Mamusie Maj -Czerwiec 2014 - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-06, 21:33   #4651
Harakiri
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Maj -Czerwiec 2014

Ja staram się nosić tak, żeby dziecko było bardziej przycisniete do mnie niż żeby mi się na rękach trzymało. Ale nie wiem już jak nosić. Wszystkie pozycje zle.

Byliśmy u pediatry i mówi że ulewanie może trwać do roku. Najpierw było ze do 3-go miesiąca. Potem ze do 6. Teraz że do roku...
No i Marceluszek ma już 63cm i waży 7 kg
Poprosiłam pediatre o tydzień zwolnienia żeby porządnie małego wykurowac a nie ze nie doleczy się i pójdzie do żłobka i od nowa. Zanioslam do pracy zwolnienie i poczułam się jakbym zrobiła coś złego. Szef z wyrzutem ze czemu ktoś inny nie może zostać z dzieckiem :/ i ze czemu nie mąż. Kurde przez ponad 3 lata pracy nikt się nigdy na mnie nie skarżył wprzeciwienstwie do tych belgijek ani nie brałam wcale zwolnień moze ze 3 razy a teraz mnie potraktował jakbym była najgorsza pracownica bo chciałam żeby dziecko wyzdrowialo. Złamas.

Edytowane przez Harakiri
Czas edycji: 2014-10-06 o 21:35
Harakiri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 21:58   #4652
inezz6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Harakiri Pokaż wiadomość
Ja staram się nosić tak, żeby dziecko było bardziej przycisniete do mnie niż żeby mi się na rękach trzymało. Ale nie wiem już jak nosić. Wszystkie pozycje zle.

Byliśmy u pediatry i mówi że ulewanie może trwać do roku. Najpierw było ze do 3-go miesiąca. Potem ze do 6. Teraz że do roku...
No i Marceluszek ma już 63cm i waży 7 kg
Poprosiłam pediatre o tydzień zwolnienia żeby porządnie małego wykurowac a nie ze nie doleczy się i pójdzie do żłobka i od nowa. Zanioslam do pracy zwolnienie i poczułam się jakbym zrobiła coś złego. Szef z wyrzutem ze czemu ktoś inny nie może zostać z dzieckiem :/ i ze czemu nie mąż. Kurde przez ponad 3 lata pracy nikt się nigdy na mnie nie skarżył wprzeciwienstwie do tych belgijek ani nie brałam wcale zwolnień moze ze 3 razy a teraz mnie potraktował jakbym była najgorsza pracownica bo chciałam żeby dziecko wyzdrowialo. Złamas.
No właśnie, tylu jest ekspertów, każdy coś innego mówi... Za 10 lat pewnie się okaże jeszcze coś innego..

Co do ulewania ja słyszałam, że do 3 miesiąca i tego się trzymałam, ale cóż.... ulewa dalej, teraz liczę, że do czasu aż zacznie siedzieć, ale zobaczymy...

Szefem burakiem się nie przejmuj, oni zawsze tak gadają

"Kiedyś tam,będziesz miał dorosłą duszę,
Kiedyś tam,kiedyś tam...
Ale dziś jesteś mały jak okruszek,
Który los rzucił nam."
inezz6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 22:35   #4653
madziarek1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ZamyslonaRoztargniona Pokaż wiadomość
Nie no, bez jaj. Cichopek w serialu to jakiś wyznacznik? Instrukcja opieki nad dzieckiem? Noszenie takie jak opisujesz jest niewskazane dla dzieci bo za bardzo obciąża kręgosłup dziecka. Każdy rehabilitant Ci to powie. A że wiele osób tak nosi? No noszą. Niektórzy sadzają dziecko i obkładają poduszkami. Inni prowadzają dziecko za rączki i twierdzą że chodzi
Ja w pewnym sensie tą bratową rozumiem. Niby nie powinna się wtrącać w to jak ktoś się swoim dzieckiem zajmuje, ale trudno patrzeć jak ktoś swojemu dziecku krzywdę robi wiedząc że mu szkodzi.
Ej, serio?? To jest najbardzuej naturalne i odruchowe podnoszenie dziecka i przytulanie przoden do siebie... Ja nie wątpię że są lepsze aposoby trzymabia dzieci, ale bez paranoi! Cały Swiat nosi dzieci przodem do siebie podtrzymujac pupę... Ja nawet niszę przodem do boku na biodrze żeby mieć wolną rękę i wierz mi, krzywdy dziecku nie zrobię. Chyba trzeba tutaj zaufać wyczuciu, nie nosi się też dzuecka aż tyle żeby to znaczaci wpłynęło na jego rozwój.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Może najlepiej nie nosić dziecka? Może niech leży tylko bo przecież zła pozycja może mu zaszkodzić... Może najlepiej też obwiazac je czymś żeby samo przypadkiem nie przybrało jakiejś zakazanej pozycji?
;>

madziarek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 23:00   #4654
JJJustynAAA
Zakorzenienie

ja znow z doskoku ale podczytuje was na biezaca.

My chodzimy na rehabilitacjr z Frankiem juz kilka mc. I o roznych sprawach rozmaeiam z rehabilitantka. I noszenir dziecka przodem do swiata nie jest zabronione. Wazne zeby bylo.oparte o rodizca. To samo z posadzenien dziecka na kolanach u sirbie. Wqzne zeby dziecko sie opieralo. Moze sir nie opierac jesli stabilnir trzyma juz plecki nie chwirje sie...

Harakiri dla szefa. Bezduszny. Ale ja juz nieraz zauwazylam ze szefostwo nie doceni pracownika i nie zrozumie wtedy kidy pracownik tegi potrzebuje.

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 08:41   #4655
inezz6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziarek1 Pokaż wiadomość
Ej, serio?? To jest najbardzuej naturalne i odruchowe podnoszenie dziecka i przytulanie przoden do siebie... Ja nie wątpię że są lepsze aposoby trzymabia dzieci, ale bez paranoi! Cały Swiat nosi dzieci przodem do siebie podtrzymujac pupę... Ja nawet niszę przodem do boku na biodrze żeby mieć wolną rękę i wierz mi, krzywdy dziecku nie zrobię. Chyba trzeba tutaj zaufać wyczuciu, nie nosi się też dzuecka aż tyle żeby to znaczaci wpłynęło na jego rozwój.

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Może najlepiej nie nosić dziecka? Może niech leży tylko bo przecież zła pozycja może mu zaszkodzić... Może najlepiej też obwiazac je czymś żeby samo przypadkiem nie przybrało jakiejś zakazanej pozycji?
;>

Dobrze to napisałaś

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
ja znow z doskoku ale podczytuje was na biezaca.

My chodzimy na rehabilitacjr z Frankiem juz kilka mc. I o roznych sprawach rozmaeiam z rehabilitantka. I noszenir dziecka przodem do swiata nie jest zabronione. Wazne zeby bylo.oparte o rodizca. To samo z posadzenien dziecka na kolanach u sirbie. Wqzne zeby dziecko sie opieralo. Moze sir nie opierac jesli stabilnir trzyma juz plecki nie chwirje sie...

Harakiri dla szefa. Bezduszny. Ale ja juz nieraz zauwazylam ze szefostwo nie doceni pracownika i nie zrozumie wtedy kidy pracownik tegi potrzebuje.
Ja myślę, że z tym noszeniem, to trzeba znaleźć złoty środek, jak w wielu innych kwestiach

Przenieśliśmy Frankowi wczoraj kąpiel na okolice 19 z 19.30, bo już nie wytrzymywał i w zeszłym tygodniu 3 razy przespał porę kąpieli (raz go nawet wybudzaliśmy, żeby wykąpać, bo już był 2 dniowym brudaskiem ). Wczoraj ładnie zasnął, ale za to obudził się o 4 i się rozgadał na całego
Czy wasze dzieci też najcudowniej się uśmiechają do was o 4 nad ranem?

Kiedyś tam,kiedyś tam...
Który los rzucił nam."
Stary 2014-10-07, 08:45   #4656
gosius91
Zakorzenienie

Cześć Mamuśki !

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 09:27   #4657
nadiak1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez inezz6 Pokaż wiadomość
Moje dziecko tak! A jakie szczęśliwe do tego. Nic nie marudzi, tylko po prostu nie śpi
nadiak1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 09:46   #4658
meniaa94
Wtajemniczenie

hej ciezko mi pisac bo małasiedzi na kolanach w ogole dawno sie nie odzywałyśmy bo dużo spraw na głowie było. Byłyśmy z malutką w Białystoku w klinice u neurochirurga i on wodogłowa nie widzi aczkolwiek na skierowaniu na usg które mamy az pod koniec stycznia napisał że ma powiększoną przestrzeń międzymózgową ... i weź i czekaj do stycznia. Tam mają nam zrobić parametry mózgu bo się zajmują całkowicie dziećmi i mają najlepszy sprzęt w okolicy a nam zrobili u nas w Ełku zwykłe usg bez pomiarów itp ...tak opisane krótko.
10 stycznia bierzemy z tż cywilny ... było tyle załatwiania,jeździliśmy do innego miasta po jego skrócony odpis aktu urodzenia ... a do tego miasta jest kawałek . Wystawilismy na sprzedaż mieszkanie ... WYJEŻDŻAMY nie chce wiecej zdradzac bo chce zeby wszystko się udało...też mamy dość jego rodziny,która non stop się wpiep...w nasz związek.
Mam nadzieję,że uda nam się zacząć wszystko od nowa. I w tym miejscu wiem,że będę lepiej się czuła jeżeli chodzi o moje zdrowie ... nie powinnam odczuwać alergii ani astmy. Się okaże ...
dobra uciekam bo zarz muszę lecieć do alergologa po wyniki z krwi ... kazała mi koniecznie dziś przyjść bo dzwoniłam nie dawno.
Nawet nie mam was czasu podczytywac
Stary 2014-10-07, 09:50   #4659
Harakiri
Rozeznanie

Siemka

Marcel też od paru nocy budzi się między 3-4 i tak z godzinę nie śpi i albo marudzi albo po prostu się rozgląda i kopie nogami. Ale potem za to jak uśnie to wczoraj nawet do 8 spał oczywiście nie ciurkiem bo się rozbudzał od tego machania nogami to muszę wtedy lecieć i mu trzymać te nogi i smoczka dawać.

U nas dzień zaczął się od ulewy ale już się przejaśnia więc pójdziemy później na spacer. Ale nie chce mi się, najchętniej przeleżałabym cały dzień w piżamie pod kocykiem

Menia oby udało wam się zacząć nowe życie będę trzymać za was kciuki!! Zgaduję że wybieracie sie w góry albo nad morze bo tam czyste powietrze sprzyjające alergikom

Edytowane przez Harakiri
Czas edycji: 2014-10-07 o 09:53
Stary 2014-10-07, 11:50   #4660
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
Dobrze to napisałaś

Ja myślę, że z tym noszeniem, to trzeba znaleźć złoty środek, jak w wielu innych kwestiach

Przenieśliśmy Frankowi wczoraj kąpiel na okolice 19 z 19.30, bo już nie wytrzymywał i w zeszłym tygodniu 3 razy przespał porę kąpieli (raz go nawet wybudzaliśmy, żeby wykąpać, bo już był 2 dniowym brudaskiem ). Wczoraj ładnie zasnął, ale za to obudził się o 4 i się rozgadał na całego

oj tak najpiekniejsze usmiechy s nad ranem i jaka wtedyjest rozgadana

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki !

hej

Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość
hej ciezko mi pisac bo małasiedzi na kolanach w ogole dawno sie nie odzywałyśmy bo dużo spraw na głowie było. Byłyśmy z malutką w Białystoku w klinice u neurochirurga i on wodogłowa nie widzi aczkolwiek na skierowaniu na usg które mamy az pod koniec stycznia napisał że ma powiększoną przestrzeń międzymózgową ... i weź i czekaj do stycznia. Tam mają nam zrobić parametry mózgu bo się zajmują całkowicie dziećmi i mają najlepszy sprzęt w okolicy a nam zrobili u nas w Ełku zwykłe usg bez pomiarów itp ...tak opisane krótko.
10 stycznia bierzemy z tż cywilny ... było tyle załatwiania,jeździliśmy do innego miasta po jego skrócony odpis aktu urodzenia ... a do tego miasta jest kawałek . Wystawilismy na sprzedaż mieszkanie ... WYJEŻDŻAMY nie chce wiecej zdradzac bo chce zeby wszystko się udało...też mamy dość jego rodziny,która non stop się wpiep...w nasz związek.
Mam nadzieję,że uda nam się zacząć wszystko od nowa. I w tym miejscu wiem,że będę lepiej się czuła jeżeli chodzi o moje zdrowie ... nie powinnam odczuwać alergii ani astmy. Się okaże ...
dobra uciekam bo zarz muszę lecieć do alergologa po wyniki z krwi ... kazała mi koniecznie dziś przyjść bo dzwoniłam nie dawno.
Nawet nie mam was czasu podczytywac
Trzymam zeby wam sie udalo

Hej

Wyslane za pomoca Tapatalk2
Stary 2014-10-07, 12:16   #4661
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

Dzień dobry

gosius cześć

menia za Was, fajnie to brzmi "zacząć od nowa"

Lepiej żałować tego co się zrobilo
justiwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 12:56   #4662
Myska0
Zakorzenienie

Hej
Ja tylko na chwilkę..

Gratuluję nowych miesięcy

Menia - powodzenia

Żyjemy po chrzcinach

Sukieneczka doszła w piątek o 16 Pasowała idealnie, jakbym wzięła rozmiar większą to by była za duża

Ogólnie wszystko się udało Ania dostała w prezencie sesję foto od chrzestnej, także trochę Anulka przemęczona była po wszystkim, ale pamiątkę będzie miała niezłą Była mega grzeczna, w kościele nawet nie zapłakała i do momentu samego chrztu spała słodko w wózeczku

Wczoraj jeszcze pojechałyśmy do rodziców po południu, więc dziś odpoczywamy Zwłaszcza, że Anulka coś marudna jest.. Trochę charczy po tym katarku i na policzkach wyskoczyły jej drobniutkie, szorstkie krosteczki.. Nie wiem co z tym robić.. Raczej nie alergia.. Ogólnie twarzy jej niczym nie smaruje, ale chyba trzeba teraz zacząć.. Tylko czym?

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Myska0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 12:56   #4663
meniaa94
Wtajemniczenie

Harakiri- dobrze myslisz po prostu od malenkosci mam problemu ze zdrowiem I jak wyjezdzalam czasem na wczasy w gory tp czulam sie jak nowonarodzona.
Ale tez mamy dosc chorej sytuacji tutaj ... nie dosc ze rodzice tz wprowadzili nas w niemale dlugi to teraz sie wpiep...jak tylkomoga. Nie utrzymujemy z nimi kontaktu ale nabuntowali cala rodzine juz przeciwko nam bo mamusia sobie choroby wymysla po kolei ... juz tyleeeee operacji przeszla ze nie znalam czlowieka ktory tyle w zyciu przeszedl. Albo ostatnio w jeden dzien wykryli jej raka serca I juz w ten sam miala dzien operacje zadnych badan ani nic I rodzina tz mowila ze ma rozciecie od zoladka az po tetnice smiac mi sie chce bo po kilku dniach juz wyszla niby ze szpitala I ani rehabilitacji ani nic a przeciez niby mostek miala rozcinany. I cala rodzine buntuja I kazdy wydzwania ze mamusia chora a to tamto bo ciagnircie pieniedzy od nas sie skonczylo ... jak tylko te dlugi sie zaczely to od razu jej choroby tez . I jak robila jakies badanie to tylko prywatnie bo skierowania zaden lekarz jej nie dawal ... a nibypo operacji pluc po papierosy poleciala ...przepraszam musialam juz to napisac bo juz zdenerwowalam sie
Stary 2014-10-07, 13:31   #4664
Harakiri
Rozeznanie

Menia współczuje, nie wiem jak rodzice mogą tak się zachowywać wobec syna. Wyjeżdżajcie jak najszybciej bo taka zła atmosfera się potem na dzieci przenosi bo dzieci czują takie rzeczy. Obyście jak najszybciej znaleźli w górach dom i pracę
Stary 2014-10-07, 16:04   #4665
inezz6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Harakiri Pokaż wiadomość
Siemka

Marcel też od paru nocy budzi się między 3-4 i tak z godzinę nie śpi i albo marudzi albo po prostu się rozgląda i kopie nogami. Ale potem za to jak uśnie to wczoraj nawet do 8 spał oczywiście nie ciurkiem bo się rozbudzał od tego machania nogami to muszę wtedy lecieć i mu trzymać te nogi i smoczka dawać.
Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
oj tak najpiekniejsze usmiechy s nad ranem i jaka wtedyjest rozgadana
Czyli Franek nie jest wyjątkiem U nas też się zdarza, że wstajemy o 8, tzn nie wiem czy śpi czy leży i rozmawia z misiami, w każdym razie nie protestuje
A nad ranem to właśnie tak sobie leży, śmieje się i gada non stop A ja mam w sypialni stereo, bo słyszę Franka z jego pokoju i jeszcze w niani, bo Tż chciał mieć mimo, że jest tak blisko...

Cytat:
Napisane przez Myska0 Pokaż wiadomość

Żyjemy po chrzcinach

Sukieneczka doszła w piątek o 16 Pasowała idealnie, jakbym wzięła rozmiar większą to by była za duża

Ogólnie wszystko się udało Ania dostała w prezencie sesję foto od chrzestnej, także trochę Anulka przemęczona była po wszystkim, ale pamiątkę będzie miała niezłą Była mega grzeczna, w kościele nawet nie zapłakała i do momentu samego chrztu spała słodko w wózeczku

Wczoraj jeszcze pojechałyśmy do rodziców po południu, więc dziś odpoczywamy Zwłaszcza, że Anulka coś marudna jest.. Trochę charczy po tym katarku i na policzkach wyskoczyły jej drobniutkie, szorstkie krosteczki.. Nie wiem co z tym robić.. Raczej nie alergia.. Ogólnie twarzy jej niczym nie smaruje, ale chyba trzeba teraz zacząć.. Tylko czym?
Ale masz grzecznego aniołka Super, że chrzciny się udały
Ja smaruję Emolium od czasu kiedy Franuś miał trądzik niemowlęcy, ale w sumie dalej robią mu sie krostki.
Mam jeszcze Musteli krem na zimno i wiatr, ale ma strasznie intensywny zapach, trochę mnie drażni...

My rano zaliczyliśmy spacer, potem ugotowałam krupnik, a przed chwilą wróciliśmy ze szczepienia
Franuś zapłakał tylko przy wkłuciu.. Mam nadzieję, że gorączka nas tym razem ominie.
Następne szczepienie dopiero jak skończy rok

Menia - powodzenia we wszystkich zmianach

Kiedyś tam,kiedyś tam...
Który los rzucił nam."
Stary 2014-10-07, 17:37   #4666
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli Franek nie jest wyjątkiem U nas też się zdarza, że wstajemy o 8, tzn nie wiem czy śpi czy leży i rozmawia z misiami, w każdym razie nie protestuje
A nad ranem to właśnie tak sobie leży, śmieje się i gada non stop A ja mam w sypialni stereo, bo słyszę Franka z jego pokoju i jeszcze w niani, bo Tż chciał mieć mimo, że jest tak blisko...
U nas Ania też potrafi trochę poleżeć

Cytat:
Ale masz grzecznego aniołka Super, że chrzciny się udały
Ja smaruję Emolium od czasu kiedy Franuś miał trądzik niemowlęcy, ale w sumie dalej robią mu sie krostki.
Mam jeszcze Musteli krem na zimno i wiatr, ale ma strasznie intensywny zapach, trochę mnie drażni...
Grzeczny Aniołek, ale mam jeden problem.. Nikt nie może Ani wziąć na ręce, bo zaraz płacz, że to nie mama albo tata.... Kurcze, nie za bardzo wiem co z tym zrobić.. Toleruje jeszcze moją siostrę i teściową...

Cytat:
My rano zaliczyliśmy spacer, potem ugotowałam krupnik, a przed chwilą wróciliśmy ze szczepienia
Franuś zapłakał tylko przy wkłuciu.. Mam nadzieję, że gorączka nas tym razem ominie.
Następne szczepienie dopiero jak skończy rok
Super, że szczepienie odbyło się dość łagodnie. Oby nic się nie działo My idziemy 15-ego....

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Myska0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 18:21   #4667
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Myska0 Pokaż wiadomość
Grzeczny Aniołek, ale mam jeden problem.. Nikt nie może Ani wziąć na ręce, bo zaraz płacz, że to nie mama albo tata.... Kurcze, nie za bardzo wiem co z tym zrobić.. Toleruje jeszcze moją siostrę i teściową...
Miedzy 22 a 26 tygodniem zaczyna sie skok pt. lek separacyjny...
Stary 2014-10-07, 20:52   #4668
Iemand
Wtajemniczenie

GG do Iemand

Hejka, dzisiaj dzień był super. Mały nie chce wcale na pleckach leżeć. Co go ułożę to on zaraz się przekręca na brzuszek i tak leży i wierzga i macha głową. Najgorzej jest przy przewijaniu

Tylko wieczór znów mieliśmy płaczliwy. Odciągnięcie mleka nie działa. Michaś tylko poczuł pierś w buzi, nawet ustek nie zacisnął i już w ryk. Nie wiem o co chodzi. Czy mu się to wieczorne jedzenie z bólem brzuszka kojarzy i dlatego tak płacze?
Iemand jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 21:09   #4669
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iemand Pokaż wiadomość
Hejka, dzisiaj dzień był super. Mały nie chce wcale na pleckach leżeć. Co go ułożę to on zaraz się przekręca na brzuszek i tak leży i wierzga i macha głową. Najgorzej jest przy przewijaniu

Tylko wieczór znów mieliśmy płaczliwy. Odciągnięcie mleka nie działa. Michaś tylko poczuł pierś w buzi, nawet ustek nie zacisnął i już w ryk. Nie wiem o co chodzi. Czy mu się to wieczorne jedzenie z bólem brzuszka kojarzy i dlatego tak płacze?
Moze zabki? One przewaznie wieczorkiem sie odzywaja.
A nie mowilam zebyscie sie nie spieszyly do tych przewrotow

U nas nocki nadal okropne. Co godzine pobudki.

A tak w ogole to nauczylam Pynie dzis pic z niekapka pije wode. W nocy dzis zamierzam podawac bo juz nie wiem z czego wynikaja te pobudki. Czy pic czy jesc czy chec przytulenia

Dobry wieczor w ogole
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 01:16   #4670
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Dobry wieczor... ja juz po karmieniu. Franio cos mi sie popsul w spaniu. Do tej.pory wystarczyko mu 1 mm w ciagu nocy a teraz min 2 ciekawe skad ta zmiana? Hmm.
Nakarmiony przewiniety kokosi sie w lozeczku.

Ja po 2 pracowitych dniach w pracy... jutro tzn dzis mamy cw z Frankiem i zamierzam caly dzien spedzic z Franiem... bo sie stesknulam
A jak wracam.po pracy to Franek jest juz zmeczony nie chce sie tak fajnie bawic i mi sie wydajr ze wcale za mna nie tesknil ech.

Ciezko sie przyzywyczaic do zostawiania takiego malucha....

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 01:59   #4671
Harakiri
Rozeznanie

Justyna ja jak Marcela odbieram czasem ze żłobka to nawet w samochodzie od razu usypia i potrafi tak do 2,5h spać bo tam jest głośno i się wyspać nie może. I potem jak się budzi to już nie wiele nam zostaje. Inez się nigdy nie cieszy na mój widok boje się tylko lęku separacyjnego. Co jak będzie plakal jak go będę zostawiać. Serce mi pęknie.

U nas juz druga pobudka. Chyba od tego antybiotyku i małego brzuszek boli bo wczoraj cały dzień marudzil. Wyspijcie się za mnie
Stary 2014-10-08, 08:03   #4672
Iemand
Wtajemniczenie

GG do Iemand

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Moze zabki? One przewaznie wieczorkiem sie odzywaja.
Pediatra oglądała dziasełka i mówiła, że nie ząbki. Raczej te przeklete kolki.
Iemand jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 09:15   #4673
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

Cześć mamuśki

U nas umiejętność przewrotów nie jest jeszcze opanowana co zaczyna mnie nieco cieszyć pod kątem nocek (są 2-3 pobudki a nie 8 )i stopy w buzi też jeszcze nie wylądowały.

Jest za to umiejętność kaszlu na żądanie mały nauczył się pokasływać czym domaga się brania na ręce (tzn. tak mama tż to zdefiniowała a mnie się nie chce tego rozkminiać)

U nas miało być w tym tyg. szczepienie ale nie ma tego Infanrixa nigdzie, pediatry nie ma do końca tygodnia, po niedzieli chyba będzie musiała wypisać receptę na inną szczepionkę, coś na literę "p" ale nie pamiętam nazwy

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

myskao wspaniale malutka przeszła chrzciny i niezły spontan z ta sukienką

Lepiej żałować tego co się zrobilo
justiwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 09:52   #4674
inezz6
Zadomowienie

Witam się

My po w miarę dobrej nocce, bo Franek spał,ale jednak miał 38 stopni po tym szczepieniu, więc czopek poszedł w ruch i dziś już jeden też..

Cytat:
Napisane przez justiwi Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki

U nas umiejętność przewrotów nie jest jeszcze opanowana co zaczyna mnie nieco cieszyć pod kątem nocek (są 2-3 pobudki a nie 8 )i stopy w buzi też jeszcze nie wylądowały.

Jest za to umiejętność kaszlu na żądanie mały nauczył się pokasływać czym domaga się brania na ręce (tzn. tak mama tż to zdefiniowała a mnie się nie chce tego rozkminiać)

U nas miało być w tym tyg. szczepienie ale nie ma tego Infanrixa nigdzie, pediatry nie ma do końca tygodnia, po niedzieli chyba będzie musiała wypisać receptę na inną szczepionkę, coś na literę "p" ale nie pamiętam nazwy

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

U nas też jeszcze stopy nieodkryte (jak go przebieram na przewijaku, to trzyma się za kolanka ) i przewroty też jeszcze w lesie, choć próbuje, ale nasze dzieci podobne wiekowo
Podobno dzieci uczą się kaszleć i weź tu z takim niemowlakiem, nie dość, że nic nie powie, to jeszcze udaje, że kaszle

Co do szczepionki to ta druga to chyba Pentaxim?
A szczepicie infanrixem hexą czy tym drugim? Bo my hexą i się pozytywnie zdziwiłam, że jest w mojej aptece.. Ale pani mi wyjaśniła, że to z tą drugą jest problem.

Kiedyś tam,kiedyś tam...
Który los rzucił nam."
Stary 2014-10-08, 10:09   #4675
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Dzien dobry nie udzielalam sie bo tu wesele zamieszanie ale juz po . Bylo nawet fajnie. Tz zostal bo skrecil sobie reke. A mial miec urlop za 2 tyg to moze miesiac posiedzi z nami jupi . A moj skarb tez sie jeszcze nie obraca I jedynie oglada stopy I trzyma sie za kolanka. ;-) ale piszczec umie I robi takie smieszne giiii hehe ;-)

Pogoda piekna wiec Maly spi na polu Tz spawa betoniarke a ja sie relaksuje I myslr co na obiad zrobic

W piatek szczepienie ..
A I odkad mu rozszerzylam diete to purka duzo czy to normalne??

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 10:48   #4676
Harakiri
Rozeznanie

U nas też jak narazie tylko kolanka odkryte przy przewijaniu obroty jeszcze też nie poznane, jak narazie tylko na boczki się mały przekręca.

Niedawno znajomi do nas mówią "no to niedługo musimy was nauczyć jak odciągać napletek". Ja mówię że się tego nie robi i że jak jest na to czas to sam się tam odciąga. To się niemalże wydarli że jasne, lepiej zostawić żeby potem trzeba było operować! I że jej szwagierce właśnie w Anglii powiedzieli że jak się samo tam to nie zrobi to wtedy operują, więc trzeba to robic ręcznie żeby zapobiec operacji. I ona ostatnio jak byli u brata to ona to robiła bratankowi i że go bolało

Kurde Marcel już od 7 nie śpi. Wszystkie zabawki mu się już znudziły a ja już nie mam pomysłów jak go zabawiać a jak leży to marudzi.
Stary 2014-10-08, 11:29   #4677
paulka0212
Wtajemniczenie

Witajcie kochane
Podczytuje Was na biezaca, i widze ze piszecie o przekrecaniu sie na brzuszek.
Moja Anula zaczela w szpitalu sie przekrecac, spryciula jak jej nie wychodzilo to lapala sie szczebelkow az sie naumiala no i teraz non stop laduje na brzuchu.
Zaczyna kuperek do gory podnosic i nozki podkulac.
Za to Zosia jak poda sie jej reke, lapie sie i podciaga do siadania
No i caaaaaly czas piszcza, jedna przez druga
Kiedy te dzieci tak urosly?

Sliczne zdjecia wstawiacie dzieciaczkow

Moje zaby dzis o dziwo usnely razem, a ja zamiast ogarnac cos w domu to leze i skrobie do Was

Apropo rozszerzania diety dalam im juz marchewke i groszek dzis wprowadzimy marchewke z ziemniaczkami.
Ciekawe czy beda wcinac

W zalaczniku moje lobuzy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1412760586155.jpg (81,6 KB, 34 załadowań)

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Edytowane przez paulka0212
Czas edycji: 2014-10-08 o 11:31
paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 11:34   #4678
nadiak1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justiwi Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki

Szymuś też jeszcze się nie przewraca, ale na boku leży prawie wciąż i dupka już obrucona tylko głowa za ciężka. Przynajmniej na razie mam spokój. Stópki też nie odkryte, czasem przy przewijaniu ogląda i próbuje chwytać, a najbardziej obserwuje jak ma buty

A w ogóle od trzech dni mam piszczyka w domu. Chyba rozpoczął się następny skok. A myślałam, że tydzień temu skończył się poprzedni i teraz będzie trochę oddechu. Mały się taki fajny zrobił, a tu od nowa. Piszczy wciąż w łóżeczku, w wózku, w leżaczku, na rękach, na spacerach też. No nie wiadomo co z nim zrobić

I jeszcze matkę dopadła jakaś dolina ( śmieje się do tż że jeszcze poporodowa). Nie mogę się odnaleźć we własnym ciele, jak patrze w lustro to się pogarsza, wyglądam jak gorylica, brzuch jak 5 miesiąc ciąży, do tego wciąż bolą mnie mięśnie, nogi, stawy . . . a może to starość
No to się wygadałam, ale kocham moje dziecko najmocniej na świecie

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

paulka0212 Jakie śliczne lalunie, a pamiętam jak pokazywałaś pierwsze zdjęcie to takie maleństwa były.
Stary 2014-10-08, 11:41   #4679
karolkya
Wtajemniczenie

Hej mamusie powiedzcie mi czy wasze maluszki wystawiaja jezorki. Bo moja po jedzeniu wystwia jezyk i gada. Oprocz tego pcha wszystko do buzi i sie zlosci no i jak ja wezme na rece to mnie tez zjada... Ale dziwi mnie ten jezorek na wierzchu najbardziej....

Wyslane za pomoca Tapatalk2
Stary 2014-10-08, 12:14   #4680
nadiak1
Rozeznanie

Piszczałka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (121,2 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (96,8 KB, 39 załadowań)

Edytowane przez nadiak1
Czas edycji: 2014-10-08 o 12:26
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości