|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. V
Mnie zgaga dopadla...
W dodatku bylam się kąpać i ...zle sie ogolilam... eh. Lustro musze kupic mniejsze,przenosne. Zaczęło się
|
#3092 |
|
Zakorzenienie
|
piekarnia jest do 5 rano otwarta
![]() Też już gole na wyczucie
|
#3093 |
|
Zadomowienie
|
Kinga właśnie mi przypomniałaś, że miałam się dzisiaj wykąpać. wiedziałam, że o czymś zapomniałam.
ja ostatnio jak byłam u swojej ginekolog to mówię jej że ciężko mi się już golić, a to do mnie to się nie gol, spojrzałam się na niej wymownie i mówię, spoko kupiłam już jakiś czas temu kremy do depilacji, to ta zaczęła się śmiać i mówi, że znając mnie wiedziała że coś takiego wymyślę. Edytowane przez justynalyp Czas edycji: 2014-10-03 o 23:34 |
|
|
|
#3094 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lustro mam na korytarzu a jak jest szwagier to nie będę nim świecić Cytat:
![]() kurde nie wiem czy tego kombinezona nie wymienię ![]() Cytat:
![]() ja mam od 16 roku życia ![]() Cytat:
jaki tekst ![]() Cytat:
ważne że nie jest za mała ![]() a co do tych ciuchów to nie mam ich za dużo więc wyrzucę do kontenera. fura złożona! ale fotki jutro bo narazie szalejemy po mieszkaniu ![]() Cytat:
|
|
#3095 |
|
Zadomowienie
|
idę spać. chyba do sypialni.
|
|
|
|
#3096 |
|
Zakorzenienie
|
spij spokojnie
|
#3097 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja robiłam taxo jakies 3 tyg temu, wiec nastepny raz zrobie pewnie w 3 trym.
|
|
|
|
#3098 |
|
Rozeznanie
|
muszę się wam pochwalić wczoraj dostałam od koleżanki łóżeczko , łóżeczko turystyczne, nosidełko normalne do auta, nosidełko na brzuch, leżaczek i wózek chociaż nie taki jaki mam upatrzony ale chyba jakoś przeżyję i powożę małego w tym co dostałam a za to kupię jakąś fajną spacerówkę
|
#3099 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() dusiolka ja zapowiedziałąm G ze wątróbki nie bede robiła, bo chyba się dziś idziemy do teściów - G na wąrtóbkę właśnie, a dla mnie coś innego bo wątróbki nie jadam.akrolowa cieszę się, że wszystko dobrze ![]() to leż, odpoczywaj i wszystko bedzie dobrze ![]() NIe martwmy się wagą. Po ciązy zrzucimy i bedziemy sexi mamuśki ![]() rozstępów jeszcze nie widziałam, ale cellulit ![]() smerfetka za 3 miesiące my bedziemy się pięknie rozpakowywać haha. teja a z czego robiłaś to smoothie? all super, ale pewnie kolejki będą ![]() fashion my chcieliśmy monitor z nianią Angelcare. Ale jesli dostaniemy monitor od znajomych to kupimy tylko nianie z philipsa. olena za wizyte ![]() montanka jak mi gin zleci, to tak ![]() martusia na pewno jest smaczna nie martw sie, ja piekłam wczoraj sernik i wydaał mi sie rzadki i chcicłam go zostawić w piekarniku jeszcze na 10 minut i zapomniałam o nim i siedział o pół godziny za długo haha. Jest troche zbity ale zjadlowy ![]() ewka superJeju tak was czytam i dochodze do wniosku, żę my w czarnej :dupa: jesteśmy. Nic nie mamy haha. I tak sobie powtarzam, ze juz zaczniemy zakupy itp i jakoś tak leci, ze dalej nic. No ale dosc gadania, trzeba kupować ![]() Bratowa mi już kupiła kocyk (nie wiem jaki, ale moja mama ją poprosiła zeby mi kupiła taki jaki mają dziewczynki i wczoraj kupiła). I powiedziała, ze mam nie kyupować kombinezonu bo chca nam kupic, ale wiadomo ze przyniosą wczesniej zebysmy mieli w co dziecko ze szpitala ubrac w styczniu ![]() a łóżeczko, przewijak (u jednego sprzedawcy) i wózek chyba zamówimy w listopadzie ![]() ---------- Dopisano o 06:26 ---------- Poprzedni post napisano o 06:26 ---------- A w ogóle dziewczyny czytacie coś, zeby wiedzieć na starcie co i jak? mozecie polecic jakie sstrony albo coś?
|
#3100 |
|
Zakorzenienie
|
Ma.ko nie przejmuj sie bo ja tez nie jestem zaawansowana w wyprawce;p stwierdziłam ze to co sie da to przez net ,resztę na jakimś wypadzie do centrum dziecięcego i wozek tez październik/listopad.
|
|
|
|
#3101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3102 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry wyspałam się
okno umyłam, wstawiłam pranie, małą ogarnęłam (znowu katar i jakiś kaszelek), pościerałam kurze, zaraz śniadanie: bułki z serem i keczupem na ciepło, do tego herbatkaMontanka robiłam toxo w pierwszym trymestrze, potem w drugim, czy w 3 zrobię ![]() ma.ko no coś ty..... ja też jeszcze nic, a nic i jakoś nie spieszy mi się na przygotowania....Myszunia u nas piekarnia całodobowa
|
#3103 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej wstajemy
![]() My wczoraj znowu późno spać poszliśmy ale się wyspalam nawet ![]() I wstawiam obiecane fotki
|
#3104 |
|
Zakorzenienie
|
Kurka sorki że bokiem
|
#3105 |
|
Rozeznanie
|
Jak dla mnie to totalny niewypał z tą tartą ale domownicy wszystko pewnie wciągną
Czekam właśnie na gin i zaraz wizyta, jak to się dłuży
|
#3106 |
|
Zakorzenienie
|
dobry dzień
![]() ale pospałam ! ![]() ma.ko ja też jeszcze dużo rzeczy nie mam i planuję raczej w listopadzie kupować ![]() Myszunia dalej te pączki wcinassz ? chyba muszę do piekarni iść ![]() lilijka małą dalej męczy ? bidulka ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Smerfetka
|
|
|
|
#3107 |
|
Zadomowienie
|
smerfetka fajny pojazd. Zdradzisz cenę?
![]() przeleciałam ogłoszenia o tych monitorach w moim mieście, używany angelcare z gwarancją na jeszcze rok za 170-200 zł sprzedają.
|
#3108 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3109 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz jest ten komfort, że większość rzeczy można kupić przez internet zamiast za nimi biegać i szukać, także się nie martw, bo tak na prawdę to kwestia upatrzenia czegoś, zrobienia listy i klikania dodaj do koszyka więc z wszystkim się wyrobisz ![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Smerfetka super
|
|
#3111 |
|
Zadomowienie
|
Smerfetka, gratuluję zakupu
Po Waszej dyskusji o monitorach zdecydowałam, że też go kupię ale postaram się znaleźć używany. Doświadczone mamusie- jest cos na co powinno się zwracać szczególną uwagę? Czy one nie bardzo mają czym się różnić? Dziewczyny, mam torebkę Wittchen z Lidla POniżej krótki elaborat na ten temat ![]() Pojechałam bardziej z ciekawości, bo w trosce o brzuch nie chciałam uczestniczyć w przepychankach Jak zajechałam ok 7.50 to pod wejściem stał jakiś tryliard osób. Stanęłam sobie na końcu, pozwoliłam się ludziom tratować jak drzwi się otworzyły i trzymając się za brzuch żeby nie oberwać od nikogo spokojnym krokiem doczłapałam się do pustych już koszy, w których były torebki Ludzie mieli poprzewieszane na rękach po 10 sztuk, wyglądało to jak handel na stadionie 10 lecia w latach jego świetności. Kto był ten wie W sumie to wcześniej nawet nie przyglądałam się tym torebkom w necie, nie miałam upatrzonej więc nie wybrzydzałam. Obejrzałam moją zdobycz, wszystko było oki i stwierdziłam, że 250 zł za skórzaną torebkę to dobry biznes i biorę. Pierwszy raz brałam udział w Lidlu w takiej akcji, nigdy wcześniej nie byłam otwarciu w tych dniach z chodliwymi produktami i miałam niezły ubaw ![]() I bonus z rana: prawie jak nasze usg http://bezuzyteczna.pl/zdjecie-rentg...-kota-w-187934
enjoy the silence... Edytowane przez Maritxell Czas edycji: 2014-10-04 o 09:54 |
|
|
|
#3112 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a robilas z moich wypiekow? ja ostatnio ja robilam i nie poplynela, za to inne ciasto ktore mi zawsze wychodzilo poplynelo i sie zalamalam bo bylo pracochlonne;/ a ja sie zrazam latwo i teraz nie wiem kiedy je zrobie ![]() Cytat:
![]() ja tez poszukam uzywanego |
||
|
|
|
#3113 |
|
Zakorzenienie
|
smerfetka faaaajny, a mogłabyś zrobić zdjęcie wózka w świetle dziennym takie z profilu?
ewka no było ok, ale znowu coś..... jak się dowiedziałam, panie w przedszkolu na drzemce otwierają nad ich głowami okno na oścież Są przeciągi, bo trwa remont przedszkola.Maritxell brawa za zdobycz. Uwierz mi, jak jest rzut zimowych rzeczy dla maluszków (chodzi o kurtki, kombinezony, spodnie zimowe, narciarskie i buty) To sajgon jest jeszcze gorszy, a najlepsze są te babcie
|
#3114 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1650zł po 5% upuście bo nam kartę założyli ![]() dziękuję ![]() Cytat:
![]() a o jeździe próbnej nie mów bo się "dopchać" nie mogłam jak mąż wziął wózek tak zaczął szaleć po mieszkaniu że hoho potem jak juz go dorwałam to zaliczyłam parę razy futrynę dziś też napewno będę jeździć ![]() Cytat:
![]() super że się udało ![]() jakbyś jakieś ubranie chciała kupić to szans by nie było ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- haha spoko zdjęcie
|
|
#3115 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3116 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
haha niezle :d a pokaz ktora masz torebke? jestes z warszawy chyba, gdzie tu jest lidl jakis? u mnie w okolicy same biedry;/ |
|
|
|
|
#3117 |
|
Zakorzenienie
|
Charliss, dla mnie osłonka na nóżki w spacerówce była must have
![]() Lilijka, juz cykam ![]() no to niech otwierają okna jak dzieciaczki wyjdą do domu a nie w trkacie drzemki gdzie one się jeszcze pocą przecież nie do wiary
|
#3118 |
|
Zadomowienie
|
ehh uczestnictwo mojego w wyborze wozka - zerowe. "wez taki jaki Ci sie podoba"...
|
|
|
|
#3119 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja się boję tych ludzi przy koszach co to wyrywają sobie wszystko z rąk i szarpią się jak zwierzęta więc pewnie nawet bym nie ryzykowała bliższego spotkania z nimi
|
|
#3120 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.

21. 04.2014 

jaki tekst 

ja zapowiedziałąm G ze wątróbki nie bede robiła, bo chyba się
dziś idziemy do teściów - G na wąrtóbkę właśnie, a dla mnie coś innego bo wątróbki nie jadam.
za wizyte

bułki z serem i keczupem na ciepło, do tego herbatka
Są przeciągi, bo trwa remont przedszkola.