![]() |
#1831 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 2
Kalinka dziś kończy pół roku!
![]() Mąż zabrał towarzystwo na przejażdżkę do parku, ale właśnie się rozpadało strasznie więc nie wiem, czy nie wrócą zaraz ![]() alwa, super czytelnik! ![]() niezapominajka, fajnie, że Toś się w porządku rozwija. I brawa za postawę! Luz, nic na siłę, wszystko z miłością i wsparciem margo, jak basen? Cytat:
No nie zgodziłabym się... ![]() Naprawdę nie jest tak, że zdrowe jedzenie to smętny listek sałaty i jakis seler bez smaku... My jesteśmy wielkimi smakoszami, uwielbiamy gotować pysznie, estetycznie, kolorowo i... zdrowo. My nie jemy praktycznie wcale białego cukru, ale to nie znaczy że nie jemy słodyczy. Ale jest ksylitol, jest syrop z agawy, do wypieków mąka orkiszowa... Soli jemy mało - jeśli jemy, to morską. Ale używamy mnóstwa innych przypraw, świeżych (i nie tylko) ziół, świeżo zmielonego pieprzu, różnych korzennych. Do tego oleje (z oliwek, orzechowy, dyniowy, lniany...) Nie jesteśmy też radykałami, wiadomo, że zdarza nam się raz na jakiś czas zjeść coś z "czarnej listy" (biały cukier, biała mąka pszenna, wysoko przetworzona żywność) bez wyrzutów sumienia, po prostu to się zdarza rzadko. I widzę efekty takiego jedzenia ![]() I jeszcze - nikogo nie namawiam i nie przekonuję, każdy a swój rozum i robi jak chce, ale przeciwko tekstom o jałowości i braku smaku muszę zaprotestować ![]() I Virgo, nieźle nas tu wszystkie obrażasz tymi tekstami o głupotach na forum ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1832 | ||||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Teraz sobie podzielę wypowiedź Eli bo ja zawsze się z nią zgadzam ![]() ![]() Zgadzam się ![]() Cytat:
![]() To ja po roku też powolutku zacznę wprowadzać to co my jemy. Oczywiście pewne nawyki też zmienimy i zamiast spaghetti z torebki zrobię własne - ale dosolę je do smaku. Myślę że to uczciwy kompromis ![]() Cytat:
![]() Chodzi mi o stosowanie cukru (i soli) jako przyprawy, batoników i czekolady też jeszcze długo nie zamierzam podawać - chociaż i tak coś mi się wydaje że ktoś (szczególnie podejrzani są dziadkowie) pewnie nie będzie tego szanował i po kryjomu Kacprowi da ![]() Ja też teraz wybieram wszystko co tego cukru i soli nie ma bo też wychodzę z założenia że skoro takie smakuje - to fajnie ![]() ![]() Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2014-10-05 o 13:55 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1833 |
Zakorzenienie
|
hej. dzięki za kciuki, przetrwałam. była mała modyfikacja - Ewa z moim tatą została w domu, bo ten kaszel jakiś brzydki się zrobił. a ja wzięłam Przemka i mamę do pomocy i pojechaliśmy. daliśmy radę, a nawet musze Wam powiedzieć, że Przemo chyba lepiej ze mną ćwiczył, bo miał mnie cały czas na widoku, a jak jest a małżem, to się rozgląda zawsze za mną
![]() zapomniałam o siniakach i jakoś poszło :P i tyle na razie, bo się pływak obudził i woła jeść ![]() Kalinko - gratulacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1834 | |||
Zakorzenienie
|
Ja już po zajęciach, słuchacze zerwali się wcześniej
![]() Cytat:
![]() 2. Ok, poprawiam się - bez przypraw. Widzisz np. moja mama prawie w ogóle przypraw nie uznaje i niestety jej obiady itp. są dość mdłe w smaku (bez urazy dla mojej mamuśki, zresztą ona ma cukrzycę więc wielu rzeczy nie może i siłą rzeczy my też jemy podobnie bo czy gotuje ona czy ja to nie dodam przecież cukru, skoro ona go jeść nie może). Tata z kolei ma hopla na punkcie zdrowej żywności i ogólnie zdrowego trybu życia i u nas w domu nie używa się soli prawie w ogóle, podobnie z cukrem (zresztą ja i tak nie słodzę), a sporą część jedzenia mamy od cioci ze wsi (warzywa, jaja, czasem mleko i mięso). Wiem, że jak kupi coś Natalce to z całą pewnością nie będzie to nic co mogłoby jej zaszkodzić bo on zawsze b.pieczołowicie sprawdza składy, terminy ważności itd., potrafi spędzić w sklepie kilka godzin ![]() ![]() ![]() Chodzi mi o to, że uważam, że każde 'przegięcie', nieważne w którą stronę to przesada. Poza tym pewnych rzeczy nie da się uniknąć - wiem, że np. w przedszkolach podają jogurty, danonki, pączki itp. I tak jak pewnie każda z nas lubi od czasu do czasu zjeść kawałek czekolady itp., tak też tym bardziej dzieci co oczywiście nie znaczy, że mają jeść tylko czipsy, batony, chrupki itp. A tak poza tym myślę, że i tak sporo zależy od genów i przemiany materii. Ja np. prawie całe życie jestem na diecie i wystarczy, że raz sobie 'odpuszczę' i już to po mnie widać - mam po prostu słabą przemianę materii pomimo dość aktywnego przecież trybu życia, a mam koleżanki, które jedzą dużo i wcale niezdrowo i w ogóle się nie muszą pilnować. I gdzie tu sprawiedliwość? ![]() 3. Nie mam konkretnie naszego forum na myśli a net w ogóle. I zdania nie zmienię, uważam, że kierowanie się tylko i wyłącznie tym, co w internecie/telewizji to brak zdrowego rozsądku. Na pewno nikt z forum, kogo nie znam i kto pisze co chce nie będzie dla mnie guru czy to w sprawach zdrowego żywienia czy wychowywania dzieci w ogóle. Cytat:
Cytat:
![]() |
#1835 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Alwa- mały czytelnik... Po prostu rewelacja! Frogutka- brawa dla Hani za turlanie się ![]() Wiem jak to jest, gdy dziecko notorycznie jest porównywane do innego malucha w rodzinie. Między Emi i córeczką mojego brata jest 4 dni różnicy, więc dziewczyny są nieustannie porównywane przez wszystkich. O dziwo, udało mi się do tego zdystansować (może dlatego, że z reguły to nasza Emilka prowadzi w rankingach ![]() ![]() Pola- sto lat dla Kalinki! Margo- cieszę się, że wizyta na basenie się udała. Jeśli chodzi o smoczki to my co prawda używamy innej firmy (Avent), ale zmieniłam je na 6+ kilka dni temu. Szczerze mówiąc wydaje mi się, że Mila nie odczuwa żadnej różnicy. Niezapomnijkaa- ludzie są czasem tacy beznadziejni... Jeśli chcesz mogę sobie wepchnąć poduszkę pod sukienkę i pozować Ci do sesji ciążowej ![]() Widzę, że rozpętała się prawdziwa dyskusja na temat diety w naszych domach. Wtrącę swoje trzy grosze, a co tam! ![]() Z nowości u nas... - przebija się drugi ząb - mamy za sobą przesiadkę do spacerówki - mamy też za sobą pierwsze próby z kubkiem-niekapkiem. Na razie Emilka traktuje go jako gryzak - pierwsza wizyta w ZOO zaliczona ![]()
#1836 |
Zadomowienie
|
Ag wiele bylo przypadków gdy sprzedawcy wiedzieli o kontroli i wtedy mieli produkty zwane eko a po kontroli sprzedawali to samo co inni jedynie metke zmienili na eko dlatego nie bardzo w szał eko nie wierze ;-)
Pola ![]() Napisze to do wszystkich zgromadzonych... Piszecie o soli a pomyslcie logicznie... Ja majac 5lat Doświadczenia sprzedaży mięsa wiem że KAŻDE mieso ma zawartość soli i nie ma wyjątków patrzcie schemat np. drób je :paszę pasza ma zawartość... Soli sól przedostaje sie do organizmu jakby nie patrzeć... Wiec też jest w tkance mięśniowej a my wcinamy co?no wlasnie mięso znaczy mięśnie więc każde mięso ma zawartość soli. Wiec czemu mięso ma smak? No wlasnie juz wiecie... I absolutnie nie mam zamiaru obrazic nikogo. Ja sie nie czuje obrażona przez Virginie :-D, Teq wiedziałam że się zrozumiemy ;-) Virginia co do punktu 3 no to wyjelas mi to z paszczy :-D Limonka ![]() ![]() ![]() Edytowane przez BeautifulLie Czas edycji: 2014-10-05 o 18:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#1837 |
Raczkowanie
|
Hejka! ja tylko na chwilkę.
Dla Kalinki wszystkiego najlepszego!!! Limonka- Emilka już siedzi, że jeździcie juz w spacerówce? Kurczę bo ja nie wiem kiedy się przesiąść- mała nadal ma sporo miejsca w gondoli i nawet jakoś bardzo się nie awanturuje (do dziś ![]() Ela87- gdzie kupowałaś to krzesełko do karmienia? bo chyba dobrze pamiętam, że masz apollo sun voyager? Nadal jesteś z niego zadowolona? U nas jakoś leci- miło jest, zębów brak, widzę że lewą stronę ma coraz silniejszą, nawet rehabilitantka trochę nas pochwaliła,Emilka dziś pokazała nową umiejętność, nie wiem czy to normalne- dyszy jak pies- nie wiem czy to taki bezgłośny śmiech czy o co chodzi ![]() BeautifulLie- jak Staś? Co do diety- to ja też unikam cukru, ciągle muszę tłumaczyć dlaczego małej wody nie słodzę, szczególnie teściowi ![]() ![]() Kupiłam ostatnio herbatkę Holle dla maluchów- koper i inne, ale jeszcze nie dawałam
#1838 |
Zadomowienie
|
Tynka :brawo: dla Emilki! Miło że pytasz :-* dostał kataru i strasznie charczy jak oddycha, jutro do pediatry idziemy wiec napisze co i jak. Trochę dziwne że butelki do wody nie chcą chyba że dają w tym samym co herbate o.O
|
![]() ![]() |
![]() |
#1839 | ||||
Zakorzenienie
|
Tynka iestem dalej zadowolona
![]() http://allegro.pl/longlife-lezaczek-...482995973.html ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
toWy piszecie o takim radykalnym odstawieniu soli i zdrowym zywieniu? ![]() Ja robie sos do spaghetti i sole oczywiscie mieso, sole piersi z kurczaka i w ogole, ale nie kilogramami jak niektorzy. No i jak robie rosol to daje kostke rosolowa i jeszcze lyzke kucharka i nie zamierzam robic inaczej ![]() Bedzie jadla od czasu do czasu kotleta w bulce tartej, bedziemy jezdzili czasami na pizze i lody na miasto, a co!!! Nalesniki tez bedziemy jedli! Taka rozpuszczona bedzie moja cora ![]() Frytki z ziemniakow tez zjemy czasami, bo teraz zdrowo sie odzywiam, ale od czasu do czasu robie sobie taki dzien, ze jem na co mam ochote ![]() ![]() Cytat:
to super, ze wypad Wam sie udal ![]() Cytat:
niestety (albo i stety) slodycze to ja mialam moze ze trzy razy do roku na swieta i urodziny i czasami jakas oranzada pod sklepem w lato ![]() Tryb zycia tak jak piszesz, zupelnie inny. Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1840 |
Zakorzenienie
|
właśnie mnie dobiła wiadomośc o Ani Przybylskiej...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1841 | |
Moderator
|
![]() ![]() I fajnie że dzielisz się z nami doświadczeniami z pracy ![]() Ja też w eco nie wierzę - producentom bardziej się opłaca karę zapłacić niż być uczciwym ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wszystko z umiarem jest dla ludzi ![]() A krzesełko też mam takie i jestem bardzo zadowolona ![]() ![]() ![]() Wiecie że Anna Przybylska nie żyje? Tak mi się smutno zrobiło, taka młoda dziewczyna ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1842 |
Zakorzenienie
|
co do soli i cukru oraz podejścia do zdrowego odżywiania się, to przy Ewci też bardzo uważaliśmy na wszystko, do pewnego momentu, nawet nie umiem powiedzieć kiedy to się zmieniło.
zdarza nam się zrobić domowe frytki, czy nawet zabrać ją do Maca, ale w tzw. międzyczasie staram się, żeby jadła zdrowsze rzeczy, dużo owoców i warzyw. słodycze ma wydzielane, stanowią formę nagrody, np. za zjedzenie całego obiadu bez marudzenia i odchodzenia od stołu (bo to typ, co spokojnie nie usiedzi). sami tez nie żywimy się jakoś mega zdrowo i eko. świat jest tak nafaszerowany chemią, ze prędzej czy później dzieciaki się z nią zetkną, my możemy jedynie odwlekać ten moment. Limonko - ![]() a propos dźwięków - czy wasze dzieci wydają z siebie dźwięki przy jedzeniu? nie chodzi mi o próby mówienia czy pierdzenie buzią. Przemo przy każdej łyżeczce kaszki (bo na razie tylko to dostaje) popiskuje, pokrzykuje albo mruczy, ewidentnie zadowolony. ![]() Teq - co do tych pasów, to my właśnie mamy z nimi problem. krzesełko stało zafoliowane w piwnicy, małż je przyniósł w piątek i okazało się, że pasy pokryły się pleśnią ![]() i jeszcze brawa dla Emilki - za postępy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1843 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pierdzenie buzią podczas jedzenia jest suuuper, zwłaszcza buzią pełną kaszki ![]() Co do zdrowego odżywiania to nie jestem za ortodoksyjną wersją, bo chemia jest wszędzie, ważne jest to przede wszystkim żeby świadomie podchodzić do tego co się je i kupuje. Ciężko żyć bez soli, ale można wybrać jej lepszą wersją, tak samo z cukrem. Zamiast białego można wybrać choćby ksylitol. Jak mam do wyboru produkt z niekończącą się listą w składzie a taki z lepszym składem to wybór jest dla mnie oczywisty. Nie będę małego karmić chipsami ani batonami czy cukierkami, bo jestem w stanie zrobić słodkie przekąski w wersji zdrowej, ale to nie znaczy że nie zje z nami pizzy czy frytek z ziemniaków zrobionych w piekarniku. Bardzo smutna wiadomość z Anią Przybylską, zawsze taka tragedia dotyka mnie jakoś mocno, może to przez osobiste doświadczenia. Kilka miesięcy temu koleżanka 29 lat zmarła na chłoniaka... ![]()
![]() |
#1844 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Duper Kalinka ![]() Frogutka brawa dla turlajacej sie Hani ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1845 |
Zadomowienie
|
Mnie tez
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1846 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Musze poczytac o tym blw ale na razie to je x lyzevzki jak mu podam i nie marudzi... Ale tez siedziec nie potrafi:p Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Ehh juz nie dam rady nadrobic dzisiaj. Padam na pyszczek a dziecie juz sie wierci i pewnie niedlugo przebudzi Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1847 |
Zadomowienie
|
Jutro wracam do pracy. Ale mam stracha. 3majcie kciuki
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1848 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dobrej nocki wszystkim życzę! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1849 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie zazdroszcze ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1850 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1851 |
Zakorzenienie
|
trzymam!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1852 | ||
Rozeznanie
|
Hello
![]() widzę zdrowe odżywianie na tapecie. Ja uważam, ze we wszystkim trzeba mieć umiar. Nie dajmy sie zwariować. Cytat:
![]() Gratuluję żabka-mój nadal szczerbaty ![]() A Emi już siada, ze w spacerówce jeździ? Pytam bo już dawno o tym myślę by Tośka przesadzić ale ze strachu o jego kręgosłup na myśleniu się kończy ![]() ![]() Nic nie mów, jak sie parę minut temu o tym dowiedziałam to mną wstrząsnęło...Najbardziej szkoda mi jej rodziny. Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1853 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny!
![]() Kurczę, ale naprodukowałyście...nie dam rady się odnieść do wszystkiego, wybaczcie ;/ pola_m i jak Kalince przysmakowała marchewka? Super wygląda w tym bumbo ![]() ![]() agunia4ever kciuki za powrót do pracy! Czy ja dobrze pamiętam, że Ty masz pracować z domu? A z kim będzie w tym czasie Sławcio? Pytam, bo ja liczę na możliwość pracy w domu, raz albo dwa razy w tygodniu i się zastanawiam czy będzie to możliwe przy Piotrku ![]() alwa ![]() ![]() margo80 Piotruś najczęściej mruczy podczas jedzenia, pierdzi rzadko ![]() ![]() TynkaG nie wiem czy pisałaś czy mi gdzieś umknęło: i jak tatuś poradził sobie z Emilką, kiedy Ty byłaś na szkoleniu? Dali radę? ![]() Niezapomnijkaa już miałam pisać, że my chętnie z Piotrusiem popozujemy ![]() A jak Twoje nocki? Udaje Ci się wcześniej zasypiać? Limonka gratuluję ząbków, u nas też już są dwie dolne jedynki, teraz czekam na górne, na początku września pediatra mówiła, że już za chwilę będą ![]() ![]() A jak się Emilce podobało w zoo? Ten vikend był piękny, ale to chyba ostatki słońca ![]() Widziałam, że pisałyście o tym, kiedy zacząć dawać dziecku to co samemu zajadamy... i ja myślałam, że około 12 miesiąca, ale jak dostałam od koleżanki jadłospis ze żłobka, do którego chodzi jej 13 miesięczny syn, to się za głowę złapałam ![]() Poza tym Piotruś we wtorek pierwszy raz usiadł ![]() ![]() ![]() Pędzę do łóżka ![]() papa i dobrych nocek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1854 |
Raczkowanie
|
A wiadomość o Ani mnie też strasznie przybiła, wciąż nie mogę tego pojąć czemu, czemu tak się dzieje. Mam wrażenie, że taka paskudna choroba dotyka przede wszystkim dobrych ludzi
![]() Biedne dzieci, biedny mąż ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1855 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Limonka - ![]() więcej nie pamiętam;p; Warszawianki jak daleko jest okęcie od warszawy ursus? ---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- Widziałyście w tesco tą gitarkę z fisher price i kuferek lekarza? Fajne są ![]() ---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ---------- Myśmy w weekend przesiedli się do spacerówki, młoda się do gondoli nie mieści ![]() Problem mamy z nosidełkiem, bo się nie mieści a jakoś autem trzeba jeździc. Kupowac większe nosidełko szkoda kasy, pożyczy nie ma od kogo ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1856 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1857 |
Rozeznanie
|
też się dorzucę, a co - to, że w czymś tam jest sól nie znaczy, że trzeba jeszcze tej soli dowalać z solniczki
![]() uwielbiam jeść ostre rzeczy, dobrze przyprawione, ale nie dosalam, staram się znaleźć alternatywę i bardzo bym chciała, żeby moje dziecko miało bardziej dobre nawyki żywieniowe, niż te złe a póki mam na to wpływ, to nie będzie się ode mnie uczyło złych właśnie - a jak ktoś inny przesadzi i mnie nie posłucha, że moje dziecko czegoś nie je, to mu to już wytłumaczę bardziej dogłębnie ![]() to, że mnie "karmiono" smoczkiem maczanym w cukrze i pozwalano solić do woli i mi zmarnowano żołądek nie znaczy, że mam robić to samo ![]() a dziecko jak będzie większe, to sobie będzie jadło co chce, ale mam nadzieję nauczone co wybrać zamiast czegoś innego, mniej zdrowego ![]()
#1858 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Miałam już dość ciągłego marudzenia na spacerach i stwierdziłam, że w spacerówce- nawet w tej pozycji- zawsze zobaczy więcej. Może więc zacznie się zajmować obserwowaniem otaczającego świata, a nie użalaniem się nad sobą, jaka to bieda tylko leżeć i gapić się w niebo ![]() Poza tym zaczynała już powoli łapać się boków gondoli i się podciągać. Spacerówkę mamy Bebetto Nico Plus z zestawu 2w1 z gondolą, bo chyba któraś z Was pytała. Cytat:
Natomiast jeśli chodzi o wszelkie wątpliwości to pytaj, pytaj, pytaj. Masz prawo wiedzieć jak będzie traktowane Twoje dziecko. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mocno trzymam kciuki, żeby udało Ci się wszystko zorganizować! Ja też mam na plamy dużo większą tolerancję niż kiedyś ![]() Tak u dziecka jak i u siebie ![]() Cytat:
Na razie jeszcze nie jestem w stanie powiedzieć, na ile ta zmiana pozwoli mi uniknąć marudzenia na spacerze, bo dotychczasowe spacery Emi prawie w całości przespała w najlepsze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A tak na serio zdaję sobie sprawę, że Milka jest jeszcze za mała na takie atrakcje. Potraktowaliśmy to po prostu jako formę spaceru i pobycia we trójkę. Podobno następny weekend ma byś jeszcze ładniejszy! Cytat:
Chętnie bym zobaczyła czym karmią takie maluchy w żłobku. Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny, jak podawałyście śliwki to obierałyście je ze skórki?
![]() |
#1859 |
Wtajemniczenie
|
AGUNIA
![]() ![]() LIMONKA gratuluje ząbków! U nas pustka w buzi KATECZKA gratuluje czworakowania i siadania ![]() ![]() ![]() W temacie zdrowego jedzenia tez dorzucę swoje zdanie. Ja z tych chudych co to nigdy nie tyją obojętnie co jedzą więc nie patrzyłam nigdy co jem. W ciąży dostałam cukrzycy i zaczęłam czytać etykiety i okazało się ze cukier jest wszędzie. Jak pisałyście o nestle ze ma 30g cukru na 100 to aż poszłam sprawdzić i rzeczywiście. Z ciekawości zerknęłam na holle i tam niby jest 20/100g niewiele mniej ![]() ![]() U nas Kuba też coraz wcześniej wstaje. Kiedyś mogłam sobie pospać nawet do 7:30, teraz pobudki są po 6. Coś jeszcze miałam napisać ale mi uciekło. Aha, co u nas? - Tż dalej na tatusiowym, - Kuba coraz lepiej siedzi podtrzymywany, - były też już pierwsze nieśmiałe próby obracania się z brzucha na plecy, - 9 listopada wreszcie robimy chrzest Aha, NIEZAPOMNIJKA chyba Ty pisałaś ze mieliście dużo osób na chrzcie i następnym razem zrobisz bardziej kameralne. A mogę wiedzieć ile to dużo? LIMONKA chyba masz spacerówka Bebetto? Wasza też jest taka twarda? Kładziesz na nią jakiś kocyk/materacyk/mate? Wysłane za pomocą aplikacji mobilnej
#1860 | |||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Antek w żłobku (podobno nie płakał przy rozstaniu! ![]() ![]() Bardzo dziękuję w imieniu córy za komplementy ![]() Jeszcze w kwestii tego jedzenia. Myślę, że każda z nas chce przede wszystkim dobra własnego dziecka i będzie karmić tak, jak uważa za najlepsze. Jedne z nas dodadzą glutaminian sodu inne nie, jedne dadzą batonika a inne daktyla. I każda pewnie będzie chciała zachować złoty środek (chociaż dla każdej ten złoty środek jest w innym miejscu ![]() Ja akurat (mając w tym względzie sporo doświadczenia) jestem po tej "zdrowszej" stronie (ale też bez przesady), przy czym nikomu nie zamierzam zaglądać na talerze i nawracać. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() też się dowiedziałam przed chwilą... tragedia dla jej rodziny... Cytat:
![]() Cytat:
![]() może ciepłą wodę? albo najzwyklejsze parzone zioła - rumianek, melisę, lipę? Edytowane przez pola_m Czas edycji: 2014-10-06 o 09:04 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:49.