|
|
#211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)
Cytat:
![]() a nie zauważyłaś, że w PL od września zaczyna się sezon czapkowy, choćby było 20 st i słońce to dzieciaczki w czapkach (przynajmniej u mnie) |
|
|
|
|
#212 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
specem absolutnie nie jestem ale pamietam kilka jak dla mnie dziwnych zachować npprzyszli do nas jak L się urodził i chlopczyk mowi: mamo nie patrz na niego patrz na mnie, oczywiscie mama nie tlumaczyła dlaczego trzyma noworodka na ręku tylko zrobiła jak chłoczyk mowil druga sytuacja, jemy obiad i chlopczyk mowi, teraz nie będziesz jadł tylko chodz sie ze mna pobaw, tata odkłada gorącą zupę i leci do dziecka i wiesz tutaj konkluzuja, zawsze chcieli być blisko dziecka i mocno go sluchali bo on potrzebowal w danej chwili nie próbowali dziecku tłumaczyć,że np teraz jedzą obiad i będzie czas na zabawę, moim zdaniem bali się konfrontacji z dość kaprysnym dzieckiem, które prawdopodobnie zrobiłoby histerie a rodzice za wszelką cenę chcieli tego unikną a druga sytuacja to na książke sie nadaje- chcieli wychowac dziecko w sposob naturalny i nie przeszkadzac mu w rozwmoju, no faktycznie temu małemu nikt nie moze przeszkadzac, jak zyje takie dziecka nie widziałam- knąbrnym uparty, po prostu nie da się go lubić, wiem okropone bo to tylko dziecko najgorsze jest to,że wszysy mu wróżą źle, że jak podrośnie i pojdzie do szkoly na najzwyczajniej w swiecie dostnie od dzieci niezły wpi...ol i niestety też tak to widzę ![]() Cytat:
ja swojego Leo też chartowałam i jako 2-3 miesięczny niemowlak spędzal na mrozie nawet po 3 h,aż nosek był różowy nigdy nie przegrzewam, dzis tez był krotki rękawek,pogoda była pięknaw domu mam wiecznie pootwierane okna a mlody zazwyczaj biega bez skarpetek bo tak lubi
Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2014-10-03 o 22:03 |
||
|
|
|
#213 |
|
Zakorzenienie
|
------- jadac do przychodni tlumaczylam mlodemu do kogo jedziemy i po co i takie tam... czekamy w kolejce (na szczescie tylko jedna ososba byla przed nami ), na horyzoncie pojawia sie lekarz a Kuba:-oooo, pan doktolek idzie! |
|
|
|
#214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zero granic, zapominanie o sobie, myślenie tylko o dziecku i unikanie złych emocji dziecka, to raczej bezstresowe wychowanie... patrzyłaś może na te lizaki? co do porównywania/etykietowania i ogólnie wychowania to mi bardzo pomaga jak pomyślę sobie, jak ja bym się mogła czuć w danej sytuacji, kiedy byłam mała. Ja raczej byłam nieśmiała i wszelkie teksty typu "no nie wstydź się, zobacz jak Kasia ładnie to robi, jaka ty jesteś niegrzeczna itp" na pewno nie działały na mnie mobilizujaco... a jeszcze nie wiem, czy Wam pisałam, mamy znajomych z 3 letnią córeczką, strasznie żywe dziecko, bardzo wygadana i w ogóle ale wszyscy wokół niej (rodzice/dziadkowie/dalsza rodzina) non stop mówią do niej "ale ty jesteś niegrzeczna, ale bałaganisz" i wiecie co? Jak ona ma się inaczej zachowywać skoro absolutnie wszyscy tak do niej mówią? Już nie wspomnę o tekstach o jej niejedzeniu (jest strasznym niejadkiem) np ale jesteś niegrzeczna, znowu nic nie zjadłaś, nie lubię cię |
|
|
|
|
#215 |
|
Zakorzenienie
|
Pytam sie o te bledy bo chcialabym wiedziec jakich sytuacji mam sie wystrzegac. bo byc moze robie to samo nie wiedzacze to w przyszlosci przyniesie taki fatalny skutek...
jejku, jaka to odpowiedzialnosc na nas spoczywa wychowanie jest takie trudne jak ja sie napatrze na dzieciaki u mnie w szkole to glowa puchnie poprostu. strasznie boje sie tego ze gdzie popelnie blad i ze nie bede umiala sie z tego wycofac, ze bedzie juz za pozno itd...
|
|
|
|
#216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fakt że.mi się też zdarza odpuścić, nie tłumacząc, tylko od razu daje jak ona chce Ale to.kwestia typu' które skarpetki wybierasz' a nie że ja nie jem swojego obiadu... jak coś bardzo chce akurat wtedy to mogę zrobić przerwę parosekundowa: p Ale zaraz tłumaczę ze teraz jem itp itd i robie swoje. Przecież to nie chodzi o to by być sługą dziecka, jak mam dziecko nauczyć szacunku do innych i empatii jak sama dla siebie jej nie mam? |
|
|
|
|
#217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak wogóle to kocham obserwować mojego szkraba, kocham kiedy on się smieje, jest taki niewinny i szcześliwy lubię jeszcze ukradkiem obserwować TZ i Leosia, moj Tz jest bardzo czuły dla niego, szepta mu coś do uszka i mały chichocze, jak go odwozi do przedszkola zaswsze patrze przez okno, Tz z taką czylością poprawia mu bluzę,całuje go w karczek- chyba jest nieźle odjechany na punkcie malego |
|
|
|
|
#218 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I tak.samo.robię, myślę o sobie jako dziecku, bardzo dokładnie niektóre sytuacje pamiętam |
||
|
|
|
#219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego ja nazwałam to syndromem króla maciusia, cały świat się kreci wokol chłopca, rodzice są totalnie podporządkowani i ...... chyba się go boją ostatnio była taka dziwna sytuacja, przyjechaliśmy do nich po łózeczko dla Leosia, ich synek stwierdził,że on nie chce Leosia i się nie zgadza by go odwiedził no cóż mama zamaist tłumaczyć to powiedziala.....że Leos przyjechał tylko na chwilkę miłe co?
|
|
|
|
|
#220 |
|
Zadomowienie
|
Ale zescie popisaly
Moja niunia dzis dwie drzemki drugs to spala mi a raczkach biedulka moja oczka takie szkliste zalzawione Sorki ze sie nie odnosze ale Lece troche odrobic lekcje Moje malzenstwo chyba sie wypalilo Tylko szkoda ze akurat teraz jak jest Nat, a jestesmy 17lat razem Zdrowka dla chorowitkow |
|
|
|
#221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mamę kiedyś prostowalam bo ona do małej' mogę tu usiąść? Mogę to? " (bo wiadomo że jest na etapie' nie' )że po co ja pyta? Powie jej 'nie' I co? Na podłodze siadzie? ... |
|
|
|
|
#222 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiscie, ze czapka byc musi. Na termometrze bylo 15st, ale w sloncu na placu zabaw i w krotkim rekawku za cieplo bylo. Pamietaj jeszcze, ze my mamy nagla zmiane temp po jap lecie, wiec tym bardziej powinno byc nam zimno ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
Nie zapominaj, ze my z Pnia jestesmy, tu sa paniusie, ktore swiezego powietrza sie boja ;-) ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
To musi byc cudne! U nas tz i Yae bardzo stesknieni, tak sie oboje ciesza, kiedy moga "porozmawiac" na skypie. Ciekawe jak sie witac po powrocie beda? |
|||
|
|
|
#223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ona naprawde jest dobra kobietą i straszie sie poswiecila malemu, ona dla niego wszystko dalam jej namiar na dobry osrodek gdzie chodzilam z S, mysle,ze na pomoc nigdy nie jest za pozno aczkolwiek szkoda,że dopiero teraz przyznała sie do błeu Meneq- no tak !
|
|
|
|
|
#224 |
|
Rozeznanie
|
Mam Was! :P nawet nie wiedziałam że to już nowy wątek, phi. Udało mi się wszystko nadrobić ale przyznaję ze dziś tylko odpoczywałam od czasu jak położyłam małego spać.
Widzę ze znów okres chorobowy się zaczął, zdrówka dla wszystkich zakatarzonych i kaszlących ![]() Z nowości to od 2 tygodni mamy kota kto ma fb pewnie widział. Jest przeboski! Normalnie tak spokojnego, ułożonego i leniwego kota nie widziałam. Nie wyciąga w ogóle pazurów a Oli oszalał na jego punkcie i ciągle woła Aleś (Alex) a jak fajnie się bawią. Myślę że to była dobra decyzja ![]() Są jeszcze jakieś dzieciaczki nie zaszczepione mmr? Pewnie nie da się tak zrobić żeby zaszczepić tylko ta ostatnia szczepionką a mmr nie? Jakoś mam duże wątpliwości co do niej... |
|
|
|
#225 | |
|
Zakorzenienie
|
Czarna heloooooooo jak brzusio, co u Was? opowiadaj prędko!!!!! ale to już!
---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
ale jak tylko Leos bedzie po operacji to idę szczepić |
|
|
|
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem Wam ze ponad dycha mniej z ciałka i moje życie sexualne nabiera tępa. Juz się nie mogę doczekać końca roku jak zejdzie jeszcze z 5kg lub swoich urodzin. O moim marzeniu - idealnej wadze boje się juz nawet myśleć bo chyba wtedy będę chodzić okrakiem...
![]() Swoją drogą tz dziś odpowiedział na moje pytanie- czy w związku z tym ze schudłam troszkę ma większą ochotę-a on na to, ze bardzo go pociągam i napewno dlatego ze jestem szczuplejsza. W sumie się nie dziwię-BYLAM GRUBA a teraz jestem lepszy tluscioch:p PSTRYKU masz rację kolana siadają i wogole ja po porodzie i nawet jeszcze na początku tego roku czułam się fatalnie. Chodziłam jak taki pączek. .. ciężko stawom. Ciężko całemu ciału. Choć ja problemy z kolanami miałam już w liceum a wtedy rozmiar 36 nosiłam. Ale napewno tyle kg nadwagi nie pomaga. Teraz znacznie mniej dokuczają mi kolana ale poza niższą wagą- napewno lepsza kondycja i sprawność fizyczna tez mają wpływ. Dlatego jeszcze przynajmniej 15 kg. Nie tyle dla wyglądu ale teraz już wiem że przede wszystkim dla ZDROWIA. p.s. nie mam jak zrobić foty butów . Jutro może być?
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-10-03 o 23:04 |
|
|
|
#227 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
NETI, to super!! Moje umiera
|
||
|
|
|
#228 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#230 |
|
Zakorzenienie
|
No co. ..prawdę żem rzekła:p. Idę spać bo mąż padł wycieńczony i chrapie niemilosiernie.
Własnych myśli nie słyszę. PSTRYKU takie mam dokładnie. Antonio ma stopkę 14 cm a te r 23 mają ok 15 cm. Jak dla mnie za ta cenę na śnieg są super. http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?act...etail&id=22125 Otwiera się nie ta fota - te ceny my mamy to drugie od lewej.a Ty myślisz ze jutro coś będzie. ..
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-10-03 o 23:23 |
|
|
|
#231 |
|
Zakorzenienie
|
Neti jesteś mistrzem!!!
bardzo się cieszę z Twoich rezultatów i naprawdę, motywujecie z silver bardzo!!! Ja już po tym programie co ostatnio wklejałam, ręce mi się trzęsą z wyczerpania!!! Ale ciśniemy ))Miałam gdzieś zapisaną rewelacyjną notkę odnośnie rb i rodziców w tym wszystkim i nie potrafię znaleźć..... tak to jest jak się na telefonie kompie i tablecie korzysta ze wszystkiego Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka
|
#232 |
|
Zakorzenienie
|
P.s. które fajniejsze?
|
#233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#234 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#235 |
|
Zakorzenienie
|
paszło neti
))ja pierdziu jak mi się ciężko pisze!!! Mąż mi nowe buty do biegania kupił potrafi się wkupić w łaski ![]() ---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:41 ---------- aaa yellow my dalej niezaszczepieni, i nie wiem, kiedy się wybiorę, póki nas nie ścigają to odwlekam ile mogę
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
U nas nocka jak zwykle. Jedna pobudka, po to aby wskoczyć do nas do łóżka i spała dalej ![]() Yellow, ![]() Lady, a jak Wasz kotek się czuje?? : prosi:
|
#237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#238 |
|
Lurker ;)
|
Pstryniu i jak siostra dorwala torbe? Tz powiedzial, ze sprawdzi po pracy czy cos zostalo ale szczerze watpie
![]() Na watku lidlowym babka pisala, ze brali po 10 sztuk... A na olx juz za 400 zl wystawione. Zalosni ludzie, mam nadzieje, ze nikt nie kupi tego z taka przebitka. Hje nie zaobserwowalam slimaka Ale sie obzarlam strasznie :PZaraz bede robic bagiety z maslem czosnkowym
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
Silver lepiej, leki jej pomogmy i nowa karma, nie sika na kanape juz, nie popuzzcza, jedt duuuzo lepiej!!!
Yellow, sliczny kociak!!! Marsi Swoja droga ja dalej ciasna jak dziewica jestem, serio kurde, nie ma juz takich problemow jak byly jak bylam kp, ale o szybkim numerku mozemy zapomniec na wieki juz chyba I kto to pierdzieli o wiadrze po porodzie?!?!?!?!?! Sciemy sciemyyyySent from my Lumia 625 using Tapatalk
|
#240 |
|
Wtajemniczenie
|
miłego weekendu, tygodnia, i weekendu!!!
![]() leciiiiim
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:09.

specem absolutnie nie jestem ale pamietam kilka jak dla mnie dziwnych zachować np
nigdy nie przegrzewam, dzis tez był krotki rękawek,pogoda była piękna
wychowanie jest takie trudne 

no tak !

kto ma fb pewnie widział. Jest przeboski! Normalnie tak spokojnego, ułożonego i leniwego kota nie widziałam. Nie wyciąga w ogóle pazurów a Oli oszalał na jego punkcie i ciągle woła Aleś
(Alex) a jak fajnie się bawią. Myślę że to była dobra decyzja