|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu.
Cytat:
Potrzeby się zmieniają, synek ma już prawie 5 miesięcy i już widzę, że nie trzeba go nosić tak często jak w pierwszym trymestrze.
|
|
#4382 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4383 |
|
Zakorzenienie
|
Co do busów/autobusów, "najlepsze" jest to, że kierowcy pasy, a i owszem, mają
Swoją drogą, parę lat temu, jak jeszcze do lic. chodziłam, to parę razy zdarzyło mi się jechać busem z pasami przy każdziutkim siedzeniu, no ale ni wiem, wycofali chyba
|
|
|
|
#4384 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zresztą to nawet u jednego dziecka się zmienia, ma różne okresy. Mój też raz włożony do łóżeczka za chwilę zasypia, a raz - tak jak dzisiaj: musiałam z nim leżeć, aż zasnął (ja oczywiście zasnęłam również, a mam coś jeszcze dziś do zrobienia, więc właśnie się obudziłam, więc jestem wściekła, ale mniejsza o to ).
|
|
|
|
|
#4385 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Więc nie tylko ja to zauważyłam.
|
#4386 |
|
Zakorzenienie
|
Ojjj, przecież ze swoimi dziećmi, o wiele chcesz i będziesz je mieć, będziesz postępować jak uważasz.
|
#4387 |
|
Zakorzenienie
|
A powiedzcie mi ajah i ciri, bo jakos nie wpadam na to, w jakiz sposob pisane ze nie nalezaloby: zostawiac wlasnego dziecka placzacego, ze trzeba mu zapewnic mu wiele bliskosci itd, ma wpedzac w depresje
![]() PRZYPOMINAM! ze nie bylo tu pisane o noszeniu dziecka godzinami czy innych "katorgach", ktorymi mozna bardziej wrazliwych wpedzic w spazmy z rozpaczy. Sama mam dwoje dzieci i to wlasnie to drugie potrzebowalo mega duzo bliskosci, i owszem usypiania, ktore czesto trwalo wiecej niz godzine, wiec owszem, mialam jeszcze starsze do "obrobienia" plus normalnie zyciowe sprawy jak kazdy. I mimo,ze nie jestem psychicznym Herkulesem jakos zapewniwnie WLASNEMU dziecku tego co potrzebuje nie wpedzilo mnie w depresje. Sorry, ale takie robienie z kobiet mimoz i leluj, ktore maja stany depresyjne od "byle" potrzeby bliskosci dziecka, to mnie to irytuje i dostaje wysypki. Wszytsko kurcze, o czym sie nie napisze, ze matka MOGLABY dla SWOJEGO dziecka zrobic, jest wpedzaniem w stany depresyjne, bo te mateczki to takie wrazliwce, ze tylko wokol nich na paluszkach i zeby tylko sie nie przemeczyly przy tych wymagajacych ponad miare dzieciorach
|
#4388 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48410149]Nie no, dzwonię jak muszę - jak nie muszę, to też wolę czekać, aż idzie spać. Ale o dzwonieniu przy dziecku już tu było pisane ![]() A cała dyskusja o bliskości jest jak zwykle sprowadzona do dwóch odległych biegunów, albo bujanie aż do 18-tki, albo pozostawienie sobie samemu. Przecież logiczne, że jak dziecko umie inaczej zasypiać, to każdy rodzic chętnie je uczy samodzielności. No ale co, jak nie umie? No to chyba to wypłakiwanie jednak dobre nie jest. Tzn. ta opiekunka wydaje mi się podejrzana. Dzieci różne rzeczy robią w różnym tempie, ale żeby się tak w ogóle nie komunikować z 2,5-latkiem to chyba trochę dziwne, nie wiem sama.[/QUOTE] Norma ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4389 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
W tej wypowiedzi pojawiły się informacje nieprawdziwe. I tak miałam traumatycznych poród, a pierwsze kilka m-cy życia mojego dziecka też były traumatyczne. Bo ono było olejkiem płaczu, a nosić go nie mogłam cały czas. Byłam wykończona psychicznie i fizycznie, miałam doła jak stodoła. Przetrwalam dzięki wsparciu rodziny i siły psychicznej. Też mi mówiono, że okres płaczu przejdzie, Nie rzeszedl tak jak ciotki mądra rada mówiły. Takie kwestie warto brać pod uwagę. Swoją drogą nie odniosłam się negatywnie w żadnym momencie co do tego, dziecku długotrwały płacz szkodzi, nie wspieram się z faktem potrzeby bliskości. Zwyczajnie nie podoba mi się chora generalizacja i pokazywanie cudnego obrazka, który często cudny nie jest.
|
|
|
#4390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie pierwszy raz odnosisz sie negatywnie do takich wypowiedzi i wydaje mi sie, ze masz z tym problem, jestes nadwrazliwa i do zwyklego posta dopisujesz sobie nie wiadmo jakie inntencje. I zdecyduj sie, najpierw twierdzisz, ze post do ktorego sie odnioslas, moze doprowadzic kogos do depresjji a potem, ze przedstawia cudowny obrazek. Jestes przewrazliwiona i tyle. Ja sie nie bede licytowac, kto mial gorzej, ale tez nie mialam latwo i wcale nie uwazam, ze post Wiki (bo to chyba ona tak wpedzala w stany depresyjne ) byl czymkolwieki z tego o co go posadzasz.
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2014-10-06 o 11:56 |
|
|
|
|
#4391 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, nie ma sie co klocic. Luba jest typem czlowieka ktory lubi udowadniac ze zawsze ma racje i ostatnie slowo musi nalezec do niej. Nie znacie sie i juz. Ona sie sie zna.
|
|
|
|
#4392 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A poza tym co to wnosi do rozmowy?
|
|
#4394 |
|
Holy Crap!
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48409859]
![]() To jakaś patola? Waleriana?? Szczerze mówiąc gdyby moje dziecko w wieku 2,5 lat nic nie mówiło, to by mnie trochę martwiło. Przypuszczam, że tu problem jest trochę większy niż spazmy przy chipsach...[/QUOTE] W rodzinie mam dziecko w wieku 3 lata i 8 miesięcy i nie potrafi powiedzieć 'cześć' a o swoim imieniu już nie wspominam
|
|
#4395 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
Owszem jestem nadrważliwa jeśli chodzi o przedstawianie spraw jednostronnie, brak czytania ze zrozumieniem. Poza tym odpuść sobie proszę wycieczki osobiste pod moim adresem. Przestaje rozumieć o co ci chodzi i mam wrażenie, że dowiesz zamieszanie. Nie sądzę, by Wika potrzebowała adwokata. I tak, uważam, że ściskanie kitu o tym, że trudne momenty po prostu mina, wszystko będzie cud miód orzeszki może mieć negatywny wpływ na psychikę młodej matki. Dziwię się, że tak prostych spraw nie rozumiesz. I
|
|
|
#4396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I ppdpisuję się pod Lubą. Luba, udzielam Ci pełnomocnictwa.
|
|
#4397 |
|
Konto usunięte
|
A po drugie - śmiem twierdzić, że w większości wypadków to nie jest wciskanie kitu, bo owszem, u większości dzieci (nie wszystkich - no ale tak jest ze wszystkim) etap wiecznego wiszenia na rękach mija.
Pojawiają się inne problem, oczywiście, no ale jak ktoś się decyduje na dziecko i myśli, że będzie przysłowiowy cud, miód i orzeszki, to.. no cóż mogę powiedzieć. Prawdą jest, że są mniej i bardziej problematyczne egzemplarze, ale też z drugiej strony ja bym tak macierzyństwa nie demonizowała, choć sama czasami łażę po ścianach ze zmęczenia. |
|
|
|
#4398 |
|
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48417037]Rzekła Tinkerbell
[/QUOTE] |
|
|
|
#4399 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Sytuacja z dziś- sama nie wiem, czy śmiać się, czy płakać, czy już czas umierać.
Siedzę sobie na ławeczce w parku w okienku między wykładami i wcinam spokojnie Marsa. Nikomu nie wadzę i nie przeszkadzam. Nagle podbiega do mnie kilkulatek i wrzeszczy: "Daaaaaaaaj!" i wyciaga łapkę w kierunku batonika. Tłumaczę, że nie mam drugiego. No kurczę, jakbym miała, to bym dała a przecież nadjedzonego nie dam, choćby ze względów higienicznych. No to tłumaczę spokojnie, że niestety, nie mam więcej. A uroczy maluch mnie normalnie obkopał po łydkach. Nadludzkim wręcz wysiłkiem powstrzymałam się od wlepienia potworkowi kilku klapsów, choć nie tykam generalnie cudzych dzieci a przemocą się brzydzę. No nic, odsunęłam się i rozglądam w poszukiwaniu troskliwej mamusi. Jest, a jakże! Papieroska pali sobie i spokojnie patrzy, jak jej pociecha spuszcza mi regularny łomot butem. W końcu nie wytrzymałam i mowię, że dzikie dzieci trzyma się w klatkach albo wychowuje. Mamusia spojrzała na mnie z odrazą: "Nie mogła mu pani dać kawałka tego batonika? Ubyłoby pani coś?" No ludzie! Co jest nie tak z tym światem, lub ze mną?
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
#4400 |
|
Zakorzenienie
|
Jak czytam takie historie to obawiam się, że z następnym pokoleniem ludzkość wyginie.
|
#4401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4403 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() mam nadzieję że wygarnęłaś mamuśce parę dosadnych zdań
Edytowane przez Senses Woman Czas edycji: 2014-10-06 o 19:04 |
|
|
|
|
#4404 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
#4405 |
|
Konto usunięte
|
Przez takie ''inkubatory'', bo matkami nie można takich kobiet nazwać to aż samej odechciewa mi się mieć dzieci
|
|
|
|
#4406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aż chciało by się napisać rozpuszczony bachorek Noi fajoska mamusia nie ma co,która zareagowała tak a nie inaczej.
Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2014-10-06 o 20:36 |
|
|
|
|
#4407 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakie wychowanie takie dziecko, przecież sama nie byłabyś taką matką.?---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
|
|
#4408 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pewnie nie, ale bałabym się o moje dziecko, że otoczenie takich matek i dzieci mogłoby mieć kiepski wpływ na niego. |
|
|
|
|
#4409 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dziecko w pierwszej kolejności ma w głowie to co ty mu nakładziesz. Kiepski wpływ otoczenia byłby wtedy jakbyś olała wychowanie swego dziecka i nie interesowała się nim. Twoja w tym głowa by być dla niego autorytetem. |
|
|
|
|
#4410 |
|
zuy mod
|
I dlatego nawet wsrod rodzenstwa mozemy obserwowac skrajnie rozne zachowania, nie? ;-)
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:20.

Potrzeby się zmieniają, synek ma już prawie 5 miesięcy i już widzę, że nie trzeba go nosić tak często jak w pierwszym trymestrze.

Swoją drogą, parę lat temu, jak jeszcze do lic. chodziłam, to parę razy zdarzyło mi się jechać busem z pasami przy każdziutkim siedzeniu, no ale ni wiem, wycofali chyba
), ale zasypia bez obecności rodziców. I nie jest to żadna patola 

A ja mam wrażenie że tak mówią znajomi którzy się cieszą że inni będą mieć mniej zdolne dzieci czy coś