|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3961 |
Rozeznanie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III
|
![]() ![]() |
![]() |
#3962 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3963 |
Rozeznanie
|
roksape- to dokladnie opisalas to co mam TAM
![]() ![]() ![]() ![]() A nogi mam wrażenie ze są z kamienia ![]() ![]() sasia- ja zabajone nigdy nie jadlam ale mam ogromnego smaka na nie, ze mnie zaraz rozsadzi ![]() Co z tym materacem?wasze niby 9cm tez ma 7cm? czuje sie oszukana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3964 |
Raczkowanie
|
Uffff, dopiero usiadłam! Dziś od rana biegałam - księgowa, do gina po L4, bank, poczta, przelewy, teściowie, pranie, zakupy... lekko zmęczona jestem, ale w sumie nic dziwnego.
![]() Usłyszałam dziś wiele miłych słów, że poza brzuszkiem to figura sprzed ciąży i rzeczywiście jest nieźle, ale - uwaga uwaga - na wadze 68kg czyli 13kg do przodu! To najświeższe pomiary z dziś ![]() ![]() madziqqq, antosia gratuluję wizyt ![]() Kasiulka super, że już w domku - jak się czujesz? Inka fajne meble ![]() grey cat witaj - aż dziw, że jeszcze teraz dołączają nowe mamy ![]() Justysia aż zmierzyłam - no mój ma 9cm... Piszecie o pościeli - ja mam chyba 6 śpiworków na początek i z 10kocyków i na razie nie kupuję pościeli. Pościel dopiero od ok 6mies, a to będzie lato, więc też pewnie niepotrzebna będzie, więc się na razie wstrzymuję z zakupem. Myślała któraś z Was o tzw "koszu Mojżesza"? Strasznie mi się to podoba, choć to kolejny wydatek... Bo jakoś sobie nie wyobrażam niemowlaka w łóżeczku 140x70 ![]() Dziś dostałam od gina moje pierwsze L4 - na razie na 1tydzień (do następnej wizyty) i teraz powiedzcie mi - jeśli mam 'leżące' to sama chyba nie mogę tego L4 do ZUSu wieźć? I weźcie mnie zabijcie ale właśnie zjadłam Vifona złoty kurczak aaaaaaaaaaaa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez karooka Czas edycji: 2014-10-02 o 19:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#3965 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3966 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Teraz się nad tym zastanawiałam, ale na pewno wtedy nie rozkładałabym od razu łóżeczka ![]() a ja dziś poszłam do znajomej kosmetyczki i skusiłam się na depilację bikini woskiem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3967 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Te żylaki to mam tylko TAM. W drugiej ciąży też miałam i zniknęło zaraz po porodzie. U nóg mam na razie tylko pajączki, chociaż jestem genetycznie obciążona tym, że mogę mieć te żylaki. Mi doktor w poprzedniej ciąży przypisał Cyclo3fort tego można używać w ciąży
![]() ![]() |
![]() |
#3968 |
Rozeznanie
|
grey cat, witam w gronie mamuś grudniowych i tych słodkich
![]() Złaziłam sie po tesco, mąż zaszalał na ubrankach dla małego, choć mówiłam, że aż tyle nie potrzeba, nawet takie maciupkie miękkie trampeczki kupił. Jutro jedziemy do Giżycka na wesele, mam nadzieję, że będzie ok ![]()
#3969 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Maltan nie miałam, ale ponoć dobra jest z tego co pamiętam jak inne forumowe koleżanki pisały. Ja akurat miałam bepanthen maść, nie jest tania, ale można i do pupy i na sutki używać i normalnie karmić. Smarowanie własnym mlekiem po karmieniu też regeneruje.
![]() ![]() |
![]() |
#3970 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dużo zależy od tego jakim budztem dysponujesz te dwie pieluszki kupiłam od tak sobie bo mi się spodobały ![]() na początek tak jak już pisałyśmy obkupiłam się w ok 400 dadowych pieluch i mam nadzieję, że to wystarczy na ok miesiąc (no bo nie wiem na ile będę przytomna po porodzie, czy mnie nie pokroją, a może mnie porozrywa i będę chodzić jak obolała pokraka - ogólnie mogę nie mieć siły na babranie się w goowienkach), zamierzam jednak ponownie przejść się do tego sklepu i zakupić też jeden otulacz w najmniejszym rozmiarze (s) i do tego wkłady/tetry tak na spróbowanie jak nam to będzie wychodzić, te dwie zakupione już pieluchy to kieszonki one size - na bank będą za duże dla noworodka, ale właśnie mając je w domu będę mogła kontrolować od kiedy będziemy już gotowi na nie przejść... o ile w ogóle to nastąpi...bo też dopuszczam opcję, że mi się nie spodoba takie pieluchowanie...w każdym razie chce dać nam szansę ![]() jeśli chodzi o wkłady to jako najbardziej chłonne ze swojego asortymentu polecali te http://swiatpieluch.pl/wklad-chlonny...via-p-656.html a jeśli o pieluszki to oni chwalą sobie te stosunkowo tanie, chińskie pieluchy kieszonki sprzedawane w komplecie z dwoma wkładami chłonnymi http://swiatpieluch.pl/pielucha-wiel...olar-p-33.html ale wiadomo - co rodzic to opinia, inne wymagania, inna budowa dziecka, chyba trzeba wszystko samemu wypróbować i znaleźć idealne dla Was rozwiązania... no to Ci pomogłam ![]() ![]() ![]() ale też mam nadzieję, że będę mogła liczyć na Twoją pomoc ![]() ![]() wybiera się któraś na bezpiecznego malucha w sobotę do poznania? albo 25-26.10 na MPT na duże targi dziecięce? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3971 |
Zadomowienie
|
Co to jeszcze wszystkie śpią ? Ja już od godziny na nagach
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3972 |
Zakorzenienie
|
ja od trzech
![]() ![]() podczytuję Was cały czas ale za 10 dni mam egzamin, w pracy dużo się dzieje i nie ogarniam za bardzo ![]()
Edytowane przez jojla Czas edycji: 2014-10-03 o 07:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#3973 |
Raczkowanie
|
Hej
Ja już od 5.30 można powiedzieć że na nogach, niestety ale tak w szpitalu budzą rano:banghead: Karooka ja jeszcze nie jestem w domu, ale mam nadzieje że dzisiaj mnie wypuszcza zobaczymy ![]()
#3974 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3975 |
Rozeznanie
|
witam
![]() ja po śniadanku i kawce ![]() no moj materac jednak 7cm, dzis bede dzwonic tam ![]() Co oni gadaja ze w calej polce slonce?od 3dni pada i jest mgła :| oszaleli w tvn ![]() roksape-to miejmy nadzieje ze ten moj żylak tez zniknie, tez tylko tam mam a na nogach pajaczki. hasiap-bo nie odpisalas osttanio, to ty rodzisz w 37tc?skoro z terminu na 29listopad bedziesz prawdopodobnie rodzic 11go? mi to wychodzi 37tc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3976 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3977 |
Wtajemniczenie
|
Justysia ty chyba nie mieszkasz za daleko odemnie wiec donosze ze u mnie piekna polska zlota jesien
![]() ![]() Tz dzisiaj wlaczyl telewizor na bajke "Jake i Piraci z Nibylandii" zeby Emilce sie w brzuszku nie nudzilo to chociaz poslucha sobie bajecek ![]() Roksape Ja wstaje codziennie o 8.15 no oczywiscie po za weekendami ![]() Kasiulka dajznac po obchodzie czy idziesz dzisiaj do domku ![]() Grey cat Witaj ![]() ![]()
#3978 |
Rozeznanie
|
inka- mieszkamy godzinke drogi od siebie, to mam nadzieje ze faktycznie sie rozpogodzi bo od 3dni nie widze bloku naprzeciwko
![]() uciekam coś porobić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3979 |
Rozeznanie
|
a u mnie ładne słoneczko ale zimno
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3980 |
Zadomowienie
|
ja niby od godziny na nogach ale próbowałam sie jeszcze zdrzemnąć...ciężka noc była...nie wiem czy przez sen nie czuje boba ale jak tylko uchyle oko i kapnie się że już nie śpie to kopie jakby w kamieniołomach pracował....ehh silna bestia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3981 |
Wtajemniczenie
|
Moja mala wczoraj jak lezalam na lewym boku,to jakos tak sie ulozyla ze normalnie czulam gdzie ma girki i tyleczek
![]() ![]()
#3982 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3983 |
Wtajemniczenie
|
Pare z Was mowila ze chcialaby uszyc literki nad lozeczko dla malenstwa
![]() ![]() ![]()
#3984 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3985 |
Raczkowanie
|
Heeej
![]() My po usg, wszystko jest ok! Sara wazy 1400 i jest taka podobna do starszej ze szok ![]() Apropo schiz, wczorsj pies skoczyl na mnie i dostalam brudna łapą po kopaniu w ziemii prosto w usta... odrazu wyplulam ale boje sie toksoplazmozy ![]() Echhh no nic. Powtorze badania za jakies 10 dni bo i tak mam je powtorzyc przed wizytą... to jedyne co mi popsulo wczoraj humor.... chcialabym sie juz przestac zamartwiac raz o starsza raz o mlodsza... w ogole to ciagle sie matrwie o coś, ciezko mi z tym
#3986 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3987 |
Wtajemniczenie
|
Madziqqq dopiero dzisiaj zaczynam,bo nie doprosilam sie do teraz tz zeby mi kupil wloczke
![]() ![]() ![]()
#3988 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3989 |
Rozeznanie
|
ja może zaraz skoczę do apteki bo mam blisko i kupie gaziki i z tą gazą spróbuje bo w pracy takie nudy, że już sama nie wiem co robić żeby szybciej czas mijał
|
![]() ![]() |
![]() |
#3990 |
Zadomowienie
|
a ja właśnie siadłam do prasowania....
podrzućcie jakiś tytuł filmu pl lub bajki żeby sobie puścić w tle... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:15.