Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7 - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-04, 20:50   #3961
pani22ka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Okazało się że tesc raka jelita ma.
dużo siły.

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
to jest facet który wie czego chce
tja. dlaczego tak głośno chce?

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Od miesiąca mamy fajną (czwartą) nianię
oby, oby na dłużej.

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
boshe nie mam sie w co ubrac
10000% kobiecości!

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
ostatnio wróciłam do swojej wagi sprzed ciąży i wreszcie przestałam tyć
ufff, nie tylko ja zaprzepaściłam urodzinowy prezent od Michała

dogrzaliście jakoś? przytulasy? chuchanie?

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
i M. szef kuchni bardzo bardzo bardzo poleca
zazdroszczę smakosza

no i oby dziś w duchu wczorajszości zasypianie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Panika a w której Michał grupie jest?
w II. niby od 1,5 do ciut ponad 2 lat. ale jak rozmawiam z mamami to jeden z młodszych.
może jeszcze zaczną wychodzić? albo faktycznie wychodzą nie w tych godzinach? na dniach ma być rozpiska co i o której robią.
Jak z głodomorstwem Emilki? Michał je już podwieczorki. ale i tak zawsze chce bułę/jabłko/coś

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-04, 21:15   #3962
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

ty tez
pamietam to jak dzis - wyszlam ze szpitala waze sie a tam 82kg - i co poltoraroku pozniej u lekarza prawie 95 a bylo tak pieknie, wmawialam sobie ze pewnie schudne jak zacznie chodzic/biegac ... taaaa Marzenia

no wrocilam z tych urodzin, zdarzylam nawet sie nie spoznic - dzieci sie wybawily, wyszalaly - mamusia sie nagadala baaa nawet jak juz mi siostra przyslza po nas, udalo mi sie zjesc jeszcze jeden kawalek tortu no ale co byl pyszny :p
zachaczylismy jeszcze o IKEA na szybkei male zakupy - mlody w aucie juz usypial 1km przed domem oczy mu sie zamknely tyo go lekko trupnelam - szybko dzwi otworzylam wlot na gore butla zriobina siostra pampka mu zmienia - i zostawilam dziecko w bodziaku i rajstpach - odlot w 2minuty

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-04, 21:34   #3963
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
aaa, zastosowaliśmy inny system - wyszliśmy z chaty, wróciliśmy niedawno, bo TŻ zaczął się znowu gorzej czuć.... mam nadzieję, że nie będzie powtórki z rozrywki tej nocy.... dziwne w sumie to z nim - ma takie coś jak teraz raz na pół roku - raz na rok, przeważnie na wyjeździe - nie wiemy w sumie dlaczego, może inna woda, flora bakteryjna czy nie wiem co jeszcze - już na wszelki wypadek nawet zabraliśmy z chaty Britę - no zęby umył niebritowaną wodą, ale to z tego???

tyle tych tobołów mamy, że teraz wysłaliśmy paczkę do chaty z brudnymi ciuchami byliśmy w CH ją nadać i jeszcze wypatrzyłam sklep NYXa - kurczę, u nas jakieś niedobitki w Douglasie, tu cały sklep. Jak ja lubię W-wę.... NYXa poznałam na YT i zamawiałam sobie swego czasu to i owo na allegro - ale jak to bez testera coś mi pasowało bardziej, coś mniej - ale muszę sobie zrobić bana na kolorówkę, bo 1. mam za dużo w ogóle 2. mam zdecydowanie za dużo w stosunku do częstotliwości makeupowania

nie pamiętam gdzie, ale też kiedyś bbyłam w GAPie w Warszawie i kupiliśmy fajne rzeczy chrześniakowi TŻta, Zosirii nie było jeszcze w planach nawet.... wpadłabym tam.... M&S kids też u nas nie ma, TK Maxx tylko jeden i bez szału, a już najbardziej choruję na Bath & Body Works (świece) - i już TŻ mnie dzisiaj namawiał żebym sobie nabyła, ale mam kaca moralnego tyle dać za świecę..... tym bardziej, że promocja drugiej za 50% kusi...............

przez tą chorobę TŻta i to, że pół weekendu zleciało spisałam na straty swój test - kurs będę miała zaliczony, test nie, będę musiała go poprawić - a następny termin dopiero na następnym kursie na wiosnę, wtedy egzamin dopiero jesienią TŻ mi truje, że mam zdawać i zdać i już i że dużo umiem (taaaa, ciekawe na jakiej podstawie tak uważa), a ja już się poddałam....

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-04, 22:27   #3964
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
dużo siły.

tja. dlaczego tak głośno chce?

oby, oby na dłużej.

10000% kobiecości!

zazdroszczę smakosza

no i oby dziś w duchu wczorajszości zasypianie

w II. niby od 1,5 do ciut ponad 2 lat. ale jak rozmawiam z mamami to jeden z młodszych.
może jeszcze zaczną wychodzić? albo faktycznie wychodzą nie w tych godzinach? na dniach ma być rozpiska co i o której robią.
Jak z głodomorstwem Emilki? Michał je już podwieczorki. ale i tak zawsze chce bułę/jabłko/coś
acha, bo to moja z końca miesiąca wiec pewnie dlatego w pierwszej (tak gdybam) bo nie pytałam. U nas pięć pań , dzieci 28 , wiec jakby nie liczył prawie po 6 na każdą panią. Logistycznie sobie tego nie wyobrażam, u starszych już może bardziej- bo sama sobie z jedną na spacerach momentami nie radziłam

Emila wychodzi ze żłoba z hasłem am, lecimy po "mali" robimy sałatkę owocową, którą się zapcha. Dopóki nie zacznie jeść to się drze ammmmmmm.

i od dzis moje dziecko o sobie mówi "Mila'
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 09:33   #3965
Luna0
Zakorzenienie

Despa super Mila mówi. A jakie to ułatwienie! Mój się drze a ja nadal się domyślam czy kupa czy głód czy zabawka nie chce gdzieś wejść/wyjść

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 13:42   #3966
kasia86bgo
Zakorzenienie

Hej hej

Ja dla odmiany mam SLONKO za oknem. Milus jeszcze spi ale czuje / slysze ze zaczyna sie przebudzac - dostal wczoraj w nocy kataru a dzis z rana doszedl kaszel bez temp wiec oby tak dalej.

Dzis o malo co nie umarlam.
Polozylam go juz uspanego do lozeczka - siadlam przy lapku w kuchni z zamiarem odpisania mamie na Lista - jak nagle nie slysze RYK Aaaaaaaaaaa i zaraz Placz. Zerwalam sie z krzesla - otwieram dzwi i co o malo bym go nie pi z la tymi drzwiami - przekrecil sie na szczebelkach ....!!! I spadl na dywan -

A to focia ze wczoraj
Nie patrzec na mokre plamy ale Milus Sam Chcial Pic Soczek

ImageUploadedByWizaz Forum1412509323.418910.jpg

Kocham Cie Emilianku <3.

Stary 2014-10-05, 13:55   #3967
klementyna1
Zakorzenienie

KAsia Miluś śliczny i mamusia tez niezła
despa spią u nas dzieci do 4rż, ale sa grupy 3-4 letnie i 4-5 letnie i śmiesznie, bo 3-4 latki spia, a 4-5 nie;p więc zalezy jak się trafi dziecku

u nas dzis ferelny poranek...poszliśmy do kościoła...K. jak to K. od razu z wózka i spacery, a raczej gonitwy (staliśmy na zewnatrz) i szedł nawet spokojnie, potknął sie i wyrył kanara, tak niefortunnie, że rekami sie podparł, a potem głowa o chodnik na początku myslałam, ze tylko sie wystraszył, ew. lekko potłukł, a on przeciął wargę...krez zaczęła leciec z buzi...normalnie mało na zawał nie padłam, dobrze, że byliśmy z tz-tem we dwoje on go na ręce, ja mokre chustki, Kacpus wyje....Na szczęscie w miare szybko zatamowaliśmy to (od środka sobie rozciął chyba o zęba, a z wierzchu zdarł skórkę troche nad wargą...) No, ale, ze go bolała to jojczył i tak z MSzy na 10.00 wróciliśmy o 10.20...Na szczęscie juz dobrze, zjadł 4 pierogi to chyba go nie boli, ale warge ma bokserską...Alez sie najadłm strachu, że zeby wybiił lub tp. br... nieuwazny jest bardzo, moja mama cioągle za nuim chodzi i asekuruje i nie wiem czy lepiej dac mu sie przewrócic kilka razy (ale z takim sklutkliem), czy asekurowac..Ale przewracac sie tez przeciez musi sie nauczyć....

Ze smiesznych rzeczy...ostatnio coś mi skarpetek brakowało, ale myśle sobie skarpetki jak skarpetki- pewnie w praniu czy z balkonu spadły przy suszeniu...Po złożeniu zawsze zwijam w kulke, ale nie zawsze od razu chowam ja wczoraj zaglądam do wersalki a tam chyba z 8 par....KAcpuniu powrzucał do środka przez taki otwór miedzy oparciem, a siedziskiem...;p w zyciu bym nie wpadła.
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 15:46   #3968
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Klementyna - J. tez bardzo nieuwazny i wywala sie, nie asekuruje nadmiernie, choc moja mama to krok w krok za nim i za reke glownie. Siniaki ma po opiece i mojej i mamy

U nas tez gina skarpetki, dzis J. odkladal do szuflady i tlumaczylam ze wyzej bo to jego a skarpety moje, zalapal, schowal, ale potem mu sie pomieszalo i swoje dawal do moch i odwrotnie. Ale juz wie ze miske po praniu odnosi do lazienki, pampersy po sobie wynosi do kosza, sudocrem odklada na komode... a i tak bajzel wszedzie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 17:05   #3969
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej hej

A to focia ze wczoraj

Załącznik 5806877

Kocham Cie Emilianku <3.
fajnie

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość

u nas dzis ferelny poranek...poszliśmy do kościoła...K. jak to K. od razu z wózka i spacery, a raczej gonitwy (staliśmy na zewnatrz) i szedł nawet spokojnie, potknął sie i wyrył kanara, tak niefortunnie, że rekami sie podparł, a potem głowa o chodnik na początku myslałam, ze tylko sie wystraszył, ew. lekko potłukł, a on przeciął wargę...krez zaczęła leciec z buzi...normalnie mało na zawał nie padłam, dobrze, że byliśmy z tz-tem we dwoje on go na ręce, ja mokre chustki, Kacpus wyje....Na szczęscie w miare szybko zatamowaliśmy to (od środka sobie rozciął chyba o zęba, a z wierzchu zdarł skórkę troche nad wargą...) No, ale, ze go bolała to jojczył i tak z MSzy na 10.00 wróciliśmy o 10.20...Na szczęscie juz dobrze, zjadł 4 pierogi to chyba go nie boli, ale warge ma bokserską...Alez sie najadłm strachu, że zeby wybiił lub tp. br... nieuwazny jest bardzo, moja mama cioągle za nuim chodzi i asekuruje i nie wiem czy lepiej dac mu sie przewrócic kilka razy (ale z takim sklutkliem), czy asekurowac..Ale przewracac sie tez przeciez musi sie nauczyć....
ojeju
a co do gonitwy przed kościołem - to ja odkąd Oliwia zaczęła chodzić i 2 razy byliśmy na "mszy" tzn. ja z wywieszonym jęzorem biegałam za Nią to póki co sobie darowaliśmy kościół, bo Ona nie rozumie a ja przy okazji też nie a pobiegać to możemy sobie po podwórku.
A szczerze powiem że swego czasu baardzo irytowali mnie biegający rodzice za dziecmi przed kościołem i oszczędzę tego innym
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 21:04   #3970
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
fajnie

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

ojeju
a co do gonitwy przed kościołem - to ja odkąd Oliwia zaczęła chodzić i 2 razy byliśmy na "mszy" tzn. ja z wywieszonym jęzorem biegałam za Nią to póki co sobie darowaliśmy kościół, bo Ona nie rozumie a ja przy okazji też nie a pobiegać to możemy sobie po podwórku.
A szczerze powiem że swego czasu baardzo irytowali mnie biegający rodzice za dziecmi przed kościołem i oszczędzę tego innym
Z jednej strony masz racje, ja staram się jak najmniej zwracać na ans uwagę i albo na zewnatrz a jak w sropdku to albo na mszy dla dzieci, albo wychodzimy. Koło mojej pracy jest koscioł, gdzie obok zakrystii jest tzw. przez parafian przedszkole;p jak dzieci dokazują to rodzice z nimi tam idą i tam jest lustro wenecki i głośnik Ty wszystko widzisz i slyszysz, Ciebie i dziecka nie;p Sporo miejsca, dzieci najczęsxciej sie ganiają, a rodzice słuchaja JA chce K. przyzwyczajac do Kosciola, bo my praktykujacy a znam przypadki, że dzieci zostawały w domu -np. rodzice sie zmieniali, a jak a wieku 3,4,5...lat zaczęły chodzic do koscioła to dopiero były jazdy...wszysto nowe, nienznae, ciekawe....nawet zaglądanie na ołtarzu pod sutanne sie zdarzyło znajomej;pBo jej córka zwiała;p
Ale jako bezdzietna pamietam jak mnie tez dziwilo,czasem draznilo jak to nie mozna w kosciele zapanowac nad takim malym dzieckiem....mozna!!!!Prz epraszam owczesne wszystkie matki jak sie dziwilam,ze spacery urządzaja z dzieckiem za reke po kosciele...ja czasem teraz urzadzam niestety i sprinty...
Kacper śpi z zajęczą wargą...Ale dziś był kochany, nie dokuczał, dużo sie przytulał, oglądalismy książeczki..jak nie KAcpuś, buedak sie wystraszył i pewnie go bolało...Ale jak sobie ten widokz buzia pelna krwi przypomne ...brrrr

BTW slyszalyście, że jak dziecko mleczaka wybije to trzeba go w szklanke mleka wrzucic i do dentysty i jak w ciagu godziny dentysta włozy na miejsce to potrafi wrosnac spowrotem??w jakiejsc gazecie bylo i az 2 razy czytalam, czy zle nie przeczytalam;p
Stary 2014-10-05, 21:36   #3971
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Z jednej strony masz racje, ja staram się jak najmniej zwracać na ans uwagę i albo na zewnatrz a jak w sropdku to albo na mszy dla dzieci, albo wychodzimy. Koło mojej pracy jest koscioł, gdzie obok zakrystii jest tzw. przez parafian przedszkole;p jak dzieci dokazują to rodzice z nimi tam idą i tam jest lustro wenecki i głośnik Ty wszystko widzisz i slyszysz, Ciebie i dziecka nie;p Sporo miejsca, dzieci najczęsxciej sie ganiają, a rodzice słuchaja JA chce K. przyzwyczajac do Kosciola, bo my praktykujacy a znam przypadki, że dzieci zostawały w domu -np. rodzice sie zmieniali, a jak a wieku 3,4,5...lat zaczęły chodzic do koscioła to dopiero były jazdy...wszysto nowe, nienznae, ciekawe....nawet zaglądanie na ołtarzu pod sutanne sie zdarzyło znajomej;pBo jej córka zwiała;p
Ale jako bezdzietna pamietam jak mnie tez dziwilo,czasem draznilo jak to nie mozna w kosciele zapanowac nad takim malym dzieckiem....mozna!!!!Prz epraszam owczesne wszystkie matki jak sie dziwilam,ze spacery urządzaja z dzieckiem za reke po kosciele...ja czasem teraz urzadzam niestety i sprinty...
Kacper śpi z zajęczą wargą...Ale dziś był kochany, nie dokuczał, dużo sie przytulał, oglądalismy książeczki..jak nie KAcpuś, buedak sie wystraszył i pewnie go bolało...Ale jak sobie ten widokz buzia pelna krwi przypomne ...brrrr

BTW slyszalyście, że jak dziecko mleczaka wybije to trzeba go w szklanke mleka wrzucic i do dentysty i jak w ciagu godziny dentysta włozy na miejsce to potrafi wrosnac spowrotem??w jakiejsc gazecie bylo i az 2 razy czytalam, czy zle nie przeczytalam;p
z mlekiem i zębami to prawda - tylko nie pamiętam czy ciepłe, czy zimne, jak wrócę do chaty poszukam, bo gdzieś to mam zapisane...

u nas jest msza osobna dla rodziców z przeszkadzaczami - raz byłam na takiej, ale to ponad moją wytrzymałość nerwową i w sumie nie ma sensu, bo z mszy nie wiem nic, a tylko żądza mordu we mnie wzbiera. czym innym jest pójście na taką mszę, bo chce się dziecko uczyć o co chodzi i że ma być spokojne, a może ewentualnie zdarzyć się jakiś wybryk, a czym innym założenie, że idzie się do kościoła i niech się tam dzieje co chce, cyrk, zoo, cokolwiek. niestety mam wrażenie, że ludzie idą tam z tym drugim założeniem; mszę mają "zaliczoną", dziecko przez godzinę niby pod opieką, a tak naprawdę jak nie ma stanu zagrożenia życia to mają w d co robi

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 22:54   #3972
kasia86bgo
Zakorzenienie

Klementynka
- .....! Na sam opis slabo mi sie robilo.

Yhmmm ciekawe z tym zebem - nie czytalam nie slyszalam, wiec chetnie potem poczytam. Ale az dziw bierze ze wrasta

Jaka mi dzis Milus maniane odwalil w tramwaju jak wracalam ze spaceru - ludzie sie patrzyli na mnie - Bo co to za Matka nie umie uspokoic Ryczacego dziecka uspokoil sie po 7min jak wjechalismy do tunelu gdzie sa lampki bo dosc dlugi jest grzecznie sie wtulil we mnie, ale juz za nic do wozka nie dal sie wlozyc. Na szczescie zaraz mialam przesiadke na busa pod dom wiec dalam rade

Ide spac.

Jutro wstaje o max 6 - Milus max 6.30 czas do pracy dosyc leniuchowania

Kocham Cie Emilianku <3.

Stary 2014-10-05, 23:05   #3973
cathlyn
Rozeznanie

klementyna dla Kacpra

O zebach w mleku nie słyszałam, ale kiedyś sama miałam przypadek gdy zemdlałam w łazience i uderzyłam nieszczęśliwie o wannę - jeden ząb na dole mi się hmmm... prawie wybił, trzymał się ostatkiem sił (pod kątem 60 stopni gdzieś). z 2 h tak był, a może i dłuzej, bo trzeba było się najpierw zając doprowadzeniem mnie do stanu pełnej świadomości na sor. Nie miałam lusterka "włożyłam" go na miejsce, żeby nie wystawał, a w myślach miałam wizję wyrywania i wstawiania nowego. O dziwo wszystko jakby się zrosło, dentysta sprawdził - jeden korzeń martwy, ale ząb mocno siedzi.
Stary 2014-10-05, 23:06   #3974
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
z mlekiem i zębami to prawda - tylko nie pamiętam czy ciepłe, czy zimne, jak wrócę do chaty poszukam, bo gdzieś to mam zapisane...

u nas jest msza osobna dla rodziców z przeszkadzaczami - raz byłam na takiej, ale to ponad moją wytrzymałość nerwową i w sumie nie ma sensu, bo z mszy nie wiem nic, a tylko żądza mordu we mnie wzbiera. czym innym jest pójście na taką mszę, bo chce się dziecko uczyć o co chodzi i że ma być spokojne, a może ewentualnie zdarzyć się jakiś wybryk, a czym innym założenie, że idzie się do kościoła i niech się tam dzieje co chce, cyrk, zoo, cokolwiek. niestety mam wrażenie, że ludzie idą tam z tym drugim założeniem; mszę mają "zaliczoną", dziecko przez godzinę niby pod opieką, a tak naprawdę jak nie ma stanu zagrożenia życia to mają w d co robi
wiem, rozumiem, potwierdzam

Patrze wlasnie na salon po dniu spędzonym z Kacprem i aby jeszcze nas*ać na środku....masakra
Stary 2014-10-05, 23:43   #3975
BYou
MBZ♥

Przybiła mnie wiadomość o śmierci Ani Przybylskiej

_________________________ ________________

Agnjeska przykro mi z powodu choroby Teścia

Klementyna dobrze, że na strachu się skończyło
U nas też przed kąpaniem wyglądało jak po bitwie

Anika jak to punkt widzenia się zmienia
My chodzimy na dziecięcą mszę, tzn stoimy z tyłu i jak Zoś zaczyna przekrzykiwać księdza i scholkę to odwrót na chwilę

Kasia super

Panika jaki Torres mądry

Moderna świetna ta kamizelka
i fajny przepis

Monicca oby ta niania została już z Wami

Despa jakbym słyszała Zosię daj mniaaaaaammmmmmmmmmm, Siasia mniaaaaammmmmmm
Pięknie o sobie mówi

Mi dziś Mąż kupił niespodziankowo nowego laptopika

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 07:38   #3976
kasia86bgo
Zakorzenienie

Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7

Jestem zywa i o dziwo nie mialam grudnosci ze wataniem o 6 Milus tez prawie zaraz sie obudzil po mnie - zjadl tylko 3gryzy kromki no ale za godzinke sniadanko w przedszkolu.

Mialam taki dobry tajming ze zdarzylam sie wrocic do domu okno w salonie otworzyc - i czekam walsnie na busa i do pracy rodacy .!;-) ale czeka mnie roMowa z szefem bo co sie Okazalo - ze ja w nast tyg wtorek i czwartek mam od 11 do 15.30 ( a mialam miec 11-17/18 ) - no qrwa nie po na te dnie mam opiekunke zeby tak ktorko pracowac - ja chcialam dobrze zeby mlodziez nie gadala a on qrwa w Kulki Leci ...!!! Nie tedy droga

Kocham Cie Emilianku

Stary 2014-10-06, 08:25   #3977
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
mnie też koszmar.

Cytat:

boshhhhh, mój się w życiu nie domyśli (a grata mam strasznego).

Cytat:

BTW slyszalyście, że jak dziecko mleczaka wybije to trzeba go w szklanke mleka wrzucic i do dentysty i jak w ciagu godziny dentysta włozy na miejsce to potrafi wrosnac spowrotem??
nie tylko mleczaka.
Przyjaciółka-aktorka miała taką akcję na scenie. Grali w innym mieście, nowa scena, źle obliczyła kroki. Wybiła dolną trójkę. Komedia, ludzie myśleli, że tak ma być. a ona chyłkiem za kulisy - ząb do jogurtu i w antrakcie dentysta ją poinstruował co robić dalej - wsadzić w dziurkę . Jak pojechała na właściwe wstawienie okazało się, że ząb lekko krzywo, ale tkwi. Już z 6 lat (a miał zaraz wypaść).

Torres chorutki. Kwitniemy w domu.

Stary 2014-10-06, 08:46   #3978
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:

smutna wiadomosc
Cytat:
ojjj co mu jest?
zyczymy duzo zdrowia
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 09:08   #3979
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Cytat:

_________________________ ________________

Agnjeska przykro mi z powodu choroby Teścia

Klementyna dobrze, że na strachu się skończyło
U nas też przed kąpaniem wyglądało jak po bitwie

Anika jak to punkt widzenia się zmienia
My chodzimy na dziecięcą mszę, tzn stoimy z tyłu i jak Zoś zaczyna przekrzykiwać księdza i scholkę to odwrót na chwilę

Kasia super

Panika jaki Torres mądry

Moderna świetna ta kamizelka
i fajny przepis

Monicca oby ta niania została już z Wami

Despa jakbym słyszała Zosię daj mniaaaaaammmmmmmmmmm, Siasia mniaaaaammmmmmm
Pięknie o sobie mówi

Mnie tez przypiła ta wiadomość, jakoś nie mogę uwierzyć w to...
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 09:10   #3980
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
nie slyszałam

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Cytat:
mnie też
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 09:30   #3981
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Zdrówka wszystkim...

Kasia jaki kawaler na zdjęciu.. dorosłe dzieciaki mamy jak nic

Agnjeska... pozytywnego myślenia

BYou.. super prezent nie z okazji ?

Scarlet czyli egzamin przekładasz, jeżeli uważasz, że nie dasz rady to możę faktycznie lepiej przełożyć.. nie wiem co to za egzamin.. ale kciukasy by było ok. Plan planem.. by się zrealizował!

Panika zdrówka dla T. I Ty też dbaj o siebie.

Demeter jak samopoczucie?

I reszta "ciężarnych" mamuś.. jak tam??

U mnie koleżanki za tydzień i miesiąc rodzą.. (tzn. 1 za tydzień ok. 2 za niecały miesiąć) baby boom
Stary 2014-10-06, 10:14   #3982
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
zdrówka
my też, Kamil w nocy okropnie kaszlał więc dziś idzie mucosolvan i kwitniemy w październiku

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 10:50   #3983
kasia86bgo
Zakorzenienie

Panika - Lunka
zdrUFka

Milus tez ma kaszel i katar na szczescie bez temp .

I co chcialam pogadav. Szefem i qrwa zapomnialam ze SA FERIE jesienne - i pojechal z dziecmi bedzie za tydzien

Kocham Cie Emilianku <3.

Stary 2014-10-06, 11:10   #3984
oldzinx
Raczkowanie

Witamy i my, chorzy
mamy żłobkowe jak to przetrwać (Panik widzę u was to samo, dużo zdrowia )
my po lekarzu, katar, gardło, oskrzela czyste na szczęście. Narazie bez antybiotyku. Tom od 1 września łącznie był w żłobku jakies 8 dni reszta to infekcje. Ja się pytam czy to minie czy jak? Do tej pory okaz zdrowia był. Może coś na odporność???

Eluska moje dzidzie ok. Dzisaj badania krwi robiłam, ruchy czuję ale zawsze po jednej stronie. W piatek usg polowkowe juz. Aaa i też śpię z moim synem. Mąż w salonie na kanapie ale temat wspólnie omowilismy i jest ok. Ja muszę nacieszyć się synkiem bo do 18 przecież spać z nim nie będę
a tak na serio to jest dla mnie tak przyjemne jak małe rączki w nocy się przytulaja do mojej szyi ani sobie ani dziecku krzywdy nie robimy to czemu nie. Szanuje każdą postawę, niektórzy chcą niektórzy nie. I to i to słuszny wybór.
pozdrawiam wszystkie mamy i pociechy

Luna, Kasia dużo zdrowia dla chorowitkow

Edytowane przez oldzinx
Czas edycji: 2014-10-06 o 11:34
oldzinx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 11:51   #3985
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Kamil w nocy okropnie kaszlał więc dziś idzie mucosolvan
T. też. solidaryzuje się z Kamilem.

Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość
my po lekarzu, katar, gardło, oskrzela czyste na szczęście. Narazie bez antybiotyku. Tom od 1 września łącznie był w żłobku jakies 8 dni reszta to infekcje. Ja się pytam czy to minie czy jak? Do tej pory okaz zdrowia był. Może coś na odporność???
u nas identyczna choroba - katar, gorączka, kaszel, a osłuchowo czysto, ślinianki OK, gardło lekko zaczerwienione...
T. cały wrzesień przechodził (koleżanki me odtrąbiły odpornościowy sukces Michała ).
na odporność doktorek kazał wrócić do cebionu.

Stary 2014-10-06, 11:53   #3986
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Oldzinx.. no właśnie te małe rączki, tulenie, obecność ahh

a te ruchy to super muszą być podwójne )

zdrówka.. myślę, że odporność można wzmocnić czymś.. ale dzieciaki łapią w takich żłobkach i to chyba nieuniknione...

Cebion my mamy to te wnitaminki C?? krople?
Moj tata kupil jakies witamini i maly je polubil.. cos w syropku

Edytowane przez eluśka87
Czas edycji: 2014-10-06 o 11:54
Stary 2014-10-06, 12:32   #3987
oldzinx
Raczkowanie

Cytat:
T. też. solidaryzuje się z Kamilem.

u nas identyczna choroba - katar, gorączka, kaszel, a osłuchowo czysto, ślinianki OK, gardło lekko zaczerwienione...
T. cały wrzesień przechodził (koleżanki me odtrąbiły odpornościowy sukces Michała ).
na odporność doktorek kazał wrócić do cebionu.
to samo, gardło lekko zaczerwienione. Teraz nam odkrztuszanie flegmy doszło i to go męczy w nocy bardzo. Co najlepsze dolna prawa trójka się przebiła i może jakiś wpływ na osłabienie odporności to miało.
A cebion czyli wit c to w kropelkach?
Ja chcę wymaz z nosa zrobić jak już się wyleczy. Zobaczymy co tam ma. 2 tyg temu ten sam schemat choroby.

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
Oldzinx.. no właśnie te małe rączki, tulenie, obecność ahh

a te ruchy to super muszą być podwójne )

zdrówka.. myślę, że odporność można wzmocnić czymś.. ale dzieciaki łapią w takich żłobkach i to chyba nieuniknione...

Cebion my mamy to te wnitaminki C?? krople?
Moj tata kupil jakies witamini i maly je polubil.. cos w syropku
jako tako podwójnych jeszcze nie czuję ale pewnie niedługo zostanę zbombardowana kopniakami
z blizniaczkami też spać będę, Tomek z tatusiem w salonie, jakoś to pogodzimy.
Stary 2014-10-06, 15:48   #3988
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Czesc

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
My znow meczymy sie z zasnieciem Ani, no co za baba!
Dzis oboje - i Krzys i Ania - mieli wizyte u ortopedy. Krzysia sie nachwalila, ze pieknie chodzi, stopki ok, wszystko idealnie
Anie ocenila na miesiac - poltora do przodu , ze ruchliwa, podnosi glowke dobrze, rozwiniete miesnie pleckow, symetryczne wszystko, stawy biodrowe maja zmineralizowane jadra juz itd No to dumna ze mnie mamuska
za wizyte!
A co do Ani to chyba Krzyś tak nie miał, spał w dzień? No i nie opowiadaj, że nic nie śpi bo ja na to liczę że Zuzia będzie tylko jadła i spała na poczatku
A jak Krzys sie zachowuje, zazdrosny? Jak podchodzi do małej???

Cytat:

ale dlaczego Komorowskiego w ramkach trzymacie? jak sekretarza jakiego
Hehe nie, to akurat pokazał mi na laptopie jak oglądałam demotywatory

Cytat:

Cytat:
Hej mamusie
Tyle zbieram się za napisanie i ciągle brak czasu. Wydaję mi się, ze non stop jestem w pracy i brakuję mi wolnego czasu. Dzisiaj w końcu weekend wolny więc postanowiłam na chwilę włączyć komputer póki Filip śpi.

Moderna dawno pytałaś jak ma wyglądać zabieg, który najprawdopodobniej będziemy mieć (sprowadzenia jąderka do moszny) nie wiele wiem na ten temat jeszcze bo wizytę chirurga mamy dopiero 23 grudnia. Wiem tylko tyle, że pod ogólną narkozą się go przeprowadza
Choć mam jeszcze nadzieję, że może samo się ulokuję do tego czasu i nie będzie potrzebny zabieg, bo nie wyobrażam sobie tego, potem szwy i w ogóle
Może uda się bez tego zabiegu

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
ja póki co nie wyobrażam sobie Oliwii samej w łóżku, Ona w łóżeczku w nocy rzuca się jak padalec śpi w poprzek, wzdłóż, na plecach, na klęcząco i bóg wie jak jeszcze

[/COLOR]O. od 2 dni ma mega katar - zielone gluty po brodę przez co noce koszmarne bidulka. Na szczęście gorączki brak
U nas tak samo
Zdrówka!

Cytat:
[/COLOR]Wczoraj moj maluszek pierwszy raz na noc zasnal bez piersi

Cytat:

Mnie też, straaasznie, nie mogę tego czytać

Prezent wooow dla meza!

Cytat:
Oj.... zdrówka w takim razie!

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
Demeter jak samopoczucie?

I reszta "ciężarnych" mamuś.. jak tam??

U mnie koleżanki za tydzień i miesiąc rodzą.. (tzn. 1 za tydzień ok. 2 za niecały miesiąć) baby boom
Dziekuje, nadal choruję także przerąbane Dziś u lekarza byłam w końcu, ale wiele nie pomógł bo kobiecie w ciazy niewiele można zapisać...

Ostatni tydzień to był jakiś sajgon - ja chorowałam, Kuba chorował, do tego przyjechał właściciel domu, więc trzeba było latać i sprzatać bo chodził i nadzorowal a ja na nic sił nie miałam

Fajnie, że będą maluszki. U nas w rodzinie też niedługo się urodzi moja bratanica

Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość
Witamy i my, chorzy

Eluska moje dzidzie ok. Dzisaj badania krwi robiłam, ruchy czuję ale zawsze po jednej stronie. W piatek usg polowkowe juz. Aaa i też śpię z moim synem. Mąż w salonie na kanapie ale temat wspólnie omowilismy i jest ok. Ja muszę nacieszyć się synkiem bo do 18 przecież spać z nim nie będę
Zdrowia!
Najwygodniejsze rozwiązanie ze spaniem
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 20:49   #3989
despa
Zakorzenienie

GG do despa

zdrówka dla chorowitkow,niestety tak juz chyba jest ze pierwszy rok i w złobku i przedszkolu sie choruje.

Oldzinx- my robiliśmy z nosogardzieli wymaz, tak nam otolaryngolog doradziła.
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 22:03   #3990
alliw
Zadomowienie

Cytat:
u nas to samiutko... 7 albumów, każdy woła po okładce... traktuje jak Czereśniową ze znanymi bohaterami

Cytat:

przykro

pytałas o syntetyczny piasek. Ja nie widziałam takiego dla dzieci, ale miałam kiedys dla kotów (do kuwety ) i to była masakra, bo to były takie kulki których wszędzie było pełno (bo skakały po podłodze). Szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie takiej zabawy w domu

Cytat:
Hej mamusie

kciuki żeby niania została na dłużej i żeby nie trzeba było robić zabiegu

Cytat:
Wczoraj moj maluszek pierwszy raz na noc zasnal bez piersi

powtórzyło się?
podziwiam ze M. chodzi tak późno (wg mnie ) spać. U nas 20 najpóźniej przed 21. Gdybym nie miała wieczorem czasu dla siebie to bym na serio sfiksowała

Cytat:
przez tą chorobę TŻta i to, że pół weekendu zleciało spisałam na straty swój test - kurs będę miała zaliczony, test nie, będę musiała go poprawić - a następny termin dopiero na następnym kursie na wiosnę, wtedy egzamin dopiero jesienią TŻ mi truje, że mam zdawać i zdać i już i że dużo umiem (taaaa, ciekawe na jakiej podstawie tak uważa), a ja już się poddałam....
eeej, uczyłas sie wiec dlaczego nie spróbować.

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość

i od dzis moje dziecko o sobie mówi "Mila'

Cytat:
Despa super Mila mówi. A jakie to ułatwienie! Mój się drze a ja nadal się domyślam czy kupa czy głód czy zabawka nie chce gdzieś wejść/wyjść

Cytat:
A to focia ze wczoraj
super!

Cytat:
u nas dzis ferelny poranek...
biedulek dobrze ze nic powaznego sie nie stało

Cytat:

Zbiorowe życzenia zdrowia dla chorowitów małych i dużych Pani, a właśnie sobie myślałam że T. taki dzielny żłobkowicz że nie choruje, a tu masz no :/

Jeszcze z tego co pamietam:
BYou, kciuki trzymam za Rikiego, Zosia słodka, a za Laysy solone dałabym sie pokroic

Oliwka, super wynik, za rok na bank zdasz

Anika, kciuki ogromniaste za kuzynkę bierzesz sie za te druty? mnie babcia nauczyłą dziergać gdy miałam 6 lat, długo było to jednym z moich ulubionych zajec, moje osiagniecia to: kilka par skarpet, kapcie i kilka sukienek dla lalki barbie mam ochote kiedys wrócić do tego

Tasia, jestes herosem brawo dla dzieciaków, a tz mocarz

Wiecej nie pamietam

No jestem (Demeter ) Miałam wczoraj sie zebrać do pisania, ale wiadomość o śmierci Ani mnie strasznie przybiła Wczesniej nie pisałam, bo wkurzyłam sie na te słowne przepychanki tutaj, ciesze sie ze mod zareagował i zapanował spokój (ciekawe na jak długo). Poza tym miałam dosc ciezki okres w domu. Gdy juz wyszliśmy z choroby J., to jakis diabeł w niego wstapił. Przez kilka dni moje z natury grzeczne i raczej spokojne dziecko, robiło mi takie histerie ze normalnie wymiękałam. Tylko otworzył oczy juz wszystko było na nie, jak czegos nie dostał/nie mogł zrobić, to było walenie głową w podłoge, ściane, szczebelki w łożeczku, i ryk, a potem ryk ze boli głowa. Nic nie mogłam zrobic bo musiałam go trzymac zeby sobie krzywdy nie zrobił. Na szczescie mu przeszło. Ale byłam przerazona ze zostanie mu tak na dłuzej. Teraz tez bywa ze protestuje ale w znacznie łagodny sposób.
Generalnie troche mam juz po dziurki siedzenie z młodym w domu. Chetnie oddałabym go do złobka chociaz na 4 h, ale pewnie nie znalazłabym miejsca, a poza tym moj urlop wychowaczy poszedł by sie rąbać. Przydałaby sie czasem jakas babcia/ciocia/niania. Czasami naprawde mam dość

Czytam ile wasze dzieciaczki gadają, to J mało mówi, ale jakos sie dogadujemy. Wymiarowo wydaje mi sie ze odstaje, bo waży 11,3 kg, wzrostu chyba niewiele ponad 80cm, a stópke ma 12 cm. Wiec raczej drobniak, choc na zabiedzonego nie wyglada

Klementyna, ty kupowałas te paputki z decathlonu, czy była do nich dołączona jakas rozmiarówka w cm? Bo chce zamówić i teraz nie wiem jaki rozmiar

A dziś mamy z tz 2. rocznice ślubu i 15. związku. Wczoraj z tej okazji poszłam sama do kina Byłam na Miasto44, troche mną wstrząsnął ten film...

To chyba tyle. Postaram sie juz być bardziej na bieżąco
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości