecydować komu wynajmuje mieszkanie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
Albo daj sobie spokoj z lokatorami albo nabierz tego dystansu. Bo poki co nie chcesz niczego w swoim podejsciu zmieniac.
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
na miejscu chłopaka wyprowadziłabym się bez ostrzeżenia, ale przedtem pozostawiłabym Ci taki jubel, że byś sama się w nim zgubiła.
kaucję bym zostawiła na zaległe rachunk, niewychowana i wścibska wynajmująca.
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak trochę nie na temat ale - ja zostawiłam kiedyś własne mieszkanie pod opieką kolegi - on akurat nie miał bałaganu, a miał syf. W łazience, kuchni nie mył np. nigdy armatury ... przez pół roku. Stalowy zlew cały brązowy, kibel cały zakamieniony, czarny osad poniżej linii wody...wanna umywalka oczywiście mega brudne, wszystkie meble zakurzone, w resztkach kosmetyków, ulepione. Powiem Ci że 1 dzień sprzątałam (a raczej kilka godzin), najgorsze rzeczy najpierw sobie zalałam mocnymi detergentami, ale koniec końców po tym sprzątaniu nie było śladu półrocznego brudu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
No tak, zapomniałam, że mamy do czynienia z jaśnie panią
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
.
|
to następnym razem wyślij smsa, kiedy zamierzasz przyjechać.
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#144 |
Konto usunięte
|
Ale najazd na autorkę. Sama w tym roku odbierałam mieszkanie wynajmowane przez 3 lata przez studentów którzy też niby dbali o porządek, widzę jak mieszkanie zostało zniszczone bo nikt o nic nie dbał ("nie moje to mam to gdzieś") dlatego sama sprzątam na błysk i mam nerwa jak widzę że ktoś wrzuca waciki do toalety bo mam świadomość tego jak szybko różne rzeczy się zużywają w mieszkaniu studenckim i ile kosztuje wymiana. Np. Wszędzie są nowe zasłony i firanki bo poprzedni lokatorzy nie wpadli na to żeby je wyprać i np na firankach jest brud nie do umycia. Toaleta wymieniona (znowu - nie umyta ani razu przez trzy lata, możecie sobie wyobrazić aromat), mikrofala działa ale nie jestem w stanie domyć jej z resztek jedzenia które były poprzyklejane z każdej strony.
Dlatego nie dziwię się autorce że dostaje wściekliźny na widok brudu w jej mieszkaniu bo sama wiem że taki "nieszkodliwy brud" ewoluuje w toaletę i firanki do wymiany. Wysłane z telefonu, mogę zjadać ogonki i literki : ) Edytowane przez 201705121341 Czas edycji: 2014-10-03 o 10:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
To może nie powinnaś wynajmować tego mieszkania. Jeśli ma za dużą wartość sentymentalną. Nie możesz wymagać od nich, żeby kasa spływała co miesiąc, a mieszkanie wyglądało jakby nikt tam nie mieszkał. Wtedy lepiej dać klucze babci, która zajdzie od czasu do czasu podlać kwiatki.
środki czystości też mogłabyś jakieś kupić, jak to Tobie najbardziej zależy na lśniącym mieszkaniu.
![]() |
#146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Częściej jest jednak tak, że wynajmuje się pokój na rok akademicki, potem się sprząta, pierze firanki, wymienia co trzeba i wprowdzają się nowi lokatorzy. Dziwię się, że przez trzy lata ani razu nikt się nie wyprowadzał, żebyś mogła sprawdzić stan armatury chociażby.
![]() |
![]() |
#147 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Przypominam, że nie użyczyłaś mu mieszkania charytatywnie, on za to płaci. Chyba że zaraz wylecisz z tekstem, że nie zarabiasz na tym i praktycznie wychodzisz na czysto, to częsty tekst u wynajmujących Cytat:
![]() [1=54ce3fbc88f185a30110098 9ca5a9ee48614e14d_61d6310 24e2fc;48382345]Cóż w takiej sytuacji jedynym rozwiązaniem faktycznie będzie złożenie wypowiedzenia,skoro w momencie spisywania umowy poinformowałaś lokatora jak istotny jest dla Ciebie porządek w mieszkaniu ,a mimo to on nagminnie go zasyfia to myślę że nie ma sensu ciągnąc całej tej szopki. W moim odczuciu Autorko opisałaś zwykłego brudasa który lubi żyć jak na śmietniku i absolutnie nie przemawia do mnie fakt że ma pracę czy obowiązki to i tak nie usprawiedliwia tego w jakim stanie zostawia twoje mieszkanie. Jeżeli się go nie pozbędziesz to za rok/dwa będzie Ci potrzebna ekipa sprzątająca i dezynfekcja całego otoczenia ,zwłaszcza w kuchni skoro panuje tam taki burdel im dłużej będzie trwała obecna sytuacja tym gorzej dla Ciebie .Już pomijając że nie tylko nikt tam nie sprząta a nawet jak i próbuje to kompletnie się do tego nie nadaje. Tłuste talerze po myciu ,zamazane podłogi ?Ja również bym szału dostała na Twoim miejscu dlatego Cie rozumiem.[/QUOTE] Czytałas ten wątek. Podłogi są czyste, rzeczy nie są porozrzucane. Chodzi tylko o drobne kwestie, czasmi nawet o bardzo drobne czyli brud widoczny pod światłem. Zmień ton. Już tutaj napisałaś, że czyściłaś mleczkiem Cif, więc nie udawaj wielkiej pani, która ma ludzi od brudnej roboty ![]() Wynajmujesz pokoje we własnym mieszkaniu dla pieniędzy, stąd wniosek, że tych pieniędzy potrzebujesz. Nie masz dodatkowego mieszkania, które byś wynajmowała, nie pozuj więc na majętną posiadaczkę nieruchomości. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |
.
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
Poza tym wszyscy wiemy, dlaczego wynajmuje się tak chętnie pokoje studentom - bo można drzeć więcej hajsu niż z ludzi pracujących czy rodzin chcących wynająć całe mieszkanie. Druga sprawa - jakie mieszkania wynajmuje się studentom. Często są to meliny, których nikt by nie wziął. Tutaj istny szał, wszyscy wynajmują pałace ofkors, ale ja znam nieco inne realia
![]()
![]() |
#150 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z telefonu, mogę zjadać ogonki i literki : ) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:29.