|
|||||||
| Notka |
|
| Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Bezdzietne z wyboru / Nie chcę mieć dzieci cz II
Cytat:
Przewaznie robia kupe poza kuweta. Z siku duzo rzadziej im sie to zdarza. Z tym, ze to nie jest tez za kazdym razem. Jest tez problem ze znaczeniem terenu, czy jak to nazwac, a to tak intensywny zapach, ze nos odpada. Koty sa wykastrowane i tez podobno nie powinny znaczyc, a to robia. Czy jest mozliwe niedokladne wykastrowanie ![]() Cytat:
Przede wszytskim nie wyzlosliwiam sie w stosunku do nikogo, a tu juz ktorys niemily post "leci" w moja strone. Nie znam sie, wiec pytam, otrzymuje odpowiedzi i sie do nich odnosze. Co Cie upowaznia do takiego chamstwa skierowanego do mnie? Czy ja tu kogos obrazilam w rozmowie o kotach? Czy kogos urazilam, zachowalam sie chamsko? Dlaczego wiec nie potraficie rozmawiac, co poniektore, na tym samym poziomie? Po drugie, ja nie mam kota ![]() Po trzecie, nie ze wszytskim mam problemy, miedzy innymi, z dziecmi nigdy nie mialam. ![]() to sie robi naprawde dosc przykre. I naprawde mam nadzieje, ze modzi, ktorzy tak chetnie upominaja w tym watku tylko jedna strone, zauwaza te niczym nie uzasadnione zlosliwosci. ktore tutaj radosnie wymieniacie. Dziekuje tym, ktore cos powiedza i doradza, a nie tylko "gryza".
|
|
#3002 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A co do stwierdzenia, że taki właściciel jakie zwierzątko to nic nowego, serio. Przyjrzyj się jak podobne charakterem, zachowaniem są psy do swoich właścicieli. Zwierzęta się do nas upodabniają. ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Co do poziomu wypowiedzi, to nie pierwszy raz chcesz żeby się zniżać do Twojego poziomu. Najpierw jesteś chamska, złośliwa a potem masz pretensje do wszystkich dookoła, że są tacy sami wobec Ciebie To Ty masz wiecznie problem o każdą złą wypowiedź na temat dzieci i to Ty masz wiecznie jakieś "ą i ę" na temat naszych wypowiedzi skierowanych do Ciebie. Przecież jakie my mamy prawo tak do Ciebie mówić!!! My okrutne, niedobre baby!
|
|
|
|
|
#3003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2014-10-04 o 16:14 |
|
|
|
|
#3004 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3005 |
|
Zakorzenienie
|
Luba - Może coś im nie pasuje w umiejscowieniu tej kuwety? Albo rodzaj żwirku? Trudno je o to zapytać, bo nie powiedzą, ale próbowałabym im przestawić w bardziej ustronne miejsce kuwetę i zmienić żwirek. I weterynarz też weterynarzowi nierówny. Jeden powie tak, drugi inaczej. Dlatego poszłabym do innego weterynarza. Pamiętam, że na forum miau był ranking polecanych weterynarzy z całej Polski.
Mój kot robił poza kuwetą tylko wtedy, kiedy pojawiła się kamica nerkowa, przeszedł operację i do końca życia jadł specjalistyczną karmę. No i już pod sam koniec życia, kiedy był siedemnastoletnim staruszkiem. Co do zapachu, to mocz i wykastrowanego kota ma dość ostry, specyficzny zapach, łatwo wyczuwalny. Edytowane przez Hvid Czas edycji: 2014-10-04 o 16:46 |
|
|
|
#3006 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Kot który regularnie załatwia się poza kuweta to nie jest normalne. I na pewno powodem nie jest brak kocich umiejętności. Właściciel powinien szukać powodu takiego zachowania oraz rozwiązania.
|
#3007 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Istotne jest jeszcze to co kto rozumie przez stwierdzenie "kot załatwia się poza kuwetą". Czy jest to załatwianie się w pobliżu kuwety, ale "za burtą" czy też załatwia się w zupełnie innym miejscu. Jeśli jest to załatwianie się "poza burtą" może oznaczać że kuweta jest za mała lub zbyt zanieczyszczona. Jak rozumiem koty są w liczbie mnogiej? Mają jedną czy więcej kuwet? Czasami jest tak, że koty nie chcą korzystać z tej samej kuwety. |
|
|
|
|
#3008 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Maja dwie kuwety, w roznych miejscach, nie robia zaraz "za burta" W domu jest bardzo spokojnie, mieszka tam teraz tylko moja siostra i jedna jej corka, koty maja swoje miejsca, sa kochane i zadbane. No nic, zobaczymy co bedzie dalej, moze jak beda starsze to im sie poprawi Ale zainteresowal mnie pomysl z behawiorysta, musze tym siostre zainteresowac
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2014-10-04 o 17:16 |
|||
|
|
|
#3009 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=_czarny_kot;4839266 5
Oye, Luba ze wszystkim macie problemy, nawet z kotami.[/QUOTE] Z wszystkim to znaczy z czym? |
|
|
|
#3010 |
|
Zakorzenienie
|
Luba taka sytuacja jest dla Twojej siostry na pewno bardzo uciazliwa. Polec jej wizyte u dobrego weta. Jesli kot znaczy, a to zupelnie co innego niz sika (znaczy w pozycji stojacej, czyli sciany i meble pionowe) to moze byc wnetrem lub ma powazne problemy behawioralne. Jesli sika moze miec problem z pecherzem.
2-3wizyty behawiorysty moga odmienic ich zycie jesli problem jest natury psychicznej. Czasem wystarczy dostawic kuwete, przeniesc ja. Kupic nowy drapak. Jest cala masa drobnych rzeczy, ktore moga wplynac na takie zachowanie kotow. Trudno doradzac cos przez internet. Mam nadzieje, ze uda sie rozwiazac ten problem.
|
#3011 |
|
Rotmistrz
|
Troche sie wcisne. Forum troszke nie dla mnie, bo mnie jeszcze rok czeka do 30
Nigdy niechcialam miec dzieci. A mam troje. Rozumie wszystkich ludzi co niechca dzieci, niestety oni nie rozumieja mnie...
|
|
|
|
#3012 |
|
Zakorzenienie
|
Prawda jest taka, ze wiekszosc dzieci jest z wpadki. Nawet te w malzenstwach. Nie ma w tym nic dziwnego.
|
#3013 | |
|
Rotmistrz
|
Cytat:
Bardziej chodzi mi o to, ze jakbym niekochala swoich dzieci to z automatu jestem zla osoba. Ja nigdy niechcialam miec dzieci I licznej rodziny, no a mam. I nie, ze jestem nieszczesliwa, ale tez niczuje sie z tym szczesliwa. Raczej udupiona, na kazdym kroku. Mieszkam teraz w Niemczech, sa dodatki na dzieci, ulgi podatkowe I tam ble, ble. Ja tego niechce. Szczerze, niekorxystam z niczego. Ja chce do pracy! I nie na 2-3 h. Jakkolwiek zle to zabrzmi, to czesto sie zastanawiam jak by to bylo fajnie/lepiej/latwiej bez dzieci. |
|
|
|
|
#3014 |
|
Raczkowanie
|
Lola, współczuję.
Dlaczego nie możesz iść do pracy? Jeśli jeszcze karmisz to poczekałabym, ale później poszłabym do pracy nawet gdyby wypłata starczała wyłącznie na opiekunkę.
|
#3015 |
|
Zakorzenienie
|
Mam znajoma tutaj, w Polsce, ktora ma trzy corki. Po kazdym dziecku wracala do pracy. Teraz tez pracuje
Ale daja sobie rade. Sa szczesliwi. Kwestia podejscia do tematu. Dzieci udupiaja na jakis czas. Ograniczaja mozliwosci. Ale nie moga byc wymowka od normalnego zycia
|
#3016 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak myslicie jest jakiś wiek do którego ze względów zdrowotnych powinno sie podjąć taką decyję?
|
|
|
#3017 |
|
Naczelna Nastolatka
|
no wiecie, ja nie bardzo rozumiem jak można mieć trójkę dzieci z wpadki, jeśli się dzieci nie chciało. Jeszcze jedno to może być zrozumiała. Ale troje??
|
#3018 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Jeszcze Ci sporo czasu do menopauzy zostało, więc warto się zastanowić nad zmianą lub wprowadzeniem dodatkowej metody antykoncepcji. I nie mówię tego złośliwie. |
|
|
|
|
#3019 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Szwagierka też wpadła,w trakcie pierwszej ciąży okazało się że ma guza złośliwego na jajniku,(lekarze usunęli,ciąża uratowana )przez 4 lata zakazali zachodzenia w ciąże, by hormony nie szalały. Rok minął , znowu ciąża, i znowu guz na jajniku,w trakcie ciąży operacja, oczywiście nowotwór złośliwy,(dzieciątko znowu uratowane)reprymenda od lekarzy za lekkomyślność, i wiecie co 3 lata...? następna ciąża.......brak słów za głupotę.....,lekarz powiedział że oczywiście może rodzić ale nie obiecuje że nowotwór na którymś etapie się nie pojawi,usunęła ciąże,za 5 miesięcy miała nawrót nowotworu,bardzo agresywny,całe jajniki zaatakowane,wszystko jej usunęli,już nigdy nie będzie mogła mieć dzieci.Spytałam się jak można 3razy "wpaść", odpowiedź "bo przecież w trakcie okresu nie zachodzi się w ciąże'' Edytowane przez martarum Czas edycji: 2014-10-05 o 10:55 |
|
|
|
|
#3020 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gdybym teraz zaszła to tak bym zrobiła plus przeszła potem na tabletki i gumki.
|
|
#3021 |
|
Konto usunięte
|
Oj uwazaj Shar. Wywolasz burze.
|
|
|
|
#3022 |
|
Zadomowienie
|
Cóż. Wyrażam swoje zdanie po prostu, co ja bym zrobiła. Nikomu tego nie narzucam.
![]() Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka
|
#3023 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ze wiekszosc dzieci jest z wpadek to skad to wzielas? Moze tak bylo kiedys, kiedy metody antykoncepcji byly bardziej zawodne, ale teraz? To dlaczego np zakonna nie wpada? ![]() Ja Ci powiem dlaczego, bo sie zabezpiecza i mysli i planuje. Tak samo jak mozna zaplanowac nieposiadanie dzieci, tak i mozna zaplanowac ich posiadanie. Ja nie mowie oczywiscie, ze wszytskie dzieci sqa planowane itd. Ale jakos nie wydaje mi sie, ze "wiekszosc dzieci jest z wpadek" Cytat:
I nie opowiadaj mi, ze dodatkow nie bierzesz , bo niby jak zyjesz nie pracujac? To razBo dwa, gdyby Twoj partner zarabial tyyyyle, ze dodatkow (nawet tylko Kindergeldu) nie potrzebujecie, to byloby Cie stac na nianie. A trzy, to spokojnie mozna pracowac majac dzieci a jeszcze do tego w Nimeczech, gdzie naprawde sa ulatwienia dla matek z dziecmi ![]() No juz bez przesady, kobiety pracuja i to w krajach gdzie jest mniej pomocy dla dzieciatych np w Polsce Cytat:
Cytat:
Sorry ale te wszytskie "wpadki" to jest zwykla glupota i brak myslenia. Ostro, ale taka prawda. Tak jak pisze zakonna, rozumiem, ze raz mozna "wpasc", bo kurcze wszytsko jest zawodne. Ale nie wierze, ze inteligentny, myslacy czlowiek, ktory dzieci miec nie chce, lub nie chce w tym momencie, wpada pare razy.
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2014-10-05 o 12:44 |
||||
|
|
|
#3024 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Jak się dzieci nie chce to się trzeba zabezpieczyć. To chyba logiczne, nie? Trzy razy ciąża niechciana to totalny brak odpowiedzialności.
|
#3025 |
|
koci świat
|
Luba -
|
|
|
|
#3026 |
|
Konto usunięte
|
W dzisiejszym świecie "wpadka" jest tylko w jednym, jedynym przypadku - kiedy pęknie gumka. Na to zwykle się nie ma wpływu.
A i wtedy możesz iść po tabletkę PO i nie ma problemu. A jeśli tabletki bierzesz co drugi dzień, albo miałaś biegunkę/wymioty, brałaś antybiotyk i nie zabezpieczałaś się dodatkowo, mimo,że jest to WYRAŹNIE napisane w ulotce, to nie ma wpadki. Jest wyraźne przyzwolenie na ciążę. Jak myślisz, że zdąży wyjąć przed to również jest przyzwolenie na ciążę. Zwykła niefrasobliwość i nieodpowiedzialność. I uważam, że każdy, KAŻDY powinien odbyć nie wiem, jakiś kurs, szkolenie z zakresu edukacji seksualnej. Mi takie kity w szkole wciskali, że masakra. WDŻ prowadziła KATECHETKA. mówiła, że np. prezerwatywy mają mikropory przez które przepływają plemniki, wcale wiięc nie chronią przed ciążą ani chorobami. Tabletki powodują raka, po odstawieniu nie można zajść w ciążę, oczywiście są mało skuteczne, a dzieci rodzą się zdeformowane. Oczywiście kalendarzyk (nie npr) jest najskuteczniejszy, wystarczy uprawiać seks przed okresem, bo się wtedy nie zachodzi w ciążę. I potem mamy, "wpadłam 3 razy" albo "Pani Zuzanna ma 23 lata i 6 dzieci. wszystkie planowane. prosimy o pomoc finansową i materialną". Edytowane przez 201803111829 Czas edycji: 2014-10-05 o 15:21 |
|
|
|
#3027 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wyobrażam sobie, jak okropnie musisz się czasem czuć sama ze sobą, ale uważam, że nie powinnaś się obwiniać, skoro te dzieci kochasz i zajmujesz się nimi najlepiej jak potrafisz. Po drugie, stań na głowie, żeby pójść do pracy - widać, że bardzo chcesz. Jak odpoczniesz trochę psychicznie, zmieni Ci się i podejście do obowiązków w domu.
|
|
#3028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I w ogole dziewczyna wyglada na zagubiona w tym wszytskim, dobrze byloby poukladac sobie zycie takie jakie jest. Tylko jakos nie bardzo "lubie" kiedy mowi sie o parokrotnych wpadkach, bo to juz nie wpadki.
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2014-10-05 o 17:16 |
|
|
|
|
#3029 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie uslyszalam historie: dziewczyna urodzila 5 miesiecy temu dziecko i juz w kolejnej ciazy. Wpadka. A ma jeszcze dwoje starszych dzieci. W tym jedno chore
Kolezanka:pierwsze dziecko z wpadki. Byli po slubie, ale chcieli jeszcze zaczekac z dzieckiem. Wyszlo inaczej. Drugie juz zaplanowali. Ludzie sa bezmyslni. Wydaje im sie, ze jakos to bedzie. A moze nie wpadna? Kilka razy sie udalo, moze i tym razem sie uda? Daja sie poniesc chwili. Zapominaja o konsekwencjach. A potem mowia, ze wpadli, ze tak wyszlo. Moze zle sie wyrazilam? To moze nie sa wpadki, a ludzka glupota? A ile znacie osob, ktore otwarcie mowia: teraz bedziemy mieli dziecko? Ja znam takich malo. Na pewno mniej niz tych co maja dzieci przez glupote.
|
#3030 |
|
Naczelna Nastolatka
|
No faktycznie, JA nie rozumiem jak można mieć dzieci jeśli się dzieci nie chciało. Nie rozumiem i już. Może jestem ograniczona umysłowo.
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:01.

Haters Gonna Hate