|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)
Cytat:
![]()
|
|
#4232 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór Brzusie
Niedawno tż pojechał do tego kolegi, niech się spotka też z kimś, kogo długo nie widział i nie będzie widział bo ten wyjeżdża za granicę. Tak jak mówiłam, nie było bardzo romantycznego spotkania, ale bardzo mocno się przytuliliśmy, powiedział mi, że ślicznie mi z brzuszkiem. Pojechaliśmy na długo spacer nad morze, śliczna pogoda dziś była. Mordki nam się nie zamykały, jedno przez drugie gadało, później przyjechaliśmy do mnie, pochwalił kącik Małego i w ogóle, więc pozytywnie. Mam nadzieję, że z dnia na dzień będzie tylko lepiej. I znowu widzę się zadziało Kasiag, Mortishka ! OGROMNE GRATULACJE !! Ciocia Pur wita na świecie Oleńkę i Tymonka A mamusiom dużo wytrwałości, radości i szybkiego dojścia do siebie ! Uściski, czekamy na opowieści ![]() Gosiaczku kochany, główka do góry ! Może po prostu na razie nie odbieraj telefonów i tyle ? Teściowej się "pozbyć", że tak brzydko nie powiem, będzie przyłaziła do Was kiedy tylko będzie miała ochotę, ale może nieodbieranie trochę Cię uspokoi ? Na pewno Julinek na dniach wyjdzie, zobaczysz. Chociaż ja Ci się wcale nie dziwię, mi się już marzy wyklucie Olinka a co dopiero, jak Ty po terminie jesteś. Trzymam za Ciebie kciuki, bądź wytrwała
|
#4233 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zaraz pierwsza kąpiel Łucji w domu. Czy ktoś ma melise dla mnie? Pozdrawiam. K86
|
|
#4234 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To może kwestia leków, albo ogólnie osłabionego organizmu. Ja chcę cesarkę m.in. z powodu oczu bo nie chciałabym dorobić się pogorszenia wzroku. kasiakg gratulacje dla nowej Mamusi Mortisha w końcu , gratuluję i cieszę się z Wami
|
|
#4235 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wzruszam się czytając o Twoim spotkaniu z mężem.. i zaraz sobie myślę jak bardzo cieżko musiało być Tobie przez ten czas kiedy go nie było... Dzielna jesteś A jeśli chodzi o mnie to mam nadzieje że to taki kryzys jednodniowy sama siedzę w domu i ładuję sobie do łba, tż w pracy przez cały weekend i może dlatego... Jutro ma wolne więc nie będę sama a poza tym jedziemy jutro do moich rodziców bo mojego tatka urodzinki sa i szwagra przyszłego imieninki Może Julek zrobi niespodziankę Dziadkowi?? A może Mi i Mężowi 9 października mamy rocznice ślubu
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|
|
|
|
#4236 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gosiak, ja też jestem płaczka Łzy miałam w oczach jak się tuliłam do niego, a jemu ręce drżały, ale byliśmy twardzi. Co prawda liczyłam na jakieś uniesienia, ale on chyba się bał mnie mocniej ścisnąć, a jak wzięłam jego rękę, żeby w końcu poczuł jak syn kopie i docisnęłam do brzucha to mówił, że Małego to boli i, że on tak nie chce dociskać to mnie gładził i Mały się uspokoił Teraz śpi, bo nie słyszy jego głosu No widzisz, masz rozwiązanie kiepskiego samopoczucia, sama w domu, nie miałaś się komu pożalić. Jutro będzie lepiej. Ogólnie będzie lepiej, bo na pewno w tygodniu doczekasz się Synka
|
|
#4237 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|
|
|
|
#4238 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny gratuluję nowych dzidziolkow i życzę powodzenia kolejnym przyszłym Mamą. Nie cytuje, bo z tel mi ciężko. .. mój Wikus przesłodki, uczyliśmy się dziś karmić piersią, ale na noc go oddałam, bo ciężko mi samej się jeszcze podnieść
|
|
#4239 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w dzień terminu, pochodziliśmy po grzybach i jak to bym określiła, nogi bolą jak cholera, a żadnego skurcza...
Cytat:
[QUOTE=kasiamagda23;484085 71]Dzisiaj o 14.45 na świat przyszła nasza córeczka-Olenka.Ma 58cm i wazy 3.5kg. Jest śliczna ![]() Kasiakg Gratulujemy Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4240 |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje dla Mortishy i witamy Tymonka
![]() U mnie wczoraj kolezanka z 2 letnim synkiem byla a dzis druga z synkiem, ktory za pare dni roczek skonczy i drugie w brzuszku 10 tydzien leci, obydwie myslimy, ze to dziewczynka to Emily bedzie miec kumpele dlugo u mas nikogo nie bylo, bo remont a teraz prawie codziennie ktos, nadrabiamy. W sumie zawsze weselej jak ktos jest, bo tak to jakis kryzys mam... ale wyjda tylko i znowu - probowalam tez cos Tz powiedziec to nawrzeszczal na mnie, ze ma dosyc moich placzy i ze jak sie on stara, zapierdziela caly tydz bez zadnego wolnego do wieczora to ja nic nie widze, on swoje ja swoje...
|
#4241 |
|
Raczkowanie
|
PurBlanko, pierwsza kąpiel - wyzwanie ekstremalne. Mała krzyczała aż się zanosiła, TŻ upocony, ja jeszcze gorzej ;-) a dodatkowo znowu jej jakiś śluz poszedł w trakcie i ledwo zachowaliśmy zimną krew. Ale ponoć kolejne kąpiele idą z górki
![]() Właśnie przeczytałam, że Ania Przybylska umarła na raka trzustki. Uwielbiałam ją, bo była bardzo fajną babeczką i dobrą aktorką. Smutno mi, szkoda dzieciaków i Jarka ![]() Pozdrawiam. K86
|
#4242 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4243 |
|
Zakorzenienie
|
Ever bidusiu, wiadome pewnie Tz zmeczony ale troszke moglby byc bardziej wyrozumialy.
Koralinka oj to stresior byl pewnie. Oby kazda nastepna kapiel byla lepsza. Tez/czytalam. Ehhh 36 lat... Nigdy nie/zrozumiem czemu Bog Abiera mlodych ludzi. Matke dzieciom ... ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Zostalo mniej oczekujacych niz mamus Nie liczac zaginionych
|
#4244 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oo juz nas mniej... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- PURBLANKA co do klubu to niestety nie mam tej opcji w smartfonie "kluby" w tej aplikacji, wiec teraz nie mam jak na to patrzec ale pewnie z kom normalnie na stronke www wejde hm
|
|
#4245 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny wybaczcie ,ale nie nadrobie ,ale [postaram sie byc na biezaco juz
kasia magda , mortisha gratulacje i innym mamusiom rozpakowanym rowniez z calego serca gratuluje![]() prosze jeszcze dziewczyny o link do polecanego przez was termometru z gemini, bo sie ocknelam ,ze nie mam ![]() zdjecie Piotrusia wklejam w klubie tak na syzbko opisze mój poród w sobote wieczorem wrocilismy z Mateuszkiem od moich rodziców, ogarnelam dom i polozylam sie spac, o 12 wstalam na siku i czekolade i poszlam spac, nic sie nie dzialo, o 1-45 wstalam na kupe i cos jej zrobic nie moglam, siedzialam na kibelku i coraz bardziej bolal mnie brzuch , myslalam ,ze przez to, ze nie moge zrobic tej kupy , bylam przekonana ,ze moj porod rozpocznie sie odejsciem wod jak poprzednio.W koncu zaczela leciec mi krew i zaczelo bolec mocniej z przerwami, skojarzylam ,ze to skurcze, obudzilam TZ, zjadlam i o 2-15 wyjechalismy z pod domu, w aucie patrzylam tylko na zegarek, skurcze mialam co 7 minut, a gdy dojezdzalismy pod szpital co 3 minuty, czekajac na polozna w izbie przyjec , wbijalam paznokcie w TZ noge z bolu, zajechalismy na porodowke, polozna zbadala mnie i stwierdzila rozwarcie 8 cm, wzieli mnie na usg jeszcze, wage wyliczyli na 3900 i wrocilam na porodowke i zdazylam sie polozyc, polozna pol minuty przed porodem przebila mi pecherz plodowy i urodzil sie o 3 Piotrus ) Porod ekspresowy, dzidzius wiekszy niz prognozowal moj lekarz, antybiotyku mi nie podali, dlatego pobrali Piotrusiowi krew na posiew, wyszedl gronkowiec i 10 dni maly bral antybiotyk, mam nadzieje, ze teraz bedzie tylko lepiej i przetrwamy zime bez wiekszego chorowania, a ja jestem przeszczesliwa , ze mam takie cudowne dzieci
|
#4246 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najlepiej się sprawdzają. sa mokre, fajnie się je wyciąga z opakowania, maja dobry skład, slicznie pachna (te aloe zielone) i w sumie używam tylko ich Neli pupa zadowolona ![]() ---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ---------- Cytat:
witamy Olusie---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ---------- Cytat:
i witaj Tymonku! ---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4247 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za kciuki i gratulacje
![]() Od wczorajszego wieczora jesteśmy już z córcią w domku Z jej pomocą walczymy właśnie z nawałem Mamy za sobą też pierwszą kąpiel ![]() Nie nadrobiłam na razie nic poza pierwszą stroną Gratulacje dla kolejnych rozpakowanych kciuki dla tych oczekujących ![]() Jak już się na spokojnie ogarniemy to opiszę coś więcej i przynajmniej przelecę mniej więcej co tam pisałyście Jeju jaka ona jest słodka!
|
#4248 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4249 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny jak będzie wszystko ok to jutro wychodzimy
jestem co prawda słaba i ciężko nam idzie karmienie, ale i tak wolę być w domu
|
|
#4250 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Pobudka o 3 i koniec snu na ponad 3 godziny. Straszne to uczucie Budzi się we mnie zazdrośnica, jak ja bym chciała mieć już Synka przy sobie i budzić się dla niego a nie na siku Muszę wstawać powoli, na 11 mam dentystę, jakiś przegląd muszę zrobić a później uczelnia Dopóki nie mam decyzji o ios, papierka w ręku, muszę się trochę pojawić na uczelni...Ale to jak wysiedzę to nie wiem Koralinka, masakra Aż tak ciężko to wygląda ? :P Na pewno kolejne kąpiele będą coraz lepsze Co do Ani Przybylskiej, to dziś w nocy przeczytałam...Okropna wiadomość jak dla mnie. Już nie chodzi o to, że była znana. Ale tak młoda osoba, matka 3 dzieci...Rak to okrutna choroba, nie patrzy na wiek. Straszna wiadomość ![]() Tynka, za szybki poród. Nie do końca wiem jak wyglądał, ale życzę takiego każdej, która jeszcze z brzuszkiem została Brawo dla Was ! No i moc uścisków No, miłego dnia Brzuszki, na pewno z telefonu Was odwiedzę na uczelni, nie zamierzam się całkowicie poświęcić słuchania wykładowców
|
#4251 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
Tynka porod jaki express!! Kurde Wy zaraz do domu albo juz w domu a u nas nic nawet sie nie dzieje...
|
#4252 |
|
Rozeznanie
|
Więcej dziewczyn już urodziło niż nie urodziło, a mamy 6 października!!!
Mój mąż twierdzi że to statystycznie niemożliwe i nie wierzy ![]() Pewnie żeby się wyrównało ja przenoszę u rodzę elegancko 31! |
|
|
|
#4253 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4254 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Ja się witam przeterminowana ![]() Teraz właśnie wracam z Lidla, fajne te ciuszki, chociaż ja najbardziej chcialam dresik, którego nie kupiłam, bo był akurat kiepski moim zdaniem; ale mam bluzę, sweterek, 2 2packi bluzeczek w różnych rozmiarach i legginsy sztruksowe. W moim Lidlu osiedlowym jeszcze sporo zostało, więc możecie się wybierać. A zaraz zamierzamy nawiedzić Ikee. Jakby któraś potrzebowała na dziś to
|
|
|
|
#4255 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry.
Ja dluugo usnac nie moglam ehhh Uwielbiam ranki kiedy maz wychodzi do pracy, caluje mnie i brzuszek i mowi " spijcie sobie" a wtedy nasze/dziecko zaczyna szalec Tynka porod mega szybki, wazne ze w domku. Ja jak codziennie czytam o waszych maluszkach to mega zazdroszcze. Tak juz/chce Majunie. Ehhh Mam nadz.'ze na ktg cos wyjdzie. Doczekac sie nie moge czwartku.
|
#4256 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień Dobry
Witam się w dwupaku :/ nocka może być... Miłego Dnia życze wszysstkim!!! Cytat:
bardzo szybki poród Każda z nas chyba by tak ekspresowo chciała pozazdrościć
|
|
|
|
#4257 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4258 |
|
Rozeznanie
|
Cześć
![]() Rzeczywiscie szybko nam idzie. Chwilowo wątpię w mój instynkt rodzicielski. Mały to pierwsze dziecko z jakim mam do czynienia. Boję się, że w głupi sposób coś mu zrobię. Nie wiem, jak pomóc mu zasnąć, kiedy cycka już nie chce. Ogólnie to jestem przerażona wszystkim. |
|
|
|
#4259 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja co prawda jeszcze mama nie jestem ale sporo dzieciaczkami malutkimi sie zajmowalam no i na sr bylam, spiewaj maluszkowi, tul go i mi np. na sr mowili, jak juz najedzone, przebrane i dalej placze to skora do skory powinna pomoc, rozbierz gore po domu i malenstwo tez, przykryj Was czyms innym i powinno uspokoic do snu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4260 |
|
Raczkowanie
|
Heeeej!!
![]() Gratuluję wszystkim mamusiom, czytam opisy porodów jednym tchem ahhh ![]() Dzisiaj miałam kolejne ktg, lekarz jak mnie zobaczył to pytał się kiedy rodzę bo brzuch już mam tak nisko. Czuję, że jest nisko bo jak siedzę to jakby opierał się o moje uda no ale niestety żadnych skurczy nic a nic, serduszko bije elegancko i mam się zgłosić znów za tydzień, czyli w dzień terminu... może nie doczekam i szybciej się jakaś akcja zacznie? poczwarkah widzę że Ty tak samo jesteś "napalona" jak ja żeby juuuuuż w końcu urodzić heheh Czuję się (i jestem) spuchnięta, niby brzuch nie jest duży a mąż musi mi pomagać wstawać, z chodzeniem też już coraz gorzej. W tym dziwnym samopoczuciu chodzą mi po głowie słowa z piosenki Chylińskiej "Nie mogę Cię zapomnieć" a leci to jakoś tak "boli mnie każdy krooook"
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:56.

3680g, 56cm, 9pkt.rodzilam sn 

A może Mi i Mężowi 9 października mamy rocznice ślubu
Łzy miałam w oczach jak się tuliłam do niego, a jemu ręce drżały, ale byliśmy twardzi. Co prawda liczyłam na jakieś uniesienia, ale on chyba się bał mnie mocniej ścisnąć, a jak wzięłam jego rękę, żeby w końcu poczuł jak syn kopie i docisnęłam do brzucha to mówił, że Małego to boli i, że on tak nie chce dociskać to mnie gładził i Mały się uspokoił

13.12.13
probowalam tez cos Tz powiedziec to nawrzeszczal na mnie, ze ma dosyc moich placzy i ze jak sie on stara, zapierdziela caly tydz bez zadnego wolnego do wieczora to ja nic nie widze, on swoje ja swoje...

Dopóki nie mam decyzji o ios, papierka w ręku, muszę się trochę pojawić na uczelni...Ale to jak wysiedzę to nie wiem