Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :) - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-06, 19:17   #4291
abrakatabra
Zakorzenienie

Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)

Tekst TZ: "Jeżeli do 10tego nie urodzisz to sama zostaniesz na tym wątku"
abrakatabra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 19:36   #4292
nowa8686
Zakorzenienie

Haha . Nie no jestem ja jeszcze

Kasiamagda kuruj sie.

31.10.2014 Majunia nasz Skarb

8.05. Pierwsze kopniaczki

Fasolinka
nowa8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 19:41   #4293
abrakatabra
Zakorzenienie

Nowa, nie wiesz kiedy Twoje skurcze przepowiadające zamienią się w porodowe
Stary 2014-10-06, 19:49   #4294
nowa8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez abrakatabra Pokaż wiadomość
Nowa, nie wiesz kiedy Twoje skurcze przepowiadające zamienią się w porodowe
Niby tak,ale Ty masz termin na za 2 dni a mnie ponad 2 tyg

Fasolinka
Stary 2014-10-06, 19:54   #4295
Letk_a
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez slodziatek Pokaż wiadomość
dziewczyny w sklepie internetowym 5-10-15 jest dziś noc zakupów - 25% zniżki.
nie ma sprawy

a ja mam dosyć właśnie tego wypoczywania leżenia, po prostu nudzę się i nie mam siły na cokolwiek, mimo że wiem że to pewnie ostatnie dni nudzenia się to denerwuje mnie to że nawet jak gdzieś chcę się przejść to zaraz mam zadyszkę a jak wracam to zaraz spać bym poszła

gargantuiczna dzięki za opinię... to być może jak ruszy karmienie to zakupię jeden z nich

Gdy rodzi się dziecko, rodzą się również mama i tata <3

Edytowane przez shonyen
Czas edycji: 2014-10-06 o 22:26 Powód: usunięcie propozycji
Letk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 21:10   #4296
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka

Cześć Brzuszki,ja tylko na chwile i tylko o sobie,tz lezy obok mnie,w koncu po prawie 3 miesiącach,nue chce mi się nawet kompa odpalać, wybaczcie! Dziś kawał dnia na uczelni,później u tzta,a teraz u mnie.Bylam też u dentysty,chciałam tylko kontrolnie ale zrobiła mi jednego zęba,nigdy w życiu mnie tak nie bolalo...zła jestem,bo to stres był dla mnie..a powiem Wam od kilku godzin Mały wariuje jak nigdy,brzuch napiety i bardzo mocne uklucia w calym dole a w szczególności w @...nie wiem czy to coś sie juz dzieje czy jak? Nic nie pomaga.Kluje ja ja ☠☠☠☠☠☠☠e za przepeoszeniem

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Jak na złość żadna z was nie siedzi na forum :p dom poniformowany ze się coś dzieje...Łyknęłam nospe i dalej kluje. .nie wiem czy mam panikować
Stary 2014-10-06, 21:12   #4297
nowa8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PurBlanka Pokaż wiadomość
Cześć Brzuszki,ja tylko na chwile i tylko o sobie,tz lezy obok mnie,w koncu po prawie 3 miesiącach,nue chce mi się nawet kompa odpalać, wybaczcie! Dziś kawał dnia na uczelni,później u tzta,a teraz u mnie.Bylam też u dentysty,chciałam tylko kontrolnie ale zrobiła mi jednego zęba,nigdy w życiu mnie tak nie bolalo...zła jestem,bo to stres był dla mnie..a powiem Wam od kilku godzin Mały wariuje jak nigdy,brzuch napiety i bardzo mocne uklucia w calym dole a w szczególności w @...nie wiem czy to coś sie juz dzieje czy jak? Nic nie pomaga.Kluje ja ja ☠☠☠☠☠☠☠e za przepeoszeniem

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Jak na złość żadna z was nie siedzi na forum :p dom poniformowany ze się coś dzieje...Łyknęłam nospe i dalej kluje. .nie wiem czy mam panikować
Maja sie tez/teraz mega rusza i kluje ale tez m.in, w pecherzu. Wrecz krzycze momentami. Nie martw sie.

Fasolinka
Stary 2014-10-06, 21:29   #4298
ever_92
Zadomowienie

Pur spokojnie, mnie tez tak zakluje ze jak ide to sie zatrzymuje, brzuch tez czesto twardnieje, poloz sie... tylko jak moj brzuch jest twardy to mala sie nie rusza, i na odwrot.

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

I reaguje na moj bol, np poparzylam sie i wtedy zaczela fikac, wystraszylam sie, tez sie przewrocila. Skoro Cie boli, moze byc niespokojny...
Stary 2014-10-06, 22:09   #4299
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Oj faktycznie cisza na wątku Jeszcze ja zostałam i nie wiem, gdzie ten mój poród.....licze po cichu na tą pełnię, że coś się ruszy, no ale zobaczymy. Złaziliśmy dziś całą Ikee, kupiliśmy fotel do karmienia dla mnie, przemeblowaliśmy lekko jeden pokoik, posprzątaliśmy i tyle. Jutro jeszcze po jakąs lampę stojącą jedziemy i dokończymy sprzątanie. Czekamy czekamy i czekamy.....a maluda nie chce wyłazić.

Też mam takie kłucia i to od dawna, więc myślę, że nie masz się czym przejmować, momentami to nie wiem co robić, tak boli. Dzisiaj jak chodziłam to myślalam, że padnę tak kłuło. Mam też chyba lekkie skurcze co jakiś czas.....ale ciężko mi wyczuć czy to skurcz, czy mała się wypina Próbuję to mierzyć, wyszły dwa w odstępie 10 min, a teraz już jakieś bzdury wychodzą, więc to raczej nie to
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

CoffeeMonster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 22:15   #4300
poczwarkah
Rozeznanie

PurBlanka też to mam. Brzuch twardnieje bo ćwiczy, a kłucie w cipce spowodowane jest naciskiemi i ruchami dziecka. Wiadomo, że odczucia są subiektywne, ale gdyby to miało zwiastować poród to bym już 10 razy urodziła, a tu

Ja ostatnio przestałam w ogóle przestałam wyczuwać szyjkę - nie mogę dosięgnąć - mam nadzieję że to w końcu to skracanie

Cichutko tu u nas, że ho ho... Mamusie pewnie przytulają swoje maleństwa, ale gdzie ta połowa która jeszcze w dwupaku?...

Ever92 Bedziesz linkować w końcu te opisy porodów do pierwszej strony? Szkoda byłoby to zatracić wszystko

poczwarkah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 22:19   #4301
nowa8686
Zakorzenienie

Moja szyjka krociusia a co z tego jak zamknieta...
Brzuch cmi i na tym koniec...
Czekam do ktg bo jak tam bedzie cisza to juz nie wiem . Bede serduszkowac

Fasolinka
Stary 2014-10-06, 22:21   #4302
Dimaa
Raczkowanie

hej!

Nie wiem czy mnie ktoś tu pamięta, bo rzadko się odzywałam ostatnio Chciałam Wam przekazać, że 3.10 urodziłam synka sn. 2980g., 49cm, dostał 10 punktów Ever, możesz nas dopisać na pierwszą stronę Dziś wyszliśmy ze szpitala.

Gratuluję też wszystkim rozpakowanym mamusiom i trzymam kciuki za te nadal oczekujące.
Stary 2014-10-06, 22:29   #4303
nowa8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dimaa Pokaż wiadomość
hej!

Nie wiem czy mnie ktoś tu pamięta, bo rzadko się odzywałam ostatnio Chciałam Wam przekazać, że 3.10 urodziłam synka sn. 2980g., 49cm, dostał 10 punktów Ever, możesz nas dopisać na pierwszą stronę Dziś wyszliśmy ze szpitala.

Gratuluję też wszystkim rozpakowanym mamusiom i trzymam kciuki za te nadal oczekujące.
Ania . Kruszek z synusia 2 dni przed t,p.
Napisz jak bedziesz miala chwilke co i jak. Gratki.

Fasolinka
Stary 2014-10-06, 22:31   #4304
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Cytat:
hej!

Ooooo no to kolejny bobasek z nami Super, gratulacje przeogromne!! Miałyśmy termin na ten sam dzień.....a ja się turlam nadal ehehhe.....idę się podturlać do wanny
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

CoffeeMonster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 23:04   #4305
wodaqua
Zadomowienie

Question Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)

Cytat:
Napisane przez kasiamagda23 Pokaż wiadomość
O 15.50 przyszedl na swiat Tymon 3680g, 56cm, 9pkt.rodzilam sn :
Gratuluję Mortisha! Doczekałas sie!!! Ciekawe jak porownasz cc i sn.

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiamagda23 Pokaż wiadomość
Dzisiaj o 14.45 na świat przyszła nasza córeczka-Olenka.Ma 58cm i wazy 3.5kg. Jest śliczna
Kasiakgr
Gratuluję! Witam Ole na świecie! Podobne ma parametry do mojego synka. Będzie laseczka!
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 23:27   #4306
Koralinka86
Raczkowanie

Cześć Brzuchatki!

Dziewuszki, wiem, że mi jest łatwo mówić, ale dacie radę, jeszcze tylko troszeczkę Wam tej ciąży zostało. Przyznam, że jak czytam o tych kłuciach i wątpliwościach to szczerze Wam współczuję nie smutajcie się, te ciąże muszą się kiedyś skończyć i skończą się niebawem. Jestem tego pewna na pocieszenie powiem, że jak się ciąża rozwiązuje to się rozwiązują ciążowe problemy, jak ręką odjął mija wszystko, choć mnie zgaga męczyła jeszcze dwa dni po cc. Dacie radę! Wierzę w Was

Uwaga długie! Jeśli chodzi o opis porodu, to pewnie nie odbiega on od innych cc, ale może pomoże on mamom, które czekają i się boją. A było to tak:
We czwartek rano pojechaliśmy do szpitala, w którym pracuje mój gin. Po pierwszych badaniach na IP okazało się, że ciągle mam wysokie ciśnienie i że nic się w temacie nie zmieniło. Potem pójście na oddział, przebranie w szpitalną piżamkę i pod ktg. W między czasie przyszła jedna położna i pobrała mi krew oraz założyła wenflon oraz druga, która mnie "prowadziła" do końca dnia i przeprowadziła cud-wywiad. Przyszła też pielęgniarka noworodkowa i wyjaśniła co się będzie działo z dzieckiem zaraz po cc i chwilę później. Nagle zrobiła się 10, więc czas na cewnik. I tu moja rada, dziewczyny nie walczcie z cewnikiem. Musicie się maksymalnie rozluźnić i wtedy naprawdę mniej boli i zakładanie trwa o niebo krócej. Najgorzej jest uciekać i spinać, bo wtedy to dramat. Ok. 10.30 telefon z sali operacyjnej, że jedziemy. To pojechaliśmy, scena jak z "Lekarzy", leżę na łóżku i tylko widać lampy na suficie na sali mnóstwo ludzi, anestezjolog tłumaczy co i jak, a mnie się trzęsą nogi jak galareta. Wkłucie nie boli pod warunkiem, że... nie uciekacie i współpracujecie. Rach i ciach i człowiek nie czuje dotyku. Anestezjolog żartował, że przez mój tatuaż musi się wkłuwać w miejsce, w które nie lubi, a reszta się chichotała, że sam musi sobie zrobić coś podobnego. Przyszli ginekolodzy, wytarli mi brzuch jodyną, założyli kapotkę i się zaczęło: rozpieranie, szarpanie, naciskanie i wyrywanie. Pamiętajcie: czujecie dotyk, ale nie czujecie bólu, choć jak czułam, że Łucję wyciągają to myślałam, że coś jest nie tak
I o 11.10 usłyszałam płacz, ja w płacz, łzy mi ciurkiem leciały, w ogóle nad tym nie panowałam i tylko powtarzałam: "o rany ona istnieje naprawdę", a potem pytałam, czy ma włosy, bo ja miałam zgagę, więc musi mieć włosy . Pokazali mi ją przez chwilkę, już zawiniętą w rożek, dwa buziaczki, ja w ryk znowu i na pooperacyjną. W drodze na oddział położna powiedziała ile młoda waży i mierzy. Później dochodziłam do siebie, puszczało znieczulenie, zaczęło poważnie boleć. O 20 wstanie, o którym pisałam, a o 21.30 dostałam dziecko na całą noc i musiałam radzić sobie sama. To był hardcore, ale może dzięki temu zmobilizowałam się do działania. Oczywiście nic nie spałam, nawet jak Łucja spała, bo patrzyłam czy oddycha i czy żyje poza tym bolało jak cholera.
Co mnie zaskoczyło:
1. że nie zrobili mi lewatywy
2. że znieczulenie to rozlewające się ciepło od stóp do pasa, a puszczanie znieczulenia to dreszcze i drętwienie od pasa do stóp
3. że dziecko przy cc jest wyszarpywane z brzucha, bardziej myślałam, że robią nacięcie i wyciągają, a to wygląda tak, że wyszarpują, aż się wszystko rusza
4. że urodzenie łożyska polega na tym, że lekarz kładzie się tobie na brzuchu i ciśnie
5. że robi się porządki w macicy, czyli wyciąga się ją trochę, wlewa sól fizjologiczną i płucze
6. że dzieci po cc się oczyszczają wymiotując śluzem, wodami itd.
7. że pierwsza doba po cc to masakra: ból, i na przemian zimne dreszcze i oblewające potem i tak w koło.
I to chyba tyle, co mnie zdziwiło.

Ja dalej walczę o kp. Mam problem, bo na butelkach młoda się rozleniwiła butelkami i choć mleka jest więcej, ba! dużo więcej to i tak lecimy z mm, ale tylko 30 ml na dobę. W środę jadę do poradni laktacyjnej i może coś się uda. A tak to cyc, laktator, cyc laktator i w koło Macieju.
Koralinka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 02:14   #4307
Mojra87
Zadomowienie

Halo, wszystkie spia? Zadna nie karmi? u nas wlasnie cyc w ruchu

Cytat:
Napisane przez Koralinka86 Pokaż wiadomość
Cześć Brzuchatki!

Dziewuszki, wiem, że mi jest łatwo mówić, ale dacie radę, jeszcze tylko troszeczkę Wam tej ciąży zostało. Przyznam, że jak czytam o tych kłuciach i wątpliwościach to szczerze Wam współczuję nie smutajcie się, te ciąże muszą się kiedyś skończyć i skończą się niebawem. Jestem tego pewna na pocieszenie powiem, że jak się ciąża rozwiązuje to się rozwiązują ciążowe problemy, jak ręką odjął mija wszystko, choć mnie zgaga męczyła jeszcze dwa dni po cc. Dacie radę! Wierzę w Was

Uwaga długie! Jeśli chodzi o opis porodu, to pewnie nie odbiega on od innych cc, ale może pomoże on mamom, które czekają i się boją. A było to tak:
We czwartek rano pojechaliśmy do szpitala, w którym pracuje mój gin. Po pierwszych badaniach na IP okazało się, że ciągle mam wysokie ciśnienie i że nic się w temacie nie zmieniło. Potem pójście na oddział, przebranie w szpitalną piżamkę i pod ktg. W między czasie przyszła jedna położna i pobrała mi krew oraz założyła wenflon oraz druga, która mnie "prowadziła" do końca dnia i przeprowadziła cud-wywiad. Przyszła też pielęgniarka noworodkowa i wyjaśniła co się będzie działo z dzieckiem zaraz po cc i chwilę później. Nagle zrobiła się 10, więc czas na cewnik. I tu moja rada, dziewczyny nie walczcie z cewnikiem. Musicie się maksymalnie rozluźnić i wtedy naprawdę mniej boli i zakładanie trwa o niebo krócej. Najgorzej jest uciekać i spinać, bo wtedy to dramat. Ok. 10.30 telefon z sali operacyjnej, że jedziemy. To pojechaliśmy, scena jak z "Lekarzy", leżę na łóżku i tylko widać lampy na suficie na sali mnóstwo ludzi, anestezjolog tłumaczy co i jak, a mnie się trzęsą nogi jak galareta. Wkłucie nie boli pod warunkiem, że... nie uciekacie i współpracujecie. Rach i ciach i człowiek nie czuje dotyku. Anestezjolog żartował, że przez mój tatuaż musi się wkłuwać w miejsce, w które nie lubi, a reszta się chichotała, że sam musi sobie zrobić coś podobnego. Przyszli ginekolodzy, wytarli mi brzuch jodyną, założyli kapotkę i się zaczęło: rozpieranie, szarpanie, naciskanie i wyrywanie. Pamiętajcie: czujecie dotyk, ale nie czujecie bólu, choć jak czułam, że Łucję wyciągają to myślałam, że coś jest nie tak
I o 11.10 usłyszałam płacz, ja w płacz, łzy mi ciurkiem leciały, w ogóle nad tym nie panowałam i tylko powtarzałam: "o rany ona istnieje naprawdę", a potem pytałam, czy ma włosy, bo ja miałam zgagę, więc musi mieć włosy . Pokazali mi ją przez chwilkę, już zawiniętą w rożek, dwa buziaczki, ja w ryk znowu i na pooperacyjną. W drodze na oddział położna powiedziała ile młoda waży i mierzy. Później dochodziłam do siebie, puszczało znieczulenie, zaczęło poważnie boleć. O 20 wstanie, o którym pisałam, a o 21.30 dostałam dziecko na całą noc i musiałam radzić sobie sama. To był hardcore, ale może dzięki temu zmobilizowałam się do działania. Oczywiście nic nie spałam, nawet jak Łucja spała, bo patrzyłam czy oddycha i czy żyje poza tym bolało jak cholera.
Co mnie zaskoczyło:
1. że nie zrobili mi lewatywy
2. że znieczulenie to rozlewające się ciepło od stóp do pasa, a puszczanie znieczulenia to dreszcze i drętwienie od pasa do stóp
3. że dziecko przy cc jest wyszarpywane z brzucha, bardziej myślałam, że robią nacięcie i wyciągają, a to wygląda tak, że wyszarpują, aż się wszystko rusza
4. że urodzenie łożyska polega na tym, że lekarz kładzie się tobie na brzuchu i ciśnie
5. że robi się porządki w macicy, czyli wyciąga się ją trochę, wlewa sól fizjologiczną i płucze
6. że dzieci po cc się oczyszczają wymiotując śluzem, wodami itd.
7. że pierwsza doba po cc to masakra: ból, i na przemian zimne dreszcze i oblewające potem i tak w koło.
I to chyba tyle, co mnie zdziwiło.

Ja dalej walczę o kp. Mam problem, bo na butelkach młoda się rozleniwiła butelkami i choć mleka jest więcej, ba! dużo więcej to i tak lecimy z mm, ale tylko 30 ml na dobę. W środę jadę do poradni laktacyjnej i może coś się uda. A tak to cyc, laktator, cyc laktator i w koło Macieju.
Brzmi troche przerazajaco... Ale dobrze, ze masz to juz za soba i dzieciaczek jest z Toba
Ja na poczatku tez mialam problem z kp... Mloda wisiala na cycu non stop - nawet po 3 godziny , denerwowala sie i ciagle mi plakala... Byla u nas polozna i na spokojnie pokazala, jak karmic.. a i mleka w koncu mam wiecej, tak wiec ogolnie do przodu niestety od tych poczatkow i prob uzywania laktatora mam poranione brodawki... Smaruje mascia, kupilam oslonki na brodawki i lecimy dalej z kp Teraz Mloda jada po ok 20min, choc czasem wisi nawet godzine i oproznia oba cyce na plasko ciekawe, gdzie to miesci
A kapiel i u nas wywoluje placz za to odpadl Mlodej juz pepuszek
Stary 2014-10-07, 02:34   #4308
Koralinka86
Raczkowanie

Mojra, ja nie śpię i melduje się w pełnej gotowości cyckowej :-D. U nas z tym kp jest tak, ze Młoda pije pierwsze mleko, a pozniej nie chce ssac mleka, które ciezko leci, bo wymaga to wysiłku. Zrobilam prosty eksperyment, ścignęłm mleko i podalam je w butelce medeli, gdzie dziecko musi bardzo mocno pracowac i nie pila, choc na 100% była glodna. Mleko przelalam do dr Browna i problemu nie bylo.
Dzisiaj bedzie położna to oto zapytam, a w srode poradnia. Tez mam poranione brodawki, ale dużo wietrze, smaruje mlekiem i maścią.

Pozdrawiam. K86
Stary 2014-10-07, 02:53   #4309
tynka88
Zadomowienie

hej hej tez nie spie, nakarmilam malego i odciagaM resztki
Piotrrus lubi szum mojego laktatora i spi ,az sie boje wylaczyc)

dziekuje za namiary na termometr)*

mam nadzieje ,ze uda mi sie chociaz do 5 pospac

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 03:06   #4310
gosiakk23
Rozeznanie

Dziewczyny nie wiem co jest grane.. Od około 1h tak co 6 minut mam chyba skurcze... Brzuszek twardnieje i boli jak na miesiączkę.. I w dodatku mam parcie na kupkę.. Nie wiem czy budzić tz rano wstaje do pracy nie chce siać niepotrzebnie paniki... Pójdę chyba na spokojnie na kibelek się wyproznic i zobaczymy.. Moze to tylko przepowiadacze... Jak jeszcze troszkę to potrwa to wezmę prysznic jeśli nie przejdzie no to nie wiem.. Jakby co kciuki.. Jeśli to fałszywy alarm to rano dam znać.. Jeśli nie napisze. Kciuki trzymać
Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor
Chłopiec Juliusz
Pierwsza Dzidziolinka
41/40

Mój Aniołeczku
gosiakk23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 04:20   #4311
Koralinka86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosiakk23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie wiem co jest grane.. Od około 1h tak co 6 minut mam chyba skurcze... Brzuszek twardnieje i boli jak na miesiączkę.. I w dodatku mam parcie na kupkę.. Nie wiem czy budzić tz rano wstaje do pracy nie chce siać niepotrzebnie paniki... Pójdę chyba na spokojnie na kibelek się wyproznic i zobaczymy.. Moze to tylko przepowiadacze... Jak jeszcze troszkę to potrwa to wezmę prysznic jeśli nie przejdzie no to nie wiem.. Jakby co kciuki.. Jeśli to fałszywy alarm to rano dam znać.. Jeśli nie napisze. Kciuki trzymać
Gosia, mega kciuki aby to było to! Czekam z niecierpliwością na wieści! Jej, jak fajnie!
Tynka, u mnie teraz podobnie. Po karmieniu czas na laktator

Pozdrawiam. K86
Stary 2014-10-07, 04:35   #4312
nocnyskowronek
Raczkowanie

Nadrobiłam Was! Mam już też częściowo opis porodu, może dziś go skończę

Gosiu - kciuki ogromne żeby to już było to i rozkręciło się byś już tuliła swojego Julinka

Karmimy karmimy Pokonalyśmy nawał
Druga kąpiel udała się bez krzyku Znaleźliśmy sposób na Maleńką i wszystko poszło w cudownym błogostanie A po tym zasnęła słodko na 3h
Stary 2014-10-07, 07:51   #4313
abrakatabra
Zakorzenienie

Cytat:
mocne żeby to było TO

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:09 ----------

Cytat:
hej!

Gratulacje!
Stary 2014-10-07, 08:04   #4314
agnieszkakr1987
Raczkowanie

Gosia mocne kciuki za akcję. Myślę, że to już to. Do boju kobitko

U mnie nos straszna. Wszystko boli, jak się położę to ulewa mi się jak małemu dziecku. Zgagę czuję aż w uszach.... Mogłabym tak wymieniać bez końca. Poza tym zaczęłam mieć mocne pobolewania w dole brzucha, nieregularne. Oj zaczyna się ten mój organizm do porodu przygotowywać.

Termin mam na 19, ale myślę, że przy moich nieregularnych m mogę się rozpakować wcześniej.

Gratuluję Wszystkim Mamuśkom słodkich Dzieciaczków.
Stary 2014-10-07, 08:08   #4315
gosiakk23
Rozeznanie

Dzień Dobry Dziewczyny Ja nadal w domku.. skurcze miałam do 7 rano, później wzięłam prysznic i tak jakby się uspokoiło troszkę. Mąż o 7 wyjechał do pracy nie kazałam mu zostawać ze mną w domu bo i po co, skoro dziś na 11 mam KTG i badanie więc jeśli rzeczywiście ma się coś na rzeczy to na pewno Ktg i badanie coś wykażą. Brat pojedzie mnie zawieść, a Tż w razie co w 15 min będzie u mnie w szpitalu. Nad ranem skurcze były troszkę mocniejsze i ciągle w odstępie 6-7 min.. Brzuch mnie w czasie nich bolał jak na miesiączkę. Byłam tez już 2 razy qpę.. w nocy i rano. Z grażynki mi sie nic nie sączy.. Zobaczymy.. Bardzo bym chciała żeby to było juz to

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

A i dziwi mnie to że skurcze od razu miałąm co 6 min a nie np na początku co 10min- wydaje mi się, że to krótki odstęp, chyba że to każdy indywidualnie czasowo ma... Dobrze że mam dziś to KTG to przynajmniej jeśli to przepowiadacze to nie zrobię z siebie ofiary
Chłopiec Juliusz
Pierwsza Dzidziolinka
41/40

Mój Aniołeczku
Stary 2014-10-07, 08:13   #4316
Ol7cia
Raczkowanie

Witam się z rana

Brak objawów zbliżającej się ciąży trwa... noc spokojna, z takim samopoczuciem to do nowego roku mogłabym nosić Lili w brzuszku, ale o nie nie nie ja słonicą nie jestem i 21 m w ciąży nie będę

Cytat:
Napisane przez gargantuiczna Pokaż wiadomość
Toż spoko
75h i 75i

http://allegro.pl/show_item.php?item=4644123060
http://allegro.pl/show_item.php?item=4588042831
Odeślę i zamówię mniejsze, mocno przeceniłam mój biust

Eh. Dobrze chociaż,że w domu będziesz czekać, a nie w szpitalu
rozmiary trochę sporawe faktycznie lepiej wymienić. A ogólnie to bardzo ładne te biustonosze sobie wybrałaś. Dzięki za podesłane linki

Cytat:
hej!

Gratulację jakie maleństwo

Cytat:
Gosia mocne kciuki, żeby to było to

Dziewczyny karmiące piersią, jak Was czytam to normalnie zazdroszczę, że już macie swoje szkrabki przy sobie i się tylko wzruszam, to takie słodkie... Wiem, że już nam mało zostało i niedługo się wyklujemy, ale to czekanie naprawdę jest straszne. Dla Was wielkie brawa za kp, kąpiele i odpadnięte pępuszki

Czekamy na Ciebie Aniołeczku
Ol7cia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 08:16   #4317
gosiakk23
Rozeznanie

Koralinka86- Super opis. Bardzo fajnie że podzieliłaś się nim na forum, na pewno wielu dziewczynom które mają mieć cc rozwieje to jakieś wątpliwości. Super!!

Cytat:
hej!

Nie wiem czy mnie ktoś tu pamięta, bo rzadko się odzywałam ostatnio Chciałam Wam przekazać, że 3.10 urodziłam synka sn. 2980g., 49cm, dostał 10 punktów Dziś wyszliśmy ze szpitala.

Gratulacje Kochana Dużo zdrówka dla Was Buziaki
Chłopiec Juliusz
Pierwsza Dzidziolinka
41/40

Mój Aniołeczku
Stary 2014-10-07, 08:21   #4318
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka

Hej Brzusie i Mamusie
Macie racje,dopiero teraz czytam że już każda przy końcówce ma takie kkłucia.Chociaż ja je miałam tak mocne pierwszy raz dlatego spanikowałam...Grażyna kłuje nadal,noc przespana tylko w połowie ..Tz mnie tulił,przykrywał ale ciężko mi się przyzwyczaić do spania z kimś po tak długim czasie...
Gosiaku kochany trzymam kciuki żeby Julinek w końcu się zdecydował na wyjście. ..daj znać jak po tym ktg
I ja witamnkolejnego Dzidziolka na świecie, gratulacje i usciski! !
Stary 2014-10-07, 08:27   #4319
abrakatabra
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień Dobry Dziewczyny Ja nadal w domku.. skurcze miałam do 7 rano, później wzięłam prysznic i tak jakby się uspokoiło troszkę. Mąż o 7 wyjechał do pracy nie kazałam mu zostawać ze mną w domu bo i po co, skoro dziś na 11 mam KTG i badanie więc jeśli rzeczywiście ma się coś na rzeczy to na pewno Ktg i badanie coś wykażą. Brat pojedzie mnie zawieść, a Tż w razie co w 15 min będzie u mnie w szpitalu. Nad ranem skurcze były troszkę mocniejsze i ciągle w odstępie 6-7 min.. Brzuch mnie w czasie nich bolał jak na miesiączkę. Byłam tez już 2 razy qpę.. w nocy i rano. Z grażynki mi sie nic nie sączy.. Zobaczymy.. Bardzo bym chciała żeby to było juz to

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

A i dziwi mnie to że skurcze od razu miałąm co 6 min a nie np na początku co 10min- wydaje mi się, że to krótki odstęp, chyba że to każdy indywidualnie czasowo ma... Dobrze że mam dziś to KTG to przynajmniej jeśli to przepowiadacze to nie zrobię z siebie ofiary
W ostatnich dniach miałam podobną sytuację. Skurcze były chwilami nawet co minutę + mocny ból krzyża. To było w sobotę wieczór a na drugi dzień rano byliśmy na KTG. Skurcze ładnie malowały się ale był nieregularne, niektóre przerwy był dłuższe. Lekarz powiedział, że jak będą cały czas co 10 minut to wtedy trzeba się gratować do szpitala ciekawe co powiedzą u Ciebie.
Stary 2014-10-07, 08:57   #4320
ever_92
Zadomowienie

Cytat:
hej!

Pewnie, ze pamietamy i niedlugo dopisze

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości