|
|
#61 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Dumne z nas wrześniowe mamy, nasze szczęścia są już z nami. Wrześniówki 2014
Hej dziewczyny, u mnie dalej nic.
Podczytuje Was na biezaco, ale nie umiem sie wbic. Psychicznie już wysiadam. Pozdrawiam |
|
|
|
#62 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dumne z nas wrześniowe mamy, nasze szczęścia są już z nami. Wrześniówki 2014
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;48403952]Hej dziewczyny, u mnie dalej nic.
Podczytuje Was na biezaco, ale nie umiem sie wbic. Psychicznie już wysiadam. Pozdrawiam[/QUOTE] Rozmawiałas z lekarzami o cc? Trzymaj się: *
|
#63 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;48403952]Hej dziewczyny, u mnie dalej nic.
Podczytuje Was na biezaco, ale nie umiem sie wbic. Psychicznie już wysiadam. Pozdrawiam[/QUOTE] Mamy porozmawiać z dzidzią ?? Głowa do góry i myśl pozytywnie Jestesmy z Tobą
|
|
#64 |
|
Rozeznanie
|
Dzanet juz niedlugo
badz dzielna!
|
#65 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby szybko minęło.Paulina ja też odciagam,ale tak bardzo delikatnie, tak ledwo co,bo tam nie ma za dużo do odciągania. Właśnie wiem,ze są dwie szkoły, ale mi zarówno pediatra,jak i położna powiedziały,ze sięe odciąga,wiec tak robię,bo komuś zaufać muszę. ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
A powiedz, z tego co pamiętam macierzyński zaczyna Wam się jakoś przed porodem i trwa krotko- co potem? Mandi ja na razie nie przeczytałam,ale mam zamiar w najbliższych dniach zacząć. |
||
|
|
|
#66 |
|
Rozeznanie
|
Witamy sie i my
niestabilna dobra robota )My wczoraj zaliczylismy pierwsza imprezę u znajomych wytrzymaliśmy 3h i.. Odciagnelam 120ml so butelki by nie świecić cycami, a mój książę ani myślał zeby z butelki wypić:/ a nawykrecalam piersi ile sie dało by ściągnąć ta ilośc "Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić" |
|
|
|
#67 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja biorę falvit mama. Dziewczyny z tego co zauważyłam mało mam karmi tylko piersią, jest nas zaledwie kilka,prawda? |
|
|
|
|
#68 |
|
Rozeznanie
|
Narazie tylko kp- ale zapewne po wizycie powiedzą by dokarmiać bo nie przybiera:/ karmie jak szalona i w dzień i w nocy- co 3h by być pewna ze nie jest głodny.
Właśnie m mnie pyta czy nie mam nic przeciwko by teściowa przyjechała ;((( chyba sie zabije i to na cały miesiąc! "Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić" |
|
|
|
#69 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i maly juz szybciej sie najada czasami po 10 minutach zasypia. Piekbie przybiera więc sie nie martwię. Jedyne co to kurcze chciałabym na miasto. Ale jak to karmić na mieści.
|
|
|
#70 | |
|
Zakorzenienie
|
Z witamin biorę natal2. Został mi z ciąży, a jest również.przeznaczony.na okres karmienia piersią.
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#71 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Espimisan, Delicol mocniejsze są? Biedny maluszek,ja to z Majka przechodziłam. Blondi gratki! |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#72 |
|
Wtajemniczenie
|
Blondi gratulacje Kochana
przykro mi że źle sie czujesz ale to kwestia czasu88Ekaterina88 ja i w ciazy nie bralam witamin i teraz tez nie. Biore tylko kwas omega 3 bo malo jadam ryb.No i koncze zelazo ktore bralam w ciazy.Po pologu ide do gina to bede chciala zrobic badania krwi. Niestabilna ja na miescie w ogole sobie nie wyobrazam karmic bo musze karmic na plecach zeby mleko mniej ciekło ![]() Dzieki dziewczyny no wlasnie jak mleko tryska tez źle,maly sie potrafi tak wydrzec przy cycu... dlatego najlepiej go dostawiac jak nie jest do konca rozbudzonyJuz w szpitalu polozne mi mowily ze duzo mam mleka i szybko leci...ale od kilku dni po prostu tryska,szkoda mi po prostu synka podobno do 6 tygodni laktacja sie stabilizuje wiec czekam![]() No wlasnie co do kp, macie jakies specjalne butelki ktore nie zaburzą maluszkowi odruchu ssania? Na SR polecali smoczki kalma firmy medela. I podobno butle dobrze podac jak maluch skonczy 6tygodni,wtedy juz bedzie ustabilizowana laktacja i maluszek na tyle duzy ze to ogarnie No bo wiadomo ja bede chciala czasem gdzies wyjsc,chociazby z tztem na randke ale zalezy mi zeby glownie podawac cyca a butelke tylko na wyjscia
13.09.2014 Szymonek jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm) Edytowane przez małaPaulina Czas edycji: 2014-10-05 o 11:25 |
|
|
|
#73 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#74 |
|
Wtajemniczenie
|
no tylko troche przed karmieniem albo w ciagu dnia jak juz mam za bardzo przepelnione piersi
|
#75 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tylko piersią karmię ☺
|
|
#76 |
|
Wtajemniczenie
|
A może sproboj je tylko masować pod prysznicem. Ja tak u siebie zwalczylam kapiaca pierś bo rowniez leciało tak ze hej. A maly zamiast ssac tylko spijal to co leciało.
|
|
#77 |
|
Wtajemniczenie
|
witam sie na nowym watku
Niestabilna watek przepiekny jak zawsze ![]() Gratulacje dla nowym mamus, chyba juz wszystkie urodziłysmy. Niestety malo sie udzielam ale jakos brak czasu ostatnio, mala duzo nie spi ciagle by chciala na raczkach! Wczoraj pierwsze odwiedziny za nami u małej. Bedziemy tez przygotowywac sie do chrzcin wiec czasu mamy troche mniej
|
#78 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daniel też ta łapkę tak zakłada. Z jednej strony taki słodki jest. Z drugiej strony chciałabym,zeby juz trochę podrosl i zeby można bylo się z nim komunikować bardziej. I moze tak,zeby mógł juz się bawić z Majulka,ona taka dla niego jest opiekuncza .---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Mój mówi "nie!", heheh. A tak to też steka. Mecia mój też się uśmiecha,ale nie głośno się śmieje,na to przyjdzie jeszcze czas .Cytat:
Na tą kołderkę to bym uważała,bo właśnie od drugiego miesiąca dzieciaczki są jeszcze bardziej ruchome, ruszają łapkami, nóżkami,wiec moze zaciągnąć jeszcze bardziej. Cytat:
Cytat:
Ładnie juz "mówi". Daniel też juz główkę dosyc ładnie trzyma. My jeszcze karuzelki nie mamy, kuzynka mi kupiła,ale dostane jak wróci z Francji,bo tam ja kupiła, czyli pewnie za około miesiąc. ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
Też miałam z tym problem z Majula,ale tylko jak była malutka, bo po pierwsze- zima, po drugie - ona chciała ciągle cyca, po trzecie nie chciałam tak cyca wyciągać,ale potem mi przeszło . Jak była starsza to po prostu w miarę ustronnym miejscu karmiłam nawet w centrum handlowym!---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#79 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Kto to wymyślił...Dobrze że mam z kim zostawić, nie wyobrażam sobie do żłobka go oddać 😕
|
|
#80 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny i maluszki!!!
Mam niusa takiego, który moze komuś pomoże...😊 Moja kuzynka ma synusia, ma juz 3latka, ale jak był malutki pamietam, ze cierpiał na okropne kolki. I lekarz na którego trafili polecił im zaparzyć majeranku😳 i taki wywar podać dziecku... Przeszło jak ręka odjal😀 potem trzeba jeszcze zapobiegawczo podawać 2-3 razy dziennie taka herbatke️ Filip dzis jest aniołkiem, cały czas śpi😍 noc tez spokojna sen od 22-5😄 tylko ja byłam taka zmęczona, ze spałam w łożku w UBRANIACH do 2 i dopiero wtedy sie wykapalam ️ U nas piękne słońce, po obiadku idziemy na spacerek 😀
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
Ja karmie tylko piersią
![]() Ale faktmało nas tutaj tylko z kp ![]() My już po rosole, teraz spageti, trzeba napełnić piersi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
A my nie śpimy od 6.30, cały czas na cycu by wisiał 😠.Głodna jestem a obiad trzeba dopiero zrobić 😣
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwszy raz witam się na tak odległej od pierwszej stronie
![]() Madziu pięknie jak zawsze, chociaż teraz chyba jeszcze piękniej ![]() Jesteśmy od piątku u mojej mamy, w moim pokoju Lili śpi jak anioł, co 3 godziny pobudka w nocy na jedzenie i śpi dalej. A i u mnie też się unormowalo i od kilku dni jesteśmy tylko na cycuszku Bardzo się ciesze z tego powodu, bo skończył się problem z bólem brzuszka.Blondi gratuluję witaj Wandziu Dzanet kochana znam ten ból ale każda godzina Cie przybliża do spotkania z Zosią
|
|
|
|
#84 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny,przyjechali moi rodzice i zabrali malego na spacer.Niby zebysmy odpoczeli ale tak naprawde chcielismy dobrze chate wysprzatac a nie smrodzić malemu tymi specyfikami itd i co?rodzice wychodzili a ja w ryk nie ma ich od godziny a ja siedze ze szklankami w oczachto nie byl dobry pomysl
|
|
#85 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz tym się martwię tylko... Niby tylko miesiąc przed porodem ale jednak to czasem aż miesiąc. Cytat:
jednakże liczę,że on po prostu będzie przechodzić takie rzeczy później niż dzieci urodzone o czasie Ponoć ta różnica zanika po paru miesiącach ![]() Cytat:
Bardzo mnie cieszy,że on silny i tak mało kto zauważa,że on wcześniak ale może jeszcze na pogawędki jest czas A karuzelkę już zamontowałam ze względu na dźwięk,bo on taki lubi I dzisiaj patrzył na zabawki i zezował do nich i się cieszył [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;48403952]Hej dziewczyny, u mnie dalej nic. Podczytuje Was na biezaco, ale nie umiem sie wbic. Psychicznie już wysiadam. Pozdrawiam[/QUOTE] Będzie dobrze !! W końcu musisz dostać malucha,nie ma innej opcji ![]() Cytat:
Jakoś tak czasem mam dość jego płaczu ale jednak brakuje w sklepie czy coś Chociaż na spacery go nikomu nie daje,bo bym chyba z tęsknoty umarła
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
||||
|
|
|
#86 |
|
Raczkowanie
|
Witam się wraz z Izabelą w nowym i jak zwykle pięknym wątku!
Podczytuję Was w miarę na bieżąco ale jakoś weny i czasu na pisanie brak... może z czasem trochę lepiej będzie ![]() Gratuluję oczywiście wszystkim nowym mamusiom! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#87 |
|
Konto usunięte
|
Tz spi, mała na mnie spi a ja siedzę zamiast tez spać
Była mowa o kp...my jesteśmy tylko na kp Ja mam dzisiaj taki dzien, ze tylko bym jadala i jadła i chce mi sie czegoś czekoladowego a sklepy tu w niedziele zamknięte Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#88 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tez miałam chec na cos słodkiego i u nas w lidlu właśnie świąteczne rzeczy przyszły wiec zaopatrzylam sie w pierniczki,mniam ![]() Karuzela u nas wisi od początku- ale bardziej dla kołysanek ![]() "Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić" |
|
|
|
|
#89 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#90 |
|
Konto usunięte
|
Po tym jak stwierdziłam, ze tez sie zdrzemnę malutka stwierdziła, ze ona by jednak teraz zjadła ...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:26.

i myśl pozytywnie
Jestesmy z Tobą

Oby szybko minęło.
niestabilna dobra robota
też nastawialam się na kapanie z cycka itd. A tak piersi mam miekkie, czasami czuje takie mrowienie, nic mi nie kapie, mała je co 3-4 godziny czasami co 2. Zjada, najada się i przybiera

przykro mi że źle sie czujesz ale to kwestia czasu

kochana znam ten ból