|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 3,23% |
Glowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! |
12 | 38,71% |
Nasze maluchy biegają i skaczą, a mamy się ciągle za głowę łapią |
0 | 0% |
Jemy już wszystko, mamy pełno siły, spokojne chwile już się skończyły! |
3 | 9,68% |
Nasze dzieci nie są już małe, to już roczniaki są wspaniałe |
0 | 0% |
Wszystkie dzieci roczek mają , teraz drugi zaczynają. |
3 | 9,68% |
Za nami pierwsze urodzinki, wszyscy mamy uśmiechnięte minki. |
1 | 3,23% |
Każdy "roczniak" rośnie zdrowo, zachowuje się wzorowo. |
0 | 0% |
Już po pierwszych urodzinach. Drugi roczek się zaczyna. |
3 | 9,68% |
Wszystkie chodzą i gadają , nasze dzieci roczek mają. |
2 | 6,45% |
Uśmiechnięte , rozkrzyczane to roczniaki ukochane. |
4 | 12,90% |
Pierwszy roczek minął kolorowo, drugi zaczyna się przebojowo. |
2 | 6,45% |
Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2431 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2432 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c
Moim sposobem na marudzace dziecko są spacery,na dworze jest grzeczniutki więc dużo czasu na powietrzu spędzamy,sprzatanie czeka i wcale mnie to nie stresuje,na spacerach zalatwiam zakupy i czasem też i obiad bo otworzyli nam w bloku obok rewelacyjna knajpke z domowymi obiadami na wagę,kazdego dnia 4 rozne dania 1,99 za 100g.
![]() ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cały tydzień na być słoneczny ![]()
09-07-2011 ![]() 06-10-2013 Michaś ![]() 07-04-2015 Kamiś ![]() Edytowane przez Aaamelkaa Czas edycji: 2014-10-06 o 10:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#2433 |
Zakorzenienie
|
niestety nikt nie mowil nigdy ze macierzynstwo i wychowanie jest latwe
![]() ![]() ja sie za to dzis wkurzylam okropnie. wzielam mloda w nosidlo i poszlam na rynek pod domem. potrzebowalam kupic igly do szycia, wchodze do sklepiku a tam jedna klientka oglada gacie, a sprzedawczyci nawija przez telefon ![]() ![]() nosz wiecie nie dalo sie nie uslyszec ze Amela wyje a nie placze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2434 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny od dzis sa rzeczy w Lidlu dla dzieci
#2435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My tez na powietrze w ciezkich chwilach. A jak nawet w wózku jęczt to na huśtawke i moze i 2h sie hustac. Chyba musze sobie kupic turytyczny stoleczek maly i nosic w wozku, bo mi sie tyle nie chce stac przed hustawką a tak to sobie bede siedziec i wszyscy zadowoloni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2436 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Położę ją jeszcze po 15 Na bilansie nie byłam, ale jakieś szczepienie mamy 17 listopada, więc może wtedy lekarz zrobi jakiś bilans ![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2437 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
w ogole w krk w zeszlym tyg juz kilka razy byly przekroczone dopuszczalne normy powietrza, smog jak w piekinie.. i żyj tu z niemowlakiem ;/ kupilismy nawet filtr powietrza do mieszkania, ma przyjsc w tym tyg. i pomyslec ze to dopiero początek zimy, ehh.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2438 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Z jakiej firmy kupiłyście buty dzieciom? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2439 |
Zakorzenienie
|
cos dla niezadowolonych ze swojego ciała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2440 |
Zakorzenienie
|
Bylismy w sali zabaw 30minut wytrzymal teraz spi bo jestesmy w parku
![]() ![]() Angelika nie ma opcji juz mam zabrane to co moglam, stolu z kuchni nie wyniose np a on ciagle na niego wlazi ![]() Boszzzz dobrze ze my sie na drugie nie zdecydowalismy w wakacje ![]()
#2441 | |
Zakorzenienie
|
I w biedro tez ale nic specjalnego.
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Moja koleżanka ma 2,5rocznego syna i do teraz włazi na wysokości i skacze. Dobrze ze u nas jeszcze nie ten lewel, nawet na wyro jeszcze sam nie wbija. Napisałam tzowi ze po wypłacie chciałabym jechac SAMA na zakupy, do galerii po cos dla mnie na roczek i moze kupilabym część jedzenia na roczek. Oby plan wypalił bo musze troche pobyć bez dziecka...
![]() |
#2442 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie wiecie gdzie można kupic pajace na rozm 80-86 ale na suwak, nie na guziczki? I pajace wkladane przez glowke i bez stópek?
Miałam takich sporo z cartersa i sa mega wygodne, ale juz mi sie koncza rozmiarowo. |
![]() ![]() |
![]() |
#2443 |
Zakorzenienie
|
Kasiu, ja tam Cię rozumiem.... Choć obie dziewczyny są naprawdę spokojne, to ja siebei siedzącej z nimi jeszcze dłużejw domu nie wyobrażam, z wielu powodów.
a co do drugiego dziecka. mała różnica wieku am swoje plusy i ma swoje minusy. Dla mnie jednak - więcej minusów. I o ile świadomie chętniej bym sie zdecydowała na drugie dziecko, gdy Marysia miała 6-8 miesięcy, to absolutnie nie gdy miała 1-1,5 roku. bo wtedy właśnie kończy się etap słodkiego różowego bobaska a zaczyna sie prawdziwe wychowywanie i to jest znacznie trudniejsze niż kolki, ząbkowanie czy inne "pierdoły". |
![]() ![]() |
![]() |
#2444 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dużo siły i cierpliwości
![]() U mnie z kolei taki problem że Ola moją mamę traktuje chyba jak swoją mamę... Trochę mi przykro ![]()
#2445 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja sie ciesze ze odczekalam 2 lata z kolejna ciaza, jakos latwiej mi jest dziewczyny opanowac mimo ze teraz glupi okres u jednej i u drugiej ![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No gorzej bo Ola jest na codzień i mama ma to non stop i nieraz były już przykre komentarze skierowane w sumie do mnie ze zobaczę jak będę miała ich lata że będę chciała spokoju, albo że bałagan jest ciągle i ona nigdy chyba porządku nie będzie mogła już mieć albo jak tata ogląda telewizor a mama chce coś innego to ze gdyby byli sami to w drugim pokoju by oglądała... No i ze Ola powinna mieć swój pokój swój dom aaa szkoda gadać. Albo tata mówi "dom wariatów" jak Ola płacze bo mój pies na nią naszczekal, że w tym domu powinna być albo ona albo pies itd no nie dziwie się im ale ja też nie tak wyobrażalam sobie moje życie.. Dobra koniec tematu bo pół dnia przerycze ;p
![]() |
#2447 | |
Zadomowienie
|
![]() Wszystkiego najlepszego z okazji roczku dla Juleczki, Michałka i Gosi!!! Sto lat kochane dzieciaki! ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2448 |
Zakorzenienie
|
Larysa
![]() Wracasz do pracy? Ola z Twoimi rodzicami? Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2449 |
Zakorzenienie
|
dubel
|
![]() ![]() |
![]() |
#2450 |
Zakorzenienie
|
Natala no jak był młodszy to ja mogłam mieć i bliźniaki- tak wszystkim mówiła, ale teraz
![]() ![]() ![]() Bajka ja to chyba mam teraz stan, że nie chcę więcej dzieciaków ![]() ![]()
#2451 | |
Wtajemniczenie
|
prawie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() kaska niedługo minie ten czas i ponownie zapragniesz bobasa ![]() ja obecnie przechodze kryzys wychowawczo macierzynski zwiazany z adim.... już nie wiem co mam robić ...jak rozmawiać ....ehhhhh czasem nie wiem czy on jest z etak powiem takli łupi czy taki bystry ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2452 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eh Larysko trochę nieładnie zachowują sie twoi rodzice. Ja wiem ze moze i chcieli by trochę spokoju ale chyba zdają sobie sprawę ze Tobie w tej sytuacji jest wyjątkowo cieżko i powinni Cie wspierać.. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2453 |
Zakorzenienie
|
Ewacia miło że strony Twoich rodziców
![]() Dziewczyny których dzieci chodzą do zlobka. Kiedy zaczęły chorować? ![]() Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2454 |
Zakorzenienie
|
mam 3h spokoju właśnie teściowa przyjechała przywiozła zupkę grzybową i faszerowane papryki, więc nawet obiadu nie muszę robić
![]() ![]()
#2455 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Larysko nieładnie Twoi rodzice się zachowują, przykro mi ![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
A ja chyba wybiłam palca w prawej dłoni.
![]() |
#2456 | ||
Zakorzenienie
|
Hejo/
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Nie przejmuj się ![]() ![]() O właśnie jak nauczyć dziecko nie ściągać czapki? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2457 | |
Rozeznanie
|
Hej
![]() Dawno mnie tu nie bylo, a raczej by lam, tylko się nie odzywalam. Strasznie się dużo zadzialo u mnie ostatnio i jakoś się ogarniam, oswajam powoli ze wszystkim. A jak tu wypadlam z rytmu to ciężko mi się odezwac. ![]() Mariiasia jak tam Szymek ze zdrowkiem? Naprawdę mial te banki stawiane? Biedulek ![]() Kaśka rozumiem Cie doskonale i tule mocno ![]() ![]() Misia ale ten czas leci ![]() ![]() Larysko ale przykre jest to, co slyszysz od rodzicow ![]() Cytat:
![]() ![]() Ze spaniem w nocy jest masakra u nas ostatnio ![]() ![]() ![]() ![]() Oczywiście najlepsze życzenia dla dzisiejszych kochanych roczniakow Michasia, Malgosi i Juleczki ![]() A i Jaika zrobilas śliczny tort ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2458 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Filip tak samo traktuje tżta, do niego też od razu na ręce. Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2459 |
Zakorzenienie
|
Jak piszecie o Waszych dzieciach to jakbym czytała o Julku. Też ma teraz taki etap, płacze, marudzi, wymusza, ściąga sobie buty i skarpety
![]() ![]() Myślę, że nasze dzieci potrzebują czasu i przede wszystkim konsekwencji i w końcu zrozumieją, że nie będziemy spełniać każdej ich zachcianki. Papalinko, mam do Ciebie pytanie apropo picia Oli. Znalazłaś już na nią jakiś sposób? U nas do niedawna udawało się "wcisnąć" w Julka ok 100 ml płynów dziennie (nie liczę zupki) ale dziś od rana wypił dwa łyki, z czego ten pierwszy (woda ze słomki) od razu wypłuł... Masakra ![]() Edytowane przez pszczoua Czas edycji: 2014-10-06 o 15:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#2460 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Laryska ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:32.