|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. V
Kinqa, super ona aktorką była
eh..Fashion, to korzystaj jak mama chce pomóc nie ma co odrzucać takiej pomocy ![]() ciekawe czemu to sie wanienki tyczy
|
#3422 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
nadrabiam po kolei sorki dziś wszystkiego nie da radyw piątek mieliśmy rocznicę ślubu.... na SOR-ze w szpitalu....spędziliśmy tam 5h... pojechaliśmy do kina na Miasto 44. film fajny emocjonujący popłakałam się parę razy generalnie mocny. (nie na okres ciąży ) przed nami babka stara - co chwilę włączał jej się telefon. mój tż w końcu nie wytrzymał. na głos powiedział jej że jak zaraz nie wyłączy to wypierd..... telefon z sali i po chwili musiał wyjść bo zrobiło mu się niedobrze, duszno, zaczęło mu kołatać serce i ciśnienie. pojechaliśmy do szpitala zaraz go przyjęli poza kolejką (szok) zbadali miał puls - 112 i ciśnienie. zrobili wszystkie badania wszystkie wyszły ok. ale 5 godzin to trwało. niezła rocznica nawet nie wiem jak sie film skończył ale sobie ściagniemy ![]() to tyle co u mnie aaa synek nadal ma katar i trochę kaszle... już mam dosyć tego jutro znów siedzi w domu.super że wszystkie wizyty ok ![]() ![]() Fashionaddicted ja mam monitor angelcare. (ale nie wiem który model) Smerfetka bardzo ładny wózek - kolor fajny ![]() Cytat:
ja lubię kawalerów do wzięcia oglądać muszę sobie tą żonę syna oglądnąć ![]() Cytat:
tzn tym bardziej że już to mam więc wystarczy znieść ze strychu ![]() zgodzę się że monitor oddechu to tak naprawdę monitor ruchu - ale łóżeczko nasze będzie stać daleko od nas, nie mamy jakiś zawirowań powietrza itd. Bajlaga słyszałam o tych panelach z v-fugami ale nie mam pojęcia jak się sprawdzają. też jesteśmy na etapie że trzeba panele powoli wybierać i nie mam pojęcia co ![]() Lilijka3 na kaszel to my różnie. zależy jaki kaszle. jak suchy na początku to supremin albo sinecod generalnie butamirati citras. no i inhalacje z pulmicortu (ale syn jest alergikiem więc mamy trochę specyficzne leczenie zawsze - sam syropek nie starcza). jak kaszel robi się mokry wtedy albo jakiś prospan albo mucosolvan. kiedyś podawałam pulneo i pomagał ale przestał niestety. AsiaW ale powiem ci że ból "jakby cię rozciągali na narzędziach tortur też dla mnie nie jest normalny. mnie też czasem boli ale nie aż tak kurcze. współczuję ci strasznie dobra kochane resztę jutro nadrobię bo padam na pyszczek
|
|
#3423 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tak ją lubiłam, wielka strata, oj wielka![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3424 |
|
Wtajemniczenie
|
Młoda, piękna kobieta [*] ... jakie to życie niesprawiedliwe
Najmłodsze dziecię takie malutkie ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Fashion pierwsze słyszę o tej wanience, ja mam już dawno. Zresztą i wózek i kosz (łóżeczko) też. Ja tam nie wierzę w takie przesądy. Kiedyś w epoce ciemnogrodu baby sobie tłumaczyły chyba w ten sposób różne tragedie .. Tak naprawdę nie wiadomo co komu pisane. I głupia wanienka czy wózek na pewno nie zmienią planów tego na górze
|
#3425 |
|
Zadomowienie
|
a tak poza tym to od dzisiaj mam już oficjalnie 7 miesiąc. a kręgosłup to mnie tak boli, że najchętniej wyciągnęłabym go z siebie i położyła obok, masakra. jeszcze dochodzi mi drętwienie stóp i rąk. nie polecam. mam tylko nadzieję, że jeszcze z miesiąc pochodzę.
|
|
|
|
#3426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3427 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ps. Nigdy nie słyszałam o takim przesadzie...ale w sumie to w takie rzeczy nie wierze
|
|
|
#3428 |
|
Zakorzenienie
|
Taka komoda:
http://allegro.pl/komoda-biala-z-prz....html#delivery Tylko wygląda na to, że to oni są producentem i nie widzę, żeby gdziekolwiek indziej można było te meble kupić...
|
#3429 |
|
Wtajemniczenie
|
justynalyp
za 7 miesiąc ja jutro Też mi drętwieją ręce i skurcze chcą łapać w nogach,w końcu kupiłam magnez ale słabo mi idzie łykanie
|
#3430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro zapłacę także mam nadzieję, że tak do czwartku będzie :P Ja też nie słyszałam o tym przesądzie... ale z drugiej strony koleżanki w pracy na mnie wreszczały jak zakłądałam czarne ciuchy bo też nie można nosić.
|
|
#3431 | |
|
Zakorzenienie
|
jednak dziś nadrobiłam
czytałam o Ani Przybylskiej ![]() straszne to taka młoda kobieta trójka dzieci.... ehhh ![]() Montanko kochana trzymaj się i nogi zaciskaj!!! i powiedzi młodemu od cioć tutaj że ma siedzieć jeszcze w brzuchu!Mmgi współczuję samopoczucia musi być lepiej ![]() Justynaly zdrówka dla psinki ![]() Lilijka zdrówka ![]() Smerfetko też mam takie żyły na brzuchu i cyckach Ewka555 ja chciałabym karmić co najmniej 3 miesiące. poprzednio zakładałam pół roku a karmiłam 3 miesiące i to mieszanie, mój synek nie najadał się moim mlekiem ciągle mu było mało potrafił jeść 2-3godziny i po pół godzinie znów być głodny. męczyło mnie to szczególnie w nocy zaczęliśmy dokarmiać i stopniowo stopniowo po 3 miesiącach przestał jeść cyca. przyznam szczerze że od tej pory ja odżyłam i on też ![]() dlatego teraz nie mam parcia na kp. będzie co ma być. już poprzednio tylko się wkurzałam i płakałam teraz nie zamierzam o fuj. zawsze mi się gra o tron przypomina i ten 6 latek co ssie pierś mamy okropieństwodla mnie już 1-1.5roczne dziecko ssące cyca wygląda niefajnie a co dopiero 2-3 latek. Cytat:
|
|
#3432 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3433 |
|
Wtajemniczenie
|
nie można nosić czarnych ciuchów
![]() zawsze nosiłam i teraz też, poza tym mam żałobeę
|
#3434 |
|
Zadomowienie
|
mi kiedyś coś z tą wanienką się obiło o uszy, że to jak trumienka dla nienarodzonego dziecka czy coś? nie wiem, nie przywiązuje uwagi do takich głupot...
|
#3435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3436 |
|
Zakorzenienie
|
Eirene, dziękuje
![]() kurcze ale miałaś romantyczny wieczór wczoraj, bidulko dobrze że mężowi zrobili wszystkie badania i wyszły ok. Eh...a z Olim może do lekarza znowu trzeba iść?Fashion, a że niby czemu czarnego nie można nosić? masakra z tymi przesądami....Ellyunia, życie jest niesprawiedliwe, fakt ;( justyna, no pieknie pięknie już coraz bliżej
|
#3437 |
|
Zakorzenienie
|
Smerfetka no Arek najlepszy jest.hehe śmieszny taki
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud |
|
|
|
#3438 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ta komoda z przewijakiem też jest super...myślę że ładnie się zgra z łóżeczkiem
|
|
|
#3439 |
|
Zadomowienie
|
a tak odnośnie wanienek
http://allegro.pl/promocja-4moms-wan...599746545.html |
|
|
|
#3440 |
|
Zakorzenienie
|
Ellyunia, też chodzę w czarnych i nawet nie zwracam na to szczególnej uwagi
Akrolowa, o rety ale przesąd z tą wanienką masakra, tez w to nie wierzę bo co ma być to będzie, wszystko jest u Góry zapisane
|
#3441 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak samo jak przesąd: jak odbierzesz na cmentarzu telefon to niedługo sam trafisz na cmentarz - moja mama tak się boi że wyłącza telefon przed wejściem na cmentarz. nie pomaga tłumaczenie że przecież komórki istnieją stosunkowo niedawno i sobie to wymyślono po prostu i też uważam że kiedyś ludzie te przesądy wymyślali żeby jakoś usprawiedliwić śmierć. Cytat:
![]() wiesz co to już końcówka choroby podajemy pulmicort kaszel zrobił się mokry a to już dobry znak. a katar alergiczny i niby mógłby iść ale nie chcę go takiego puszczać do pkola. lecę na serial i spaać :0
|
|
#3442 |
|
Zakorzenienie
|
Brawurka, no on jest mega śmieszny
![]() kurka mam ochotę na tą pluszową bluzę z Lidla dla Malego ale jak sobie pomyśle o tych moherach i że o 7 miałabym wstać to mi się odechciewa :/ ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Eirene, oj bidulek z tą alergią a to za to jutro nie będzie Ci się w domku nudzić
|
#3443 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3444 |
|
Zakorzenienie
|
Eirene jaki serial ?
Ja tez lece się kąpać. Swoja droga to przeraza mnie mysl.ze po porodzie nie będzie mi dane wygrzac się w wannie . uwielbiam
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud |
|
|
|
#3445 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam taką: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...TTSAM+Wanienka ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- [QUOTE=Brawurka_29;4841216 7 Ja tez lece się kąpać. Swoja droga to przeraza mnie mysl.ze po porodzie nie będzie mi dane wygrzac się w wannie . uwielbiam[/QUOTE] też uwielbiam Pewnie przez okres połogu nie można
|
|
#3446 |
|
Zadomowienie
|
Eirene dokładnie. dla mnie to niepojęte, że w dzisiejszych czasach można podporządkowywać swoje życie przesądom. Ellyunia mam tą samą
|
#3447 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wanienke mam z przewijakiem.znaczy złożona u brata stoi i czeka, aż odbiorę . Do tego 2 torby ciuszków
Ale mnie moja dzisjaj z kopa traktuje.cale to moje sadelko sie rusza cudny widok.a moj jak sie cieszy - jak dziecko.
|
|
|
#3448 |
|
Zakorzenienie
|
Eirene1987 o kurcze ale mieliscie straszną rocznice
ale dobrze że z mężem wszystko w porządku Chociaż stracha CI napędził ![]() Ja też nie wierze i ciągle chodzę w czarnym... dla mnie kolor jak kolor... jak nie mam co na siebie włozyc to zakładać coś czarnego lub białego... najproście dopasować inne rzeczy
|
#3449 |
|
Zadomowienie
|
ja niestety muszę kupić wanienkę ze stojakiem i najlepiej aby miała korek, do tego wąż do jej napełniania. bo przez moje problemy z kręgosłupem nie będę w stanie kąpać wanienka w wannie. ewentualnie zostaję mi stawianie wanienki na podłodze.
|
|
|
|
#3450 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
Ja się zaraz idę myć, bo juto mam maraton Trzymajcie kciuki żebym przeżyła ten dzień |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:50.

eh..
nie ma co odrzucać takiej pomocy 

szczerze mówiąc też mnie to żenuje, ale nie mogę się oprzeć heheh
też tak macie? 
Tak ją lubiłam, wielka strata, oj wielka