|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III
Witajcie
![]() Cytat:
Kazała ze mogę brać więcej magnezuCzytam, ze już pierzecie- ja zaczne jakos na poczatku listopada (czyli 1,5 miesiaca przed terminem)- teraz mam jeszcze za duzo domowego prania, jak wypiore to znow wyczyszcze pralke i wezme sie za rzeczy dla dziecka ![]() Z tymi studentami/praktykantami też chyba bede miala do czynienia, bo moja klinika nalezy pod uniwersytet medyczny Ale wiem, ze to prócz obserwowania nie maja prawa nic robic ani wygadywac Jak coś to sobie ich wyproszę- takie rzeczy już potrafię
|
|
|
|
|
#4112 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to ukrzywdze się w tej ciąży. Jak nie akcja w łazience to dziś zjechałam po schodach i jedyne co mnie uratowało to taki mały obcasik przy balerinkach który mnie zatrzymał. Chociaż chyba jakoś musiałam tąpnąć mocniej czy coś bo mnie noga boli
|
|
#4113 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja chyba nie zrozumiałam o czym ty piszesz jestem przerażona! co to znaczy, że leży się w trakcie porodowym? i co jak np. ja w przy pierwszym porodzie miałam rozwarcie na 1,5cm i nie postępowało przez ok 9 godzin, chodziłam sobie normalnie w dresach po oddziale, pod prysznic, gdzie tam chciałam. To tu by mnie położyli na jakimś trakcie bez majtek i kazali leżeć?? Ej no bez jaj! Ja to chyba wsiadam w samolot i wieję ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4114 |
|
Rozeznanie
|
Roksape na to liczę że wstyd mi przejdzie
i jak zobaczę maleństwo to się zakocham tzn zakochana to już jestem ale cały poród i to co z nim związane mnie przeraża, a mój mąż to w ogóle się boi na wszystko patrzeć :P Sent from my GT-I8160 using Wizaz Forum mobile app
|
#4115 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ZUS... czekam na decyzję.. dopóki mogłam to prowadziłam swoją własną działalność, później w zasadzie już nie mogłam, ale on-line pracowałam.. ale jak założyła mi lekarka pessar to od razu bez gadania dostałam l4 leżące, wysłałam wszystkie dokumenty do zusu i milczą, teraz już wysłałam im drugie l4 tym razem dostałam chodzące, mam jeszcze tydzień leżeć a później mogę powolutku wrócić do życia .A co do słodyczy, to ja dziennie albo princesse xxl, albo kit keta, albo te czekoladki ritter sport z białej czekolady z orzechami mniaam
|
|
#4116 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
cicho!!!! nawet nie czytam dokładnie, bo od rana będę o tym myśleć
|
|
#4117 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4118 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi w mojej sprawie
U mnie czekolada kinder króluje ostatnio, ale pasie mleczko tez zostało juz przeze mnie wchłoniete :-P
|
#4119 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i rafaello mniam..
|
|
#4121 |
|
Zadomowienie
|
Uff.. wrzuciłam zdjęcie
Lolcia - mi wypłacili za dwa pierwsze jak w sumie już na trzecim l4 byłam (trzecim za które oni płacą). |
|
|
|
#4122 |
|
Rozeznanie
|
Rafaello super sprawa z tym ze u mnie przez aparat orzeszki do śmieci lądują :-P
|
#4123 | |||
|
Zadomowienie
|
Hej ja już wstałam godzinę temu bo byłam taka głodna że nie mogłam zasnąć
teraz załączę sobie jakiś film i mam nadzieję że się zmęczę i jeszcze trochę pośpię. Masakra co się ze mną dzieje w tej ciąży.Cytat:
Cytat:
jakoś nie przemawia do mnie wizja dziecka upapranego w te białe coś jak widziałam na filmiku ![]() Cytat:
a d...a rośnie
|
|
#4124 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale leżąc tam nie wolno mieć majtek, tylko koszulę na sobie i nawet stanika nie... leżeć na przymus nie każą, można spokojnie chodzić. To akurat jest mój szpital i nie ma możliwości znieczulenia u mnie, nie wspomnę, że gaz rozweselający to marzenie Nie piszcie o słodkościach
|
|
|
#4125 |
|
Wtajemniczenie
|
To Ja się pochwale
z okazji wczorajszej rocznicy dostalam bukiet,drzewko i duże pudełko Ferrero
|
#4126 |
|
Rozeznanie
|
oooo Inka jestem w szoku :P mój nie przywiązuje uwagi do rocznic itd
a wczoraj dorwałam szyszki z ryżu i wcinałam aż mi się uszy trzęsły :p ale teraz robię sobie tydzień bez słodyczy bo dupa rośnie oj rośnie |
|
|
|
#4127 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam męża historyka, on wszystkie daty pamięta
co ma swoje minusy, bo ja częściej zapominam :p
|
#4128 |
|
Wtajemniczenie
|
To ja sobie wybrałam szpital, w którym podobno nie ma żadnych studentów, którzy się przyglądają, a znieczulenie zewnątrzoponowe jest na życzenie - urząd marszałkowski sponsoruje - ale jak wyjdzie, to się okaże
![]() poza tym przed chwilą zjadłam oscypka z żurawiną na śniadanie - czy wspominałam o tym, że od kilku dni namiętnie jem oscypki?
|
|
|
|
#4129 |
|
Zakorzenienie
|
A ja ciagle jem kielbase slaska na sniadanie ost
ale dzis czekam dluzej, bo moj kucharz mial wyjscie, wiec wrzucilam poranna porcje slodyczy i czekam na sniadanie mistrza, dzis owsianeczka
|
#4130 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4131 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
fakt, droga ta impreza ale masz spokoj i termin ustalony...Cytat:
Cytat:
sorry ale tak fajnie to zabrzmiało ![]() byłam wczoraj na tych warsztatach bezpieczny maluch i jestem bardzo zadowolona super wiadomości z pierwszej pomocy, naprawde jak macie możliwość to skorzystajcie bo warto! ja dowiedziałam się o kilku rzeczach na które nigdy bym pewnie sama nie wpadła i czuje się pewniej nic nie wygrałam ale losowali fajne rzeczy w tym fotelik maxi cosi
|
|||||
|
|
|
#4132 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, sorry, że tak późno odpisuję, ale mnie nie było prawie 2 dni w domu. Dziękuję za rady i opowieści. Uspokoiłyście mnie. Cały czas o tym myślę, a usg dopiero 22... Ale już mi lepiej. Faktycznie jeśli chodzi o poród to mniejsza dzidzia chyba lepsza. Moja koleżanka, która ma może 155cm wzrostu urodziła naturalnie córe 4200 i 54 długą. Spory wyczyn jak na tak drobną osóbkę.
Ja jestem jakaś inna, bo nie mam smaków. Jak są słodycze, to zjem. Jak nie ma to nie jem. A jak jest coś, za czym nigdy nie przepadałam, to też nie jem. Nie mam czegoś takiego, że chodzi za mną, ale to może dlatego, że nie przepadam za słodyczami. Jedyna rzecz jakiej widok mnie kusił to prince polo.
|
#4133 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak masz lidla blisko, to polecam ten serowy warkocz, tak mi chodzi po głowie, że jest w stałej ofercie i jest bardzo podobny w smaku do oscypka |
|
|
|
|
#4134 | |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry panieneczki!
widzę że tematy jedzeniowe to podstawa...nie ładnie tak smaka robić ![]() dzisiaj powinno się udać zrobić wkońcu tą sesję...koleżanka się pochorowała i wolała ze mną nie spotykać żeby nic nie sprzedać. dobrze że jeszcze słoneczko jest to może uda się coś fajnego pstryknąć. a wieczorem....wieczorem mamy zarezerwowany stolik z okazji rocznicy stwierdziliśmy że nie będziemy sobie żadnych prezentów robić ale że razem wyjdziemy....więc już myślę w co by się tu wypindrzyć:Pkuchnia bałkańska...znajoma gorąco polecała, a że tam podstawą jest mięso z mięsem polewane mięsem to mój TŻ cały zadowolony a dodatkowo trafiliśmy na jakąś akcję menu za 50% więc mój matczyny instynkt sknery tak bardzo nie ucierpi:P---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
ahh....w tą zime nie zaszalejemy... |
|
|
|
|
#4135 |
|
Rozeznanie
|
podobny ale to jednak nie to :P
---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- tu trzeba wprowadzić odgórny zakaz mówienia o jedzeniu bo ja na porodówkę to nie będę szła tylko mąż mnie turlał będzie
|
|
|
|
#4136 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieję że kiedyś nam się uda ![]() Co do jedzenia to mam nieustającego smaka na żółty ser, pierogi najlepiej ruskie i z owocami ale z grzybami też są ok no i słodycze przez pierwsze 4 miesiące wracało mi na samą myśl o nich a teraz nie mogę się bez nich obyć mięsa nadal nie mogę za bardzo wcisnąć raz na jakiś czas jem ewentualnie jakąś wędlinę.
Wszystko się zmienia, to nie znaczy, że na lepsze. Trzeba sprawić, by było lepiej. Nie można tylko gadać i mieć nadzieję, że samo się poprawi. Edytowane przez Paulinkus Czas edycji: 2014-10-04 o 10:28 |
|
|
|
|
#4137 |
|
Rozeznanie
|
Cudowna jesień dziś!
![]() Po miłym spacerze zaraz jadę do fryzjera a potem ślub i wesele uploadfromtaptalk1412414572124.jpg
|
#4138 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Maczuma gdzie to ja właśnie kończę piec muffiny...ciekawe ciekawe.... mnie też chyba będą turlać na porodówkę..już żeby się przytulić to musze tyłek wypiąć bo piłka z przodu skutecznie blokuje ![]() Paulinkus ja sporo jeździłam będąc jeszcze w podstawówce i zawsze robiłam okrągłe oczy jak widziałam dzieciaki po 2,5-3 lata które ledwo się na nogach trzymały a na nartach mnie przeganiały
|
|
|
|
|
#4139 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Lolcia strasznie mi przykro, że tak wygląda sytuacja ale w 34tc to maleństwo już sobie świetnie poradzi i na pewno wszystko będzie dobrze! a co do ZUSu to zadzwoń może, podpytaj co się dzieje.
![]() Cytat:
Cytat:
a w poniedziałek wywinęłam orła na świeżo wypastowanej podłodze w pracy - na szczęście na strachu się skończyło, bo upadłam na biodro.Cytat:
![]() Cytat:
wszystkiego naj z okazji rocznicy Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
udanej zabawy!
|
|
#4140 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Dzis tz zrobi mi polki w szafie. To moge bez problemu prac
juz pierwsza praszka rozowych ciuszkow idzie. Jeszcze jedna rozowych z dwie bialych i jedna kolorowych potem kombinezony i spiwory i bedize wszystko. Razem 8 pralek nie bedzie tak zle.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:03.

Kazała ze mogę brać więcej magnezu

.

teraz załączę sobie jakiś film i mam nadzieję że się zmęczę i jeszcze trochę pośpię. Masakra co się ze mną dzieje w tej ciąży.

Po miłym spacerze zaraz jadę do fryzjera a potem ślub i wesele