|
|||||||
| Notka |
|
| Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Poszukuję mieszkania w Warszawie
Witam wszystkich forumowiczów
W zeszłym miesiącu udało nam się uzyskać z mężem zdolność kredytową, pod zakup mieszkania. W związku z tym postanowiliśmy rozejrzeć się za jakimś ciekawym miejscem. Interesuje nas głównie Warszawa i osiedla takie jak Mokotów czy Bielany i nowe bloki, które zostały tam wybudowane w ostatnich latach. Czy możecie mi powiedzieć coś na ich temat? Czy budownictwo na tych osiedlach jest solidne i jak mniej więcej przedstawiają się cenowo? A może macie inną propozycję osiedla?
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Dot.: Poszukuję mieszkania w Warszawie
Cytat:
![]() Żeby się zorientować cenowo najlepiej wejść na jakiś portal z nieruchomościami. Mokotów ogólnie zwykle jest drogi. Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2014-10-04 o 18:47 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
To prawda dzielnica jest naprawdę piękna i ekskluzywna szczególnie te nowe osiedla ... ale niestety mieszkania są tam bardzo drogie, tylko że za wygodę trzeba płacić, nie mam pojęcia jaki deweloper buduje te nowe mieszkania ale przejeżdżałam tamtędy kilka razy i wygląda to bardzo dobrze, ale nie wiem jak będzie w rzeczywistości bo dziś większość buduje tanim kosztem
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
Tez jestem zainteresowana tematem. Warszawy ogólnie nie znam byłam tam tylko 2 razy. Poszukuje mieszkania z rynku wtórnego .
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Jak interesujecie się Warszawą, to zadawajcie konkretne pytania, albo najlepiej pogrzebcie w ogłoszeniach, wklejcie linki i wtedy proście o opinie na temat konkretnej oferty. Bo takie pisanie, że chcę się przenieść do Warszawy, doradźcie coś - to zdecydowanie zbyt ogólne. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
Ofert najlepiej szukać na portalach z ogłoszeniami w Internecie. Masę ogłoszeń z rynku pierwotnego i wtórnego. Wyselekcjonuj i potem decyduj. Warto też przeglądać strony samych deweloperów, np APM http://apm-development.com.pl/o-nas/. Masz tam aktualne projekty w budowie, lub te oddawane do użytku. Zakup mieszkania to życiowa sprawa, dlatego dobrze się do tego przyłóż.
Edytowane przez NETARNETTA91 Czas edycji: 2014-10-07 o 09:09 |
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
ja osobiście wolę Bielany niż Mokotów, ale to kwestia gustu nie każdemu pasuje klimat każdej dzielnicy.
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
Mokotów jest zdecydowanie dobrym wyborem. Mieszkam tam od kilku lat i bardzo dobrze się tu czuję. Dzielnica jest bardzo przyjazna dla rodzin i dzieci. Nowe budynki również mi się podobają i myślę, że to dobra inwestycja. Nie znam się jednakże za bardzo ani na cenach, ani na deweloperach. Ale moja znajoma jakiś czas temu szukała w internecie na stronach deweloperskich i znalazła jakąś dobrą agencję, z której była bardzo zadowolona. Sugeruje więc, żebyś tez poszukała takich stron.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Musisz szukać w google opinii o konkretnych osiedlach, które Cię interesują.
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:06.

W zeszłym miesiącu udało nam się uzyskać z mężem zdolność kredytową, pod zakup mieszkania. W związku z tym postanowiliśmy rozejrzeć się za jakimś ciekawym miejscem. Interesuje nas głównie Warszawa i osiedla takie jak Mokotów czy Bielany i nowe bloki, które zostały tam wybudowane w ostatnich latach. Czy możecie mi powiedzieć coś na ich temat? Czy budownictwo na tych osiedlach jest solidne i jak mniej więcej przedstawiają się cenowo? A może macie inną propozycję osiedla?

Jak interesujecie się Warszawą, to zadawajcie konkretne pytania, albo najlepiej pogrzebcie w ogłoszeniach, wklejcie linki i wtedy proście o opinie na temat konkretnej oferty.