Mamusie sierpniowe 2014 - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku
Smukłe krychy i płaskie brzuchy bo są juz z nami nasze maluchy 3 9,09%
Już maluchy sierpniowe są na podbój świata gotowe 5 15,15%
Dzieci zamiast spać czatują czy rodzice nie baraszkują 4 12,12%
Sierpniowe dzieci już mamy i o drugie się staramy 1 3,03%
Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2 24 72,73%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-05, 23:01   #2311
damcilapke
Rozeznanie

Dot.: Mamusie sierpniowe 2014

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Kiedy zaczęłaś ją odkładać żeby sama usypiała?
Zresztą to pytanie do wszystkich dziewczyn które tak robią?

Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2

u mnnie maly zasypia od ppczatku sam. zostawiam go na lozku, w lozeczku a on sobie ciumka smoczka i zasypia. Zreszya ja go usypialam moze dwa razy jak juz byl meeega zmeczony - 5minut przytulania i spi ale moj jest baardzo grzevzny odpukac.
damcilapke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 04:45   #2312
h4linka
Zadomowienie

Mój też zasypia sam. Najpierw kąpiel, potem kolacja, beknięcie i do wyrka. Zaczynaliśmy od 1,5-2 godzin a teraz to kwestia maks 35 minut. Dzisiaj spanko 20.40-4 i teraz śpi dalej. To mi się podoba

Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 05:57   #2313
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

U mnie mała zasnela po 19 i wstała o 5.35

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 06:21   #2314
damcilapke
Rozeznanie

u mnie spal dzis od 20-2 i ppbudka o 5:30 na jedzonko i spi dalej. nie narzekam.

Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
damcilapke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 08:20   #2315
gosia3103
Zakorzenienie

U mnie mała trzy razy usnęła sama, tak to jest płacz jak się ją odkłada. Wieczorem usypiam ją ok.godziny. Dziś poszła spać o 21, pobudka kolo 1,2,5,6:30 i teraz. Narazie dosypia jeszcze, ale pewnie zaraz będzie wstawać.
Stary 2014-10-06, 08:27   #2316
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie mała trzy razy usnęła sama, tak to jest płacz jak się ją odkłada. Wieczorem usypiam ją ok.godziny. Dziś poszła spać o 21, pobudka kolo 1,2,5,6:30 i teraz. Narazie dosypia jeszcze, ale pewnie zaraz będzie wstawać.
To często ci wstaje, to tak codziennie czy tylko dzisiaj?

My też dziś ładnie pospalismy, poszedł spać przed 22, wstał o 3.30,jadł 20 min i kimono do 6.30. Tyle że teraz chce się bawić i gada do lampki.

Ja nie pomyślałam nawet żeby mały sam zasypial, musze spróbować. Chociaz wieczorem to on po kąpieli je i czesto jak go daje do odbicia to sobie juz kima na ramieniu. A czasem bujanko na rękach, zalezy jak jest zmęczony.

Edytowane przez patrycja19894
Czas edycji: 2014-10-06 o 08:29
patrycja19894 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 09:04   #2317
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość

My też dziś ładnie pospalismy, poszedł spać przed 22, wstał o 3.30,jadł 20 min i kimono do 6.30. Tyle że teraz chce się bawić i gada do lampki.

Ja nie pomyślałam nawet żeby mały sam zasypial, musze spróbować. Chociaz wieczorem to on po kąpieli je i czesto jak go daje do odbicia to sobie juz kima na ramieniu. A czasem bujanko na rękach, zalezy jak jest zmęczony.
Codziennie 3-4 pobudki. Ostatnio pierwsza po kilku godzinach, a potem co godzinę, półtorej, dwie i pół, różnie. Ale ona krótko je, zawsze, może ma mało pojemny brzuszek? W dzień często je co godzinę..
Stary 2014-10-06, 09:27   #2318
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:

Ja nie pomyślałam nawet żeby mały sam zasypial
, musze spróbować. Chociaz wieczorem to on po kąpieli je i czesto jak go daje do odbicia to sobie juz kima na ramieniu. A czasem bujanko na rękach, zalezy jak jest zmęczony.
Ja też nie, ale nie będę na razie tego praktykować.

Zazdroszczę Wam, że dzieciaki tyle śpią, że praktycznie całą noc są w stanie przespać.
Moja Hania wczoraj zasnęła zaraz po 20, pobudka o 2, potem o 5 i o 7:40.

Mój mąż ma dziś wolne, więc spróbujemy załatwić chrzciny...i zdecydowaliśmy się jednak zrobić w domu, mam nadzieję, że się nie zajadę...

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 09:35   #2319
gosia3103
Zakorzenienie

Przyszły mi rzeczy z lamaze. Grzechotki są super myślę że jak zacznie rączki i nóżki odkrywać to dopiero będzie miała frajdę, bo jeszcze nie całkiem ogarnia, ale cieszy się że coś jej brzęczy. No i cudnie kolorowe są te zabawki. Ta mata obrotowa mogłaby być trochę większa, bo nóżkami i rączkami ją ściąga, chyba będę musiała ją do czegoś przywiązać ;-)

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Matę, nie córkę ;-)

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

A księżniczkę próbuje chwytać za sukienkę Jeeezu, jak takie rzeczy cieszą
Stary 2014-10-06, 09:38   #2320
ButterBear
Zakorzenienie

Wiele z Was pisze o tych zabawkach Lamaze...co w nich takiego niezwykłego? Tzn. czym się różnią od zabawek innych firm?

Hania

Stary 2014-10-06, 09:39   #2321
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość

Zazdroszczę Wam, że dzieciaki tyle śpią, że praktycznie całą noc są w stanie przespać.

Mój mąż ma dziś wolne, więc spróbujemy załatwić chrzciny...i zdecydowaliśmy się jednak zrobić w domu, mam nadzieję, że się nie zajadę...
Jakbym małego położyła o 20 to tez by mi tak wstawal, próbuje go przetrzymać do tej 21 i wtedy wstaje dwa razy, tyle że często po drugiej pobudce juz nie zasypia.
Stary 2014-10-06, 09:40   #2322
niki19
Zadomowienie

Hej

Pochwaliłam się wczoraj ,że u nas lepiej a młody od południa znowu dawał takie akcje że mam dość , czasami zastanawiam się czy to faktycznie te kolki czy coś innego mu dolega w nocy pobudka średnio co dwie godziny mam wrażenie ,że te jego wrzaski nigdy się nie skończą powoli wykańczam się psychicznie, nigdzie nie można z nim wyjść bo zaraz jest ryk ,nawet się zastanawiam czy nie przełożyć chrzcin bo jeśli mu nie przejdzie to sobie tego nie wyobrażam ( szczerze to nie tak sobie wyobrażałam początki macierzyństwa )
do tego już ma oczywiście katar i zaczyna kaszlać , na popołudniu jesteśmy umówieni do pediatry
no to się wyżaliłam

niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 09:42   #2323
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Codziennie 3-4 pobudki. Ostatnio pierwsza po kilku godzinach, a potem co godzinę, półtorej, dwie i pół, różnie. Ale ona krótko je, zawsze, może ma mało pojemny brzuszek? W dzień często je co godzinę..
Cytat:
Przyszły mi rzeczy z lamaze. Grzechotki są super myślę że jak zacznie rączki i nóżki odkrywać to dopiero będzie miała frajdę, bo jeszcze nie całkiem ogarnia, ale cieszy się że coś jej brzęczy. No i cudnie kolorowe są te zabawki. Ta mata obrotowa mogłaby być trochę większa, bo nóżkami i rączkami ją ściąga, chyba będę musiała ją do czegoś przywiązać ;-)

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Matę, nie córkę ;-)

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

A księżniczkę próbuje chwytać za sukienkę Jeeezu, jak takie rzeczy cieszą
Może faktycznie ma mały brzuszek. Może spróbuj przed karmieniem odciągnąć trochę tego pierwszego mleka,będzie jadła odrazu to gęste wiec i bardziej syte. Pospi dłużej ;-)

Tez się skuszę na te grzechotki na rączki i nóżki. Kolorowe skarpetki się nie sprawdziły jak narazie.

Edytowane przez patrycja19894
Czas edycji: 2014-10-06 o 09:45
patrycja19894 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 09:47   #2324
Moni 26
Zadomowienie

mój mały ostatnio gada jak najęty, już zaprzyjaźnił sie z karuzela i cos jej opowiada
mój na poczatku(pierwsze 2-3 tygodnie płakał jak go odkładałam do łóżeczka) zawsze uważałam aby go nie obudzić , jak sie udało to ładnie spał..
Teraz przyu karmieniu rzadko kiedy mi usypia, a nawet jeśli to po odbeknieciu sie budzi...
Ale ja wkładam do łóżeczka i ostatnio to smoka nawet wypluwa i gada sobie, aż w końcu zmneczony zasypiatak jakieś15-20 min i pada ale tak dobrze mam tylko w nocy w dzień to zazwyczaj śpi w leżaczku...

Dziewczyny które mają juz maty edukacyjne..Jakie polecacie???
Mój dopiero zaczyna sie interesować innymi rzeczami niz sufit
A ja wolę stopniowo wprowadzać nowe rzeczy, bo w tedy mam spokój przez jaki czas... Teraz dzieki karuzeli jest grzeczny, ale niedługo pewnie mu sie znudzi tak jak bujaczek , wiec musze kupić matę, mysle że bedzie już zainteresowany

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:

jak ty funkcjonujesz???ja miałam tak na poczatku i ledwo żyłam, byłam wrakiem człowieka...
Ja ostatnio narzekałam kumpeli że mój aż dwa razy sie budzi w nocy, to patrzyła na mnie jak na kosmitke bo jej mała miała kolki i budziła sie co godzinkę, to stwierdziłam ze ja mam luks a tak serio biorac pod uwage ze jako niemowlak cały czas wyłam to mam złote dziecko(no niestety nie po mnie ) mogła bym cały czas na niego patrzeć i go przytulać, mój mały miś

tak sie zastanawiam...ostatnio mi środowiskowa wspominała, ze mały im bedzie starszy tym bedzie bardziej niegrzeczny...a u niego działa to wq drugą stronę, bo jest dużo grzeczniejszy niż na poczatku i sam dłuzej potrafi sie czyms zajać

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-10-06 o 09:50
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 09:49   #2325
TheFall
Zadomowienie

Cytat:

Mój mały sam zasypia, ale w sumie to samo tak wyszło, nie próbowaliśmy go celowo odkładać. Wieczorem po karmieniu już przysypia z ciumkiem w buzi na kocyku i jak zaśnie całkiem to go odkładam do łóżeczka tylko. W nocy też, nakarmię, odbijamy i odkładam, jak nie chce spać to nie śpi, ale jakoś w nocy nie płacze, że jest sam i chce być przytulony tylko się na coś zapatrzy. W dzień ma inaczej

A śpi nam tak jak Twoja Hania wczoraj i w sumie to ma jak w zegarku te pobudki co 5-6h, potem po 3-4h i ostatnia po 2h.

A nie ma Ci kto pomóc, mama, chrzestna? U nas chrzciny już w ta niedziele i praktycznie wszystko przygotowuje moja mama i teściowa, nie wiem jak sama miałabym to ogarnąć.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 10:02   #2326
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
mój mały ostatnio gada jak najęty, już zaprzyjaźnił sie z karuzela i cos jej opowiada
mój na poczatku(pierwsze 2-3 tygodnie płakał jak go odkładałam do łóżeczka) zawsze uważałam aby go nie obudzić , jak sie udało to ładnie spał..
Teraz przyu karmieniu rzadko kiedy mi usypia, a nawet jeśli to po odbeknieciu sie budzi...
Ale ja wkładam do łóżeczka i ostatnio to smoka nawet wypluwa i gada sobie, aż w końcu zmneczony zasypiatak jakieś15-20 min i pada ale tak dobrze mam tylko w nocy w dzień to zazwyczaj śpi w leżaczku...

Dziewczyny które mają juz maty edukacyjne..Jakie polecacie???
Mój dopiero zaczyna sie interesować innymi rzeczami niz sufit
A ja wolę stopniowo wprowadzać nowe rzeczy, bo w tedy mam spokój przez jaki czas... Teraz dzieki karuzeli jest grzeczny, ale niedługo pewnie mu sie znudzi tak jak bujaczek , wiec musze kupić matę, mysle że bedzie już zainteresowany

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

jak ty funkcjonujesz???ja miałam tak na poczatku i ledwo żyłam, byłam wrakiem człowieka...
Ja ostatnio narzekałam kumpeli że mój aż dwa razy sie budzi w nocy, to patrzyła na mnie jak na kosmitke bo jej mała miała kolki i budziła sie co godzinkę, to stwierdziłam ze ja mam luks a tak serio biorac pod uwage ze jako niemowlak cały czas wyłam to mam złote dziecko(no niestety nie po mnie ) mogła bym cały czas na niego patrzeć i go przytulać, mój mały miś

tak sie zastanawiam...ostatnio mi środowiskowa wspominała, ze mały im bedzie starszy tym bedzie bardziej niegrzeczny...a u niego działa to wq drugą stronę, bo jest dużo grzeczniejszy niż na poczatku i sam dłuzej potrafi sie czyms zajać
U mnie te pobudki trwają zwykle 10-15 minut, więc daję radę ;-) czasami jedna z nich trwa do godziny. Jak już pisałam nie przewijam, jeśli mała nie płacze, więc jej nie rozbudzam i zwykle sprawnie nam to idzie. Gorzej w dzień, mam wrażenie że jest tak zmęczona że nie może usnąć.

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
Wiele z Was pisze o tych zabawkach Lamaze...co w nich takiego niezwykłego? Tzn. czym się różnią od zabawek innych firm?
Mogę się wypowiedzieć raptem od godziny, więc pierwsza obserwacja: są ładniejsze :-P mają piękne żywe kolory i są porządnie wykonane. Może dziewczyny które mają je dłużej się wypowiedzą
Stary 2014-10-06, 10:04   #2327
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Mieliśmy o 9 szczepienie
Płakałam razem z mala
Myślałam że serce mi pęknie

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 10:14   #2328
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:

Ale co to znaczy niegrzeczny? Że będzie się darł, czy jak?

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Mój mały sam zasypia, ale w sumie to samo tak wyszło, nie próbowaliśmy go celowo odkładać. Wieczorem po karmieniu już przysypia z ciumkiem w buzi na kocyku i jak zaśnie całkiem to go odkładam do łóżeczka tylko. W nocy też, nakarmię, odbijamy i odkładam, jak nie chce spać to nie śpi, ale jakoś w nocy nie płacze, że jest sam i chce być przytulony tylko się na coś zapatrzy. W dzień ma inaczej

A śpi nam tak jak Twoja Hania wczoraj i w sumie to ma jak w zegarku te pobudki co 5-6h, potem po 3-4h i ostatnia po 2h.

A nie ma Ci kto pomóc, mama, chrzestna? U nas chrzciny już w ta niedziele i praktycznie wszystko przygotowuje moja mama i teściowa, nie wiem jak sama miałabym to ogarnąć.
Moja czasem też sobie sama leży w łóżeczku, czasem zdarza się jej zasnąć, ale często jak leży sama to nawołuje

Tak, pomoże mi mama i siostra, czyli chrzestna. Reszty (teściowa, szwagierka) nie podejrzewam o chęć pomocy. Gdybym miała robić wszystko sama, to bym się nie zdecydowała, bo ma być 20 osób...

Cytat:
Mogę się wypowiedzieć raptem od godziny, więc pierwsza obserwacja: są ładniejsze :-P mają piękne żywe kolory i są porządnie wykonane. Może dziewczyny które mają je dłużej się wypowiedzą
No właśnie przeglądam je na allegro i faktycznie wyglądają ślicznie. Ale i ceny 'śliczne'
Ja mam na wózek zawieszkę pieska z Playgro...i tez jest ładny i ładnie zrobiony

Hania

Stary 2014-10-06, 10:18   #2329
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Mieliśmy o 9 szczepienie
Płakałam razem z mala
Myślałam że serce mi pęknie
O biedulka nas to czeka w srode
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 10:26   #2330
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Ale co to znaczy niegrzeczny? Że będzie się darł, czy jak?

Moja czasem też sobie sama leży w łóżeczku, czasem zdarza się jej zasnąć, ale często jak leży sama to nawołuje

Tak, pomoże mi mama i siostra, czyli chrzestna. Reszty (teściowa, szwagierka) nie podejrzewam o chęć pomocy. Gdybym miała robić wszystko sama, to bym się nie zdecydowała, bo ma być 20 osób...

No właśnie przeglądam je na allegro i faktycznie wyglądają ślicznie. Ale i ceny 'śliczne'
Ja mam na wózek zawieszkę pieska z Playgro...i tez jest ładny i ładnie zrobiony
Wiesz co, ja kupiłam używane na allegro, są w idealnym stanie i kosztują wtedy ok 20 zł..
Stary 2014-10-06, 10:42   #2331
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pati1078 Pokaż wiadomość
Nie martw się na zapas, ja się nasłuchałam jak to dzieci wręcz wyją przy szczepieniu i nie można ich uspokoić. Nawet pediatra przed szczepieniem powiedział mi, że mogłam młodego w pajacyka ubrać to łatwiej byłoby mi potem go ubrać jak będzie wierzgał, a ja porciaki, body i sweterek. I co? Młody poczerwieniał i krzyknął przy wstrzykiwaniu szczepionki, a ledwo go podniosłam na ręce to spokój całkowity, nawet nie pojękiwał. Nie takie straszne to szczepienie.
Stary 2014-10-06, 10:50   #2332
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pati1078 Pokaż wiadomość
Nas też ...

Dziewczyny, czy robiłyście przed szczepieniem dzieciakom badania moczu?
Nam położna na SR mówiła, żeby zrobić...i właśnie kupiłam ten woreczek do pobierania moczu i zastanawiam się, chyba zrobimy...

Cytat:
Wiesz co, ja kupiłam używane na allegro, są w idealnym stanie i kosztują wtedy ok 20 zł..
O widzisz, to zaraz pooglądam..

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Nie martw się na zapas, ja się nasłuchałam jak to dzieci wręcz wyją przy szczepieniu i nie można ich uspokoić. Nawet pediatra przed szczepieniem powiedział mi, że mogłam młodego w pajacyka ubrać to łatwiej byłoby mi potem go ubrać jak będzie wierzgał, a ja porciaki, body i sweterek. I co? Młody poczerwieniał i krzyknął przy wstrzykiwaniu szczepionki, a ledwo go podniosłam na ręce to spokój całkowity, nawet nie pojękiwał. Nie takie straszne to szczepienie.
Mi się wydaje, że to też kwestia tego, że jak mama jest spokojna, to i maluch jest bardziej spokojny.
Poza tym dzieci też mają różny temperament. Może Twój syn jest spokojny z natury Oby moja córka też

Hania

Stary 2014-10-06, 11:18   #2333
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Nas też ...

Nam położna na SR mówiła, żeby zrobić...i właśnie kupiłam ten woreczek do pobierania moczu i zastanawiam się, chyba zrobimy...

Mi się wydaje, że to też kwestia tego, że jak mama jest spokojna, to i maluch jest bardziej spokojny.
Poza tym dzieci też mają różny temperament. Może Twój syn jest spokojny z natury Oby moja córka też
A po co to badanie moczu? Czy dziecko zdrowe tak?
Stary 2014-10-06, 11:41   #2334
Moni 26
Zadomowienie

mnie też bolało serce, jak mój mały płakał, krzyczał bardzo trochę mi zeszło zanim go uspokoiłam, ale wyprzytulałam, wysciskałam i było ok mi po szczepionce bardzo ładnie spał i był bardzo grzeczny, zero marudzenia
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 11:42   #2335
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Nas też ...

Może i byłam opanowana, ale w domu cały dzień chodziłam "podtruta", że o 16 szczepienie. Przed wyjściem nogi miałam jak z waty, martwiłam sie zwłaszcza tym co będzie po szczepieniu. Ciotka, która pracuje w ośrodku zdrowia mi mówiła, ze ona swoim wnukom przed szczepieniem dawała połowę czopka przeciwgorączkowego żeby łatwiej to szczepienie zniosły. No ogólnie ludzie mnie bardzo nastraszyli, a młody nie dość że grzeczny to nic mu po tym szczepieniu nie było, nawet na udzie się nic nie zrobiło, a pielęgniarka mówiła, że może się jakiś "rozlew" zrobić na 5 cm.
Szczepiliśmy 6w1, rota możemy na następnej wizycie podać, jeśli się zdecydujemy, a pneumo dopiero po 6 miesiącu podamy.
Stary 2014-10-06, 12:14   #2336
White Cafe
Rozeznanie

Mi koleżanka która ma już dwoje dzieci poleca, aby pol godziny przed szczepieniem podac Pedicetamol, że to działa przeciwbolowo i tak asekuracyjnie przed gorączką. jej to polecila pediatra, i dzieciaki za kazdym razem dobrze znosily szczepienia. My idziemy jutro i zastanawiam się czy podawać ten lek. Słyszałyście coś na ten temat?
Stary 2014-10-06, 12:27   #2337
h4linka
Zadomowienie

Bez obrazy ale dla mnie to jest chore. Wy też bierzecie codziennie leki przeciwbólowe i przeciwgorączkowe "na zaś" ?

Leki podaje się na objawy a nie przed..
Stary 2014-10-06, 12:36   #2338
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Bez obrazy ale dla mnie to jest chore. Wy też bierzecie codziennie leki przeciwbólowe i przeciwgorączkowe "na zaś" ?

Leki podaje się na objawy a nie przed..
czasami sa takie sytuacje, ze jak bym wiedziala ze cos mnie bedzie bolalo, to bym sobie przeciwbolowe na pewno wziela...
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 12:45   #2339
h4linka
Zadomowienie

Ale nie masz pewności, że będzie bolało na tyle, żeby brać leki. A przeciwgorączkowe? Skąd wiadomo czy zadziałało czy nie.
Po co to dawać skoro może się okazać że nie było powodu?

Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-10-06, 12:59   #2340
nagiAkt
Zadomowienie

Sukces butelkowy! Wczoraj jak Wiki byla glodna to zaparzylam jej koperek. Chwilke z nią walczylismy, ale wkoncu zaczela ssac duzo nie wypila,ale zawsze to cos, przynajmniej nie miala problemu z kupa dzis rano jak zwykle. Przed chwilka gdy sie obudzila, znow sprobowalam. Polozylam ją obkk siebie jak zwykle do karmienia, podstawilam pierś i obok butelke. Czula mleczko i chwycila wkoncu butlę wypila nawet wiecej niz wczoraj. Ale sie ciesze,jak glupia

WIKTORIA

NASZ DZIUBEK
20.08.2014
15:10
nagiAkt jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości