Styczniowe mamusie 2015, cz. V - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-04, 20:49   #3241
charliss
Zadomowienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. V

Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
na którym kanale to jest? moja teściowa oglądała kiedyś i sie załamała ja wolę "Kto poślubi mojego syna"

no dramat te programy… nie wiem po co ludzie ida do tv sie tak osmieszac. a najbardziej to myslalam o rodzicach tych lasek w "kto poslubi mojego syna", zenada na calego…

Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość
dziewczyny, kiedy myślicie, że można wrócić po malowaniu pokoi do domu?
mysle ze przynajmniej 2 noce moznaby odczekac.

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
ten system podnoszenia u nas sie nie sprawdził,ale np nauczyłam sie,jak zmieniać pieluszke tzn podnosić dupkę nie ciągnąc za nózki,
w sumie musze sobie przypomnieć
goście jutro,zaraz bede kroiła sałatke,trochę głupia sytuacja bo jakoś jak byłam w 8 tygodniu ciązy,spotkałam sie z tą dziewczyną ktora ma jutro przyjść,a że ona lubi % to mnie ciągneła na piwo,to sie musiłam przyznać,ze nie moge pić,a ona ze super ze gratuluje,a ja sie smiałam,że co mnie mąż dotknie to dziecko wychodzi.
Potem sie przyznała,ze sie pół roku juz staraja i nic,a ich współlokatorka sie wygadała,że ponad rok.To palnęłam Ja bym sie nie spowiedziałą,że oni sie starają,patrząć jaki maja styl życia %%%%

obejrzałam jeden i jestem na nie,żenada troche,natomiast na Tańcu z gwiazdami myslałąm,ze wczoraj urodze ze śmiechu
ja tez znalam taka co tryb zycia miala wybitnie rozrywkowy a przy tym plakala ze nie moze zajsc. nadal nic z tego chyba nie wyszlo...
charliss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-04, 20:51   #3242
teja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez akrolowa Pokaż wiadomość
Była dzisiaj u mnie przyjaciółka i pół dnia spędziłyśmy na pogaduchach Tak dawno się nie widziałyśmy, że miałyśmy sporo do nadrobienia
A teściowa zrobiła niespodziankę sprawiła małemu kilka prezentów w postaci ubranek i dodatkowo dwóch pak pampersów i sześciopaka chusteczek

Teja pięknie wyglądacie
Madzikuuu super, że wszystko u Was w porządku
Dusiolka albo zmienisz trampki, albo zdecydujesz się na biały wózek lub stelaż - nie ma wyjścia
Smerfetka mnie tak często pobolewa, gin twierdzi, że to dlatego, że mały jest bardzo nisko i napiera główką na szyjkę dlatego mam polegiwać i w razie czego ratować się nospą, bo u mnie wtedy momentalnie brzuch się twardy.
Skąd bodziaki? śliczne są!!!
Stary 2014-10-04, 20:52   #3243
charliss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Hej jestem po warsztatach i ponieważ było sporo o monitorach oddechu to podzielę się wiedzą - mówił o nich ratownik medyczny a nie przedstawiciel handlowy więc nie są to wiadomości typowo konsumenckie...
Przede wszystkim na rynku nie ma ani jednego monitora oddechu - sa monitory ruchu które nie sprawdzają oddechu. Wykrywają ruch jakikolwiek - także karuzele, pozytywki a nawet rodziców ruszających się podczas snu
Były przypadki że dziecko nie oddychalo a monitor właśnie ze względu na takie zakłócenia nie reagował... sam nam to zademonstrował jak położył fantoma dziecka na materacu gdzie pod spodem był monitor angelcare. Fantom nie oddycha jak wiadomo :-P a on położył rękę na tym materacu i stał obok. Monitor ciągle wykrywał ruch - JEGO ruch a nie dziecka - nie zadziałał.
Ważne! Są 2 rodzaje materacy z którymi monitory ruchu nie działają! Ale nie znał nazw... mówił że są wymienione w instrukcji każdego takiego monitora więc jeśli ktoś chce musi zrobić research...
Co do monitorów przenośnych nie polecał bo wystarczy że się przesunie i nie zadziała, albo dziecko go sobie zdejmie przypadkiem.
Ratownik kładł nacisk że monitory nie ratują życia dzieciom, jak sie uważa... to rodzice ratują życie swoim dzieciom a monitor jedynie służy komfortowi rodzica - nie można na nim bezwzględnie polegać...

Mi to dało do myślenia
rozsadne…ale ile osob tyle opinii… sama nie wiem;/ niby myslalam ze te przenosne sa dobrym rozwiazaniem ale nie wiem ani czy to wygodne ani wlasnie czy nie latwo to sobie zdjac...
Stary 2014-10-04, 20:52   #3244
teja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AsiaW** Pokaż wiadomość
słodki ten ręcznik

teja piszesz o tym Cmarelo sevilla? bo też mam go w planach zkaupić, cieszy mnie Twoja opinia
Dokładnie o nim
Stary 2014-10-04, 21:00   #3245
smerfetka2808
Zakorzenienie

Katerina, mi się podobał ale zobaczymy jak u nas będzie, z przewijaniem też widziałam, fajnie to wygląda bo się faktycznie za te kurczaczkowe nóżki nie ciągnie
co do tekstu no to skąd miałas wiedzieć skoro taki tryb zycia prowadzą? zdarza się, a co do Tańca to jak wczoraj widziałam tego Koterskiego też myślałam że się posikam ze smiechu, taki on koślawy

Lilijka, bidulko Ty ja bym nie wytrzymała z takim babskiem, nie ma mowy

akrolowa, piękne prezenty super bodziaki bo takie mało kolorowe, podobaja mi się takie a moja mama mega kolorowe kupuje Artusiowi
a co do bólu brzucha to położyłam się i mi przeszło
ale brzuch mi nie twardniał, ale Mały kopał tbardzo nisko to fakt.

Kinqa, ważne że coś udało się upolować i na darmo nie pojechałaś

Fashion, rewelacyjny ten ręczniczek chyba muszę się w końcu do tego TkMaxx'a przejść
i super zakupy pierdółka do pierdółki i wyprawka się uzbiera
a czemu chcesz płakać?

U mnie była koleżanka i też się nie mogłyśmy nagadać, przywiozła białe Michałki i myślałam że ją uduszę dopiero co pojechała więc mi dzień zleciał szybciutko mimo że męża w domku nie mam

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Szczeperka, dzięki za mały wykładzik kurde nie wiem co z tym monitorem, może jak będziemy mieć jakąś gotówkę na zbyciu to się w niego zaopatrzymy

Charliss, no te matki też są walnięte, jak moga na takie rzeczy pozwalać w swoich domach, no ale jest się z czego pośmiać przynajmniej
Stary 2014-10-04, 21:00   #3246
Kinqaa
Zakorzenienie

Cytat:
Hej jestem po warsztatach i ponieważ było sporo o monitorach oddechu to podzielę się wiedzą - mówił o nich ratownik medyczny a nie przedstawiciel handlowy więc nie są to wiadomości typowo konsumenckie...
Przede wszystkim na rynku nie ma ani jednego monitora oddechu - sa monitory ruchu które nie sprawdzają oddechu. Wykrywają ruch jakikolwiek - także karuzele, pozytywki a nawet rodziców ruszających się podczas snu
Były przypadki że dziecko nie oddychalo a monitor właśnie ze względu na takie zakłócenia nie reagował... sam nam to zademonstrował jak położył fantoma dziecka na materacu gdzie pod spodem był monitor angelcare. Fantom nie oddycha jak wiadomo :-P a on położył rękę na tym materacu i stał obok. Monitor ciągle wykrywał ruch - JEGO ruch a nie dziecka - nie zadziałał.
Ważne! Są 2 rodzaje materacy z którymi monitory ruchu nie działają! Ale nie znał nazw... mówił że są wymienione w instrukcji każdego takiego monitora więc jeśli ktoś chce musi zrobić research...
Co do monitorów przenośnych nie polecał bo wystarczy że się przesunie i nie zadziała, albo dziecko go sobie zdejmie przypadkiem.
Ratownik kładł nacisk że monitory nie ratują życia dzieciom, jak sie uważa... to rodzice ratują życie swoim dzieciom a monitor jedynie służy komfortowi rodzica - nie można na nim bezwzględnie polegać...

Mi to dało do myślenia
Jestem tego samego zdania
Mądrze powiedział. Po prostu trzeba unikać wszelakich pościeli zabawek w łóżeczku jak najmniej rzeczy. .. na początek.

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-04, 21:09   #3247
charliss
Zadomowienie

dziewczyny jak dzialaja znizki z newslettera w HM?
Stary 2014-10-04, 21:16   #3248
akrolowa
Zadomowienie

Aska to prawda, ja póki co nie mogę na nią narzekać
Teja te w paseczki i wąsy z leclerca po 5.60 są, a te w pięciopaku z tesco jakoś 17 zł. za kopmlet.
Szczeperka dzięki za garść przydatnych informacji!
Charliss drukujesz ten voucher z maila i dajesz kasjerce - zniżka jest jednorazowa i obejmuje jedną rzecz, która nie podlega innym zniżkom i promocjom.
Stary 2014-10-04, 21:27   #3249
Szczeperka
Wtajemniczenie

Powiem Wam że się uspokoiłam po tym wykładzie i jeśli dziecko nie będzie wcześniakiem to nie kupię tego monitora

I miałam pisać wcześniej - dziewczyny fajne zakupy

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-04, 21:36   #3250
bajlaga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
strach się bać, bajlaga

ja oglądam kto poślubi mojego syna, przynajmniej ponabijać się można
Ojjj, inspekcja była bezlitosna

Ostatnio nie mam czego oglądać to chyba zacznę to "Kto poślubi mojego syna", pośmieje się

Katerina
co do "Tańca z gwiazdami" to nie wiem kto jest tam gwiazdą, tancerz czy ta 'gwiazda'

suszarka no właśnie, dużo zależy od farby... niektóre to są takie smrodlawe, ciekawe jak to będzie u nas

lilijka jejku, jak ta Twoja teściowa mnie wkurza, na odległość, dobra jest

ewka chodzi Ci o tego psychola z tą nitką? se jaja zrobił, a ludzi to obrzydza
bajlaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-04, 21:42   #3251
Szczeperka
Wtajemniczenie

I się pochwalę że wygrałam dziś poduszkę ciążową :-D mąż ją przygarnął :-P

Ignaś 11.03.2016
Stary 2014-10-04, 21:44   #3252
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:
I się pochwalę że wygrałam dziś poduszkę ciążową :-D mąż ją przygarnął :-P
super, gratulacje!
dawaj foto
fajnie coś wygrać, ja tam nie mam szczęścia
Stary 2014-10-04, 21:51   #3253
Kinqaa
Zakorzenienie

A ja właśnie czytam wiadomości i znaleźli niby ciało mordercy tej dziewczynki co u nas zaginęła miesiąc temu a później znalezli jej ciało w rzece... brrr.

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-04, 21:52   #3254
charliss
Zadomowienie

bylam przed chwila w takim centrum handlowym co jest malo ludzi wiec liczylam na jakis mniej przebrany dzial ciazowy… znalazlam spodnie jakie chcialam ale tylko rozmiar S, w ogole z niczego nie bylo XSek.. a Ski ciazowe w HMie sa GIGANTYCZNE za to tych spodni nigdzie nie ma a bardzo mi na nich zalezy, i co zrobic… moze trzeba bylo te Ski wziac…jutro podzwonie po HMach.
Stary 2014-10-04, 21:53   #3255
Szczeperka
Wtajemniczenie

Po raz pierwszy dodaję zdjęcia z telefonu. Ciekawe czy coś będzie widać :-P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1412452340533.jpg (95,5 KB, 14 załadowań)

Ignaś 11.03.2016
Stary 2014-10-04, 21:56   #3256
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
A ja właśnie czytam wiadomości i znaleźli niby ciało mordercy tej dziewczynki co u nas zaginęła miesiąc temu a później znalezli jej ciało w rzece... brrr.
Straszne...

Ignaś 11.03.2016
Stary 2014-10-04, 21:59   #3257
smerfetka2808
Zakorzenienie

Szczeperka, ohoho konkretna poducha

Charliss, ja bym wzięła Ski i najwyżej troszkę zwęzić je? a mierzyłaś?
Stary 2014-10-04, 22:00   #3258
bajlaga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
okropne rzeczy się dzieją na tym świecie

Szczeperka super wygrana zazdroszczę mój Tż mi podkrada ciągle moją Cebuszkę

a właśnie, moja poducha była z początku taka wielka, a teraz się wyrobiła, że puste miejsca się porobiły
Stary 2014-10-04, 22:04   #3259
smerfetka2808
Zakorzenienie

Bajlaga, moja tak samo
ale sobie ją tak układam że tą "pustą" część z której wytrzepie kuleczki daję pod poduszkę na której śpię i znowu mam całą napełnioną tylko troszkę krótszą
Stary 2014-10-04, 22:17   #3260
Szczeperka
Wtajemniczenie

Moja cebuszka też się wyrobiła ale i tak wygodniej mi z nią spać niż bez niej. Ta która wygrałam to fikuszka i wypełnienie ma takie typowe poduszkowe więc pewnie wyrobi się jeszcze szybciej. Ale to już problem męża będzie :-P
Powiem Wam że ja też nic nie wgrywam - do dziś :-P

Swoją drogą Ci marketingowcy to mają wyobraźnię do nazw

Ignaś 11.03.2016
Stary 2014-10-04, 22:20   #3261
allgoodthings
Zadomowienie

szczeperka chyba byłyśmy na tej samej serii spotkań
zgadzam się, monitor nie ratuje życia, wszystko zależy od rodzica. Tylko rodzic nie zawsze ma szansę, żeby pomóc. Ja zdecydowałam, że kupię. Zamiast ochraniacza na łóżeczko, pościeli (która i tak nie przyda się na początek), i innych "ozdóbek" do spania. Niedługo zaczynają się spotkania z chyba "mamo to ja" i też się wybieram
charliss a sprawdzałaś na stronie h&m czy są w ogóle xs z tego modelu? a co do tych kuponów to potem kasujesz maila z newslettera i na nowo, za kilka dni, możesz pobrać kupon od kiedy wiem o patencie, nie kupiłam tam nic w normalnej cenie

do poduszek z kulkami można dokupić wypełnienie. Zamawiałam ostatnio 50litrów za ok 25 zł do mojej pufy

i byłam na tym usg niestety na 4d się nie załapałam, ale na zwykłe tak. Dzidzia zostaje kobietą na 80% i waży 993g
Stary 2014-10-04, 22:29   #3262
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez allgoodthings Pokaż wiadomość
szczeperka chyba byłyśmy na tej samej serii spotkań
zgadzam się, monitor nie ratuje życia, wszystko zależy od rodzica. Tylko rodzic nie zawsze ma szansę, żeby pomóc. Ja zdecydowałam, że kupię. Zamiast ochraniacza na łóżeczko, pościeli (która i tak nie przyda się na początek), i innych "ozdóbek" do spania. Niedługo zaczynają się spotkania z chyba "mamo to ja" i też się wybieram
charliss a sprawdzałaś na stronie h&m czy są w ogóle xs z tego modelu? a co do tych kuponów to potem kasujesz maila z newslettera i na nowo, za kilka dni, możesz pobrać kupon od kiedy wiem o patencie, nie kupiłam tam nic w normalnej cenie

do poduszek z kulkami można dokupić wypełnienie. Zamawiałam ostatnio 50litrów za ok 25 zł do mojej pufy

i byłam na tym usg niestety na 4d się nie załapałam, ale na zwykłe tak. Dzidzia zostaje kobietą na 80% i waży 993g
Bezpieczny maluch na warsztaty mamo to ja też się zapisałam
Dobrze że piszesz o dopełnieniu kulek

Duża dziewczyna rośnie!

Ignaś 11.03.2016
Stary 2014-10-04, 22:33   #3263
bajlaga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
Bajlaga, moja tak samo
ale sobie ją tak układam że tą "pustą" część z której wytrzepie kuleczki daję pod poduszkę na której śpię i znowu mam całą napełnioną tylko troszkę krótszą
Ja na tą pustą część daję brzuszek

Szczeperka ja wygrałam RAZ (tzn. najpierw kupiłam los za 2 zł) ...pistolet

allgood rośnie dziewczynka, rośnie super

wybieramy się na USG w czwartek i ciągle przez głowę przechodzą mi myśli, że Młody pokaże Nam

Edytowane przez bajlaga
Czas edycji: 2014-10-04 o 22:37
Stary 2014-10-04, 22:46   #3264
smerfetka2808
Zakorzenienie

Szczeperka, to nawet nie wiedziałam ze jest i cebuszka i fikuszka

Allgood, ale ja nie mam możliwości dosypania kuleczek bo mam pokrowiec a poduszka jest zaszyta ;(
kurcze ale duża ta Twoja pannica już jest

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Bajlaga, no to będziecie oglądać
a co do rogala to ja muszę mieć brzuchol oparty o coś żeby się na niego nie położyć bo mnie mega przeciaga
Stary 2014-10-04, 23:05   #3265
fashionaddicted
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charliss Pokaż wiadomość
bylam przed chwila w takim centrum handlowym co jest malo ludzi wiec liczylam na jakis mniej przebrany dzial ciazowy… znalazlam spodnie jakie chcialam ale tylko rozmiar S, w ogole z niczego nie bylo XSek.. a Ski ciazowe w HMie sa GIGANTYCZNE za to tych spodni nigdzie nie ma a bardzo mi na nich zalezy, i co zrobic… moze trzeba bylo te Ski wziac…jutro podzwonie po HMach.
Hmm ja mam trzy pary ciazowych spodni z hm i mam taki rozmiar jak nosilam przed.ciaza...
Stary 2014-10-04, 23:06   #3266
Szczeperka
Wtajemniczenie

Smerfetka - ja też nie wiedziałam że tyle tych poduszek jest...
Teżmuszę mieć oparty brzuch jak leżę bo czuję jak mnie przeważa a co to będzie później?

Ignaś 11.03.2016
Stary 2014-10-04, 23:12   #3267
fashionaddicted
Zakorzenienie

Co do zalamki po zakupach- stanelam np przy smoczkach, wisi tego 60 sztuk i wybierz tu czlowieku co najlepsze...
Czy przy proszkach,plynach do prania,kremach, oliwkach- ani nie wiem co najlepsze ani tym bardziej czy ceny dobre( a nie chce przeplacac bo po prostu nie man tego komfortu ze moge wydac ilekolwiek pieniedzy) nawet glupich nozyczek.do paznokci bylo 7 roznych- roznily sie cena i producentem- i czy cos takiego ma jakas roznice???

Ogolnie mam.dzis dola, wszystko co pokaze mamie czy siostrze to krytykuja, a jak juz skrytykowaly debilnie lozeczko ktore chcialabym kupic to mi juz rexe opadly. Ogolnie wszystko.co mowie i wybieram.jest zle, niepraktyczne czy jest glupim pomyslem a potem komenatrz"ale ty wybieraj"....
Nawet z wozkiem mam ciagle metlik mimo ze oboje z mezem wiemy ktorego chcemy...

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

Cytat:

Mi to dało do myślenia
No ok rozumiem te argumenty oprocz jednego- tego ze polozyl swoja reke obok fantomu i nie reagowalo... no bo czul ruchu tej reki a nie niezywego fantoma... ale normalnie bedzie w lozeczku lezalo samo dziecko(ja nie zakladam miex w lozeczku czy na nim jakichs wibrujacych zabawek itp, zwierzat ani dziecko nie bedzie spalo ze mna(a jesli bedzie to nie z monitorem...)) i wtedy to jego ruchy ma wyczuwac...
No nie wiem moze jestem zmeczona ale ten argument dla mnie totalnie nie przemawia...
Aczkolwiek bardzo dziekuje za przekazaniei nformacji ja sie raczej zdecyduje i tak.

Za to zrezygnowalam poki co z lezaczka/hustawki. Ogladalam foteliki dwa ktore rozwazam i raz ze w nich mozna dziecko postawic a dwa gondola z mojego wozka tez ma funkcje kolyski... wiec poki co odpuszczam mimo ze uwazam ze lezaczek bujaczek czy hustawka to fajna sprawa i moze z czasem kupie

Edytowane przez fashionaddicted
Czas edycji: 2014-10-04 o 23:14
fashionaddicted jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-04, 23:17   #3268
bajlaga
Zadomowienie

fashion doskonale Cię rozumiem, mi często mama lub tata podcinają skrzydła, a po co to, a to się nie przyda, a może takie coś, lepsze itp... Tż wcale nie lepszy. Mam ochotę by on sam wszystko wybierał albo oni i tyle. Ja sobie przyjdę na gotowe.

Edytowane przez bajlaga
Czas edycji: 2014-10-04 o 23:18
Stary 2014-10-04, 23:19   #3269
fashionaddicted
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajlaga Pokaż wiadomość
fashion doskonale Cię rozumiem, mi często mama lub tata podcinają skrzydła, a po co to, a to się nie przyda, a może takie coś, lepsze itp... Tż wcale nie lepszy. Mam ochotę by on se sam wszystko wybierał albo oni i tyle
Ja wlasnie tak mamie dzisiaj odpyskowalam:p ze dam im pieniadze niech ida i kupia skoro tak wszystko wiedza najlepiej:p
Wiem ze chca dobrze ale naprawde momentami mam ochote krzyczec
Stary 2014-10-04, 23:23   #3270
smerfetka2808
Zakorzenienie

Szczeperka, później będzie taki brzuchol że sam się będzie o łóżko opierał

Fashion, ja mam to samo nie przejmuj się czemu takie drogie, to Ci sie na pewno nie przyda itp złoszczę się ale mam to gdzieś. A co do cen to najlepiej sobie pospisywać z różnych sklepów i wybrać najlepsze opcje, i jeszcze na all posprawdzać, dziewczyny fajne linki wyprawkowe wklejały i głowa do góry
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości