Styczniowe mamusie 2015, cz. V - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-03, 15:09   #2971
Martusia1499
Rozeznanie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. V

Uwaga, robię dzisiaj tartę cytrynową z bezą brzmi pysznie ale co z tego wyjdzie ?
Stary 2014-10-03, 15:34   #2972
dusiolka
Zakorzenienie

Uwielbiam bezy:d kiedyś zrobiłam bezy przekładane kislem winnym mniam

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Kurde wiecej nie smażę wątróbki;/ tz sie zachciało a na mnie tak buchnął olej z patelni ( a nie stałam przy samej patelni tylko pare kroków dalej) ze na brzuch troche poleciało (dobrze ze na koszulke ale mimo to mam czerwone kropki) i na rękę która niemiłosiernie szczypie;/
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 15:35   #2973
charliss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Martusia1499 Pokaż wiadomość
Uwaga, robię dzisiaj tartę cytrynową z bezą brzmi pysznie ale co z tego wyjdzie ?
tez robilam ostatnio i wyszla pyszna
charliss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 15:37   #2974
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Uwielbiam bezy:d kiedyś zrobiłam bezy przekładane kislem winnym mniam

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Kurde wiecej nie smażę wątróbki;/ tz sie zachciało a na mnie tak buchnął olej z patelni ( a nie stałam przy samej patelni tylko pare kroków dalej) ze na brzuch troche poleciało (dobrze ze na koszulke ale mimo to mam czerwone kropki) i na rękę która niemiłosiernie szczypie;/
ło matko, uważaj
ja nie cierpię wątróbki ..na sam zapach mi wszystko do góry podchodzi :/

eh, a ja miałam iść na gimnastykę do sr, ale się potknęłam i jakoś dziwnie nogę postawiłam i kostka mnie teraz boli ..i nie wiem, chyba nie pójdę
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 15:38   #2975
Brawurka_29
Zakorzenienie

Bezy zmora mojego dzieciństwa haha

Dusiolka ja tak miałam ostatnio , ale ro mi ciut wody kapnelo na patelnie , a wiadomo co się dzieje jak z olejem się połączy.

Wlasnie jem zupke pieczarkowa

11.05.09 żegnaj kruszynko
17.03.10 żegnaj kruszynko
wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę
07.05.13 ciąża pozamaciczna
04.05.14 - II kreseczki
20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud córeczka Hannah

Brawurka_29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 15:40   #2976
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brawurka_29 Pokaż wiadomość

podziel się !
ja zjadłam placki ziemniaczane, ale to nie był ten smak, na który mam ochotę
Stary 2014-10-03, 16:01   #2977
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brawurka_29 Pokaż wiadomość
Bezy zmora mojego dzieciństwa haha

Dusiolka ja tak miałam ostatnio , ale ro mi ciut wody kapnelo na patelnie , a wiadomo co się dzieje jak z olejem się połączy.

Wlasnie nie było wody...mysle ze z wątróbka soki zaczęła puszczać i taki efekt końcowy
Stary 2014-10-03, 16:03   #2978
charliss
Zadomowienie

u mnie zaraz beda placki ziemniaczane tylko takie grubo starte chyba

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

chyba sie dzisiaj wezme za pisanie wyprawki… nic nie bede jeszcze kupowac ale musimy wiedziec ile kasy wyjdzie… nie chce mi sie troche szczerze mowiac:P
Stary 2014-10-03, 16:23   #2979
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charliss Pokaż wiadomość
u mnie zaraz beda placki ziemniaczane tylko takie grubo starte chyba

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

chyba sie dzisiaj wezme za pisanie wyprawki… nic nie bede jeszcze kupowac ale musimy wiedziec ile kasy wyjdzie… nie chce mi sie troche szczerze mowiac:P

Ja zaczęłam spisywać i stwierdziłam ze lecę na zywiol ;d znając siebie i tak nie bede z kartka latała..a mniej wiecej wiem co kupic

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Za mna chodzi kebab;d
Stary 2014-10-03, 16:27   #2980
alb
Zadomowienie

Czy któraś z Was ma jakieś doświadczenie jeżeli chodzi o kontrolę z ZUS-u? Bo tak sobie myślę, że ja nigdy nie odbieram domofonu jak się nie spodziewam gości - wszyscy znajomi o tym wiedzą i nikt bez zapowiedzi nie przychodzi. No i jak ktoś z ZUS-u przyjdzie a ja nie otworzę drzwi to co? Zostawiają jakąś informację że byli, czy wysyłają jakiś list?
alb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 16:29   #2981
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alb Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was ma jakieś doświadczenie jeżeli chodzi o kontrolę z ZUS-u? Bo tak sobie myślę, że ja nigdy nie odbieram domofonu jak się nie spodziewam gości - wszyscy znajomi o tym wiedzą i nikt bez zapowiedzi nie przychodzi. No i jak ktoś z ZUS-u przyjdzie a ja nie otworzę drzwi to co? Zostawiają jakąś informację że byli, czy wysyłają jakiś list?

Ja nie miałam kontroli ale kolezanka miała (tylko ze miała zwykle l4 nie na ciaze) i nie było jej w domu to zostawili kartkę ze ma złożyć wyjaśnienia czy cos;p no to złożyła ze poszła do sklepu po chleb a była sama w domu i nic nie zrobili
Stary 2014-10-03, 16:29   #2982
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:
Możesz wrzucić na tablicę że oddasz za darmo to może ktoś się zglosi Jak ja kiedyś dałam ogłoszenie na fejsie że oddam za darmo to laski pisały że chcą zdjęcia albo przyjść mierzyć i więcej problemów z tym było niż jak bym wyrzuciła do kosza
oki dzięki za radę
albo faktycznie wrzucę do tego pojemnika na używaną odzież tylko muszę go gdzieś znaleźć

Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
Smerfetka, Ellyunia dzięki próbuje opanować się z kupowaniem :p
.
oj tam będziesz się opanowywać

Cytat:
Napisane przez Ewka:D:D Pokaż wiadomość
ja mam blisko miejsca zamieszkania dom dziecka gdzie z wielką checią przyjmują ciuchy, bynajmniej komuś mogą jeszcze posłużyć
a ja nie mam więc muszę cos pokombinować

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Jak ja glodze to dostaje taki opiernicz od Tzta...ze szok.
W dodatku przy nim kolacji nie mogę normalnie zjeść tylko tyle mi wpycha,ze nie mogę później chodzić hahaha.
ehh skąd ja to znam

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Elvira spotkamy sie i pójdziemy na ciuchy dla naszych chlopczykow wszystkie z wątku będą zazdrościć świruje
chcialabyś
my tez się możemy umówić z dziewczynami

Cytat:
Napisane przez kleo111 Pokaż wiadomość
Wstawiam obiecane zdjęcia moich wczorajszych łupów

- kombinezon (taki lżejszy, jak już będzie cieplej, ma przemiły materiał)- nie chce mi niestety dodać zdjęcia
- mini pozytywka Zebra do zawieszenia
- okrycie do karmienia w miejscach publicznych i nie tylko (świetna sprawa), a cena jeszcze lepsza (przecena z 56 zł na 12 zł)
- muślinowe ręczniczki Ikea (milutkie, zawsze się przydadzą)

I właśnie listonosz przywiózł huśtawkę dla naszej Żabci, jestem w niej absolutnie zakochana

Idę robić obiad, na dziś mam zaplanowane ryby
szalona! piękna ta hustaweczka
szalejesz niemiłosiernie

Cytat:
No to lepiej Ci będzie nosić dziecko w chuście niż bez niej bo się ciężar rozkłada na ramiona i biodra i plecy są odciążone wiadomo że długo nosić nie można, ale to na pewno zdrowsze
Może będziesz mogła gdzieś wypożyczyć i sprawdzić czy Ci spasuje? U nas jest wypożyczalnia różnych rzeczy dla dzieci i chusty też są.
a gdzie taką mamy?
dzisiaj byłam w Entliczku i widziałam wlaśnie te nosidełka, fajnie to wygląda nawet, ale czy takie wygodne?

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
przyłączam się do was bo mam +9 ale mam na to wywąchane:P
i bardzo dobrze

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
o kurka uważaj, mnie tez dziś prysnęło ale tylko ociupinkę.

Dziewczyny słuchajcie! MAM FURĘ DLA ARTURKA
dziś byli teście na obiadku rybka + ziemniaczki + kapustka kiszona
potem teść pojechał do domku, mąż do pracy a ja zostałam z teściową i mówi że idziemy po wózek, a ja poważnie? poszłyśmy i akurat był ostatni na magazynie taki jak na się podobał i nawet rabat 100 zł dostałyśmy
ale narazie mam go w bagażniku bo Pan pomógł nam go zanieść do samochodu a do mieszkania już nie miał kto, więc czekam do 22 aż mąż przyjdzie do domku i będziemy składać ależ się cieszę chociaż jeszcze to do mnie nie dochodzi że już wózek jest
Stary 2014-10-03, 16:35   #2983
Brawurka_29
Zakorzenienie

Ja liste wyprawkowa juz mam zrobioną

Lece jeszcze zrobic sobie kanapke i uciekam szykowac się do pracy.

11.05.09 żegnaj kruszynko
17.03.10 żegnaj kruszynko
wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę
07.05.13 ciąża pozamaciczna
04.05.14 - II kreseczki
20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud córeczka Hannah

Brawurka_29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 16:35   #2984
ewka555
Zakorzenienie

Smerfetka, super!
czekam na zdjecia !
Stary 2014-10-03, 16:35   #2985
simonee
Zakorzenienie

Alb jeśli na zwolnieniu masz wpisana 2 to możesz wychodzić z domu np do apteki wiec nie powinni się czepiać.
Stary 2014-10-03, 16:39   #2986
alb
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
oki dzięki za radę
albo faktycznie wrzucę do tego pojemnika na używaną odzież tylko muszę go gdzieś znaleźć

oj tam będziesz się opanowywać

a ja nie mam więc muszę cos pokombinować

ehh skąd ja to znam

chcialabyś
my tez się możemy umówić z dziewczynami

szalona! piękna ta hustaweczka
szalejesz niemiłosiernie

a gdzie taką mamy?
dzisiaj byłam w Entliczku i widziałam wlaśnie te nosidełka, fajnie to wygląda nawet, ale czy takie wygodne?

i bardzo dobrze

o kurka uważaj, mnie tez dziś prysnęło ale tylko ociupinkę.

potem teść pojechał do domku, mąż do pracy a ja zostałam z teściową i mówi że idziemy po wózek, a ja poważnie? poszłyśmy i akurat był ostatni na magazynie taki jak na się podobał i nawet rabat 100 zł dostałyśmy
ale narazie mam go w bagażniku bo Pan pomógł nam go zanieść do samochodu a do mieszkania już nie miał kto, więc czekam do 22 aż mąż przyjdzie do domku i będziemy składać ależ się cieszę chociaż jeszcze to do mnie nie dochodzi że już wózek jest
Wypożyczalnia jest w sklepie czarodziej na os. Złotej Jesieni. Mają sklep internetowy
Jak będziesz chciała przetestować chustę to Ci użyczę do testów
Gratuluję zakupu wózka kupowałaś w entliczku?
Stary 2014-10-03, 16:41   #2987
fashionaddicted
Zakorzenienie

Witam się ponownie,

wróciłam właśnie ze stacji bo mi się zarówka w aucie spaliła znowu:/ i kuźwa ponad godzine mi zeszło:/ ale jutro na zakupy a potem niedziela to nie byłoby jak wymienić:/

Jutro jadę na zakupy, mam plany i dla Kryśki i dla siebie, dostałam dzisiaj od babci pieniądze na zakupy dla małej także jutro chciałabym większość zaplanowanych rzeczy kupić a wózek i fotelik upatrze i zamówić w przyszłym tygodniu
Stary 2014-10-03, 16:43   #2988
alb
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
Alb jeśli na zwolnieniu masz wpisana 2 to możesz wychodzić z domu np do apteki wiec nie powinni się czepiać.
Mogę chodzić, ale jak przyjdą kilka razy a ja ich nie wpuszczę to może to być podejrzane
Stary 2014-10-03, 16:51   #2989
fashionaddicted
Zakorzenienie

AAa izapomniałam - dostałam dzisija przesyłkę z klubu malucha Hipp- aka cieniutka książeczka o ciąży i husteczki nawilżające

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Cytat:
Napisane przez kleo111 Pokaż wiadomość
Wstawiam obiecane zdjęcia moich wczorajszych łupów

- kombinezon (taki lżejszy, jak już będzie cieplej, ma przemiły materiał)- nie chce mi niestety dodać zdjęcia
- mini pozytywka Zebra do zawieszenia
- okrycie do karmienia w miejscach publicznych i nie tylko (świetna sprawa), a cena jeszcze lepsza (przecena z 56 zł na 12 zł)
- muślinowe ręczniczki Ikea (milutkie, zawsze się przydadzą)

I właśnie listonosz przywiózł huśtawkę dla naszej Żabci, jestem w niej absolutnie zakochana

Idę robić obiad, na dziś mam zaplanowane ryby
Świetne zakupy a huśtawka cudowna
Stary 2014-10-03, 16:53   #2990
akrolowa
Zadomowienie

Melduję się po wizycie.Franek płci nie zmienił, jak zapytałam panią dr czy coś między nóżkami się zmieniło to podsumowała, że dorodne jajeczka tam dyndają i ciężko byłoby mu zgubić tego siurka Waży 1100 i ma wszystko czego mu do szczęścia potrzeba. A ja mam leżeć, co prawda nie cały czas, ale jak nie mam nic do roboty to nie siadać tylko od razu się kłaść. Mały jest bardzo nisko i napiera na szyjkę i dlatego tak bardzo mi ten ból na dole brzucha dokuczał no i do tego brzuchol się napina i twardnieje bardzo szybko więc mam mieć zawsze przy sobie nospę, a jak coś by mnie niepokoiło to mam dzwonić.
aaaa +10 kg mamy

Montanka super niespodziankę Ci tż sprawił
Smerfetka gratuluję udanej wizyty, super, że wszystko ok, następnym razem pewnie popodglądasz maluszka Też tak mam że jak już tak kopie, serduszko pięknie bije to jestem spokojna i nie zależy mi aż tak na usg
Dusiolka nic takiego nie kupuję, wydaje mi się, że akurat mi jakoś szczególnie się nie przyda więc to zbędny wydatek
Heffitka witaj
Kleo super zakupy
Bajlaga, Ma.ko, Dusiolka, Nuna uwaga u mnie nastała ta chwila kiedy waga pokazała +10 kg
Simonee jak zwykle piękne perełki, Twoja córcia będzie małą modnisią
Ewka też porządnie zabieram się za kompletowanie wyprawki, lista gotowa i co jakiś czas coś wykreślam, ale wciąż jest dłuuuuga
Bajlaga też mam krótką listę jeśli chodzi o kosmetyki. Na początek tylko to co konieczne, a jak będzie trzeba to z czasem kupimy
Fashion też chciałam jechać jutro na zakupy, ale trochę się boję, że nie dam rady łazić po sklepach więc chyba odpuszczę
Stary 2014-10-03, 16:53   #2991
Maritxell
Zadomowienie

Mój syn osiąga chyba dzisiaj apogeum aktywności w brzuchu Az tak to nie szalał jeszcze nigdy. Jutro zaczynamy 3 trymestr i chyba cieszy się razem ze mną, bo później już nie będzie miał tyle miejsca.

Przyłączam się do grupy 9 kg na plusie Przy marnym apetycie to dla mnie wyczyn

Mi raz pryskający tłuszcz ominął odsłonięty brzuch o milimetry i od tamtej pory jak mieszam coś co może strzelić, to wyginam się do idiotycznej pozycji (tyłek maksymalnie wypięty ) i upewniam się 10 razy, że jestem szczelnie osłonięta A wątróbka to to, czego z jedzenia nie lubię najbardziej i mój tż wie, że raczej będzie musiał ją sobie u mamusi zamawiać, bo ja mu jej nie przyrządzę pewnie nigdy
Stary 2014-10-03, 16:54   #2992
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:
Wypożyczalnia jest w sklepie czarodziej na os. Złotej Jesieni. Mają sklep internetowy
Jak będziesz chciała przetestować chustę to Ci użyczę do testów
Gratuluję zakupu wózka kupowałaś w entliczku?
oo bardzo chętnie ale musiałabyś mi ją zawiązać
tak tak w Entliczku

Cytat:
Napisane przez fashionaddicted Pokaż wiadomość
Jutro jadę na zakupy, mam plany i dla Kryśki i dla siebie, dostałam dzisiaj od babci pieniądze na zakupy dla małej także jutro chciałabym większość zaplanowanych rzeczy kupić a wózek i fotelik upatrze i zamówić w przyszłym tygodniu
ohoho będzie się działo

Cytat:
Mogę chodzić, ale jak przyjdą kilka razy a ja ich nie wpuszczę to może to być podejrzane
ja słyszałam że to komputer losuje do kogo mają iść na kontrolę, a do kobiet w ciąży rzadko sie zdarza się zaglądają więc spokojnie może nas to ominie
Stary 2014-10-03, 17:04   #2993
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:
no to zaczną się się jazdy próbne po pokoju
Stary 2014-10-03, 17:05   #2994
simonee
Zakorzenienie

Alb jeśli chodzą i sprawdzają w swoich godzinach pracy np 8-16 to pozostaje siedzieć w domu lub wychodzić po 16

Akrolowa super ze po wizycie wszystko ok może maluch jakoś inaczej będzie się układać i nie będzie nabierać na szyjkę
Stary 2014-10-03, 17:07   #2995
smerfetka2808
Zakorzenienie

Akrolowa, super że siusiaczek został i jaki duży Franio już jest a waga się nie przejmuj Franio da ci popalić to zrzucisz w mgnieniu oka

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

czekam na męża i będziemy jeździć hehe
Stary 2014-10-03, 17:13   #2996
charliss
Zadomowienie

Cytat:
Akrolowa, super że siusiaczek został i jaki duży Franio już jest a waga się nie przejmuj Franio da ci popalić to zrzucisz w mgnieniu oka

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

czekam na męża i będziemy jeździć hehe
ale w sklepie ten jeden co byl na magazynie to akurat w kolorze jakim chcialas? To masz farta

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Akrolowa brawa za wizyte ja jestem bardzo ciekawa ile moja bedzie wazyc
Stary 2014-10-03, 17:14   #2997
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

o mamo ale mnie przeorało w łazience
tylko w tym tygodniu dwa razy mnie zbierało po śniadaniu

Brawa zz wizyty
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 17:14   #2998
fashionaddicted
Zakorzenienie

Cytat:
OO ale super! jaki kupiłaś??
Pochwal się jutro zdjęciami

Ja jutro czy zobacze ten co chce czy nie to w przyszlym tygodniu i tak chce zamówić
Stary 2014-10-03, 17:17   #2999
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charliss Pokaż wiadomość
ale w sklepie ten jeden co byl na magazynie to akurat w kolorze jakim chcialas? To masz farta
no dokładnie i to jeszcze z "alufelgami"
głupi ma zawsze szczęscie
tak to 2 tygodnie musielibyśmy czekać

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość

Brawa zz wizyty
o rety nie mów że aż tak cię wymęczyło bidusiu

Cytat:
Napisane przez fashionaddicted Pokaż wiadomość
OO ale super! jaki kupiłaś??
Pochwal się jutro zdjęciami

Ja jutro czy zobacze ten co chce czy nie to w przyszlym tygodniu i tak chce zamówić
no pewnie że się pochwalę
aaa i kupiłam Jedo Fyn

Edytowane przez smerfetka2808
Czas edycji: 2014-10-03 o 17:19
smerfetka2808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 17:20   #3000
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
no to "super" masz atrakcje...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości