Biedronka- produkty godne polecenia cz. XXX - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-06, 12:10   #2011
Nightmare666
Holy Crap!

GG do Nightmare666
Dot.: Biedronka- produkty godne polecenia cz. XXX

Cytat:
Napisane przez agateq Pokaż wiadomość
Cola zero albo Cola Light... kosztuje grosze, a to całe dwa litry. Jest zauważalna różnica na minus w porównaniu do oryginałów czy można brać?
Ta biedronkowa nie jest najgorsza, ale ja wolę dołożyć na oryginalną.

Cytat:
Napisane przez kasztanka3 Pokaż wiadomość
Uwielbiam tę morską sól, też pewnie zrobię zapas
Też wezmę jakąś sól
Stary 2014-10-06, 12:14   #2012
ellenas
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez NOWA SOWA Pokaż wiadomość
u mnie cała masa , sama kupiłam . ale 2 mało a jedynek wcale
Domki są od rozmiaru 2.
ellenas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 12:20   #2013
kasia2209
Zakorzenienie

Treść usunięta
kasia2209 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 12:20   #2014
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorota_128 Pokaż wiadomość
Czy ktoś był już dzisiaj w Biedronce i zwrócił uwagę na komplet patelni i garnków z odpinaną rączką? Są warte swojej ceny? Potrzebuję jednej małej patelni i nie wiem czy kupić od razu zestaw czy może jednak tylko jedną innej firmy Nie chcę kupić jakiegoś bubla bo znowu będzie na mnie, że tandetę tylko kupuję ale podoba mi się w nich to, że mają odpinaną rączkę i zajmują przez to mniej miejsca w szafce.
Też jestem ciekawa. Nadają się na indukcję?
Stary 2014-10-06, 12:20   #2015
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez requiem29 Pokaż wiadomość
Też pognałam z rana po karafkę i to na słodycze ale ostatecznie wzięłam tylko karafkę, bo na słodycze mam większy słoik. Karafka pięknie wygląda z wodą cytryną i miętą. Wzięłam też te plastikowe pojemniki do sypkich artykułów 2,99/100 g - 1,7 L na makaron idealny, a 1l na sypki ryż i kasze. Super, że są z miarką od razu, nie trzeba brudzić szklanek przy odmierzaniu (ja nie używam ryżu i kaszy w woreczkach :p)
jak poprzednio były pojemniki to też brałam... teraz też pewnie wezmę w jakich są kolorach ?
i super że mają miarki... wreszcie zrobie porządek z wszelakimi kaszami ryżami makaronami mąkami
poprzednio uporządkowałam te rzeczy mniejsze pojemnościowo typu sól kakao cukier puder itd

Cytat:
Napisane przez NOWA SOWA Pokaż wiadomość
u mnie cała masa , sama kupiłam . ale 2 mało a jedynek wcale
tzn że już są przecenione

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 12:24   #2016
kasia2209
Zakorzenienie

Treść usunięta

Edytowane przez kasia2209
Czas edycji: 2014-10-06 o 12:23
Stary 2014-10-06, 12:25   #2017
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Może ktoś napisać coś o kubkach i matach na stół?
Chyba kupie ten młynek na sól morską, choć uwielbiam sól z ziołami Primat.Szkoda, że nie ma takiej w opakowaniu.

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Smerfetka696969 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 12:29   #2018
kasztanka3
Pani Mizantrop

Ile kosztują żele SPA bez promocji?
Stary 2014-10-06, 12:33   #2019
NOWA SOWA
Wtajemniczenie

czy czwartkowe rabaty na żele i płyny beda obejmowac równiez kosmetyki dla dzieci - nivea ? chodzi mi oczywiście do kapieli maluszków
jak to by lo dotychczas ?
jestem zielona w temacie bo u mnie b otworzyli całkiem niedawno
NOWA SOWA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 12:36   #2020
gornek
Zakorzenienie

Szkoda, ze biedra kolo mojej pracy jest taka uboga i połowy zeli pod prysznic i do kapieli nie. Bede musiala zakupic chyba u rodziców.
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 12:36   #2021
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Ciekawe czy znajde gdzies jeszcze kartki samoprzylepne i zwykle hmmm

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Stary 2014-10-06, 12:37   #2022
requiem29
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
jak poprzednio były pojemniki to też brałam... teraz też pewnie wezmę w jakich są kolorach ? >
U mnie (niestety) były tylko "czerwone-ceglaste", białe - beżowe i fioletowe pokrywki, co koliduje z moją kuchnią, bo zbieram zielone i ewentualnie pomarańczowe dodatki, także pod względem kolorów pokrywek wybór nie jest oszałamiający.

Gram, bo lubię

https://www.instagram.com/req29/
requiem29
requiem29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 12:38   #2023
Jagoda_w6
Zaczytana online

Cytat:
Napisane przez kasztanka3 Pokaż wiadomość
Ile kosztują żele SPA bez promocji?
Jeśli dobrze pamiętam, to za 300ml żelu płacimy 4,99zł (nowe wersje zapachowe: Indie, Turcja, Maroko)

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Smerfetka696969 Pokaż wiadomość
Małe do notatek? U mnie jeszcze leżą pojedyncze sztuki, ale trzeba kopać w innych rzeczach, bo nic nie leży na swoim miejscu.

Piąta pora roku - miłość ♥

Jagoda_w6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 12:42   #2024
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
Napisane przez Jagoda_w6 Pokaż wiadomość
Jeśli dobrze pamiętam, to za 300ml żelu płacimy 4,99zł (nowe wersje zapachowe: Indie, Turcja, Maroko)
Stary 2014-10-06, 12:52   #2025
paint_it_black
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia2209 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
a ile kosztują na wyprzedaży?
paint_it_black jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 13:06   #2026
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilianna90 Pokaż wiadomość
Takie sytuacje nie zdarzają się jakoś specjalnie często jednak wiem z własnego doświadczenia, że jeśli jestem na sklepie jedynym kierownikiem prowadzącym zmianę i mam do zrobienia jednocześnie zwrot, liczenie kasetki, bo kasjerka wydała za mało o 5 zł, innego klienta z reklamacją, telefon od Kierownika lub konwój to nie będę liczyła kasetki tylko po prostu oddam te pieniądze. To po prostu brak czasu i za dużo innych 'ważniejszych' obowiązków. Gdyby to była większa kwota lub brak innych obowiązków w tym czasie na pewno bym policzyła.

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Chyba nikt nie pisał - od czwartku na mega rabatach żele i płyny pod prysznic. Nie wiem ile %.
Oł jeee a akurat zapas mi się kończy wiec zrobię kolejny

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 13:17   #2027
betist
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Napisałaś, że dałaś 20zł.
A sytuacja jest taka, że nie sprawdziłaś ile oddano ci pieniędzy, nawet na nie nie spojrzałaś. Twoje roztrzepanie, pracownik miał prawo się pomylić, ale twoim obowiązkiem było sprawdzić czy dobrze ci wydał. Zamiast mieć pretensje do siebie, obwiniasz kogoś i wymyślasz monitoringi ze zbliżeniami i przeliczanie kasetki.
Nie składam tu zawiadomienia o przestępstwie, żeby aż tak szczegółowo opisywać wszystko ;]

Ale może jeszcze wyjaśnię, że pomysł z liczeniem kasetki wyszedł najpierw od kasjerki, bo ja nie mam pojęcia co się w takich sytuacjach robi, potem się pojawił kierownik i zarządził monitoring, który nic nie wyjaśnił, wtedy ja ponowiłam tą propozycję ale nie wiedzieć czemu się nie zgodził. Tak jakby z góry zakładał, że kasjerka oszukuje a klient jest nieomylny, co jest niesprawiedliwe.

Kevschaa nie wiem po co kąśliwie z góry zakładasz, że zrobiłam raban, ja nie z tych, wszystko było kulturalnie załatwione, a jedynym dramatem była reakcja kasjerki na debet i kłopoty, dlatego umówiłam się z nią prywatnie na dalsze wyjaśnienie sprawy kiedy już podliczy swój utarg, mam tylko nadzieję na jej uczciwość. A nie byłoby całej tej sytuacji gdyby kierownik od razu zgodził się na naszą opcję, obie miałybyśmy jasność czyj błąd. Kobitka dopiero siadała na kasie i skoro już na początku prosiła o drobne to raczej nie byłoby dużo do liczenia. Po drugie, żadnych seriali nie oglądam, a kamery z możliwością przybliżania to nie żadna abstrakcja, wiele polskich sklepów i sieciówek już od dawna je ma. U nas kamery są zamontowane bardzo blisko i nisko kas, więc nie rozumiem tej sytuacji, może taśmy są wielokrotnego użytku i mają kiepską jakość.

W sumie nie tylko mi zdarza się dopiero w domu zauważyć błąd w naliczeniu czy wydaniu reszty, więc nie rozumiem skąd nagle to zbiorowe zdziwienie. Nic odkrywczego pisać, że powinnam sprawdzić od razu bo tyle to wszyscy wiemy, ale nigdy wcześniej mnie w B. nie oszukano co uśpiło moją czujność (EOT)

Nie ma tego złego ... czekając na decyzję znalazłam ostatnie 2 opakowania kwadratowe, silikonowe do żywności. Są genialne na drugie śniadanie do szkoły czy pracy, warte swojej ceny.
Stary 2014-10-06, 13:20   #2028
Ammia
Zadomowienie

Bardzo mnie cieszy promocja na żele, kupiłam ostatnio jeden z tych nowych Oceania i jakoś mi nie podchodzi. Tym razem zrobię zapas żeli z serii spa.
Stary 2014-10-06, 13:28   #2029
kevschaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez betist Pokaż wiadomość
Nie składam tu zawiadomienia o przestępstwie, żeby aż tak szczegółowo opisywać wszystko ;]

Ale może jeszcze wyjaśnię, że pomysł z liczeniem kasetki wyszedł najpierw od kasjerki, bo ja nie mam pojęcia co się w takich sytuacjach robi, potem się pojawił kierownik i zarządził monitoring, który nic nie wyjaśnił, wtedy ja ponowiłam tą propozycję ale nie wiedzieć czemu się nie zgodził. Tak jakby z góry zakładał, że kasjerka oszukuje a klient jest nieomylny, co jest niesprawiedliwe.

Kevschaa nie wiem po co kąśliwie z góry zakładasz, że zrobiłam raban, ja nie z tych, wszystko było kulturalnie załatwione, a jedynym dramatem była reakcja kasjerki na debet i kłopoty, dlatego umówiłam się z nią prywatnie na dalsze wyjaśnienie sprawy kiedy już podliczy swój utarg, mam tylko nadzieję na jej uczciwość. A nie byłoby całej tej sytuacji gdyby kierownik od razu zgodził się na naszą opcję, obie miałybyśmy jasność czyj błąd. Kobitka dopiero siadała na kasie i skoro już na początku prosiła o drobne to raczej nie byłoby dużo do liczenia. Po drugie, żadnych seriali nie oglądam, a kamery z możliwością przybliżania to nie żadna abstrakcja, wiele polskich sklepów i sieciówek już od dawna je ma. U nas kamery są zamontowane bardzo blisko i nisko kas, więc nie rozumiem tej sytuacji, może taśmy są wielokrotnego użytku i mają kiepską jakość.

W sumie nie tylko mi zdarza się dopiero w domu zauważyć błąd w naliczeniu czy wydaniu reszty, więc nie rozumiem skąd nagle to zbiorowe zdziwienie. Nic odkrywczego pisać, że powinnam sprawdzić od razu bo tyle to wszyscy wiemy, ale nigdy wcześniej mnie w B. nie oszukano co uśpiło moją czujność (EOT)

Nie ma tego złego ... czekając na decyzję znalazłam ostatnie 2 opakowania kwadratowe, silikonowe do żywności. Są genialne na drugie śniadanie do szkoły czy pracy, warte swojej ceny.

Nie mówiłam że robiłaś raban sklepie tylko tu na forum.
Skoro kierownik tak rozwiązał sytuację tzn że albo takie ma wytyczne albo jego kompetencje są na tyle szerokie że sam może podjąć decyzję co zrobić i to właśnie zrobił. Nie wiem dlaczego Ty miałabyś decydować jak powinien działać kierownik w biedronce.
Najpierw napisałaś że ty poczułaś się jak złodziejka, a teraz piszesz że potraktował jak złodziejkę kasjerkę. To zdecyduj się w końcu kto miał się czuć jak złodziejka....
Może chciał być miły i żebyś nie czuła się jak złodziejka założyć że mówisz prawdę i od razu oddać pieniądze? Może się bał że zrobisz na wizażu raban jeśli każe przeliczyć kasetkę, bo powiesz że nie uwierzył ci na słowo i potraktował jak złodziejkę licząc kasetkę...

Oczywiście że są kamery z opcją dokładnego zbliżania, ale uwierz mi że raczej w sklepach się ich nie stosuje ,bo są za drogie i zazwyczaj nie jest potrzebna taka opcja w monitoringu sklepów.
Poza tym mamy XXI wiek i kamery nie nagrywają na taśmy ale na dyski, albo bezpośrednio do sieci...

Nikt nie chce tu być dla Ciebie niemiły, po prostu zwróciłyśmy uwagę że robisz z igły widły i tyle...

Nie ma co ciągnąć tematu.

Idę zaraz na łowy biedronkowe .... widział już ktoś te fartuszki? Chciałam kupić na prezent ale nie wiem czy jest porządny...
kevschaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 13:32   #2030
kasia2209
Zakorzenienie

Treść usunięta

Edytowane przez kasia2209
Czas edycji: 2014-10-06 o 13:35
Stary 2014-10-06, 13:38   #2031
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jagoda_w6 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Małe do notatek? U mnie jeszcze leżą pojedyncze sztuki, ale trzeba kopać w innych rzeczach, bo nic nie leży na swoim miejscu.
Tak te małe.No tak myślałam u mnie to w każdej B jest meksyk nawet w lodówkach raz widziałam puste opakowanie od farby

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Cytat:
Treść usunięta
Mnie się nie podobają a nawet jeśli to by było na górze za szerokie jak prawie każde kozaczki Ale rozumiem, że niektórym się podobać mogą :P
Stary 2014-10-06, 13:43   #2032
annajustyna
BAN stały

Cytat:
Treść usunięta
podobne kozaki, widziałam w gazetce Netto na dniach ma ją być-od 13.10

Edytowane przez annajustyna
Czas edycji: 2014-10-06 o 13:47
annajustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 13:43   #2033
Ammia
Zadomowienie

Cytat:
Treść usunięta
Te pierwsze chyba brązowe wydają się być ładne, przynajmniej na zdjęciu, zobaczymy jak w rzeczywistości. Po fatalnie wykończonych botkach cudów się nie spodziewam.
Stary 2014-10-06, 14:03   #2034
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez requiem29 Pokaż wiadomość
U mnie (niestety) były tylko "czerwone-ceglaste", białe - beżowe i fioletowe pokrywki, co koliduje z moją kuchnią, bo zbieram zielone i ewentualnie pomarańczowe dodatki, także pod względem kolorów pokrywek wybór nie jest oszałamiający.
ja poprzednie kupiłam zielone
teraz w taki wypadku zostaną mi tylko te jasne

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 14:28   #2035
kasia2209
Zakorzenienie

Treść usunięta
Stary 2014-10-06, 14:32   #2036
Mirka_
Raczkowanie

Dziwne... jakoś gdy inni użytkownicy piszą o większej ilości naliczonych bułek lub źle wydanej reszcie, to jest ok, a tutaj gdy wizazanka opisała swoją sytuację to czepiacie się słówek i wytykacie nielogiczność w historii, a przecie nie o to wizazance chodziło. Chciała się tylko podzielić z wami sytuacją jaka jej się przydarzyła. Może zamiast pisać pierdoły typu "jakim cudem spodziewałaś się 6 zł reszty skoro miałaś do zapłaty 14 z groszami" lub " uwierz mamy XXI wiek i teraz zapis z kamery jest na dyskach, a nie na taśmach" - lepiej nie piszcie nic. Codo sytuacji,uważam że wizazanka dobrze zrobiła wracajac i prosząc o wyjaśnienie sytuacji. 6 zł piechotą nie chodzi, ja osobiście nie lubię jak mnie otwarce kasjerka pyta "bez grosza" - że mi nie wyda - ile takich "groszy" se nazbiera na jednym posiedzeniu ;p pozatym w ogóle się nie dziwię, że wizazanka poczuła sie obrażona. Jakolwiek sytuacja została rozwiązana i tak można by uznać, że kierownik kogoś niesprawiedliwie ocenił - choć oczywiście z drugiej strony kasjerka też czlowiek i takie błędy to normalna sprawa. Podziwiam wizazankę za sam fakt,że chciała to sprawiediwie rozwiązać i umówiła się z kasjerką

Czekam na gazetkę herbacianą i lipa, a na stronie biedry gazetka od 13.10 jak się nie mylę, ehh...
Mirka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 14:37   #2037
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
Napisane przez Mirka_ Pokaż wiadomość
Czekam na gazetkę herbacianą i lipa, a na stronie biedry gazetka od 13.10 jak się nie mylę, ehh...
Też czekam
Stary 2014-10-06, 14:49   #2038
ganimedea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smerfetka696969 Pokaż wiadomość
Ja u siebie w Biedronce wyprzedażowej dziś rano widziałam samoprzylepne

Odwyk pielęgnacyjny
Zbiory-kolorówka

Edytowane przez ganimedea
Czas edycji: 2014-10-06 o 14:52
ganimedea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 14:51   #2039
ceccylia_paladin
Wtajemniczenie

Ile kosztuje kawa Tchibo 500g w regularnej cenie?
ceccylia_paladin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 15:27   #2040
Kala713
Zakorzenienie

Używacie tego masła do kanapek:
http://www.biedronka.pl/pl/product,i...tluszczu-200-g
Chwilę normalna, za chwilę niekompatybilna
Kala713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości