Marcowe Mamy 2015 cz. 2 - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-04, 18:34   #2731
lesyeux
Zadomowienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 2

hello

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
A JA jestem już przytoczone ciągłymi dolegliwościami dowcipnymi co chwila mnie tam swędzi za 2tyg mam wizytę poproszę chyba ginke o kilka opakowań czegoś na takie nieprzyjemne sprawy. Mdłości praktycznie minęły.... No ooo dobra dziś mnie ciągnęło na haftka ale się obyło bez

Kurde katar mam jakiś od 2dni taki mam zapchany niuch że tragedia ;(

Czy wy Też tak siku biegacie? Wczoraj będąc na spacerze myślałam że nie wytrzymam i poszłam psi psi do takiego zamku-muzeum a okazało się że tylko psiknelam i tyle a to tak wnerwiajace
co do sika- to staje się kilka razy w nocy z takim cisnieniem,że ho ho ho, przed wyjściem z domu tez kilka razy i jeszcze w butach wbiegam do wc jeszcze oddać sika. a ostatnio miałam taką sytuację, że zamknęłam dom, wyjechałam autem, zamknęłam bramę i tak mnie wzięło na sika, ze mówię no nie, znowu otwierać wszystko...a w aucie mam zawsze chusteczki, więc dupcia w dół i przy nim się od sikałam
--------------------------------------------------------------------------
mi teraz gin przepisała na receptę tez jakieś globulki + maść clotrimazolum.
Jakoś po nich nie widzę zbytnio poprawy, ale dopiero 2 raz aplikowałam, poczekam na efekty
mnie dopadła dzisiaj jakaś deprecha, zero jakiegoś super wow poczucia humoru tylko, płaczka ze mnie. nic mi się nie podoba, siedzę w domu i gburam do wszystkich. najlepiej, schować się gdzieś do jutra
dodam że położyłam się o 17 i dopiero co wstałam, ciekawe co będę robić w nocy ?

Cytat:
Ja taki słoik mam i juz 600zl uzbieralam w niecały miesiąc (ale 100 na lumpa potrzebowałam )
Bardzo pożyteczna rzecz
super efekt! też pomyśle nad takim słoikiem, ale kwestia drobne z zakupów inaczej nie da rady przyspieszyć zapełnianie słoika chyba, że ten po koncentracie pomidorowym

u nas teraz z TŻ z kasa krucho... odbiór domu robimy i tyle wychodzi niespodzianek za które trzeba many many, ze już nie ma nic! tragedia! ja ani kurtki, jakieś majtki by mi się porządne nie uciskowe przydały, jakieś buty itp. a nie ma many many!
zazdroszczę Wam tych zakupów, ja muszę obejść się smakiem, a na złość nie ma żadnej kurtki w lumpkach na mnie....
a do dlatego robiliśmy badanie wody ze studni i wyszła hu.... a nią zaopatrzamy dom ( oczywiscie tylko kąpiel i pranie itp.) nie pijemy jej ani na niej nie gotuje. i trzeba znowu do skutku ją badać.... bo ponoć coś źle zdezynfekowaliśmy. to Tż wsypał tyle chloru, że nie ma jak się umyć.... gorzej jak na basenie
Stary 2014-10-04, 18:36   #2732
smv
Zakorzenienie

Ja oprócz zwykłej pensji mam korepetycje i kasa z korków idzie do słoika drobne u mnie nie istnieją bo ja z kartą głównie do sklepu ide a to i tak rzadko kiedy... Także korepetycje mnie ratują bo praktycznie mam drugą pensje
Stary 2014-10-04, 19:12   #2733
Jagódkaaa
Raczkowanie

Dziewczyny! Jak któraś szykuje się na zakupy (tak jak ja w poszukiwaniu kurtki zimowej) to 11-12 października jest akcja rabatowa w wybranych sklepach, w Grazii są kupony rabatowe do wycięcia do sklepów stacjonarnych i internetowych niektóre. Sprawdźcie wcześniej adresy sklepów gdzie to obowiązuje.
Jagódkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-04, 19:17   #2734
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
My już dawno ograniczyliśmy prawie do zera korzystanie z karty, bo takich pieniędzy się nie czuje. W sumie sami byśmy na to nie wpadli, ale mąż interesuje się finansami i wpadły mu w ręce ciekawe książki Od kiedy zaczęliśmy część zasad stosować (może wszystkie są dobre, ale uważamy, że trzeba je dopasować do siebie, wybrać co odpowiada) kontrolujemy pieniądze i nie mamy problemów finansowych, a wcale nie żyjemy jak sknerusi
Kurcze w sumie fakt z ta karta ale tez wygodna sprawa.

Co do monitoringu oddechu to nie mialam i nie chce. Za duzo mam sie nasluchalam co opowiadaly ze toto sie wlaczalo czasami bez przyczyny i zawal gotowy...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-04, 20:03   #2735
martunka88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jalouse Pokaż wiadomość
Ja tak nie mam. Nie odczuwam zadnej roznicy z czasem sprzed ciaza.

Moj dziec tez bedzie spal tak jak u Ciebie i nie bede kupowac.
Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Kurcze w sumie fakt z ta karta ale tez wygodna sprawa.

Co do monitoringu oddechu to nie mialam i nie chce. Za duzo mam sie nasluchalam co opowiadaly ze toto sie wlaczalo czasami bez przyczyny i zawal gotowy...

Super, to te 200-300 zł przeznaczę na ciuszki dla Maluszka
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-04, 22:17   #2736
anyolek
Zadomowienie

Hej dziewczyny!! właśnie skończyłam nadrabiać ostatnie trzy dni- dużo naskrobałście!
Ja dziś zaczęłam 17 tydzień, ale od rana czuję się trochę do d... Brzuch mnie pobolewa jak na okres i trochę mnie to martwi, no bo żeby tak cał dzień? Z drugiej strony wyczytałam, że pierwsze ruchy dziecka czasem się tak mogą objawiać, ale ile w tym prawdy- nie wiem...
Dziś TŻ zrobił mi kilka zdjęć , brzuszek się zaokrąglił Wrzucam fotkę sprzed 2 tygodni i tę dzisiejszą
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Panorama.jpg (45,8 KB, 78 załadowań)
Stary 2014-10-05, 05:55   #2737
marcia45
Zadomowienie

Eh nie moge spac

Cytat:
Ja używam tylko clotrimazolu w maści bo czopki w ciąży nie zalecane ale serio Muse coś z receptory leków kupić bo to je jest normalne a ja niestety mam tendencje do lapania tych cudów ;(
Dlaczego nie mozna czopkow, mi gin je właśnie przepisał i już prawie opakowanie skończyłam. Napisz coś więcej, bo się martwie teraz.

Cytat:
Ja taki słoik mam i juz 600zl uzbieralam w niecały miesiąc (ale 100 na lumpa potrzebowałam )
Bardzo pożyteczna rzecz
Wow niezła kwota, my też całą dodatkową kasę odkładamy, a żyjemy tylko z pensji podstawowej.

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
My już dawno ograniczyliśmy prawie do zera korzystanie z karty, bo takich pieniędzy się nie czuje. W sumie sami byśmy na to nie wpadli, ale mąż interesuje się finansami i wpadły mu w ręce ciekawe książki Od kiedy zaczęliśmy część zasad stosować (może wszystkie są dobre, ale uważamy, że trzeba je dopasować do siebie, wybrać co odpowiada) kontrolujemy pieniądze i nie mamy problemów finansowych, a wcale nie żyjemy jak sknerusi
A ja wole karte, wtedy mam podgląd, ile na co poszło. A z gotówką to jest i za chwile nie ma i pożniej nie pamietamy na co poszła.

Cytat:
Napisane przez anyolek Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!! właśnie skończyłam nadrabiać ostatnie trzy dni- dużo naskrobałście!
Ja dziś zaczęłam 17 tydzień, ale od rana czuję się trochę do d... Brzuch mnie pobolewa jak na okres i trochę mnie to martwi, no bo żeby tak cał dzień? Z drugiej strony wyczytałam, że pierwsze ruchy dziecka czasem się tak mogą objawiać, ale ile w tym prawdy- nie wiem...
Dziś TŻ zrobił mi kilka zdjęć , brzuszek się zaokrąglił Wrzucam fotkę sprzed 2 tygodni i tę dzisiejszą
Ale brzuszek, pięknie się zaokrągliłaś. Ja ten sam tydzień i mam mniej widoczny. Musze wreszcie fotke trzasnąć.

Wczoraj przyszli goscie na moje urodziny:P, a ja humor i dzisi wczoraj taki do d.. Nie wiem o co chodzi tylko bym płakała. I jeszcze pizzze robiłam i mi nie wyszła. Ale dostałam super prezenty. I książkę Język niemowląt, podomiez bestseler. I miałam dedykacje "Dla najlepszej mamy na świecie" I super torebke dostałam z Witchen, siostra jezdziła po całej wawie i szukała w lidlach:P

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-05, 07:27   #2738
smv
Zakorzenienie

Mowie o czopkach clotrimazolu że nie są zalecane (tak podaje ulotka).
Stary 2014-10-05, 08:19   #2739
ewka5891
Zakorzenienie

Hej

Wczoraj miałam ciezki i zabiegany dzien. Tz kładł podłogę w sypialni, w związku z tym cały dom w pyle. Leciałam na 'szmacie' wszędzie, za to teraz chwilowo mam czysto
Cdiam wczoraj cos napisać ale nie mogłam otworzyć wizazu, bo sie strona fb włączała

Anyolek ładny brzuszek widac fajnie różnice. Jak Tz mi złoży szafę w sypialni to mam nadzieje tez zrobic sobie zdjęcie jakies

Smv fajna kwota sie Tobie uzbieralo

Od paru dni czuje pukniecia malucha najpierw myślałam, ze sobie wkrecam ale teraz jestem pewna zupełnie inaczej niż w pierwszej ciazy, wtedy było takie pływanie rybki (az musiałam sie drapak czasami bo swedzialo) a teraz to takie pukanie fajne

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 08:44   #2740
anyolek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Wczoraj przyszli goscie na moje urodziny:P, a ja humor i dzisi wczoraj taki do d.. Nie wiem o co chodzi tylko bym płakała. I jeszcze pizzze robiłam i mi nie wyszła. Ale dostałam super prezenty. I książkę Język niemowląt, podomiez bestseler. I miałam dedykacje "Dla najlepszej mamy na świecie" I super torebke dostałam z Witchen, siostra jezdziła po całej wawie i szukała w lidlach:P
Super, wszystkiego najlepszego z okazji wczorajszych urodzin
Zazdroszczę torebki, kiedym je wyczaiła w reklamie, poprosiłam siostrę aby sprawdziła, czy są, więc była w Lidlu już o 8 rano, ale się okazało, że tłum kobitek właśnie rozszarpywał ostatnie sztuki Pochwal się może którą masz

Ja tez juz coraz wyraźniej odczuwam ruchy dzieciaczka- takie puknięcia delikatne właśnie, ale póki co tylko wtedy kiedy leżę i się skupię na tym co się tam w środku dzieje

Mam straszną ochotę na te szyszki krówkowe z przepisu pod forum Muszę wytrzymać do jutra, kupię wtedy ryż w polskim sklepie
Stary 2014-10-05, 08:53   #2741
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
U mnie 16tc w trakcie a nie mam chyba połowy brzuszka jak ty, pięknie wyglądasz

Wczoraj chyba nic nie pisałam ale miałam dosyć leniwy dzień, trochę serialu, trochę nauki, zrobienie obiadu i jakoś mi minęło Dzisiaj jeszcze gniję w łóżku, muszę zrobić śniadanie i się ogarnąć Trochę nie niedzielnie bo wymyśliłam sobie na obiad zupę pomidorową, pisałyście wcześniej i mnie wzięło I zarezerwowałam dzisiaj bilety do kina na film o Relidze, zabiorę babcię z okazji jej urodzin w sobotę, mam nadzieję, że się nie rozczarujemy bo opinie o filmie są bardzo dobre.
W ogóle to się wyspałam i mam jakiś bardzo dobry humor, niczym się nie martwię miła odmiana po ostatnich tygodniach
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-05, 08:54   #2742
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość

Od paru dni czuje pukniecia malucha najpierw myślałam, ze sobie wkrecam ale teraz jestem pewna zupełnie inaczej niż w pierwszej ciazy, wtedy było takie pływanie rybki (az musiałam sie drapak czasami bo swedzialo) a teraz to takie pukanie fajne
tez od niedawna czuje takie pukniecia, na poczatku myslalam ze to jelita ale jak o tym napisałas to juz wiem, ze dzidzius wczoraj wieczorem to całkiem niezle sobie folgował
dzien dobry co za senna pogoda
Stary 2014-10-05, 09:04   #2743
marcia45
Zadomowienie

Cytat:
Mowie o czopkach clotrimazolu że nie są zalecane (tak podaje ulotka).
SMv ja dostałam przepisane właśnie te przez gina i już wybrałam prawie jedno opakowanie. Przejrzałam ulotkę, czy nie ma coś o ciąży, ale takiego podpunktu nie było. Teraz patrzę a jest informacja w dziale poinformuj lekarza, że nie można stosować w I trymestrze, a w II i III nie stosować aplikatora. Od dziś będę czytać całą ulotkę, a nie ufać ginowi, globułki odstawiam, bo jednak podejrzane, że nie można w I trymestrze stosować. Tylko mam nadzieje, że nie zaszkodziłam bejbikowi, płakać mi się chcę nad swoją głupotą.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17

Stary 2014-10-05, 09:25   #2744
olasia
Zadomowienie

Witam
anyolek- sliczny brzusio. Duzy juz

Marcelek moj caly swiat
Laura 39/40 tp 9.03.2015
olasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 10:02   #2745
emily863
Zadomowienie

Witam się w 16 tygodniu. Ciężkie zadanie dzisiaj przede mną. Wymyśliłam, że zrobię gołąbki tylko nigdy wcześniej ich jeszcze nie robiłam. Zawsze tylko jadłam Co to będzie?
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 10:15   #2746
jalouse
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale juz duzy brzuch, nawet ten sprzed 2 tygodni wiekszy niz moj. Ja jestem w 16 tygodniu i nic nie widac
jalouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 10:23   #2747
Jagódkaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
Witam się w 16 tygodniu. Ciężkie zadanie dzisiaj przede mną. Wymyśliłam, że zrobię gołąbki tylko nigdy wcześniej ich jeszcze nie robiłam. Zawsze tylko jadłam Co to będzie?
Będzie dobrze...ja nie tak dawno w sumie robiłam pierwszy raz. Denerwowało mnie oddzielanie liści od kapusty, bo niektóre trochę się rozrywały, ale ogólnie wyszły pyszne. Twoje też pewnie takie będą Powodzenia
Jagódkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 10:31   #2748
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
Za 16 tydzien Jak pierwszy raz robilam golabki, to wyszla mi z nich zupa, ale byla bardzo dobra. Napewno tobie wyjdzie, ja popelnilam jakis blad bo kapusta mi sie rozwalala

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
Piekny brzuszek mam mniejszy ale juz ladnie zaokraglony

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Bylam wczoraj na lodowisku wozilam sie jak slimak (straszne przezycie), ale co tam, bardzo mi tego brakowalo Oczywiscie robilam przerwy
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 10:35   #2749
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
SMv ja dostałam przepisane właśnie te przez gina i już wybrałam prawie jedno opakowanie. Przejrzałam ulotkę, czy nie ma coś o ciąży, ale takiego podpunktu nie było. Teraz patrzę a jest informacja w dziale poinformuj lekarza, że nie można stosować w I trymestrze, a w II i III nie stosować aplikatora. Od dziś będę czytać całą ulotkę, a nie ufać ginowi, globułki odstawiam, bo jednak podejrzane, że nie można w I trymestrze stosować. Tylko mam nadzieje, że nie zaszkodziłam bejbikowi, płakać mi się chcę nad swoją głupotą.
Nie martw sie. Na pewno bedzie dobrze ale faktycznie lekarzy earto sprawdzac. Szczegolnie w ciazy. Sama sie nacielam...i nie rozumiem czemu przepisuja leki ktore nie bardzo sie nadaja do uzytku przez nas- kobiety w ciazy

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-05, 10:51   #2750
anyolek
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny

Crystal- też bym chciała na lodowisko! Dawno nie byłam, ale w tym stanie chyba się nie wybiorę, bo za dobrze nie jeżdżę niestety :/

Marcia- mnie sie wydaje, że nic się nie stało, stosowałaś globulki z zalecenia lekarza, z dzieciaczkiem na pewno jest wszystko ok

Jagódka- gratuluję udanych gołąbków
Emily- tobie też sie udadzą

U mnie zapowiada się niedziela pełna wrażeń- sprzątanie itd...

Od dawna chodzi za mną masło z orzeszków ziemnych, ale jak dotąd udaje mi się ich unikać... Wczoraj za to zrobiłam masło z orzeszków nerkowca- to dziś miałam na śniadanie z bajglem
Stary 2014-10-05, 10:54   #2751
jalouse
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Nie martw sie. Na pewno bedzie dobrze ale faktycznie lekarzy earto sprawdzac. Szczegolnie w ciazy. Sama sie nacielam...i nie rozumiem czemu przepisuja leki ktore nie bardzo sie nadaja do uzytku przez nas- kobiety w ciazy

Czasami lekarze przepisuja silniejsze leki, ktore teoretycznie nie mozna brac w ciazy, kiedy uznaja, ze podanie go da wiecej korzysci niz zagrozen. Jak sie ufa lekarzowi, to mozna brac, a jak ma sie watpliwosci, to jak sie nie bierze, to lepiej nie mowic o tym lekarzowi. Niestety bardzo duzo z nich ma wybujale ego.
jalouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 10:57   #2752
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny

Crystal- też bym chciała na lodowisko! Dawno nie byłam, ale w tym stanie chyba się nie wybiorę, bo za dobrze nie jeżdżę niestety :/

Marcia- mnie sie wydaje, że nic się nie stało, stosowałaś globulki z zalecenia lekarza, z dzieciaczkiem na pewno jest wszystko ok

Jagódka- gratuluję udanych gołąbków
Emily- tobie też sie udadzą

U mnie zapowiada się niedziela pełna wrażeń- sprzątanie itd...

Od dawna chodzi za mną masło z orzeszków ziemnych, ale jak dotąd udaje mi się ich unikać... Wczoraj za to zrobiłam masło z orzeszków nerkowca- to dziś miałam na śniadanie z bajglem
Ja sie obawialam isc, poniewaz w tamtym roku trafilam do szpitala prosto z lodowiska, bylo duzo ludzi, i dziecko we mnie prawie wjechalo, a nie chcialam zeby stala mu sie krzywda, jezdza bardzo dobrze. Ale wczoraj jezdzilam jak slimak nie bylo tak zle. Tylko TZ corka sie ze mnie smiala ze ona szybciej ode mnie
Stary 2014-10-05, 11:07   #2753
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jalouse Pokaż wiadomość
Czasami lekarze przepisuja silniejsze leki, ktore teoretycznie nie mozna brac w ciazy, kiedy uznaja, ze podanie go da wiecej korzysci niz zagrozen. Jak sie ufa lekarzowi, to mozna brac, a jak ma sie watpliwosci, to jak sie nie bierze, to lepiej nie mowic o tym lekarzowi. Niestety bardzo duzo z nich ma wybujale ego.
Ja tez słyszałam taką teorie. Ciekawe ile w tym prawdy.
Taka sama sytuacja jest w przypadku karmienia piersią. Teoretycznie prawie nic nie mozna brac a jak sie dokładnie poszuka, to jest całkiem spora lista leków bezpiecznych podczas kp tylko lekarze albo o tym nie wiedzą, albo nie chce im sie dokładnie sprawdzać.

Synek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-05, 11:28   #2754
marcia45
Zadomowienie

Anylosek mam taka z załacznika Cudna zdjecie znalezione na google, nie moje. Moja siostra od 7 lidle zwiedzala.

Dziekuja dziewczyny za wsparcie, mam nadzieje, że z bejbikiem będzie wszystko ok.

TZ powiedziałam, że musi mnie zabrac do wedla na czekolade, może wtedy maluszek sie ujawni z ruchami. Albo czeka i chce zrobic prezent mamusi na urodziny:P

Crystal lodowisko, wow szalona jestes ja tam jezdze jak pokraka i tylko za raczke z TZ, więc na pewno bym się nie odważyła.

7.7.2012 godz 17

Stary 2014-10-05, 12:33   #2755
marcia45
Zadomowienie

Zapomniałam załącznika.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_0905.jpg (56,7 KB, 15 załadowań)

7.7.2012 godz 17

Stary 2014-10-05, 12:33   #2756
olasia
Zadomowienie

lWiekszosc lekow nie jest wskazanych w ciazy poniewaz producenci lekow nie robia testow tychze lekow na kobietach w ciazy bo chyba zadna by sie na to nie zgodzila. Takie informacje na ulotkach zwalniaja koncerny farmaceutyczne z odpowiedzialnosci.

Robie dzis zupe z dyni a na golabki tez mam ochote ale na takie warzywne... Chyba jutro beda

Marcelek moj caly swiat
Laura 39/40 tp 9.03.2015
Stary 2014-10-05, 12:51   #2757
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olasia Pokaż wiadomość
l

Robie dzis zupe z dyni a na golabki tez mam ochote ale na takie warzywne... Chyba jutro beda
u mnie dziś cebulowa ale gołąbki sama bym zjadła własnie wrócilismy z lasu i... są grzyby

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-05, 12:59   #2758
olasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
u mnie dziś cebulowa ale gołąbki sama bym zjadła własnie wrócilismy z lasu i... są grzyby
u mnie zupka juz gotowa tylko jaja gotuje na dodatek zeby sycaca byla bardziej. A ja Ty robisz cebulowa? Moj maz lubi bardzo w takiej knajpie u nas zawsze zamawia i moglabym mu ugotowac bo przez katar chwilowo cebula przejdzie
A co do grzybow, ja sie boje zbierac ale fajny pomysl gdzies wyczytalam , moze tu na watku? Mozna te nozki ususzyc i zrobic pozniej taka maczke do zageszczania sosow A wiecie wydawalo mi sie, ze grzyby sa bezwatrosciowe odzywczo ale okazuje sie, ze dzialaja anyrakowo.

Marcelek moj caly swiat
Laura 39/40 tp 9.03.2015
Stary 2014-10-05, 13:24   #2759
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Zapomniałam załącznika.
Piekna torba

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Wlasnie wrocilam z bazarkow ktore sa u nas raz do roku takie na pol miasta i ulice pozamykane bylo pelno rzeczy dla maluszkow ale nic ciekawego i wartego zakupu. Za to znalezlismy z TZ owoce kaktusa i ciasteczka arabskie na miodzie przeslodkie,
Ktos pisal o zupie cebulowej, macie sprawdzony przepis? zawsze chcialam sprobowac, ale nie mialam odwagi zrobic
Stary 2014-10-05, 13:46   #2760
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Zapomniałam załącznika.
Stylowa, super

Tez bym zjadła sprawdzoną zupę cebulową
No i dzisiaj u mnie krem z dyni

Synek

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości