|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)
ale słoneczko wyszło, a ja jakaś zblazowana jestem, nic mi się nie chce, podjechałam tylko z tatą do bricomana po jakieś tam drewno na działkę do domku i już siedzę w domu, TZ wybył w czwartek wieczorem do pracy, potem na działkę, i znów do pracy i znów działka i będzie chyba jutro rano dopiero...
![]() tymczasem smsuje z koleżanką, która rodzi
|
|
#3632 |
|
Zakorzenienie
|
Paulina dzwonilam sie spytac o cene tych rzes ta metoda 70zl
wiec napewno sobie zrobie przed porodem ![]() No I bratowej nie pasuje wiec idziemy do tesciowej
|
#3633 |
|
Wtajemniczenie
|
to moja teściowa to anioł w takim razie
teść też ![]() ale fajny dzień dziś my już po obiadku, chłopaki na dworze, a ja zaległam, bo to już ta pora kiedy mój brzuch baaaardzo zmęczony.... kurde, coraz gorzej, nie wiem jak ja dam radę w przyszłym tyg sama z Jaśkiem :/ byłam po ten proszek w rossie i w końcu wzięłam zupełnie inny ![]() była tylko lovela i ten płyn bobini, więc marny wybór ale był też ten domol, na półce z dziecięcymi, napisane, że ekologiczny, ultra sensitive..... no i wzięłam ![]() słyszała któraś o nim? http://www.rossnet.pl/Produkt/Domol-...6919,4803,6245 mój przewygodny fotel
|
#3634 |
|
Raczkowanie
|
gratuluje wszystkim nowych tygodni (:
u mnie dziś zaczął się 33 ;D jak sobie myślę że jeszcze troszkę i mały już będzie z nami to z jednej strony tak bardzo się cieszę, a z drugiej, pełno obaw! dziś u nas wyszło słoneczko, także materac wystawiony na podwórko żeby się ładnie wywietrzył. Dom posprzątany, prysznic wzięty, paznokcie pomalowane, więc teraz czas na relaks - jedziemy do znajomej na kawusię (: Od kilku dni mały tak kopie, że cały brzuch boli! No ale przynajmniej czuję, że nic mu nie jest, i że ma duży siły! Pozdrawiam Was słonecznie! |
|
|
|
#3635 |
|
Wtajemniczenie
|
kurde :/
poszperałam i u Sroki wyszedłby na 7 miejscu :/ a taki był ładny.... ekologiczny.... ![]() no nic, wypiorę w nim rzeczy, które nie będą w bezpośrednim kontakcie ze skórą małej, a kupię inny i tak z mojego prania wyszło tyle, że zaczęłam od naszych, bo pełny kosz i nie mam gdzie suszyć już ![]() o matko, czuję, że poród mnie zastanie z tym wszystkim
|
#3636 | ||
|
Raczkowanie
|
Esti te literki sama robiłaś czy kupiłaś? Jestem bardzo zainteresowana, jesli były kupione to można prosić o namiary na sprzedawcę?
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez mgds Czas edycji: 2014-10-04 o 16:17 |
||
|
|
|
#3637 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem już w domu, bo reszta wykładów odwołana
![]() No i stawiam soczki bo zaliczyłam! na wszystkie pytania odpowiedziałam, ale babka kosa, więcej niż 3 nie stawiała ale i tak sie ciesze
|
#3638 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3639 |
|
Raczkowanie
|
Frau
Futbolowa ta Twoja tesciowa ![]() Lola mi tez podoba sie mie Filip, w sumie to bylo jedyne meskie imie, ktore bralam pod uwage kiedy jeszcze nie znalam plci. Ja rodzicow Tz jeszcze nie poznalam, ale w sumie bardzo sie ciesze, ze mieszkaja tysiace kilometrow od nas ![]() Zanet gratuluje 36 tygodnia ![]() Siobhan super kacik (mam taki sam przewijak )Esti sliczna girlanda ![]() Martha trzymam kciuki za szybki i najmniej bolesy porod kolezanki ![]() Patingratuluje 33 tygodnia ![]() Kasia gratuluje zdanego egzaminu ![]() klaski :![]() Ela nie panikuj ja we wtorek zaczynam 38 tydzien i nadal nie mam nic zrobionePiszac nic mam na mysl naprawde NIC!pranie niezrobione, torba niespakowana, rzeczy do szpitala niekupione No ok, pokoj skonczony jest, ale to wszystko. Mialam sie dzisaj za pranie wziac, ale obudzilam sie z mega bolem glowy, katarem i bolem gardla wiec chyba sobie odpuszcze![]() Ktoras z was ostatnio pisala o babce ziemniaczanej, nie mialam pojecia, co to,wygooglowalam i tak mi sie spodobala, ze Tz zagonilam dzisaj, zeby mi zrobil zobaczymy,mco z tego wyjdzie
|
|
|
|
#3640 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3641 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() a z czego to byla poprawka/przypomnij..teraz mozna odetchnac z ulga.. tCytat:
robila je moja kolezanka,jestem bardzo zadowolona.podeslalam jej zdj jak bd wygladala posciel i ta girlanda i ona sama szukala materialu azeby idealnie mi pasowalo.oprocz tego robi sie jeszcze misio w takich samych barwach. to str z fb..ma tam pare swoich prac https://www.facebook.com/pages/Boobe...89?sk=timeline /Izabela/ale nie ma literek..ja z ciekawosci zapytalam i nie bylo problemu.jak do niej napiszesz to na pewno odpowie i jestem pewna,ze jak bd chętna to i Tb uszyje powiesz jej jakie oczekiwania,podrzucisz jakis desen i gwarantuje,ze bd zadowolona i Ty nie wiem jeszcze jaka cena bo tworzy teraz tego misia i dopiero pozniej zaplace za wszystko..aham..mieszka ode mnie jakies 40 km wiec zawsze wysyla poczta..Elaten domol jest ekologiczny i do delikatnego pranka ale srednio sie sprawdza u dzieci..ja kiedys takiego mialam ale do prania recznego i nawet pienic sie nie chcial..
[B][COLOR="Red"]Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić /[I][FONT="Palatino Linotype"] 11.11.2014.r Nasze szczęście-Franuś Edytowane przez esti87 Czas edycji: 2014-10-04 o 16:49 |
||
|
|
|
#3642 |
|
Wtajemniczenie
|
Esti z prawa administracyjnego :/
|
#3643 |
|
Rozeznanie
|
ooo..grubo..nie moja bajka..
3 to bardzo dobra ocena..zuch dziewczynka klaski :Rosalie jak TZ zrobi wiecej i cosik zostanie to jestem chetna
[B][COLOR="Red"]Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić /[I][FONT="Palatino Linotype"] 11.11.2014.r Nasze szczęście-Franuś Edytowane przez esti87 Czas edycji: 2014-10-04 o 16:54 |
|
|
|
#3644 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3645 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiu,gratulacje, zdolna bestia z ciebie
Rosalie, ja uwielbiam babkę ziemniaczaną, my robimy wersje najprostszą, ziemniaki, mąka, jajo, cebulka, sól i pieprz, ja potem sobie na upieczoną gęstą kwaśna śmietanę daję , jak zostanie, to dobra jest odsmażona na drugi dzień A skąd jest twój TŻ jeśli można wiedzieć, że teściów jeszcze nie znasz?U mnie właśnie osłabienie ruchów, mała mniej szaleje, a bardziej się rozpycha, czuję takie wkręcanie w dole brzucha, albo brzuch się zniekształca i napina w jednym miejscu, ale tak powoli. Syn mnie dziś przeciągnął na rowerze, ja szłam a on jechał, ale musiałam szybko iść, masakra, padam, idę się położyć. Mały dostał nową grę na playstation na wonderbooka Księgę Eliksurów i jak TŻ wróci z pracy to będziemy grać.
|
|
#3646 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratulacje!!!Ja tez kiedyś miałam poprawkę z prawa facet był taki gnój ze łooo pamietam, ze jak juz mi robił wpis to rzucił tekstem" czemu Pani nie przyszła do mnie na katedrę na poprawkę" (coś w tym stylu, ale zabrzmiało jednoznacznie) i jeszcze ten jego uśmieszek
|
|
#3647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ela mnie się podobają tego typu fotele! chciałabym podobny,ale miejsca brak poki co ![]() Indra u mnie z ruchami podobnie, bardziej rozpychanie niż kopanie ![]() ja wszystko poprasowałam z małych rozmiarow, tylko pochować to muszę, w sumie mogłabym torbę pakować, ale podkłady zostawiłam u rodziców...to może potem je dopakuję? zmieniłam pościel, jem obiad, zaraz może wyjmę mięso z zamrażarki i przyrządzę na jutro już bazę pod obiad - mam ochotę na chili con carne, ale w wersji łagodnej z natką pietruszki
|
|
|
#3648 |
|
Rozeznanie
|
Kasiu Gratulacje
|
#3649 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jednak po alkoholu wszystko łatwiej zrozumieć ja teraz tez nie mogę się dogadać z TŻ jak on cos wypije ![]() Futbolowa, mam pomysł! Zapros teściową na niedzielna kawe poobiednia i o 15.45 na Superstacji włącz program publicystyczny z Kuba Watlym. Wytatuowany, z oryginaalna fryzura i na prawde dobrze gada! Zaachwycaj się nim i przyznawaj mu racje. Ciekawe co teściową by mówiła ![]() Anuszka, może dziewczyna bardziej do mnie pasuje ![]() Co do imion- Alexander mi się podoba (jak mój były ), może:Filip, Lukasz (Lucas), David, Daniel, Leon (Leonard), Vincent, Gabriel, Mateusz, Tomasz, Emil, Dominik, Benjamin, Kristian, Ksavier, Max, Victor.Imiona występujące na całym swiecie- wiadomo, ze pisownia zawsze będzie się jakoś różniła. Mi się podoba imię Sasha s Kasia ![]() Ps. Te usmieszki mi się wzięły z postów które cytuje i nie mogę wykaasowac ehh ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3650 |
|
Rozeznanie
|
http://www.popularnie.pl/piesek-i-jego-sztuczki/ aaaa swietny jest
|
#3651 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3652 |
|
Zadomowienie
|
Babka ziemniaczana, kociołek o którym pisała Kostka, chili con cośtam Marty... Cóż to za nowości - pierwsze słyszę o takich daniach
![]() Rosalie, ja tez nie znam TŻta rodziców, a on moich poznal dopiero w te wakacje ![]() Wy tu piszecie, ze nie macie poprane, poprasowane... A mnie przeprowadzka czeka we wtorek jedziemy do agencji bo znaleźli nam dwa mieszkania (to sprzedajemy) i mamy zobaczyć co wybrali. Juz się doczekać nie mogę!
|
#3653 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a łóżeczka ubieracie przed porodem czy dopiero jak wrócicie ze szpitala?
|
|
|
|
#3654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nakryje jakims patchworkiem, żeby się nie kurzylo a co pokaze praktyka? nie wiem, chciałabym, żeby było czysto i tu nie wiem, co robic... choć wiadomo, ze nieskazitelnie nie będzie
|
|
|
#3655 |
|
Rozeznanie
|
Monian ja powiesiłam jedynie torbe-przybornik i tak milusio sie zrobiło.reszte mam poprsowaną i przygotowane w jednym msc.pokazałam tz co gdzie i on ubierze posciel i reszte dzień przed wyjsciem ze szitala
szkoda by teraz się kurzyło
|
#3656 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myślałam, żeby poprać, poprasować, schować do szuflady i po przyjściu ze szpitala ubrać ale sama nie wiem, może lepiej wcześniej to zrobić i czymś nakryć
|
|
|
|
#3657 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja lozeczko ubiore jak wrócę ze szpitala, przecież to tylko chwilka
|
|
#3658 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak ja dziękuję Bogu za fajnych teściów. Czasem się zastanawiam, skąd w moim TŻ takie zachowania i brak odrobiny współczucia. Zostawiłam mu listę powodów, dla których mogę i mam prawo być zmierzła. Nawet nie przeczytał, tylko machnął ręką. Cytat:
Cytat:
pojechaliśmy na wieś i było tak pięknie i ciepło i spokojnie. TŻ wyżył się przy rozbiórce trampoliny i rąbaniu drzewa, ja siedziałam na fotelu i puszczałam M. bańki, sąsiedzi nas na obiad zaprosili, choć mieliśmy swoje i trochę się uspokoiłam. Cieszę się, że zdecydowałam się pojechać mimo kaszlu Marysi i mojego. Zawsze to trochę świeżego powietrza. A w Kato dziś tak buro i ponuro było. Mam nadzieję, że już ten spokój zostanie, przynajmniej na jakiś czas. Nawet mnie TŻ przytulił. Ale mnie oczywiście czarny humor nie odpuszcza. W domu mamy piec gazowy, ale na butlę no i zawsze go zakręcamy, jak gdzieś wychodzimy, tak dla bezpieczeństwa. No i wróciliśmy, a TŻ, że musi jechać do casto po coś, żeby z kranu w kuchni nie ciekło. Rozmawiamy T.: wyciągnąłem już masło i odkręciłem gaz ja: odkręciła gaz nie zapukał nikt na czas.... T.: to ja jednak dla bezpieczeństwa zakręcę |
|||
|
|
|
#3659 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a my właśnie zrobiliśmy pizzę we trójkę ![]() i siedzą w piekarniku ![]() a co do mojego TŻ, teściowa ma na niego focha i do mnie pisze smsa : "może przyjedziesz do nas na weekend?" zwrcam uwagę na liczbę pojedynczą a tż jest dziś aniołem.... jak byłam w sklepie to nawet sam wpadł na to, żeby ziemniaki do obiadu obrać i nastawić i zupę zagrzać normalnie szacun ![]() oby to już trwało......... miłego wieczorka
Jaś 17.07.2011 Zuzia 28.11.2014 Edytowane przez ela_86 Czas edycji: 2014-10-04 o 18:41 |
|
|
|
|
#3660 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:51.

wiec napewno sobie zrobie przed porodem 
teść też 

klaski :
wiec chyba sobie odpuszcze

facet był taki gnój ze łooo pamietam, ze jak juz mi robił wpis to rzucił tekstem" czemu Pani nie przyszła do mnie na katedrę na poprawkę" (coś w tym stylu, ale zabrzmiało jednoznacznie) i jeszcze ten jego uśmieszek