Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX) - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-06, 20:55   #361
iffonka7
Zadomowienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)

hehe marsi dobre, nawet nie mów bo czuje że się nie wyrobie z wszystkim.

nomen gratulacje

Byliśmy dzisiaj na ostatnim szczepieniu. Chciałam mieć to już z głowy bo zaraz będe musiała z Kajtusiem latać na szczepienia.
Stary 2014-10-06, 21:08   #362
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Dzień dobry wieczór

Miałam dzisiaj tak ciężki dzień psychicznie. Ciężka rozmowa z uczniem, z rodzicem również bardzo ciężka i wzruszająca. Potem mega wielki ogromny pająk na moim biurku! Dziewczyny normalnie będę pośmiewiskiem uczniów przez najbliższe 78633689 lat Jutro jadę na szkolenie do stolicy. Blanka będzie w żłobku od 6.30 do 18

Sarah zbierałam młode pędy brzozy na przełomie wiosny i lata, myłam, zasypałam cukrem i stały w słońcu w zamkniętym słoiku przez miesiąc. Syrop jak znalazł-bez żadnej chemii.

Marsi już niedługo zobaczymy czerwonego newsa

Nomen ogromne gratulacje!

Dzisiaj Mała sama układała puzzle! Kiedyś nasza szaja polecala mi. Świetnie się u nas sprawdzają.
Może uznacie mnie za nawiedzoną Ale ja już tworzę listę prezentów dla Blanki. No i listę potraw i ciast na święta
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 21:34   #363
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Dzień dobry wieczór

Miałam dzisiaj tak ciężki dzień psychicznie. Ciężka rozmowa z uczniem, z rodzicem również bardzo ciężka i wzruszająca. Potem mega wielki ogromny pająk na moim biurku! Dziewczyny normalnie będę pośmiewiskiem uczniów przez najbliższe 78633689 lat Jutro jadę na szkolenie do stolicy. Blanka będzie w żłobku od 6.30 do 18

Sarah zbierałam młode pędy brzozy na przełomie wiosny i lata, myłam, zasypałam cukrem i stały w słońcu w zamkniętym słoiku przez miesiąc. Syrop jak znalazł-bez żadnej chemii.

Dzisiaj Mała sama układała puzzle! Kiedyś nasza szaja polecala mi. Świetnie się u nas sprawdzają.
Może uznacie mnie za nawiedzoną Ale ja już tworzę listę prezentów dla Blanki. No i listę potraw i ciast na święta
Też nie lubię pająków

No co ty ja już na blogu wrzucałam

Natomiast dzisiaj dla D. szukałam na razie moje typy (Mikołajki, Gwiazdka, urodziny):

http://allegro.pl/little-tikes-moja-...673762430.html
http://allegro.pl/k-s-kids-laleczka-...638806289.html
http://allegro.pl/tomy-aquadoodle-ma...642709843.html
http://www.lidibrii.pl/drewniany-domek-zamkami genialne! i pewnie D. by się spodobał, ale cena :/

http://melissadoug.strefamarek.alleg...-and-doug.html bardzo fajne, na żywo widziałam, wielkie

http://smoby.strefamarek.allegro.pl/...llo-kitty.html

http://allegro.pl/zestaw-do-zmywania...650153546.html fajna firma, dobra jakość i duży wybór

http://allegro.pl/boikido-kuchnia-dr...643783755.html
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 21:37   #364
jakajakaja5
Raczkowanie

Hej !
jeszcze jestem i dobrze mi z tym :p
Silver no jak nie urok to s.r.a.c.z.k.a :/ cóż zrobić?
Kija jak dla mnie to pomysł bomba. co do ciąży to rzeczywiście trochę ryzykowne. Mądra kobieta z Ciebie
Deli wode w garnku też można zagrzać heheheh Będzie dobrze ale najważniejsze że we własnym GRATULACJE niech Wam się superowo mieszka
Ninag no chore a nawet bardzo....
Marsi zaciskaj tam poślady i jeszcze trochę poczekajcie :p leżysz?? Byłam w tej cukierni co polecałaś. nawet nawet. Dziś byłam z biznesem na wilanowskiej. ciekawe czy daleko miałam do Ciebie?
Nomen pewno że pamiętamy my z reguły pamiętliwe bestyje jesteśmy. gratulacje !!! ło ho ho to już ile nas ty zaciążonych bo powoli się gubię?

Tak jak powiedziałam tak wprowadziłam w życie. Akcja "do widzenia smoczku" trwa..... cały dzień jakoś poszło gładko. zasypianie ciężkie, 25 min płaczu z początku "piotrusiowego" z kogla mogla a potem już żałosnego bo uświadomił sobie co się dzieje :/ Na szczęście moja mama i ja trzymalyśmy się twardo. teraz już tylko konsekwencja i za tydzień nie będzie pamiętał że coś takiego wogóle istniało.
jakajakaja5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 22:09   #365
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
mogę sie wyżalić

ile trwa bunt dwulatka? i są jeszcze przewidziane jakieś inne bunty? bo ja już mam dośc
Z sytuacjami w sklepie nie pomoge, bo do takich Poli nie zabieramy. Co do kopania/bicia, mówiłam, że boli, przytrzymywałam rękę itp. Po jakichś 3 miesiącach na razie spokój

Poli trwał 5 miesięcy, była przerwa 2 tyg. i chyba się od nowa zaczął

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
Hejo mamuśki,może co niektóre mnie jeszcze pamiętają.
Następna
Gratuluję! I zostań tu!

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Halo drogie panie widze, ze brzydko omijacie temat, bo jest niefajny ale trzeba w koncu zdecydowac co z tym klubem!
Ej, ja wtedy odpowiedziałam

Za nami najgorszy dzień everrrrrrr. Dobrze, że Pola już śpi, ani pół godziny dłużej byśmy chyba nie wytrzymały obie... A myślałam, że gorzej już być nie może
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 22:25   #366
pstryczek84
Zakorzenienie

wyszlam dzis 12.30, mialam isc z mlody do lekarza, przyjmuje do 13, czasem do 14 zalezy od ilosci acjentow. i co, wracam a mlode spi bede musiala isc popoludniu...

poprawka - mlode wstalo w trakcie wpisu, pojechalismy do przychodni, juz nic nie swiszczy dostalismy jeszcze skierowanie do poradni alergologicznej co by wykluczyc astme ale wez sie czlowieku tam dodzwon, pfffffff

to jeszcze troche o nas
-od soboty mlody tak sie rozgadal ze szok! nawija calymi zdaniami, sam je uklada, cale zdania powtarza po nas , no normalnie zbieram szczene z podlogi co chwile!
-z racji choroby kupilismy w weekend nawilzacz powietrza. jezusienku, jakie to jest cuuuuuudne!!! no nie do opisania poprostu jak sie teraz wspaniale spi! rewelacja!!! jak sie ktoras zastanawia nad kupnem to polecam w 10000000%! jeszcze poteznie zastanawiam sie nad oczyszczaczem powietrza ale to juz w przyszlym zyciu chyba
-pieknie sie bawi klockami, uklada superasne wieze, w koncu interesuje sie i potrafi bawic sie tymi ukladankami z biedry co to sie wtyka cale obrazki w odpowiednie miejsce, bawi sie takimi kartami cos na ksztalt czuczu-sa pary identycznych obrazkow, mlody rozsypuje sobie je na dywan i sam szuka par
no normalnie MEGA SKOK rozwojowy!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 22:29   #367
hje
Zakorzenienie

K.!!!
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 22:31   #368
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
[/B]

Tez nie ogarniam

misia cudnie Hania wyglada

nomenklaturabinominalna gratulacje!!!

Dziewczyny, zyje ale ledwo co Z malego anioleczka zrobil mi sie w domu maly terrorysta pierdyliand histerii dziennie o wszystko Podczytuje ale nawet na wieczor ciezko mi zebrac mysli, zeby cokolwiek napisac. Teraz spi. Pierwsza drzemka w dzien od miesiaca

marsi wow, brawa dla tzta. Nie chce myslec jakby moje dziewczyny wygladaly gdyby tz kupowal im ubrania

W ogole to uslyszalam wczoraj najlepszy komplement ever.

Gabi: "Daddy, you are very lucky gay. Mammy is sooo beautiful!" W koncu ktos go uswiadomil
Jaka kochana

Cytat:
No co Ty Mam 2 rodzenstwa, wiem co przezywala moja mama Nigdy, nigdy, nigdy jedno i koniec

Halo drogie panie widze, ze brzydko omijacie temat, bo jest niefajny ale trzeba w koncu zdecydowac co z tym klubem!
Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Szaja boję się bo już teraz przy Ani było ryzyko że mi pęknie blizna na macicy i będzie po nas, rozłazić się franca zaczęła i to dość wcześnie. Więc ewentualną trzecią cesarkę zostawiam na wypadek jakiejś nieoczekiwanej wpadki, może byłoby ok bo mówią że trzecia jeszcze w miarę bezpieczna, ale boję się świadomie zdecydować. Ja po 2 cesarkach i dodatkowo po usuwaniu mięśniaka (on rósł na zewnątrz macicy na szypule więc go odcięli podobno bez większego ingerowania w macicę, ale generalnie wyglądało to tak jak normalna cesarka).

A w ogóle to odkrywam w sobie nieznane mi wcześniej zdolności organizatorskie, skłoniłam całą klasę do namalowania prac (22 sztuki) i w dodatku prawie wszyscy zrobili na dziś jak prosiłam jeden chłopiec zapomniał zabrać z domu ale ma jutro przynieść. A bałam się że mnie wyśmieją...
Wiesz moze w stroju sluzbowym bylas .- zartuje
A pomysl swietny, bedac nauczycielka, ucieszylabym sie bardzo

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej.
Wczoraj miałam ostatni dzień L4 na Darie. Dziś poszłam do pracy i co ?? Chora jestem przeziębienie jakieś ale czuję się fatalnie.

Raczej dziś nie nadrobię. Może jutro zajrzę. Buziaki. Paaaaa
Zdrowka rybko

Cytat:
Dzień dobry wieczór

Dzieki
Wlasnie fajnie tak
Z Kim spedzacie swieta?

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48424386]Też nie lubię pająków

Natomiast dzisiaj dla D. szukałam na razie moje typy (Mikołajki, Gwiazdka, urodziny):

http://www.lidibrii.pl/drewniany-domek-zamkami genialne! i pewnie D. by się spodobał, ale cena :/

http://melissadoug.strefamarek.alleg...-and-doug.html bardzo fajne, na żywo widziałam, wielkie

http://allegro.pl/zestaw-do-zmywania...650153546.html fajna firma, dobra jakość i duży wybór

http://allegro.pl/boikido-kuchnia-dr...643783755.html[/QUOTE]
Dzieki Szaja
A zabawki ktore wklejasz zawsze ogladam

Jajajaka

Powodzenia w odsmoczkowaniu
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 22:32   #369
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Szaja, Pstryniu nie posłuchałam Pstryniowej rady i z litości dla naszej pani wychowawczyni dałam się wmanewrować w trójkę klasową bo oczywiście chętnych nie było. No i jako że dzień nauczyciela za pasem, wymyśliłam że kupimy wspólny bukiet bądź kosz ze słodyczami i innymi różnościami (dzieci mają już nic nie przynosić), a zamiast biżuterii z diamentami czy sprzętu agd będzie prezent handmade od dzieci Każde dziecko namalowało rysunek specjalnie dla pani, prace zostaną zalaminowane i włożone do ręcznie zdobionego pudełka czy segregatorka (znajoma mi to zrobi za symboliczną kawę). Dzieciaki się postarały, fajne te prace wyszły. Jak myślicie, może być taki prezent od pierwszaków?

super pomysl!

Cytat:
Co do klubu, trzeba odpalić tę stronkę co to się wyświetla kto ma ile postów w wątku i wybrać kogoś z podium, bo pasuje żeby to był ktoś kto się często pojawia na forum...

jestem za nawijka tak mi sie przypomnialo jak na pocezkalni byralysmy Nawijke do obierania sms z czerwonymi njusami

Cytat:
Hej.
Wczoraj miałam ostatni dzień L4 na Darie. Dziś poszłam do pracy i co ?? Chora jestem przeziębienie jakieś ale czuję się fatalnie.

Raczej dziś nie nadrobię. Może jutro zajrzę. Buziaki. Paaaaa
zdrowka!

Cytat:

Gabi: "Daddy, you are very lucky gay. Mammy is sooo beautiful!" W koncu ktos go uswiadomil
łaaaaaaaaaa

aa i jeszcze jedno - korzystajac ze z mlodym lepiej wybralam sie w koncu do gina omowic sprawe tej mojej nadzerki. no i pani dala mi wybor albo wymrazanie u niej za 300zl albo juz natychmiast wypisuje mi skierowanie do szpitala (czyli chyba za darmo ) tak czy siak podziekowalam za szpital mowiac ze jestem gotowa zaplacic natychmiast milirad w gotowce byle nie lezec w szpitalu wstepnie jestem umowiona na nastepny poniedzialek

Stary 2014-10-06, 22:37   #370
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
wyszlam dzis 12.30, mialam isc z mlody do lekarza, przyjmuje do 13, czasem do 14 zalezy od ilosci acjentow. i co, wracam a mlode spi bede musiala isc popoludniu...

poprawka - mlode wstalo w trakcie wpisu, pojechalismy do przychodni, juz nic nie swiszczy dostalismy jeszcze skierowanie do poradni alergologicznej co by wykluczyc astme ale wez sie czlowieku tam dodzwon, pfffffff

to jeszcze troche o nas
-od soboty mlody tak sie rozgadal ze szok! nawija calymi zdaniami, sam je uklada, cale zdania powtarza po nas , no normalnie zbieram szczene z podlogi co chwile!
-z racji choroby kupilismy w weekend nawilzacz powietrza. jezusienku, jakie to jest cuuuuuudne!!! no nie do opisania poprostu jak sie teraz wspaniale spi! rewelacja!!! jak sie ktoras zastanawia nad kupnem to polecam w 10000000%! jeszcze poteznie zastanawiam sie nad oczyszczaczem powietrza ale to juz w przyszlym zyciu chyba
-pieknie sie bawi klockami, uklada superasne wieze, w koncu interesuje sie i potrafi bawic sie tymi ukladankami z biedry co to sie wtyka cale obrazki w odpowiednie miejsce, bawi sie takimi kartami cos na ksztalt czuczu-sa pary identycznych obrazkow, mlody rozsypuje sobie je na dywan i sam szuka par

No brawa brawa
A co do nawilzacza
To jak sprawdzic wilgotnosc w mieszkaniu
W sensie czy sie nada nawilzacz

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Dziewczyny a co myslicie o tym na prezent swiateczny lub mikolajkowy??
http://melissadoug.strefamarek.alleg...-and-doug.html
Stary 2014-10-06, 22:45   #371
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
No brawa brawa
A co do nawilzacza
To jak sprawdzic wilgotnosc w mieszkaniu
W sensie czy sie nada nawilzacz

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

hmm, sa chyba jakies "termometry" czasem takie stacje pogody maja taka funkcje. u nas duza chalupa, w kazdym pokoju mnostwo zeliwnych grzejnikow, jak sie zaczyna sezon grzewczy to jest niezbyt fajnie. a w zime przy mega goracych grzejnikaach to juz w ogole idzie sie pochlastac...

co do klockow niech sie szaja wypowie wg mnie sa takie hmm za proste chyba no bo co z tego ulozy - tylko ta wieze. za ta cene wolalabym lego + zwykle klocki plastikowe czy tez drewniane. tak mi sie wydaje ale niech madrzejsze sie wypowiedza...
ja osobiscie jestem zachwycona tym zestawem do nawlekania od szajki. mega superanckie - bankowo kupie!

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

spylam spaciu, jutro lekcje do 15.20 i od razu sruuuuu do miasta na szkolenie do 18.45 czego sie nie robi dla awasu

Stary 2014-10-06, 22:50   #372
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Klocki... ja pomijam, że proste, ale tak samo można pudełka po mleku dawać Agatce zbierałam (myłam) kiedyś.

Pstryniu, patrz na te nawlekanki:

http://www.zielonezabawki.pl/product...gn-sznurowanie

http://www.zielonezabawki.pl/product...3-bigjigs-toys
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 23:23   #373
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
hmm, sa chyba jakies "termometry" czasem takie stacje pogody maja taka funkcje. u nas duza chalupa, w kazdym pokoju mnostwo zeliwnych grzejnikow, jak sie zaczyna sezon grzewczy to jest niezbyt fajnie. a w zime przy mega goracych grzejnikaach to juz w ogole idzie sie pochlastac...

co do klockow niech sie szaja wypowie wg mnie sa takie hmm za proste chyba no bo co z tego ulozy - tylko ta wieze. za ta cene wolalabym lego + zwykle klocki plastikowe czy tez drewniane. tak mi sie wydaje ale niech madrzejsze sie wypowiedza...
ja osobiscie jestem zachwycona tym zestawem do nawlekania od szajki. mega superanckie - bankowo kupie!

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

spylam spaciu, jutro lekcje do 15.20 i od razu sruuuuu do miasta na szkolenie do 18.45 czego sie nie robi dla awasu

nommm ten zestaw do nawlekania tez juz mam w obserwowanych

a matę wodną już mamy

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

dzis kolejna lekcja kursu, dobrze mi szło , mimo, ze prace domowa odrabialam na kolani tuz przed wyjsciem

a moj mezulo sam na zakupy pojechal, spozywcze, z kartką

i co zakupił? w lidlu na szczescie,

kombinezon na zimę ndla Nat ładny nawet ale jednoczęściowy, i niby nieprzemakalny alr ja chyba wolalabym z ortalionu

spodnie na snieg, ale one nie maja podwyzszonego pasa, i sa troche luznawe w pasie, kazalam oddac, nie chciał

golfy w 2-paku
jasnozielony hmm
i ciemnorozowy

dywanik maly, bo chcial na korytarz bo zimne kafelki strasznie, wieje tam z klatki, ale chcial wykladzine a to dywanik w dodatku za krotki i deugi by sie przydał

tablicę magnetyczną z pisakiem
Stary 2014-10-06, 23:44   #374
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
No co Ty Mam 2 rodzenstwa, wiem co przezywala moja mama Nigdy, nigdy, nigdy jedno i koniec
Nadzwyczaj czesto sie ostatnio zgadzamy

Cytat:
Ja nominuje Nawijke jest na biezaco, raczej w najblizszym czasie nie podejmie pracy zarobkowej . Nie wali fochow, nawet jak ma inne zdanie to po nikim nie jedzie Idealna kandydatka! Nigdy od nas nie odejdzie(argumentujac, ze nie jestesmy priorytetem )
Łoooo, to pojechalas!

Oprocz pracy wszystko sie zgadza
Dodaj jeszcze, ze drugiego dziecka nie planuje, wiec nie spitole na inny watek

ANIA, boski tekst!

MENEQ, ale Cie rozpiescili w tej Japonii
Mialan wlasnie pisac, zebys dala nam potestowac te cuda

ELLMI
Niewiele poradze, ale duuuuzo cierpliwosci przesylam!

NOMEN, gratulacje! I zostan dluzej, bo ciezarowki sa tu juz chyba w przewadze! :P
Podobnie jak MARSI czulam, ze chcesz nam cos powiedziec

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 23:51   #375
elllmi
Zakorzenienie

hej

rozmowa z dziś:
ja: Fifi, umawialiśmy się, że będziesz wołał, a zrobiłeś siku i masz mokre majtusie
F: Mama, psipadkiem Fifi źlobił

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Jestem taka szczęsliwa, ze juz mieszkamy na swoim, a nie błąkamy sie ;/ w k. napisze później coś
ale macie super, świetne uczucie to musi być

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
Chciałam tylko podzielić się szczęśliwą nowiną. Może uznacie,że nie powinnam wpaść i opowiadać o sobie-trudno muszę Właśnie drugi raz zatestowałam-jestem zafasolkowana. Nikt jeszcze nie wie o tym,że Marcinkowy będzie starszym bratem Wyliczyłam sobie termin na 12 czerwca.
Pozdrawiam Was wszystkie,buziaki dla dzieciaczków i dla brzuszków

gratulacje

Cytat:

cuuuuudnie a TŻ co na to?

i współczuję terrorysty, mam to samo

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 00:01   #376
sarah67
Zadomowienie

Szaja

Szajka który masz ten tran z Doppelherz??

Bo ten Kirkman czy Blue Ice to w Polsce niet a tu w De musze zapytac w aptece.

Ja zakupila z Gall bo pani w aptece polecila, ale hmm
Stary 2014-10-07, 00:16   #377
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Szaja, Pstryniu nie posłuchałam Pstryniowej rady i z litości dla naszej pani wychowawczyni dałam się wmanewrować w trójkę klasową bo oczywiście chętnych nie było. No i jako że dzień nauczyciela za pasem, wymyśliłam że kupimy wspólny bukiet bądź kosz ze słodyczami i innymi różnościami (dzieci mają już nic nie przynosić), a zamiast biżuterii z diamentami czy sprzętu agd będzie prezent handmade od dzieci Każde dziecko namalowało rysunek specjalnie dla pani, prace zostaną zalaminowane i włożone do ręcznie zdobionego pudełka czy segregatorka (znajoma mi to zrobi za symboliczną kawę). Dzieciaki się postarały, fajne te prace wyszły. Jak myślicie, może być taki prezent od pierwszaków?
wg mnie świetny pomysł
moja koleżanka się przed wakacjami wściekała, że w klasie jej syna nawiedzona trójka klasowa wymysliła zestaw biżuterii dla Pani na koniec roku, a jak było ognisko dla dzieci, to wszystko najtańsze do jedzenia kupowały

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48423010]
gorszy jest bunt 3 i 4 latka, poważnie
tzn. u nas gorszy był z Agatką
aczkolwiek polegało to w sumie na histeriach i ciągłym płaczu, kompletne rozchwianie emocjonalne i niemożność poradzenia sobie z emocjami[/QUOTE]

no ja Cię proszę

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
U nas ewidentnie pielucha jest za duza/szeroka/ma zbedny material tam, gdzie krok wypada i przez to przy najmniejszym ruchu sie przesuwa a to, co mialo wyladowac w pieluszce laduje obok. Nawet do body wrocilam, zeby trzymalo sie wszystko na miejscu - no no. Normalnie mam ochote kazdej z Was dac do wyprobowania pieluchy, z ktorych korzystamy w donu i uslyszec Wasze opinie. Dla mnie to zupelnie tak, jakbym sie przesiadla z Maserati do malucha
daj, daj, potestujemy ale może dlatego takie rozbieżności w opiniach, bo Wy uzywacie tych pieluchomajtek, a my wszystkie chyba pieluch;

Cytat:
Hej.
zdrówka

Cytat:
uczniowie Cię uratowali przed pająkiem?
brawa dla Blanki, zdolna
a co do prezentów, to jedną "nawiedzoną prezentowo" już mamy, więc spoko

Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość
Tak jak powiedziałam tak wprowadziłam w życie. Akcja "do widzenia smoczku" trwa..... cały dzień jakoś poszło gładko. zasypianie ciężkie, 25 min płaczu z początku "piotrusiowego" z kogla mogla a potem już żałosnego bo uświadomił sobie co się dzieje :/ Na szczęście moja mama i ja trzymalyśmy się twardo. teraz już tylko konsekwencja i za tydzień nie będzie pamiętał że coś takiego wogóle istniało.
ja miałam taki plan na urlopie, ale wymiękłam

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Z sytuacjami w sklepie nie pomoge, bo do takich Poli nie zabieramy. Co do kopania/bicia, mówiłam, że boli, przytrzymywałam rękę itp. Po jakichś 3 miesiącach na razie spokój

Poli trwał 5 miesięcy, była przerwa 2 tyg. i chyba się od nowa zaczął

Cytat:

Cytat:
wstepnie jestem umowiona na nastepny poniedzialek
chybabym zrobiła tak samo, bo jak pomyslę o szpitalu...brrrr

Cytat:

mi się podobają, tylko rzeczywiście nie wiem, czy na długo zainteresują

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 01:39   #378
czarna1001
Raczkowanie

Hej, pewnie większość mnie już nie kojarzy jednak napiszę parę słów co tam u nas
Maksiu chyba zaczyna wkraczać w bunt,póki co krzyków nie ma ale pady na ziemię i płacz owszem. Zazwyczaj pomaga przytulenie i jakoś leci. No i oczywiście wszystko jest na nie Mówi bbardzo dużo, ładnie łączy wyrazy, układa proste zdania no i mozna się z nim dogadać.
Ja jestem już w 29 tygodniu i ponoć na 100% tym razem będzie dziewczynka. Byłam pewna, że będzie drugi chłopak,że na początku nie mogłam się przyzwyczaić. Teraz bardzo się cieszę chociaż nam i tak wszystko jedno Mam tylko problem z imieniem bo nie wiem na które się zdecydować

gratulacje dla wszystkich zafasolkowanych i dużo zdrówka dla chorowitków.

Deli gratulacje za przeprowadzkę, my już prawie jednym butem też u siebie. Ostatnie prace i mam nadzieję, że w październiku się w końcu przeprowadzimy.

Dziewczyny ćwiczące- bardzo Was podziwiam i bardzo się cieszę z Waszych sukcesów. Zobaczycie, że w pewnym momencie sport nie będzie dla Was tylko "pomocnikiem" w zrzuceniu kilogramów ale stanie się czymś codziennym, czymś czego brakuje i do czego się wraca. Nie poddawajcie się, bardzo dużo już osiągnełyście i możecie mieć powody do dumy Duże brawa dla Was!

Marsi bardzo się cieszę, że skurcze ustały,jeszcze tylko kilka tygodni i Malutka będzie na świecie

Lady widzę, że bieganie pełną parą. Może uda się kiedyś jednak jakiś wspólny maraton lub półmaraton? Tylko ja będę pewnie daleko w tyle Biegałam do 5 miesiąca teraz mam przerwę do stycznia i później znów wskakuję w buty do biegania

Postaram się pisać częściej, chociaż teraz im bliżej do przeprowadzki mam jeszcze mniej czasu gdyż praktycznie cały czas jestem z Małym sama. Mam nadzieję, że jak już będziemy na swoim będę miała go więcej i skrobnę coś od czasu do czasu

Pozdrawiam Was serdecznie
<embed src="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=czarna&y ear=2013&month=1&day=11&b abycount=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="120" height="180"></embed>
czarna1001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 07:14   #379
pstryczek84
Zakorzenienie

hej!
Cytat:
hej

rozmowa z dziś:
ja: Fifi, umawialiśmy się, że będziesz wołał, a zrobiłeś siku i masz mokre majtusie
F: Mama, psipadkiem Fifi źlobił

Cytat:
wg mnie świetny pomysł
moja koleżanka się przed wakacjami wściekała, że w klasie jej syna nawiedzona trójka klasowa wymysliła zestaw biżuterii dla Pani na koniec roku, a jak było ognisko dla dzieci, to wszystko najtańsze do jedzenia kupowały
to rzeczywiscie nawiedzona jakas!
Kija, tak jeszcze myslalam i moze zamienic ten bukiet na kwiatka w doniczce? np. storczyka? ja osobiscie nie lubie bukietow tzn lubie ale jak pomysle jakie to nietrwale to ....

---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ----------

Czarna! - fajnie ze wpadlas

Stary 2014-10-07, 07:25   #380
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Odbieram to tak samo jak Ty.
Ja też
Cytat:
Super prezent
Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Jak ja mówię ż emnie boli to Oliwka zaczyna płakać i mmamamamama. No i jka jej coś wytłumaczyć jak zaraz łzy jak grochy
Cytat:

a moj mezulo sam na zakupy pojechal, spozywcze, z kartką

i co zakupił? w lidlu na szczescie,

kombinezon na zimę ndla Nat ładny nawet ale jednoczęściowy, i niby nieprzemakalny alr ja chyba wolalabym z ortalionu

spodnie na snieg, ale one nie maja podwyzszonego pasa, i sa troche luznawe w pasie, kazalam oddac, nie chciał

golfy w 2-paku
jasnozielony hmm
i ciemnorozowy

dywanik maly, bo chcial na korytarz bo zimne kafelki strasznie, wieje tam z klatki, ale chcial wykladzine a to dywanik w dodatku za krotki i deugi by sie przydał

tablicę magnetyczną z pisakiem
Eeeee no to super sie sprawił. mogłabys wrzucić jak ten kombinezon wygląda, bo ja własne czekam az u nas w lidlu będą.
Cytat:
Napisane przez czarna1001 Pokaż wiadomość
Hej, pewnie większość mnie już nie kojarzy jednak napiszę parę słów co tam u nas
Maksiu chyba zaczyna wkraczać w bunt,póki co krzyków nie ma ale pady na ziemię i płacz owszem. Zazwyczaj pomaga przytulenie i jakoś leci. No i oczywiście wszystko jest na nie Mówi bbardzo dużo, ładnie łączy wyrazy, układa proste zdania no i mozna się z nim dogadać.
Ja jestem już w 29 tygodniu i ponoć na 100% tym razem będzie dziewczynka. Byłam pewna, że będzie drugi chłopak,że na początku nie mogłam się przyzwyczaić. Teraz bardzo się cieszę chociaż nam i tak wszystko jedno Mam tylko problem z imieniem bo nie wiem na które się zdecydować

Deli gratulacje za przeprowadzkę, my już prawie jednym butem też u siebie. Ostatnie prace i mam nadzieję, że w październiku się w końcu przeprowadzimy.

Dziewczyny ćwiczące- bardzo Was podziwiam i bardzo się cieszę z Waszych sukcesów. Zobaczycie, że w pewnym momencie sport nie będzie dla Was tylko "pomocnikiem" w zrzuceniu kilogramów ale stanie się czymś codziennym, czymś czego brakuje i do czego się wraca. Nie poddawajcie się, bardzo dużo już osiągnełyście i możecie mieć powody do dumy Duże brawa dla Was!

Marsi bardzo się cieszę, że skurcze ustały,jeszcze tylko kilka tygodni i Malutka będzie na świecie

Lady widzę, że bieganie pełną parą. Może uda się kiedyś jednak jakiś wspólny maraton lub półmaraton? Tylko ja będę pewnie daleko w tyle Biegałam do 5 miesiąca teraz mam przerwę do stycznia i później znów wskakuję w buty do biegania

Postaram się pisać częściej, chociaż teraz im bliżej do przeprowadzki mam jeszcze mniej czasu gdyż praktycznie cały czas jestem z Małym sama. Mam nadzieję, że jak już będziemy na swoim będę miała go więcej i skrobnę coś od czasu do czasu

Hej witaj, wpadaj częściej.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 08:02   #381
LadyWhisper
Zakorzenienie

Heja

My dzisiaj pauza od zlobka, Pietraszko ma taki mokry odrywajacy kaszel, ze az sie boje Masakra

Tyle planow na dzisiaj mialam siasc porzadnie do papierow bo dostalam nowa porcje i lipa kurde z normalnej roboty juz bym wyleciala

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 08:18   #382
marsi11
Zakorzenienie

hello,
wczoraj przyszlo łózko do drugiej sypialnia na górze, ale się wyspalam Leo zawołał mnie dopiero po 4 i przyprowadzilam szkraba do siebie bo juz mi nie wygodnie na fotelu z tym brzucholem

Cytat:
Szaja boję się bo już teraz przy Ani było ryzyko że mi pęknie blizna na macicy i będzie po nas, rozłazić się franca zaczęła i to dość wcześnie. Więc ewentualną trzecią cesarkę zostawiam na wypadek jakiejś nieoczekiwanej wpadki, może byłoby ok bo mówią że trzecia jeszcze w miarę bezpieczna, ale boję się świadomie zdecydować. Ja po 2 cesarkach i dodatkowo po usuwaniu mięśniaka (on rósł na zewnątrz macicy na szypule więc go odcięli podobno bez większego ingerowania w macicę, ale generalnie wyglądało to tak jak normalna cesarka).
no to mozemy sobie rece podac bo ja tez cc i wyluszczany miesniak, lekarz sie boi że pękne ja też tym bardziej,że dziecko położone jest poprzecznie

Silver zdrówka

Jakaja- to nie moje rejony, to zakrzów ale jak bedziesz w pobliżu to dzwoń
może na nastepny tydzien sie umowimy,chętie wyskoczę na kawkę

Czarna- gratuluję córci

Ania, ale komplement
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 09:01   #383
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cześć dziewczyny.
Dupa.. wczoraj nie ćwiczyłam a miałam. Proszę o mega kompa.
LITTLE jestem z Tobą i marszu m sie

Cytat:
Jak widzę ile u nas ciężarówek to nabieram ochoty na trzecie Gdyby nie to że się boję kolejnej cesarki...
Ja nie mam warunków ale też często myślimy o następnym. .
Cytat:
Dla mnie bardzo super!

Cześć dziewczyny-wczorajsze ćwiczenia się nie odbyły. Proszę o koooopa!

Little to ja z Tobą podejmuje wyzwanie do końca roku.
Wczoraj też podjelam wyzwanie z piciem wody bo oststnio ciężko mi to idzie. No ale ja jestem na tej grupie na fb fitmama-kula z nas tam jest. . Ale Ty chyba nie? Może się skusisz? A co zamierzasz ćwiczyć?
Cytat:
Co do klubu, trzeba odpalić tę stronkę co to się wyświetla kto ma ile postów w wątku i wybrać kogoś z podium, bo pasuje żeby to był ktoś kto się często pojawia na forum...
Popieram .

Deli gratuluję wprowadzki! Z niecierpliwością czekam na foty.
Czarna o Nomen... wpadajcie częściej.

Ja tez coraz częściej myślę o drugim ale niestety -nie mamy warunków
Silver dobrze już jest ok.. ale c teraz Tu musisz się kurować. Nie daj się zarazkom :thumbup:

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Aha.Sarah to Ty pisałaś ze tz kupił w Lidlu kombinezon dla Nati? Bo u Was chyba wcześniej nad od przyszłego tygodnia UWAGA kombinezony zimowe, kurtki i spodnie narciarskie dla naszych maluchów.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-10-07 o 09:10
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 09:02   #384
hope01
Zakorzenienie

Elllmi współczuję małego buntownika, Dawid JESZCZE tak nie robi, ale w sklepie potrafi nerwy pokazać czasem

Deli fajnie że już u siebie

Fewciu nie ty jedna, Szaja to maniak, a ja już jakiś czas temu zaczęłam planować

Nomen gratulacje!!

Czarna fajnie, że się odezwałaś!

Zaraz będą njusy od marsi i iffonki

Dawid trochę przeziębiony aktualnie siedzi na nocniku i rozbiera traktor na części pierwsze

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

A! TZ wczoraj pojechał do Lidla i wykopał dla małego buty były rozparowane, w zupełnie innym koszu, ale akurat 24
I przy okazji od przyszłego tygodnia kombinezony i kurtki!
(ja już kombinezon używkę na all kupiłam )

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 09:04   #385
misiaeel
Wtajemniczenie

hej

nomen gratulacje!

silver zdrówka

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48424386]Też nie lubię pająków

http://allegro.pl/boikido-kuchnia-dr...643783755.html[/QUOTE]
ta kuchnia super!
Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość
Hej !
jeszcze jestem i dobrze mi z tym :p
Silver no jak nie urok to s.r.a.c.z.k.a :/ cóż zrobić?
Kija jak dla mnie to pomysł bomba. co do ciąży to rzeczywiście trochę ryzykowne. Mądra kobieta z Ciebie
Deli wode w garnku też można zagrzać heheheh Będzie dobrze ale najważniejsze że we własnym GRATULACJE niech Wam się superowo mieszka
Ninag no chore a nawet bardzo....
Marsi zaciskaj tam poślady i jeszcze trochę poczekajcie :p leżysz?? Byłam w tej cukierni co polecałaś. nawet nawet. Dziś byłam z biznesem na wilanowskiej. ciekawe czy daleko miałam do Ciebie?
Nomen pewno że pamiętamy my z reguły pamiętliwe bestyje jesteśmy. gratulacje !!! ło ho ho to już ile nas ty zaciążonych bo powoli się gubię?

kciuki, żeby poszło gładko z tym smokiem
Cytat:

to jeszcze troche o nas

Kochana a jaki nawilżacz kupiłaś? bo też się zastanawiam nad zakupem..
Cytat:

dziewczynka
Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Ja też

Super prezent

Jak ja mówię ż emnie boli to Oliwka zaczyna płakać i mmamamamama. No i jka jej coś wytłumaczyć jak zaraz łzy jak grochy

Eeeee no to super sie sprawił. mogłabys wrzucić jak ten kombinezon wygląda, bo ja własne czekam az u nas w lidlu będą.

Hej witaj, wpadaj częściej.
coś mało Cie tu
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Heja

My dzisiaj pauza od zlobka, Pietraszko ma taki mokry odrywajacy kaszel, ze az sie boje Masakra

Tyle planow na dzisiaj mialam siasc porzadnie do papierow bo dostalam nowa porcje i lipa kurde z normalnej roboty juz bym wyleciala

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
o kurde znowu:/ zdrówka

my dzisiaj na szczepienie, także kciuki

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 09:14   #386
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

Elllmi współczuję małego buntownika, Dawid JESZCZE tak nie robi, ale w sklepie potrafi nerwy pokazać czasem

Deli fajnie że już u siebie

Fewciu nie ty jedna, Szaja to maniak, a ja już jakiś czas temu zaczęłam planować

Nomen gratulacje!!

Czarna fajnie, że się odezwałaś!

Zaraz będą njusy od marsi i iffonki

Dawid trochę przeziębiony aktualnie siedzi na nocniku i rozbiera traktor na części pierwsze

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

A! TZ wczoraj pojechał do Lidla i wykopał dla małego buty były rozparowane, w zupełnie innym koszu, ale akurat 24
I przy okazji od przyszłego tygodnia kombinezony i kurtki!
(ja już kombinezon używkę na all kupiłam )
Pokaż kombinezon?ja cały czas szukam i zastanawiam się nad dwu...czy jedno częściowy. Te z Lidla fajnie wyglądają ale ciekawe czy są grube?
A na all licytowałam juz ze 3 ale przeginaja z cenami wiec odpuszczam.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 09:38   #387
sarah67
Zadomowienie

Cytat:

Pamietam
Pozdrawiam
Nad jakimi imionami sie zastanawiasz?

Ifka
No tak ale te spodnie to juz pisalam kijowe chetnie bym oddala

Akombinezon chcialam 2 czesciowy to raz a dwa in taki jakis cienki mi sie wydaje

Sprobuje obfocic

A buty maz moewil ze najmniejszy rozmiar 24

TU w kiku SA fajne spodnie tak ie podwyzdzone to moze i u was w pepco beda
Stary 2014-10-07, 09:52   #388
hope01
Zakorzenienie

neti nie mam teraz zdjęcia ale za 3 zł wylicytowałam mu z z C&A na polarku. stan super. Jednoczęściowy, bo taki chce dla niego na pole i na sanki

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 10:00   #389
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.
Dupa.. wczoraj nie ćwiczyłam a miałam. Proszę o mega kompa.
Rusz dupkę!! RAZ, DWA,RAZ, DWA!!!!!
ja wczoraj ćwiczyłam, ale dziś się tak źle czuję że nie dam rady. Chyba że zrobie tylko 15 minutowy trening brzucha. Może dam radę.

U nas nocka jakaś masakra. 3 h Daria sobie urządziła.

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2014-10-07 o 10:02
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 10:07   #390
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
neti nie mam teraz zdjęcia ale za 3 zł wylicytowałam mu z z C&A na polarku. stan super. Jednoczęściowy, bo taki chce dla niego na pole i na sanki
wow ale szczesciara, ja tez chcialam licotowac, no ale moj maz uwielbia kase wydawac

Cytat:
Rusz dupkę!! RAZ, DWA,RAZ, DWA!!!!!
ja wczoraj ćwiczyłam, ale dziś się tak źle czuję że nie dam rady. Chyba że zrobie tylko 15 minutowy trening brzucha. Może dam radę.

U nas nocka jakaś masakra. 3 h Daria sobie urządziła.
ja tez osotatnio nie cwicze

wizja bycia sexi laska w krociutkich szortach lub niemilosiernie krotkiej mini, juz do mnie jakos nie przemawia,
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości