|
|
#1921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sklep iHerb.com (USA)
redniczka, ja długo chorowałam na coś z Dessert Essence, bo wydawało mi się, że w takich opakowaniach i z takimi nazwami to muszą w środku być same cuda
Zostało mi w paczce miejsce na 1 kosmetyk, więc stanęło na odżywce malinowej, bo chociaż bardziej kusił mnie kokos to znalazłam kilka opinii o dziwnym chemicznym zapachu. No, ale malinowa zupełnie się u mnie nie popisała, zapach jest dziwny, jak dla mnie w ogóle malin nie przypomina, a sama odżywka jest przeciętna pokarało mnie chyba, że nie wzięłam Giovanni Mam nadzieję, że trafisz lepiej niż ja Co do nowych zniżek, u mnie wystarczyły tylko nowe: konto, karta i email. Zawsze używałam tego samego kodu zniżkowego (z iherbowego facebooka ) i nie było żadnych problemów. Raz tylko zmieniłam imię na innego domownika, ale karta była na moje dane i też przeszło bez problemu ![]() PS. Gdyby któraś z Was potrzebowała zniżkę, ale nie miała w zapasie nowej karty, zawsze można zakupić na allegro czy w wielu bankach karty Prepaid. Nie trzeba zakładać konta ani podawać żadnych danych, ceny za takie karty zaczynają się od 10 zł. Działają na tej samej zasadzie co telefony na kartę, a zniżka z iherb wchodzi bez problemu |
|
|
|
|
#1922 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nawet udalo mi sie wysledzic, ze kiedys skladalam zamowienie (2011), a od 2013 mam do tego konta bankowego nowa karte, wiec jest kolejna karta do wykorzystania nic tylko korzystac, choc troche pietra mam - przyznaje. Najwyzej dokupie jeszcze ta prepaidowa karte tak jak radzisz ![]() Mam tylko nadzieje, ze celny mi sie nie przyczepi i nie stwierdzi, ze otwieram nielegalna apteke
|
|
|
#1923 |
|
Rozeznanie
|
W sensie jeszcze kurierowi się dopłaca??? Przesyłka wyszła mi mniej niż 75 zł.
|
|
#1924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak. Prowizja wykładowa W imieniu importera lub odbiorcy DHL pokrywa koszty cła i I podatku, naliczone w czasie odprawy przesyłki przez Urząd Celny. Dzięki temu przesyłka szybko przechodzi proces odprawy celnej. DHL wystawi fakturę za tę usługę (75 PLN) http://www.dhl.com.pl/pl/express/uslugi_dodatkowe.html
|
|
|
#1925 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w razie czego odżywki zużyje do golenia nóg
|
|
|
|
|
|
#1926 |
|
Zakorzenienie
|
I za mną pierwsze zamowienie z iherb
|
|
#1927 |
|
Zadomowienie
|
dostałam dzisiaj przesyłkę z 19.08
|
|
|
|
|
#1928 |
|
Zadomowienie
|
Co za niespodzianka, dostałam właśnie przesyłkę z 26.08
Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1929 |
|
Konto usunięte
|
Daję znać:
Zamówiłam na tą samą osobę, ten sam adres ale inną kartę i nowy account. Zamówienie zostało przyjęte z kodem rabatowym. Może jeszcze ręcznie je anulują jutro, ale na razie wydaje się, że przeszło. Swoją drogą, zamówiłam ten krem z retinolem polecany przez wszystkich. Aż się boję, bo u mnie te kosmetyki polecane na wizażu zwykle zupełnie się nie sprawdzają
Edytowane przez 201703060948 Czas edycji: 2014-09-07 o 11:15 |
|
|
|
|
#1930 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Za przesyłkę wyszło mi 23 dolary, ale DHL za usługi celne etc i opłatę skarbową łącznie wziął 173 zł....To znaczna część wartości zamówienia... Cóż, za głupotę i nieuwagę się płaci, piszę ku przestrodze innych wizażanek. Dobrze, że na pocieszenie mam olej marula tak ostatnio polecany.
|
|
|
#1931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zawsze zamawiam najtańszą przesyłkę i sobie chwalę bo jeszcze nie zdarzyło się by mi paczką gdzieś zaginęła. Co do zamówień z innych kart ale ten sam adres to ja mam dwa konta i zamawiam z obu i wszystkie zamówienia mi realizują a i co pół roku dostaje rabat 10$ . Tak więc bez obaw.
|
|
|
#1932 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na szczęście moje przesyłki za 4 dolary zawsze do mnie dochodzą max. w 20 dni ![]() Przy okazji - chwalę się ostatnimi nabytkami z promocji iherbowych
|
|
|
|
|
|
#1933 |
|
Zakorzenienie
|
Nie dostałam jeszcze zamówienia wysłanego 4 sierpnia, czy ktoś ze śląska także?
|
|
|
|
|
#1934 |
|
Zadomowienie
|
Soph, moje zamowienie wyslane 14 sierpnia (slask) przyszlo po 2 tyg, obecne z 29 sierpnia jeszcze nie dotarlo
|
|
#1935 |
|
Zakorzenienie
|
Mam moje pierwsze zamowienie z iherb
jakies podpowiedzi co do hitów?
|
|
#1936 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To wciąga!Czarne mydło Nubian jest super (i bardzo wydajne). Ciekawe jak się będzie spisywał krem z Reviva oraz ten oczyszczacz NutriBiotic
|
|
|
|
|
|
#1937 | |
|
Cały czas się uczę
|
Cytat:
http://www.iherb.com/Nature-s-Gate-N...-oz-170-g/6183 - dobrze czyści i odświeża http://www.iherb.com/Nature-s-Gate-N...-oz-170-g/6183 - ulubione mydło do codziennego użytku http://www.iherb.com/Lily-of-the-Des...oz-228-g/55964 -żel jest też w większej butli http://www.iherb.com/Mane-n-Tail-Det...z-355-ml/41591 - idealny do rozczesywania włosów, nie obciąża |
|
|
|
|
|
#1938 |
|
Raczkowanie
|
O, mam tę samą odżywkę z Aubrey i te cudowne mgiełki - jak się u Ciebie sprawdzają? Ja uwielbiam ba produkty, zwłaszcza mgiełkę, naprawdę robi różnicę na skórze.
Ciekawa jestem też tych cudeniek z Desert Essence - powiesz coś o nich? Edytowane przez 971368423 Czas edycji: 2014-09-23 o 17:20 |
|
|
|
|
#1939 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
{miałam chyba 2 inne produkty Aubrey do włosów i też się kompletnie nie sprawdziły. widocznie włosowo to nie moja bajka}Mgiełki Aubrey bardzo lubię - nie stosuję ich regularnie, więc trudno mi się wypowiedzieć kompleksowo. Ale czuć nawilżenie, ukojenie. Nie żałuję zakupu. Dessert Essence - obie odżywki do włosów są bardzo fajne. bez porównania lepsze od tej z Aubrey. Nabłyszczają, wygładzają, czuć nawilżenie. No taka mocna 4 z plusem ![]() Żel do mycia twarzy b. fajny - świetnie oczyszcza nie wysuszając jednocześnie. Pachnie przyjemnie i jest wydajny. Miałam ten do skóry tłustej ale ten do normalnej bardziej mi odpowiada ![]() Szampon cytrynowy... spodziewałam się przyjemniejszego zapachu nie jest zły, ale jakoś zapach mnie nie kusi szampon sam w sobie ok, robi co ma robić.Kremu do stóp jeszcze nie używałam. Podsumowując-na razie DE mnie nie zawiodło No i te piękne opakowania...
|
|
|
|
|
|
#1940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ta maseczka? Krem nie zapycha?
|
|
|
#1941 |
|
Zakorzenienie
|
Krem jest super! Maseczka tez niczego sobie, jestem jak najbardziej na tak.
|
|
#1942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1943 |
|
Zadomowienie
|
Soph, Twoje zamowienie juz dotarlo? Ja nadal czekam i zaczynam sie martwic
Dziewczyny, kusicie odzywkami, ale obiecalam sobie, ze nie zrobie kolejnego zamowienia dopoki nie dojdzie to z konca sierpnia. Paczko, gdzie jestes?
|
|
#1944 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, dostałam zwrot za nie.
|
|
|
|
|
#1945 |
|
Zadomowienie
|
A jak dlugo czekalas przed wystapieniem o zwrot? Uzylas jakichs specjalnych argumentow, czy pisałas tylko, że nie przyszla paczka?
Jak moja nie przyjdzie do konca miesiaca to tez do nich napisze
|
|
#1946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisałam tylko że nie dostałam |
|
|
|
|
|
#1947 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny!
Chciałam zrobić swoje pierwsze zamówienie na iHerb i skorzystać ze zniżki 10$, jednak mam pewne wątpliwości i obawy. Moje zamówienie po zniżce wynosi 30,83$, natomiast nie uwzględniając zniżki 40,83+4$. Pytanie jest następujące: jaka kwota jest umieszczana na paczce i czy istnieje duże ryzyko dodatkowych kosztów (cło,vat?). Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam!
|
|
|
|
|
#1948 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja w sumie mam podobne pytanie, czy któraś z was miała do czynienia z International Priority Mail(chodzi o inny sklep, nie iherb)? To chyba nie jest to samo, co International AirMail, którym wysyła iherb i mam pewne obawy, czy nie naliczą opłat w urzędzie celnym. Proszę pomóżcie może ktoś zamawiał i wie. Dokładnie chodzi o ten sklep: http://www.zebraorganics.com/shop/index.php
|
|
|
|
|
|
#1949 |
|
Zadomowienie
|
doszla moja paczka
Ktos chyba probowal sie do niej dobrac, ale zawartosc nieruszona, uff
|
|
#1950 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za odpowiedź, dawno mnie nie było. Odżywka z Aubrey u mnie właściwie też nie powala na włosach (choć jest ok), ale za to widząc jej sklad zaczęłam używać jej na skalp i włosy przy głowie, a na długości coś innego.
Efekt mnie zaskoczył, bo nie tylko pomogła mi na suchy i podrażniony w tym czasie skalp, ale też nie spowodowała większego niż zwykle przetluszczania włosów (myję średnio co trzy dni). Ale zdaję sobie sprawę, że taki sposób nie sprawdzi się u każdego ![]() A za DE też sie zabiorę, ale na razie przeraża mnie cena dolara, a podobno może dobić do 3,5
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:23.

Zostało mi w paczce miejsce na 1 kosmetyk, więc stanęło na odżywce malinowej, bo chociaż bardziej kusił mnie kokos to znalazłam kilka opinii o dziwnym chemicznym zapachu. No, ale malinowa zupełnie się u mnie nie popisała, zapach jest dziwny, jak dla mnie w ogóle malin nie przypomina, a sama odżywka jest przeciętna
pokarało mnie chyba, że nie wzięłam Giovanni
) i nie było żadnych problemów. Raz tylko zmieniłam imię na innego domownika, ale karta była na moje dane i też przeszło bez problemu 

nic tylko korzystac, choc troche pietra mam - przyznaje. Najwyzej dokupie jeszcze ta prepaidowa karte tak jak radzisz 

jakies podpowiedzi co do hitów?

Jak ta maseczka? Krem nie zapycha?