Grudniowe mamusie 2014 cz. III - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-03, 22:49   #4111
antosia5
Rozeznanie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III

Witajcie Nie moge Was nadrobic, tak gonicie dzisiaj
Cytat:
Napisane przez Hasiap Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzisiaj strasznie boli mnie tak jakby w więzadłach.. Niedawno byłam z mężem w netto (mamy pod nosem) i ledwo doszłam do domu. Sama nie wiem czemu, ale to taki promieniujący ból, że aż mnie zgina w pół. Miała lub ma któraś coś takiego ??
Ja takie cos mialam ostatnio- wracalam do domu i tak mnie zlapalo ze ledwo doszlam do domu, dlatego powiedzialam lekarce na ostatnim badaniu, ale nic niepokojącego nie znalazla Kazała ze mogę brać więcej magnezu

Czytam, ze już pierzecie- ja zaczne jakos na poczatku listopada (czyli 1,5 miesiaca przed terminem)- teraz mam jeszcze za duzo domowego prania, jak wypiore to znow wyczyszcze pralke i wezme sie za rzeczy dla dziecka
Z tymi studentami/praktykantami też chyba bede miala do czynienia, bo moja klinika nalezy pod uniwersytet medyczny Ale wiem, ze to prócz obserwowania nie maja prawa nic robic ani wygadywac Jak coś to sobie ich wyproszę- takie rzeczy już potrafię
antosia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 23:03   #4112
Suqub
Zakorzenienie

Ja to ukrzywdze się w tej ciąży. Jak nie akcja w łazience to dziś zjechałam po schodach i jedyne co mnie uratowało to taki mały obcasik przy balerinkach który mnie zatrzymał. Chociaż chyba jakoś musiałam tąpnąć mocniej czy coś bo mnie noga boli sierota ze mnie niezła

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 23:10   #4113
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Też miałam pisać o Paprice. Kiedyś wspominała, że ceni sobie prywatność i sceptycznie podchodzi do fejsa i for. Może nie było dla niej ważne pisanie tutaj i kto Wie może już ma te swoje pociechy w inkubatorkach ja nie dopuszczam innej opcji oby się kiedyś odezwała co słychać

Mi już też wstyd przeszedł. Wszyscy lekarze z mego miasta mnie już badali i studenci widzieli i położne. Z resztą u nas po 36 tc leży się na trakcie porodowym. Jest sala i tam nie wolno mieć majtek. W sumie to rozumiem, bo jak się ma.skurcze i nie daj Boże parte to ni cholery tych majtek się nie zdejmie. Opowiadały mi położne, że były przypadki gdzie rozcinali majtki, bo się rodziło. Z resztą przy bólach sprawdzają rozwarcie,czy postępuje i tętno badają, muszą mieć dostęp.
A do porodu to nam dają szpitalne koszule i w nich rodzimy. Po wszystkim pomagają się przebrać w swoją.
Basiabasia teraz się tak wydaje, że najlepiej zobaczyć takiego maluszka jak to w tv różowy i ładny, ale jak się rodzi i podnoszą malucha na wysokość Twoich oczu to wszystko idzie w zapomnienie bynajmniej u mnie tak było

ja chyba nie zrozumiałam o czym ty piszesz
jestem przerażona!
co to znaczy, że leży się w trakcie porodowym?
i co jak np. ja w przy pierwszym porodzie miałam rozwarcie na 1,5cm i nie postępowało przez ok 9 godzin, chodziłam sobie normalnie w dresach po oddziale, pod prysznic, gdzie tam chciałam. To tu by mnie położyli na jakimś trakcie bez majtek i kazali leżeć??
Ej no bez jaj! Ja to chyba wsiadam w samolot i wieję

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
To Ja mam odwrotny problem jak mi juz moja Emilke poloza to nie wiem jakim cudem mi ją do kąpieli wyrwą Ja to się śmieje że jak juz się urodzi to Ja jak kwoka siade na niej i jak będzie miała 15 lat to mnie będą siłą ściągać oczywiście żartuje chociaż powiem wam ze chyba po mojej mamie będę nad opiekuńcza
Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
Ja to ukrzywdze się w tej ciąży. Jak nie akcja w łazience to dziś zjechałam po schodach i jedyne co mnie uratowało to taki mały obcasik przy balerinkach który mnie zatrzymał. Chociaż chyba jakoś musiałam tąpnąć mocniej czy coś bo mnie noga boli sierota ze mnie niezła
o matko! dobrze, że nic się nie stało
Stary 2014-10-03, 23:12   #4114
basiabasia989
Rozeznanie

Roksape na to liczę że wstyd mi przejdzie i jak zobaczę maleństwo to się zakocham tzn zakochana to już jestem ale cały poród i to co z nim związane mnie przeraża, a mój mąż to w ogóle się boi na wszystko patrzeć :P

Sent from my GT-I8160 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2014-10-03, 23:14   #4115
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny dzisiaj strasznie boli mnie tak jakby w więzadłach.. Niedawno byłam z mężem w netto (mamy pod nosem) i ledwo doszłam do domu. Sama nie wiem czemu, ale to taki promieniujący ból, że aż mnie zgina w pół. Miała lub ma któraś coś takiego ??
A mnie tak dziwnie boli w kroczu jakbym zaraz miała urodzić i jakoś tak próbuję trzymać to dziecko siłą mięśni hah

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość

Lolcia - wg mnie nie ma pewności, że na 100% urodzisz, koleżance też pessar zdjęli, miała od razu urodzić, a chodziła jeszcze 3-4 tygodnie
poza tym gdyby nawet to 34tc to nie jest źle, Mały da radę
a ja chyba ominęłam, ZUS nie wypłacił ci jeszcze kasy? dlaczego?
Tak wiem, lekarka wcześniej mówiła, że może nawet będziemy czekać na małego po ściągnięciu tego pessara, ale na ostatniej wizycie zmieniła zdanie, była nawet zszokowana, że krystyna taka spuchnięta jak przed porodem.
A ZUS... czekam na decyzję.. dopóki mogłam to prowadziłam swoją własną działalność, później w zasadzie już nie mogłam, ale on-line pracowałam.. ale jak założyła mi lekarka pessar to od razu bez gadania dostałam l4 leżące, wysłałam wszystkie dokumenty do zusu i milczą, teraz już wysłałam im drugie l4 tym razem dostałam chodzące, mam jeszcze tydzień leżeć a później mogę powolutku wrócić do życia .

A co do słodyczy, to ja dziennie albo princesse xxl, albo kit keta, albo te czekoladki ritter sport z białej czekolady z orzechami mniaam

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 23:24   #4116
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
A mnie tak dziwnie boli w kroczu jakbym zaraz miała urodzić i jakoś tak próbuję trzymać to dziecko siłą mięśni hah

Tak wiem, lekarka wcześniej mówiła, że może nawet będziemy czekać na małego po ściągnięciu tego pessara, ale na ostatniej wizycie zmieniła zdanie, była nawet zszokowana, że krystyna taka spuchnięta jak przed porodem.
A ZUS... czekam na decyzję.. dopóki mogłam to prowadziłam swoją własną działalność, później w zasadzie już nie mogłam, ale on-line pracowałam.. ale jak założyła mi lekarka pessar to od razu bez gadania dostałam l4 leżące, wysłałam wszystkie dokumenty do zusu i milczą, teraz już wysłałam im drugie l4 tym razem dostałam chodzące, mam jeszcze tydzień leżeć a później mogę powolutku wrócić do życia .

A co do słodyczy, to ja dziennie albo princesse xxl, albo kit keta, albo te czekoladki ritter sport z białej czekolady z orzechami mniaam

cicho!!!! nawet nie czytam dokładnie, bo od rana będę o tym myśleć
Stary 2014-10-03, 23:29   #4117
antosia5
Rozeznanie

Cytat:
cicho!!!! nawet nie czytam dokładnie, bo od rana będę o tym myśleć

A wiecie o czym ja marzę? O smietankowym ptasim mleczku z wedla:slina : Mam chcicę na niego od miesiąca i nie mam gdzie kupić
antosia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 23:36   #4118
Hasiap
Rozeznanie

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi w mojej sprawie

U mnie czekolada kinder króluje ostatnio, ale pasie mleczko tez zostało juz przeze mnie wchłoniete :-P
Stary 2014-10-03, 23:38   #4119
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez antosia5 Pokaż wiadomość

A wiecie o czym ja marzę? O smietankowym ptasim mleczku z wedla:slina : Mam chcicę na niego od miesiąca i nie mam gdzie kupić
ja kupiłam tz'towi na dzień chłopaka i zjadłam pół paczki co jestem w kuchni to pakuję do paszczy i czekam aż się skończy bo to przegięcie
Stary 2014-10-03, 23:46   #4120
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi w mojej sprawie

U mnie czekolada kinder króluje ostatnio, ale pasie mleczko tez zostało juz przeze mnie wchłoniete :-P
chodzi Ci o te kinderki? tez uwielbiam i rafaello mniam..

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2014-10-04, 00:12   #4121
niteczka83
Zadomowienie

Uff.. wrzuciłam zdjęcie

Lolcia - mi wypłacili za dwa pierwsze jak w sumie już na trzecim l4 byłam (trzecim za które oni płacą).
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-04, 00:16   #4122
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
chodzi Ci o te kinderki? tez uwielbiam i rafaello mniam..
Rafaello super sprawa z tym ze u mnie przez aparat orzeszki do śmieci lądują :-P
Stary 2014-10-04, 05:53   #4123
Paulinkus
Zadomowienie

Hej ja już wstałam godzinę temu bo byłam taka głodna że nie mogłam zasnąć teraz załączę sobie jakiś film i mam nadzieję że się zmęczę i jeszcze trochę pośpię. Masakra co się ze mną dzieje w tej ciąży.

Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
czytam i jestem w szoku, jak jakaś prywatna klinika nie szpital państwowy :O u mnie nie ma znieczulenia nawet jakbym chciała zapłacić za nie
Też jestem w szoku u mnie do uśmierzania bólu mamy prysznic, piłki igaz rozweselający normalnie średniowiecze najgorsze że najbliżej jakieś znieczulenie mam ok 200 km od siebie więc nie będę nigdzie jechać tyle km.

Cytat:
Napisane przez basiabasia989 Pokaż wiadomość
Ja to chyba jakaś durna baba jestem. Nie boję się bólu tylko że koło mojej gołej dupy będzie się tyle ludzi kręcić a potem nie dosc ze rozkraczona to jeszcze wszystko wywinąć trzeba po same cycki żeby mogłi dziecko położyć. Może ja wyrodna matka...ale wolałabym żeby to dziecko umyli ubrali i takie już ładne mi dali. Chyba że mnie strzeli jakaś strzała amora podczas porodu i się zakocham w moim umazancu i będzie mi wszystko jedno.

Sent from my GT-I8160 using Wizaz Forum mobile app
Też się tego obawiam. I również wolałabym żeby dziecko przypominało te z reklam jakoś nie przemawia do mnie wizja dziecka upapranego w te białe coś jak widziałam na filmiku

Cytat:
staram się ograniczać do jednej słodkiej rzeczy dziennie a d...a rośnie
Stary 2014-10-04, 07:51   #4124
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
ja chyba nie zrozumiałam o czym ty piszesz
jestem przerażona!
co to znaczy, że leży się w trakcie porodowym?
i co jak np. ja w przy pierwszym porodzie miałam rozwarcie na 1,5cm i nie postępowało przez ok 9 godzin, chodziłam sobie normalnie w dresach po oddziale, pod prysznic, gdzie tam chciałam. To tu by mnie położyli na jakimś trakcie bez majtek i kazali leżeć??
Ej no bez jaj! Ja to chyba wsiadam w samolot i wieję

o matko! dobrze, że nic się nie stało
To akurat polityka mojego szpitala. Trakt porodowy to taki oddział. Mają ( u mnie w szpitalu) salę dla leżących po 36 tc. Wtedy się jest pod dokładniejszą obserwacją. Co dwie godziny w nocy badanie tętna, ktg do 4 razy na dzień... jest też sala na przeciw sali do rodzenia i tam przeważnie są takie co już biorą bóle itp, są piłki, drabinki itp. Chociaż teraz to pewnie inaczej,bo porodówka jest odnowiona ale leżąc tam nie wolno mieć majtek, tylko koszulę na sobie i nawet stanika nie... leżeć na przymus nie każą, można spokojnie chodzić. To akurat jest mój szpital i nie ma możliwości znieczulenia u mnie, nie wspomnę, że gaz rozweselający to marzenie

Nie piszcie o słodkościach mam straszną ochotę na snicersa !!!
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-04, 08:23   #4125
19Inka90
Wtajemniczenie

To Ja się pochwale z okazji wczorajszej rocznicy dostalam bukiet,drzewko i duże pudełko Ferrero I pamiętał sam w związku ze jestem uziemiona zamowilismy pizzę na grubym cieście i ogladalismy filmy

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-04, 08:33   #4126
madziqqq
Rozeznanie

oooo Inka jestem w szoku :P mój nie przywiązuje uwagi do rocznic itd
a wczoraj dorwałam szyszki z ryżu i wcinałam aż mi się uszy trzęsły :p ale teraz robię sobie tydzień bez słodyczy bo dupa rośnie oj rośnie
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-04, 09:13   #4127
maczuma
Rozeznanie

Ja mam męża historyka, on wszystkie daty pamięta co ma swoje minusy, bo ja częściej zapominam :p
Stary 2014-10-04, 09:31   #4128
doloresd
Wtajemniczenie

To ja sobie wybrałam szpital, w którym podobno nie ma żadnych studentów, którzy się przyglądają, a znieczulenie zewnątrzoponowe jest na życzenie - urząd marszałkowski sponsoruje - ale jak wyjdzie, to się okaże

poza tym przed chwilą zjadłam oscypka z żurawiną na śniadanie - czy wspominałam o tym, że od kilku dni namiętnie jem oscypki?
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-04, 09:44   #4129
LoLcIa123
Zakorzenienie

A ja ciagle jem kielbase slaska na sniadanie ost ale dzis czekam dluzej, bo moj kucharz mial wyjscie, wiec wrzucilam poranna porcje slodyczy i czekam na sniadanie mistrza, dzis owsianeczka

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2014-10-04, 09:46   #4130
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez doloresd Pokaż wiadomość

poza tym przed chwilą zjadłam oscypka z żurawiną na śniadanie - czy wspominałam o tym, że od kilku dni namiętnie jem oscypki?
nie, nie wspominałaś i mogłaś to przemilczeć bo narobiłaś mi takiej ochoty, że szok ;(
Stary 2014-10-04, 09:59   #4131
mysza88
Rozeznanie

Cytat:
Kurde dziewczyny..
Jestem po wizycie i nie jest dobrze.
Dostalam antybiotyk ( niestety kat C) i ze wzgledu na te infekcje pessar mi scoagna pod koniec pazdziernika, a wtedy od razu urodze. Bede go miala sciaganego w szpitalu..martwie sie bo to bedzie dopiero 34 tc. W dodatku nic nie mam, a nadal mam lezec! Kasy tez nie mamy, bo zus milczy, a cale oszczednosci na ciaze i dziecko wydalismy na ciaze (ponad 10tys) . Na szczescie dostalismy troszke ciuszkow typu body i odkupilismy po taniemu bujaczek i lozeczko turystyczne. Ehh gdybym wiedziala, ze upadne, to bym sobie nie siadala..
oj biedna, nie przejmuj się tak bo to na pewno Ci nie pomoże, ostatnio widziałam filmik o dziewczynce urodzonej w 23 tyg zreszta zobacz sama http://www.youtube.com/watch?v=EDWkRP6ZHws u Ciebie też będzie wszystko ok zobaczysz

Cytat:
tak się napatrzyłam na naszą forumową laskę Myszę, że czuję silną potrzebę wystrojenia się i zabrania gdzieś męża ale muszę na niego jeszcze tydzień czekać :p
hhahaha wiesz, raz na jakiś czas można się ubrac i uczesac, a że na wesele szłam to skorzystałam z okazji

Cytat:
Co do szpitala prywatnego to hmm ja będę rodzić w prywatnej klinice. Ona należy do mojego (zaprzyjaźnionego) gina. Za wizyty nie płacę ani złotówki, ale na poród musi zebrać całą ekipę: anestezjologa, chirurga, neonatologa i położną, no i on sam. I jak powiedział - on ze swojej części kasy za poród rezygnuje, jednak musi tamtym zapłacić (co jest logiczne). Mieszkam w mniejszym mieście i ta impreza dla mnie to koszt 4-5tys. Sama nie uzbierałabym tej kasy i pewnie wybrałabym zwykły szpital, jednak teściowa jako dobra znajoma gina nie wyobraża sobie, żebym rodziła gdzie indziej jak u niego - więc zaproponowała, że zapłaci za poród.
o kurcze... chyba Ci zazdroszcze fakt, droga ta impreza ale masz spokoj i termin ustalony...

Cytat:
Tak po obu, wcześniej zauważyłam tylko z prawej i myślałam, że to od trzepania mokrym praniem. Ale teraz to już po obu stronach Nie non stop ale odczuwam dość mocno.
tak jak piszesz to wiązadła, ja parę tyg wczesniej nie mogłam nawet na zakupy wyjsc właśnie bo tak mnie wszystko bolało. pytałam lekarza to powiedział że jeśli po odpoczynku przechodzi to nie ma powodu do zmartwień bo to normalne

Cytat:
Napisane przez maczuma Pokaż wiadomość
Ja mam męża historyka, on wszystkie daty pamięta co ma swoje minusy, bo ja częściej zapominam :p
padłam sorry ale tak fajnie to zabrzmiało

byłam wczoraj na tych warsztatach bezpieczny maluch i jestem bardzo zadowolona super wiadomości z pierwszej pomocy, naprawde jak macie możliwość to skorzystajcie bo warto! ja dowiedziałam się o kilku rzeczach na które nigdy bym pewnie sama nie wpadła i czuje się pewniej nic nie wygrałam ale losowali fajne rzeczy w tym fotelik maxi cosi
mysza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-04, 10:03   #4132
Ringo6
Zadomowienie

Cześć dziewczyny, sorry, że tak późno odpisuję, ale mnie nie było prawie 2 dni w domu. Dziękuję za rady i opowieści. Uspokoiłyście mnie. Cały czas o tym myślę, a usg dopiero 22... Ale już mi lepiej. Faktycznie jeśli chodzi o poród to mniejsza dzidzia chyba lepsza. Moja koleżanka, która ma może 155cm wzrostu urodziła naturalnie córe 4200 i 54 długą. Spory wyczyn jak na tak drobną osóbkę.
Ja jestem jakaś inna, bo nie mam smaków. Jak są słodycze, to zjem. Jak nie ma to nie jem. A jak jest coś, za czym nigdy nie przepadałam, to też nie jem. Nie mam czegoś takiego, że chodzi za mną, ale to może dlatego, że nie przepadam za słodyczami. Jedyna rzecz jakiej widok mnie kusił to prince polo.
Kopniaczki 19/40
12.12.14r. <3N<3
Ringo6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-04, 10:05   #4133
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
nie, nie wspominałaś i mogłaś to przemilczeć bo narobiłaś mi takiej ochoty, że szok ;(
nawet nie przypuszczałam, że mi tak zasmakują. jak teściowa mi przywiozła siatkę oscypków, to się zastanawiałam co z tym zrobić. A po chwili już wchłonęłam pół wielkiego oscypa - syn się domaga
Jak masz lidla blisko, to polecam ten serowy warkocz, tak mi chodzi po głowie, że jest w stałej ofercie i jest bardzo podobny w smaku do oscypka
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-04, 10:12   #4134
Basjenia
Zadomowienie

dzień dobry panieneczki!
widzę że tematy jedzeniowe to podstawa...nie ładnie tak smaka robić
dzisiaj powinno się udać zrobić wkońcu tą sesję...koleżanka się pochorowała i wolała ze mną nie spotykać żeby nic nie sprzedać. dobrze że jeszcze słoneczko jest to może uda się coś fajnego pstryknąć. a wieczorem....wieczorem mamy zarezerwowany stolik z okazji rocznicy stwierdziliśmy że nie będziemy sobie żadnych prezentów robić ale że razem wyjdziemy....więc już myślę w co by się tu wypindrzyć:P
kuchnia bałkańska...znajoma gorąco polecała, a że tam podstawą jest mięso z mięsem polewane mięsem to mój TŻ cały zadowolony a dodatkowo trafiliśmy na jakąś akcję menu za 50% więc mój matczyny instynkt sknery tak bardzo nie ucierpi:P

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
nawet nie przypuszczałam, że mi tak zasmakują. jak teściowa mi przywiozła siatkę oscypków, to się zastanawiałam co z tym zrobić. A po chwili już wchłonęłam pół wielkiego oscypa - syn się domaga
Jak masz lidla blisko, to polecam ten serowy warkocz, tak mi chodzi po głowie, że jest w stałej ofercie i jest bardzo podobny w smaku do oscypka
ehh takie sklepowe to nie to samo....nie ma to jak oscypek na ciepło z żurawiną. najlepiej na deptaku w jakimś zimowym kurorcie gdzie śnieg skrzypi, nogi bolą po nartach i jesteś przed lub po grzanym winie i żurku:P
ahh....w tą zime nie zaszalejemy...
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-04, 10:21   #4135
madziqqq
Rozeznanie

podobny ale to jednak nie to :P

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

tu trzeba wprowadzić odgórny zakaz mówienia o jedzeniu bo ja na porodówkę to nie będę szła tylko mąż mnie turlał będzie
Stary 2014-10-04, 10:25   #4136
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
ehh takie sklepowe to nie to samo....nie ma to jak oscypek na ciepło z żurawiną. najlepiej na deptaku w jakimś zimowym kurorcie gdzie śnieg skrzypi, nogi bolą po nartach i jesteś przed lub po grzanym winie i żurku:P
ahh....w tą zime nie zaszalejemy...
My mieliśmy w tym roku nauczyć się jeździć na nartach niestety będziemy musieli to odłożyć na inny czas mam nadzieję że kiedyś nam się uda

Co do jedzenia to mam nieustającego smaka na żółty ser, pierogi najlepiej ruskie i z owocami ale z grzybami też są ok no i słodycze przez pierwsze 4 miesiące wracało mi na samą myśl o nich a teraz nie mogę się bez nich obyć mięsa nadal nie mogę za bardzo wcisnąć raz na jakiś czas jem ewentualnie jakąś wędlinę.

Edytowane przez Paulinkus
Czas edycji: 2014-10-04 o 10:28
Paulinkus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-04, 11:23   #4137
maczuma
Rozeznanie

Cudowna jesień dziś! Po miłym spacerze zaraz jadę do fryzjera a potem ślub i wesele uploadfromtaptalk1412414572124.jpg
Stary 2014-10-04, 11:50   #4138
Basjenia
Zadomowienie

Cytat:
Cudowna jesień dziś! Po miłym spacerze zaraz jadę do fryzjera a potem ślub i wesele Załącznik 5806177

Maczuma gdzie to

ja właśnie kończę piec muffiny...ciekawe ciekawe....

mnie też chyba będą turlać na porodówkę..już żeby się przytulić to musze tyłek wypiąć bo piłka z przodu skutecznie blokuje

Paulinkus ja sporo jeździłam będąc jeszcze w podstawówce i zawsze robiłam okrągłe oczy jak widziałam dzieciaki po 2,5-3 lata które ledwo się na nogach trzymały a na nartach mnie przeganiały
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-04, 12:02   #4139
jojla
Zakorzenienie

Lolcia strasznie mi przykro, że tak wygląda sytuacja ale w 34tc to maleństwo już sobie świetnie poradzi i na pewno wszystko będzie dobrze! a co do ZUSu to zadzwoń może, podpytaj co się dzieje.

Cytat:
Tak po obu, wcześniej zauważyłam tylko z prawej i myślałam, że to od trzepania mokrym praniem. Ale teraz to już po obu stronach Nie non stop ale odczuwam dość mocno.

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
na pocieszenie mogę powiedzieć, że ciążę rozpoczęłam ze złamaną nogą a w poniedziałek wywinęłam orła na świeżo wypastowanej podłodze w pracy - na szczęście na strachu się skończyło, bo upadłam na biodro.

Cytat:
Napisane przez antosia5 Pokaż wiadomość
ja właśnie zjadłam trochę czekoladowego

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
To Ja się pochwale z okazji wczorajszej rocznicy dostalam bukiet,drzewko i duże pudełko Ferrero I pamiętał sam w związku ze jestem uziemiona zamowilismy pizzę na grubym cieście i ogladalismy filmy
fajnie wszystkiego naj z okazji rocznicy

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
dzień dobry panieneczki!
widzę że tematy jedzeniowe to podstawa...nie ładnie tak smaka robić
dzisiaj powinno się udać zrobić wkońcu tą sesję...koleżanka się pochorowała i wolała ze mną nie spotykać żeby nic nie sprzedać. dobrze że jeszcze słoneczko jest to może uda się coś fajnego pstryknąć. a wieczorem....wieczorem mamy zarezerwowany stolik z okazji rocznicy stwierdziliśmy że nie będziemy sobie żadnych prezentów robić ale że razem wyjdziemy....więc już myślę w co by się tu wypindrzyć:P
kuchnia bałkańska...znajoma gorąco polecała, a że tam podstawą jest mięso z mięsem polewane mięsem to mój TŻ cały zadowolony a dodatkowo trafiliśmy na jakąś akcję menu za 50% więc mój matczyny instynkt sknery tak bardzo nie ucierpi:P
wszystkiego naj z okazji rocznicy fajnie, że gdzieś idziecie

Cytat:
Cudowna jesień dziś! Po miłym spacerze zaraz jadę do fryzjera a potem ślub i wesele
pięknie! udanej zabawy!

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-04, 12:23   #4140
alekaz1
Zakorzenienie

Hej. Dzis tz zrobi mi polki w szafie. To moge bez problemu prac juz pierwsza praszka rozowych ciuszkow idzie. Jeszcze jedna rozowych z dwie bialych i jedna kolorowych potem kombinezony i spiwory i bedize wszystko. Razem 8 pralek nie bedzie tak zle.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości