Dumne z nas wrześniowe mamy, nasze szczęścia są już z nami. Wrześniówki 2014 - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-05, 10:30   #61
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Dot.: Dumne z nas wrześniowe mamy, nasze szczęścia są już z nami. Wrześniówki 2014

Hej dziewczyny, u mnie dalej nic.

Podczytuje Was na biezaco, ale nie umiem sie wbic. Psychicznie już wysiadam.

Pozdrawiam
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 10:32   #62
ania9106
Zadomowienie

Dot.: Dumne z nas wrześniowe mamy, nasze szczęścia są już z nami. Wrześniówki 2014

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;48403952]Hej dziewczyny, u mnie dalej nic.

Pozdrawiam[/QUOTE]

Rozmawiałas z lekarzami o cc?
Trzymaj się: *

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
ania9106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 10:36   #63
Niestabilna
Wtajemniczenie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;48403952]Hej dziewczyny, u mnie dalej nic.

Pozdrawiam[/QUOTE]

Mamy porozmawiać z dzidzią ??
Głowa do góry i myśl pozytywnie Jestesmy z Tobą
Stary 2014-10-05, 10:42   #64
Denaris
Rozeznanie

Dzanet juz niedlugo badz dzielna!
Stary 2014-10-05, 10:48   #65
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carolciuska Pokaż wiadomość
Zrobil mi sie zastoj w cycku.... Jest nabrzmialy, boli, a mleko nie chce wyplywac... Siedze w lazience wlasnie, podgrzewam cyca suszarka i odciagam. Aua....

---------- Dopisano o 04:01 ---------- Poprzedni post napisano o 03:43 ----------

Siedze i placze tak mnie boli...
Biedna! Oby szybko minęło.

Paulina ja też odciagam,ale tak bardzo delikatnie, tak ledwo co,bo tam nie ma za dużo do odciągania.
Właśnie wiem,ze są dwie szkoły, ale mi zarówno pediatra,jak i położna powiedziały,ze sięe odciąga,wiec tak robię,bo komuś zaufać muszę.

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość
A mi mówiono, że przez pierwszy rok nie ruszać, bądź tu człowieku mądry 😑
Jutro obejrzę jak to z zewnątrz wygląda😆

Anesh, widzisz, chociaż tyle mam dobrego, że za szczepienia grosza czy tam centa nie płacę i mam jakie mam.Chociaż tu będę spokojniejsza, bo jak wiesz,ta moja ciąża i ta cała opieka to pożal się Boże.Przynajmniej zadbają o moje dziecię bo opieka medyczna jest na szczęście na wysokim poziomie ☺
No tak,pamietam jak opowiadalas.
A powiedz, z tego co pamiętam macierzyński zaczyna Wam się jakoś przed porodem i trwa krotko- co potem?

Mandi ja na razie nie przeczytałam,ale mam zamiar w najbliższych dniach zacząć.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 10:50   #66
Joasiakr
Rozeznanie

Witamy sie i my niestabilna dobra robota)

My wczoraj zaliczylismy pierwsza imprezę u znajomych wytrzymaliśmy 3h i.. Odciagnelam 120ml so butelki by nie świecić cycami, a mój książę ani myślał zeby z butelki wypić:/ a nawykrecalam piersi ile sie dało by ściągnąć ta ilośc

"Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić"
Joasiakr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 10:56   #67
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
Gratulacje

Ja nie wiem co wy macie z tymi cyckami też nastawialam się na kapanie z cycka itd. A tak piersi mam miekkie, czasami czuje takie mrowienie, nic mi nie kapie, mała je co 3-4 godziny czasami co 2. Zjada, najada się i przybiera

Dziewczyny karmiace piersią - bierzecie jakieś tabletki, suplementy dla matek karmiacych ? Bo dostałam centrum mama i nie wiem czy brać

Teście pojechali do polandi

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Mi też strasznie kapie,ale dodatkowo odciagam laktatorem,zeby dać małemu jak będę w szkole.
Ja biorę falvit mama.
Dziewczyny z tego co zauważyłam mało mam karmi tylko piersią, jest nas zaledwie kilka,prawda?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-05, 11:00   #68
Joasiakr
Rozeznanie

Narazie tylko kp- ale zapewne po wizycie powiedzą by dokarmiać bo nie przybiera:/ karmie jak szalona i w dzień i w nocy- co 3h by być pewna ze nie jest głodny.

Właśnie m mnie pyta czy nie mam nic przeciwko by teściowa przyjechała ;((( chyba sie zabije i to na cały miesiąc!

Stary 2014-10-05, 11:04   #69
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Mi też strasznie kapie,ale dodatkowo odciagam laktatorem,zeby dać małemu jak będę w szkole.
Ja biorę falvit mama.
Dziewczyny z tego co zauważyłam mało mam karmi tylko piersią, jest nas zaledwie kilka,prawda?
U nas tylko piersiatko
i maly juz szybciej sie najada czasami po 10 minutach zasypia. Piekbie przybiera więc sie nie martwię. Jedyne co to kurcze chciałabym na miasto. Ale jak to karmić na mieści.
Stary 2014-10-05, 11:04   #70
Mandragorrka
Zakorzenienie

Z witamin biorę natal2. Został mi z ciąży, a jest również.przeznaczony.na okres karmienia piersią.

Cytat:
Ja biorę falvit mama.
U mnie tylko kp.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 11:10   #71
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
No i znowu ląduję na odchowalni-po raz drugi w swej karierzeNiesamowicie ten czas leci, dopiero robiłam test ciążowy
Młody znów zrbił armagedon-ma straszne kolki, Bobotic nie daje radyDziś kupię Espumisan i Delicol+ herbatkę z kopru, bo się skończyła.Mam nadzieję, że szybko mu przejdzie, bo ciężko patrzeć jak się maluch męczy, a ja też niewyspana:/

Espimisan, Delicol mocniejsze są?
Biedny maluszek,ja to z Majka przechodziłam.

Blondi gratki!
Stary 2014-10-05, 11:22   #72
małaPaulina
Wtajemniczenie

Blondi gratulacje Kochana przykro mi że źle sie czujesz ale to kwestia czasu
88Ekaterina88 ja i w ciazy nie bralam witamin i teraz tez nie. Biore tylko kwas omega 3 bo malo jadam ryb.No i koncze zelazo ktore bralam w ciazy.Po pologu ide do gina to bede chciala zrobic badania krwi.
Niestabilna ja na miescie w ogole sobie nie wyobrazam karmic bo musze karmic na plecach zeby mleko mniej ciekło takze juz to widze na ulicy

Dzieki dziewczyny no wlasnie jak mleko tryska tez źle,maly sie potrafi tak wydrzec przy cycu... dlatego najlepiej go dostawiac jak nie jest do konca rozbudzony
Juz w szpitalu polozne mi mowily ze duzo mam mleka i szybko leci...ale od kilku dni po prostu tryska,szkoda mi po prostu synka podobno do 6 tygodni laktacja sie stabilizuje wiec czekam

No wlasnie co do kp, macie jakies specjalne butelki ktore nie zaburzą maluszkowi odruchu ssania?
Na SR polecali smoczki kalma firmy medela.
I podobno butle dobrze podac jak maluch skonczy 6tygodni,wtedy juz bedzie ustabilizowana laktacja i maluszek na tyle duzy ze to ogarnie No bo wiadomo ja bede chciala czasem gdzies wyjsc,chociazby z tztem na randke ale zalezy mi zeby glownie podawac cyca a butelke tylko na wyjscia

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)

Edytowane przez małaPaulina
Czas edycji: 2014-10-05 o 11:25
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 11:31   #73
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Blondi gratulacje Kochana przykro mi że źle sie czujesz ale to kwestia czasu
88Ekaterina88 ja i w ciazy nie bralam witamin i teraz tez nie. Biore tylko kwas omega 3 bo malo jadam ryb.No i koncze zelazo ktore bralam w ciazy.Po pologu ide do gina to bede chciala zrobic badania krwi.
Niestabilna ja na miescie w ogole sobie nie wyobrazam karmic bo musze karmic na plecach zeby mleko mniej ciekło takze juz to widze na ulicy

Dzieki dziewczyny no wlasnie jak mleko tryska tez źle,maly sie potrafi tak wydrzec przy cycu... dlatego najlepiej go dostawiac jak nie jest do konca rozbudzony
Juz w szpitalu polozne mi mowily ze duzo mam mleka i szybko leci...ale od kilku dni po prostu tryska,szkoda mi po prostu synka podobno do 6 tygodni laktacja sie stabilizuje wiec czekam

No wlasnie co do kp, macie jakies specjalne butelki ktore nie zaburzą maluszkowi odruchu ssania?
Na SR polecali smoczki kalma firmy medela.
I podobno butle dobrze podac jak maluch skonczy 6tygodni,wtedy juz bedzie ustabilizowana laktacja i maluszek na tyle duzy ze to ogarnie No bo wiadomo ja bede chciala czasem gdzies wyjsc,chociazby z tztem na randke ale zalezy mi zeby glownie podawac cyca a butelke tylko na wyjscia
A odciagasz ??
Stary 2014-10-05, 11:39   #74
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
A odciagasz ??
no tylko troche przed karmieniem albo w ciagu dnia jak juz mam za bardzo przepelnione piersi

Stary 2014-10-05, 12:01   #75
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

Cytat:
[/COLOR]

No tak,pamietam jak opowiadalas.
A powiedz, z tego co pamiętam macierzyński zaczyna Wam się jakoś przed porodem i trwa krotko- co potem?
Tak,6 tygodni przed porodem i 10 po.Około 25 listopada wracam do pracy, ale mam takie 1/2 etatu.Pracuję od godziny16 więc tż będzie z małym. Pracuję też rano dla drugiej firmy, ale albo zrezygnuję albo będę pracować 1-2 razy w tygodniu po nie więcej jak 2 godziny, tylko dlatego by zatrzymać pracę bo przyznam że trochę mi jej szkoda zostawić.Wtedy z małym zostanie moja mama.Ale to się zobaczy ☺

Cytat:
Ja biorę falvit mama.
Ja tylko piersią karmię ☺
Stary 2014-10-05, 12:05   #76
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
no tylko troche przed karmieniem albo w ciagu dnia jak juz mam za bardzo przepelnione piersi
A może sproboj je tylko masować pod prysznicem. Ja tak u siebie zwalczylam kapiaca pierś bo rowniez leciało tak ze hej. A maly zamiast ssac tylko spijal to co leciało.
Stary 2014-10-05, 12:14   #77
etusiaaa
Wtajemniczenie

witam sie na nowym watku

Niestabilna watek przepiekny jak zawsze

Gratulacje dla nowym mamus, chyba juz wszystkie urodziłysmy.

Niestety malo sie udzielam ale jakos brak czasu ostatnio, mala duzo nie spi ciagle by chciala na raczkach! Wczoraj pierwsze odwiedziny za nami u małej. Bedziemy tez przygotowywac sie do chrzcin wiec czasu mamy troche mniej

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 12:52   #78
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:

Wiecie co napatrzeć się na Justka nie mogę. Co chwila coś nowego i nie chcę nic ominąć. Mały zaczyna sie świadomie śmiać, bynajmniej mam takie wrażenie, no i co mnie rozbawia do łez to to że chwyta się za główkę (jakby miał problemy) i pierdzi jak stary hehehe wygląda to komicznie. No i jego mina przy 2, i mogła bym tak wymieniać i wymieniać

Ciekawe co tam u dzanet ?!
Cudne,prawda?

Daniel też ta łapkę tak zakłada. Z jednej strony taki słodki jest.
Z drugiej strony chciałabym,zeby juz trochę podrosl i zeby można bylo się z nim komunikować bardziej.
I moze tak,zeby mógł juz się bawić z Majulka,ona taka dla niego jest opiekuncza.

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:
Napisane przez ania9106 Pokaż wiadomość
Mój czasem wyda z siebie jakieś guu czy coś, ale głównie steka

Mój mówi "nie!", heheh. A tak to też steka.

Mecia mój też się uśmiecha,ale nie głośno się śmieje,na to przyjdzie jeszcze czas.

Cytat:
Napisane przez Denaris Pokaż wiadomość
Mecia moj ma dwa mc i dopiero zaczal jakis tydzien temu. Robi guuu, haaa, eeee, aaa i przy tym smieszny kaczy dziubek. Najlepsze bylo jak zrobil hiper big kupe ja otwieram pieluche, odor az oczy lzawi i mowie fuuuuuj a ten w odpowiedzi "hehe!" Jak z wormsow Ogolnie widze ze moj wczesniaczek robi wszydtko z opozniemiem. Tylko wzrost ma powyzej max centyla. Mam nadzieje ze to nic zlego

Teraz spi zmeczony z kolderka pod sam nos. Btw to jego ulubiona pozycja. Jeszcze sie nie udusil a spi tak od urodzenia
Heben,dobry jest agent!
Na tą kołderkę to bym uważała,bo właśnie od drugiego miesiąca dzieciaczki są jeszcze bardziej ruchome, ruszają łapkami, nóżkami,wiec moze zaciągnąć jeszcze bardziej.

Cytat:
Może być że przez wczesnuactwo i moze to tak jak z tymi skokami rozwojowymi. Ze jak np. Dwa tygodnie wcześniej ur. To skok dwa tygodnie pozniej ale ogólnie moze jest jeszcze wcześnie na takie rzeczy. Zobacz Mecia sobie w ten link z kakendarzem rozwojowym tam jest tydzień po tygodniu rozpisany.
Tak podobno jest,ale mój Danielek właśnie dziś skończył 5 tydzień i odnoszę wrażenie,ze właśnie w tym tygodniu przechodził skok (mimo,ze urodzony dwa tygodnie wcześniej),bo więcej marudził i płakał,nie mógł zasnąć.

Cytat:
Moja taka sama wiekowo jak twój a gada już coś do nas. Najlepsze jest : ejoejo, koja koja itd.
Główkę już wysoko podnosi, na rękach się już coś podpiera, masakra mała

Mają już wasze dzieci karuzelki ? Kiedy montujecie ?

Ładnie juz "mówi".
Daniel też juz główkę dosyc ładnie trzyma.

My jeszcze karuzelki nie mamy, kuzynka mi kupiła,ale dostane jak wróci z Francji,bo tam ja kupiła, czyli pewnie za około miesiąc.

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Joasiakr Pokaż wiadomość
Witamy sie i my niestabilna dobra robota)

My wczoraj zaliczylismy pierwsza imprezę u znajomych wytrzymaliśmy 3h i.. Odciagnelam 120ml so butelki by nie świecić cycami, a mój książę ani myślał zeby z butelki wypić:/ a nawykrecalam piersi ile sie dało by ściągnąć ta ilośc

Druga strona medalu- czy maluch bedzie chciał pic z butli. Też się tego boje,muszę mu dać trochę zanim sobie do szkoły pojadę...

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
U nas tylko piersiatko
i maly juz szybciej sie najada czasami po 10 minutach zasypia. Piekbie przybiera więc sie nie martwię. Jedyne co to kurcze chciałabym na miasto. Ale jak to karmić na mieści.

Też miałam z tym problem z Majula,ale tylko jak była malutka, bo po pierwsze- zima, po drugie - ona chciała ciągle cyca, po trzecie nie chciałam tak cyca wyciągać,ale potem mi przeszło. Jak była starsza to po prostu w miarę ustronnym miejscu karmiłam nawet w centrum handlowym!

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość
Tak,6 tygodni przed porodem i 10 po.Około 25 listopada wracam do pracy, ale mam takie 1/2 etatu.Pracuję od godziny16 więc tż będzie z małym. Pracuję też rano dla drugiej firmy, ale albo zrezygnuję albo będę pracować 1-2 razy w tygodniu po nie więcej jak 2 godziny, tylko dlatego by zatrzymać pracę bo przyznam że trochę mi jej szkoda zostawić.Wtedy z małym zostanie moja mama.Ale to się zobaczy ☺

Ja tylko piersią karmię ☺
O kurcze! Strasznie mało! Ja wracałam do pracy jak Majcia miała pol roku i wydawało mi się za szybko!
Stary 2014-10-05, 13:04   #79
Aneta???
Zakorzenienie

Cytat:
Cudne,prawda?

Daniel też ta łapkę tak zakłada. Z jednej strony taki słodki jest.
Z drugiej strony chciałabym,zeby juz trochę podrosl i zeby można bylo się z nim komunikować bardziej.
I moze tak,zeby mógł juz się bawić z Majulka,ona taka dla niego jest opiekuncza.

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Mój mówi "nie!", heheh. A tak to też steka.

Mecia mój też się uśmiecha,ale nie głośno się śmieje,na to przyjdzie jeszcze czas.

Heben,dobry jest agent!
Na tą kołderkę to bym uważała,bo właśnie od drugiego miesiąca dzieciaczki są jeszcze bardziej ruchome, ruszają łapkami, nóżkami,wiec moze zaciągnąć jeszcze bardziej.

Tak podobno jest,ale mój Danielek właśnie dziś skończył 5 tydzień i odnoszę wrażenie,ze właśnie w tym tygodniu przechodził skok (mimo,ze urodzony dwa tygodnie wcześniej),bo więcej marudził i płakał,nie mógł zasnąć.

Ładnie juz "mówi".
Daniel też juz główkę dosyc ładnie trzyma.

My jeszcze karuzelki nie mamy, kuzynka mi kupiła,ale dostane jak wróci z Francji,bo tam ja kupiła, czyli pewnie za około miesiąc.

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Druga strona medalu- czy maluch bedzie chciał pic z butli. Też się tego boje,muszę mu dać trochę zanim sobie do szkoły pojadę...

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Też miałam z tym problem z Majula,ale tylko jak była malutka, bo po pierwsze- zima, po drugie - ona chciała ciągle cyca, po trzecie nie chciałam tak cyca wyciągać,ale potem mi przeszło. Jak była starsza to po prostu w miarę ustronnym miejscu karmiłam nawet w centrum handlowym!

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

O kurcze! Strasznie mało! Ja wracałam do pracy jak Majcia miała pol roku i wydawało mi się za szybko!
Mało, przecież dziecko jest jeszcze takie malutkie .Kto to wymyślił...Dobrze że mam z kim zostawić, nie wyobrażam sobie do żłobka go oddać 😕

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-05, 13:09   #80
Paulina Darek
Rozeznanie

dziewczyny i maluszki!!!
Mam niusa takiego, który moze komuś pomoże...😊
Moja kuzynka ma synusia, ma juz 3latka, ale jak był malutki pamietam, ze cierpiał na okropne kolki. I lekarz na którego trafili polecił im zaparzyć majeranku😳 i taki wywar podać dziecku... Przeszło jak ręka odjal😀 potem trzeba jeszcze zapobiegawczo podawać 2-3 razy dziennie taka herbatke️

Filip dzis jest aniołkiem, cały czas śpi😍 noc tez spokojna sen od 22-5😄 tylko ja byłam taka zmęczona, ze spałam w łożku w UBRANIACH do 2 i dopiero wtedy sie wykapalam ️ U nas piękne słońce, po obiadku idziemy na spacerek 😀

miłość od pierwszego wejrzenia
12.2005
razem przez życie 05.05.2012
Filip jest już z nami 05.09.2014
oczekujemy maleństwa 21.07.2016

Ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy,
Ważnych jest kilka tych chwil, tych na które czekamy...
Paulina Darek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 13:12   #81
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Ja karmie tylko piersią

Ale faktmało nas tutaj tylko z kp

My już po rosole, teraz spageti, trzeba napełnić piersi

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 13:30   #82
Aneta???
Zakorzenienie

A my nie śpimy od 6.30, cały czas na cycu by wisiał 😠.Głodna jestem a obiad trzeba dopiero zrobić 😣
Stary 2014-10-05, 13:41   #83
Latte88
Zakorzenienie

Pierwszy raz witam się na tak odległej od pierwszej stronie
Madziu pięknie jak zawsze, chociaż teraz chyba jeszcze piękniej
Jesteśmy od piątku u mojej mamy, w moim pokoju Lili śpi jak anioł, co 3 godziny pobudka w nocy na jedzenie i śpi dalej.
A i u mnie też się unormowalo i od kilku dni jesteśmy tylko na cycuszku Bardzo się ciesze z tego powodu, bo skończył się problem z bólem brzuszka.

Blondi gratuluję witaj Wandziu

Dzanet kochana znam ten ból ale każda godzina Cie przybliża do spotkania z Zosią
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 14:08   #84
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
A może sproboj je tylko masować pod prysznicem. Ja tak u siebie zwalczylam kapiaca pierś bo rowniez leciało tak ze hej. A maly zamiast ssac tylko spijal to co leciało.
sporobuje

Dziewczyny,przyjechali moi rodzice i zabrali malego na spacer.Niby zebysmy odpoczeli ale tak naprawde chcielismy dobrze chate wysprzatac a nie smrodzić malemu tymi specyfikami itd
i co?rodzice wychodzili a ja w ryk nie ma ich od godziny a ja siedze ze szklankami w oczach oczywiscie raz juz do mamy dzwonilam...
to nie byl dobry pomysl

Stary 2014-10-05, 14:47   #85
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Denaris Pokaż wiadomość
Mecia moj ma dwa mc i dopiero zaczal jakis tydzien temu. Robi guuu, haaa, eeee, aaa i przy tym smieszny kaczy dziubek. Najlepsze bylo jak zrobil hiper big kupe ja otwieram pieluche, odor az oczy lzawi i mowie fuuuuuj a ten w odpowiedzi "hehe!" Jak z wormsow Ogolnie widze ze moj wczesniaczek robi wszydtko z opozniemiem. Tylko wzrost ma powyzej max centyla. Mam nadzieje ze to nic zlego

Teraz spi zmeczony z kolderka pod sam nos. Btw to jego ulubiona pozycja. Jeszcze sie nie udusil a spi tak od urodzenia
No mój mały ogółem tak zdrowo się chowa,szybko na wadzę przybiera,główkę trzyma nawet ładnie i taki silny tylko z tymi odgłosami śmiechu czy pierwszych gu i gaa nie robi jedynie się uśmiecha na całą buzię teraz tym się martwię tylko... Niby tylko miesiąc przed porodem ale jednak to czasem aż miesiąc.
Cytat:
Może być że przez wczesnuactwo i moze to tak jak z tymi skokami rozwojowymi. Ze jak np. Dwa tygodnie wcześniej ur. To skok dwa tygodnie pozniej ale ogólnie moze jest jeszcze wcześnie na takie rzeczy. Zobacz Mecia sobie w ten link z kakendarzem rozwojowym tam jest tydzień po tygodniu rozpisany.
Obczaję jednakże liczę,że on po prostu będzie przechodzić takie rzeczy później niż dzieci urodzone o czasie Ponoć ta różnica zanika po paru miesiącach
Cytat:
Moja taka sama wiekowo jak twój a gada już coś do nas. Najlepsze jest : ejoejo, koja koja itd.
Główkę już wysoko podnosi, na rękach się już coś podpiera, masakra mała

Mają już wasze dzieci karuzelki ? Kiedy montujecie ?

Oby to była tylko sprawa indywidualna Bardzo mnie cieszy,że on silny i tak mało kto zauważa,że on wcześniak ale może jeszcze na pogawędki jest czas A karuzelkę już zamontowałam ze względu na dźwięk,bo on taki lubi I dzisiaj patrzył na zabawki i zezował do nich i się cieszył

Pozdrawiam[/QUOTE]
Będzie dobrze !! W końcu musisz dostać malucha,nie ma innej opcji

Cytat:
sporobuje

Dziewczyny,przyjechali moi rodzice i zabrali malego na spacer.Niby zebysmy odpoczeli ale tak naprawde chcielismy dobrze chate wysprzatac a nie smrodzić malemu tymi specyfikami itd
i co?rodzice wychodzili a ja w ryk nie ma ich od godziny a ja siedze ze szklankami w oczach oczywiscie raz juz do mamy dzwonilam...
to nie byl dobry pomysl
hehe mi też smutno jak małego zostawiam komuś na godzinę Jakoś tak czasem mam dość jego płaczu ale jednak brakuje w sklepie czy coś Chociaż na spacery go nikomu nie daje,bo bym chyba z tęsknoty umarła

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 15:22   #86
agness2011
Raczkowanie

Witam się wraz z Izabelą w nowym i jak zwykle pięknym wątku!
Podczytuję Was w miarę na bieżąco ale jakoś weny i czasu na pisanie brak... może z czasem trochę lepiej będzie

Gratuluję oczywiście wszystkim nowym mamusiom!

agness2011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 15:38   #87
201610121609
Konto usunięte

Tz spi, mała na mnie spi a ja siedzę zamiast tez spać

Była mowa o kp...my jesteśmy tylko na kp
Ja mam dzisiaj taki dzien, ze tylko bym jadala i jadła i chce mi sie czegoś czekoladowego a sklepy tu w niedziele zamknięte a turecki kiosk otwarty jest daleko...no trudno...zapcham sie jogurtem

201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 15:52   #88
Joasiakr
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
Tz spi, mała na mnie spi a ja siedzę zamiast tez spać

Była mowa o kp...my jesteśmy tylko na kp
Ja mam dzisiaj taki dzien, ze tylko bym jadala i jadła i chce mi sie czegoś czekoladowego a sklepy tu w niedziele zamknięte a turecki kiosk otwarty jest daleko...no trudno...zapcham sie jogurtem

Tez miałam chec na cos słodkiego i u nas w lidlu właśnie świąteczne rzeczy przyszły wiec zaopatrzylam sie w pierniczki,mniam

Karuzela u nas wisi od początku- ale bardziej dla kołysanek

Stary 2014-10-05, 16:07   #89
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Joasiakr Pokaż wiadomość
Tez miałam chec na cos słodkiego i u nas w lidlu właśnie świąteczne rzeczy przyszły wiec zaopatrzylam sie w pierniczki,mniam

Karuzela u nas wisi od początku- ale bardziej dla kołysanek

No ja się zastanawiam czy 6 tydzien życia to nie za wcześnie na karuzele ?

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 16:09   #90
201610121609
Konto usunięte

Po tym jak stwierdziłam, ze tez sie zdrzemnę malutka stwierdziła, ze ona by jednak teraz zjadła ...

201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości