|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III
|
|
|
|
#4172 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie tez pochmurno,az sie z łóżka nie chce wyłazić Zrobilam sobie sniadanko i jem je w lożku przy serialach ![]() Ja to bym się nie zdziwiła gdyby Emilka postanowiła być moją listopadową niespodzianką Tak ostatni tydzień listopada mi się marzy (bo oby nie wcześniej)
|
#4173 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie średnio dobry dzień. Nie wiem co się dzieje ze mną ostatnio. Ale wczoraj nawrzeszczałam na Tża i przepłakałam pół wieczoru. Nawet nie mam komu się wygadać, bo i tak moje obawy są bagatelizowane szczególnie przez niektóre koleżanki. Bo ciąża to stan błogosławiony, bo jak śmiesz narzekać, bo... nie mam już siły. Może powinnam się udać do psychologa.
|
|
|
|
#4174 |
|
Rozeznanie
|
a może wygadaj się na klubie
to czasami pomaga
|
|
|
|
#4175 |
|
Zakorzenienie
|
Tz na rybach. O 5 wstal ja razem z nim potem zasnac nie moglam kolo 8 moze zasnelam na godzinke. Dzis ma skonczyc polki w szafie a od jutra prasowanie mnie czeka i jeszcze musze posprzatac jutro bo we wtorek goscie.
|
|
#4176 |
|
Rozeznanie
|
U mnei też pochmurno, ale ja lubie takie poranki w weekendy, bo wtedy z tz trolimy w lozku przed tv
dopiero idziemy robic sniadanieWłaśnie dziś mówiłam do tz, że nasza mała mogłaby urodzić się w 1 tyg grudnia wchodzę tu, a Wy o tym samym A dziś po obiedzie jedziemy pooglądać łóżeczka ale raczej nie kupimy, bo szkoda nam miejsca w pokoju.U nas wczoraj już było chłodno. Poszłam na spacer z tz i musieliśmy zajść do sklepu kupić dla mnie szalik, bo myślałam, że mi głowa z zimna odpadnie, ALE widziałam jakąś mamuśkę, której dziecko w spacerówce miało gołe nogi i stopy rozumiem lekkie podejście, ale to już była przesada. Doloresd klub, to najlepsze miejsce na takie dołki alekaz u Ciebie chyba nie ma tygodnia, żebyś nie miała zadnych gosci ja już bym oszalała |
|
|
|
#4177 |
|
Zakorzenienie
|
Sasia no tak sie ostatnio zlozylo ze co chwile ktos. Teraz ale na szczescie jedna noc . A potem jeszcze jakos 17 pazdziernik kolezanka zostaje u mnie na dwa trzy dni bo przyjerzdza do polski. Wole teraz gosci niz w listopadzie
|
|
#4178 |
|
Wtajemniczenie
|
Co tu Kobiety taka cisza ??
Lolcia widze że czytasz Zgadłam ??
|
#4179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4180 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale brzydka niedziela !!
A po za tym dla mam leżących to taki sam dzień tygodnia jak wszystkie inne
|
#4181 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny!
Ale ostatnio cały czas wstawałam o 5.00, więc dzisiaj mi się w końcu należało. TŻ oglądał wczoraj na Polsacie KSW, na początku nawet mnie to zainteresowało, ale później padłam. U nas od rana ładna pogoda, chociaż wcale nie jest aż tak ciepło, jak by się mogło wydawać. Chyba się dzisiaj przejdziemy z TŻ-em na długi spacer. Trzeba wykorzystać ostatnie słoneczko, bo nie wiadomo, jaka jeszcze będzie pogoda. A od jutra, tak jak już Wam pisałam, biorę się ostro za sprzątanie.Ja to mówię mojemu Małemu, że dobrze by było, gdyby urodził się tak około 15 grudnia. Jakoś nie chciałabym wcześniej, bo boję się, że się ze wszystkim na spokojnie nie wyrobię, a później to też nie za bardzo, no bo święta i w ogóle. W sumie to ostatnio lekarka na badaniach prenatalnych powiedziała, że przewiduje termin na 14 grudnia, także byłoby dobrze, gdyby jej się to sprawdziło. No ale zobaczymy. doloresd -
|
|
#4182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() https://www.facebook.com/KamiloveSzy...type=1&theater koleżanka mi takie cudo zrobiła dla małej
Edytowane przez alekaz1 Czas edycji: 2014-10-05 o 11:23 |
|
|
|
|
#4183 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie no u mnie mega szaro,ale w sumie zimno nie jest.
Wczoraj sąsiedzi robili impreze,i z jednej strony byłam zła bo nawet nie przyszli uprzedzić ( JA tak zawsze robie) no ale z drugiej strony zdarzyło im się to pierwszy raz a my przed ciążą to regularnie raz w miesiącu jakaś domówka Więc wczoraj zniosłam to dzielnie Poprostu zasypiałam przy dźwiękach ich troje i myslovitz ![]() Ooo znalazłam !! A tu macie tą czapeczkę zimową co wczoraj kupiłam dla Mili ![]() http://www.reserved.com/pl/pl/kids/k...with-applique#
|
#4184 |
|
Zakorzenienie
|
.
Edytowane przez alekaz1 Czas edycji: 2014-10-05 o 11:32 |
|
|
|
#4185 |
|
Raczkowanie
|
alekaz1 - zdolna koleżanka, fajne to.
![]()
|
|
#4186 |
|
Zadomowienie
|
Hej
u mnie chłodno i słonko świeci. Rano był przymrozek i już koniec z ładnym ogródkiem. Teraz liście będą lecieć jak szalone, zwłaszcza z jesiona to dopiero jest śmieciuch ![]() Mysza to jutro mamy obie wizyty ![]() Ja poleguję w domu. Tż nadrabia prace wokół domu ( tak to jest na wsi,ciągle coś do zrobienia ) bo przecież cały tydzień pracuje i wraca najwcześniej o 18. Teściowie jadą zobaczyć Mikołaja, ja na razie nie mam z czym zresztą niech podrośnie troszkę i nabierze fałdek odnośnie rodzenia to też tak myślałam, że my to jak powinnyśmy być wątek listopad grudzień, chociaż niektóre z wątku listopadowego będą się rozpakowywać lada chwila ja to pewnie też wyjdę tak koniec listopada- początek grudnia.. wszystko zależy kiedy mi ten krążek zdejmie, chociaż lepiej niech sprawdzi jak on się w ogóle trzyma :p a chciałam urodzić po 7.12, bo to będzie po moich urodzinach i chcę mieć rok do przodu głupie, ale tak sobie pomyślałam
|
|
#4187 |
|
Zakorzenienie
|
ciuszki do prasowania
|
|
#4188 | |
|
Raczkowanie
|
sporo, ale takie małe to się szybko prasuje
![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4190 |
|
Raczkowanie
|
alekaz1 - no troszkę jest tych ciuszków. Ale pomału sobie wszystkie wyprasujesz.
Ja nie wiem, kiedy zacznę prać i prasować. Tak myślałam, żeby zacząć pod koniec października/początkiem listopada. Powinnam się na spokojnie wyrobić ze wszystkim.
Edytowane przez Joanna_JSZ Czas edycji: 2014-10-05 o 11:44 |
|
|
|
#4191 |
|
Rozeznanie
|
Hej hej
![]() Wczoraj czytałam Was na raty, bo w sumie poza domem byliśmy, a wieczorem mama moja wpadła do nas i tak dzień zleciał. U mnie za oknem też słoneczko, ale chyba wieje chłodem już takim istnie jesiennym :p Alekaz ależ różu.. Może wrzucę dziś jakąś partię pościelkową małej
|
#4192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja chce miec wszystko gotowe już na 100% pod koniec pazdziernika. a że w między czasie mam gosci to co chwile to musze wykorzystywac wolny czas
|
|
|
#4193 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie pooglądałam zdjęcia
Ależ my wszystkie uroczo wyglądamy ! Dawno nie widziałam paru brzuszków,między innymi Sasi i Lolci Dziewczyny podziałajcie coś z tym
|
#4194 |
|
Raczkowanie
|
alekaz1 - ja stwierdziłam, że najpierw posprzątam cały pokój wzdłuż i wszerz (mieszkamy jeszcze u mojej mamy i do dyspozycji tylko jeden pokój, w którym musimy się jakoś ze wszystkim pomieścić), a później zacznę prać, prasować i układać. W między czasie będę kompletować wyprawkę, bo np. gdybyśmy teraz kupili łóżeczko i je rozłożyli, to nie wiem, jakbym to wszystko ogarnęła.
|
|
#4195 |
|
Wtajemniczenie
|
Hasiap a masz już wyprane te rzeczy ze sklepu Pinokio ?? Chodzi mi o komplet Sowa
Jak po praniu ?? Bo Ja też musze go mieć
|
#4196 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a tak a propo prania ciuszków naszych pociech mam takie pytanie: w jakim proszku je pierzecie, a potem w jakim płynie płukacie? Dzidziuś, Lovela czy coś jeszcze?
|
|
#4197 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry bardzo dziewczątka!
pogoda super! latam po domu i cały czas coś ale trzeba sie na spacer jakiś wybrać... TŻ musi pracować ale może go wyciągne... świeżutkie wieści wam zostawiam w klubie
|
|
|
|
#4198 |
|
Raczkowanie
|
Ja też chcę do Klubu!
|
|
#4199 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam lovele proszek i plyn do prania do plukania mam jelpa
|
|
#4200 |
|
Rozeznanie
|
Brzydka niedziela
zimno i pochmurno jak z końcem listopada...Wy tu o rozpakowywaniu w listopadzie a ja nie wiem czy w tym roku się uda ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:35.

i byłoby najlepiej jakby wtedy się urodziła
że 26 to za późno 
Zrobilam sobie sniadanko i jem je w lożku przy serialach
to czasami pomaga
rozumiem lekkie podejście, ale to już była przesada.