Styczniowe mamusie 2015, cz. V - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-03, 08:45   #2851
kleo111
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. V

Witam się z rana
Podczytywałam Was wczoraj troszkę przez drogę z tela, ale straszna jest ta śmierć łożeczkowa Ale naprawdę myślicie, że to przez np. ochraniacze, baldachimy itp? Nie wydaje mi się. Dziewczyny a jak działają te monitory oddechu? Ja póki co mam video-nianię, nie wystarczy???

Wczoraj byliśmy na zakupach i kupiłam dla naszej Żabki cieńszy kombinezon w TK Maxx, zabaweczkę-pozytywkę, ręczniczki muślinowe w Ikei i dla siebie taką chustę do karmienia w miejscach publicznych Jak tylko się ogarnę (bo jeszcze jestem w pidżamce), to wrzucę focisze

Instagram
kleo111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 08:46   #2852
heffitka84
Zadomowienie

Dziewczyny witam

Chłopczyka się spodziewam, będzie miał na 90% imię Leoś (jeszcze z mężem negocjujemy)

Jestem w szóstym miesiącu ciąży, przytyłam póki co 3 kg, a co do słodyczy to niestety wzięło mnie ostro Mam wyrzuty
Wcześniej jadałam od czasu do czasu, a teraz, szczególnie od drugiego trymestru dzień bez słodyczy to dzień stracony

Czytałam że niby bardzo ważna jest dieta w okresie ciąży, ja na żadnej diecie nie jestem - ona się nazywa jedz na co masz ochotę

Nie piję alkoholu i nie palę papierosów, wiadomo, ale np zdarza mi się zjeść coś śmieciowego np pizza lub co gorsza, ostatnio mnie naszło na big maca

Brzuch mam raczej nie taki duży, moje znajome które mają młodszą ciążę to mają naprawdę gigantyczny brzuch
Trochę się tym martwiłam, jak i też moją wagą - myślałam że powinnam więcej przytyć, ale lekarz mnie uspokoił że wszystko jest w porządku

Dziewczyny z Krakowa, a w którym szpitalu rodzicie? Ja na 90% wybrałam Szpital Żeromskiego
heffitka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 08:48   #2853
kleo111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez heffitka84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny witam

Chłopczyka się spodziewam, będzie miał na 90% imię Leoś (jeszcze z mężem negocjujemy)

Jestem w szóstym miesiącu ciąży, przytyłam póki co 3 kg, a co do słodyczy to niestety wzięło mnie ostro Mam wyrzuty
Wcześniej jadałam od czasu do czasu, a teraz, szczególnie od drugiego trymestru dzień bez słodyczy to dzień stracony

Czytałam że niby bardzo ważna jest dieta w okresie ciąży, ja na żadnej diecie nie jestem - ona się nazywa jedz na co masz ochotę

Nie piję alkoholu i nie palę papierosów, wiadomo, ale np zdarza mi się zjeść coś śmieciowego np pizza lub co gorsza, ostatnio mnie naszło na big maca

Brzuch mam raczej nie taki duży, moje znajome które mają młodszą ciążę to mają naprawdę gigantyczny brzuch
Trochę się tym martwiłam, jak i też moją wagą - myślałam że powinnam więcej przytyć, ale lekarz mnie uspokoił że wszystko jest w porządku

Dziewczyny z Krakowa, a w którym szpitalu rodzicie? Ja na 90% wybrałam Szpital Żeromskiego

Instagram
kleo111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 08:49   #2854
Ewka:D:D
Rozeznanie

heffitka84 Leoś tak jak mój maluszek to malutko przytyłaś ja w 6 m-cu +6,5 kg

Ewka:D:D jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 08:51   #2855
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewka:D:D Pokaż wiadomość
ja kupuję tylko nosidełko na pierwsze dni do transportu do autka

mi na ostatnim badaniu też położna powiedziała , że łza jest brudniejsza od mojego moczu

Witamy

a moja dzidzia coś od wczoraj strajkuje i mało daje znaków

Nie o takie nosidełko-fotelik mi chodzi tylko cos w rodzaju chusty tylko usztywniane;p
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 08:53   #2856
heffitka84
Zadomowienie

Cytat:
heffitka84 Leoś tak jak mój maluszek to malutko przytyłaś ja w 6 m-cu +6,5 kg

dobrze wiedzieć

Jeszcze malutko, ale do rozwiązania zostało trochę czasu, więc ja jeszcze mogę to odrobić i skończyć na +15 Lekarz mi kazał przytyć 7 kg, powiedział że dla mojej wagi i wzrostu to jest absolutne minimum, ale mile widziane +10 kg
Podobno najwięcej tyjemy właśnie teraz
Stary 2014-10-03, 09:00   #2857
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

heffitka witaj, u nas też Leoś w brzuszku
Ja na początku 7 miesiąca mam 8-9 kg na plusie

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-03, 09:01   #2858
charliss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Montanka Pokaż wiadomość
A ja nastawiałam się na picie soczków z buraka i innych warzyw i owoców, a tu czytam, że jeśli w moczu są te kryształy szczawianu wapnia, to należy zrezygnować właśnie min. z buraka, szpinaku

tak to prawda!! podobnie z cytrusow, pomidorow, oczywiscie trzeba ograniczyc nabial, wlasnie szpinak, buraki…

Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
hej hej lochane!
jestem jestem! tylko wczoraj po 23 rocilismy do domu i nie miałam siły juz pisać
byłam u lekarza potem z teciową na rehabilitacje, potem ciasto piekłyśmy a później jeszcze do moich rodziców i tak się zasiedzieliśmy że szok

po wizycie wszystko ok, lekarz mnie nie badał bo powiedział że jestem okazem zdrowia a na tym sprzęcie w gabinecie nawet bym serduszka nie słyszała a wczoraj Artuś tak mi dawał popalić że szok
dostałam skierowanie na mocz, krew i glukozę 75g
no cóż jak trzeba to trzeba tylko muszę zadzwonić do Diagnostyki czy tam mogę miec cytrynkę
aa i następna wizyta 30.10 ale wtedy już muszę usłyszeć serduszko

Eirene, super że z Olim juz dużo lepiej

alb, zdróweczka dla córci....

Kinqa, kurcze ale przykra wiadomość i właśnie tez się tego boje dlatego żadnych baldachomów, pościeli i innych pierdół w łóżeczku na początku mieć nie będziemy, najwyżej ochraniacz z 2 stron bo z trzeciej będę musiała Małego widzieć!
To dobrze ze wszystko OK! Kiedy na glukoze idziesz, ja sie jeszcze nie zebralam a czas sie konczy, moze pojdziemy razem?

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
A kupujecie chusty/nosidełka do noszenia dzieci przy sobie?

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Smerfetka to szkoda ze nie pokazał lekarz dzidziola.. Ja bym nie wytrzymała jakbym widziała swoją raz na nie wiem ile..;/
ja kupie nosidelko ale blizej wakacji… pewnie firmy babybjorn, wszyscy sobie chwala. Bo sie przyda na jakichs imprezach plenerowych ze znajomymi w stylu grille, pikniki itp. Tak na co dzien nie bede uzywac

Cytat:
Ma.ko ja robiłam z "moich wypiekow" sernik na zimno z biała czekolada i truskawkami wszystkim mega smakowało (tylko żelatyny nie dodawalam) i tu w przepisie nie ma spodu a ja go zrobiłam z ciastek zbożowych pokruszonych z masłem

jak bez zelatyny to w jaki sposob sie trzymal? ja nie umiem sernikow robic… szczegolnie tych na zimno…
charliss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 09:01   #2859
Ewka:D:D
Rozeznanie

Cytat:
Nie o takie nosidełko-fotelik mi chodzi tylko cos w rodzaju chusty tylko usztywniane;p
z rana zakrecona jestem to nie planuje zresztą ostatni tydzień to jakieś zaniki pamięci mi się włączają i to takie, że nie raz sama z podziwu wyjść nie mogę

Cytat:
dobrze wiedzieć

Jeszcze malutko, ale do rozwiązania zostało trochę czasu, więc ja jeszcze mogę to odrobić i skończyć na +15 Lekarz mi kazał przytyć 7 kg, powiedział że dla mojej wagi i wzrostu to jest absolutne minimum, ale mile widziane +10 kg
Podobno najwięcej tyjemy właśnie teraz
ja mam nadzieję że już dużo mi nie wskoczy na plus, chociaż mam tendencję do tycia ogólnie ale później będzie to tak ciężko zrzucić

Ewka:D:D jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 09:02   #2860
charliss
Zadomowienie

To beda 3 Leosie na watku? Dobrze licze? Ale sie imie zrobilo popularne
Stary 2014-10-03, 09:05   #2861
bajlaga
Zadomowienie

Cytat:

ja mam nadzieję że już dużo mi nie wskoczy na plus, chociaż mam tendencję do tycia ogólnie ale później będzie to tak ciężko zrzucić
Damy radę

coś mi się wydaje ma.ko że będziemy na liście 'najwięcej przybranych kg'

Leoś super imię też mi się podoba, jednak Synuś już ma wybrane imię od kilku lat
bajlaga jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-03, 09:06   #2862
dusiolka
Zakorzenienie

Charliss zamiast twarogu dałam serki philadelphia. No trzymał sie stał przez noc w lodowce
Stary 2014-10-03, 09:06   #2863
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

dusiolka uwielbiam przepisy z moich wypieków

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
Stary 2014-10-03, 09:06   #2864
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajlaga Pokaż wiadomość
Damy radę

Ja z Wami;p
Stary 2014-10-03, 09:07   #2865
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Cytat:
Napisane przez bajlaga Pokaż wiadomość
Damy radę

Leoś super imię też mi się podoba, jednak Synuś już ma wybrane imię od kilku lat
zrzucimy po ciąży
ale najlepsze jest to, że ja sie wcale nie obżeram, jem normalnie. Taka nasza uroda i juz

Leoś 29.12.2014 
Stary 2014-10-03, 09:07   #2866
charliss
Zadomowienie

Cytat:
Charliss zamiast twarogu dałam serki philadelphia. No trzymał sie stał przez noc w lodowce
cos czuje ze sie niedlugo zabiore za sernik.. i bedzie moim pierwszym w zyciu bo 3 do ktorych sie zabralam do tej pory ladowaly w koszu
Stary 2014-10-03, 09:09   #2867
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Cytat:
Ja z Wami;p
oj tam, oj tam hehe

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

wg kalkulatora którego używam od początku, tyję prawidłowo
http://viggo.pl/ciaza-i-polog/art/ka...-wagi-w-ciazy/

Leoś 29.12.2014 
Stary 2014-10-03, 09:10   #2868
charliss
Zadomowienie

ja juz nie patrze na wage… w sensie mam wpisywane na wizytach w karcie ciazy ale to jest w pelnym ubraniu i nie na czczo, czasami jak sie waze w domu to mam ten 1 kg mniej ale jakie to ma znaczenie… poki wizualnie nie ociekam tluszczem a tak nie jest. Ile przytyje tyle przytyje, a potem bede sie martwic. Nie bez znaczenia jest u mnie tez tarczyca.
Najbardziej mnie tylko zdziwilo ze bylo dlugo nic a potem nagle w 2 mc 6 kg na plusie, nie wiem czy takie najwieksze tempo tycia po prostu przypada na 5 - 6 miesiac czy tak sie utrzyma do konca? Bo ja wole zeby teraz juz zwolnilo i to byl taki jednorazowy wystrzal wagi:P
Stary 2014-10-03, 09:14   #2869
Montanka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez charliss Pokaż wiadomość
tak to prawda!! podobnie z cytrusow, pomidorow, oczywiscie trzeba ograniczyc nabial, wlasnie szpinak, buraki…
Trochę mnie to zmartwiło, bo to w zasadzie wszystko, co jadłam do tej pory i przede wszystkim lubię. Charliss, a można jakimś badaniem stwierdzić ilość tego szczawianu i czy to już jest na niebezpiecznym etapie? Zielona jestem w tym temacie.. Na wyniku mam tylko napisane, że nieliczne.
Cytat:
z rana zakrecona jestem to nie planuje zresztą ostatni tydzień to jakieś zaniki pamięci mi się włączają i to takie, że nie raz sama z podziwu wyjść nie mogę

Teraz to może dopiero się zacząć z wagą

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-03, 09:14   #2870
heffitka84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez charliss Pokaż wiadomość
To beda 3 Leosie na watku? Dobrze licze? Ale sie imie zrobilo popularne
Tak, dobrze policzyłaś bo tylu Leosiów póki się ujawniło
To imię wybrał mój mąż, mi się podoba, chociaż coś właśnie za dużo Leonów się porobiło
I jak nasi pójdą do szkoły (rocznik 2015) to w klasie będzie z 5 Leonów Trochę niedobrze
Stary 2014-10-03, 09:16   #2871
alb
Zadomowienie

Cytat:
Witam,
Zostałam przekierowana do tego forum, widzę że sporo styczniowych ciężarówek mamy
Termin mam na 26.01 i powiem szczerze że się nie mogę doczekać
Chciałabym już urodzić, jak dla mnie ta ciąża dłuży się niemiłosiernie, mimo że pracuje
Pozdrawiam wszystkie ciężarówki
ps. a może jest ktoś z Krakowa?
Ja jestem z Krakowa i rodzić będę w Ujastku albo Koperniku. Pierwsze dziecko rodziłam w Żeromskim

Ja na ostatniej wizycie miałam 8 kg na plusie, ale poprzednio przytyłam jakieś 16 i wszystko zrzuciłam bez problemu po ciąży, więc się nie przejmuję.
alb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 09:19   #2872
charliss
Zadomowienie

Cytat:
Trochę mnie to zmartwiło, bo to w zasadzie wszystko, co jadłam do tej pory i przede wszystkim lubię. Charliss, a można jakimś badaniem stwierdzić ilość tego szczawianu i czy to już jest na niebezpiecznym etapie? Zielona jestem w tym temacie.. Na wyniku mam tylko napisane, że nieliczne.

Nie wiem do konca ale wydaje mi sie ze to sa po prostu produkty ktore w jakistam sposob zaburzaja ten metabolizm wapnia. Ze on sie odklada w nerkach itp. Ja np glownie jadlam nabial a malo miesa - mialam w ciazy wysoki wapn (co jest bardzo dobre) ale z drugiej strony nasilily mi sie objawy zwiazane z kamica nerkowa. Chyba mozna tylko ten poziom wapnia zmierzyc we krwi.
Ja staram sie urozmaicac teraz ale ciezko sie tak przestawic z upodoban z calego zycia tak nagle. Wiec nadal jem duzo tych produktow.

ps. akrolowa ma dzisiaj wizyte widze?
Stary 2014-10-03, 09:21   #2873
pepa_
Rozeznanie

Witam się po nadrobieniu wczorajszych zaległości

Na początek gratulacje za pomyślne wiadomości: i wizyty i zdrowie i L4

Co do monitora oddechu to do tej pory nie byłam zdecydowana do końca, ale chyba jednak go kupie. Nawet jak okaże się kiedyś zbędnym wydatkiem to jednak odrobina spokoju jaki mi przyniesie to dużo, nie mówiąc już o ew. uratowaniu życia dziecka. Zawsze później można go odsprzedać i zmniejszy się kosztownośc takiego wydatku. Ale fakt faktem że producenci, marketingowcy mocno napierają na rodziców- bo co dziecku odmowisz...

Co do asparginu to ja biorę- jest tani i skurcze przestały mnie łapać wiec czegóż chcecie więcej

Bajlaga mówisz ze zaczynasz się niecierpliwic, mnie ogarnia przerażenie ze juz tylko 3 mce zostały a ja nic prawie nie wiem
pepa_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-03, 09:25   #2874
charliss
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Tak, dobrze policzyłaś bo tylu Leosiów póki się ujawniło
To imię wybrał mój mąż, mi się podoba, chociaż coś właśnie za dużo Leonów się porobiło
I jak nasi pójdą do szkoły (rocznik 2015) to w klasie będzie z 5 Leonów Trochę niedobrze
szybko policzylas :P

ja tez mam popularne obecnie imie dla corki… ale to sie chyba jakos rozklada bo w moim roczniku podobno moje imie bylo popularne a jakos w klasie zawsze bylam jedna o tym imieniu
Stary 2014-10-03, 09:29   #2875
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
A kupujecie chusty/nosidełka do noszenia dzieci przy sobie?/
Będę kupowała po porodzie ale na początku tylko nosidełko bo nie wiem czy ogarnę chustę

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 09:32   #2876
Kinqaa
Zakorzenienie

Elvira mozesz kupic uzywany za grosze... ten monitor. Perełki się zdarzają nawet na carbootach!
Aha mialam pisac - wczoraj bylam na twojej dzielnicy i teraz właśnie jadę
Muszę coś kupic do jedzenia, bo bez śniadania wyszlam - geniusz.

Eirene zle sie zrozumialysmy pod zdjeciem dziecka jak żyło. Czyli komentarz pod starym zdjęciem co już miala na koncie.

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
Kinga, oglądam przyjaciółki
ja obejrze odcinek do przodu jak wrócę do domu na Ipli.

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Wychodząc ze szkoły 5 minut po jak weszły dzieci do klasy zawyl alarm przeciwpozarowy co za dzień. Mam nadzieję, że mloda się nie przestraszyla beze mnie...

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 09:33   #2877
Karoloo
<3 <3 <3

Hej

Dzisiaj byłam na pierwszych zajęciach Normalnie chodzę na zaoczne ale nie uśmiecha mi się jezdzenie w niedziele na zajecia o 8:30

za wszystkie wizyty

Co do monitora oddechu to jak dla mnie zbędny wydatek, tak samo jak elektroniczna niania- może bym ją kupiła gdybym mieszkała w domku i pokój dziecka byłby na górze

Cytat:
A kupujecie chusty/nosidełka do noszenia dzieci przy sobie?

Planuje kupić chuste

Cytat:
Witam,
Zostałam przekierowana do tego forum, widzę że sporo styczniowych ciężarówek mamy
Termin mam na 26.01 i powiem szczerze że się nie mogę doczekać
Chciałabym już urodzić, jak dla mnie ta ciąża dłuży się niemiłosiernie, mimo że pracuje
Pozdrawiam wszystkie ciężarówki
ps. a może jest ktoś z Krakowa?
hej

A ile masz lat

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 09:35   #2878
pepa_
Rozeznanie

A co do chusty- ja się przymierzam i chce aby móc oj tz również się do tego przekonał. Mam zamiar w mojej SR uczestniczyć w takich warsztatach, ale porządna chustę kupie ew po porodzie jak zobaczę ze mojemu dziecku takie coś odpowiada- na początek albo wypożycze albo kupie jakąś tańsza

Poza tym byłam na pierwszych zajęciach w SR i juz mi się podoba. W ramach szkoły będą zajęcia z pierwszej pomocy dla dziecka, warsztaty chustowe, poradnia laktacyjna, fitness dla ciężarnych a potem zajęcia z maluszkami aby doprowadzić ciało do formy
pepa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 09:36   #2879
smerfetka2808
Zakorzenienie

Dusiolka nie przesadzam

Bajlaga ah te sny! I to nie ma jak sie zainspirować mądrym serialem

Montanka tak tak szyjka ok, a stawianie macicy w tym okresie ciąży jest Ok nawet lepiej jak się czasem stawia i są skurcze bo dzidzia jest lepiej odżywiona i dotleniona
Stary 2014-10-03, 09:37   #2880
heffitka84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alb Pokaż wiadomość
Ja jestem z Krakowa i rodzić będę w Ujastku albo Koperniku. Pierwsze dziecko rodziłam w Żeromskim

Ja na ostatniej wizycie miałam 8 kg na plusie, ale poprzednio przytyłam jakieś 16 i wszystko zrzuciłam bez problemu po ciąży, więc się nie przejmuję.
Aż tak źle było w Żeromskim, że drugie dziecko rodzisz gdzie indziej?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości