|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)
Pedzacaskarpeta moj tez by to uszanowal. Nie postawil mnie przed faktem dokonanym. Ale to przed porodem zapewne ostatnie picko
wiec niech sie spotka, napije tym bardziej w domu. On jest kierowca takze, nie patrzac na ciaze picie u niego jakiekolwiek to rzadkosc. Indywidualna sprawa. Ja nie panikuje, dzis nie rodze
|
#4112 | |
|
Rozeznanie
|
Mortishia!!!! Kciukaski ogromne dla WAS!!!!
PurBlanuś- ale w końcu się zobaczycie.. i to po jakim czasie.. w końcu normalnie pogadacie, a nie tylko przez tel, w końcu przytuli Ciebie i Wasz Kochany brzuszek, a ty tego pewnie potrzebujesz teraz jak żadna z nas!!!!! Na pewno będzie pięknie!!! Cytat:
Ja tez to imię uwielbiam
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|
|
|
|
#4113 |
|
Rozeznanie
|
Mortisha trzymam kciuki
![]() ![]() Ja jestem padnięta. Posprzątałam. Umyłam kuchnie. Umyłam balkon, tż powynosił kwiatki i mamy miejsce gotowe na drzemki popołudniowe maleńkiej ![]() Jutro znowu ktg na 12. Dzisiaj na ktg zero jakichkolwiek skurczy Nawet już nie chcę mi się o tym myśleć![]() Fajnie się czyta opisy mamuś, które już urodziły. Co ja bym zrobiła, żeby być już po...
|
#4114 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko dopisałam, że przez całośc chcę wynagrodzenie 80%Jak ktoś chce ojcowski to na maila, bo mam w pdfie i nie dam rady przekleić, ale na necie tego masa, gotowe wzory. Cytat:
![]() Cytat:
Do nas dzisiaj na nocke kolega wpada (że się nie boi ), ale mój wie, że nie m a picia już
|
|||
|
|
|
#4115 |
|
Zakorzenienie
|
Jakbym miala termin wczesniej albo na/wizycie wczoraj by gin stwierdzila ze porod blisko to ja rozumiem, ale w moim przypadku nie panikuje. Niech se chlop uzyje jeszcze/dzis
|
#4116 |
|
Zadomowienie
|
Hey
byłam dziś na kontroli, zakażenie nie postępuje, mam wybrać do końca antybiotyk i później tylko częśto przemywać tamtum rosa, za dwa tygodnie na kontrolę mam się zgłosić. Jeśli rana się nie zagoi to trzeba będzie jakieś naświetlania robić, ale mam nie panikować teraz. motrisha trzymam kciuki kochana
|
#4117 |
|
Wtajemniczenie
|
Lunnas kochana, na pewno wszystko się ustabilizuje !
za Was oboje Najważniejsze, że masz Go już przy sobie Coffe dobry pomysł z tą listą...Ja co prawda nie wiem kto to będzie załatwiał, nie wiem czy tż jeszcze będzie...Poza papierami z zarejestrowaniem Dzidzi, macierzyńskim, becikowym, kasą z ubezpieczenia, rejestracją do lekarza...Podpowiesz co jeszcze wpisałaś na listę ? Mój to mi owszem robi prezenty, ale przydatne jego zdaniem. Np rok temu na urodziny dostałam nie tani tablet z pakietem internetowym. Nie korzystam prawie wcale Ale napomknęłam mu, że miło by było dostać właśnie jakąś złotą pamiątkę. Co prawda złoto noszę tylko jedno- pierścionek zaręczynowy (nie jesteśmy po ślubie), ale chętnie jakiś łańcuszek ubiorę ![]() Ever, mam podobnie, wydaje mi się, że zamiast myśleć o ludziach którzy mnie będą przy porodzie otaczali, będę myślała o tym, żeby wysłać Wam smsa albo wejść juz na forum, podczytać Was i opisać co i jak Gosiaku, nawet nie wiesz ile jest we mnie obaw - prawie tyle ile radości Już Wam pisałam, że mam wrażenie, że trochę się od siebie oddaliliśmy. On "nie rozumiał mojej ciąży" i tego, co w niej przeżywam. Teraz jest kulminacja, mi na prawdę jest ciężko, więc boje się, że nadal nie będzie mnie rozumiał. Eh no zobaczymy jak będzie Kasiag, głowa do góry...Kurcze w końcu musi się coś zacząć...A przy badaniu co lekarz mówi ? Jakieś rozwarcie, główka nisko ?
|
#4118 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Lucinda co prawda mm nie gardzi, ale to, co się stało po drugiej dawce mm o mało mnie o zawał nie przyprawilo. Zaczęła tak wymiotowac: mlekiem, wodami płodówymi z krwia i jakimś zielonym śluzem, ze tryskalo po prostu! Myslalam, ze padne! Okazalo sie, ze jej wszystko zalega jeszcze w żołądku i ze moze tak byc, bo sie organizm oczyszcza, a potem dostala kolki. Mortisha, trzymam kciuki! Pozdrawiam. K86
|
|
#4119 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tomek po poprzednim karmieniu pospal 3 godzinki prawie,a teraz nie dał rady nawet opróżnić jednej piersi i już był najedzony i poszedł spać, a drugą mam już pełną. Czyżby dzisiaj w nocy dla odmiany problemem miał być nadmiar? ![]() P.S. Dodalam zdjęcie Tomka w klubie
Edytowane przez farminka Czas edycji: 2014-10-03 o 21:17 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#4120 |
|
Zakorzenienie
|
Farminko słodzinek
|
#4121 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny panicznie mnie boli żołądek i brzuch cały + promieniuje na kręgosłup, nie wiem gdzie jechać czy na szpital czy do nocnej przychodni najpierw???
|
#4122 |
|
Zadomowienie
|
a nie możesz jechać na izbę przyjęć?
|
#4123 |
|
Rozeznanie
|
Dariuska na tym etapie ciaży jak cokolwiek boli w obrębie brzucha to moim zdaniem izba przyjęć w szpitalu położniczym.
Trzymaj się i daj znać co sie dzieje! |
|
|
|
#4124 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
- USC, - Pesel, - Zgłoszenie ubezpieczenia zdrowotnego, zapisanie do przychodni, zapisanie do Medicover - kasa z ubezpieczenia, - zawieźć do pracy wnioski o ojcowski, macierzyński (ten sam pracodawca), - kupić prezent dla żony - ewentualnie becikowe jeśli się należy Czyli chyba wszystko wymieniłaś, ja mu jeszcze napisałam co gdzie ma mieć ze sobą i ile ma na to czasu. A jeszcze mi powiedzcie, dobrze rozumiem, że dziecko meldunek dostaje tam gdzie ja z automatu? Bo mieszkanie jest na mnie, to nie trzeba by było już biegać nigdzie z tym chociaż. |
||||
|
|
|
#4125 |
|
Raczkowanie
|
Tak meldunek dziecko ma z automatu tam gdzie matka
|
|
#4126 |
|
Zakorzenienie
|
Dariuska daj znac jak cos.
Tez musze wydrukowac te wnioski. Do tych wnioskow co jeszcze trzeba. Tez musze zapisac co trzeba zrobic po narodzinach dziecka. ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Tz siedzi z kolega w salonie a ja zglodnialam
|
#4127 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry z rana !
Kłująca grażyna nie dała mi spać ale dopiero od 6 więc jest ok. Rodzinka pojechała na grzyby, stwierdziłam, pomimo wysypu prawdziwków jaki nastąpił u nas Później może jakaś kawka z inną brzuchatką..Zobaczymy. A Wy jakie plany na dziś ? Cytat:
![]() Koralinka opowieść jak z jakiegoś dramatu, padłabym na zawał..Lekarze mówili, że to normalne ? Ja bym totalnie spanikowała ![]() Farminka, mnie nie ma w klubie, też chcę zobaczyć Tomcia ![]() Dariuska, jak u Ciebie ? Czekamy na jakieś wieści...
|
|
#4128 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kolejna noc spokojna
|
|
#4129 | |||
|
Rozeznanie
|
Hej
wczoraj były jaja u nas bo mysz w sypialni się złapała i wyobraźcie sobie że udało jej się jakos wydoatać i Tz zagląda a jej nie ma Ale znalazłam źródło którędy te dzikie lokatorki wchodzą do nas.. Wyobraźcie sobie że brakło nam gazu przedwczoraj, otwieram szafkę żeby sprawdzić a tam pełno mysich kup!!! okazało się że za meblami między płytą gipsową a murem zrobiły sobie dziurkę!!!! I wychodziły sobie..Jakie cwaniary!!!Życzę Miłego dzionka wszystkim Mamusiom!!! Całuję wszystkie Dzidziolki które pojawiły się na świecie, i wypędzam te które powinny juz być (Julinku to tez tyczy się do Ciebie ) ![]() Cytat:
A Tomuś to Przystojniak!!! Cytat:
Cytat:
Tż do pracy wyjeżdża o 11 30 wróci wstępnie przed 22 i pyta czy dam rade dziś jeszcze wytrzymać :P bo nie może wziąć wolnego w pracy.. także jakiś film może obejrze troszkę pośpię.. Życzę Ci wspaniałej randki z Tż Obyście sobie wszystko wyjaśnili!!! Buziaki
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|||
|
|
|
#4130 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() Mnie w nocy od skurczy brzuch az pobolewal, wiec sie budzilam troche, to juz od wieczora sie zaczelo. Dzis i jutro mam gosci, wiec bede sie mniej odzywac. Milego dnia!! KASIA no to cos sie dzieje
|
#4131 |
|
Raczkowanie
|
Ciężko mi cytować na telefonie, ale trzymam kciuki za wszystkie akcje! Ciekawe co oznaczał ten ból u Dariuski
, Jak będę opisywała swój przebieg cc to wypisze tez rzeczy, które mnie przy tym zdziwiły. I to jest jedna z tych rzeczy. Dzieci po cc sa całe zasluzowane i ten śluz odchodzi nie w postaci babelków jak przy sn, tylko moze w postaci wymiotow, dziwnych kup itd. i ze tego jest duzo. Tylko ja o tym nie widzialam, ze to tak wygląda, strasznie sie wystraszyłam, ale jak Młoda w nocy wymiotowala śluzem to juz bylam spokojna :-/ Dzisiaj wychodzimy do domu! :-D Pozdrawiam. K86
"Razem, młodzi przyjaciele!... W szczęściu wszystkiego są wszystkich cele" 2 października 2014 o godz. 11.10 urodziła się ŁUCJA Edytowane przez Koralinka86 Czas edycji: 2014-10-04 o 09:58 |
|
|
|
#4132 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4133 |
|
Raczkowanie
|
Witam kochane
![]() U mnie nocka trochę w stresie. W dzień miałam takie pobolewnia jak na okres ale później przeszło, a jak się połozyłam to właśnie miałam takie bóle jak na okres i twardy brzuch i się zastanawiałam czy to może już skurcze... zaczełam mierzyć i były co 5 min. Z mężem mieliśmy jechać już do szpitala, ale przeszły... także z nowu fałszywy alarm. Gosiak masz rację trzeba wypędzać te nasze maluszki ja idę dzisiaj z nowu na spacer, zaplanowałam prasowanie pościeli, skakanie na piłce i chodzenie po schodach ( nie wiem czy słyszałyście, ale najlepiej chodzić po dwa schodki, wtedy jest skuteczniejsze ) Pur cieszę się z waszego spotkania trzymam kciuki żeby było baaaardzo romantycznie ![]() Coffemonster jesteś genialna z tym dopiskiem o prezencie super pomysł ja swojemu ostatnio mówiłam, jakie to prezenty mężowie na wrześniówkach porobili i mam nadzieję, że delikatny przekaz zrozumiał, a jak nie to Dariuska daj znać !
|
#4134 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Żeby w końcu i u Ciebie jakaś akcja się zaczęła![]() Gosiak, tylko telefon miej naładowany i blisko siebie W razie jakby Julinkowi zachciało się wychodzić Koralinka, czekamy na opis...Najważniejsze, że to nic groźnego nie było Ale mnie grażynka kłuje przy chodzeniu Jak ja wystoję i to ciasto zrobię Dobrze, że na te grzyby nie pojechałam..Chociaż pewnie jak rodzina przyjedzie z koszem prawdziwków to pożałuję ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
Dobrze wiedzieć z tymi schodami Zacznę latać co 2 Co Wy z Gosiakiem z tą romantycznością Mój tż nie bywał romantyczny, nie jest z domu nauczony okazywania uczuć, mówienia o nich...Uczy się ich zdecydowanie ode mnie, a że jesteśmy razem 2,5 roku to jeszcze mu daleko do pana romantycznego ![]() Fakt oświadczył mi się w na Węgrzech, przy świetle księżyca, ale to chyba by było na tyle Ja liczę na mocną tulkę i parę miłych snów. No i jakieś inne traktowanie niż przed ciążą i w jej początkach Koralinka, super, że wychodzicie Wie ktoś co z Pyrtolinką ? Sporo czasu już się nie udziela...
Mój największy Sukces. Oli- 23.10.14 Edytowane przez PurBlanka Czas edycji: 2014-10-04 o 10:18 |
||
|
|
|
#4135 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
Właśnie wygnałam męża do piekarni bo drożdżówkę z lukrem bo mam taką ochotę ....bez komentarza ![]() Znajomi przyjechali wczoraj, posiedzieli chwilkę, rano mąż odwoził dziewczynę kolegi na pociąg na 7:00, położyliśmy się spać o 2:00, od tamtej pory nie śpi, ale nie marudzi. Ja pospałam prawie do 10 Kolega oczywiście śpi w najlepsze, także dzisiaj nie rodzę, bo mamy gościa, ale od jutra biorę się za wyganianie - jedziemy na grzybki na początek (z walizami), a od poniedziałku wszystkie możliwe S i cały pozostały alfabet idzie w ruch...może ta pełnia pomoże! Jeszcze mnie wkurza, bo zrobiłam zamówienie na Agito, miała być przesyłka w 24h, a nie dopatrzyłam, że jeden produkt miał 2-3 dni czasu realizacji i teraz czekam jak łosiek....pewnie dopiero we wtorek wyślą Ciekawe jak tam Mortishia i Dariuska Pewnie mamy jakiegoś nowego bobaska ![]() Purblanca - to o której TŻ będzie? Ja bym z nerwów padła chyba Z tą listą to nie ma sprawy, dopisz tam jeszcze ile jest czasu na co.....ja wolę teraz to przygotować, bo potem się może okazać, że nie kumam co się do mnie mówi, albo dłużej zostać w szpitalu, albo TŻ czegoś nie doszuka - a tak ma w 1 miejscu plus wnioski, jeszcze mu muszę wpisać na wszelki wypadek gdzie co jakie rachunki płacę, bo on nawet nie wie ![]() Olcia - te straszenie musi być okropne, ja tam mam jakieś dźgania czasem, ale nie wiem czy to skurcze
|
|
|
|
#4136 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4137 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, hej
Ja wstalam, maz sie napil z kolega a ja nie urodzilam hihi... Czyli pelen luz . Teraz/abstynencja.Dzis ma wolne oprocz nocki takze leniuch.
|
#4138 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj na 12 jadę na ktg znowu. W sumie moja teściowa wyliczyła mi termin na 5 paź. więc zobaczymy
|
|
#4139 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a mi po prostu wyobraźnia działa hehe może za dużo filmów romantycznych się naoglądałam, ale tak jak Gosia widzę już waszą scenę jak wtulacie się w ramiona hehehe ))))A co do oświadczyn to mega romantyczne były u mnie mąż niestety nie poszalał i oświadczył mi się w noc po sylwestrze, jak zasypiałam hehehe stwierdził, że nie mógł się doczekać, a w Sylwestra jakby się oświadczył to by było takie oczywiste, więc wyobraź sobie tę scenę, ja już przytulona do ściany prawie zasypiam, a tu - "kochanie, odwróc się..." - "oj no co chcesz, ja już śpię" - "no proszę, odwróc się" - "o matko po co" ( po czym się odwracam, a ten na kolanach klęczy i przez łzy, - zostaniesz moją żoną??) Hehe mimo, że nie były to wymarzone zaręczyny to płakałam jak bóbr, a teraz jak to wspominam to aż sama do monitora się uśmiecham
|
|
#4140 |
|
Rozeznanie
|
U mnie za to zaręczyny były w lesie, w grudniu. Był śnieg, mrozik i słoneczko. A ja z tych emocji zgubiłam pierścionek i szukaliśmy go (a raczej cała rodzina) przez 2 dni w śniegu
Jakieś 10m2 wyglądało jak zryte przez dziki W ruch poszedł palnik z gazem i 10kg soli![]() ![]() W ten sposób nasi rodzice mieli pierwsze spotkanie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:10.

wiec niech sie spotka, napije tym bardziej w domu. On jest kierowca takze, nie patrzac na ciaze picie u niego jakiekolwiek to rzadkosc. 

)

Nawet już nie chcę mi się o tym myśleć
często powtarzają mężczyźni żeby jasno określać czego chcemy
13.12.13 

Ale znalazłam źródło którędy te dzikie lokatorki wchodzą do nas.. Wyobraźcie sobie że brakło nam gazu przedwczoraj, otwieram szafkę żeby sprawdzić a tam pełno mysich kup!!! okazało się że za meblami między płytą gipsową a murem zrobiły sobie dziurkę!!!! I wychodziły sobie..Jakie cwaniary!!!
Dobrze, że na te grzyby nie pojechałam..Chociaż pewnie jak rodzina przyjedzie z koszem prawdziwków to pożałuję
....bez komentarza